everlasting-youth

Egyre több kutató gondolja azt, hogy az első ember, aki megéri az 1000 éves kort, már itt él közöttünk.
Szerintük a véget nem érő fiatalságot elhozó biológiai forradalom már csupán egy karnyújtásnyira van tőlünk.
A szóban forgó törekvés középpontjában egy Aubrey de Grey nevű kutató, a Cabridge Egyetem gerontológusa, a kaliforniai központú Hanyagolható Öregedés Technológiai Stratégiák (SENS – Strategies for Engineered Negligible Senescence) kutatóközpontjának alapítója áll.
„Első célom, hogy leszoktassam az embereket a ‘halhatatlanság’ kifejezés használatáról, mert rendkívül károsnak tartom. Nem csupán helytelen, hanem kifejezetten káros,” nyilatkozta a kutató a Motherboard-nak.
„Ez ugyanis azt jelenti, hogy a halál kockázata, bármilyen okból kifolyólag, nulla, én viszont egyetlen halálozási okkal, mégpedig az öregedéssel foglalkozom.”
De Grey kutatásának célja, hogy visszafordítsa az élettel járó elhasználódás hatásait, nem pedig magát az öregedés folyamatát próbálja megállítani.
„Arra a kérdésre válaszolva, hogy ma életben van-e az az ember, akinek nem kell az öregedéssel járó rossz egészségi állapottal megküzdenie, azt kell mondanom, hogy ennek az esélye nagyon magas.
Valószínűleg 80 százalék lehet.”
Aubrey de Grey, forrás: Twitter
Aubrey de Grey, forrás: Twitter
A hosszú élet eléréséhez de Grey megpróbálja elpusztítani azokat a sejteket, amik már elvesztették osztódási képességüket, lehetőséget adva így az egészséges sejteknek, hogy pótolják a szükséges szöveteket.
„A terápiák, amiken jelenleg dolgozunk, nem lesznek tökéletesek, de arra megfelelnek majd, hogy egy középkorú embert, mondjuk egy 60 évest, annyira megfiatalítsunk, hogy biológiailag legközelebb 90 éves korára legyen ismét 60 éves.
Ez azt jelenti, hogy nyertünk 30 évet. Ennyi időnk van arra, hogy kitaláljuk, hogyan fiatalíthatjuk meg ismét, kronológiailag 90 éves korában, hogy ismét 30 elteltével, tehát 120, legközelebb pedig 150 éves korában legyen biológiailag 60 éves.
Azt gondolom, hogy 30 év bőven elég lesz ennek megtalálására.”
De Grey szerint az ő módszerét valószínűleg jóval a többi gerontológus által kutatott technika előtt sikerül majd kidolgozniuk, akik inkább azzal próbálkoznak, hogy miként lehet a testet károsító anyagcsere folyamatokat megakadályozni
„Mindig egy lépéssel a probléma előtt járunk majd. Egyszerűen csak újra és újra megfiatalítjuk ugyanazokat az embereket, ameddig csak akarjuk.
Az igazi áttörés az lesz, amikor középkorú egereket tudunk majd megfiatalítani laboratóriumi körülmények között.
Amint képesek leszünk egereken véghezvinni ezt, az emberek tudni fogják, hogy már csak idő kérdése, és embereken is képesek leszünk rá.
Ez tehát a célom és jó eséllyel hat vagy nyolc éven belül el is érjük.”
Forrás: news.com.au


Időkjelei: Az ember 6000 éve próbálja Isten megkerülésével visszaszerezni, ami az Éden kertjében elveszett, ahelyett, hogy elfogadná a Jézuson keresztül küldött ajándékot.
Érdekes, amit a kutató a halhatatlanságról mond, főleg, ha tudjuk, hogy minden ember halhatatlan, a kérdés csupán az, hogy az örökkévalóságot hol akarja tölteni majd: Istennel vagy nélküle. Ez egy olyan kérdés, amiről valaki nagyon szeretné elterelni a figyelmet…