2015. július 19., vasárnap

Mozgósításra van szükség, a fekete invázió megállítására! – Mire lesz elég egy ekkora kerítés?

Július 16. Déli határ, Ásotthalom térsége 3. Fotó - Toroczkai László
Július 16. Déli határ, Ásotthalom térsége. Fotó: Toroczkai László

1. Apokaliptikus helyzet körvonalazódik a déli határon

“Épül a kerítés” írta július 16-án Facebook oldalán Toroczkai László, a déli határ első vonalában fekvő Ásotthalom polgármestere. Majd így folytatja:

“Remélem nagyon sietni fognak vele, mert most már elviselhetetlen az invázió. A rendőrség kapacitása végére ért. Megint órákig csak a mi polgárőreink és mezőőreink őrzik az illegális határsértőket. Az pedig már világosan látszik, hogy a kerítés és a folyamatos határőrizet együttesen jelenthet csak megoldást (egyelőre egyik sincs).
A mezőőreink – ha majd végre felépül a kerítés – folyamatosan ott fognak járőrözni az új terepjáróval az ásotthalmi kb. 25 kilométeres szakaszon. Így a határ vonalán lehet összegyűjteni őket, s ha jó törvények lesznek, akkor automatikusan ki lehet őket toloncolni, vagy majd egy másik ország hivatalosan befogadhatja őket, ha akarja. Ez, ami jelenleg zajlik, apokaliptikus…”












“Másnap, 17-én, csaknem ezerháromszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében” – írta az MTI.
“Minden eddiginél több, 1296 határsértőt – köztük 238 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken. A legnagyobb csoportot délelőtt Mórahalom külterületén fogták el, ott 87 afgán, egy iráni és négy szíriai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.
Eddig a legtöbb, 1269 – akkor többségében koszovói (többségében muszlim vallású – a szerk.) határsértővel szemben február 6-án intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében…
A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.
Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken összesen 1424 embert fogtak el a rendőrök, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.”

2. Szombatra viszont elkészült a biztonsági határzár 175 méteres mintaszakasza

















MTI: “Elkészült szombat délutánra a ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza, ahol négy az építésnél alkalmazható technológiát próbáltak ki.
A kivitelezési munkálatokat hétfőn kezdték el a Magyar Honvédség hódmezővásárhelyi, szentesi és szolnoki egységeitől érkezett katonák, összesen 43 fő részvételével.  (Összesen 43 fő! – SzRTI.) A munkálatok első lépéseként az aljnövényzetet irtották ki a katonák, és a terepet rendezték, a pontos nyomvonal kitűzését pedig katonai térképészek végezték el.
A mintaszakasznál négyféle technológiát próbáltak ki. A leghosszabb mintegy százméteres részen a négyméteres acél kerítésoszlopokat beton alapba állították, erre feszítették a dróthálót, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dőlő hattyúnyakak kerültek, melyek tetejére NATO-drótot erősítettek. Ugyanilyen pengés drót került a kerítés tövéhez is. A kerítésoszlopok közé a szakasz egy részén, kétméteres magasságba merevítő keresztgerendákat helyeztek el.
A második résznél is acél kerítésoszlopokat használtak, ezeket azonban cölöpverő gépekkel sajtolták a tömörített talajba. Ezek az oszlopok egy méterrel hosszabbak voltak, mint a betonalapnál használtak.
A harmadik szakasznál hántolt, a tövüknél 35, csúcsuknál 25 centiméteres akácfaoszlopok tartják a dróthálót. Az utolsó részen három szinten, gúla alakban egymásra pakolt NATO-drótot használtak a határzárhoz.
A kormány kedden határoz arról, hogy a kipróbált technológiák közül melyeket alkalmazzák majd a teljes, 175 kilométeres magyar-szerb határon.
Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség minden szükséges képességgel rendelkezik az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez. A határzár mintaszakaszánál tartott sajtótájékoztatón a politikus elmondta, a kivitelezés tíz-tizenkét helyszínen kezdődhet el. A munkában a honvédség kilencszáz (!) tagja vesz részt, a határidő november 30.
Pintér Sándor közölte, a büntetés-végrehajtás fogvatartottai készítik az alapanyagot, a határzár építése pedig állami keretek között történik. A munka műszaki irányítója és szervezője a Honvédelmi Minisztérium, de amennyiben szükséges a belügyi tárca közfoglalkoztatottakkal segítheti a kivitelezést. A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el – tette hozzá.”

