2016. május 2., hétfő

HOVÁ LETT A 65 TONNA ARANYUNK?

Most nem arról az aranyról van szó, amit az USA 1946-ban visszaadott hazánknak, azaz a Rákosi-féle köztörvényes bűnözőknek. Most másik aranyról van szó. Arról amit a Kádár-korszak idején halmoztak föl, de szőrén-szálán eltünt az MNB-ből...Érdekes módon ezt eddig senki sem feszegette. Ha volt nagy lopás, akkor ez az volt. Kép: MH mai címlap részlete

SURÁNYI ELVTÁRS KIKNEK ADTA ÁT A 65 TONNA ARANYUNKAT, A MAGYAR NEMZET TULAJDONÁT?
Ezt itt a kérdés. Nem mai kérdés, ezt már régen tudjuk, de csak most kezdik feszegetni. Kiváncsian várjuk, hogy a sajtóban és a hírekben milyen magyarázattal jönnek elő a tolvajokról?
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hov%C3%A1-lett-65-tonna-aranyunk

MENNYIEN VOLTAK A VAGONOKBAN?

Hány fő fér el egy vagonban? Mennyi ideig kellett utazni? A csomagok nem okoztak gondot a vagonokban? Hogyan engedték át a vonatokat légitámadások idején?
MEGINT BŰVÉSZKEDTEK A SZÁMOKKAL
Pár napja az MTI közzétett egy cikket egy 94 éves német őrről, akit most hamis vádakkal hurcoltak bíróság elé, teljesen ártatlanul. Ezt a képet mellékelték a cikkhez ami itt látható, amin az áll, hogy Magyarországról 437 ezer zsidót vittek vonatokkal Auschwitzba. Ez a szám így önmagában hazugság. Ezt a számot nem a zsidók találták ki, hanem a korabeli német iratokban ennyi szereplt összesítésként akik kikerültek Németország sok táborába, de ez egy gyűjtőszám volt, hiszen több német táborba szállítottak akkor, nem mindenki került a híres „szanatóriumba”. A munkatáborok sokfélék voltak, még befogadóképesség szerint is. A kép alatt az van, hogy 140 szerelvénnyel vittek Auschwitzba ennyi embert. Itt valami nem stimmel. 140 szerelvény? És ezek 1944 május végétől 1944 június végéig, esetleg július közepéig mehettek ki a határon. Ez annyit jelent, hogy naponta 2-3 szerelvény indulhatott Lengyelország és Németország felé. Ezt az utat még vasúttal is egy nap alatt alig lehet megtenni, s csak egyfajta határátkelőn mehettek át ezek a vonatok, abba az irányba, miközben folyt a háború, ami azt jelentette, hogy a síneket és pályaudvarokat elsősorban katonai célokra használták és a légitámadások is gyakoriak voltak akkoriban. Szóval ez a nagy utaztatás eléggé fantasztkikus teljesítménynek látszik a józan logika szerint. Arról nem is beszélve, hogy mozdonyokat is kellett esetleg cserélni, várakozni is kellett állomásokon, stb. Vagy ezek a szállító vonatok elsőbbséget kaphattak a sorompóknál? Aligha. Érdekes ezekről az összefüggésekről még semmilyen „túlélő” nem számolt be hiteltérdemlően. Ha ezt a számot vesszük alapul, akkor egy szerelvényen 3120 fő utazhatott, átlagban. De hány vagon volt egy szerelvényben? Erről sehol sincs adat. Tegyük fel, hogy egy szerelvény 30 vagonból állt, akkor egy vagonban 104 fő lehetett, ami fizikailag lehetetlenség, még ha állva is préselték volna be őket. Nem folytatjuk ezeket a találgatásokat, de ezek a képen látható számok hamisak és megtévesztőek. Ahogy a képen is látható, de a valóságban is minden utazó csomagokat is vitt magával, ami külön helyet foglalt el a vagonban. Tehát ez is a számok valótlanságát támasztják alá. Sajnos arról sem írtak sehol, hogy a vagonokban voltak-e ülőhelyek? Vagy állva utazott több száz, esetleg ezer km-t ez a tömeg, több napig? Érdekes módon a lelkes túlélők ezekről a lényeges kérdésekről sehol sem írtak.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/mennyien-voltak-vagonokban

