Valcman Nyalókakirály szörnyű katonai csapásokkal fenyegette meg a donbasszi Népköztársaságokat, mert “nem tartják be” a Minszk 2.0 megállapodást! Arról röfögött Kijevben, hogy rettenetes fegyvereket fog martalóchada bevetni. Mindezt hadügyére jelenlétében jelentette ki, aki buzgón helyeselt királyának.
Nyalókakirály minden jel szerint nem a levegőbe beszélt. Martalóchada végeláthatatlan konvojokban árad a Mariupol-környéki frontszakaszra. (Van egy olyan érzésünk, hogy Donbassz szabadságharca itt fog eldőlni! Hogy aztán…-Dnyesztermellékig…?)
De nem csak vomulgat a latorhorda. A már állásokban lévő latortüzérség Eduard Baszurin matekja szerint az utóbbi huszonnégy órában legalább ötszáz alkalommal aktivizálta magát. Ez pedi messze a sokszorosa a debalcevói bukta óta létezett napi átlagnak.
Volnovahából indult portyázni ma délelőtt a hírhedett jobbszektoros latorszázad parancsnok. Igen sok civil élete szárad a lelkén ennek a Majdan által a felszínre sodródott fenevadnak. Vitalij Tyilizsenkonak ma már nem volt szerencséje. Veszett kutya módjára végezte. Szennyes élete utóbbi hónapjaiban Beloruszból toborzott bérgyilkosokat a bandájába!
vitya
Az északi végeken Sztanyica Luganszka, Popasznaja Trehizbenka és Troickoje térségében egész nap ment a kölcsönös aknavetőzgetés.
Szcsasztyjénál a népköztársaságiak egyelőre még tűrik, hogy a városban fészkelő jobbszektoros banditák a bombán ücsörögve lődöznek kifelé a városból. Itt változás szándéka Kijev részéről már nem feltételezhető. Vélhetőleg akkor történik majd valami lépés, ha hamarosan elkészül a szcsasztyjei hőerőmúvet kiváltó elektromos távvezeték építése Oroszország felől.
Ma napközben érezhetően csökkent a nyomás Gorlovkán. Ez persze nem jelenti azt, hogy vidám az élet a városban, de ma napközben CSAK NÉGY gránátzápor söpört le a városra.
Jaszinovataja szintén meg lett szórva latorgránátokkal.
Donyeck északi kerületei és a repülőtér ma folyamatos latortüzérségi ostrom alatt állt.
Aztán egy nagy frontszakaszon viszonylagos csend, amibe belefért a folyamatos kiskaliberű fegyverekkel való lövöldözés. Novolaszp-Sztarognatovka között ennél azért komolyabb lövöldözés volt.
sztar
Ma délután a kijevi 112 Csatorna nevű televízióban a Mariupolban fészkelő “Donbassz” latorzászlóalj parancsnoka Jevgenyij Sevcsenko nem átallotta megerősíteni a pletykát, miszerint ha a népköztársasági erők offenzívát indítanak Mariupol elfoglalására, a dicstelen hordák azonnal el fognak menekülni a kikötővárosból.
mariupol
A morál nulla, Valcmanban és ígéreteiben már nem bíznak-hökkentette meg a csatorna nézőit.


https://balrad.wordpress.com/2015/08/11/valcmannak-megint-terve-van/
tűz
Donbassz középső frontszakaszain zajosara és halálosra kerekedett a mára virradó éjszaka! Valcman kezdi beváltani az “ígéretét”! Minden nagy kaliberű fegyverzetét bevetette a latorhad Donbassz települései ellen.
Este fél tizenegykor Novogorodszkból rázendítettek a valcmanista Gradok! Ezek Sirokaja Balkát szórták meg. Ma reggelig kilenc helyi lakos holttestét szedték ki a romok alól.
Éjjel fél egy körüli időtájt kezdték el a valcmanista martalócok bombázni Gorlovkát.
Nem sokkal később Majorszk és Artyemovszk irányából is becsatlakoztak az ott fészkelő latortüzérek a város ágyúzásába. Ekkor már a “Sztálin-orgonáik” is kivették részüket az ostromból.
Egy óra tájban csapott vissza a milicia tüzérsége. Valami nagyon-nagyot szólt Gorlovkától nyugatra. Úgy vélik, hogy találat ért egy lőszerraktárt.
rpg
Éjjel két óra felé Szpartakot, és Donyeck “Metro”, és “Putyilov”-kerületeit kezdze lőni minden rendelkezésére álló tűzszerszámmal a martalóchorda tüzérsége. Természetesen nem maradt ki a repülőtér sem. Mint ahogyan ostrom alá vették Sztaromihajlovkát is.
Jaszinovatajat és Makejevkát is egész hajnalig ágyúzták a latrok.
A mariupoli frontszakaszon a Vodjanaja Balka és Sirokino közötti 15. latorblokkposztot csapta széjjel a népköztársaságiak tüzérsége mára virradóan.

https://balrad.wordpress.com/2015/08/12/donbassz-58/