2014. november 17., hétfő

Öngondoskodás: BRICS-üzlet egymás között

A Rosznyefty orosz olajcég a következő öt évben 1,6 millió tonna kőolajat és 9 millió tonna feldolgozott olajterméket vásárol a PDVSA venezuelai állami olajtársaságtól - állapodott meg az orosz és a venezuelai cég vezetője ma Moszkvában.
A két cég között korábban létrejött egyezség alapján a venezuelai vállalat már 375 ezer tonna olajterméket szállított le az orosz félnek. A Rosznyefty nem csak vásárlásokkal fűzi szorosabbra a kapcsolatát Venezuelával, de úgy is, hogy kivásárolta a Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajipari cég részesedését abból a konzorciumból, amelyet még 2009-ben hozott létre a PDVSA venezuelai állami olajtársaság orosz cégekkel. A Junin 6 olajmező feltárására létrehozott konzorciumban a Rosznyefty mellett mára már csak a Gazprom Nyefty vállalat maradt. A konzorciumban Venezuelának többségi, 60 százalékos a részesedése, a fennmaradó hányad az orosz cégek között oszlik meg. Az Orinoco folyó térségében található olajövezetben a Junin 6 2012-ben kezdett termelni.

Gelencsér Miklós

Új világválság szélén

David Cameron azt írta,



hogy szerinte most, hat évvel a pénzügyi összeomlás után, amely az egész világgazdaságot térdre kényszerítette, "ismét vörösen villognak a vészjelzők". Az euróövezet "a harmadik recesszió szélén tántorog", és a defláció valós kockázata is fenyegeti, ráadásul a globális kilábalás korábbi fő hajtóerejét adó feltörekvő gazdaságok is lassulnak. A világkereskedelmi tárgyalások lefulladtak, emellett az ebolajárvány, a közel-keleti konfliktus, és "Oroszország illegális ukrajnai akciói is" hozzájárultak az instabilitás és a bizonytalanság jelenlegi veszélyes környezetének kialakulásához - írta Cameron.

Bíró Dalma

Magyar migráció

Nagyon nehezen megbecsülhető, hogy pontosan hányan hagyták el az országot az utóbbi években: az egyes országok regisztrációs rendszerei sokszor nagyon eltérőek, sokan vannak „feketén” is külföldön, emellett nagyon sokan ingáznak is Magyarországról, akik szintén nem feltétlenül jelennek meg a hivatalos statisztikákban. Egy nagyobb, európai projekt (SEEMIG) keretében összegezték a Magyarországot hivatalosan (legálisan és tartósan) elhagyó magyarokat. Eszerint jelenleg nagyjából 350 000-re tehető a hivatalosan külföldön élő magyarok száma, akik közül legtöbben Németországban, az Egyesült Királyságban és Ausztriában élnek, nagy többségük dolgozik. A kormány mindössze egy nyamvadt pályázattal tartatná itthon az elvándorló fiatalokat önkormányzati és vállalkozói szinten éves 500.000 forintos fejkvótával. Szégyen, hogy csak ennyire futja.




Hírfigyelő Szolgálat

Közép-kelet Európa jövője: Totalitárius atlantista gondolkodás

Lesz újabb szankciós lista, de csak a hónap végén derül ki, hogy mely kelet-ukrajnai politikusokat sújt az Európai Unió beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással, erről döntöttek ma az EU külügyminiszterei többek között Szíjjártó is. Csak nehogy kihúzzuk a gyufát Putyinnál, mert a nagy medve figyel és nem felejt... Kelet-Ukrajnában a tűzszüneti megállapodás ellenére folytatódnak a harcok. Németország bejelentette, hogy mindaddig fenntartja az Oroszország elleni büntetőintézkedéseket, amíg szükség lesz rájuk. Az oroszbarát miliciák folyamatosan lövik az ukrán hadsereg által ellenőrzött donecki repülőteret. Ukrajna azt feltételezi, hogy a szeparatisták orosz segédlettel egy nagyobb hadműveletet készítenek elő.
A lázadók folytatják támadásaikat és tüzérségi akcióikat a terroristaelhárító erők ellen. Orosz csapatmozgásokról és erőátcsoportosításokról is értesültünk” – tájékoztatott az ukrán katonai és biztonsági szóvivő.
Korábban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet ukrajnai megfigyelői arról számoltak be, hogy Oroszországból felségjelzés nélküli harci járművek érkeznek Ukrajnába, s ukrán ellenőrzés alatt lévő falvakat is támadás ért. Petro Porosenko felkészült a totális háborúra. Az ukrán elnök a Bild című német lapnak adott interjúban azt állította, hogy a hadsereg felkészültebb és jobban szervezett, mint a háború kitörésekor, az ország pedig élvezi az egész - nyugati - világ támogatását. A német kancellár megerősítette, hogy Oroszországot teszi felelőssé a válságért. Angela Merkel ausztráliai látogatásán feltette a kérdést, hogy a két világháború és a hidegháború után számított-e bárki is ilyen végkifejletre Európa szívében. Hozzátette, hogy szerinte a moszkvai vezetés Európa békés berendezkedését veszélyezteti.
Először is: politikai és gazdasági téren támogatjuk Ukrajnát. Másodsorban: továbbra is tárgyalni szeretnénk Oroszországgal a diplomáciai megoldásról. Harmadszor: addig és olyan mértékben tartjuk fenn a szankciókat, ameddig és amilyen mértékben szükség van rá – fogalmazott.
A kancellár nem zárta ki, hogy Oroszország Ukrajna után a Nyugat-Balkánra próbálja majd kiterjeszteni befolyását.


