A német rendőrség letartóztatott egy az országban tartózkodó szíriai állampolgárt, aki terrorcselekmény elkövetésére folytatott előkészületeket – derült ki Minister Thomas de Maiziere német belügyminiszter közleményéből.
A német rendőrség terrorcselekményt akadályozott meg, azáltal, hogy elfogtak egy Schwerinben élő szíriai bevándorlót, aki otthonában robbanószerkezet előállítását kezdte meg – derült ki a belügyminiszter közleményéből.
“A német biztonsági hatóságok a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal és a szövetségi rendőrhivatal gyanúja alapján egy nagyobb terrortámadást akadályoztak meg Németországban. Az őrizetbe vétel mostanra megtörtént” – áll a belügyminiszter közleményében.
A nap folyamán a szövetségi ügyészség bejelentette, hogy a rendőrség egy 19 éves szíriai állampolgárt tartóztatott le. Az elfogott személy otthonában bombakészítéshez használt anyagokat találtak.
Európában a terrorfenyegetés továbbra is magas marad. A menekültválság kezdete óta többek közt Berlinben, Párizsban, Brüsszelben, Nizzában, Stockholmban, Barcelonában és Londonban történtek terrortámadások.

http://www.hidfo.ru/2017/11/terrorista-migranst-fogtak-a-nemet-hatosagok/



Hat szíriai migráns készült terrorcselekményre Németországban

Kedden reggel 500 rendőr folytatott házkutatást Kassel, Hannover, Essen és Lipcse területén. A DPA hírügynökség információi szerint szíriai migránsokat tartóztattak le.
A párhuzamosan több szövetségi államban zajló művelet során olyan szíriai migránsokat tartóztattak le, akik tagjai az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek – derült ki a DPA hírügynökség beszámolójából.
Az elfogott, 20 és 28 év közti személyek mindegyike szíriai állampolgár. Közülük négyen 2014 decemberében menekültként érkeztek Németországba, ketten pedig a 2015-ös nagy migrációs hullámmal, szintén menedékjogot kértek.
A Die Welt szerint menekültek tájékoztatták arról a német biztonsági szolgálatokat, hogy a mostanra elfogott személyek a Daes oldalán harcoltak Szíriában.

http://www.hidfo.ru/2017/11/hat-sziriai-migrans-keszult-terrorcselekmenyre-nemetorszagban/



Terrortámadás készült egy karácsonyi vásár ellen Franciaországban

Folyamatban van a nyomozás egy karácsonyi vásár ellen tervezett terrortámadással kapcsolatban; a terroristák Reims területén gyilkoltak volna, a francia hatóságok azonban észlelték az előkészületeket és hat személyt letartóztattak.
A France 3 TV beszámolója szerint kedden és csütörtökön történtek letartóztatások Reims területén. Eddig összesen hat személyt vettek őrizetbe, a házkutatások során fegyvereket is lefoglaltak. A nyomozóhatóságok egyelőre vizsgálják, milyen kiterjedtségű lett volna a terrortámadás, és még hány személy lehet abban érintett.
A hét folyamán Németországban is felszámoltak egy terrorista sejtet. A migránsok otthonaiban szintén fegyverek után kutattak a hatóságok, miután kiderült, hogy az érintett személyek Szíriában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet oldalán harcoltak. Mint kiderült, a szíriai migránsok Essen területén szintén egy karácsonyi vásáron akartak civileket gyilkolni.
2016 decemberében szintén történtek karácsonyi vásár elleni terrortámadások több nyugat-európai nagyvárosban. Berlinben 12 ember veszítette életét és több mint ötvenen megsérültek, amikor egy tunéziai migráns teherautóval hajtott a tömegbe. Az elkövetőt több nappal később Milánóban, az olasz rendőrök lőtték le.

http://www.hidfo.ru/2017/11/terrortamadas-keszult-egy-karacsonyi-vasar-ellen-franciaorszagban/