2015. április 17., péntek

Erdogan követeléseit fogalmazta meg Kazahsztánban

Kazahsztánban tett látogatást Recep Tayyip Erdogan török államfő, ahol regionális kérdésekről tárgyalt Nurszultan Nazarbajevvel, az Eurázsiai Gazdasági Unió alapító tagállamának elnökével.
A török államfő április 17-én tett útja részeként előadást tartott az Ahmet Yesevi Egyetemen, ahol főbb kérdésekként a krími tatárok helyzetéről, Líbia megosztottságáról, az egyiptomi kormánnyal szembeni ellenérzéseiről, és a jemeni konfliktusról beszélt.
Erdogan nem tud kibékülni a puccsok sorozata után hatalomra jutott egyiptomi kormánnyal, ami szerinte nem elég demokratikus. Líbia kapcsán elsősorban a terrorista csoportok tevékenységéről értekezett, míg a krími tatárok kapcsán elnyomást és megfélemlítést emlegetett a török államfő. A Krím-félsziget Oroszországhoz visszacsatolását megelőzően nyilvánosságra jutottak olyan levelezések és magánbeszélgetések, melyek bizonyították, hogy Törökország fegyverrel támogatta a kijevi puccsistákat, cserébe azért, hogy a krími tatárok az új kormány alatt kiterjedtebb jogokat kapjanak. A krími tatár vezetők közvetlen kapcsolatban álltak a majdan-téri felforgatókkal, tehát a tatár kisebbség egy destabilizálásra felhasználható tényező, immár Oroszország területén. Emiatt az orosz hatóságok kénytelenek aktív megelőző intézkedéseket tenni, Erdogan pedig a fegyveres szerveződések ellehetetlenítését, a tatár politikusok nyugatbarát politikai manővereinek hátráltatását a török érdekszférába beavatkozásként értékeli. Egyiptom kormánya szintén kiterjedt fellépést tanúsít a rendszerellenes szervezkedők ellen, az utóbbi hónapok során a halálbüntetések száma is megugrott, ami Törökország számára egy akadályt jelent saját érdekszférájának kiterjesztése szempontjából.
Erdogan a jemeni helyet kapcsán hangsúlyozta, hogy a konfliktus fokozza a regionális polarizációt, miközben a térségi politikában már egyébként is nagy a feszültség az izraeli politikusok tevékenysége miatt. Az államfő szerint ugyanez a helyzet az afrikai országokban. Erdogan emiatt az ENSZ megreformálását helyezte kilátásba, elmondása szerint a nemzetközi cselekvők együttesen kell fellépjenek a nemzetközi kapcsolatok rendszerének megváltoztatásában, aminek első lépése a már meglévő struktúrák reformja. A török államfő kifejezte támogatását Kazahsztán irányába, hozzátéve, hogy a jövőben kétoldalú kapcsolatok bővítésére fog törekedni, és támogatja Kazahsztán felvételét az ENSZ Biztonsági Tanácsába.
Erdogan Nazarbajev
Erdogan kazahsztáni látogatása részeként részt vett a török-kazah stratégiai együttműködési tanács második ülésén is. A tanács célja elsősorban, hogy közös nevezőre hozza a két ország regionális politikáját. Ez egy igen nehéz kérdés, tekintve, hogy Kazahsztán az Eurázsiai Gazdasági Unió alapító tagállama, Törökország pedig számos kérdésben a nyugati tömb számára elfogadható álláspontot képvisel a regionális politikában.
Idén januárban azonban a török sajtó a két ország diplomatáinak kijelentéseire hivatkozva elkezdett foglalkozni annak lehetőségével, hogy Törökország csatlakozna az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz. Januári információk szerint a török kormány végleg leszámolt az Európai Unióhoz csatlakozás lehetőségével, és külpolitikáját tekintve végleg az eurázsiai integráció felé fordult. Részleteit tekintve azonban ez egy igen nehéz külpolitikai váltást igényel, a csatlakozási folyamatnak ugyanis előfeltétele lenne, hogy a török kormány közös nevezőre jusson az Eurázsiai Gazdasági Unió vezetőivel a regionális problémák megítélésében. Erdogan kazahsztáni látogatásának ez lehetett a lényegi eleme, nagy bejelentés azonban egyelőre nem született, a török államfő főként a kulcsfontosságúnak tartott regionális kérdésekben fenntartott követeléseit fogalmazta meg, amiben kompromisszum feltehetően egy következő találkozó idején születhet.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Putyin saját népe érdekét képviseli – elismerte a CNN