Gölöncsér Miklós

Gyanús esetek a Fidesz körül

Három-négyszáz magánkézben lévő vállalkozást szerezhetett meg erővel és zsarolással a Fidesz, amióta hatalomba került, mondják a hazai gazdasági életben jártas üzletemberek. Bár a média főleg a külföldi tulajdonban lévő bankok és közműcégek sanyargatásairól szól, a háttérben egy félelmetes jelenség telepedett rá az üzleti világra, amelyben a jól prosperáló magyar vállalkozások tulajdonosait a fideszre hivatkozva ügyvédek keresik meg, akik a valós ár töredékéért vételi ajánlatot tesznek a sokszor évtizedek alatt felépített cégre. A hatóságok által szervezetileg is támogatott cégrablások már a néhány százmilliós forgalmú családi vállalkozásokat is fenyegetik, többek között a belvárosi éttermeket és a jobb forgalmú szállodákat.
Amennyiben a tulajdonos nem szeretne a vállalkozásától veszteséggel megválni hamarosan megjelennek a különböző hatóságok, akik aztán ellehetetlenítik a céget, így csak idő kérdése a kéretlen ajánlat elfogadása. Sokszor az is megesik, hogy a tulajdonos megtörését látva az eredeti árat sem tartják a vevők, arra hivatkozva, hogy költségekbe került a meggyőzés.
Ezekkel a módszerekkel bírhatta több hónap vegzálás révén maga Lázár János "jobb belátásra" a Welt 2000 alapítóját, aki nem akart beletörődni a csaknem húsz éven át töretlenül fejlesztett vállalkozása átadásába, de a rendszeres házkutatások és eljárások felőrölték az energiáit, így végül egy szombaton aláírta a milliárdos forgalmú cége elkobzását. Sajnálatos módon Komáromi András vasárnap belehalt a "lelki" gyötrődésbe.


A néhai Komáromi András egy közeli barátja

ÚJABB PATKÁNYFORRADALOM - Közfelháborodás napja baloldali törpepártokkal

Hétfőn este tartották sok más helyszín mellett a Kossuth téren is a „Közfelháborodás napja” névre keresztelt demonstrációt. A magyar helyett uniós, amerikai, norvég és Che Guevara zászlók színesítették a tömeget, a kemény magot főként a baloldali törpepártok aktivistái és szimpatizánsai alkották, de sokan voltak olyanok is, akiknek csak tényleg elegük van mindenből. Volt még kereplőzés, pfujolás és némi kordonbontás is, thát minden, ami kell. A keménymag sokáig nem ment haza, és a rendőrökkel lökdösődtek, de végül kiszorították őket.

10672_289065904636759_5749814142643831295_n



BB__4801
Jó lenne, ha a tömeggyilkos, kommunista Che Guevara zászlóját is úgy tiltanák, mint a náci jelképeket!

A rendezvényt papíron civilek szervezték, azonban úgy tűnik ez nem teljesen igaz, a baloldali törpepártok ugyanis szépen rámozdultak az eseményre. Mindezt helyszíni tudósítónk is megerősítette, aki az általa 15-20 ezer főre saccolt tömegben összefutott az egykori SZDSZ-es, jelenleg a Liberális Pártot vezető Fodor Gáborral, és maroknyi csapatával, de feltűnt Bauer Tamás és Mécsi Imre is.
A pestisracok.hu időközben összegyűjtötte, hogy kik segédkeztek a tüntetés megszervezésében: Békéscsabán például Gyurcsány Ferenc egyik nagy rajongója a főszervező, míg Szegeden a Párbeszéd Magyarországért helyi szervezetének egyik tagja mozgósít. A brüsszeli tüntetés egyik szervezője nem is csinál titkot abból, mi a legfőbb vágya, mert közösségi oldalán „együtt Orbán ellen” képaláírással pózol a hazánk elleni kirohanásairól ismert Daniel Cohn-Bendittel, magyar szervezőtársa pedig az Izraelbe települt ex-gyurcsányista ügyvéd, Dániel Péter bejegyzéseit népszerűsíti…
A Kossuth téren tüntetők számos zászlót is magukkal hoztak: rendkívül nagy népszerűségnek örvendett az EU lobogó, melyből egy mértes példányt a parlament ablakába is kitűzött valaki (feltételezhetően egy szocialista, vagy DK-s politikus), a tömeg legnagyobb örömére. De lehet még látni norvég és amerikai illetve halálfejes zászlókat is. Kollégánk mindössze egy magyar zászlóval találkozott, de véleménye szerint formája alapján azt is az Erzsébet hídról lophatták. Beszámolója szerint a sárga mellényes rendezők a demonstrálóktól gyűjtöttek pénzt.

