2015. június 18., csütörtök

Szerb politikus: a szolidaritás mese a naivaknak

Szerbia volt kormányfő-helyettese, Vojislav Seselj szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy a tagállamok pénzügyi okokból az Európai Unióból kilépés mellett döntenek, és ebben semmiféle “európai szolidaritás” nem fogja megakadályozni őket.
Seselj szerint az “európai szolidaritás” egy mese a naivak számára, és az Európai Unió nem több, mint egy országok közötti átmeneti érdekegyezés, ami évtizedekkel ezelőtt állt fenn. Ma ez az érdekegyezés azonban már nem létezik, az unió alapvető szerkezeti gondokkal küzd és olyan megoldandó problémákkal kell szembenézzen, melyek esetében a tagállamok közt lehetetlen érdekegyezést kialakítani.
“Ahhoz hasonló forgatókönyvre számíthatunk, hogy a tagállamok pénzügyi problémák miatt egyesével kilépnek. Görögország az első próba.”
Seselj elmondása szerint az európai országokat ma már semmi nem tartja össze, és ha elegendő okuk van rá, gazdasági szempontokat szem előtt tartva kiléphetnek az unióból. A volt kormányfő-helyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy ha az Európai Unió tagállamainak lenne egy közös ideológiája, az ma a jobboldali értékek és a milliárdosok üzleti érdekeinek sajátos fúzióját tükrözné, miközben bármiféle tolerancia és szolidaritás – amit ma Brüsszel hirdet – elviekben sem jelenne meg egy olyan ideológiában, ami az európai országokat ma összetarthatja.
A szerb politikus szerint a társadalmi igazságosságot ma mint egyszerű marketingfogást alkalmazzák, ami megteremti a szabadság illúzióját, de ezen felül semmilyen gyakorlati vonatkozása nincsen. Az egyenlőség egy illúzió, amit az uralkodó elit évtizedekkel ezelőtt arra használt fel, hogy saját hatalmát bebetonozza, de mára az emberek már nem hisznek ebben a mesében, így összetartó ereje sincsen. Ugyanakkor a jobboldaliság egyenlőtlenség-elve sajátos fúzióra lelhet a helyi elitek célkitűzéseivel; az emberek hajlamosak lennének elfogadni a helyi elit egy részének a hatalom megtartására való törekvését, ha az legalább elviekben a tradicionális európai értékek képviseletével társulna. Seselj szerint csak idő kérdése, hogy ezt melyik országban mikor ismerik fel a helyi milliárdosok, és ennek mentén a tagállamok nem kaotikus állapotok közepette, hanem stabilitásukat megtartva fordulhatnak az Európai Unió ellen.