3. Hőkamerákkal is védik a magyar-szerb határt (MTI)

“A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar-szerb határszakaszt – mondta Balázs László rendőr ezredes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
Az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának helyettes vezetője elmondta: összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, amely – szinte teljes körűen – ellenőrzi az említett határszakaszt.
A rendőrök ugyanakkor rendelkeznek mobil, vagyis gépjárműveken szállítható kamerákkal is, amelyekkel már teljesen lefedhető a határ.
Egyetlen ilyen hőkamera egyébként 10 kilométeres sugarú körben képes ellenőrizni a körötte  lévő területet – tette hozzá. Balázs László szólt arról is, hogy a határszakaszon folyamatosan járőröznek a kollégái, így nagyon gyorsan képesek reagálni, “ha egy migránscsoport megjelenik.”

4. SzRTI: Mire lesz elég egy ekkora kerítés?

A fenti, Mórahalmon készült képeken is láthatjuk, hogy a kerítés, (bocsánat: ‘ideiglenes műszaki határzár’) – 3 méter magas, bár néhol egészen 4 méteres is lehet, – de úgy átlagban 2-3 ember magasságú.
Azért kíváncsiak leszünk arra: kiket és hogyan fog visszatartani ez a határzár, – mely még hőkamerákkal is meg lesz erősítve. Mert, aki eddig több ezer kilométert elgyalogolt, elbumlizott, s önmagától visszafordulni már nem tud, – esetleg megbízást, vagy vallási küldetést teljesít, – az meghátrál-e egy ilyen “félelmetes” akadálytól?
Hát nem igazán.
Ahogyan az alábbi a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávé Melilla határán készült fotókon is látható, – hogy a néger az bizony mászik – éspedig elég jól. És ezt képes tömegesen is művelni. Pedig a mellilai kerítés, (bocsánat -nem- ideiglenes határzár), – több sávból is áll, és nem 3-4 méteres, hanem ennek minimum a duplája, ha nem a triplája. – Néhol egyenesen TÖBB EMELET MAGASSÁGÚ!
És ez sem tartja vissza az egyre erőszakosabb migránsokat.












Akkor, hát hogyan képzelheti bárki is azt, – hogy ennek a valóban impozáns, ám a spanyol határrendőrség impotenciája miatt merőben haszontalan melillai határzárnak, – a magyar határon épülő kistestvére, – valóban visszatartja a fekete áradatot határainktól?
Ez, ehhez nem lesz elég. Bármennyire is nem tetszik, vissza kell nyúlni a Kádár-korszak idejébe, s felhasználni az akkori tapasztalatokat a “Vasfüggönnyel” kapcsolatban. Magyarország, akkor azért elég eredményesen oldotta meg ezt a kérdést. Azon a határon valóban egy légy sem repült át. Csakhogy volt kiképzett, s önálló határőrség és Győrtől kezdve mélységi ellenőrzés.
De, mivel a mai ‘modern’ magyar hadsereg és rendőrség bevethetősége és harckészsége együttesen sem közelíti meg a Kádár-féle határőrségét (s a Néphadseregről még nem is beszéltünk), – ezért bizony keményen szükség van a teljes mozgósításra a fekete invázió megállításának érdekében.
Mozgósítani mindenkit, akit lehet. Itt most a haza védelméről van szó.

Ha eredményes határőrizetet akar a kormányzat, – mely a magyar nép legnagyobb részének az akaratával egyező szándék, – akkor nem lehet széplelkűsködni! – A kerítés és a hőkamerák mellett; rendszeres és kiterjedt járőrözés, s nem csak a határ mentén, de az ország mélységében is. – Hivatásos és önkéntes járőrök, kutyák, s rengeteg ember, aki a megfelelő parancs birtokában tudja, hogy mit kell tennie, hogy megvédje Magyarország határait, földjét és népét az idegen betolakodók áradatától.