A legviccesebb figurája a rendezvénynek a szónokokat bemutató konferanszié volt, aki egy CCCP feliratú pólóban szapulta Putyint. Információink szerint a hétköznapokon amúgy előszeretettel öltözik Lenin-fiúnak is. A DK ifjúsági tagozatának elnöke, Szarvas Koppány Bendegúz pedig egy uniós zászlót lengetett a parlament talapzatán, ezzel is erősítve a rendezvény civil voltát...

Krasznahorkai Emma "dühös vagyok" című  káromkodást sem nélkülöző beszédében a politikusok mellett többek között a hittan és a kereszt miatt is fel van háborodva, ráadásul szerinte a rombolás is elfogadható, egy ilyen hatalom ellenében (2006 őszre mit mondanának? ), aki szerint amúgy "bassza meg" mondta igen velősen...

Felhangzott a diktátor-diktátor ám de ennek ellenére, senki nem tervezte műveleti területté alakítani és könnygázzal megszórni a területet. Az egyik színpadra lépő pedig azt ordította: "Kérjük Norvégiától ne hagyjon itt minket,  ria ria Norvégia!"

Az egyik szónok, Dabóczy Mihály a Parlament előtti teret megtöltő tömeg előtt azt mondta: "temetni" kell a régi rendszert, mégpedig úgy, hogy függetlenedni kell tőle. Olyan rendszert kell építeni, amely a csalókat üldözi, nem a szegényeket, olyan rendszert, amelyben "senkit nem hagyunk az út szélén" - mondt Egy középiskolai tanár, Nagy Emília "nemzeti konzultációt" kezdeményezett az oktatásról, amit szerinte azonnal le kell folytatni, "itt és most". Horváth András volt adóhatósági munkatárs a korrupció elleni fellépést sürgette.
A szervezők leléptek, a tömeg egy része nem akar hazamenni
A demonstráció végén a szervezők nemes egyszerűséggel leléptek, a tanácstalan, még mindig több ezres tömeg pedig farakasszemet néz a rendőrökkel. Azt mondják, hogy nem mennek haza.

Este nyolckor, miközben a főszervező az ATV-ben nyilatkozott, addig a magára hagyott tömeg a rendőrökkel lökdösődött a parlament lépcsőjén. A rendőrök már többször felszólították a jelenlévőket a távozásra. A helyzet 21:00-ig sem változott. Továbbra is tart az állóháború.
A Rendőrség beszámolója szerint senkit sem állítottak még elő, csupán négy hölgy rosszul lett, őket a rendőrök kísérték a mentőkhöz.
Fél tízkor előkerültek a könnygázpalackok, de egyelőre még nem használták őket, a két tábor továbbra is taszigálja egymást a lépcsőn. Ezzel párhuzamosan a tér másik oldalán is felálltak a rohamrendőrök.
Mintegy ezer fős keménymag maradt, őket körbezárták a rendőrök, akik legalább kétszer annyian vannak mint a demonstrálók.
Eset tízre elfáradtak a demonstrálók, folyamatosan oszlik a tömeg, itt már nem sok történés lesz. A Kossuth térből közben műveleti terület lett, és folyamatosan lépésről-lépésre szorítják ki a tüntetőket.
alfahir.hu

Kossuth tér, visszatér

Lassan, de biztosan halad Budapesten az Arab Tavasz, vagy az EuroMajdan, - nevezzük bárminek is, a lényeg ugyanaz. Újra tüntetést tartanak hétfő este a Kossuth téren, valamint több vidéki városban. Korrupció ellen, adó ellen, romló megélhetési viszonyok ellen mennek ki a tüntetők, amihez a média hozzáteszi, hogy a külpolitika ellen is, - és ennek nyomatékosítására ott van a tömegben néhány atlantista, aki garantáltan előveszi Magyarország gyarmatosításának zászlaját, vagyis az EU-zászlót.
Tehát adott egy a liberális média által, a megélhetési viszonyokra, adócsalásra, adóztatásra, minden egyébre hivatkozva utcára hívott tömeg, amiről kiváló fotókat lehet készíteni, és mivel az atlantisták embere mindig garantáltan ott van az EU-zászlóval, a liberális média fel tudja mutatni ezeket a fotókat és több ezres tömeget úgy, mintha ezek az emberek mind az Európai Unióért tüntetnének.
Mielőtt bárki is elhinné, hogy Budapesten EU-barát tüntetést sikerült csinálni, térjünk vissza a tényekhez: hazánkban idén május végén szintén megtartották az EP-választásokat. A magyar választópolgárok rendelkeztek arról, hogy melyik pártokat akarják küldeni az Európai Parlamentbe. Ezen a választáson mindössze 28,92%-os részvételi arány volt. A választópolgárok 71,08%-a semmilyen pártot nem akar küldeni az Európai Unióba. Az embereket nem érdekli az Európai Unió, nem akarnak magyar képviseletet küldeni oda, és a brüsszeli politikai is hidegen hagyja őket.
71,08 százalék - az több, mint a Fidesz "kétharmada". A magyar lakosság 71,08% arányban nem akar magyar EU-képviseletet. A liberális médiafelületek együtt elérnek tízmillió embert, ebből maximum 30 ezer ember ment el a kormányellenes tüntetésekre (a képek alapján inkább 3 ezer), annak ellenére, hogy azt a liberális média teljes spektruma reklámozta. Az EP-választáson 2.322.983 ember adta le a szavazatát. Ennek 66,17%-a olyan pártra szavazott, ami Európai Unió ellenes retorikát folytat (Fidesz, Jobbik). Tehát összesen 785 ezer ember ment el szavazatával támogatni Magyarország EU-tagságát. Durván kerekítve is kijelenthetjük, hogy Magyarországon minden tízedik ember se támogatja hazánk EU-tagságát.

