2016. július 8., péntek

Létrejött a schengeni övezet katonai megfelelője

dragoon ride konvoj hidfo.ru
Pénteken a NATO vezetői megállapodtak egy új egyezmény megkötéséről, ami garantálja a mozgás szabadságát a NATO katonai alakulatok és hadianyag számára. Ellenőrzés nélkül mozoghatnak az amerikai tankok egész Európában, és az egyezmény lehetővé teszi, hogy az amerikaiak bármit – akár atomtöltetet, vagy biológiai fegyvert is – mozgathassanak Európában anélkül, hogy a tagállamok arról tudnának.
A Szputnyik hírügynökség egy meg nem nevezett vezető NATO-tisztviselő nyilatkozatát idézve azt írja, hogy a NATO a ma kezdődő csúcstalálkozó végeztével megkapja a felhatalmazást a korlátozások nélküli haderőmozgatásra a tagállamok közt. A tisztviselő szerint az intézkedésre amiatt került sor, mert Oroszország képes arra, hogy lehetetlenné tegyen minden légi szállítást a NATO keleti tagállamaiban. A NATO vezetői szerint Moszkva egy háború esetén akár teljes légtérzárat is bevezethetne a NATO-tagállamok felett, emiatt vált szükségessé a szárazföldi haderőmozgatást érintő korlátozások eltörlése.
A nyilatkozat szerint a NATO vezetői fokozottan aggódnak amiatt, hogy Oroszország a Kamcsatkában, Kalinyingrádban, és a Krím-félszigeten működtetett haditechnikával meg tudja tagadni a NATO-tagállamok hozzáférését fontos légi szállítási útvonalakhoz, vagyis egy háború esetén a NATO számára eleve ellehetetlenül a gyors mozgósítás Ukrajnába és a balti országokba.
A forrás arról számolt be; amellett, hogy a NATO korlátlan felhatalmazást kap a tagállamok légterének használatára, ugyanezen intézkedés lép érvénybe a tagállamok területeire vonatkozóan; ezentúl a tagállamok hatóságai nem fogják ellenőrizni és hosszadalmas adminisztrációs folyamat során engedélyeztetni a másik tagállamból érkező hadianyag-szállítmányokat, azok ehelyett a tagállamok hozzáférése nélkül juthatnak el az orosz határra.
A Varsóban zajló NATO-csúcs zárásaként kiadandó közös közlemény várhatóan azt is kijelenti, hogy az észak-atlanti szövetség védelmi terveiben lényegi elemmé válik az elrettentés, ennek elsődleges eszköze pedig az atomfegyver-arzenál.
A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Oroszország határain. Azt az elgondolást, miszerint a NATO hadianyagok és a csapatmozgások számára a schengeni övezethez hasonló, egész Európára kiterjedő, ellenőrzés nélküli zónát kellene létrehozni, elsőként Ben Hodges, az amerikai fegyveres erők európai parancsnoka fejtette ki 2015 októberében. Hodges akkor a nemzetállamok ellenőrzési jogosultságát “bürokratikus akadálynak” nevezte, amit “el kell törölni” – felrótta az európai országoknak, hogy a tagállamok ellenőrzési jogosultságai miatt két hétbe telik, mire megkapják a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy harckocsikat küldjenek Kelet-Európába.
Ezzel az új egyezménnyel az Amerikai Egyesült Államok rövid időn belül annyi harckocsit küld az orosz határra, amennyit jónak lát. A tagállamok vezetői ugyanis beleegyeztek abba, hogy az amerikai hadsereg ne kelljen engedélyeket kérjen minden tagállamban a szállítmányok áthaladása előtt. Az új egyezménnyel létrehozzák a schengeni övezet katonai megfelelőjét, szabad utat adtak az amerikaiak háborús készülődésének.


http://www.hidfo.ru/2016/07/letrejott-a-schengeni-ovezet-katonai-megfeleloje/

A muszlim beltenyészet katasztrófális eredményei

Ezt a cikket egy dán pszichológus írta, bemutat egy érdekes szempontot, amit komolyan meg kell fontolni. Kíváncsi, hogy a muzulmán emberek miért küldik gyermekeiket ide élő bombaként, és miért kell hagyni, hogy muzulmánok jöjjenek bármilyen okból Európába? Ez csak azért érdekes, mert megmagyaráz nagyon sokat arról, hogy mi történik a világban ma

.A szerző (Dr. Nicolai Sennels) helyesen rámutat, ha az iszlámot hagyjuk tovább növekedni és átveszi a nyugati országokat, mint ami most történik Európában, az egész génállomány is súlyosan megsérül, és az emberiség leromlik eredményeiben.  Cikkében is megmagyarázza, hogy miért nem ők nyertek néhány Nobel-díjat és miért nem alakultak ki új találmányok az arab világban úgy, mint a nyugati embereknél. De ami a legfontosabb az egészben, hogy elmagyarázza az őrült gyilkos fanatizmust, amit egyszerűen nem lehet megérteni.