Szabad Riport
Források: MTI, – Toroczkai László / Fb, – SzRTI archivum




Durva hétvége a határon: 4235 határsértőt fogtak

A korábbi hétvégi létszámoknál jóval több, összesen 4235 határsértőt fogtak el a rendőrök országszerte péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn.
A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1424, szombaton 1333, vasárnap 1478 volt az elfogottak száma. Tíz gyanúsított ellen embercsempészés, négy esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogták el – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.
mens
Szenti Szabolcs elmondta, vasárnap 1318 embert, köztük 270 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb csoport – 88 afgán és 20 szír állampolgár – dél körül Ásotthalomnál lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.
(MNO)

Magyarország a legroszabb forgatókönyvre készül Ukrajna kapcsán. Budapest arra számít, hogy Kárpátaljáról a kisebbségi magyar nemzetiségűek kénytelenek lesznek elmenekülni.

kalja
Magyarországot aggasztják a Munkácson történt utcai lövöldözés és annak esetleges következményei miatt. Magyarországnak szándékában áll fellépni a mintegy százötvenezres kárpátaljai magyar kisebbség védelmében”-áradoznak az orosz internetes portálok Lázár Jani csütörtöki nyilatkozata után. MEGJEGYZIK: a kárpátaljai magyarok többségét már magyar állampolgársághoz/útlevélhez segítette Magyarország.
Csakhogy valamiről a derék oroszok nem tudnak. Az útlevélen kívül a magyar állam semmilyen más védelmet nem tud biztosítani a kárpátaljai magyarságnak!
Persze a NATO felajánlhatja “közreműködését”!


https://balrad.wordpress.com/2015/07/19/magyarorszag-keszul/

“Tudni akarjuk az igazságot…!” Tüntetés Eindhovenben

“Elég a hazugságokból!”
“Tudni akarjuk az igazságot a maláj Boeing katasztrófájáról!”
“Hollandia szégyene ez a vizsgálat!”
Ilyen és ezekhez hasonló dolgokat kiabáltak tegnap a hollandiai Eindhoven utcáin azok a tüntetők, akik szerint a Donbassz fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép tragédiájával kapcsolatban egy koncepciós vizsgálat zajlik!
Többen a fősodratú médiák igencsak egyoldalú tálalási eljárásait sérelmezték.
Mások független nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását, és az ügy pártatlan kivizsgálását követelték Eindhovenben.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/19/tudni-akarjuk-az-igazsagot-tuntetes-eindhovenben/

Éhségtüntetés Kijevben

Mintegy kétezer ember éhségtüntet Kijevben a Krescsatyik téren.
éhség
Nyalókakirály alattvalói a társadalmi-gazdasági helyzetük romlása miatt zúgolódnak.
“Éhen veszünk!”-“Tiltakozunk a közműtarifák emelkedése miatt!”-“Követeljük a nyugdíjak és a szociális járadékok emelését!”-“Elég volt a külföldi tisztviselőkből!”-“Ukrajna kormányába ukránokat!”-“Ezeket nevezitek reformoknak?!”
Ilyesmiket tesznek szóvá transzparenseiken Valcman alattvalói. Mintegy 200 rendőr tartja szemmel a renitenskedőket.


https://balrad.wordpress.com/2015/07/19/ehsegtuntetes-kijevben/

Alakul a helyzet Dnyesztermelléken is!

Vészesen komoly hír látott ma napvilágot. Délelőtt tizenegy órakor a Dnyesztermellék keleti határához közeli Dnyesztrovszkot aknatámadás érte Maradék-Ukrajna területéről, az Odessza-régióban lévő Gradenyici irányából.
A jelentés szerint a Dnyesztrovszkában élő civilek legalább húsz aknagránát becsapódásáról számoltak be. Az incidens hírét megerősítette a Dnyesztermelléki Területvédelmi Bizottság területileg illetékes testülete is, és közölték, hogy az eset kivizsgálása folyamatban van.
Egyúttal bejelentették, hogy a provokáció megismétlődése esetén a Dnyesztermelléki Moldovai Köztársaság erői fenntartják maguknak a jogot, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel elejét vegyék a hasonló eserteknek.
Tiraszpolban az Állambiztonsági Bizottság képviselője hasonló értelemben nyilatkozott.


https://balrad.wordpress.com/2015/07/19/alakul-a-helyzet-dnyesztermelleken-is/

Magyarország a VILÁG 13 legjobban eladósodott országainak egyike.

