2016. február 19., péntek

MEGVAN A MEGÁLLAPODÁS AZ EU-CSÚCSON

Egyhangúlag döntöttek a britek követeléseiről, az egyezség szerint a szociális támogatásokat hét évig korlátozhatja a szigetország.
cam
Péntek este tíz óra után – az EU-csúcs kezdetétől számítva a 28. órában – megszületett a megállapodás a britek által javasolt reformokról – posztolta ki a Twitterre Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
A lengyel politikus egyhangú döntésről beszél, ami a kemény tárgyalások után nagy szó. Alig egy nappal korábban még Tusk is arról beszélt: igen távol vannak a megegyezéstől a tagországok vezetői.
A kiszivárogtatott dokumentum szerint az egyik fő pontban, a külföldi (EU-s) állampolgárok szociális ellátásával kapcsolatban kompromisszumos megoldás született. Amíg az Európai Bizottság négy évig korlátozta volna a segélyeket, David Cameron brit kormányfő csütörtökön már 13 évről beszélt. A megoldás végül 7 év lett, ezt a dokumentum szerint nem lehet meghosszabbítani.
A britek cserében hivatalosan is deklarálhatják, hogy nem kötelesek elfogadni az EU azon alapelvét, amely az integráció fokozatos elmélyítését irányozza elő.
David Cameron kormányfő Twitter-posztjban jelezte: elfogadhatónak tartja ezt a megállapodást, amely különleges státuszt biztosít országának, és szombaton be is terjeszti kormánya elé.
(vs)
Bal-Rad komm: Két nappal ezelőtt Döbrögi Brüsszelben a televíziókon keresztül arról károgott a magyarországi közvélemény felé, hogy “megvédte” az angliai magyarokat! (IS!)
Ehhez képest MEGSZAVAZTA Cameron terveit! Ami pedig éppen nem az angliai magyarok kedvére tesz!
Majd itthon kimagyarázzák, (ő és a slepp) hogy ezt viszont úgy kell érteni, hogy győzedelmes megvédés! Mert lehetett volna kétszer olyan hosszú is a brit korlátozás!

Előretörnek a demokratikus erők Szíriában

Jelentős előretörést értek el Szíriában az orosz légierő által támogatott Szíriai Demokratikus Erők; az ország keleti részén stratégiai fontosságú utakat vettek vissza a terroristáktól, és biztosították az összeköttetést Dajr ez-Zaur irányába.
A Szíriai Demokratikus Erőket Oroszország légicsapásokkal támogatja, ennek köszönhetően 47 falut szabadítottak fel, és tovább nyomulnak Al-Shaddadah irányába (Észak-Szíria). Az Al-Mayadeen hírtelevízió beszámolója szerint a Haszaka kormányzóság területén 47 falu felszabadítása lehetővé teszi, hogy további erőket összpontosítsanak Dajr ez-Zaur tartományba, ahol a szíriai hadsereg orosz támogatással harcol a terroristák ellen. A terület felszabadításával a Daesh terrorszervezet egy újabb jelentős olajlelőhelytől esik el.
A szervezet az ország nyugati részén is harcban áll a radikális iszlamista csoportokkal, főként az al-Nuszra Front és az Ahrar al-Sham terrorszervezetekkel. A beszámolók szerint azonban a török hadsereg a határ túloldaláról tüzérségi támadást intéz a Szíriai Demokratikus Erők alakulatai ellen, ezáltal hátráltatja a terrorszervezetek elleni harcot. Az Al-Mayadeen szerint a török tüzérségi támadások főként Afrin környékére összpontosulnak, ahol a szervezet helyi központja található.
Szíriában a kaotikus helyzetet hosszú távon fenntartja, hogy az országban különböző idegen országok fegyveres erői működnek, ezek az országok azonban – még a NATO tagállamai sem – máig nem tudtak közös álláspontot kialakítani azzal kapcsolatban, hogy melyik lakossági fegyveres csoportot minősítik terrorszervezetnek. Ebben a tekintetben a NATO-országok is ellentmondásban állnak egymással; Törökország terrorszervezetnek tart olyan kurd fegyveres csoportokat, melyeket a nyugati koalíció a “mérsékelt ellenzék” kategóriába sorol. Oroszország szintén terrorszervezetté nyilvánított számos olyan csoportot, melyek jelenlétét a NATO elfogadja, mert az ország legitim kormánya ellen folytatnak fegyveres harcot.