Dr. Nicolai Sennels egy dán pszichológus, aki már komoly kutatásokat végzett a muszlim világ egy kevéssé ismert problémájával: A muszlim beltenyészet katasztrofális eredményei, amit az első unokatestvérek közötti házasságok okoznak. Ez a gyakorlat tilos a zsidó-keresztény hagyományban, amit már Mózes idejében is büntettek, de Mohamed követőinél már folyik 50 nemzedék óta (1400 éve) a muzulmán világban.Ez a beltenyésztési gyakorlat soha nem szűnik meg a muszlim világban, hiszen Mohamed a végső példa és a hatóságok hajthatatlanok minden ilyen kérdésben, beleértve a házasságot is.

A hatalmas beltenyészet a muszlim génállományban gyakorlatilag visszafordíthatatlan károkat tett, kiemelten az intelligenciában, a józan gondolkodásban, és az egészségben. Dr. Sennels szerint az összes muszlim közel fele a világon beltenyésztett. Pakisztánban a számok azt mutatják, hogy megközelítően 70%.Még Angliában is a bevándorlóknak közel fele az első unokatestvérével köt házasságot.Dániában a pakisztáni bevándorlók mintegy 40%-a beltenyésztett.
A számok egyaránt elborzasztóak más fontos muszlim országokban is:
  • 67% Szaúd-Arábiában;
  • 64% Jordániában és Kuvaitban;
  • 63% Szudánban;
  • 60% Irakban; és
  • 54% az Egyesült Arab Emírségekben és Katarban
A BBC szerint a pakisztáni muszlim ihletésű beltenyészet azon valószínűsége, hogy egy gyermek recesszív genetikai rendellenességekkel születik, 13X nagyobb, mint egy brit családban. Ugyanakkor míg az Egyesült Királyságban a pakisztániak felelősek 3%-ban a genetikailag hibás születésekért, Pakisztánban 33% ez az arány.

A kockázat az úgynevezett autoszomális recrecesszív betegségek, mint például a cisztás fibrózis és gerincvelői izomsorvadásban 18-szor magasabb, és a halálozási kockázat miatti fejlődési rendellenességek is 10-szeresek. A beltenyésztés másik negatív következménye, hogy 100%-kal nőtt a kockázata a halvaszületéseknek és 50% -kal nőtt a lehetősége, hogy a gyermek meghal a szülés alatt.Csökkenti a szellemi kapacitást is a muszlim házasság-minta.

Dr. Sennels szerint a kutatások azt mutatják, hogy a gyerekek a vérségi házasságok miatt elveszítenek 10-16 IQ pontot, és a szociális képességek fejlesztése is jóval lassabb a beltenyésztett babáknak.Annak kockázatát, hogy az IQ-ja alacsonyabb lesz mint 70, (a hivatalos demarkációs szint miatt a minősítés “retardált”), elképesztően (400%) megnöveli az unokatestvérek közötti házasság. (Hasonló hatások figyelhetők meg a fáraó dinasztiáknál az ókori Egyiptomban és a brit királyi családnál, ahol a beltenyészet volt a norma egy jelentős időszakban.)
Dániában a nem-nyugati bevándorlóknak több mint 300% -kal nagyobb valószínűséggel nem sikerül a szükséges intelligencia tesztjük a dán hadseregbe való bejutáshoz.

Dr. Sennels azt mondja, hogy “a tudásképesség és az absztrakt gondolkodás egyszerűen alacsonyabb az iszlám világban.”
Rámutat arra, hogy az arab világ mindössze 330 könyvet fordít le minden évben. Ez mintegy 20%-a annak, amit csak Görögországban fordítanak le.Az elmúlt 1200 éves Iszlám csak 100.000 könyvet fordított le arabra, ugyanannyit, mint Spanyolország egyetlen év alatt.

10 török közül 7 még csak nem is olvasott egy könyvet sem.

Dr. Sennels rámutat a nehézségekre, hogy miért nem sikeresek a muzulmánok a Nyugaton: “Az alacsonyabb IQ együtt a vallással, amely elítéli a kritikus gondolkodást, biztosan megnehezíti, hogy sok muszlim sikeres legyen a mi high-tech tudásalapú társadalmunkban.” Csak kilenc muszlim volt, aki valaha Nobel-díjat nyert, és öt olyan volt aki “békedíjat.” A Nature magazin szerint a muszlim országokban mindössze 10% -át hozzák létre a világ tudományos kutatásainak. (mért cikkek egymillió lakosra vetítve).Dániában (Dr. Sennels hazájában) a muszlim gyermekek nagymértékben felülreprezentáltak a gyermekek körében a sajátos nevelési igény tekintetében.

Egyharmaduk (33%) a költséges dán iskolák által biztosított gyógypedagógiai szolgáltatást veszi igénybe; 51% -70% a testi fogyatékos muzulmán gyermekek száma Koppenhágában.
Tanulási képességük súlyosan érintett. A vizsgálatok kimutatták, hogy az iskolás arab gyermekek szüleinek 64%-a még 10 év után is írástudatlan.