Milyen EU-párti tüntetés?
További tények: Magyarországot látszólag egy referendummal léptették be az Európai Unióba. Ezen a 2003. áprilisában tartott referendumon 45,62%-os volt a részvételi arány. A megjelentek 83,76%-a szavazott igennel, vagyis Magyarország a választásra jogosultak mindössze 38%-ának köszönhetően csatlakozott az Európai Unióhoz. A demokratikus kisebbség akaratára hivatkozva léptünk be az EU-ba, amit Brüsszel azonnal egy a parlamenti ciklus közepén végrehajtott csendes puccsal folytatott. A radikális atlantista Gyurcsány Ferenc hatalomba tolása a brüsszeli diktatúra hazánkra kiterjesztésének kezdetét jelentette.
Ez a radikális atlantista vonal akar most visszakúszni a hatalomba azáltal, hogy a médián keresztül minden elképzelhető problémát felsorolnak, amiből az embereknek - jogosan - elege van. Ha logikusan végiggondoljuk azonban, azt láthatjuk, hogy a problémák igen nagy részéért maga az Európai Unió a felelős. Kvótarendszerrel, túlzottdeficit-eljárással, diplomáciai nyomásgyakorlással tönkretették az országot.
Tehát, a tüntetéssel kapcsolatban a tények: 30 ezer ember (képek alapján inkább 3 ezer), és néhány tucat fizetett személy, aki bemegy a tömegbe egy EU-zászlóval. Közfelháborodás napja van. Mindenki fel van háborodva valamin, de mindenki máson. A liberálisoknak igazából teljesen mindegy, hogy ki és min van felháborodva; a lényeg, hogy legyen egy tömeg, amibe be lehet állni az EU-zászlóval.
A tények másik dimenziója: 2003-ban a magyar választópolgárok 38%-a adta szavazatát az Európai Unióra. Eltelt több mint tíz év. Az idei EP-választásokon a részvételi arány 28,92% volt, ennek kétharmada EU-ellenes pártra szavazott, a maradék 71,08% pedig senkit nem akart küldeni az Európai Parlamentbe.
Ami Budapesten zajlik, az Arab Tavasz. Facebook-forradalom. Hogy miért annyira fontos a liberálisoknak a minden elleni felháborodás, amire hivatkozva egy EU-barát kormányt lehet pozícióba tolni? Mert 2015. január 1-jén lép életbe a Moszkva által alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Alig több mint egy hónap, és van alternatíva az Európai Unióval szemben. Akkor az Európai Uniót támogató kisebbség igen kellemetlen helyzetbe kerül.
Lassan itt lesz az ideje kivonulni az Eurázsia Mozgalom zászlajával, mert kezdődik az átmenet.
Tradíció, hazafiasság és ifjúsági ellenállás - a jövő útja
http://www.hidfo.net/2014/11/17/kossuth-ter-visszater

Az amerikaiak jól keresnek az ukrán korrupción - megállapodtak a szénszállításról

Az amerikai Recursion Ventures vállalat és az ukrán Centrenegro energetikai cég képviselői hétfőn tárgyalást tartottak, amin az amerikai fél felajánlotta, hogy szenet szállítanának Ukrajnába. Mindezt a Centrenegro közleményéből lehet tudni, miszerint már meg is kötötték az üzletet.

A vállalat, mely az ukrán hazai termelés mintegy 8%-ával rendelkezik, a közelmúltban vált ismertté egy korrupciós botrány kapcsán, melynek során szenet akartak szerezni Dél-Afrikából. A brit tulajdonú Steel Mont Trading vállalattal kötött szerződés szerint a britek nyomott áron 1 millió tonna szenet vesznek Dél-Afrikából, amit továbbértékesítenek Ukrajnának. A korrupciógyanú a továbbszállított szén gyanúsan magas ára miatt merült fel, az ukrán ellenzéki média kiemelten foglalkozott az esettel.
Most ugyanez a kérdés fennáll az amerikai vállalattal kapcsolatban is: a nyugati energetikai cégek ipari szinten kihasználják, hogy egy atlantista bábkormány van Ukrajna élén, ami mindent aláír nekik - bármekkora mennyiséget, bármekkora áron. Az előnytelen üzletnek az ukrán adófizetők látják kárát, míg a nyugati cég csillagászati haszonhoz jut, a korrupt atlantista politikus pedig jókora összegeket tesz zsebre a szerződések aláírásáért. Az ukrán sajtó kiemelten foglalkozik az üggyel, főleg, hogy arról részleteket nem lehet tudni. A közlemény szerint az üzletet megkötik, a tárgyalások előzetes szakaszában az amerikai fél vállalta, hogy az ukrán társadalom számára szükséges mennyiséget azonnal szállítja, de se az árat, se a szállítás konkrét feltételeit nem hozzák nyilvánosságra.