A CNN egyik alapítója, Reese Schonfeld szerint a Nyugat hatalmas hibát követ el azzal, hogy Vlagyimir Putyint a “gonosz megtestesülésének” és elsőszámú ellenségképnek nyilvánítja. A CNN társalapítója és újságírója kijelentette, hogy az orosz államfő valójában népe érdekét képviseli, ami mostanra az amerikaiak figyelmét is magára vonta. Elmondása szerint az orosz államfő a valóságban koránt sem olyan “megérthetetlen, kiszámíthatatlan és agresszív” mint ahogy azt a nyugati sajtó igyekszik bemutatni.
Vlagyimir Putyin
Schonfeld rámutat arra, hogy Vlagyimir Putyin politikájának nem feltétlen a nyugatellenesség a mozgatórugója, lépései mindig egyértelműen visszavezethetőek népe érdekének képviseletére. Erre példaként azt említette, hogy Oroszország élhetett volna vétójogával, amikor az ENSZ BT szankciókat hozott Irán ellen, de mégsem tette, ehelyett az Egyesült Államokat támogatta, annak ellenére, hogy egyébként baráti politikát folytat Irán viszonylatában, és mindez visszavezethető egy egyszerű indokra; hogy az orosz nép érdeke akkor éppen azt diktálta.
Schonfeld szerint az ukrán válság rendezésében is Putyin kizárólag az orosz nép érdekének képviseletét követte; amikor Washington “kihasználta a lehetőséget a Moszkva és Kijev közti szoros kapcsolat felszámolására” (az amerikai sajtóban tabu, hogy Kijevben puccs történt, azt egy véletlenszerű történésnek mutatják be, amit az USA “utólag kihasznált”), Putyin nehéz döntés előtt állt, és ahelyett, hogy az ukrán lakosság egészére összpontosított volna, elsősorban az ukrajnai orosz lakosság érdekét tartotta szem előtt és ennek megfelelően cselekedett.
Az újságíró kijelentette, hogy Putyin mindig is érzékeny kérdésnek tekintette a Krím-félsziget Ukrajnához kerülését, és a Krím Oroszországhoz visszacsatolásával szintén saját népe érdekét képviselte. A szerző emellett azt is elismerte, hogy miközben a NATO kiterjedt hadgyakorlatokat folytat Kelet-Európában, igyekszik éket verni Oroszország és szövetségesei közé, Putyin azt tette, amit minden, országának határait védelmező vezető tett volna.
A szerző emellett figyelmeztetett, hogy Oroszországban még friss a nyugati fasizmus feletti győzelem során hozott több millió életáldozat emléke, emiatt minden, Vlagyimir Putyint ellenségképként felmutató médiapropaganda csak felsorakoztatja az orosz népet vezetőjük mögött, Putyin támogatottsága egyre stabilabb és megdönthetetlenebb lesz.

https://hidfo2015.wordpress.com/

“A múltat megérteni…”

Átadták a pápai Esterházy-kastély mintegy kétmilliárd forintból felújított főépületét pénteken. Az ünnepségen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a múltat megérteni és megismerni a mai kor felelőssége. -tudósít a dologról az MTI.
Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét
“…a múltat megérteni…”
-Magyarországon már nincs élő ember, aki ARRÓL a múltról beszámolhatna, amit ez a kastély jelképez. Az átadási ünnepség valamennyi korhű bábjával egyetemben.
Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét
“…a múltat megérteni…”
-AZT A MÚLTAT a ma és a jövő generációi csak akkor tudnák, ha a tegnapi ünnepélyes átadón fölvonultatott MÚLTBÉLI arisztokratákat megjelenítő operettfigurák mellett lehetett volna látni ANNAK A MÚLTNAK “egyéb mellékfiguráit” is. De azok a “mellékfigurák” rontották volna az ünnepélyes átadás fényét. A jobbágyok, zsellérek, szolgálók figurái.
Na őket-azokat a korabeli figurákat-nem jelenítették meg tegnap. Csak a pompát.
Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét
Pedig a múlt megértéséhez ők is kellenének. Persze-meglehet-akkor a múlt kevésbé lenne annyira pompás és kívánatos, mint azt a mostani megértetni szándékozók szeretnék. A főúri Magyarország múltját.
De ne sírjon emiatt a szánk! Hiszen banne élünk! Ki-ki a maga helyén. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a múltat.
Lázár OTT FENT!-mi pedig ITT LENT!
Átadták a pápai Esterházy-kastély megújult főépületét

Donbassz ma

pihi
Donbasszban lassan elfogynak a martalócdrónok, és a milicisták már azon törik a fejüket, hogy át kéne térni a gránátvadászatra. Merthogy abból ma azért több volt mint “bezpilotnyikból”-azaz pilóta nélküli repülő alkalmatosságból.
Azt is megfejtették a népköztársaságiak, hogy a valcmanista latrok idegeire jótékonyan hat az EBESZ-ellenőrök hada, amelyek lassan már elérik a milicisták létszámát, és végre Nyalókakirály pribékjei között nyüzsögnek.
Viszonylagos nyugalom ide vagy oda, azért néhány helyen-kiváltképp az avgyejevkai és a dzserzsinszki-latortüzérség lőtávolán belül volt ok izgalomra.
Gorlovkát Dzserzsinszkből ágyúzták a martalócok, míg Donyeck “Oktyrjabszk” kerületét és a “Volva-Centert, valamint Szpartakot és Zsabicsevot-no meg a donyecki repteret-Avgyejevkából bombázták. Igaz nem nagy hévvel, de az is eléggé idegesítő lehetett a célterületen tartózkodóknak. Áldozatokról, sebesültekről nincs értesülésünk.
Nyikisinoban olyan műveletekbe kezdett az EBESZ, hogy a háború után nyugodtan elszegődhetnek Hollywoodba. Kameraerdő telepítését végzik. A helyiek már csak mosolyogva, barátságos ábrázattal mernek közlekedni. Állítólag több híresen józan életvitelú nyikisinoi nős férfiember igencsak aggódik a sok kamera láttán.
A luhanszki végeken Popasznaja mellett volt egy kis anyázás a szembenálló felek között, de ott is lecsitultak délután háromra a felek. Szizoje-térségében szintén volt egy kis összeszólalkozás késő délelőtt, de ebédidőre elsimult a dolog.
Novoajdarszk-járászba Krimszkojenál már komolyabb perpatvar tört ki. Itt már aknavetők és rakétagránátok is “játszottak” délelőtt, de a felek hasai délben inkább ebédelésre ösztökélték a gazdákat. Ebéd után-tele hassal meg-már senkinek sem volt kedve a vita folytatásához.
Különben is: hétvége lesz! Csendes üzemmód!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/17/donbassz-ma-32/