A bevándorló muszlim diákok lemorzsolódása a dán középiskolákban kétszer akkora, mint a bennszülötteké.A mentális betegségek is egy végterméke a belterjes házasságoknak. Minél közelebb van a vérrokonság relatíve annál nagyobb a kockázata a skizofrén betegségeknek. A fokozott téboly lehet a magyarázata, hogy Dánia legnagyobb kórházában a klinikailag őrült bűnözők 40%-a bevándorlói háttérrel rendelkezik. Az USA sem mentes ettől. Dr. Sennels szerint, “Egy tanulmány alapján 300.000 amerikainál azt mutatják ki, hogy a muszlimok többsége az USA-ban alacsonyabb jövedelmű, kevésbé képzett, és rosszabb a munkahelye, mint a lakosság egészénél.”

Dr. Sennels arra a következtetésre jut:
“Nincs kétség afelől, hogy a széles körben elterjedt hagyományos első unokatestvérek házassága a muzulmánok között ártott a génállománynak. Mivel a muszlim vallásban tiltják a nem-muszlimok közötti házasságot, az megakadályozza, hogy friss genetikai anyag kerüljön a lakosság körébe. A génállomány genetikájának okozott kárt a próféta tette, amikor az első unokatestvérével kötött házasságot 1400 évvel ezelőtt. Ennek elsöprő közvetlen és közvetett emberi és társadalmi következményei lehetnek. “
A lényeg: az iszlám nem egyszerűen egy jóindulatú és erkölcsileg egyenértékű alternatívája a zsidó-keresztény hagyománynak.
Ahogy Dr. Sennels rámutat, az első és a legnagyobb áldozatok maguk az iszlám muzulmánok.

Egyszerű keresztényi kötelesség, és a józan ész diktálta szükség, hogy megvédjük a nyugati civilizációt a pusztító iszlámmal szemben, és megállítsuk ennek a sötét és veszélyes vallásnak a terjedését .Ezeket a súlyos szociális terheket is figyelembe kell venni, amikor létrehozzák az államok politikáját és az iszlám országokból való bevándorlással kapcsolatos intézkedéseket.

Észtországi EP-képviselő kezdeményezte az Európai Védelmi Unió létrehozását

Európai Védelmi Unió létrehozását javasolja Urmas Paet, észtországi EP-képviselő. A tervezet szerint az Európai Unió a NATO-tól függetlenül kell gondoskodjon saját védelméről.
A politikus pénteken az Európai Parlament sajtószolgálatának azt mondta, az Európai Unió tagállamainak fokozniuk kell a védelmi költségvetést, valamint a tagállamok közti katonai együttműködést, hogy megteremtsék egy Európai Védelmi Unió alapját.
“Az Egyesült Államok számos kérdésben felelősséget vállal Európáért a NATO-n keresztül, de nem gondolom, hogy ez hosszú távon számunkra megfelelő együttműködés lenne. Európa többet kell tegyen saját biztonságáért. Ez fokozott együttműködést, valamint további költségvetési források bevonását, a tagállamok védelmi költségvetésének fokozását egyaránt jelenti. Emellett egyértelmű politikai állásfoglalásra van szükség annak kapcsán, hogyan alakuljon az európai védelmi együttműködés jövője.”
Miután a britek megszavazták az Európai Unióból való kilépést, számos tagállam politikusai javasolták egy független európai haderő felállítását. A kilépési referendum előtt brit vezető politikusok kijelentették, hogy nem támogatják a közös európai hadsereg felállítását. Mások azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy az amerikai politika alakulása miatt szükségessé válik, hogy Európa saját maga gondoskodjon védelméről.


http://www.hidfo.ru/2016/07/esztorszagi-ep-kepviselo-kezdemenyezte-az-europai-vedelmi-unio-letrehozasat/

Ciprus döntést hozott az Oroszország elleni szankciók eltörléséről

Ciprus parlamentje elfogadott egy határozatot az Oroszország elleni szankciók eltörléséről.
Maria Pelekanou, a Dolgozó Emberek Haladó Pártjának frakcióvezetője csütörtökön beszámolt arról, hogy a határozatot 33 képviselő támogatta, 17-en ellenezték, 17-en pedig tartózkodtak.
A határozat kimondja, hogy az Oroszország ellen hozott uniós szankciók kontraproduktívak, és elsősorban az Európai Unió országainak ártanak, emellett az ukrán válság megoldását sem segítették. A dokumentum felszólítja az ukrán válságban érintett feleket a minszki egyezmény valamennyi feltételének betartására, emellett arra kötelezi a kormányt, hogy az Európai Tanácsban a szankciók eltörlésén munkálkodjon.
2014 óta az Európai Unió és Oroszország közti kereskedelmi kapcsolatok nagy mértékben romlottak, ezzel komoly kiesést okozva az exportban érdekelt európai vállalatoknak. Franciaországban teljes iparágakat sodort válságba a szankcióháború. Az európai vállalatok orosz piacról való kivonulását követően számos amerikai multinacionális cég nagy mértékben fokozta piaci jelenlétét Oroszországban.

http://www.hidfo.ru/2016/07/ciprus-dontest-hozott-az-oroszorszag-elleni-szankciok-eltorleserol/