http://www.hidfo.ru/2016/02/eloretornek-a-demokratikus-erok-sziriaban/

Svájcban népszavazást tartanak a migránsok kiutasításáról

Silvia Bar, a Svájci Néppárt főtitkárhelyettese szerint korábban nem léptek fel elég keményen a bűnözők ellen, és nem használták a deportálást mint elrettentési eszközt, ami hatalmas hiba volt. A jövőben ez megváltozhat, Svájc nemsokára népszavazást tart a bűnelkövető migránsok kiutasításáról.
Svájc február 28-án tart népszavazást arról, hogy amennyiben egy migráns bűncselekményt követ el, az azonnali kiutasítást vonjon maga után. Amennyiben a lakosság megszavazza az intézkedést, az nem csak gyilkosságokra és más súlyos bűncselekményekre vonatkozik majd, hanem lopásért, vagy gyorshajtásért egyaránt automatikusan a deportálás lesz a büntetési forma. Az intézkedés nem csak az elmúlt egy év nagy migrációs hulláma miatt tekinthető radikális lépésnek: Svájc lakosságának mintegy negyede külföldi.
A migránsok bűncselekményei Európa-szerte társadalmi problémákat okoznak, mert a liberalizmus mint uralkodó ideológia elvárássá tette a pozitív diszkrimináció szükségességét abban az esetben is, ha egy bevándorló nem hajlandó elfogadni az alapvető európai normákat. Németországban rendőrök névtelenül nyilatkozva merték csak elmondani az ország vezető sajtóorgánumainak, hogy felsőbb utasítás van érvényben arra vonatkozóan, hogy bevándorlókkal szemben nem alkalmazhatnak erőt, akkor sem, ha tettenérés történik. A német rendőröket automatikusan a rasszizmus vádjával bélyegzik meg és elveszíthetik állásukat, ha egy migránssal próbálják betartani a törvényt – és mint kiderült, egy egyszerű igazoltatás is testi sértésnek minősül Németországban, ha a bevándorló menekülni kezd és a rendőrök feltartóztatják.
A német gyakorlat szerint egy bevándorlót mindeddig csak akkor lehetett kiutasítani, ha súlyos bűncselekmény követett el – de a hatóságok még gyilkosság esetén is mérlegelték, hogy az adott személy saját származási országában “közvetlen veszélynek van-e kitéve” (veszélyesnek minősített országba nem küldik vissza a gyilkosokat). Mint kiderült, Németország nem csak a sajtóban működtet brutális cenzúrát az uralkodó ideológia dogmáinak betartatása érdekében, de az alapvető európai értéknek tartott demokráciát is kivonták forgalomból. A közvélemény-kutatások rendre azt mutatják, hogy a lakosság többsége nem akar bevándorlókat, de az emberek mégsem dönthetnek arról népszavazáson, hogy a kormány beengedjen-e évente több mint egy millió bevándorlót.
A tömeges migrációval nem csak a terrorveszély jár együtt, de fokozott kriminalitást is von maga után. Németországban egy év alatt 186 ezer bűncselekmény követtek el bevándorlók. Svájc február 28-án megmutatja, hogyan működik egy demokrácia, és az emberek közvetlen referendummal dönthetnek arról, hogy akarnak-e más országból bevándorolt bűnözőkkel együtt élni.


http://www.hidfo.ru/2016/02/svajcban-nepszavazast-tartanak-a-migransok-kiutasitasarol/

A németek támogatják a nemzeti határellenőrzés visszaállítását

Egy pénteken nyilvánosságra jutott közvélemény-kutatás eredményei szerint a németek többsége támogatja, hogy az Európai Unió tagállamai visszaállítsák a nemzeti határellenőrzést. A multikulturalizmus kudarcot vallott, párhuzamos társadalmak és extrémista környezet kialakulására lehet számítani.
A ZDF televízió által végzett felmérés eredményei alapján a német lakosság 58%-a támogatja a tagállamok közti határellenőrzés visszaállítását, annak ellenére, hogy az a civil légiközlekedésben és a szállítmányozásban is számos nehézséget okozna. A német lakosság fele már egyértelműen elutasítja Angela Merkel befogadás-politikáját, és a migránsok német határon történő visszafordítását, ill. kiutasítását várná a kormánytól. Ennek oka szintén kiderül a felmérésből: a társadalom 45%-a gondolja úgy, hogy a közel-keleti és észak-afrikai menekültek nem integrálhatók sikeresen egy európai társadalomba.
Németország az Európába érkező bevándorlók elsődleges célpontja volt, és a migráció jelentősen gyorsulni kezdett, miután Angela Merkel kijelentette, hogy a szíriai menekülteket mind befogadja Németország. Az egyértelmű “meghívólevél” után a migránsok többsége elkezdte szíriainak vallani magát, az európai hatóságok pedig nem rendelkeznek megfelelő feltételekkel ahhoz, hogy több mint egymillió ismeretlen személy esetében visszanyomozzák a valós származási országot.
A német belügyminisztérium elmondása szerint tavaly 1,1 millió bevándorlót regisztráltak Németországban, de a migrációs hivatal több mint 400 ezerre becsüli azok számát, akik bejutottak az országba, majd meg sem próbálták regisztráltatni magukat – ehelyett a feketegazdaságban és illegális megélhetési formákkal próbálnak túlélni.
Január 13-án a norvég rendőrség vezetője szintén elismerte, hogy a migránsok többsége nem tud beilleszkedni az európai társadalmakba, jelenlétük ehelyett párhuzamos társadalmak kialakulásához, a társadalmi feszültségek fokozódásához, és a szélsőjobboldali szervezetek támogatottságának növekedéséhez vezet. Marie Benedicte Bjørnland szerint a migrációs válság egy olyan öngerjesztő folyamatot indít be, ami könnyen kicsúszhat az irányítás alól: a migránsok részéről a beilleszkedésre való hajlandóság hiánya miatt tovább radikalizálódhatnak a szélsőjobboldali mozgalmak, a feszültség fokozódása pedig a muszlim közösségek részéről is radikalizálódást indít be.
Bjørnland elmondása szerint hosszú távon olyan társadalmi környezet kialakulásával kell számolni az európai országokban, ahol a ma extrémizmusként ismert irányzatok a mindennapok részévé válnak és általános elfogadottságra tesznek szert.