Fekete jövő: 10 ezer ‘menekült’ 1 hét alatt – Özönlenek Európába a négerek

Tömegével érkeznek Lampedusába...
Tömegével érkeznek Lampedusába…

– Drámai ‘menekültáradat’ a Földközi-tengeren –

Tovább özönlenek a ‘menekültek’ Európába a a Földközi-tengeren. Csak a szerencsések élték túl a veszedelmes hajóutat, és jutottak át Afrikából.
A jó idő beköszöntével valóságos áradat indult Itália felé, az utóbbi egy hét alatt tízezer új ‘menekültet’ regisztráltak az olasz hatóságok. Ez rekord: ilyen rövid idő alatt ennyien még sohasem érkeztek lélekvesztőiken – közölte Filippo Marini, a parti őrség szóvivője…
***
Abban az esetben, ha az Európát ostromló afrikai bevándorlóknak nem vetnek gátat, – akkor 10-15 év múlva így nézhet ki Európa:

Fekete jövő- Az ‘Európa 2029-ben’ c. videó magyar felirattal:

Szabad Riport

Videók: Euronews, White Media/Koppány97 – Fotó: Antonio Parinello/Reuters

Történelmi magasságokba emelkedhet az arany ára a dollármonopólium megdöntése miatt

Fizikai arany
Oroszország és Kína fokozza az aranytartalék felhalmozását, miközben együttes erőfeszítést tesznek az eurótól és dollártól való függés felszámolására egy új pénzügyi struktúra felépítésével és a nemzeti valuták használatára átállással.
Szakértők szerint mindeddig példátlan növekedés várható az arany árában, mivel a dollárba vetett bizalom megrendülésével a befektetők szemében egyre vonzóbbá válnak a ritka nemesfémek, amiből rövid távon hiány alakulhat ki. Moszkvai nemesfém-kereskedelemmel foglalkozó szakértők értékelése szerint egy öngerjesztő folyamat kialakulása várható, melynek során a fejlődő országok függetleníteni akarják saját pénzrendszereiket a dollártól, és ehelyett aranytartalékba fektetnek, ami az arany árát történelmi rekord szintre emelheti. A szakértők ezzel magyarázzák Oroszország és Kína fokozott aranyvásárlását, mivel a két ország közvetlen részt vesz az új pénzrendszer kiépítésében, tisztában vannak azzal, konkrétan hány országot és milyen mértékben fog érinteni ez a folyamat.
A dollár használatának aránya jelenleg 80% körüli a nemzetközi fizetésekben, ami jelentős kockázatot jelent a globális gazdaság és minden olyan ország számára, ami a dollárt használja viszonyítási alapként. A dollár behelyettesítése az előrejelzések szerint fokozatosan történik majd, és elegendő idő lesz az átállásra, mivel számos ország használja a dollárt elsődleges valutaként, és a dollármonopólium megdőlése olyan méretű átrendeződést jelent, ami nem tud megtörténni “egyik pillanatról a másikra”.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Szaúd-Arábia megnyitja a tőzsdét a külföldi befektetők előtt

Szaúd-Arábia június 25-től megnyitja mintegy 532 milliárd dolláros tőzsdei kereskedelmét a külföldi befektetők előtt, melynek részeként lehetővé teszik, hogy külföldi intézményi befektetők is vásároljanak szaúdi részvényeket. A szaúdi Tőkepiaci Hatóság közleménye szerint május 4-én publikálják majd a részleteket, az év első felében azonban még nem engedélyezik a közvetlen külföldi vásárlásokat.
Becsléseik szerint ezzel a lépéssel több milliárd dollár befektetés érkezhet az országba. Ugyanakkor a TH a piac összértékének 10%-ában határozta meg a külföldi tulajdon engedélyezett mértékét, valamint további korlátozások maradnak érvényben, többek között egyetlen külföldi befektető nem birtokolhat 5%-nál nagyobb részesedést egyetlen vállalat részvényeiből, miközben a listára kerülő vállalatok részvényeinek legfeljebb 20%-a lehet külföldi befektető tulajdonában.
Rijád tőzsde
Szaúd-Arábia mindeddig indirekt módon akadályozta, hogy külföldi befektetők közvetlen vásárolhassanak szaúdi részvényeket. A dolog érdekessége, hogy tavaly decemberben amerikai sajtóorgánumok még áprilisi nyitásról tudósítottak, és 49%-ról beszéltek az egy adott vállalatban megengedett külföldi tulajdon mértéke kapcsán. Ehhez képest a tőzsdei nyitás csak igen korlátozott formában, és késleltetve történik meg.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Öltönyös világ; avagy miért is tartunk ott, ahol…