http://hidfo.ru/2015/06/szerb-politikus-a-szolidaritas-mese-a-naivaknak/

Beengedni és nem továbbengedni: sajátos kormánystratégia a bevándorlás ellen

Szerdán a MÁV képviselői egy sajtótájékoztatón halaszthatatlan karbantartási munkálatokat jelentettek be a budapesti Nyugati pályaudvarra vonatkozóan, ami június 22-től július 5-éig zárva tart majd.
A naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati pályaudvar két héten át nem fog működni, ebben az időszakban “javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését”. Hivatalosan így nevezik azt, amikor Berlinből leszólnak az Orbán-kormánynak, hogy azonnal állítsa le a Németországba irányuló menekültáradatot. A kormány napok múlva megkezdi egy 175 kilométeren át húzódó, 4 méter magas kerítés építését a szerbiai határvonalon. Ezen a határszakaszon át érkezik Magyarországra a bevándorlók abszolút többsége. A határon át érkező menekülteknek azonban csak alig több mint egytizede várja végig a menedékkérés procedúráját, nagy részük eltűnik Magyarországon, és vélhetően továbbutazik az Európai Unió más országaiba. Az elfogottak esetében gyakran Ausztria, Németország az úticél, így Magyarország egyértelműen csak átutazási terület az illegális bevándorlóknak. A budapesti Nyugati pályaudvar a bevándorlók egyik elsődleges célpontja, innen ugyanis alig 12 óra, és Berlinben vannak – már amikor éppen nem fogják el őket a rendőrök, mert az utóbbi hónapok során gyakran előfordult, hogy több százas csoportokban fogtak össze a Nyugati pályaudvarról továbbutazásra készülő illegális bevándorlókat.
Amennyiben egy menekült sikeresen átszökik a déli határon – vagy ott elfogják, de később sikerül eltűnnie Magyarország területén – nagy valószínűséggel Budapesten köt ki, ugyanis innen alig 12 óra menetidővel lehet eljutni Berlinbe. A kormány már eddig is jelentős erőfeszítéseket tett arra, hogy a határon el nem fogott illegális bevándorlók ne utazzanak tovább a nyugati országokba. Természetesen, ezek egyike sem hivatalosan bejelentett ellenintézkedés, így még annak puszta feltételezése is “álhír és összeesküvés-elmélet”.
Ennek ellenére azt láthatjuk, hogy a menekültáradat kezdete óta a legkülönbözőbb problémák adódtak a budapesti pályaudvarokkal. Tavaly óta a hazánkba érkező menekültek száma megsokszorozódott, így a továbbjutási lehetőségeikkel is igen hamar “kezdeni kellett valamit”. Márciusban a Déli pályaudvarral adódtak gondok; beomlott alagút, két hónapi zárva tartás, újra nyitás, majd a nyitást követően vágányfelújítás gondoskodott arról, hogy a közlekedés hónapokon át ne legyen zavartalan. A Nyugati pályaudvar felújításáról már márciusban lehetett tudni, de Magyarországon olyan gyakran történnek véletlenek, hogy kisiklott vonatok, hirtelen felújítások és az átlagosnál gyakrabban bekövetkező bombariadók után június 12-én a Déli pályaudvaron egy több tíz méteres betonkorlát zuhant le a járdára a peronszintről. A rejtélyes tragédia éppen akkor történt, amikor alatta nem állt alatta senki – vagyis késő este -, majd a készenléti rendőrség azonnal le is zárta a területet. Tehát, fogalmazhatunk úgy, hogy a kormány bevándorlás elleni kampánya nem csak plakátolásból és szónoklatokból áll, de mindeddig hivatalosan nem ismertek el egyetlen, a bevándorlás elleni tényleges intézkedést sem. A bevándorlók továbbutazásának korlátozása fedett akciókkal összekötött rendészeti intézkedések keretében zajlott – az első látványos, a nyilvánosság felé is vállalt fellépés a szerb határ fizikai lezárásának bejelentése volt.
Az a bevándorló viszont, aki sikeresen átjut a határon, majd valahogy feljut Budapestre, hogy onnan tovább utazzon, a fővárosban egyértelműen egy igen kellemetlen helyzetben találja magát. Ugyanis a pályaudvarok már év eleje óta nem a megszokott rend szerint működnek. Így egy magyarul nem tudó, távoli országból érkező illegális bevándorló nagyságrendekkel nehezebben találja meg a Berlinbe induló vonatjáratot, főleg, hogy a mostanra állandó jelleggel mutatkozó, nyilvánvalóan véletlen, rendkívüli események miatt gyakran a helyiek se tudják eligazítani, így elfogására is jóval több ideje és lehetősége van a hatóságoknak.
A déli határ lezárásának okairól sokan sokfélét gondoltak tegnap óta, mi mondunk egy újabb alternatívát: a határ lezárása nélkül nem sikerült biztosítani, hogy a bevándorlók ne jussanak el a nyugati országokba. Mindez kivitelezhetetlen volt olyan eszközökkel, hogy közben a kormány nem tehetett semmilyen látványos lépést a bevándorlás ellen. Valószínűleg ezzel magyarázható, hogy a tegnapi nap folyamán egyetlen nyugati vezető sem adott ellenséges reakciót a kormány bejelentésére, és csak ma kezdenek érkezni az első, toleranciára és szolidaritásra felszólító, a baloldal felszólalásaihoz képest igen mérsékelt nyilatkozatok. Talán a kormány tesz majd olyasféle cáfolatot, hogy a pályaudvarok körül mutatkozó problémáknak természetesen semmi köze a bevándorlás kérdéséhez – talán nem, mert a fővonalú média nekik sem szegezi ezt a feltételezést. Ha voltak is ilyen fedett akciók, csak remélni tudjuk, hogy a déli határra tervezett kerítés is minél hamarabb elkészül, és nem csak Berlint sikerül megóvni az illegális bevándorlók hadától, hanem végre Magyarországot is.


http://hidfo.ru/2015/06/beengedni-es-nem-tovabbengedni-sajatos-kormanystrategia-a-bevandorlas-ellen/

