Angela Merkel kormánya hozott több százezer erőszakos antiszemitát a Közel-Keletről, ezért Németországban be kell vezetni az “antiszemitizmus elleni biztos” tisztségét.
Thomas de Maiziere német belügyminiszter javasolta az antiszemitizmus elleni biztos tisztségének bevezetését. A javasolt intézkedés oka, hogy megszaporodtak az antiszemita indíttatásból elkövetett bűncselekmények, mióta az amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.
Donald Trump bejelentését követően több mint 2500 migráns vonult utcára Berlinben, emellett számos német nagyvárosban zajlottak párhuzamos tüntetések. Az egyik ilyen demonstráció során – Berlinben – izraeli zászlót is égettek.
Maiziere a Bild am Sonntag lapnak nyilatkozva megerősítette, hogy az antiszemitizmus elleni biztos tisztségére amiatt van szükség, mert megszaporodtak a zsidók elleni erőszakos bűncselekmények, illetve egyszerű utcai beszólogatások, más “diszkriminatív megnyilvánulások.”
A miniszter szerint az új tisztség azt hivatott megakadályozni, hogy Németországot újra hatalmába kerítse az antiszemitizmus.
December 11-én a német kormány arra kényszerült, hogy elítélje a Berlin utcáin zajló zászlóégetéseket. Steffen Seibert kormányszóvivő azt mondta, a kormány mélyen elítéli az országban zajló antiszemita és Izrael-ellenes tömegdemonstrációkat.

http://www.hidfo.ru/2017/12/nemetorszagban-antiszemitizmus-elleni-biztos-kell-a-migransok-miatt/