Volt egyszer egy pásztor, aki egy magányos helyen a juhait legeltette. Egyik nap megáll mellette egy vadonatúj fekete Audi. A vezetője egy Armani öltönyös, magabiztos fiatalember. Megkérdezi a pásztort:
– Ha megmondom magának, hogy hány juha van, nekem ad egyet? A pásztor ránéz a fiatalemberre, aztán a békésen legelésző nyájra, és nyugodtan azt mondja:
– Rendben.
A fiatalember odamegy az Audihoz, összeköti a mobiltelefonját a notebookjával, az Interneten felmegy
a NASA oldalára, GPS helymeghatározójának segítségével letölti egy megfigyelő műhold képeit a környékről,
megnyit egy adatbankot, egy szkennelő-programmal, összeszámolja a juhokat, majd egy 15 oldalas jelentésben
kinyomtatja, aztán odafordul a pásztorhoz, és azt mondja:
– Pontosan 87 juha van itt a környéken.
– Igaza van, – válaszolja a pásztor. – Válasszon ki egy juhot magának.
A fiatalember kiválaszt egy nem túl nagy, de szép bundájú állatot és beteszi az Audi csomagtartójába. A pásztor ránéz, egy kicsit gondolkozik, aztán megszólal:
– Ha megmondom magának, hogy mi a foglalkozása, visszaadja?
A fiatalember nagyképűen rábólint. A pásztor erre azt mondja:
– Maga menedzser.
– Honnan jött rá? – kérdezi az.
– Nem volt nehéz. – feleli a pásztor – Először is: idejön anélkül, hogy bárki is hívta volna.
Másodszor: egy juhot akart fizetségül, hogy megmondja nekem azt, amit úgyis tudtam.
Harmadszor: fogalma sincs arról, amivel én foglalkozom.
Úgyhogy most adja szépen vissza a pulikutyámat!
(Postán érkezett)

Hazafiság Maradék-Ukrajnában

Némi életképek (videók) is arról, hogyan fog a mai Ukrajna – a “kommunizmus” mellett – a nácizmus ellen is harcolni:
Egy 22 perces dokumentumfilm az ukrajnai nácikról (németül):

A ZDF német hírcsatornával indít. A Krím közelében amerikai-ukrán (és még néhány más NATO-állam részvételével) tengeri hadgyakorlatot tartottak. 2014. szeptember 8-án, KELLŐ ALÁFESTÉSKÉNT A PÁR NAPPAL KORÁBBAN ALÁÍRT (ELSŐ) MINSZKI FEGYVERSZÜNETI MEGÁLLAPODÁSHOZ.
k10
dnyepr
Jönnek a párhuzamok az egykori német, és a mai ukrán nácik között. (Különösen, ami a jelképeiket illeti). Mutatják az “Azov” terrorhadosztály jelképeit. Amik A WAFFEN SS JELKÉPEI VOLTAK (és amelyeket Németországban betiltottak). Azt is mutatják, honnan erednek. Egy Wewelsburg nevű középkori várból, amely Himmler kedvenc főhadiszállása volt. A vár legnagyobb termének (Obergruppenführer-Saal) kőpadlóján láthatók a jelképek: a “fekete nap” (vagy “wewelsburgi kerék”), illetve a “Farkasangyal”. De láthatók ukrán katonák sisakjain az “SS” felirat, illetve a horogkereszt is.
k1
Ukrán honleányok AKKOR
Az “Azov” június 13-án bevette Mariupolt (annak képei láthatók). Egy hónappal az után, hogy – a Győzelem Napján – már egyszer rajtaütöttek a városon. Szétlőtték a város rendőrkapitányságának épületét, ahol bennégett húsz, a nép oldalára átállt rendőr (néhányat pedig elhurcoltak). A megvadult fegyveresek a város utcáin fegyvertelen civilekre lőttek.
k2
A náci osztagparancsnok azután Kijevben, az igazságügyminiszter oldalán parádézik. (Erre kérdezi a film narrátora: “okos dolog-e hadműveleti zónába nácikat küldeni?”
A ZDF bemondója az orosz propagandára panaszkodik.
Korabeli német filmhíradókban képsorok a “német-ukrán” fegyverbarátságról, galíciai városokban (Kolomea) megtartott nagygyűlésekről a náci hadsereg szolgálatába szegődött ukrán segédcsapatok vonulásairól. Néhány mai kép: alig látható különbség az akkori és mai jelvények – no meg vonulások – között.
Egy idős úr valami olyasmin mereng, hogy a Nyugat miként szorítja vissza Oroszországot “az ázsiai sztyeppékre”. A NATO erőszakos nyomulásával miként csinálnak ellenséget maguknak Putyinból ostoba és korlátolt amerikai politikusok. Az idős úr már akkor (2006-ban) felhívta a figyelmet: micsoda mentalitásbeli különbség van Kijev és Ukrajna keleti része, a Donbassz között.
k5
Azután képek ukrán szélsőjobboldali fiatalok kiképzéséről – megemlítve ennek során az amerikai kormány erre költött dollármilliárdjait. A fiatalokat Galíciában, illetve balti államok (Észtország) területén lévő NATO-támaszpontokon képezték ki. Van egy mondat (ami miatt a lengyelek tiltakoztak is), miszerint 2013 SZEPTEMBERÉBEN (tehát még a Majdan előtt!) Sikorski lengyel külügyminiszter a Jobb Szektor 86 fiatal tagját MEGHÍVTA KATONAI KIKÉPZÉSRE, egy valamilyen lengyelországi bázisra.
Láthatjuk a kollektív agybaj megnyilvánulásait Ukrajnában. A végén említés: NÉMETORSZÁG TÁMOGATJA AZ UKRAJNAI NÁCIKAT.
Hitlerjugend.ua