Putyin: az amerikaiak célponttá teszik Európát

Vlagyimir Putyin orosz államfő az Armija-2015 nemzetközi haditechnikai fórumon bejelentette, hogy Oroszország fokozottan aggódik a NATO Lengyelországba és Romániába telepített rakétakomplexumai miatt, és azokat elsődleges célpontoknak tekinti.
Putyin egyértelműen kijelentette, hogy
ha egy ország Oroszország ellen irányuló fegyvereket enged be saját területére, az célponttá válik.
A NATO-országok nem mentesülhetnek az amerikaiak által erőltetett háborús készülődés felelőssége alól. Nem az Egyesült Államok a célpont – azzal, hogy Lengyelország és Románia saját területén működésbe helyezi a NATO rakétakomplexumait, Lengyelország és Románia válik célponttá az Oroszországot fenyegető létesítmények és haditechnikai eszközök miatt.
Putyin kijelentette, hogy a NATO láthatóan közeledik Oroszország határaihoz, és Moszkva ennek megfelelően tesz ellenlépéseket. A Kalinyingrád régióba telepített Iszkander-M rakétakomplexumokat lengyelországi célpontok ellen irányítják, a Krím-félszigeten pedig Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázók állnak készenlétben arra, hogy szükség esetén Romániában lebombázzák a NATO rakétakomplexumait.


http://hidfo.ru/2015/06/putyin-az-amerikaiak-celpontta-teszik-europat/

Mocsokorbány és a belügyes bünbanda a szabad mozgás korlátozását tervezi

Az NWO-s "világparadicsom" bár egyetlen nagy globális diktatúra lesz, a szabad mozgás viszont egyáltalán nem lesz benne garantált ... Hasonlóan a volt Szovjetunióhoz, melyben a lakosoknak szintén engedély kellett ahhoz, hogy az ország egyik részéböl a másikba utazhassanak. S ennek betartatásához, mondani se kell, ellenörzöpontok, drótkerítések meg miegyebek kellettek...

Eldölt: 4 méter magas kerítéssel lezárják a szerb-magyar határt
http://www.atv.hu/belfold/20150617-eldolt-4-meter-magas-keritessel

"Szerdán Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján bejelentette, a kormány úgy határozott: életbe lépteti a fizikai határzárt a szerb-magyar vonalon.
...
A fideszes országgyülési képviselö kiemelte, egyre nagyobb a nyomás a magyar-szerb határon, és egyre több európai uniós tagállam is a saját kezébe vette a sorsát bevándorlásügyben, az Olaszországgal határos EU-tagállamok gyakorlatilag lezárták a határokat."

Épp erre megy ki a játék, a szabad mozgás késöbbi korlátozására a jövendöbeni "globális Szovjetunión" belül. A bevándorlás problémája mesterségesen van felfújva és gerjesztve. Bevándorlási probléma jelenleg Magyarországon nincs. A bevándorlókat Észak-Afrikából az európai titkosszolgálatok által pénzelt szervezetek hozzák be. Feltette már valaki a kérdést, honnan vennének azok a nyomorult emberek annyi pénzt, amivel egész hajókat lehet kibérelni... azoknak nincs annyi pénzük... Másvalakiknek van!

Klasszikus illuminátusi "probléma-reakció-megoldás" típusú megtévesztés az egész. Az illumik rejtett célja ezen esetben a határok jelenlegi átjárhatóságának megszüntetése, de tudják, hogy ez nem lenne népszerü. Így kreálnak elöször egy mesterséges problémát (a "bevándorlást"). Az ügynökeik szervezett módon, tömegesen hozzák be az afrikaiakat Európába, de a médiumok azt hazudják a népnek, hogy mindez spontánul történik. Ezután jön is a lakosság reakciója, hogy jaj-jaj, mi lesz, elárasztanak minket a menekültek! S az átvert lakosság ezután maga fogja követelni az illumik kezdetektöl fogva kitüzött rejtett célját mint kívánatos megoldást: meg kell szüntetni a határok teljes átjárhatóságát!

Így megy ez...