http://www.hidfo.ru/2016/02/a-nemetek-tamogatjak-a-nemzeti-hatarellenorzes-visszaallitasat/

Külföldre menti vagyonát az Erdogan-család

Egy török üzletember, aki korábban a fokozódó politikai leszámolások miatt menekült el Törökországból, újabb részleteket hozott nyilvánosságra a török államfő fiának pénzmosási gyakorlatáról.
A Ria Novosztyi hírügynökség a birtokába jutott dokumentumok alapján ír a török államfő családjának gazdasági bűncselekményeiről. Murat Hakan Uzan akkor kellett elmeneküljön Törökországból, amikor Recep Tayyip Erdogan kormányfő lett és leszámolásokat kezdett azokkal a vállalkozókkal szemben, akikkel érdekellentétbe került. Elmondása szerint Bilal Erdogan hatalmas mennyiségű készpénzzel és testőrökkel rendszeresen látogatott Olaszországba – később a török államfő fia az olasz nyomozóhatások célkeresztjébe került, és pénzmosás ügyében indult ellene eljárás.
A beszámoló szerint Bilal Erdogan először nagy létszámú testőrgárdával érkezett Olaszországba, akiket a hatóságok nem engedtek belépni az ország területére. A határon felmerült problémákat követően azonban órákon belül török diplomata útlevelet kaptak, így Bilal Erdogan fegyveresei a továbbiakban hivatalosan a török diplomáciai gárda részeként utazgattak Olaszországba.
Az Uzan által kiadott dokumentumok részét képezi a török államfő és fia közti telefonbeszélgetések felvétele és leiratozása is, melyek során arról beszéltek, hogyan szabaduljanak meg több millió euró készpénztől, amit akkor még otthonukban tartottak. Az üzletember elmondása szerint az Olaszországba irányuló pénzmozgások kapcsolatban állnak a 2013-ban kirobbant korrupciós botránnyal, amit a török hatóságok elfojtottak. Uzan az állítja, hogy az Erdogan-család külföldre menekíti vagyonának nagy részét, ami egy menekülési terv részét képezi; a török államfő attól tart, hogy nem sokára elveszíti hatalmát, és el kell tűnnie az országból, emiatt kimenekíti vagyonát európai országokba.


http://www.hidfo.ru/2016/02/kulfoldre-menti-vagyonat-az-erdogan-csalad/

Követik a magyar példát: Márciusban lezárhatják Európa határait

Az Európai Unió március 1-jén lezárja határait a Közel-Keletről érkező bevándorlók előtt. A szerbiai Danas hírügynökség az Európai Bizottság béli forrására hivatkozva írja, hogy heteken belül ténylegesen leállításra kerülhet a tömeges bevándorlás.
A lap szerdán számolt be, hogy az Európai Unió aktívan folytatja az előkészületeket a külső határok lezárására; a határ hermetikus lezárását szimuláló gyakorlatokra került sor a szlovén-horvát, valamint a szerb-macedón határon, amit nemsokára a gyakorlatban is megvalósítanak. A beszámoló szerint a migránsok határátlépését megelőzően fognak ellenőrzéseket folytatni annak kapcsán, hogy az adott személy rokonai élnek-e Európában, illetve, hogy háborús övezetből menekül-e, vagy jól fizető állás reményében érkezik az Európai Unióba. A kiterjedt ellenőrzés előkészítése amiatt időigényes, mert az új külső határellenőrzés során alaposabb ellenőrzéseket folytatnak majd, kezdve a dokumentumok ellenőrzésével és családi kötelékek visszakövetésével – de a beszélt dialektus visszaellenőrzése is sor kerül majd minden személy esetében, hogy elkerülhetőek legyenek a menedékjoggal való visszaélések.
A lap arról is beszámol, hogy már elkezdődött a migránsok országról országra történő kiutasítása; Szlovénia 217 bevándorlót küldött vissza Horvátországba, a horvát hatóságok pedig visszaküldték őket Szerbiába. A szerb N1 TV információi szerint a deportált migránsok tiltakozó akcióba kezdtek, majd gyalog akartak visszaindulni Horvátországba, hogy visszajuthassanak Nyugat-Európába. A belügyminisztérium közleménye szerint a migránsok nem háborús zónából érkeztek, emiatt nem lehet őket menekültnek nevezni, és ennek okán deportálták őket.
Rados Djurovic, Szerbia menekültügyi központjának igazgatója elmondta, hogy rengeteg migránst azért kell deportálni, mert félrevezették a hatóságokat a származási országukat illetően, és valójában egyszerű kalandorokról van szó, akik menekültnek adják ki magukat. Djurovic ugyanakkor kijelentette, hogy Szerbia meg tudja oldani az országon áthaladó bevándorlók átmeneti elszállásolását – ameddig tovább nem utaznak Nyugat-Európába -, az integrációra és letelepítésre azonban nincs lehetőségük, és az ország nem is rendelkezik azzal az egészségügyi és szociális rendszerrel, munka- és beiskolázási, illetve lakhatási lehetőségekkel, ami az integrációhoz szükséges lenne. Djurovic hangsúlyozta, hogy mindehhez alapfeltétel lenne a helyi közösségek együttműködése és befogadó magatartása, ami a gyakorlatban nem áll rendelkezésre, így az integráció sem lehetséges. Az igazgató szerint az ország legfeljebb hatezer menekülttel tud megbirkózni, a Nyugat-Európából visszaküldött személyeket ők is deportálni fogják.



