2015. augusztus 11., kedd

Az mindenesetre dicséretes dolog, hogy a kamara elnöke visszavonta a tervét, de jobban tenné ezek után, ha távozna tisztségéből.

Megköszönte Magyarországnak a tüntető ápolónő

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke azt állítja, fenyegetés és a sajtó nyomására vonta vissza azt az etikai eljárást, amelyet Sándor Mária ellen indított.
Lapunknak a kamara elnöke azt mondta, a húsz területi vezető és ő maga is fenyegető levelet kapott hétfőn, melyben egyértelműen fölszólították őt arra, hogy 72 órán belül vonja vissza az etikai eljárást Sándor Mária ellen. Hozzátette: háromgyerekes családapaként nem kockáztathatom meg, hogy valaki be is váltsa a fenyegetést. Elmondása szerint az etikai vizsgálatnak semmi köze nem volt sem a „fekete pólós mozgalomhoz”, sem a szakszervezeti munkájához, sőt a szakdolgozók valós helyzetét visszatükröző nyilatkozatokhoz sem.
Az eljárás azért indult, mert nyilvánosan bírálta a köztestületet – mondta az elnök. Ám anélkül, hogy bárki is tudta volna, miről szól a eljárás, mindenki feltételezett valamit.
sámá
Sándor Mária nem érti, miért ne tehetné szóvá, ha elégedetlen a vezetői teljesítményével
„Most leülök, mert forog velem a világ” – reagált Sándor Mária arra hírre, hogy a kamara elnöke visszavonta az etikai eljárást. Hozzátette: – A feljelentést sem értettem, de azt sem, hogy most mi történik. Ez a mi képviseletünk? – kérdez vissza. Csak azt tudom mondani, hogy: köszönöm szépen, Magyarország. Tegnap óta döbbenten állok a sok támogató megnyilvánulás előtt, ami az elmúlt 24 órában a védelmemben történt. Nagyon jó érzés volt, hogy általam teljesen ismeretlenek, szervezetek egy emberként mögém álltak. Nem tudom, mivel érdemeltem ki ezt a bizalmat.
Arra a kérdésre, hogy a kamarai elnök visszavonulása után folytatja-e, Sándor Mária azt válaszolta, a kamara munkájával kapcsolatos bírálatokban megfogalmazottak nem változtak. „Nem értem, mint a köztestület tagja, miért ne tehetném szóvá, ha elégedetlen vagyok a vezetőim teljesítményével, például, ha nem tetszik, hogy a szakmai kamara az EDDSZ-szel köt szövetséget.”
„A kifogásaimat először levélben írtam meg az elnök úrnak, aki egyetlen jelzésemre sem reagált, ezek után közzétettem a saját oldalaimon is.” „Nem vagyok haragtartó, Balogh Zoltán mint ember nagyon szimpatikus, és annak sem látom akadályát, bár ebben a Független Egészségügyi Szakszervezetnek kell kimondania a végső szót, hogy ne működhetnénk a jövőben együtt a közös célokért” – tette hozzá.
(NOL)

Valcmannak megint terve van!