Ezen a videón kevés szöveg van. Láthatjuk viszont a masírozásokat, amelyek közben jelszavakat üvöltöznek. Ezekről tudni kell: ISMÉT HASZNÁLATBA KERÜLTEK A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ NACIONÁL-FASISZTA OSZTAGAINAK JELSZAVAI, JELKÉPEI (így például a Jobb Szektor vörös-fekete zászlaja, mely zászló 70 egynéhány éve az UPA (Ukrán Felkelő Hadsereg) nevű fasiszta osztag lobogója volt.

Néhány a jelszavak közül (többnyire ezeket üvöltözik különböző rendezvényeken is: “Dicsőség Ukrajnának! – A hősöknek dicsőség!”.
“Dicsőség a nemzetnek! – Halál az ellenségre!” “Ukrajna mindenek fölött (über alles)!” “Muszkákat a bitóra!”
k3
Lvov (Lemberg) megyében állt egy emlékmű. Egy vegyes házaaságból született, 1943-ban a banderisták által meggyilkolt 5 éves kisfiú emlékműve. A NAPOKBAN EZT AZ EMLÉKMŰVET LEBONTOTTÁK!
Az elsőnek említett köszöntés mára mindenkinek kötelező. Kötelező zárszavak minden politikusi beszédben. Olyannyira kötelező, hogy ha például egy fasiszta suhanc berikkant a kocsiba: “Dicsőség Ukrajnának!” – és a sofőr nem vágja rá nyomban a köszöntés második felét, könnyen megütheti a bokáját.
A téren eszementen ugrabugráló fiatalok is ezeket a jeszavakat ordítják – leghosszabban azt, hogy “Muszkákat a bitóra!” Két suhanc az előordító.
k9
Az ugrándozás szertartása – állítólag – a múlt télről, a Majdanról ered. Velünk ellentétben Ukrajnában nagyon kemény hideg volt, és “a békés tüntetők” ugrándozással melengették magukat. Az ugrándozásból ma már rituális szertartás lett, az eksztázisban egy idő után feltétlenül eljutnak ide. Rituálévá vált az ugrabugrálás közbeni szöveg: “Aki nem ugrál, az moszkál (mármint, muszka)!” Ez olyan imperatív, hogy ezek után nem lehet nem ugrabugrálni, együtt a többivel, mint valami hülye.
Az angyali gyermek a kocsiban is úgy gőgicséli a kocsiban a jelszavakat, mint akit felhúztak. Nyilván a jó édes anyukája taníttatta be vele. Még alig tud beszélni, de máris gőgicséli: “Aki nem ugrál,…) ÉS GŐGICSÉLI AZT IS: “MUSZKÁKAT A BITÓRA!”
k8
Ilyen szellemben folyik a mai fiatalság nevelése. (Nem lehet elég korán kezdeni.)
A végén a két csitri “előadását” már régebben lefordítottam (noha ukránul van, az orosz sgeítségével megértettem):
ANGYALI UKRÁN LÁNYKÁK …
Tévé felvétel, egy szobában (vagy lakásban)
Két kislány (olyan 13-14 éves formák). Tekintetük kihívó, dacos.
Az egyik kezében kés és húsbárd, a másikéban fejsze
Első kislány: (gúnyos, fenyegető hangon): “No, mi van moszkal (muszka)?
Második kislány: (ugyancsak gúnyos, fenyegető hangon): Beszélgessünk?
Első kislány: Dicsőség Ukrajnának! (egy mindenkire kötelező fasiszta köszöntés első fele)
Második kislány: A hősöknek dicsőség! (a fasiszta köszöntés második fele). Dicsőség a nemzetnek! (Meglóbálja a fejszét)
Első kislány: HALÁL A MOSZKALOKRA (muszkákra)!”
(Az első kislány sokatmondóan egymáshoz köszörüli a húsbárdot és a kést. A második előrébb lép. Mindkettőjük tekintete kihívóan, gúnyosan, dacosan villan.)
k7
Az októberi parlamenti “választások” után a II. sz. HÁBORÚS BŰNÖSKÉNT KIVÉGZETT ROMAN SUHEVICS FIA LETT AZ UKRÁN PARLAMENT KORELNÖKE