http://www.hidfo.ru/2016/02/kovetik-a-magyar-peldat-marciusban-lezarhatjak-europa-hatarait/

Nemzetközi jogot sért a NATO kelet-európai terjeszkedése

Szergej Nariskin, az orosz parlament alsóháza szóvivőjének elmondása szerint a NATO és az Európai Unió a nemzetközi jog aláásását folytatja, a NATO keleti terjeszkedése a globális és regionális rend megbomlásával fenyeget.
Nariskin a parlament alsóháza előtt felszólalva kijelentette, hogy a NATO és az Európai Unió Oroszország-politikája már nyomokban sem nevezhető konstruktívnak. Az észak-atlanti szövetség fokozza katonai jelenlétét Oroszország és Belorusszia határai mentén, és ez egy olyan agresszív politika, ami a jövőben is folytatódni fog.
“A NATO katonai infrastruktúrájának a belorusz és orosz határ irányába történő agresszív terjeszkedése, valamint a szankciós politika egyaránt a nemzetközi jogot sérti. A Nyugat szuverén országok belügyeibe avatkozik be, tömeges dezinformációs kampányt folytat országaink ellen, és ez a jövőben is folytatódni fog.”
Az orosz törvényhozó hozzátette, hogy a nyugati katonai szövetség és az Európai Unió politikája ellehetetleníti a kölcsönösen jövedelmező együttműködés minden formáját, politikájuk pedig Kelet-Európa biztonságát is aláássa.
A NATO 2014 áprilisa óta folytat haderőépítést Kelet-Európában és a Fekete-tengeren. A “keleti szárny megerősítését” azonban nem csak Oroszország nevezi a nemzetközi jog szerint illegálisnak. Február 13-án Javier Solana, a NATO volt főtitkára szintén kijelentette, hogy a további parancsnoki központok létrehozása Kelet-Európában a NATO-Oroszország Alapokmány sértését jelentené.


http://www.hidfo.ru/2016/02/nemzetkozi-jogot-sert-a-nato-kelet-europai-terjeszkedese/

Szíria

Kardigan szultán kirántotta a gyufát. Minden kétséget kizáróan polgárháborút robbantott ki országában a megalomán, őrült maffiavezér. A Kurd Munkáspát gerilláival való eddigi csatározásokat a háború szintjére emelte! A kurdok fölvállalták a háborút, és vállalják a hat török katona halálát okozó tegnapi buszrobbantást.
A tegnapelőtt este Ankarában történt robbantásban a török légierő 22 pilótája halt meg.
Tegnap késő este a török hadsereg tüzérsége vad bosszúhadjáratot indított az Aleppotol északra fekvő kurd enklávéban található Efrim település ellen.
A tüzérségi támadásnak igen sok civilhalottja lehet. Az éjszaka beálltával a mentés is mehnehezült, ezért a hatóságok még csak becslésekbe sem mernek bocsátkozni az áldozatok számát illetően.
halkrh
A szíriai hadszíntereken tovább pusztítja a szír kormányhadsereg és a vele szövetséges milíciák a “mérsékelt” és kevésbé mérsékelt bűnbandákat.
Latakia, Aleppo, Homsz, Damaszkusz tartományokban, a Daraa-kazánban, Deir ez-Zor-ban egyaránt nyomulnak előre a kormányerők, és csak tegnap több mint ezer martalóccal gazdagodott a Paradicsom.
Latakiában az utolsó rablóvárat-Kinsibat-is bukták a pribékek. Megindult a harc Beit Dzhanuro településért, ahonnan hanyatt-homlok menekülnek a banditák. Cak már mincs hová-merre!
Homsz-tartományban a”Liwa al-Iman” bűnbanda vezére Abderai Rezech Abid Qazi Miz a baj közeledtére még az utolsó pillanatban kereket oldott. Szaud-Arábia felé vette az irányt. Magára hagyott bandájából hírmondó sem maradt.
Ahogy telnek a napok februárban, úgy csökken a Nyugat által is támogatott “mérsékelt” terroristabandák zölddel jelölt területe. Az elmúlt két hétben a szír kormányerők és a térképen sárgával jelölt kurdok alaposan megnyirbálták a Nyugat és Kardigan által abrakolt bűnbandák élettereit, ráadásul egy stratégiailag igen fontos, Törökországgal határos térségben.
http://www.balrad.com/2016/02/19/sziria-62/

