2016. május 28., szombat

Megkezdődik Soros György civiljeinek kiszűrése

Soros György hidfo.ru
Soros György álcivil szervezetek sokaságát működteti Magyarországon, hogy ezáltal befolyásolja, irányítsa hazánk közéletét. Gyöngyösi Márton mai sajtótájékoztatóján azonban közölte: a Jobbik ismét javasolni fogja a civil szervezetek átvilágítását. A nem-kormányzati szervek átláthatósága nemzeti érdek, annak hiánya pedig nemzetbiztonsági kockázat.
“Az Információs Hivatalt is felügyelő kancelláriaminiszter a migráció kapcsán fölvetette Soros György felelősségét, illetve meglebegtette azt, hogy bár bizonyítékok rendelkezésre állnak, ezek nem nyilvánosak. A Fidesz képmutatását, kétszínűségét, opportunizmusát és hiteltelenségét mi sem mutatja jobban, minthogy képes korábbi bőkezű mentorával is szembefordulni, hogyha az érdekei éppen ezt diktálják.” – mondta Gyöngyösi Márton mai sajtótájékoztatóján. A kormánypárt politikusai az utóbbi hónapok során visszatérő jelleggel hangoztatják, hogy Soros György pénze fellelhető minden balliberális párt és számos civil szervezet mögött. Utóbb a 888.hu közölt egy rövid összesítést azokról a magyarországi szervezetekről, melyek Soros alapítványain keresztül kapják működési forrásaikat. Ennek kapcsán azonban tudható, hogy hazánkban nem csak a balliberális ellenzéket és a fél civil szférát fizeti Soros György: Magyarországot ma is olyan politikusok irányítják, akik közül sokan Soros pénzén váltak politikussá.
“Mit tudunk a Fidesz és Soros György kapcsolatáról? Azt például, hogy egy régi, egy szövevényes és egy igencsak sokrétű kapcsolatról beszélhetünk, hiszen már a ’80-as években Soros Györgynek óriási szerepe volt abban, hogy a kommunizmus/szocializmus idején már antikommunista követelésekkel fellépő Fidesz mint politikai mozgalom szárba szökhessen”. – mondta Gyöngyösi. “Ilyen módon rendszeres találkozókra is sor került a Fidesz alapítók – Kövér László és Orbán Viktor -, valamint Soros György közt. 1987-ben Soros György mint befektető és mint támogató támogatta a Századvég tanulmánysorozatoknak a megjelenését, amivel a Bibó kollégiumot támogatta, és ilyen értelemben maga Orbán Viktor és maga a Fidesz volt felelős annak a támogatásnak az elköltéséért, amit a Soros Alapítvány utalt ki nekik.”
A politikus azt mondta, nem csak Soros György volt a szponzora Orbán Viktor oxfordi tanulmányainak, de ugyanígy Soros György volt a szponzora a jelenlegi kormánykommunikációért felelős kormányszóvivőnek, Kovács Zoltánnak, akinek a teljes egyetemi tanulmányait a Közép-Európai Egyetemen (CEU) Soros György finanszírozta.
“Aki az elmúlt 25 évben követte a Fidesznek a politikáját, az jól láthatja, hogy ezt a pár millió forintot a Fidesz nagyon nagylelkűen meghálálta és megszolgálta. Hol liberális pártként, hol álnemzeti pártként, hol kormányon, hol ellenzékben, de mindent megtett a Fidesz azért az elmúlt 25 év során, hogy Magyarországot kiszolgáltassa mind politikai, mind gazdasági, mind biztonságpolitikai értelemben a Nyugatnak.”
Gyöngyösi szerint Soros György egyik fontos célkitűzése, hogy Magyarországot és az egész közép-kelet-európai régiót a Nyugat gyarmataként, az egypólusú világrend szolgálatában a Nyugat gyámsága alá vonja – ebbe az irányvonalba illeszkedett a Fidesz két évtizednyi politikája, ami most egyik hónapról a másikra csapott át Soros György elleni sajtóoffenzívába. Ugyanakkor, a politikus emlékeztet, hogy a Jobbik korábban már javasolta a nem-kormányzati szervek (NGO-k) teljes átvilágítását, amit a Fidesz akkor elutasított.
Gyöngyösi Márton a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Soros Györggyel kapcsolatos vádak újbóli középpontba kerülése miatt a Jobbik nemsokára ismételten javasolni fogja a nem-kormányzati szervek átvilágítását. “Kíváncsian várjuk, hogy ebben az új helyzetben a Fidesz hogyan fog erre reagálni, és a támogatást biztosítani fogja-e ehhez a kezdeményezéshez, hiszen úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi világban az NGO-knak, a nem-kormányzati szerveknek az átláthatósága nemzeti érdek, annak a hiánya pedig nemzetbiztonsági kockázatokat is jelenthet.”
Soros György szponzori tevékenységének újbóli előtérbe kerülése eközben arra mutat rá, hogy nem csak a balliberális oldalt finanszírozza az amerikai zsidó milliárdos, hanem az elmúlt két évtized során a politikai paletta tekintélyes hányadát Soros György pénzén nevelték ki. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a rendszerváltás során nem demokratikus átmenet, hanem bőkezű társadalmi mérnökösködés történt.
A valódi civil szféra mint társadalmi tényező megmaradása érdekében szintén fontos Soros György álciviljeinek kiszűrése, hiszen a valódi civil szervezeteket is hitelteleníti, ha egy amerikai milliárdos valós támogatása miatt a külföldről finanszírozottság vádját lehet általánosítani az ország összes civil szervezetére.