http://www.hidfo.net/2014/11/17/az-amerikaiak-jol-keresnek-az-ukran-korrupcion-megallapodtak-szenszallitasrol

Komor jóslat

Nostradamus előre láthatta az ukrajnai konfliktust? Jövendöléseiben egy, a Fekete-tengertől északra eső területen kialakuló válságos helyzetről ír. Jóslata szerint ebben a háborúban Európa meg fog semmisülni, mégpedig egy biológiai fegyver bevetése okán. A konfliktusok hátterében a jós a Krím-félsziget alatt lévő nagy mennyiségű földönkívüli energiát nevezi meg, ami egész egyszerűen elveszi az emberek eszét, ez pedig végül a harmadik világháborúhoz vezethet. A jóslat szerint ez 2016-tól 2025-ig fog tartani.
Végülis teljesen mindegy már mit jósolt a jó öreg gall, a bál javában áll. Úgy nagyjából, ahogy jövendölte.
Egészen “magához tért a donbasszi ügymenet” hétfő reggel óta.
Donyecket ágyúzza Valcman latortüzérsége Peszkiből, ahogy a “csövön kifér”! Tonyenkoje és Avgyejevka szabad mozgású pribékjei is beszálltak a város lövésébe. A “Kijev” – kerületben borzalmas a pusztítás. A lakótelepek társasházai éppúgy megszenvedik Nyalókakirály zsoldosainak ügyködését, mint a családi – házas övezetek. Halálos áldozatokról egyelőre nem szólnak a jelentések, de nagyon sok a civil sebesült.
1-72A megpróbáltatások dacára is, ma délelőtt Donyeckben a hatóságok megkezdték a segélyek és nyugdíjak kifizetését. Élelmiszer, ivóvíz most rendelkezésre áll. Gyógyszerekből van viszont hiány.
Reggel óta a repülőtér is ismét a banditák tüzérségének műsorán szerepel. Lövik a romokat észveszejtő módon.
Avgyejevkában háztól – házig harc dúl Nyalókakirály bétgyilkosai és a városba egyre inkább “érkező” milicisták között. A leghevesebb összecsapásokat a “Szent Nyikolaj” – kerületből jelentették.
A Gorlovka melletti Ozerjanovkában szintén reggel kezdődtek harcok, amelyek még délután három órakor is lankadatlanul folynak.
Jenakijevo városát az “Osztraja Mogila” – ról ágyúzzák a valcmanisták.
Donyeck – FALUCSKÁNÁL (ez a falu már Luhanszk – régióban van) a pribékhorda könnyű prédát sejtve, tankokat vetett be. Fél tucatnyit. Legalább 120 tonna kohászati alapanyag lett a hat darab tankból.
Pervomajszk szélső lakótömbjeit délelőtt kezdték lőni tüzérséggel a Nyalókakirály – pribékek.
kir
Néhány gránát kilövése után viszont a népköztársaságiak Gorszkoje mellől “Grad” – tüzet küldtek rájuk elismerés képpen. A jelentés szerint a latorüteg teljesen megsemmisült.

A Toskovka határában lévő latorposztot is “Grad” – vetégépekkel lőtte a milicia.
A gyjebalcsevoi kazán alá is rakott ma a milicia tüzérsége egy kevéske fűtőanyagot. A Csjernuhino és Fascsovka környéki latorerők voltak a figyelem középpontjában.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/17/komor-joslat/

