2018. március 9., péntek

A biztonság miatt költözött Magyarországra egy svéd-magyar nő.

A biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra a svéd-magyar Natalie Contessa af Sandeberg, aki az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta: Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert mások a törvények, nem engedték be a migránsokat.

Az M1-en pénteken sugárzott interjúban a nő, akinek az anyja magyar, és Magyarországot is a hazájának tekinti, azt mondta: Magyarországon nem olyan a helyzet, mint Svédországban, Németországban vagy Ausztriában, Bécsben.
Natalie Contessa af Sandeberg úgy vélte: annak, ami Stockholmban történik, az 50 százaléka nem jelenik meg a híradókban vagy az újságokban. Szerinte az utóbbi két-három évben romlott drasztikusan a közbiztonság a svéd fővárosban.
Felidézte: amikor metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, egy bevándorló férfi megtámadta. Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni - tette hozzá. Megjegyezte: több rendőr inkább otthagyja a munkáját, mert őket sem védik meg.
Azt mondta, sok svéd nem kap állást; az egyetemi kórházban, ahol dolgozott, a kollégáinak a nyolcvan százaléka bevándorló volt, az orvosok és az ápolók is.
Arról is beszélt, hogy az iskolákban a tanárokat késsel fenyegetik, az utcán nappal kirabolják a gyerekeket. Ezek miatt is sok család tervezi, hogy elköltözik Svédországból.
Natalie Contessa af Sandeberg úgy fogalmazott, ő nem rasszista, itt arról van szó, hogy "rájuk erőszakoltak" olyan embereket, akik megfélemlítik, fenyegetik őket és elveszik a munkájukat.
Hozzátette: a svéd államtól sok juttatást kaptak a bevándorlók, azonban nem becsülik meg, ellenük fordultak.
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/03/09/a-migracios-helyzet-miatt-ter-haza-a-sved-magyar-holgya-biztonsagi-problemak-miatt-koltozott-haza-stockholmbol-egy-sved-magyar-no

Élelem előállítás – fegyverek helyett

 

Élelem előállítás – fegyverek helyett Becslések szerint 1,4 milliárd ember él extrém szegénységben. Ebből kb. 0,8 milliárd ember alultáplált – vagyis kilenc emberből egy minden nap éhezik! Ha ezt az 1,4 milliárd embert naponta egy dollárral akarnánk ellátni, ami teljesen elegendő lenne ahhoz, hogy ne éhezzenek, akkor évente kiszámolva kb. 500 milliárd USA dollárra lenne szükség. Ha összehasonlítjuk ezt az összeget a katonai kiadásokkal világszerte, akkor látjuk, hogy ezek háromszor magasabbak (kb. 1.700 milliárd USA dollár)! Ha a katonai kiadások egyharmadát megspórolnánk, akkor elég pénz lenne az éhező emberek számára. És nem csak élelmiszerszállítmányozásra, hanem termesztésre is. Vagyis abszolút lehetséges lenne megállítani az éhezést a világon, ha „élelmet állítanánk elő fegyverek helyett”.

 

von leo.

Quellen/Links: https://www.fao.org/3/a-i4646e.pdf
https://www.globalincome.org/Deutsch/Fakten.html
https://www.sipri.org/sites/default/files/YB16-Summary-DEU.pdf

Az EU védővámmal reagálna az amerikai szankciókra

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter csütörtöki közlése szerint Franciaország kezdeményezni fogja, hogy az Európai Unió szintén védővámmal reagáljon azokra a kereskedelmi korlátozásokra, melyek bevezetését az amerikai elnök elrendelte Európával szemben.
Donald Trump amerikai elnök nemrég jelentette be, hogy az Egyesült Államok 25%-os tarifát vet ki az európai eredetű acél importra, és 10%-os többletköltséggel terhelik az alumínium behozatalát. A francia pénzügyminiszter gyorsan reagált az amerikai intézkedésre, melyre elmondása szerint az Európai Unió szintén védővámmal kell megfelelő választ adjon.
“Franciaország sajnálja, hogy Donald Trump aláírja az acél- és alumínium tarifákra vonatkozó kezdeményezést. Egy kereskedelmi háborúban csak vesztesek vannak. Uniós partnereinkkel áttekintjük, milyen következményekkel járhat ez az európai iparágakra, és megállapodunk a megfelelő válaszról”mondta.
Cecilia Malmstrom uniós kereskedelmi biztos eközben felszólította az Egyesült Államokat, hogy mentesítse Európát a kereskedelmi korlátozások alól, ellenkező esetben számolnia kell a válaszlépésekkel, ami bizonyos amerikai import termékek ellen kivetett védővámot jelenthet.
Liam Fox brit nemzetközi kereskedelemért felelős miniszter szintén kritizálta az Egyesült Államokat, amiért “rossz megközelítést” alkalmaz a globális piacon tapasztalható acél túlkínálattal szemben.
Az amerikai kereskedelmi korlátozások 15 napon belül lépnek érvénybe, az  Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Övezet (NAFTA) tagjaira  nem érvényesek.

http://www.hidfo.ru/2018/03/az-eu-vedovammal-reagalna-az-amerikai-szankciokra/