Orwelli FIDESZ-es plakát, mely szerint Magyarország két fö problémája jelenleg a "terrorizmus és a bevándorlás". Annyira fontosak, hogy ezekröl kellett még "nemzeti konzultációt" is elrendelni, s százmilliókat költeni rá. Holott mindkettö hamis, az illuminátusok által mesterségesen létrehozott probléma.



http://hvg.hu/itthon/20150424_Sulyosan_demagogra_sikerult_a_nemzeti_kon

"A konzultáció 960 millió forintba kerül a keményen dolgozó kisembereknek."

http://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

"EURÓPA MÁRA SOK MILLIÓ BEVÁNDORLÓ CÉLPONTJA LETT. NÁLUNK, MAGYARORSZÁGON AZ ELMÚLT ÉVEKBEN HÚSSZOROSÁRA NÖTT AZ ILLEGÁLIS HATÁRÁTLÉPÖK SZÁMA. EZ ÚJFAJTA VESZÉLYEKET JELENT, AMELYEKKEL SZEMBE KELL NÉZNÜNK. A MAGYAR KORMÁNY EZÉRT KONZULTÁCIÓT INDÍTOTT A BEVÁNDORLÁSRÓL. MONDJA EL ÖN IS VÉLEMÉNYÉT, KÉRJÜK, TÖLTSE KI INTERNETES KÉRDÖÍVÜNKET!"

Elfogadhatatlan lenne a kötelezö befogadási kvóta
http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/elfogadhatatlan-lenne-a-kotelezo-befogadasi-kvota
"Magyarország számára elfogadhatatlan lenne, ha uniós kötelezettségként írnák elö számára meghatározott számú menekült befogadását, hiszen az ország már így is nagy migrációs nyomás alatt áll - hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter."

Mindezekkel azt a kívánatos reakciót akarják "elöhívni" a lakosságból, hogy "stopp a menekülteknek, intézkedések, határzárak kellenek".

http://www.origo.hu/itthon/20150610-nemzeti-konzultacio-bevandorlas-es-terrorizmus-kormany.html

"Meghaladta a félmilliót a postai úton visszaküldött konzultációs kérdöívek száma - közölte a Fidesz."

S úgy tudni, a kérdöiveket megválaszolók kilencven százaléka a fokozott bevándorlásellenes intézkedéseket sürgeti... s minden bizonnyal most a drótkerítések felemelését is helyesli... nem is sejtve, hogy valójában a jövendöbeni börtönét épp most, a saját kérésére kezdik számára építeni...


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=160:2015-06-18-08-39-53&catid=22:magyarorszag-altalanos&Itemid=59


További ajánlott, korábbi írások.

Orbán Viktor igazi arcáról:

A FIDESZ sátánista zsidó-lobbija Netanjahuék szolgálatában

2012. szeptember 10.

A Magyarország által nemrég Azerbajdzsánnak átadott "baltás gyilkos" katonatiszt kiadatásának, és botrányos amnesztiában részesítésének elöre kalkulált, rejtett célja az orosz-barát Örményország és az izraeli bábu Azerbajdzsán között már régóta alvó hegyi-karabahi konfliktus újrakirobbantása volt, melybe aztán bele lehetett volna keverni az oroszokat Örményország és Izraelt Azerbajdzsán oldalán, egy harmadik világháború térségbeli elindításának a reményében. Azerbajdzsán Irán északi szomszéda is. A "séma" hasonló lett volna, mint 2008-ban az orosz-grúz konfliktus idején, mely szintén kishíján atomkonfliktusba torkolt a nagyhatalmak közt a gerjesztett indulatok miatt,



Ebben pedig egy további jó példa található a "probléma-reakció-megoldás" típusú ravasz NWO-s megtévesztésre, innen Szlovákiából:


Új világrendi táska turkálásra való kondicionálás az Új Szó napilapban

2013. május 23.
„A legújabb céljuk az, hogy szovjet-stílusú ellenörzöpontok és a reptérihez hasonló test-szkennerek legyenek minden forgalmas helyen, többek között a bevásárlóközpontok bejáratainál is. Hogy ez mit jelent, annak megértéséhez elég rápillantani az USA-ban kiépülö rendörállami intézkedések sorozatára, melyek az amerikai TSA ügynökség segítségével vannak folyamatosan bevezetve."

Ez pedig a sátánista professzor, Bogár László - aki egy idöben engem is megtévesztett - valódi arcára ad némi rápillantást:

http://www.pokolraveluk.com/co...lzes-ebola

... A szaúdiak mellesleg Orbán Viktor legjobb barátai is (az izraeli Likudon keresztül), gondolom, ezért van az, hogy Bogárka nemrég az álnemzeti Magyar Hírlapban kishíján "extázisba esett" azon, hogy mekkora járvány lesz..

