2015. április 14., kedd

Morzsák a szomszéd asztaláról

ÍGY HAZUDNAK ŐK:
1. Poros Jankó tegnap Merkel banyával beszélt telefonon. Sok egyéb mellett, hangsúlyozta: a donyeckieknek EL KELL ENGEDNIÜK A TÚSZOKAT (amin a hadifoglyok értendők).
VALÓJÁBAN:
A donyecki néphadsereg mostanáig az ukrán hadifoglyok többségét elengedte. (De legalábbis a katonákat – a terrorkülönítmények harcosai némileg más kérdés. Igaz, ma a repülőtérnél egy ukrán katona – sebesülten – fogságba esett, a kórházban műtétet hajtottak végre rajta.)
VISZONT: donyecki adatok szerint csaknem 1400 harcosuk, illetve a népi rendszer hívei, aktivistái – mindmáig ukrán fogságban vannak. Donyeck ombudsmana szerint ennek az 1400 fogolynak egy jó részét az ukrán fél már nem is tudná visszaadni. IDŐKÖZBEN UGYANIS UKRÁN BÍRÓSÁGOK SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK ŐKET (például “szeparatizmusért”, “terrorizmusért”.)
A MINSZKI MEGÁLLAPODÁS ÉRTELMÉBEN MINDEN, a mostani polgárháborúval összefüggésben, politikai okokból elítéltet AMNESZTIÁBAN KELLETT VOLNA MÁR RÉSZESÍTENI. És mivel ez nem történt meg, a szerencsétlenek nagy része továbbra is ukrán börtönökben sínylődhet.
2. Eduard Baszurin, a HM szóvivője tegnap bejelentette: az ellenség által megszállt Avgyejevka városában a néphadsereg felderítői LENGYEL ZÁSZLÓT LÁTTAK EGY ÉPÜLETRE KITŰZVE. (Tehát az ukrán hadseregben lengyel zsoldosok is harcolnak.)
Baszurin elmondta: a junta részéről éppen a minap vádolták meg a néphadsereget, hogy LENGYEL ZÁSZLÓ FELHASZNÁLÁSÁVAL, úgymond, PROVOKÁCIÓRA KÉSZÜL.
Tehát a junta – kétszer is – újra bedobta kedvenc fegyverét: A NÉPHADSEREGET VÁDOLJÁK MEG AZZAL, AMIT ŐK KÖVETTEK EL (vagy készülnek elkövetni).
Igor Sztrelkov feltárta: a (kelet-) ukrán repülőterekre napi 5-6 teherszállító gép érkezik, megrakodva fegyverekkel. Halálosakkal is.
Fény derült egy másik, kedvenc nyugati módszerre is. A NATO hadgyakorlatot tart Ukrajnában – majd a külföldi résztvevők “ottfelejtik” a magukkal hozott fegyverzetet, tankokat, páncélosokat.
Vélhetően ilyenek lehetettek a Linzben, majd Pesten, és onnan a Záhony felé vezető vasútvonalon látott Bradley tankok is.
Készülnek Donbassz és Donyeck ellen!

(Cs. S.)

Nőtt az amerikai-orosz kereskedelem, viszont csökkent az EU-orosz kereskedelem

Arkagyij Dvorkovics orosz miniszterelnökhelyettes szavai szerint az elmúlt évben a szankciók ellenére nőtt az amerikai-orosz kereskedelem mértéke. Eközben az Ukrajnával folytatott kereskedelem 55 %-kal csökkent az elmúlt évben.

Jelentősen csökkent néhány európai országgal is az áruforgalom (Portugália: 41 %, Görögország: 39 %, Magyarország 28 %, Nagy-Britannia 21 %, Litvánia 21 %). Kisebb veszteség következett be a német-orosz kereskedelmi relációban (6,5 %). Az ázsiai országokkal folytatott kereskedelem is csökkent.

Az Amerikai Egyesült Államok viszont azon kevés ország között van, melynek kereskedelme nőtt Oroszországgal az elmúlt évben (5,6 %-kal). Az Oroszországba irányuló amerikai import 12 %-kal nőtt.

Oroszország legnagyobb külkereskedelmi partnere Kína.

Dvorkovics szerint mindez azt bizonyítja, hogy az USA a nyertese az Oroszországgal szembeni szankciós politikának.


(korrespondent.net)

http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_es_a_vilag&hid=5796

Akciózott a “Kiber-Berkut”