Születési rendellenességeket hozna Európába a TTIP

TTIP hidfo.ru
A német sajtóban olyan kiszivárogtatott dokumentumok jelentek meg, melyek alátámasztják, hogy az Amerikai Egyesült Államok erőteljes nyomást gyakorol az Európai Unióra az európai piac megszerzése érdekében. Ránk erőltetnék a GMO-fertőzött ételt, pedig az USA területén már mutatkoznak a következményei.
A Süddeutsche Zeitung, valamint a WDR és NDR rádió és TV-csatorna egyaránt beszámol egy 240 oldalas dokumentumról, ami a Greenpeace mozgalom kezére jutott, és alátámasztja, hogy a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség valójában arról szólna, hogy az USA megszerezze az európai piacot, ahol saját génmódosított termékeit tudná értékesíteni, tönkre téve a természetes élelmiszert előállító európai vállalatokat. A dokumentum szerint az USA blokkolná az európai autóipar értékesítéseit az Egyesült Államok területén, és ezzel próbálna rákényszeríteni mintegy 508 millió európait, hogy GMO-fertőzött ételt egyen.
A jelentés szerint az USA gyakorlatilag felszámolná az európai fogyasztóvédelmet, és el akar törölni minden olyan szabályozást, ami nem engedélyezi a GMO-fertőzött termékek szabad értékesítését. A dokumentum kiszivárogtatása botrányként robbant be a német és francia közéletbe, hiszen a tárgyalófelek mindeddig azt hangsúlyozták, hogy az Egyesült Államok tiszteletben tartja az Európai Unió GMO-tiltásra vonatkozó szabályozásait.
Az USA és az Európai Unió GMO-szabályozása közti különbség, hogy az amerikaiak engedélyezik a használatát, ameddig be nem bizonyosodik, hogy az káros az egészségre – az EU pedig ezzel szemben megelőző jelleggel tiltja az USA által engedélyezett legtöbb GMO-termék értékesítését. Az amerikaiak által fizetett lobbi-csoportok rendszerint azt hangsúlyozzák, hogy a génmódosított termékek egészségre gyakorolt káros hatása nem bizonyított, ezért a tiltásnak sincs értelme.
Az Egyesült Államok azonban lassan két évtizede folytat GMO-termesztést, így a GMO-fertőzött termékeken mostanra nőtt fel egy generáció, amin már látszódhatnak a “káros hatások”. 2014. februárjában az amerikai szövetségi hivatalok dokumentumaiból már kitűnt, hogy még az egy évvel azelőtti időszakhoz képest is több mint 600%-os növekedést mutatott a születési rendellenességek száma. A Centers for Disease Control jelentéséből kiderült, hogy 10000 születésből 8,4 eset mutatott születési és fejlődési rendellenességeket; ez már olyan arány volt, ami az egészségügyi szakértők figyelmét is felkeltette. Az amerikaiak legújabb generációja gyakorlatilag génmódosított élelmiszereken nőtt fel, így közvetlen összefüggés állhat fenn a GMO-használat és az egyre nagyobb számban megjelenő meddőség, rákos megbetegedések és születési rendellenességek közt. A mostani születési statisztikában ugyanis már szerepelnek azoknak a fiatal szülőknek a gyermekei, akik már egész életükben GMO-fertőzött terméket fogyasztottak.

http://www.hidfo.ru/2016/05/szuletesi-rendellenessegeket-hozna-europaba-a-ttip/

Új digitális készpénznélküli rendszert mutattak be egy „titkos” találkozón New York-ban