Valcman Nyalókakirály szörnyű katonai csapásokkal fenyegette meg a donbasszi Népköztársaságokat, mert “nem tartják be” a Minszk 2.0 megállapodást! Arról röfögött Kijevben, hogy rettenetes fegyvereket fog martalóchada bevetni. Mindezt hadügyére jelenlétében jelentette ki, aki buzgón helyeselt királyának.
Nyalókakirály minden jel szerint nem a levegőbe beszélt. Martalóchada végeláthatatlan konvojokban árad a Mariupol-környéki frontszakaszra. (Van egy olyan érzésünk, hogy Donbassz szabadságharca itt fog eldőlni! Hogy aztán…-Dnyesztermellékig…?)
De nem csak vomulgat a latorhorda. A már állásokban lévő latortüzérség Eduard Baszurin matekja szerint az utóbbi huszonnégy órában legalább ötszáz alkalommal aktivizálta magát. Ez pedi messze a sokszorosa a debalcevói bukta óta létezett napi átlagnak.
Volnovahából indult portyázni ma délelőtt a hírhedett jobbszektoros latorszázad parancsnok. Igen sok civil élete szárad a lelkén ennek a Majdan által a felszínre sodródott fenevadnak. Vitalij Tyilizsenkonak ma már nem volt szerencséje. Veszett kutya módjára végezte. Szennyes élete utóbbi hónapjaiban Beloruszból toborzott bérgyilkosokat a bandájába!
vitya
Az északi végeken Sztanyica Luganszka, Popasznaja Trehizbenka és Troickoje térségében egész nap ment a kölcsönös aknavetőzgetés.
Szcsasztyjénál a népköztársaságiak egyelőre még tűrik, hogy a városban fészkelő jobbszektoros banditák a bombán ücsörögve lődöznek kifelé a városból. Itt változás szándéka Kijev részéről már nem feltételezhető. Vélhetőleg akkor történik majd valami lépés, ha hamarosan elkészül a szcsasztyjei hőerőmúvet kiváltó elektromos távvezeték építése Oroszország felől.
Ma napközben érezhetően csökkent a nyomás Gorlovkán. Ez persze nem jelenti azt, hogy vidám az élet a városban, de ma napközben CSAK NÉGY gránátzápor söpört le a városra.
Jaszinovataja szintén meg lett szórva latorgránátokkal.
Donyeck északi kerületei és a repülőtér ma folyamatos latortüzérségi ostrom alatt állt.
Aztán egy nagy frontszakaszon viszonylagos csend, amibe belefért a folyamatos kiskaliberű fegyverekkel való lövöldözés. Novolaszp-Sztarognatovka között ennél azért komolyabb lövöldözés volt.
sztar
Ma délután a kijevi 112 Csatorna nevű televízióban a Mariupolban fészkelő “Donbassz” latorzászlóalj parancsnoka Jevgenyij Sevcsenko nem átallotta megerősíteni a pletykát, miszerint ha a népköztársasági erők offenzívát indítanak Mariupol elfoglalására, a dicstelen hordák azonnal el fognak menekülni a kikötővárosból.
mariupol
A morál nulla, Valcmanban és ígéreteiben már nem bíznak-hökkentette meg a csatorna nézőit.


https://balrad.wordpress.com/2015/08/11/valcmannak-megint-terve-van/
tűz
Donbassz középső frontszakaszain zajosara és halálosra kerekedett a mára virradó éjszaka! Valcman kezdi beváltani az “ígéretét”! Minden nagy kaliberű fegyverzetét bevetette a latorhad Donbassz települései ellen.
Este fél tizenegykor Novogorodszkból rázendítettek a valcmanista Gradok! Ezek Sirokaja Balkát szórták meg. Ma reggelig kilenc helyi lakos holttestét szedték ki a romok alól.
Éjjel fél egy körüli időtájt kezdték el a valcmanista martalócok bombázni Gorlovkát.
Nem sokkal később Majorszk és Artyemovszk irányából is becsatlakoztak az ott fészkelő latortüzérek a város ágyúzásába. Ekkor már a “Sztálin-orgonáik” is kivették részüket az ostromból.
Egy óra tájban csapott vissza a milicia tüzérsége. Valami nagyon-nagyot szólt Gorlovkától nyugatra. Úgy vélik, hogy találat ért egy lőszerraktárt.
rpg
Éjjel két óra felé Szpartakot, és Donyeck “Metro”, és “Putyilov”-kerületeit kezdze lőni minden rendelkezésére álló tűzszerszámmal a martalóchorda tüzérsége. Természetesen nem maradt ki a repülőtér sem. Mint ahogyan ostrom alá vették Sztaromihajlovkát is.
Jaszinovatajat és Makejevkát is egész hajnalig ágyúzták a latrok.
A mariupoli frontszakaszon a Vodjanaja Balka és Sirokino közötti 15. latorblokkposztot csapta széjjel a népköztársaságiak tüzérsége mára virradóan.