Bogár László: Az elszabadult Ebola
http://magyarhirlap.hu/cikk/55...dult_Ebola

Nos, professzorkám, álmodozni lehet. Bár tudom, hogy a sátánista galeri Budapesten nagyon szerette volna, ha az ebola valamennyire szétterjed, de ebböl szerencsére már aligha lesz valami. Az ebola különbenis nem terjed könnyen, amíg valaki lábon hordozza (kb. 21 napig), addig nem elég fertözö ahhoz, hogy tovább is terjessze. Egy ebola beteg már csak akkor fertözö, amikor leesik lábról, és kórházba kényszerül. Ha ennek ellenére a járvány mégis - állítólag - "látványosan terjedt", az azt jelenti, hogy úgy volt terjesztve. A nem éppen a jó oldalán álló ún. "Egészségügyi Világszervezet" (WHO) is ráadásul szándékosan felnagyította a terjedési statisztikákat. A WHO tele van sátánista ügynökökkel, Margaret Chan, a WHO elnöke, a legismertebb.

Minszki szócséplés: az újabb “eredmény” ismét egy Nagy “0”!

Két valcmanista hiéna Artyamovszkban tegnap agyonlőtt egy 77 esztendős asszonyt és 45 éves lányát. Rájuk rontottak a házukban, és se szó-se beszéd-főbe lőtték őket. “Gyanújuk” szerint a “szeparatistákkal” szimpatizáltak.
Nyalókakirály bérgyilkosai az aljasságot követően-igazi martalócok módjára-a két lemészárolt áldozat minden föllelhető értékeit magukhoz vették.
Ám a szomszédok fölfigyeltek a mozgolódásra, és a gyilkosok távozását követően-mivelhogy senki sem kisérte ki a fölmálházott martalócokat-átkíváncsiskodtak, és felfedezték a szörnyű bűntettet. Aminek oly gyorsan híre futott, hogy már nem lehetett eltussolni a gyilkosságot.
Nyalókakirály katonai ügyészsége a még nagyobb botrány elkerülése érdekében a gyilkosokat őrizetbe vette.
Artyemovszk lakossága a megszálló horda bűneivel már torkig lévő lakossága a hírre mozgolódni kezdett.
Vlagyiszlav Gyejnyego és Gyenisz Pusilin DNR képviselők a legutóbbi-tegnapelőtti-minszki szócséplésről illetve annak “eredményéről” a TASSZ-nak úgy fogalmaztak, hogy az egy nagy nulla!
Gyenyisz Pusilin elmondta, hogy a DNR-LNR közös alkotmányjavaslataira Kijev nem is reagált.
Mindezzel együtt is az alcsoportok tovább gereblyézik majd Minszkben a vizet, hátha kisül belőle valami pozitív.
A közeljövőben-várakozásaink szerint-pozitív változások nem fognak bekövetkezni!-jelentette ki Pusilin.
Ugyanakkor Gyenisz Pusilin megjegyezte: MINDEN FEGYVERSZÜNET ALATT ERŐSÖDIK A KIJEVI JUNTA CSAPATAINAK EREJE ÉS HARCKÉSZSÉGE!
Kijevben ma bejelentették: Maradék-Ukrajna szerte BEZÁRNAK ÉS FELSZÁMOLNAK 15 CUKORGYÁRAT! (Ugye milyen ismerős?)


https://balrad.wordpress.com/2015/06/18/minszki-szocseples-az-ujabb-eredmeny-ismet-egy-nagy-0/