blockchain

A múlt hónapban a világ legnagyobb pénzintézeteinek 100 vezetője egy elvileg titkos találkozón vett részt New York-ban, amelyen egy „Chain” (lánc) nevű cég bemutatta azt a technológiát, aminek segítségével a dollárt „tisztán digitális eszközzé” lehet alakítani. A kiszivárgott információk szerint az összejövetelen egyebek mellett részt vettek a Nasdaq, a Citigroup, a Visa, a Fidelity, a Fiserv és a Pfizer képviselői is, a Chain pedig a Capital One, State Street és First Data cégekkel együttműködve fejlesztette ki az új technológiát.
A „forradalminak” nevezett technológia célja, hogy alapjaiban változtassa meg a jelenlegi pénzhasználatot és mérföldkőnek számít a készpénz nélküli világ megvalósulása felé.
Természetesen felmerül a kérdés, hogy amennyiben ez a technológia az emberiség javát szolgálja, miért kell titokban tartani? Mi az, amit nem akarnak az orrunkra kötni?
Nem tudni hogyan és miért, de a titkolózás ellenére a Bloomberg mégis képes volt tudósítani a találkozóról, „A titkos ülésen, ahol a Wall Street az új digitális pénzt tesztelte” című cikkében. Vajon csak névben volt titkos az összejövetel, hogy ezzel tegyék csábítóvá a technológiát, hiszen, ami nehezen elérhető, azt mindenki jobban akarja?
Egy hétfői napon idén áprilisban a világ legnagyobb pénzintézeteinek 100 képviselője gyűlt össze a Nasdaq New York-i irodájában a Times Square-en. Nem azért jöttek össze, hogy a blockchain-ről, a pénzvilágot átalakítani hivatott új technológiáról csevegjenek, hanem azért, hogy továbbfejlesszék és teszteljék a szoftvert.
A nap végére egy forradalmi esemény szemtanúi lettek: az amerikai dollár olyan tisztán digitális eszközzé alakult, amivel azonnal kereskedni és fizetni lehet. Ezt ígéri a blockchain1, aminek lényege, hogy a nehézkes és hibákkal teletűzdelt rendszert, amiben jelenleg egy napba is beletelhet, mire a pénzünket átvisszük a városon vagy a világon, egy olyanra cseréli, amiben mindez azonnali bizonyossággal megtörténik.
Érdemes megfigyelni, hogy a Bloomberg cikk nevezi titkosnak a találkozót. Nézzük a továbbiakat:
Miközben a bankszámlán tartott pénz ma is elektronikusan mozog, az ilyen tranzakciókat irányító rendszer egészen más, mint, amikor azt mondjuk, hogy a pénz digitális. Az elektronikus fizetéssel lényegében egy üzenet segítségével mondjuk meg a rendszernek, hogy a készpénzt az egyik számláról a másikra mozgassa és ennek egyeztetéséhez időre van szükség. Bizonyos esetekben napokba is telhet, mire a pénz megérkezik az egyik számláról a másikra, mert a bankok megvárják a tranzakció megerősítését.
A digitális dollár esetében azonban a blockchain rendszerhez hasonlóan a pénz már eleve a rendszerben van, így azonnal bármilyen eszközre átváltható.
„Ahelyett tehát, hogy egy jelentést vagy üzenetet mozgatnánk, magát az eszközt mozgatjuk,” mondja Ludwin. „A fizetés és annak rendezése tulajdonképpen egyetlen műveletté válik.”
Ez az újítás a készpénznélküliség felé mutató többi lépés és persze a jövőre vonatkozó próféciák ismeretében válik érdekessé.
Bizonyára sokan tudják, hogy Svédországban a tranzakciók 95 százaléka készpénz nélkül zajlik, ahol százával számolják fel a pénzkiadó automatákat. Dániában a kormány kimondott célja, hogy 2030-ra teljesen felszámolja a készpénzt az országban. A legnagyobb norvég bank pedig arra szólított fel, hogy minden készpénzt vonjanak ki a rendszerből.
Ezek az észak-európai országok élen járnak a készpénznélküliségben, de Európa többi része sem tétlenkedik. A folyamat elindult, a bankok pedig üdvözlik a változást, hiszen a hitel- és bankkártyák után különböző díjakat számolhatnak fel, miközben saját költségeik valójában csökkennek, ráadásul idővel minden egyes ember kénytelen lesz valamelyik bank ügyfelévé válni.
Az állam is örül az iránynak, egyrészt az adóelkerülés felszámolása, másrészt a pénzügyi tranzakciók nyomon követhetősége miatt.
Képzeljünk el egy olyan világot, ahol az állam dönti el, hogy ki vehet vagy adhat el, amiből az következik, hogy bármilyen előírást rákényszeríthet állampolgáraira, legyen az egy személyazonosító módszer, hűségnyilatkozat vagy eskü. Képzeljük el mindezt egy globálisan központosított rendszer részeként. Hallottunk már ilyesmiről valahol?

Dánia fenntartja a határellenőrzést Németország felé

Dánia meghosszabbította a határőrizetet Németország irányába; ezúttal június 2.-ig van érvényben a kezdetben átmeneti jelleggel hozott intézkedés.
A bevándorlásügyi és integrációs miniszter elmondása szerint továbbra is “rendkívüli” migránsáradatot tapasztalnak ezen a határszakaszon, emiatt hosszabbították meg június 2.-ig a határzárat. Eredetileg január 4.-én hozták meg ezt az intézkedést átmeneti jelleggel, azt követően, hogy Svédország is ellenőrzést vezetett be a dán határon. A dán miniszter most azt mondja, két tényező miatt hosszabbítják az ellenőrzést: egyrészt, mert Svédország továbbra is ellenőrzést működtet, emiatt a Dániába belépő migránsok nem tudják északi irányba elhagyni az országot. Másrészt, mert “történelmi magaslatokba” emelkedett az érkező migránsok száma, akik így a svéd határvédelem miatt mind Dániában rekedhetnek. Inger Stojberg bevándorlásügyi miniszter úgy fogalmazott:
“A migránsok ilyen mértékű felhalmozódása veszélyezteti a közrendet és Dánia nemzetbiztonságát, amit komolyan kell vennünk.”
Dánia eddig hat alkalommal hosszabbította meg a határellenőrzést, legutóbb április 3.-án. A kormány a schengeni övezet szabályozására hivatkozott, ami lehetővé teszi, hogy egy tagállam átmeneti határellenőrzést működtessen, ha komoly veszély fenyegeti a közrendet vagy a nemzetbiztonságot.