Lukasenko indirekt módon üzent Orbánnak

Alexandr Lukasenko belorusz államfő kijelentette, hogy Belorussziában elképzelhetetlen lenne az ukrán forgatókönyv megismétlődése. Az államfő szerint az ukrán "forradalom" kiváltó oka a korrupció és a rossz gazdasági helyzet volt, ami lehetővé tette, hogy idegen hatalmak azt kihasználják. "Ha a gazdaság megfelelően működik, nincs mitől félni - se színes forradalomtól, se idegen beavatkozástól - semmitől." - mondta Lukasenko a Grodno régió vezetőivel tartott találkozót követően. "De ha burjánzik a korrupció, a felelőtlenség, nemtörődömség - az ideális táptalaj a sokszínű forradalmak számára. Sőt, a színes forradalom győzelmének kiváltó oka lehet".
Lukasenko megjegyezte, hogy ezek voltak a problémák, melyek végül Ukrajnában forradalomhoz és a kormány eltávolításához vezettek. Belorusszia azonban mindezeket a feltételeket - a korrupciót, felelőtlenséget, nemtörődömséget - nem engedi meg magának, így az ukrán felforgatáshoz hasonló folyamat nem bontakozhat ki az országban.
Egy nemliberális demokrácia - Lukasenko a választások idején
Lukasenko elnök gyakran kommentálja a térségi államok kormányait ehhez hasonló, indirekt módon, így nem nehéz párhuzamot vonni, hogy ezeket a szavakat esetleg Orbán Viktornak szánta. Magyarországon burjánzik a korrupció, a felelőtlenség, a nemtörődömség. A hivatalnokok lefizethetőek, a politikusok nincsenek tisztában tetteik következményeivel, az országgyűlés sokszor inkább hasonlít egy unott teadélutánra, mint egy olyan összejövetelre, amin politikusok tízmillió állampolgár sorsáról döntenek. Már ha egyáltalán részt vesznek azon az "összejövetelen", és nem csak aláírják a jelenléti ívet, mint az iskolát kerülő rossz-tanuló, akinek kell a bizonyítvány, de tanulni, azt nem akar.
Lukasenko - még ha nem is szándékosan Orbán Viktornak címezte azt -, szavait komolyan kell venni, és a magyarországi politikára vonatkoztatni. Ha a kormány felelősen kezeli a gazdaságot, ha van munkalehetőség, van közrend és nincs korrupció, egy felforgatás kiteljesedése elképzelhetetlen lenne. Ha a kormány az emberek érdekeit képviselné, és tenne az ország felvirágoztatásáért (nem csak statisztikailag), a felforgatók akárhogy is agitálhatnák a civil szervezeteket, nem lennének se tüntetések, se általános elégedetlenség.
Következésképp éppen itt az ideje, hogy a kormány komolyan vegye a többségi társadalom elvárásait, és a politikában azokat jelenítse meg. A korrupció felszámolása egy megkerülhetetlen dolog, jelenleg ugyanis Washington gond nélkül meg tud venni egyes kormánytisztviselőket. Tűrhetetlen, hogy az amerikaiak bevásárolják magukat a magyar közéletbe. A többségi társadalmat is illene megkérdezni arról is, hogy akar-e még az Európai Unió tagja lenni, mert a kormány megítélése ezen áll vagy bukik. Ha ők nem lépnek ki, akkor jön majd egy párt, ami támogatja a kilépést. 2015. január 1-től él az Eurázsiai Gazdasági Unió, tehát Magyarország számára van alternatíva.


http://www.hidfo.net/2014/11/17/lukasenko-indirekt-modon-uzent-orbannak

Furcsán viselkednek a nyugati diplomaták - ki kellett tiltani őket

Több lengyel diplomatát is deportáltak Oroszországból, mert olyan tevékenységet folytattak, amely nem összeegyeztethető a pozícióval járó jogköreikkel. Korábban Lengyelország kiutasított több orosz diplomatát az országból, most az orosz külügyminisztérium részéről ez egy válaszlépésnek tekinthető: "Sajnálatos, hogy a lengyel hatóságok ehhez hasonló barátságtalan lépéseket tesznek. Orosz részről ennek megfelelő válaszlépéseket teszünk, számos lengyel diplomata már elhagyta országunk területét olyan tevékenységek miatt, melyek feladatköreikkel összeegyeztethetetlenek voltak."
Hídfő.net | Szergej LavrovSzergej Lavrov, orosz külügyminiszter
Lengyelország ugyanerre az indokra hivatkozva utasított ki orosz diplomatákat. Október közepén a lengyel média jelentései szerint a kormány kiutasított az ország területéről orosz diplomatákat és újságírókat. A Rzeczospolita újság ezt egy kémüggyel hozta összefüggésbe, amelynek során a lengyel hadsereg több tisztjét és ügyvédeket tartóztattak le, és Oroszországnak kémkedéssel vádoltak.
Október 24-én a lengyel hatóságok bejelentették, hogy betiltják Leonyid Sviridov, a RIA Novosztyi hírügynökség munkatársának Lengyelországban tartózkodását. Varsó nem indokolta meg ezt a döntést, és ez ügyben a meghallgatásokat november 26-ra halasztották.
Lengyelországban nemrég összecsapások zajlottak le a jobboldali szervezetek és a karhatalmi erők közt, miután a függetlenségi napi felvonuláson provokátorok csoportja kivált a tüntetők tömegéből és a rendezvényt biztosító rendőrökre támadt. Moszkva azzal vádolta Brüsszelt és Washingtont, hogy Lengyelországban is eszközként használja a jobboldali szervezeteket, ahogy Ukrajnában is a hatalom közelébe juttattak egy nemzetiszocialista szervezetet (Jobb Szektor).
Az utóbbi hetekben a nyugati országok diplomatái részéről valóban a pozícióikkal összeegyeztethetetlen, furcsa viselkedések figyelhetőek meg. André Goodfriend, az amerikai külügy budapesti, ideiglenes ügyvivője többek között részt vett egy kormányellenes tüntetésen, melynek során provokátorok behatoltak a kormánypárt székházába, amit az amerikai ideiglenes ügyvivő végignézett, a rendőri erők pedig átmenetileg tanácstalannak tűntek, és annak diplomáciai veszélyei miatt vonakodtak beavatkozni a rendbontók ellen.