Nincs visszaút – végleges szakadék a magyar társadalomban

Magyarország és az európai társadalom egyik leglátványosabb törésvonala rajzolódik ki a bevándorlás visszaszorítására tett ellenintézkedések mentén.
Az ellentétek mindinkább kiéleződni látszódnak, miután a kormány bejelentette, hogy egy 4 méter magas, 175 kilométer hosszú falat emelne a szerb-magyar határon, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók tömeges és ellenőrizetlen beözönlését. A pártok megosztottak a kérdésben, és a válaszreakció kapcsán a mára szokványosnak mondható baloldal-jobboldal szembenállás látszik kibontakozni. Ennek a szembenállásnak azonban – a látszat ellenére – nincs köze politikai oldalakhoz.
A kormány a probléma megoldása érdekében elfogadható megoldásnak tartja a fizikai határzárat, de a párton belül is a megosztottságot erősíti a határ lezárásának kérdése. A Jobbik szerint a határzár nem elég, több és szigorúbb intézkedésre van szükség a probléma kezelése érdekében. Az MSZP-DK-MLP vonal elfogadhatatlannak tartja a határ lezárását, és meggyőződésük, hogy ezzel Magyarország olyan mélyre süllyedt, hogy arra a XXI. században már nem szabadna példa legyen. Ennek ellenére a határ fizikai lezárását mostanra több, a tömeges bevándorlás által érintett ország is alkalmazza, több-kevesebb sikerrel.
Ez a törésvonal nem baloldal és jobboldal, hanem az Európában történelmi ellentétnek is mondható individualizmus és kollektivizmus közt húzódik.
Azok a pártok (személyek), melyek a kollektíva, a közösség érdekét tartják viszonyítási alapnak, elfogadhatónak tartják a határ fizikai lezárását. Azok a pártok (személyek), melyek az individuumot (különálló egyént) tekintik a politikai és társadalmi kérdések viszonyítási alapjának, elfogadhatatlannak tartják a bevándorlás-probléma kezelését.
Már a fentebb elhangzottak megfogalmazása is mutatja a társadalom radikális megosztottságát; azok a személyek, akik az individuumot tekintik viszonyítási alapnak, többnyire nem tekintik problémának a tömeges bevándorlást, így a bevándorlás-probléma kifejezést sem használják. Ehelyett embertelenségről és a szolidaritás teljes hiányáról beszélnek.
Ez az áthidalhatatlan szakadék az európai társadalomban zajló radikális változások indikátora, amit leginkább az mutat, hogy
a két álláspont közt nincs kompromisszumlehetőség. A bevándorlók tömegeit vagy beengedjük, vagy nem.
Vannak, akik azt mondják, be kell engedni mindenkit, mert okkal vannak itt. Egyéni tragédiák millióra vezethető vissza a határ felé közeledő embertömeg látványa, de ők ugyanúgy érző lények, akik súlyos traumákat követően próbálnak menedékre lelni. Akik ezt az álláspontot képviselik, az individuumot tartják a politikai/társadalmi kérdések viszonyítási alapjának. Az individualisták az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten zajló történéseket az azt megélő individuum nézőpontján keresztül értékelik. Egyéni tragédiákat látnak, és a határ felé közeledő tömegben is egyéneket látnak, akik milliónyi független személyként érkeznek Európába, mindegyik esetben a maga egyéni tragédiáját követően.
Vannak, akik azt mondják, a bevándorlók tömegét nem szabad beengedni. Sőt, lehetőleg senkit ne engedjünk be. Ők a tömeges bevándorlásban nem különálló egyéneket, hanem egyetlen, a határ felé közeledő tömeget látnak. Akik ezt az álláspontot képviselik, ők a kollektívum, a nagyobb közösség érdekét tekintik viszonyítási alapnak. Nem egyértelmű, hogy a bevándorlás teljes ellehetetlenítése minden esetben és ténylegesen a többségi társadalom érdeke, de az kétségtelen, hogy akik ezt az álláspontot képviselik, egy kollektívumot tekintenek viszonyítási pontnak, és a bevándorlók tömegében is kollektívumot látnak.
Esetenként eltérő lehet, hogy a határ lezárása mellett érvelők milyen kollektívumot tekintenek kiindulási alapnak. A nemzeti gondolkodásúak a nemzet érdekének sérülését látják a bevándorlók tömeges érkezésében. Eközben a kormány opportunista megközelítése sok mindenre visszavezethető – egyszerű parancs teljesítése Berlinből, vagy akár a párt érdekeinek sérülése, ami azt mondja, hogy több bevándorló, kevesebb pénz. Utóbbi esetben a párt vagy az állam anyagi érdekeinek sérülését látják. Természetesen, nem elképzelhetetlen, hogy a kormány egyes tagjai szintén a nemzeti érdek sérülését látják. A kettő közt az a közös nevező, hogy mindegyik
egy kollektívum, egy közösség érdekének sérelmét látja a bevándorlásban.