https://balrad.wordpress.com/2015/04/17/hazafisag-maradek-ukrajnaban/

A kutatók úgy gondolják csupán évekre vagyunk az „örök” fiatalságtól - minden ember DNS-e tartalmazza ez egész biológiai életprogramját, milyen tempóban öregszik, adott korában milyen immunállapotban lesz, milyen betegségeket kaphat majd el, s halálát is, ha baleset nem éri

everlasting-youth

Egyre több kutató gondolja azt, hogy az első ember, aki megéri az 1000 éves kort, már itt él közöttünk.
Szerintük a véget nem érő fiatalságot elhozó biológiai forradalom már csupán egy karnyújtásnyira van tőlünk.
A szóban forgó törekvés középpontjában egy Aubrey de Grey nevű kutató, a Cabridge Egyetem gerontológusa, a kaliforniai központú Hanyagolható Öregedés Technológiai Stratégiák (SENS – Strategies for Engineered Negligible Senescence) kutatóközpontjának alapítója áll.
„Első célom, hogy leszoktassam az embereket a ‘halhatatlanság’ kifejezés használatáról, mert rendkívül károsnak tartom. Nem csupán helytelen, hanem kifejezetten káros,” nyilatkozta a kutató a Motherboard-nak.
„Ez ugyanis azt jelenti, hogy a halál kockázata, bármilyen okból kifolyólag, nulla, én viszont egyetlen halálozási okkal, mégpedig az öregedéssel foglalkozom.”
De Grey kutatásának célja, hogy visszafordítsa az élettel járó elhasználódás hatásait, nem pedig magát az öregedés folyamatát próbálja megállítani.
„Arra a kérdésre válaszolva, hogy ma életben van-e az az ember, akinek nem kell az öregedéssel járó rossz egészségi állapottal megküzdenie, azt kell mondanom, hogy ennek az esélye nagyon magas.
Valószínűleg 80 százalék lehet.”
Aubrey de Grey, forrás: Twitter
Aubrey de Grey, forrás: Twitter
A hosszú élet eléréséhez de Grey megpróbálja elpusztítani azokat a sejteket, amik már elvesztették osztódási képességüket, lehetőséget adva így az egészséges sejteknek, hogy pótolják a szükséges szöveteket.
„A terápiák, amiken jelenleg dolgozunk, nem lesznek tökéletesek, de arra megfelelnek majd, hogy egy középkorú embert, mondjuk egy 60 évest, annyira megfiatalítsunk, hogy biológiailag legközelebb 90 éves korára legyen ismét 60 éves.
Ez azt jelenti, hogy nyertünk 30 évet. Ennyi időnk van arra, hogy kitaláljuk, hogyan fiatalíthatjuk meg ismét, kronológiailag 90 éves korában, hogy ismét 30 elteltével, tehát 120, legközelebb pedig 150 éves korában legyen biológiailag 60 éves.
Azt gondolom, hogy 30 év bőven elég lesz ennek megtalálására.”
De Grey szerint az ő módszerét valószínűleg jóval a többi gerontológus által kutatott technika előtt sikerül majd kidolgozniuk, akik inkább azzal próbálkoznak, hogy miként lehet a testet károsító anyagcsere folyamatokat megakadályozni
„Mindig egy lépéssel a probléma előtt járunk majd. Egyszerűen csak újra és újra megfiatalítjuk ugyanazokat az embereket, ameddig csak akarjuk.
Az igazi áttörés az lesz, amikor középkorú egereket tudunk majd megfiatalítani laboratóriumi körülmények között.
Amint képesek leszünk egereken véghezvinni ezt, az emberek tudni fogják, hogy már csak idő kérdése, és embereken is képesek leszünk rá.
Ez tehát a célom és jó eséllyel hat vagy nyolc éven belül el is érjük.”
Forrás: news.com.au


Időkjelei: Az ember 6000 éve próbálja Isten megkerülésével visszaszerezni, ami az Éden kertjében elveszett, ahelyett, hogy elfogadná a Jézuson keresztül küldött ajándékot.
Érdekes, amit a kutató a halhatatlanságról mond, főleg, ha tudjuk, hogy minden ember halhatatlan, a kérdés csupán az, hogy az örökkévalóságot hol akarja tölteni majd: Istennel vagy nélküle. Ez egy olyan kérdés, amiről valaki nagyon szeretné elterelni a figyelmet…