EU-csúcs: mindenkinek részt kell vennie a migránsok befogadásában

A migrációs válságról szóló megbeszélés után Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így a menedékkérők elosztására vonatkozó megállapodást is.
tj
A közös felelősségvállalás és a tagországok közötti nagyobb szolidaritás vezethet a migrációs válság rendezéséhez – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közös, péntek hajnali sajtótájékoztatóján.
A migrációs válságról szóló, munkavacsorával egybekötött megbeszélésen a migránsáradat hatékonyabb kezeléséről volt szó. Az ülésen résztvevő politikusok egyetértettek abban, hogy nincs értelme a válság megoldását célzó, egymástól független terveknek, amelyek csak megosztják az uniót. Egy egységes uniós tervet kell megalkotni. Donald Tusk a megbeszélés után azt mondta, hogy minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így a menedékkérők tagországok közötti elosztására vonatkozó megállapodást is. A migrációs válság rendezésének érdekében március elején újabb EU-török találkozót tartanak – jelentette be Donald Tusk.
Jean-Claude Juncker azt mondta a tanácskozáson részt vevő politikusok egyetértettek abban, hogy nincs más megoldás a migrációs problémára, az együttműködés Törökországgal. Juncker azt is mondta, hogy reméli minden tagállam a probléma megoldására összpontosít, és ennek érdekében azok az országok is részt vesznek a migránsok elosztásában, amelyek korábban ettől elzárkóztak.
Angela Merkel német kancellár a munkavacsora után arról beszélt, hogy Európa szempontjából a legfontosabb az, hogy a schengeni rendszer ismét működjön. Ennek feltétele a külső határok védelme, a hot spotnak nevezett regisztrációs központok megfelelő üzemeltetése, az EU-Törökország akcióterv maradéktalan végrehajtása, a migránsok unión belüli áthelyezése, valamint a menekültstátusra nem jogosultak visszaküldése.
(faktor)
Bal-Rad komm: Rusk: “…minden tagországnak be kell tartania a közösen hozott jogszabályokat, így a menedékkérők elosztására vonatkozó megállapodást is…”
Juncker: “…reméli…ennek érdekében azok az országok is részt vesznek a migránsok elosztásában, amelyek korábban ettől elzárkóztak…”
-Reméljük, hogy Tusk is, Juncker is már jól be voltak rúgva ma hajnalban, amikor ezeket mondták! Azt is reméljük, hogy Döbrögink már ki volt ütve!-és csak azért nem károgott, hogy MEGVÉDIK A MAGYAR HATÁROKAT ÉS A MAGYAR EMBEREKET!
-Ám ha józanak voltak, és Döbrögink bujdosik a nyilatkozattétel elől!-nekünk “reszeltek!”






EU-csúcs: Megfenyegették a visegrádi országokat

A fejlesztésekre szánt uniós támogatások csökkentésével fenyegette meg a visegrádi országokat Matteo Renzi olasz kormányfő, amennyiben nem vesznek részt a migrációs krízis hatékony kezelésében – közölte újságírókkal az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozónak részleteit ismerő brüsszeli forrás péntek hajnalban.
Newly nominated Italian Prime Minister Matteo Renzi gives a press conference on February 19, 2014 after consulting several Italian parties on forming a new government, at Montecitorio Palace, the Italian Chamber of Deputies, in Rome. Italy's centre-left leader Matteo Renzi was nominated to be the European Union's youngest prime minister on February 17 and immediately outlined an ambitious reform plan, promising "energy, enthusiasm and commitment" to revitalise the eurozone's third largest economy.  Renzi said he intends to formally accept the position of prime minister on February  22, ahead of a confidence vote in his new government.  AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO        (Photo credit should read ANDREAS SOLARO/AFP/Getty Images)
Az uniós vezetők csúcstalálkozóján a migrációs válság lehetséges megoldásairól folytatott vitán Matteo Renzi azzal fenyegette meg Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát, ha nem vesznek részt a menedékkérők tagországok közötti elosztásának rendszerében, csökkenthetik a fejlesztésekre szánt kohéziós alapból származó uniós pénzeket.
“A migrációs krízis minden európai országot érintő közös európai probléma” – hangsúlyozta az olasz kormányfő.
“Ha ezek az országok nem mutatnak szolidaritást, akkor az unió költségvetése is kevesebb szolidaritást fog mutatni irányukban” – tette hozzá.
Ez a támogatás a volt szocialista országok elmaradottabb régióinak felzárkóztatására szánt, hétéves, 2014-2020 közötti periódusban folyósítandó strukturális alapokra vonatkozó támogatást érintheti – tájékoztatott a neve mellőzését kérő brüsszeli forrás.
Az alap legnagyobb befizetője Németország és Franciaország után Olaszország.
Mivel a menedékkérők számának növekedésével a befogadó országok kiadásai fedezésére uniós támogatáshoz folyamodnak, az unió hat hónapos elnökségét ellátó Hollandia felvetette annak lehetőségét, hogy a strukturális alapok egy részét szükség esetén a migrációs válság kiadásaira fordítanák…
Meghökkentő javaslattal állt elő Cameron
Komoly ellenállásba ütközött számos tagállam részéről David Cameron újonan beterjeszett javaslata – állítják névtelenséget kérő források az Európai Tanács csúcstalálkozóján.
Nem csak 13 évig korlátoznának bizonyos juttatásokat a britek, hanem a brit miniszterelnök állítólag egy másik, heves vitákat kiváltó felvetéssel is előállt,
amely az uniós munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyermekei után járó családi pótlék csökkentésére vonatkozott.
A név nélkül nyilatkozó EU-illetékes azt közölte, Cameron új javaslata szerint ebben az esetben nem csökkentenék, hanem teljesen megszüntetnék a családi pótlékot, és ez nemcsak az újonnan érkezőkre, hanem a már a szigetországban dolgozókra is vonatkozna.
(atv.hu/MTI)
Bal-Rad komm: Na menjünk csak sorba! (És most csak a saját házunk táját nézzük meg. Magyarorszádot!)
Mely országok tarolták le a MI HAZÁNKAT leginkább? Hát bizony Németország, Franciaország, Olaszország!
Bármiféle szolidaritást vállaltak-e velünk, amikor lepusztították A MI ORSZÁGUNKAT? Bizony nem! Sőt! Elnézték, hogy helytartóik-POLITIKAI MAFFIÓZÓINK!-egyre vadabb ütemben marcangolják a MAGYAR LAKOSSÁGOT! Ezért a marcangjogért, és a “felzárkóztatási alapoknak” nevezett júdáspénzért kapta meg az említett három ország Magyarország kifosztásának jogát!
Csökkentik a júdáspénzt!-fenyegetőznek most! Mert-állítólag-nem eléggé szolidáris velük a “magyar” qrmány! Amely “magyar” qrmány még a csökkentés lehetőségének gondolatától is viszketegséget meg hideglelést kap!
Csökkentik! Hát azzal megintcsak a pórnéppel csesznek ki! Hiszen qrmányunk a betervezett zsákmányt mindenképpen elvaskárolja! MERT AZ NEKIK JÁR! A JÚDÁSPÉNZ!
Ami ha nyugatról nem jön-összerabolják itthon!
De tudják mit? HÁT NE FIZESSÉK A JÚDÁSPÉNZT! DE SZOLIDARITÁST SE VÁRJANAK TŐLÜNK!
Nem akarunk migránsokat! BELSŐ DOLGAINK ELINTÉZÉSÉT MEG BÍZZÁK RÁNK!
Döbrögink az este rettenetesen dölyfölt a televíziókban! “Megvédtük az angliai magyarokat!”-károgta melldöngetve!
NEM ÚGY NÉZ KI JELENLEG! Igaz, estig még van idő! Még sikerülhet, ha Cameron haver is úgy akarja!