Az államadósság emelkedő trendet mutat. Magyarország jól teljesít?
áa
A fentebbi grafikon kissé “sántít”-merthogy a 25 ezer milliádot már jóval megugrottuk ebben a hónapban.
1989. október 23-án 1264 Mrd Ft volt! Csak a külső pontosan a 20-szorosa és a belső? Arról csak annyit hallunk, hogy több mint a külső. Egy valamit meg tudunk állapítani: a görög példán okulva, “demokratikus” körülmények között ezt vissza kényszerülünk fizetni.
Namármost. Görögországnak MÉG VAM MIBŐL visszafizetni!
A mi állami tulajdonú vagyonunk (amit vegyünk 1989-ben 100 százaléknak) a Nagy Adósságvisszafizetési Lázban “privatizálva lett, mondván: EBBŐL FOGJUK VISSZAFIZETNI A KÜLSŐ ÁLLAMADÓSSÁGOT!
No ez az értékesítés fényesen sikeredett. Marad mára 3 (!) százaléknyi állami tulajdon. 97 százalék “sikerrel értékesítve lett”!
Csak hát ez a külső adósság! ez nem csökkent! Viszont lett hússzoros!
A világnak cirka 240-250 országa van! Azért nem semmi ám az első 13-ba bekerülni! Még adósságilag sem!
MAGYARORSZÁG TÉNYLEG JOBBAN TELJESÍT!


https://balrad.wordpress.com/2015/07/19/az-elmezonyben/

Nagybereznától-Donyeckig

Kárpátalján a Nagybereznai-járásban hatalmas hadi csörtetés közepette zajlik a “keressük de nem találjuk őket” bújócskázás. Pedig égen-földön, éjjel-nappal zajlik a kutakodás Jaros tizenegy bujdosója után. Helyiek és környékbeliek véleménye szerint teljesen fölöslegesen. Hiszen ha csak békésen heverésznek a rengeteg mélyén, vígan elkerülik a megtalálást.
Több kecske és egyéb lábasjószág gazdái viszont morognak, hogy a “hajtóvadászat” miatt állataikat nem hajthatják ki a patakpartokra.
Teljesen más miatt morognak a népek-ugyancsak joggal-1200 kilométerrel keletebbre, Donbasszban. A valcmanisták itt őrájuk vadásznak, és gyilkolják őket. Mára virradóan kiváltképp Donyecknél tettek ki magukért a latrok. Tegnap dél óta folyamatosan ágyúzzák Donyecket.
A város “Aurora” és “Kujbisev” kerületeit ágyúzták. Az éjszakai időpontra tekintettel az áldozatokra vonatkozóan nincsenek adatok. Annyi biztos, hogy vannak civil áldozatok. Halottak, sebesültek egyaránt.
Makejevkát és Szverdlov falut is ágyúzta mára virradóan a valcmanista latortüzérség.
Élénkül a Mariupol-frontszakasz!
Sirokinot ma reggelre ismét bombázták a martalócok.
Lebegyinszknél is összecsapások voltak.
Éjfél óta Sztarognatovka és Csermalik térségében a népköztársasági erők komoly csapásokat mértek tüzérséggel és rohamcsapatokkal Valcman latorhordáira. A jelentések szerint a pribékbandák nagyon sok egyedet vesztettek a térségben mára virradóan.
A Bal-Rad információi szerint Granyitnoje térségében MAGYAR TŰZKERESZTSÉG IS megesett-SIKERREL!

A francia elnök is egységes euróövezeti kormányt akar – A világkormány előszobája?