Tehát adott egy Európa-szerte mutatkozó törésvonal, ami most Magyarországon radikalizálódik, és áthidalhatatlan szakadék kialakulásához vezet az individualista és kollektivista viszonyítási alapú személyek közt.
Az individualisták sérelmezik, hogy a politikai ellenfelek nem egyénnek tekintik a bevándorlókat – az ő szemükben ez embertelenség, és a szolidaritás teljes hiányát mutatja. A kollektivisták eközben valóban nem egyénnek tekintik a bevándorlókat, hanem egy közösség részének. Mivel esetükben a kollektívum a viszonyítási pont, mindent ennek mentén helyeznek értelmezési keretbe; ők egy nagyobb közösség részei, aminek az érdekei sérülnek, mert egy másik közösség beözönlik a területükre. Ez egy áthidalhatatlan szakadék. A bevándorlás kezelése egy olyan határhelyzet, ahol mindenkinek döntenie kell, melyiket tartja feljebbvalónak, az egyén érdekét, vagy a társadalom érdekét.
Eközben az individualizmus és kollektivizmus közti végleges szakadék kialakulása közvetlen visszavezethető a multikulturális társadalom bukására. Mindaddig, amíg a multikulturalizmus ideológiája tartotta magát, és fennállt annak legalább az elméleti lehetősége, hogy a különböző közösségek egyetlen nagy közösségben együtt tudnak élni, addig a kollektivisták egy része is támogatta a bevándorlást. Mostanra ez a lehetőség nem adott; bebizonyosodott, hogy az Európába érkező tömegek generációk múltán is különálló kollektívumként viselkednek, ami saját érdekeit képviseli mind az egyénekkel, mind az európai kollektívumokkal szemben.
A multikulturalizmus bukása miatt tisztult le a törésvonal kollektivizmus és individualizmus közt, és egy ilyen helyzetben fel kell tennünk a kérdést: szégyen-e kollektivistának lenni? Szégyen-e az, hogy a bevándorlókra nem mint egyénekre tekintünk, hanem saját közösségünket látjuk fenyegetve egy másik közösség benyomulásában? Erkölcstelennek, vagy etikátlannak tekinthető-e? Ezt a kérdést mindenféleképpen meg kell válaszolni, mert a helyzet kiéleződése annak lehetőségét is magában rejti, hogy a kollektivisták egy része öntudatlanul saját magát is bűnösnek tartja az általa vallott nézetek miatt. Ki kell jelenteni: kollektivistának lenni nem szégyen. Nincs semmi szégyen abban, hogy egy közösség részeként tekintünk magunkra, ami a közösség érdekét védelmezi egy másik közösségével szemben.
Ugyanakkor ez az állásfoglalás végleges konfrontálódáshoz vezet. Míg az individualisták saját erkölcsiségüket is az egyéni érdek mentén fogalmazzák meg, a kollektivisták a közösség érdeke mentén határozzák meg az erkölcsöt. A két csoport így kölcsönösen erkölcstelennek és etikátlannak látja egymás viselkedését, ami tovább mélyíti a már eleve létező szakadékot. Tehát kijelenthető, hogy bár nem látható előre, hosszú távon – évszázadok alatt – milyen hatással járna a bevándorlás (vezethet a fehér ember teljes eltűnéséhez, vagy egy új kasztrendszer, és egy minden eddiginél stabilabb társadalom kialakulásához is), az egyértelműen kijelenthető, hogy a bevándorlás mint probléma itt és most komoly problémákat okoz az európai társadalmakon belül. Olyan szakadék kialakulásának katalizátoraként működik a bevándorlás-kérdés, ami hosszú távon lehetetlenné teszi, hogy az individualizmus és kollektivizmus belátható időn belül újra közös nevezőre jusson akár a politikában, akár az élet más területein.
Mindez olyan turbulenciák kialakulását jelenti az európai társadalmakban, ami a radikalizálódás irányába hat minden ideológia, minden politikai tábor esetében. Ez a radikalizálódás már most szemmel látható; a liberálisok részéről egy radikalizálódási folyamat figyelhető meg, amikor azt láthatjuk, hogy fizikai rongálással lépnek fel a nekik nem tetsző vélemények ellen. A plakátrongálás egy ilyen intő jel, ami a radikalizálódás hullámát vetíti előre. Ez leginkább olyan szervezetekre helyezi a felelősséget, melyek mindeddig maguk is egyfajta radikalizmust képviseltek. Az ő tevékenységük kritikus lesz abból a szempontból, hogy az európai társadalmak egy öngerjesztő erőszak-spirálba jutnak-e, vagy valamilyen módon sikerül kontroll alatt tartani a helyzetet. Magyarország abba a helyzetbe került, hogy mivel a radikalizálódás kiváltó oka nálunk összpontosul, minket az öngerjesztő radikalizálódás is fokozottabb mértékben fog érinteni. Ha a liberálisok hosszú távon is ragaszkodnak ahhoz, hogy tettlegességgel lépjenek fel saját véleményük védelmében, az elkerülhetetlenné teszi az extrémizmus fogalmának újraértékelését, amibe valamennyi, az egyént radikális cselekvésre ösztönző ideológia – így a liberalizmus is – belefoglalásra kerülhet.