http://www.hidfo.net/2014/11/17/furcsan-viselkednek-nyugati-diplomatak-ki-kellett-tiltani-oket

Oroszország saját űrállomást épít - az ISS moduljaiból

A Kommerszant napilap információi szerint Oroszország 2017-ben saját űrállomást fog üzembe helyezni, melyhez felhasználják a korábbi Nemzetközi Űrállomás számára gyártott orosz modulokat is. A napilap a modulok tervezéséért felelős szervezet vezetéséhez közeli, meg nem nevezett személyre hivatkozott. Az idézett forrás szerint az új űrállomást olyan pozícióban fogják tartani, hogy arról Oroszország területének 90%-a és az északi sark állandó jelleggel láthatók lesznek (a Nemzetközi Űrállomás esetében ez alig 5% volt).

Az építési munkálatokhoz felhasználják azokat a modulokat is, melyek hazai gyártásban a Nemzetközi Űrállomás számára készültek - így összességében ez azt az irányvonalat mutatja, hogy Moszkva valóban elveti az ISS-en folytatott együttműködést, és függetleníti az orosz űripart. A forrás arról nem nyilatkozott, hogy ebbe más, szövetséges országokat is bevonnak-e, egyelőre tisztán hazai projektről van szó, melyhez minden olyan rendszert felhasználnak, amitől a Nemzetközi Űrállomás eddig nagy mértékben függött, többek között a Szojuz-MS és Progressz-MS.
A napilap információi szerint nem csak hogy 2017-ben földkörüli pályán lesz az oroz űrállomás, de azt úgy tervezik, hogy a felküldött modulokat 2020-ban tovább küldik és fel tudják használni az orosz - felszíni - holdbázis építésére. Az új űrállomás ugródeszka lesz a holdprogram számára, gyakorlatilag az űrben aprólékosan fogják összeállítani azt a rendszert, amit a későbbiekben a Holdra küldenek.


http://www.hidfo.net/2014/11/17/oroszorszag-sajat-urallomast-epit-az-iss-moduljaibol

Arra készülnek, hogy megszerezzék az emberek ingatlanát és minden értékkel bíró vagyonát

Kedves Barátaim! Ha végre szeretnétek tenni Magatokért és a társadalomért valamit, akkor most van az utolsó esély rá, mert a devizahitelezés ügye olyan fordulatot vett, ami jogállamban elképzelhetetlen. A ma beterjesztett törvényjavaslat egyszerűen átírja azt a szerződést, amit Ti és/vagy honfitársaitok kötöttek meg olyan akarattal, amelyre Ti nem hatalmaztátok fel sem a Kormányt, sem a parlamenti képviselőket.

Olyan éhes a fekete pénzzel kitömött banda arra, hogy a devizaadósok ingatlanjait olcsón megszerezze, hogy még csak nem is gondolkodott, mennyi buktatója van ennek a jogilag értékelhetetlen törvénynek. Úgy tudtok ellene tenni, hogy írtok tértivevényes levelet a Miniszterelnöknek, az Országgyűlés elnökének, a Köztársasági Elnöknek, s az igazságügyi miniszternek arról, hogy Te nem kérted meg arra, írja át a bankkal kötött szerződésedet és ezért azt meg ne merje tenni. Majd Te eldöntöd, hogy mit teszel a szerződéseddel vagy mit nem, de Te őket erre nem hatalmaztad fel. Írd meg azt is, hogy ha megalkotja ezt a javaslatot, pert indítasz ellenük kártérítés iránt.

Emellett írjatok a banknak tértivevényes levelet arról, hogy egyrészről a szerződésetek semmis, mert a Hpt. valamint a Ptk. szabályait sérti, egyúttal pedig miután a 2/2014. PJE kúriai jogegységi döntésben írott azon feltétel, hogy nem volt valós az árfolyam kockázatról történt tájékoztatás, ezért tisztességtelen azt alkalmazni, ügyetekben fennáll, ezért az árfolyam emelkedést Veletek szemben nem alkalmazhatja. Írjatok továbbá emailt minden kormánypárti parlamenti képviselőnek, hogy ha a Ti kérésetek ellenére a szerződésetek módosulását megszavazza, pert indítasz ellene kártérítés iránt, mert nem az esküjének megfelelően gyakorolja képviselői tisztségét.

Kérlek Benneteket, küldjétek el ezt a levelet minél több embernek, hogy dőlhessenek a levelek országunk vezetőihez, akik az 50-es évek államosítása után most a bankrendszer anomáliáinak felhasználásával készülnek arra, hogy megszerezzék az emberek ingatlanát és minden értékkel bíró vagyonát.

