2017. augusztus 2., szerda

Trump aláírta az Oroszország elleni szankciókat , s ezzel saját országát megfojtotta, a válaszlépések biztosan nem maradnak el

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke aláírta az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni újabb szankciókról elfogadott törvényt.
Az amerikai elnök szerdán a korábban hozott jelentős intézkedésektől eltérő módon, hivatalos aláírási ceremónia nélkül írta alá az újabb szankciókat bevezető törvényt. A Fehér Ház a Ria Novosztyi hírügynökség kérdésére megerősítette, hogy a szankciók aláírása valóban megtörtént. Az új törvény egy úgynevezett büntetőintézkedés, ami Oroszországot az amerikai választásokba való beavatkozás, illetve a Szíriában és állítólagosan Ukrajnában folytatott katonai tevékenység miatt “bünteti”.
Az új szankciók elsősorban az orosz védelmi iparnak, hírszerzésnek, bányászatnak, hajóiparnak és vasúti iparágazatnak próbálnak károkat okozni, emellett korlátozzák az orosz bankokkal és energetikai cégekkel együttműködést. A törvény emellett korlátozza az elnök jogköreit is, Trumpnak a jövőben a kongresszus jóváhagyására van szüksége, ha enyhíteni akarja az Obama-adminisztráció által bevezetett szankciókat.

A törvény “büntetőintézkedéseket” léptet életbe Irán ellen az ország ballisztikus-rakéta programja, amerikai állampolgárok letartóztatása, emberi jogi sérelmek és a Közel-Keleten és Észak-Afrikában “terrorista tevékenység” miatt, emellett Észak-Koreát is célba veszi a ballisztikus rakéta tesztek és emberi jogi sérelmek miatt.
Az orosz kormány korábban tagadta azokat a vádakat, mely szerint beavatkozott volna az amerikai elnökválasztásba. Moszkva álláspontja szerint abszurd ez az állítás, és kizárólag arra szolgál, hogy a nyilvánosság figyelmét elterelje a belföldi problémákról.
Az orosz kormány szintén visszautasította a Krím státuszával kapcsolatos állításokat, hangsúlyozva, hogy a Krím-félsziget egy népszavazást követően, a többségi orosz lakosság akaratából csatlakozott Oroszországhoz. A szíriai katonai tevékenységgel kapcsolatban a Kreml emlékezteti a nyugati közvéleményt, hogy Oroszország a legitim szíriai kormány kérésére hajt végre katonai műveleteket Szíriában, ellentétben a nyugati országokkal, melyek a szíriai kormány engedélye nélkül, az ország szuverenitását sértve avatkoztak be a konfliktusba.

http://www.hidfo.ru/2017/08/trump-alairta-az-oroszorszag-elleni-szankciokat/

Arcfelismerő kamerákkal figyelik a németeket

A német hatóságok elkezdték egy arcfelismerő rendszer tesztelését a berlini vonatállomásokon. A belügyminisztérium szerint ez hozzájárulhat a terrorizmus elleni harc sikerességéhez.
Arcfelismerő rendszert tesztelnek a német hatóságok, hogy ezzel elősegítsék a terrorellenes harc sikerességét – derült ki a Deutsche Welle beszámolójából. Az egyelőre csak néhány vasútállomáson felszerelt CCTV kamerák már arcfelismerő szoftverrel működnek – céljuk, hogy automatikusan felismerjék a nyilvántartásban szereplő terrorista-gyanús személyeket, és kiszűrjék őket a tömegből.
A kísérlet célja, hogy a már kipróbált új rendszert éles környezetben is tesztelje, ahol a kérdéses személyek esetleg kalapot, motoros sisakot vesznek fel, illetve más módon eltakarhatják az arcukat, hogy így elrejtőzzenek a kamerák elől.
A tesztelésre 250 fő jelentkezett, ők megadták a hatóságoknak a személyes adataikat, biometrikus adataikat és arcképüket, amit a rendőrség egy külön erre a célra létrehozott adatbázisban tárolt el. A kísérlet célja egyelőre az, hogy ezeket a személyeket felismerje a rendszer, amikor áthaladnak a kamerák által megfigyelt helyeken.
A jelentkezők emellett önkéntesen egy nyomkövetőt hordanak magukkal, hogy rendőrök folyamatosan figyelemmel tudják kísérni, felismeri-e őket a kamera, amikor a kérdéses helyeken áthaladnak.
A jelentkezők többsége olyan személy, aki a környéken él, vagy egyébként is rendszeresen áthalad ezen az ellenőrzési pontokon.
A kísérlet során azok az emberek, akik nem akarják, hogy arcképük rögzítésre kerüljön, egyelőre elkerülhetik az arcfelismerő kamerákat, mert a tesztelésre használt készülékeket csak egy bejáratnál helyezték el, itt az arcfelismerő kamera jelenlétére egy kék jelzés hívja fel a figyelmüket.
Később azonban széleskörűen használatra kerülhetnek ezek a kamerák, ha a kísérlet sikerrel végződik, és bebizonyosodik, hogy a rendszer ki tudja szűrni a keresett személyeket. A belügyminisztérium korábbi közleménye szerint, amennyiben sikerrel végződik a próbaüzem, az új arcfelismerő rendszer országosan bevezetésre kerülhet.