http://www.hidfo.ru/2016/05/dania-fenntartja-a-hatarellenorzest-nemetorszag-fele/

A francia vezetők nem támogatják a TTIP “elsietését”

Francois Hollande hidfo.ru
Az utóbbi napok során számos francia politikus kifejezte aggodalmait a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerséggel kapcsolatban – Francois Hollande szerint lehetséges, hogy elutasítják az egyezményt, mert az káros lehet a hazai mezőgazdaságra.
Hollande azt mondta, Franciaország figyeli, amint formát ölt a TTIP, de nemet fog mondani minden olyan feltételre, ami a francia mezőgazdaságot veszélybe sodorja. Az elnök emellett egyértelművé tette, hogy bizonyos termékcsoportokat, melyek egy-egy ország tradicionális termékeinek tekinthetőek (Franciaország kapcsán pezsgő- ill. sajtféléket említett) nem szabad kitenni egy nagyobb közös piacon a nyers piaci viszonyoknak, ehelyett minden áron meg kell őrizni őket. Hollande szerint emellett nem szabad engedni a környezetvédelmi irányelvekből sem, aminek terén az Európai Unió jóval magasabb szinten áll, mint az Amerikai Egyesült Államok – emiatt ezen a téren az EU számára komoly visszalépést jelentene a kompromisszum, és minden áron meg kell védeni az európai szabályozást az amerikaival szemben.
A múlt hét folyamán Manuel Valls, francia miniszterelnök szintén azt mondta, hogy nem támogatják az egyezmény megkötését, ha az nem garantálja a környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi előírások azon szintjének megtartását, ami Franciaországban ma érvényben van.

http://www.hidfo.ru/2016/05/a-francia-vezetok-nem-tamogatjak-a-ttip-elsieteset/




Franciaország nem írja alá a TTIP egyezményét

TTIP hidfo.ru
Matthias Fekl francia külkereskedelmi államtitkár ma kijelentette; Franciaország az Egyesült Államok hozzáállása miatt nem fogja aláírni a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség egyezményét.
A politikus szerint a tárgyalások felfüggesztése az egyetlen elfogadható opció, annak okán, hogy az Amerikai Egyesült Államok számos olyan elgondolásból nem hajlandó engedni, ami Európa számára elfogadhatatlan – emiatt Franciaország a jelen formájában nem hajlandó aláírni az egyezményt. Fekl az Europa 1 rádiónak nyilatkozva azt mondta, jelenleg egyetlen elfogadható alternatíva a tárgyalások felfüggesztése. Úgy fogalmazott; az Egyesült Államok nem volt hajlandó figyelembe venni az európai fél által tett javaslatokat, és ezt az egyezményt jelenlegi formájában Franciaországra nem lehet ráerőltetni. Fekl hozzátette, hogy a tárgyalások az amerikai fél hozzáállása miatt egyébként is holtpontra jutottak.
A politikus kijelentését megelőzően a Greenpeace nyilvánosságra hozott egy 248 oldalas dokumentumot, ami a titkosított TTIP egyezményének mintegy kétharmada, és alátámasztja, hogy a TTIP keretein belül a vállalatok vezető szerepet töltenének be az államokhoz képest – emellett teljes egészében felszámolásra kerülne az európai fogyasztóvédelem, valamint a környezetvédelmi megfontolásból hozott piackorlátozó intézkedések többsége.
Hétfőn Cecilia Malmström, az EU kereskedelmi biztosa azt mondta, az Európai Unió nem fogja a TTIP részeként korlátozni a fogyasztóvédelmet. Az USA kereskedelmi képviselője, Michael Froman pedig hétfőn azzal érvelt, hogy a kiszivárogtatott dokumentumokat helytelenül értelmezték. A Fehér Ház később bejelentette, szerintük a kiszivárogtatás nem fogja megakadályozni, hogy az egyezményt még év vége előtt megkössék.

http://www.hidfo.ru/2016/05/franciaorszag-nem-irja-ala-a-ttip-egyezmenyet/