https://balrad.wordpress.com/2015/08/12/donbassz-58/

Románia egyre jobban fél a magyar úttól

Románia külügyminisztériuma bekérette hétfőn a magyar nagykövetség képviselőjét, amiért a bukaresti magyar nagykövet egy a román kormánynak nem tetsző nyilatkozatot tett egy román napilapnak.
Zákonyi Botond a Romania libera napilapnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a kétoldalú kapcsolatok alakulása az infrastruktúrafejlesztés kapcsán folytatott együttműködéstől is függ, amiben a román fél részéről egyelőre nem látnak elegendő jóindulatot. Látványosan késik a román-magyar határon át húzódó úthálózat összekapcsolása, ami a nagykövet szerint kiemelkedően fontos lenne, de Románia csak a schengeni övezethez csatlakozás után hajlandó összekapcsolni tíz új utat Magyarországgal. A nagykövet szerint a magyar kormánynak az a benyomása, hogy a román kormány visszafelé tesz lépéseket, vagyis hátráltatja az együttműködést.
A román külügyminisztérium ennek kapcsán kifejezte “határozott egyet nem értését”. Bukarest szerint az új utakon a forgalom megindítása és az új határátkelők létesítése túl költséges lenne ahhoz képest, amekkora kereskedelmi forgalmat bonyolítanának. Egy nem létező útvonalon pedig értelemszerűen nem is lehet számottevő kereskedelmi forgalom. Így a románok időhúzása valóban alaptalan és szándékos akadályoztatásnak tekinthető – egy újabb ürügy a fejlődés hátráltatására, ami közvetlen visszavezethető a román kormány félelmeire.
Bukarest már-már paranoid módon viszolyog attól, hogy Magyarországot és a jelenleg Románia közigazgatási keretein belül élő magyar lakosságot korszerű úthálózat, tömegközlekedés kösse össze. Emiatt képesek szándékosan hátráltatni az infrastruktúrafejlesztést, főként azokban a régiókban, ahol jelentős számú magyar lakosság él. Szándékosan visszamaradottságban tartanák ezeket a területeket, hogy a határon túl rekedt magyar lakosság ne tudjon bekapcsolódni az anyaország gazdasági életébe. Láthatóan rettegnek a magyar úttól, és ebben az esetben a két országot összekötő “út” nem pusztán fizikai úthálózatot jelent, de a magyarság külön útját és újjáéledésének szimbólumát.
Áprilisban a Jurnalul National román napilapban megjelent egy szakértői anyag, miszerint Erdély rövid időn belül függetlenedni fog Romániától, és Bukarest nem tehet mást, mint hogy végignézi mindezt. Az Ilie Șerbănescu által írt elemzés abból vezeti le Erdély függetlenedésének várható bekövetkeztét, hogy az új nemzetközi környezetben a régiók a politikai határoktól függetlenül, gazdasági hatalmi pólusok vonzáskörzetében mozognak, amire a politikának minimális ráhatása sincs. Șerbănescu elemzésében kifejti, hogy Erdély számára Bukarest a leggyengébb gazdasági hatalmi pólus, a régió számára Budapest és Bécs sokkal inkább meghatározó erőközpont, és a politika rövid időn belül követni fogja a gazdasági realitásokat.
A román szakértő szerint egyre látványosabbá válik, hogy a Romániába érkező német befektetések nem jutnak tovább a Kárpátok vonalánál; többnyire Erdély területére összpontosulnak, ami az elszakadást hivatott előkészíteni. Șerbănescu elemzésében arra is rámutat, hogy az utóbbi években szándékosan megkezdték Erdély visszakapcsolását Magyarország gazdasági vérkeringésébe, az autópályák. A szakértő emellett felhívta a figyelmet arra, hogy Temesvárt és Kolozsvárt hetente több tíz repülőjárat kapcsolja Budapesthez, Bécshez, és Frankfurthoz, miközben hetente alig néhány járat indul Bukarestbe. Szerinte az infrastruktúra összekapcsolása az erdélyi magyarság függetlenedését készíti elő.
A román kormány szintén emiatt retteg az úthálózat összekapcsolásától; a korszerű infrastruktúra megjelenésével az erdélyi magyarság néhány év leforgása alatt jóval szorosabb gazdasági kapcsolatba kerül az anyaországgal, mint a múlt század világrendjében, mesterségesen létrehozott román állammal. A politika pedig “rövid időn belül követni fogja a gazdasági realitásokat”.