Izlandra is bevonulnának az amerikaiak

Az Egyesült Államok arra készül, hogy újra megnyitja a hidegháború során használt haditengerészeti kikötőjét Izlandon. Mint kiderült, az izlandi miniszterelnök is csak az amerikai sajtóból értesült minderről.
Paul Fontaine, a Reykjavik Grapevine izlandi napilap szerkesztője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy megdöbbenve olvasták az erre vonatkozó terveket az amerikai sajtóban. Az amerikai haditengerészeti kikötő állítólagos újranyitásáról a Stars and Stripes nevű lapból értesültek, emiatt a miniszterelnököt kérdezték arról, miért hallgatja el a nyilvánosság elől ezeket a terveket. Mint kiderült, a kormányfő is csak az amerikai sajtóból értesült a tervezetről.
Fontaine elmondása szerint 2006-ban, amikor a bázist végre bezárták, az izlandiak megkönnyebbültek, mert a többség alapvetően a békét pártolná, és nem akar semmilyen külföldi katonai jelenlétet az országban. Izland azonban – úgy tűnik – újra nyomásgyakorlás alá került, mert az amerikai lap kész tervezetként számol be arról, hogy a haditengerészet P-8 Poseidon felderítőgépeket fog működtetni az izlandi bázisról.
“Miért egy amerikai lapból kell értesülnünk minderről? Még maga a miniszterelnök is azt mondta, hogy a sajtóban olvasott először erről a tervezetről, ami igen szokatlan.”
Az amerikai hadsereg azt állítja, hogy olyan bázist akarnak ott működtetni, mint Szicíliában. A szicíliai létesítményekben pedig négyezer amerikai katona szolgál (ezen felül a kiegészítő személyzet).
Az ellenzéki pártok tiltakoznak a lépés ellen, mert ha háború tör ki az Egyesült Államok és Oroszország közt, az Izlandot is célponttá tenné és bevonná a konfliktusba. Fontaine elmondása szerint az izlandiak többsége nem kér a külföldi katonai jelenlétből, mert már a hidegháború idején megtapasztalták, hogy milyen, amikor a két nagyhatalom proxy-szervezeteken keresztül vív háborút egymással, és ehhez a kisebb pártokat használják fel.
Az ellenzéki pártok főként amiatt tiltakoznak, mert az amerikaiak köztudottan nem arról híresek, hogy beküldenek egy kisebb létszámú állományt, majd később kivonják őket – különösen, ha a konfliktus tovább élesedik egy rivális hatalommal, ami most Oroszország. Izland pedig a két nagyhatalom közt helyezkedik el. Fontaine emlékeztetett, hogy az amerikai katonák eddig bármelyik országban jelentek meg, soha nem távoztak onnan önként.

http://www.hidfo.ru/2016/02/izlandra-is-bevonulnanak-az-amerikaiak/

Fehér genocídium – fehér menekültek; Dél-Afrika újratöltve

Fekete bosszúhadjárat
A Fekete bosszúhadjárat elől menekülnek a búrok Közép-Európába