http://www.hidfo.ru/2016/05/megkezdodik-soros-gyorgy-civiljeinek-kiszurese/

Tüntetést szervezett volna a NATO ellen – letartóztatták

A lengyel védelmi minisztérium szóvivője tegnap bejelentette, hogy nincs semmi, ami megzavarhatná a Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó megtartását, mert az előkészületekkel összhangban “minden szükséges intézkedést megtettek a hatóságok”.
A szóvivő pénteken azt mondta, hogy a Varsóban tartandó NATO-csúcstalálkozót semmi nem fogja megzavarni, mert az előkészületek részeként ezen a téren is intézkedtek a hatóságok. A TV24 szerint Bartlomiej Misiewicz kijelentette, hogy ma már semmilyen negatív tényező nem fenyegeti a csúcstalálkozó megtartását.
A minisztérium számításai szerint ez lesz a történelem eddigi legnagyobb NATO-csúcstalálkozója, melyen több mint 2000 ember fog részt venni a tagállamokból és nem-NATO országokból. A Varsóban, július 8.-án kezdődő találkozón a NATO vezetői a kelet-európai terjeszkedésről fognak értekezni.
Napokkal ezelőtt a lengyel hatóságok letartóztatták Mateusz Piskorskit, a Zmiana (Változás) párt vezetőjét. A pártvezetőt saját otthonában fogták el a belvédelmi ügynökség emberei. Ezzel egy időben a párt számos tagjánál, és a pártszékházban is házkutatást tartottak, ahol a szakszervezetekkel folytatott együttműködésekkel kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le.
A Zmiana vezetői korábban már számos megmozdulást szerveztek a NATO ellen; Mateusz Piskorski szerint a lengyel külügyminisztérium amerikai érdeket szolgál, és a kormány gátlástalanul kiszolgálja az USA Oroszország elleni háborús készülődését, aminek Lengyelország csak ütközőzónája lenne. A Zmiana szakszervezetekkel folytatott együttműködése miatt a hatóságok attól tarthattak, hogy a háborús készülődést ellenző párt a szakszervezetekkel egybekötve tömegdemonstrációt tart a NATO-csúcstalálkozó idején, ami a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába kerülne.
Az esetleges ellentüntetés elfojtása érdekében a lengyel hatóságok több pártvezetőt őrizetbe vettek, illetve a hatóságok kezébe került a Zmianaval együttműködő szakszervezetek taglistája, aminek titokban tartását jelenleg is törvény garantálja Lengyelországban.

http://www.hidfo.ru/2016/05/tuntetest-szervezett-volna-a-nato-ellen-letartoztattak/