http://hidfo.ru/2015/08/romania-egyre-jobban-fel-a-magyar-uttol/

Német sajtó: az amerikaiak bevonulása megosztottsághoz és konfliktusokhoz vezet

Élesen kritizálja a német Süddeutsche Zeitung az újonnan megválasztott lengyel elnök NATO-politikáját. A lap szerint Andrzej Duda megosztottságot szít az európai országok közt azzal, hogy behívja a NATO-csapatokat Lengyelországba.
A német lap szerint a 2014-ben, Walesben tartott csúcstalálkozón elért kompromisszum eredményeit fenyegeti, hogy a lengyelek állandó amerikai katonai jelenlétet akarnak, és emiatt más kelet-európai országokban is jelen lennének az amerikai fegyveresek. Ezzel éket ver a tagállamok közé, ugyanis a NATO tagjainak fele nem támogatja a kelet-európai terjeszkedést, és provokatívnak tekinti a kialakult helyzetet.
Andrzej Duda a múlt hét folyamán egy parlamenti beszéd alkalmából fokozott NATO jelenlétet kért Lengyelországban és a térség egészében. A lengyel államfő gyakorlatilag más országokba küldi be a NATO-csapatokat, melyeket így a NATO részéről és egy térségi ország részéről is fokozott nyomásgyakorlás ér annak kapcsán, hogy engedjék be az amerikai fegyvereseket országaikba.
A Süddeutsche Zeitung publicistája, Daniel Brössler szerint a NATO terjeszkedésének propagálása első ránézésre Oroszországot provokálja, a valós helyzet azonban az, hogy az agresszív terjeszkedés a szövetséges országokat előbb fogja egymás ellen fordítani, mint hogy Oroszországnak bármiféle nyomásgyakorlást jelentene. A publicista szerint a lengyel elnök Lengyelország és szövetségesei ellen dolgozik, amikor az amerikai hadsereg kelet-európai jelenlétét szorgalmazza.
Brössler emellett kifejti, hogy az Egyesült Államok jelenleg úgy gondolja, a NATO egy amerikai vezetés alatt álló katonai szervezet. Ugyanakkor a NATO egy konszenzus alapú szövetségi rendszer kellene legyen, amiben az amerikaiaknak csak annyi szava van, mint a kelet-európai országoknak. Ellenkező esetben azt nem szövetségnek, hanem gyarmatbirodalomnak kell nevezni.
A publicista szerint van egy olyan tendencia Közép-Kelet-Európában, hogy az amerikaiak befolyásuk alá vonják a jobboldalt és a szélsőjobboldalt, hogy kihasználják annak lakossági támogatottságát és így legitim módon erőltessék rá az amerikai katonai jelenlétet Európára. Ennek példájaként a lengyel jobboldali szervezeteket említette, melyek Washingtontól remélnek valamiféle térségi befolyás-növekedést, emiatt kiszolgálják az amerikai külpolitika törekvéseit.

http://hidfo.ru/2015/08/nemet-sajto-az-amerikaiak-bevonulasa-megosztottsaghoz-es-konfliktusokhoz-vezet/

Donbassz: “katlan” alakul?

Szergej Taruta volt donyecki gubernátor a kijevi udvari televízió műsorában jelentette ki: Maradék-Ukrajna nyugati-határmenti-régióinak lakossága kiutat abban lát a bajaira, hogy Lengyelországhoz, Romániához vagy Magyarországhoz csatlakozhassanak.
Taruta szerint a lakosság beleunt a problémákra, és a Maradék-Ukrajnából történő kiváláson agyalkodik.
Azzal a kijelentéssel sokkolta Valcman birtokának kevésbé informált alattvalóit, hogy a hatodik mozgósítás az említett régiókban teljesen kudarcot vallott. A népek Oroszországba, vagy a szomszéd EU-s országokba mentek. Hivatalosan-dolgozni! Vagy bevették magukat a Kárpátok erdeibe! Márpedig ez azt jelenti, hogy senki nem akar harcolni Kijev érdekeiért!
Donbasszban viszont “fokozódik a helyzet”! Néhány hete (talán kettő?) jegyeztük meg egy tudósításban, hogy érdemes Donbassz déli részére fókuszálni a figyelmet. Meg arról is említést tettünk, hogy népköztársasági berkekben ismét elhangzott a “katlan” kifejezés. A tegnapi nap és a mára virradó éjszaka történései arra utalnak, hogy Ilovajszk emléke kísért-jövőként!
zvezda
A kijevi vezérkar főnöke tegnap késő este bejelentette: “MOSTANTÓL (!) fenntartják maguknak a jogot a tüzérség elsőkénti bevetésére, támadó célzattal!” (Mert ugye Donbassz városait EDDIG a népköztársaságiak tüzérsége ágyúzta-rakétázta. Kijev szerint.)
Tekintettel arra, hogy az egykori ilovajszki katlan eléggé közel van az eseményekhez.
Mára virradóan ugyanis Novolaszpát már valóban támadta a latorhorda. A település demilitarizált jellegét éberen vigyázó köztársaságiak pedig erélyesen figyelmeztették a martalócokat ötletük általuk való elfogadhatatlanságára. A figyelmeztetés eredményeként megteltek Volnovaha kórházai-klinikái. Most a brigantivezérek kétségbeesetten követelnek vért a város lakóitól, de a volnovahaiak nem tolonganak véradásra. Bizonyos hírek szerint így viszont VÉRLEVÉTEL LESZ!