europe-babel
A német és francia gazdasági miniszterek után Francois Hollande is azt javasolja a válság megoldásaként, hogy minden eurózóna tagállam adja át szuverenitását egy központi kormánynak. Az európai föderációhoz, amit sokan csak Európai Egyesült Államokként emlegetnek, saját elnök, parlament és büdzsé is társulna.
A javaslat persze nem meglepő, hiszen a globális elit minden problémára a hatalom további központosítását javasolja.
„A körülmények arra késztetnek bennünket, hogy magasabb sebességre váltsunk,” nyilatkozta Hollande a Journal du Dimanche nevű lapban megjelent írásban. „Ami fenyeget minket, az nem a túlzásba vitt európaiság, hanem annak a hiánya.”
Vajon hogyan képzeli el a francia elnök az európaiság megfelelő mértékét?
„Jacques Delors ötletét támogatom egy euróövezeti kormány létrehozásáról, amihez egy konkrét büdzsé és parlament is társulna, hogy biztosítva legyen a demokratikus irányítás,” nyilatkozta Hollande.
Az Independent így írt erről:
„Létrejönne egy saját miniszterelnökkel rendelkező eurózóna kormány, a kormány pedig az EU költségvetésétől különálló büdzsével rendelkezne, a törékenyebb országok megsegítése és az azokba történő befektetések céljából.”
Hollande persze nincs egyedül az elképzeléssel. A fent már említett miniszterek mellett, Mario Draghi, az EKB elnöke, Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság és Jeroen Dijsselbloem az Eurogroup elnöke is hasonló tervvel állt elő, amiben egy közös európai államkincstár felállítását szorgalmazzák.
Ezek a tervek nyilván nem fognak egyik napról a másikra megvalósulni, azonban fontos tudni, hogy az elit ebbe az irányba kívánja hajtani Európát. A következő válság kirobbanásakor pedig ezeket a javaslatokat fogják „megoldásként” felkínálni.
Vészhelyzetek alkalmával az elit számos olyan lépést meg tud valósítani, amire normális körülmények között nem lenne esély. A jelen helyzetben nem sokan fogadnának el egy európai föderációt, de ha a helyzet elfajulna, hirtelen mindenki kétségbeesetten követelné a megoldást, legyen az bármi.
Amikor a lehetőség előáll, már csak azt kell elérniük, hogy Németország és Franciaország egyetértsen a részleteket illetően, és a többi eurózóna tagország szépen követi majd példájukat.
Az új egységes kormány előtt álló egyik akadály maga az euró. Az egységes valutát jelenleg szabályozó egyezmények nagyon összetettek és rengeteg korlátozást tartalmaznak. Amennyiben Németország és Franciaország valóban az európai föderáció felállítása mellett dönt, talán egy új valutát is létrehoznak.
Ez ma még elrugaszkodott elképzelésnek tűnhet, de egykor az euró is éppen ilyen őrültségnek hangzott.
Ami a jelent illeti, az európai adósságválság egyre mélyül. Nemcsak Görögország, de Portugália, Írország, Olaszország, Belgium és Franciaország is úszik az adósságban. Függetlenül attól, hogy rövidtávon Görögország végül elhagyja-e a monetáris uniót, az európai kötvények hozama valószínűleg tovább emelkedik egy ideig, miközben a részvények esetében komoly esés várható az elkövetkezendő hónapokban.
Bábel tornya (balra) - Az Európai Parlament épülete Brüsszelben (jobbra)
Brueghel: Bábel tornya (balra) – Az Európai Parlament épülete Brüsszelben (jobbra)
A nagybankokat kell figyelni! Az Egyesült Államokhoz hasonlóan, Európában is a „bukáshoz túl nagyok” rendelkeznek a legnagyobb hitelállománnyal és derivatíva kitettséggel, ezek között pedig a Deutsche Bank áll az élen az egész világon. A rendelkezésre álló adatok szerint a Deutsche Bank 75 billió dolláros derivatíva kitettséggel rendelkezik. A bank elnökhelyettesei nemrégiben lemondásra kényszerültek és egyre több hír bukkan elő az intézmény belső gondjairól.
Vajon mi történne, ha Németország legnagyobb és legfontosabb bankja hirtelen a Lehman Brothers nyomdokaiba lépne?
Mindeközben az euró folyamatosan veszít értékéből a dollárhoz képest.
Úgy tűnik, a káosz nemhogy csökkenne, de egyre erősödik Európában, ami az eurózóna válságát is tovább mélyíti.
Amire emlékeznünk kell, hogy az eurózóna rövidtávú sorsától függetlenül, az európai elit célja a további integráció és még teljesebb központosítás.
Ezért borítékolható, hogy a Hollande és társai által javasolt Európai Egyesült Államok vagy föderáció, hívjuk, aminek akarjuk, valamilyen formában meg fog valósulni.
Forrás: The Economic Collapse
http://idokjelei.hu/2015/07/a-francia-elnok-is-egyseges-euroovezeti-kormanyt-akar-a-vilagkormany-eloszobaja/

