A lengyel miniszterelnök szerint az Európát sújtó terrortámadások hulláma a felelőtlen migrációs politika következménye.
Ez az éveken át folytatott felelőtlen migrációs politika következménye, melynek köszönhetően Európába érkező népcsoportok generációi olyan helyzetben élnek, amelyben nincsenek kilátásaik.” – mondta Beata Szydlo lengyel kormányfő egy televíziós interjú során.
A politikus ismételten felszólalt a menekültek áthelyezése ellen, elmondása szerint nem lehet olyan alapon megoldani az emberek helyzetét, hogy odébb tesszük őket egy másik európai országba. Ugyanakkor, a miniszterelnök azt mondta, segíteni kell a menekültek tömegein, de a saját otthonaikban, nem pedig Európában.
Szydlo szerint egy biztonságos zónát kellene létrehozni Európa határain, például kórházat kellene építeni a migrációs útvonal kezdetén, ahol az idegen néptömegek Európába érkeznek. Így a helyszínen orvosi ellátást kaphatnának a menekültek, miközben Európában semmilyen kilátással nem rendelkeznek.
Az Európai Bizottság 2015 őszén döntött arról, hogy az unió tagállamai közt kell elosztani azokat az afrikai migránsokat, akiket Görögország és Olaszország engedett be az EU területére. A visegrádi csoport országai ellenzik leghevesebben a migránsok letelepítését; Lengyelország és Magyarország egyetlen bevándorló letelepítését sem vállalta, miközben a Cseh Köztársaság 12, Szlovákia pedig 16 főt helyezett el a bizottság által kiszabott kvóta alapján.
Júniusban az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Lengyelország, a Cseh Köztársaság és Magyarország ellen, amiért nemet mondtak az afrikai migránsok befogadására.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-terrortamadasok-a-felelotlen-migracios-politika-kovetkezmenyei/