2018. március 9., péntek

A biztonság miatt költözött Magyarországra egy svéd-magyar nő.

A biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra a svéd-magyar Natalie Contessa af Sandeberg, aki az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta: Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert mások a törvények, nem engedték be a migránsokat.

Az M1-en pénteken sugárzott interjúban a nő, akinek az anyja magyar, és Magyarországot is a hazájának tekinti, azt mondta: Magyarországon nem olyan a helyzet, mint Svédországban, Németországban vagy Ausztriában, Bécsben.
Natalie Contessa af Sandeberg úgy vélte: annak, ami Stockholmban történik, az 50 százaléka nem jelenik meg a híradókban vagy az újságokban. Szerinte az utóbbi két-három évben romlott drasztikusan a közbiztonság a svéd fővárosban.
Felidézte: amikor metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, egy bevándorló férfi megtámadta. Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni - tette hozzá. Megjegyezte: több rendőr inkább otthagyja a munkáját, mert őket sem védik meg.
Azt mondta, sok svéd nem kap állást; az egyetemi kórházban, ahol dolgozott, a kollégáinak a nyolcvan százaléka bevándorló volt, az orvosok és az ápolók is.
Arról is beszélt, hogy az iskolákban a tanárokat késsel fenyegetik, az utcán nappal kirabolják a gyerekeket. Ezek miatt is sok család tervezi, hogy elköltözik Svédországból.
Natalie Contessa af Sandeberg úgy fogalmazott, ő nem rasszista, itt arról van szó, hogy "rájuk erőszakoltak" olyan embereket, akik megfélemlítik, fenyegetik őket és elveszik a munkájukat.
Hozzátette: a svéd államtól sok juttatást kaptak a bevándorlók, azonban nem becsülik meg, ellenük fordultak.
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/03/09/a-migracios-helyzet-miatt-ter-haza-a-sved-magyar-holgya-biztonsagi-problemak-miatt-koltozott-haza-stockholmbol-egy-sved-magyar-no

Az EU védővámmal reagálna az amerikai szankciókra

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter csütörtöki közlése szerint Franciaország kezdeményezni fogja, hogy az Európai Unió szintén védővámmal reagáljon azokra a kereskedelmi korlátozásokra, melyek bevezetését az amerikai elnök elrendelte Európával szemben.
Donald Trump amerikai elnök nemrég jelentette be, hogy az Egyesült Államok 25%-os tarifát vet ki az európai eredetű acél importra, és 10%-os többletköltséggel terhelik az alumínium behozatalát. A francia pénzügyminiszter gyorsan reagált az amerikai intézkedésre, melyre elmondása szerint az Európai Unió szintén védővámmal kell megfelelő választ adjon.
“Franciaország sajnálja, hogy Donald Trump aláírja az acél- és alumínium tarifákra vonatkozó kezdeményezést. Egy kereskedelmi háborúban csak vesztesek vannak. Uniós partnereinkkel áttekintjük, milyen következményekkel járhat ez az európai iparágakra, és megállapodunk a megfelelő válaszról”mondta.
Cecilia Malmstrom uniós kereskedelmi biztos eközben felszólította az Egyesült Államokat, hogy mentesítse Európát a kereskedelmi korlátozások alól, ellenkező esetben számolnia kell a válaszlépésekkel, ami bizonyos amerikai import termékek ellen kivetett védővámot jelenthet.
Liam Fox brit nemzetközi kereskedelemért felelős miniszter szintén kritizálta az Egyesült Államokat, amiért “rossz megközelítést” alkalmaz a globális piacon tapasztalható acél túlkínálattal szemben.
Az amerikai kereskedelmi korlátozások 15 napon belül lépnek érvénybe, az  Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Övezet (NAFTA) tagjaira  nem érvényesek.

http://www.hidfo.ru/2018/03/az-eu-vedovammal-reagalna-az-amerikai-szankciokra/