Lovas István hívta föl a figyelmet az alábbi oldalra:

PROJECT NOVA EUROPA: „Örömmel jelentjük”, írja a dél-afrikai portál, hogy Louis Meintjies a TAU-SA dél-afrikai agrárszövetség elnöke és helyettese, Henk van de Graaf, február utolsó hetében Magyarországra utazik a búr gazdálkodók magyarországi letelepedése ügyében. Tervükhöz az egész világról kaptak pénzügyi támogatást. Január 21-én „Segítsd a búrokat: küldj delegációt Magyarországra!” névvel indult akciójukhoz /melyről itt január 22-én volt olvasható/ azóta nem csak dél-afrikai gazdák, de más európai származású dél-afrikai állampolgárok is csatlakoztak. Az indok: „Kelet-Európát azonosítottuk azon térségként, amely a legnagyobb potenciált nyújtja, hogy egy olyan európai bástya legyen, amelyben az európai nép és civilizációja fennmaradhat”.
Hungary-MapEzzel a hírrel kapcsolatban, többen tették szóvá, hogy miért hazánkba jönnek a búrok, miért nem mennek Hollandiába, az őshazájukba? – Nos, azon egyszerű oknál fogva, hogy mentek volna ők, ám a liberális Hollandia nem fogadja be őket. Információink szerint, 30 ezren már elmenekültek Új-Zélandba, de a jelek szerint többeket már ott sem fogadnak be.
Nem beszélve arról, hogy a muszlim bevándorlók által egyre inkább uralt Hollandiából a zsidók mind nagyobb arányban Izraelbe menekülnek, a hollandok pedig szintén egyre nagyobb számban Közép-Európa felé veszik az irányt.
Ezek a dél-afrikai fehérek menekülnek. Többségük dolgos farmer, kétkezi munkás, egyszerű paraszt. Egyetlen bűnük az, hogy fehérnek születtek éspedig Afrikában, ahová a holland őseik vándoroltak, a XIX. században. A fehér apartheid rendszer már régen a múlté, jelenleg fekete rasszista bosszúhadjárat folyik a fehérek ellen, nota bene; fekete apartheid rendszer van, mely úgy tűnik összehasonlíthatatlanul brutálisabb, mint fehér elődje volt. A sok tízezer áldozat száma ezt mutatja.
'Öld meg a búrt, öld meg a farmert!' - South-Africa
‘Öld meg a búrt, öld meg a farmert!’ – South-Africa
Fekete bosszú a keresztényekenKorábban írtuk: A fekete-rendszerváltás óta Dél-Afrika a világ legveszélyesebb országa lett, – közbiztonsága minősíthetetlen. – A fekete lakosság egymást is fosztogatja és gyilkolja, – de leginkább a még megmaradt fehér lakosságot. Az utóbbi 19 évben egyes információk szerint 70 ezer fehér embert gyilkoltak meg az anarchista fekete bandák. Az országban még a mértéktartó sajtó megállapításai szerint is: Fehér genocídium – népirtás zajlik.
A feketék egymást is ölik, mivel egyre kevesebb van az elosztani való anyagi javakból, – rohamosan terjed a szegénység. – mely már ugyanúgy sújtja a megmaradt fehéreket is.
Csak a külföldi tőke virul, – s viszi kifelé az extra profitot az országból.
Az alábbi videóban az orosz Russia Today egy korábbi tudósítását láthatjuk, a fekete rasszista vérbosszúról:

***
Nos, a rend kedvéért, kissé bővebben Dél-Afrika közeli múltjából és a jelenéből. Ezt is korábban írtuk:



A Moszad képezte ki Nelson Mandelát

1048642127
Nagy volt a szeretet – Simon Peres és Nelson Mandela Johannesburgban, 2002-ben. – Archív fotó: Haaretz

Fegyveres szabotázs és diverzáns cselekményekre képezték ki Mandelát az izraeli ügynökök 1962-ben, néhány hónappal azelőtt, hogy Dél-Afrikában letartóztatták.