http://www.hidfo.ru/2017/08/arcfelismero-kamerakkal-figyelik-a-nemeteket/

Hivatalos: közel húszmillió bevándorló él Németországban

A tavalyi év folyamán 18,6 millióra emelkedett a Németországban élő bevándorlók száma. A hivatalos adatok szerint a németországi lakosság 22,5%-a első vagy második generációs bevándorló.
Németországban a lakosság közel negyedének legalább egyik szülője német állampolgárság nélkül született – derült ki a szövetségi statisztikai hivatal által kedden kiadott adatokból. A jelentés szerint 2016-ban a Németországban élő első és második generációs bevándorlók száma 8,5%-kal növekedett, ezzel elérte a 18,6 milliót (Németország összlakossága 82,6 millió fő).
A statisztikából kiderül, hogy 2,3 millió németországi lakos rendelkezik családi kapcsolatokkal valamelyik közel-keleti országban, 740 ezer fő pedig afrikai származású – ami szintén 46%-os növekedés a 2011-es adatokhoz képest. A Németországban élő első és második generációs bevándorlók többsége európai felmenőkkel rendelkezik.
A német hivatalok nem teszik lehetővé az állampolgárok etnikai hátterének nyilvántartását, így a sokadik generációs bevándorlók számáról csak becslések lehetnek. Annyi azonban a hivatalos statisztika alapján megállapítható, hogy a német kormányok által az utóbbi két generáció során folytatott multikulturalista politika lecserélte a német lakosság negyedét külföldi származású személyekre.

http://www.hidfo.ru/2017/08/kozel-huszmillio-bevandorlo-el-nemetorszagban/



Hivatalos:
a németek kisebbségbe jutottak egy német városban

A bevándorláspárti kormány elárasztotta az országot migránsokkal; Frankfurtban már többségbe jutott az idegen lakosság.
Hiába tagadják a bevándorláspártiak, hogy meg akarják semmisíteni a fehér Európát, a hivatalos statisztikából kiderült, hogy ahol hosszú távon ők vannak kormányon, ott az őshonos lakosság kisebbségbe jut. Frankfurtban immár hivatalosan is többségbe jutottak a migránsok. Ha a bevándorláspártiak a hatalom közelébe jutnak, Magyarország is így fog járni.
A nemrég kiadott hivatalos statisztika szerint Frankfurtban a lakosság 51,2%-a rendelkezik migrációs háttérrel. A német város lakosságának több mint fele bevándorló, vagy bevándorlók gyermekeként született Németországban.
A statisztika szerint a török migránsok alkotják a legnagyobb kisebbséget. Miközben az őshonos lakosság kisebbsége szorult, a migránsok tömeges beengedése nem járt GDP-robbanással, és nem lett tőle jobb a gazdasági helyzet. A Daily Mail által hivatkozott 200 oldalas jelentés eredetileg a munkanélküliséggel és jövedelmi egyenlőtlenségekkel foglalkozik, és kiderült belőle, hogy a migránsok nem csak többségben vannak, de nagyrészt mélyszegénységben élnek.
Korábban a német pénzügyminiszter egy interjú során nyíltan beszélt arról, hogy nem gazdasági okok miatt engedik be a migránsokat, hanem amiatt, hogy közösüljenek az európaiakkal. A Németországban propagált fajelmélet szerint kívánatos a rasszok keveredése, mert a vegyes házasságokból származó személyek egészségesebbek, szebbek és intelligensebbek, mint az azonos faji hovatartozású szülők gyermekei.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hivatalos-a-nemetek-kisebbsegbe-jutottak-egy-nemet-varosban/