Rokonok

Kiemelkedően sikeres Orbán Viktor miniszterelnök veje számára az idei évkezdet: a Tiborcz István által birtokolt Elios Zrt. 15 közvilágítási tenderből 12-t nyert meg. A legfrissebb: bónuszként még az Újpest stadionjának világítását is ő végzi.Feltehetően a kis család már a saját lábán áll…
egé
A 2013-as szűk esztendőt követően tavaly már remekelt az Elios, ám a jelek szerint az igazán ütős év az idei lesz Orbán Viktor veje cégének. A közbeszerzési értesítő arról adott hírt, hogy az Elios Zrt. nyerte az újpesti, Szusza Ferenc Stadion pályavilágításának rekonstrukciójára vonatkozó, 1,9 millió forintos tendert. Mindez azonban aprópénznek számít ahhoz képest, ahogy az idei esztendőben meglódult a szekerük – persze észben tartva Orbán Ráhel mondatait, aki szerint az ifjú pár saját lábán áll.
Eddig idén 15 közbeszerzési pályázatot írtak ki az országban közvilágítás felújításával kapcsolatban. Jelentősen egyszerűbb és rövidebb azt felsorolni, hol nem az Elios lett a befutó, hisz tucatnyi tendert tudott – szigorúan a saját lábán állva – bezsebelni. Csak Komlón, Szentesen (szocialista polgármester mellett) és Békéscsabán maradt alul Tiborcz, így összesen 800 millió forintnyi munkavégzésről kell sajnálkozva lemondaniuk.
Hogy nem hallani vészjósló híreket sem az Orbán-család, sem az Elios környezetéből, az talán csak azzal magyarázható, hogy a maradék néhány tenderen összesen 4 milliárd forintnyi megbízást sikerült eddig megszerezni. A tucatnyi pályázat közül öt esetben versenytárs nélkül kapta Tiborcz a munkát. Utóbbi az Elios esetében nem ritka – olyannyira, hogy mára a rendőrség sem tudta kikerülni, hogy nyomozást indítson a cég korábbi tender-győzelemi ügyében. Ahogy korábban már beszámoltunk róla: Tiborczék sikereit részben az alapozta meg, hogy az utóbb elnyert közvilágítási pályázatok elbonyolítását az önkormányzatok Tiborcz üzleti partnerének, az Elios korábbi résztulajdonosának a cégére bízták. Vagyis magunknak írták ki a pályázatot – ami a magyar törvények durva megszegése. A nyomozás még tart, eredmény eddig semmi.
Elképzelhető azonban, hogy nem csak a rendőrség lesz kénytelen vizsgálni a korábbi pályázatokat. Épp csütörtökön derült ki, hogy az Európai Bizottság százmilliárdos nagyságrendben függesztett fel magyar projekteknek járó kifizetéseket – mivel vizsgálatuk alapján 2010-után rengeteg tendert egy bizonyos cégre írtak ki. Ezzel a kiíró – Lázár János felügyelte korábban is ezt a szektort, miként most is – akadályozta a versenyt és a legkevésbé sem költséghatékonyan bánt az uniós állampolgárok pénzével. Ugyan ez a helyzet állt elő az Elios számos pályázati sikerénél is – így végül könnyen az EU korrupció-ellenes hatósága, az OLAF ellenőrei előtt találhatja magát Orbán Viktor veje.
(Stop)

Misa karmai. Idén jön az új orosz támadó helikopter

A Kamov Ka-52 az első próbák után még idén szolgálatba lép, mégpedig két változatban.

Tavaly nyáron adtunk hírt arról, hogy az orosz fél a franciák által leszállítandó új helikopterhordozókon a friss fejlesztésként megjelenő Ka-52K harci helikoptereket alkalmazná, így növelnék a partraszálló hadműveletek támogatását, azok sikerességét. Az ukrajnai konfliktus miatt ugyan a projekt kimenetele még mindig bizonytalan, ez azonban nem hátráltatja a helikopterek debütálását.
Egyszerre több forrás számolt be most arról, hogy az orosz védelmi minisztérium a tervezési és gyártási feladatokat ellátó Russian Helicopters céget a haditengerészeti változat fejlesztésének folytatására utasította, dacára annak, hogy már gőzerővel dolgoznak az eredeti verzió szolgálatba léptetésén. A Katran először a két elkészült helikopterhordozón kapna elhelyezést, de ezek leszállításának elmaradása sem jelentene gondot, hiszen az illetékesek más hajókon is helyet szorítanának a helikoptereknek – a 2011-es próbákra például a Kulakov Admirális hajón került sor, ezt pedig idén januárban követte a prototípus újabb repülése. A típus legfontosabb változtatása egyébként az összehajtható rotor és a rövidebb szárnyak, amivel jelentős helyet takaríthatnak meg a hangárokban.

Az eredeti Ka-52 viszont már idén szolgálatba léphet, legalábbis az első 16 példányt még az év vége előtt átvenné a légierő, hogy azután a 2020-ig terjedő időszakban összesen 146 darabot szállítsanak le. A típus eredetileg a Ka-50 továbbfejlesztéseként jelent meg, a kilencvenes évek óta szolgáló előddel ellentétben azonban kétüléses kivitelben készül, a gépágyú és a rövidebb hatótávú rakéták helyett pedig inkább a jobb radarra, a felderítésre, valamint a hosszabb hatótávú rakétákra helyezi a hangsúlyt, bár a Mi-28 révén jóval korábban megismert 30 mm-es 2A42 gépágyú itt is elérhető lesz. Ezt Katran esetében a Vityebszk önvédelmi rendszer, az Arbalet radar, valamint a Vikhr rakéták lézeres irányításáért felelős eszközök egészítik majd ki.
A helikopterhordozók és ezzel a Ka-52K Katran sorsa nagyban függ az ukrajnai konfliktus kimenetelétől, itt nyilván még bőven lesz miről beszámolni.
(sg.hu)