Munka a hóhérnak: Szaúd-Arábia elfogott félezer terroristát

Szaúd-Arábia biztonsági szolgálata letartóztatta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 431 feltételezett tagját.
A tömeges letartóztatás során elfogott személyeket azzal vádolják, hogy öngyilkos merényletek végrehajtását tervezték mecsetekben, rendőrőrsök ellen, és civilek által nagy számban látogatott létesítményekben. A belügyminisztérium közleménye szerint az elfogottak többsége szaúdi állampolgár. Hat személy jemeni vagy szíriai állampolgársággal is rendelkezett. A BM szerint az első öngyilkos merényleteket a pénteki ima idején mecsetekben, diplomáciai missziók és kormányhivatalok ellen követték volna el.
Az ISIS 2015 januárjában kezdte meg működését Szaúd-Arábia területén, miután az új szaúdi uralkodó beszüntette az Egyesült Államokkal folytatott együttműködést az olajárak leütésére vonatkozóan. 2015 január első hetében szaúdi sajtóorgánumokban elkezdtek megjelenni olyan publicisztikák, mely szerint az amerikai monopóliumot meg kell dönteni, és Szaúd-Arábia új szövetségesek után kell nézzen, hogy az ország több lábon állhasson. 2015 január 8-án négy fegyveres merénylő hajtott végre támadást szaúdi határőrök ellen – közel az iraki határhoz -, ami az ISIS első ismert támadása volt Szaúd-Arábia területén.
2015 március 5-én 65 amerikai kongresszusi képviselő aláírt egy levelet, melyben követelték Szálmán bin Abdul-Aziz Al-Szaúd királytól, hogy hajtson végre demokratikus és emberi jogi reformokat Szaúd-Arábiában. Két hónappal az amerikai szenátorok ultimátumát követően több halálos áldozattal járó merénylet történt egy síita mecsetben – a pénteki ima idején -, aminek következtében demokratikus reformokat követelő tüntetések kezdődtek. Áprilisban a szaúdi hatóságok az ISIS 93 feltételezett tagját tartóztatták le az ország területén.
A térségi politikában nyílt titok, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet Washington irányítása alatt áll. Erre iraki politikusok az utóbbi egy év során számos alkalommal felhívták a figyelmet, ahogyan arra is, hogy az “ISIS ellen harcoló” nyugati koalíció repülőgépei a terrorszervezet által ellenőrzött területeken dobnak le fegyverszállítmányokat.
Az Egyesült Államok az utóbbi évtizedek során teljes érdektelenséget mutatott a síita lakosság szaúd-arábiai helyzetével kapcsolatban, – a demokratikus reformok követelését a szaúdi külpolitikában bekövetkező várható fordulat hatására kezdték meg. 2015 június 22-én Oroszország és Szaúd-Arábia megállapodások sorozatát írta alá, többek között a szaúdi atomprogram felépítéséről, a tömegközlekedés fejlesztéséről – 4 városban építik fel orosz cégek a metróhálózatot -, közös olajprojektekről, a két ország űrkutatási hivatalai közti együttműködésről, és a kétoldalú kapcsolatok további bővítésének lehetőségeit vizsgáló konzorciumok létrehozásáról.
Egy hónappal az együttműködési megállapodások aláírását megelőzően Szaúd-Arábia illetékes hivatala álláshirdetéseket adott fel nyolc újabb hóhér foglalkoztatására. A munkaköri leírás szerint a pozíció betöltése nem igényel különleges képesítést, a halálos ítélet végrehajtása rendszerint nyilvános lefejezéssel történik. A kormány a halálos ítéletek számának növekedésével indokolta az álláshirdetést; az egy hónappal később, Washington első számú geopolitikai ellenfelével aláírt megállapodások miatt valószínűsíthető volt, hogy az országban ugrásszerűen növekszik majd az ISIS-sejtek és a kivégzésre ítélt terroristák száma.

http://hidfo.ru/2015/07/munka-a-hohernak-szaud-arabia-elfogott-felezer-terroristat/