Üdvözlettel: Damm Andrea
Otthonvédelmi Tanács

Kapcsolódó:
Dr. Damm Andrea: Cél lehet a magyar társadalom elszegényítése?
Dr. Damm Andrea: ha a pénzintézetek a hatályos törvényeket nem tartották be, akkor kik is a felelősek?
Aki még mindig nem érti
Több százezer lakás áll üresen Magyarországon - íme, tíz érdekes tény
MTV1: Amerikai kitiltási botrány valódi okai és a Bankok
Olvasói levél: Gyanús esetek a Fidesz körül
Tojással dobták meg Ádert Prágában

Irán és Örményország összekapcsolja a vasúthálózatot

Ali Nurzada, infrastruktúráért felelős iráni miniszter-helyettes tárgyalásokat folytatott Örményország Szállítási és Kommunikációügyi miniszterével, Artur Arakeliannal, melynek eredményeként megállapodás született arról, hogy a két ország összeköti vasúthálózatait. Az örmény miniszter Teheránba érkezett, hogy az együttműködések bővítését megtárgyalják.
Irán egy speciális programot léptetett életbe, melynek részeként fokozni fogja a szállítási útvonalak bővítését minden szomszédos ország felé. Ali Nurzada szerint a következő tíz évben Irán több mint 10 ezer kilométer vasúti sínt fog lefektetni, és jelentősen fokozni fogja a teherszállítást a térségi országokba.
Irán és Örményország régóta fennálló baráti kapcsolatokat ápol, és a gazdaság több szektorában is kiterjedt állami együttműködéseik vannak. A szállítási ipar közös fejlesztése mindkét országnak érdeke, tekintve, hogy Irán szoros kapcsolatokat fog kiépíteni az Eurázsiai Unióval, Örményország pedig a csatlakozások első hullámával lép be a vámunióba és az Eurázsiai Gazdasági Unióba. Nurzada elmondása szerint Irán megnégyszerezi a teherszállítás arányát az ország szállítási iparában, ami mintegy 10 milliárd euró értékű befektetéseket jelent a következő években.
Hídfő.net | Irán és Örményország közti vasút
A Teheránba érkező örmény delegáció szerint Örményország már 300 kilométer vasútvonalat adott át az iráni határ mellett, valamint több mint 100 kilométeren alakították ki a két ország összekötéséhez szükséges hidakat és alagutakat.

http://www.hidfo.net/2014/11/17/iran-es-ormenyorszag-osszekapcsolja-vasuthalozatot

Hol van Ukrajna aranya? – Nem tudom!

Minden jóslat és az azok nyomán felkorbácsolt kijevi várakozások és rettegések ellenére sem rohanta le tegnap Maradék – Ukrajnát a “borzalmas muszka haderő”!
Donbasszban is eltelt a vasárnap úgy, hogy a népköztársaságiak sem indították meg Nyalókakirály zsoldoshordájának lemészárlását.
Persze a hétfő reggel már kicsit mozgalmasabb mint a tegnapi.
Avgyejejevkánál éjjel két óra óta kemény összecsapások dúlnak. Valcman hordái pedig nem a harcokra vannak kiképezve, hanem csak a tüzérségi lövegek kezelésére. Most viszont a népköztársaságiak jóval az ágyúk lőtávolán belül rohamozzák őket, és ez nagyon fáj nekik.
Donyeck ma reggel még a hétvége csendjét élvezi. Bár ez valószínűleg köszönhető az avgyejevkai harcoknak. A latrok most Donyeck lövése helyett maguk védelmével vannak elfoglalva.
zsír
Dzserzsinszk mellől viszont az éjjel még zavartalanul lőhette a latortüzérség Gorlovkát. Lőtték is.
Olhovatkanál hajnali ötkor kezdődtek harcok.
Bulavinszknál is ostrom alá vették a milicisták a pribékeket.
Csernyenko és Patrioticsnoje latorjait reggel négy órakor vette tűz alá a népköztársaságiak önjáró tüzérsége.
kir3
Sztarognatovkánál a milicia állásait lövi a valcmanista latortüzérség.
Granyitnojénál három órakor kezdett el dolgozni a milicia tüzérsége.
Orlovo – Ivanovkánál és az “Osztraja Mogilanál” lévő latorerők éjjel egy óra óta állnak a népköztársaságiak tüzérségének támadása alatt
Lasztocskino mellől három óra óta lövöldöz – szerencsére vaktában – Nyalókakirály egyik “Grad” – ütege.
Krasznodonnál kora reggel a valcmanista pontonkidat ismét megtámadták a milicisták. Öt lator reggelije megspórolva.
Szeverodonyeck zsoldosvárrá minősített repülőterét reggel hat óra óta lövi a népköztársasági tüzérség.
Fascsovkánál szintén tüzérségi tüzet kellene átvészelniük a valcmanistáknak.
Az alábbi video 2014 11. 16 – án Pervomajszkban készült. A szokásos rémségeken kívül van a végén egy felsorolás Donbassz anyagi megsegítésének lehetőségeiről.

Valerij Gontarjev – Nyalókakirály Főkincstárnoka, amúgy Maradék – Ukrajna “Nemzeti” Bankjának feje – tegnap egy újságírói kérdésre – miszerint hová tűnhetett a kijevi udvar aranytartalékából 900 millió amerikai dollár értékű nemesfém? – csak ennyit röffent: NEM TUDOM!
http://balrad.wordpress.com/2014/11/17/hol-van-ukrajna-aranya-nem-tudom/