A magyar piramis

Az előző kormányzati ciklus a stadionoké volt, a mostani viszont a piramisokénak látszik. Ezeket nem az állami akarat építtette, de akiket maguk alá temettek a pénzügyi légvárak, most az államtól várnak segítséget. Mert látják, hogy várhatnak, függetlenül attól, felelősek-e a helyzetükért vagy sem.
Sorakoznak szépen a megmentendő befektetők. Most éppen egy teljes város elitje állhat oda a kormány elé. A Karcagot lóvá tevő Dobrainé a XXI. század Tribuszernéje. A lehető legklasszikusabb piramisjátékot űzte, és hiába gondolhatnánk azt, hogy a rendszerváltás óta történt nagy bukások után már a kutya sem hisz ilyenekben, mindig kiderül, hogy a trükköt újra és újra el lehet adni. Ráadásul olyanoknak is, akikről azt feltételezhetnénk, hogy a pénzügyekben jártasabbak a párnaciha ismereténél. A pénzvágy elvakít. A karcagi piramis azonban még rádőlhet olyanokra is, akik benne sem voltak. A magyar pénzügyi kultúra ugyanis igenis fejlődik. A hazai befektető most tanulja meg éppen, hogy a végén úgyis kifizetik, vagy legalábbis igazságtalan, ha nem így tesznek.
Ha a Fidesz elintézte, hogy a questorosok visszakapják a pénzüket, akkor a pórul járt Buda-Cash-ügyfelek okkal háborognak. Aztán jönnek a baumagosok. Majd most a Kun-Mediátor kuncsaftjai is elgondolkodhatnak azon, hogy ők vajon milyen törvényi megfogalmazással juthatnának hozzá a betett pénzükhöz.
Ha a politika elkezdi a fejetlen kármentést, és átgondolatlanul nyúl működő gazdasági védművekhez, akkor a legtöbbször újabb és újabb problémákat generál. A betét- és befektetésvédelmi rendszer felforgatása nem csak a vétlen cégek helyzetét nehezíti meg teljesen indokolatlanul és igazságtalanul, hanem a kivételek újabb és újabb kivételekre kényszeríthetnek. A valaki által megkárosított befektetők okkal érezhetik azt, hogy ha parlament tudott olyan szabályt hozni, amivel a fiktív és nem fiktív Quaestor-kötvényesek pénzét visszaadják, akkor ezzel az erővel tudna olyat is, amivel őket kártalanítaná. Dobrainétól biztosan nem látnak már egy kanyi vasat se. Hacsak nem vett a milliárdokból Quaestor-kötvényeket.
(vg.hu)

Az ország gazdasági kijátszásának lépései

A nagy cégek akik kiviszik a termelést kényszerböl cselekednek évtizedek óta.

1. - A politikusok engedélyezik az Import termékek árusítását, a nép örül, mert olcsóbban juthat hozzá mint eddig. Az ország felvásárlóereje még óriási.
2. Exponenciálisan növekszik a kereskedelem, a nagy mennyiségü és sok szálon kiépíitett szállítás lenyomja a vételi árakat, részben az eladási árakat, de még így is sokkal nagyobb az árrés, a haszon a kereskedök zsebébe vándorol.
3. A "hazai" termelés nem tud lépést tartani a dömpingárúval, lassan( vagy gyorsan) de biztosan elveszti az évek alatt kialakított vásárlókörét. A termelési ár leszorítása után, a kissebb haszonkulccsal eladott árúmozgás után néhány éven belül kényszerpályára kerül. Leépíti a munkahelyeket, rövidített munkaidot alakít ki, ha kell veszteséggel termel a túlélésre játszik...
4. Az egyre több álláskeresö, munkanélküli és a megélni képtelen cégek már nem képesek "vásárlóerö"-ként funkcionálni. A nagyobb cégek ekközben a termelésüket kiviszik az országból és ott próbálnak meg haszonnal dolgoztatni ahol a munkaerö még olcsó. Az EU pontosan ezt csinálta a kezdetektöl fogva s ezzel végigrabolta Európát és a mindenkori új ként belépett országokat.
5. A háttérhatalom haszonélvezöi természetesen termelés nélkül, a kereskedelemben így megszerzett óriási haszonból egyszerüen elveszik azt ami - az ö számításaik szerint - nekik jár.
6. Marad egy szétrabolt világ, az egyre több szegény és kifosztott. A lóvátett, önmagukat okosnak hívö politikusok csoportja valamint a korrumpált közép vagy felsöszinten megkapaszkodott, meggazdagodottak rettegnek.
7. A lebukást elkerülendö; "terrorveszély", "kölcsönfelvétel", a beigért szebb jövö, már a bukás elötti helyzetröl szól. Persze mindegyik "mesélö" azt hiszi, megússza.
8. Végsö lépés; Lokális, ha lehet világháború kirobbantása (ha ez sem sikerül...)
9. Patkányok menekülése a süllyedö hajóról...

...ez megy több ezer éve.

A másik - szerencsétlen oldal pedig hisz bennük. Hol ebben, hol abban a Pártban, hol Gyurcsány, máskor Orbán

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/636-az-orszag-gazdasagi-kijatszasanak-lepesei