Tegnap kora este hoholtankot zsákmányolt Bjelaja Kamenykánál a milicia. Csak le kell mázolni rajta a fehér csíkokat, kitűzni rá a DNR zászlaját!-és használatba lehet venni.
A térségbe özönlik a latorhad. Pavlográdon keresztül Szlavjanszkból, Kramatorszkból, Artyemovszkból és Konsztantyinovkából árad a martalócsereg és technikája Granyitnoje Volnovaha és Mariupol térségébe.
Dnyepropetrovszkba tegnap 250 hoholtemet szállítottak. Szükséges a front ukrán oldalán lévő hűtőkapacitás felszabadítása.
zszsu
Az, hogy délen mozgolódás támadt, nem igazán jelent Donyecknek és környékének fellélegzést.
Mára virradóan a város Oktyrjabszkij és Kujbisev kerületét, és a donyecki repteret ágyúzták a latortüzérek Avgyejevka irányából.
Gorlovka lakóisem alhattak nyugodtan mára virradóan.
Peszkiben pedig gorombulnak a felek.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/11/donbassz-katlan-alakul/

Több mint 1 milliárdért vett kastélyt a jegybank alapítványa egy offshore-hátterű cégtől.

képer
1,3 milliárd forintért vett luxusingatlant a jegybank egyik alapítványa egy offshore-hátterű cégtől – tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosi Svábhegyen található ingatlant még februárban vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány. A földhivatali dokumentumok szerint a több mint 2 ezer négyzetméteres villa előző tulajdonosa áttételesen egy, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett cég.
http://mno.hu/videok/132187
A lappal a jegybank azt közölte: az épületben hozzák majd létre az alapítvány képzési és tudományos kutatási központját. Levelében az MNB azt állította, hogy az ingatlant a szakértő által becsült forgalmi érték alatt vásárolták. Emellett kiderült az is, hogy a budai várnegyedben is vettek egy műemlék épületet mintegy egymilliárd forintért, amit még fel is kell újítani.
(MNO)

Ezernél is több menekültet szállít naponta a MÁV

Jelenleg három vasútállomáson jelentkeznek a bevándorlók: Kiskunhalasról naponta átlagosan kétszáz-kétszázötven, Szegedről hét-nyolcszáz és Pécsről ötven-hetven migráns szállításáról gondoskodik a MÁVStart.

A cél az utaztatás, illetve az, hogy a bevándorlók minél gyorsabban, a befogadóállomásokon történt regisztrációjukat követően negyvennyolc órán belül eljussanak a számukra kijelölt menekülttáborba, Debrecenbe, Bicskére vagy Vámosszabadiba, írja keddi számában a Magyar Hírlap a MÁV kommunikációs igazgatóságának közlésére hivatkozva.
A vasútvállalat a menekültek legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények közötti elszállítása érdekében napi kapcsolatot tart a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az ORFK-val és a területileg illetékes rendőrséggel is. Mivel a társhatóságoktól tájékoztatást kapnak a menekültek napi számáról, így könnyebben tervezhetővé válik az is, mikor kell pluszszerelvényt forgalomba állítani.
vonat
A lap arról is írt, hogy a MÁV alapos adatelemzés után átszervezte a vagyonőri vonatkísérést, s ennek kapcsán különösen nagy figyelmet fordítanak a migrációs útvonalakon közlekedő vonatokra.
(hír24)
Bal-Rad komm: Legyen naponta 1100 INGYEN (?) vonatoztatott migráns. Az LEGKEVESEBB HÁROM MILLIÓ FORINT/NAP! (Koszt-kvártély nélkül!)
menázsi
RENGETEG MAGYAR a szomszéd városba-faluba nem jut el, mert nincs pénze buszra-vonatra! Ha meg bliccel…!
RENGETEG MAGYAR AZÉRT NEM JUT “FEL” PESTRE ELKERGETNI A HATALMAT, mert nincs pénze útiköltségre!
A MAGYAROK AZÉRT NEM TUDNAK TILTAKOZNI, MERT PÉNZ HÍJÁN NEM TUDNAK UTAZNI!
MERT A MAGYARNAK FIZETNIE KELL ÁM HA UTAZNI AKAR!