Angela Merkel német kancellár elhalasztotta arra vonatkozó döntésének bejelentését, hogy 2017-ben újra indulni fog-e a választásokon, miután számos német vezető ellenzi újbóli jelöltségét, és kiderült, hogy a német társadalom többsége sem támogatja.
A Spiegel német lap szerint Merkel bejelentését már korábban várták, de a kancellár elhalasztotta azt, miután komoly nézeteltérés alakult ki közte és Horst Seehofer bajor miniszterelnök közt. A bajor politikus nem támogatja Merkel újbóli indulását, elsősorban a kancellár bevándorláspolitikája miatt, amit a CDU testvérpártja vállalhatatlannak tart. Szakértők szerint Merkel számára komoly politikai csapást jelentene, ha a bajor miniszterelnök támogatása nélkül kellene újra indulnia a posztért.
Németországban legközelebb 2017. augusztus 27. és október 22. közt tartanak szövetségi választásokat. Merkelt elsőként 2005 novemberében nevezték ki kancellárrá, és harmadik mandátumát tölti a poszton. Augusztus elején azonban a ZDF televízió Politbarometer kutatásából kiderült, hogy Merkel támogatottsága egy +5 és -5 közti skálán 1 pontra süllyedt, és a tömeges bevándorlás, a hónapok óta tartó terrorveszély miatt fokozatosan romlik a kancellár közmegítélése.
Egy most vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a német választók több mint 50%-a nem támogatja, hogy Merkel újra induljon a választásokon. A Bild számára készült kutatás alapján Merkel megosztó személyiséggé vált Németországban; a lakosság mintegy 42%-a támogatja őt, több mint 50%-a pedig már azt sem támogatja, hogy újra induljon a választásokon.

http://www.hidfo.ru/2016/08/merkel-nem-jelenti-be-indulni-fog-e-a-valasztasokon/




A
németek többsége nem akar bevándorláspárti kancellárt

Angela Merkel 3 hidfo.ru

Újabb mélypontra jutott Angela Merkel német kancellár közmegítélése: a németek ma már olyannyira elutasítják a “befogadás politikáját”, hogy többségük azt sem támogatja, hogy Merkel újra elinduljon jelöltként a választásokon.
Egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a német választók nincsenek megelégedve a multikulturális társadalommal, amit Angela Merkel migránsok millióinak betelepítésével próbál megvalósítani Németországban. A Bild számára készült kutatás szerint a lakosság mintegy 42%-a támogatja őt, több mint 50%-a azonban már azt sem támogatja, hogy jelöltként újra induljon a választásokon.
Merkel támogatottsága az utóbbi egy folyamán épült le, miután a kancellár egy év alatt 2,14 millió migránst engedett be Németországba, és a nyilvánvaló lakossági ellenállás ellenére sem volt hajlandó felhagyni az idegen népcsoportok letelepítésével. A nem-európai migránsok többsége nem tud beilleszkedni az európai társadalomba, a szövetségi rendőrhivatal adatai szerint egy év alatt több százezer bűncselekményt követtek el “menedékkérők”, miközben ugrásszerűen nőtt a nemi erőszak esetek száma. A Bild am Sonntag számára készült felmérés szerint a német lakosság több mint fele nem várná meg, hogy Angela Merkel kitöltse mandátumát 2017-ig, ehelyett a kancellár azonnali lemondását akarja.
Novemberben a Bild am Sonntag akkori felmérése alapján még a lakosság 45%-a támogatta Merkelt, de azóta számos olyan esemény történt, aminek hatására a kancellár támogatottsága nagy mértékben csökkent; a Kölnben történt tömeges szexuális zaklatások, valamint több nyilvános gyilkosság és terrortámadás után minden alkalommal tovább romlott Merkel közmegítélése. A kancellárnak ezúttal nem volt szerencséje a választók naivitásával: vasárnap az ARD televíziónak nyilatkozva már nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, miszerint 2017-ben indulni fog-e a választásokon, ami arra utalhat, hogy Merkel maga is tisztában van azzal; politikai pályafutása a végéhez közelít.

http://www.hidfo.ru/2016/08/a-nemetek-tobbsege-nem-akar-bevandorlasparti-kancellart/




Végig félrebeszélt Angela Merkel

Angela Merkel hidfo.ru
Az Európai Unió szankciós politikája hosszú évek óta sújtja az európai vállalkozásokat, de a német cégek nem tudtak megbirkózni Angela Merkel despotikus hatalmával. A kancellár végül bevallotta: valójában Németországnak is érdekében áll az oroszellenes szankciók eltörlése.
Augusztus 19-én Angela Merkel német kancellár egyike volt azoknak a politikusoknak, akik a vezető eurázsiai hatalmak gazdasági együttműködése elé állított akadályok fenntartása mellett érveltek. Hétfőn azonban a kancellár már ellenkező pozíciót képviselt; arra tett utalásokat, hogy Németországnak érdekében áll az Oroszország elleni szankciók eltörlése. Az International Business Times beszámolója szerint Merkel hétfőn azt mondta, Németország “határozottan érdekelt abban, hogy a szankciók eltörlésre kerüljenek”, és “amint haladást ér el a minszki egyezmény végrehajtása, Berlin javasolni fogja a szankciók enyhítését”.
Angela Merkel korábban az ARD német televíziónak nyilatkozva nem válaszolt arra a kérdésre, hogy 2017-ben újra indulni fog-e a választásokon. A német lakosság több mint fele ellenzi jelöltségét, és ebben nem csak a migrációs válság, hanem a szankciós háború is szerepet játszott. Míg a migránsok beengedése a többségi lakosság körében rombolta a kancellár megítélését, a német üzleti körök az Oroszország elleni szankciókat követően fordultak el a kancellártól, aki politikai alapon hozott gazdasági korlátozásokat, ezáltal komoly veszteségeket okozva a német vállalkozásoknak.
Alekszej Fenenko, az Orosz Tudományegyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok tanszékének kutatója szerint Merkel azt az elgondolást támogatja, miszerint Németország természetes szerepe, hogy a kelet-európai országok vezetőjeként funkcionáljon, és mivel ezekben az országokban a hatalmi elitek a Szovjetunió összeomlása óta oroszellenesek, ennek következtében Merkel egy oroszellenes blokk vezetőjévé vált. A kancellár politikájában beállt fordulat szerinte annak köszönhető, hogy Merkel felismerte az Oroszországgal folytatott gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségeket, emellett a kelet-európai országok szintén érdekeltek a kereskedelem zavartalanságának helyreállításában.

http://www.hidfo.ru/2016/08/vegig-felrebeszelt-angela-merkel/