1.
“Izrael szó szerint udvarolt Fekete-Afrikának, a múlt század hatvanas éveinek elején” – írta a Haaretz izraeli lap. Ehhez természetesen igénybe vette titkosszolgálatát, a Moszadot is.
Titokban képeztek ki apartheid ellenes fegyveres aktivistákat, a múlt század hatvanas éveinek elején, egyes szomszédos afrikai államokban, többek között Etiópiában. Pusztakezes közelharcra, judóra, fegyveres harcra oktatták őket, valamint a szabotázs és a diverzáns cselekmények elkövetésének a módszereire.
Ezekre a fegyveres, szabotázs és diverzáns ismeretekre képezték ki Nelson Mandelát is az izraeli ügynökök 1962-ben, néhány hónappal azelőtt, hogy Dél-Afrikában letartóztatták.
Mandela kiképzése közben, az izraeliek meglepve tapasztalták, hogy kitűnően ismeri a zsidóság problémáit és Izrael történetét és harcait is. – Ezért természetesen felmerült annak a lehetősége is, hogy igazi cionistává nevelik őt. – És, hogy ebben mennyiben jártak sikerrel, arra a későbbi évtizedek történései választ is adtak.
Ez a napvilágra került tény, mindenesetre új megvilágításba helyezi Mandela eddigi megítélését a zsidó államban.
Az Izraeli Nemzeti Archívum levéltárából “szigorúan titkos” megjelöléssel, a Haaretz című izraeli lap birtokába jutott dokumentumok szerint; Mandela 1962-ben titokban elhagyta hazáját és több afrikai országba ellátogatott. Ekkor történt fegyveres kiképzése is. A Rhodesiából Etiópiába érkező, és a “David Mobsari” fedőnevet használó Mandela felkereste Izrael etiópiai nagykövetségét, ahol “shalommal” köszöntötte a zsidókat. Ismerte a zsidók és Izrael gondjait, és a követség személyzete szerint; értelmiséginek tűnt.
“A személyzet megpróbálta cionistává tenni”. (Vagyis elfogadtatni vele azt a gondolatot, hogy Izrael a zsidók hazája.) – “A beszélgetések során szocialista világnézetet mutatott, és olykor olyan benyomást keltett, hogy a kommunizmus felé hajlik”. – Az egykori “növendék” érdeklődést mutatott a “Hagana” zsidó félkatonai szervezet illegális módszerei iránt, – melyeket még a Brit gyarmati időkben alkalmaztak, – Izrael állam megalakulása előtt.
Ezek után pedig kiképezték mindarra, amit egy terroristának tudnia kell. Közelharc, fegyveres harc, valamint a szabotázs és a diverzáns cselekményekre.
Az Izraeli Nemzeti Archivum levéltárában őrzött a dokumentum eddig azért nem került eddig nyilvánosságra, – mert míg Mandela élt, – a kutatók aggódtak, hogy veszélyezteti a helyi zsidó közösséget, ha Dél-Afrikában kiderül; Izrael segítette őt.
2.
Így kezdte tehát Mandela, az állítólagos kommunista, akiért szinte rajongtak a kapitalisták. – És, hogy miért?
Hogy miért udvarolt annyira a dél-afrikai feketéknek Izrael és a Nyugat? – Mert Dél-Afrikában találhatók nagy mennyiségben azok a dolgok, amelyek nekik kellenek, – s ezekhez csak nehezen tudtak hozzáférni addig, míg az apartheid rendszer volt uralmon.
És, hogy melyek ezek a dolgok? – Dél-Afrika a Föld ásványkincsekben leggazdagabb országai közé tartozik. A világ aranytermelésének több mint 45%-át adja, valamint nagy mennyiségű uránt, gyémántot, platinát, vasat, vanádiumot, mangánt, krómot, rezet, azbesztet és kőszenet, grafitot, nióbiumot és kolumbitot bányásznak itt. – A gyémántnak mindkét fajtáját bányásszák, az ipari és az ékszergyémántot is.
1994-ben, a fekete-rendszerváltás óta, (amikor Mandela lett a köztársasági elnök), – pedig már a Nyugat totálisan ellenőrzi az ország gazdaságát, de legfőképpen a bányászatát.
Gyémántbánya Dél_Afrikában Fotó mining-technology.com
Gyémántbánya Dél-Afrikában. – Fotó: mining-technology.com
Meghatározó az angol, amerikai és francia tőkéscsoportok szerepe, melyek a gyémántbányászat majdnem egészét, az aranybányászat kétharmadát, s a feldolgozóipar 50%-át tartják a kezükben.
A világon a leggyorsabban ebben az országban térülnek meg a külföldi tőkebefektetések.
Mindezzel persze együtt jár az is, hogy az idegen tőke leginkább persze a zavarosban tud a legjobban halászni, – mert, akkor a társadalom nem a kapitalista fosztogatással van elfoglalva, – hanem például az egyre terjedő bűnözéssel és romló közbiztonsággal. – Az emberek egymással küzdenek a kizsákmányolók és ipari fosztogatók helyett.
3.
A fekete-rendszerváltás óta Dél-Afrika a világ legveszélyesebb országa lett, – közbiztonsága minősíthetetlen. – A fekete lakosság egymást is fosztogatja és gyilkolja, – de leginkább a még megmaradt fehér lakosságot. Az utóbbi 19 évben egyes információk szerint 70 ezer fehér embert gyilkoltak meg az anarchista fekete bandák. Az országban még a mértéktartó sajtó megállapításai szerint is: Fehér genocídium – népirtás zajlik.
A feketék egymást is ölik, mivel egyre kevesebb van az elosztani való anyagi javakból, – rohamosan terjed a szegénység. – mely már ugyanúgy sújtja a megmaradt fehéreket is.
Csak a külföldi tőke virul, – s viszi kifelé az extra profitot az országból.
S mindezt lényegében köszönheti, az önmagát az egyre szegényedő népe előtt – álcázásképpen kommunistának mondott, – valójában a Moszad által kiképzett Nelson Mandelának. Nemhiába voltak ott a nyugati hatalmak prominens képviselői (kezdve Obamával) a temetésén. – Nagyon szerették őt a gyémántjaival, aranyával, platinájával és uránjával együtt.
Szabad Riport tudósító Iroda
Felhasznált források: Haaretz – MTI – Wiki – Mining-technology.com