http://hidfo.ru/2015/06/nincs-visszaut-vegleges-szakadek-a-magyar-tarsadalomban/

Ilyen helyre menekülhetnek a dúsgazdagok egy katasztrófa után

Egy esetleges természeti katasztrófa után is a szuper gazdagok megadnák a módját, hogy ne kelljen egy kellemetlen helyen eltölteniük a krízises időszakot.
Rothensteinben egy németországi kis faluban megépítették a Vivos Europa One bunkerhálózatot, amelyet döbbenetes luxussal szereltek fel.
falu
Az idilli környezetről néhány képet szeretnénk bemutatni.
A luxusbunkerben alapnak számít a medence, színház, konditerem, éttermek, személyre szabott apartmanok és természetesen a helikopter szerviz is.
A bunker még egy atomcsapás ellen is teljesen biztonságos lenne használói számára – büszkélkedett Robert Vicino a Vivos cég alapítója és igazgatója a Daily Mail-nek.
Valóságos számokkal ugyan nem szolgálnak, de a bunker területét 76 hektárra becsülik. Értéke pedig eléri a 1,1 milliárd dollárt. Így ezeket az apartmanokat dúsgazdag emberek engedhetik meg maguknak. Ezen a helyen akár egy éven keresztül is élhetnek a külső apokaliptikus helyzetek ellenére.
falu1
Némelyik lakás úgy van megtervezve, hogy kialakításokat maguk a családok tehetik meg.
A komplexumban található kórház, éttermek, pékségek, tanterem, de van még itt borospince is.
A föld alatt lévő alagutakban rengeteg biztonsági berendezés van építve. A robbanás biztos ajtók hermetikusan záródnak. A levegőszűrő berendezésen kívül önálló víz- és energiaellátó rendszere van.
falu2 falu3 falu4 falu5 falu6 falu7 falu8 falu9 falu10 falu11 falu12 falu14 falu15 falu16 falu17 falu18 falu19 falu20 falu21 falu22 falu23
(hir.ma)
Bal-Rad komm: Több televíziós csatornán is futnak “túlélési készülődést” bemutató sorozatok, amelyek nem igazán a természeti katasztrófák ép bőrrel való megúszására készülődő AMERIKAI CSALÁDOK óvóhelyépítési és felszerelkezési praktikáit taglalják. Legyinthetne rájuk az ember, hogy bolond amerikaiak!
Érdemes azonban eltűnődni pl olyan dolgokon, hogy Hollywood “kitalál” valamit, és a fantáziálásból egy szép napon valóság lesz!
Nyilvánvaló, hogy a politikai elit szerte a világban igyekszik a saját biztonságáról gondoskodni. Az a politikai elit, amely egyébként a bizonytalanság keltésében és generálásában élen jár! A lehető legteljesebb védettségre törekszik minden veszéllyel szemben. Úgy természeti, mint társadalmi vagy háborús veszély esetére.
A föld gazdagjai is igyekeznek biztosítani a saját túlélésüket! Minden veszéllyel szemben.
Mind a politikai, mind a gazdasági elit esetében érthető az igyekezet! Érthető lenne ez MINDEN EMBERRE KITERJESZTVE IS!-de hát a trend az azt jelzi, hogy első kanyarban a köznép fog pusztulni.
Amely nélkül viszont nincs újrakezdés! Lehet bárki bármilyen elitnek tagja! Ők “túlélőkként” legfeljebb abban a katastztrofális élményben részesülhetnek, hogy MEGLÁTHATJÁK AZ APOKALIPSZIST! Ami rájuk is vár! És ami elől végső soron nincs menekvés!