A “Кибер-беркут-Kiber-Berkut” nevű hackercsoport ismét “belenyúlt” Valcmanék boszorkányüstjébe, és kiemelt a főzetből egy összetevőt. Nyalókakirályék vélhetőleg nem újjonganak örömükben.
kibber
A “Kiber-Berkut” ugyanis most a kijevi külügyminisztérium Nemzetközi Biztonság Tanszéke helyettes vezetőjének internetes levelezését törte fel, és a megkaparintott anyagokat kirakta közhasznosítás céljából a saját oldalára.
A közzétett levélből kiderül, hogy április 12-től május 6-ig egy meglehetősen népes “oktatógárda” fog majd ügyeskedni Maradék-Ukrajna területén, tudnivalókat átadni a kijevi junta martalóchadának, amit Donbasszban nagyszerűen tudnak majd hasznosítani. Ki más, mint a Legfőbb Latorállam USA által koordinált oktatási program keretében Lengyelország, USA, Finnország, Észtország, Törökország, Norvégia, Franciaország, Lettország, Spanyolország, Ausztria, Dánia, Albánia, Horvátország, Portugália, Izland, Szlovákia és Németország szakavatott specialistái fogják plántálni a rengeteg hasznos tudnivalót a valcmanista pribékfejekbe.
A közzétett levél felszólítja a belügyi és a biztonsági szerveket, valamint a helyi hatóságok tótumfaktumait, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel és módon járjanak a tanítók kedvében, elősegítve ezáltal is a képzési program sikerét!
Hogy tizenhét delegáló ország “tanítómesterei” egyidejűleg mire fogják tanítani Donbassz határán Valcman martalócait egy hónapon keresztül?-ez még nagy rejtély! Hiszen egy hónap leforgása alatt még alakizniu is nehéz megtanulni, bár azon a tanoncok már valószínűleg átestek.
Viszont meglehet párszáz bérgyilkos jól jön az elkövetkező egy hónap során Donbassz környékén. Valcmanéknak!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/14/akciozott-a-kiber-berkut/

Donbassz ma

Bizonyítottnak látszik a tény: Donbasszban a valcmanisták a berlini alkutárgyalások hírére kezdtek el “kakaskodni”-számukra kedvezőbb pozíciót szerezni az újabb fegyverkivonási határozat megszületése előtt! A poziciószerzés az nem igazán sikerült.
Amúgy sem tettek eleget a korábbi megállapodásoknak sem, hiszen egyfolytában alkalmaztak provokációik alkalmával 100 milliméternél nagyobb kaliberű aknavetőket és lövegeket. Hiszen a “pufferzónából KIVONT” 152 mm-es tarackjaikkal ágyúzták ma is Donyecket, Gorlovkát, Szpartakot, Zsobunkit, Novomarjevkát, Karlovkát, Jelenovkát, Sirokinot. Más-kisebb kaliberű-tűzszerszámokat is természetesen bevetve.

Ilyen pusztítást nem 7,62-es kaliberrel lehet okozni!
Alekszandr Zaharcsenko ma reggeli parancsa értelmében a népköztársasági erők bármi áron kell hogy tartsák Peszkit és a donyecki repülőteret. Ez a mai nap folyamán már viszonylag könnyen ment, mert a valcmanista horda igencsak lelombozódott az utóbbi két nak sikertelenségei és veszteségei okán. Ráadásul ma éjfélkor véget ér a pravoszláv Húsvét utolsó napja is. Ami pedig a milicistákat eléggé visszafogta.

A Luhanszki Népköztársaság területén is “régen visszavont” nehéztüzérséggel támadott a martalóchad. Bahmutkát, a 29. számú blokkposztot, és a Szmelo mellett lévő híres-hírhedt 31.számú blokkposztot is újra és újra kóstolgatja-ma is ezt tette-a pribékbanda, de a foguk mindahányszor belevásolt a kísérletezgetésbe.
Zselobokot viszont alaposan beterítették aknavetőgránáttal ma a martalócok. Hat helyi lakos halt bele a gránátesőbe.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/14/donbassz-ma-30/

Idegen érdekek és a profit szolgálatában küldünk katonákat Irakba

Atlantista nagykoalícióval döntött ma a parlament arról, hogy Magyarország az Egyesült Államok felszólítására részt vesz Irakban az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet elleni harcban.
A Jobbik állásfoglalása már ismert volt ezügyben, a párt jóval a szavazás előtt bejelentette, hogy nemmel fog szavazni az iraki katonai részvételre, mert Magyarország jelentős erőt nem képvisel egy ilyen akcióban (nem rajtunk múlik a konfliktus kimenetele), viszont a terrorfenyegetettség emiatt megnőhet Magyarországon.
A többi párt esetében nagyjából a pártok hatalmi hovatartozása mentén dőlt el a kérdés; a külső befolyás szempontjából Berlinhez (Fidesz) és Washingtonhoz (DK, Együtt) kötődő pártok támogatták a beavatkozást, mert a nyugati olajcégeknek jövedelmező a kurdisztáni régióban terjeszkedés, amiből a Mol is kihasítja a maga részét.
Mol olaj
A végső döntést ügyetlenül kivitelezett médiapropaganda előzte meg, több különböző eset is történt, melynek részeként “vélhetően” az IÁ tagjai törtek fel magyarországi weboldalakat. Ezzel összhangban Szijjártó Péter egy nyilatkozatában elutasította a Jobbik politikusainak érveit, miszerint a katonai beavatkozás fokozná a terrorveszélyt Magyarországban. Szijjártó szerint a terrorfenyegetettség adott, függetlenül attól, hogy részt vesznek-e magyar katonák a háborúban vagy nem. Mindezt alátámasztandó, történt néhány “hackertámadás” Magyarországon, de a beavatkozás megindokolásával nem sokat foglalkozott a hatalmi elit, gyakorlatilag hetekkel a szavazás előtt kezdődött meg a kifejezetten ügyetlennek látszó médiapropaganda.
A történtek érdekes színfoltja, hogy a norvég forrásokból működő LMP nem támogatta a javaslatot. Norvégia az orosz gáz kiiktatása esetén monopolhelyzetben lenne az európai gázpiacon, olaj- és gázérdekeltségei a közel-keleti régióban is piaci versenyben vannak úgy az orosz, mint a nyugati érdekeltségekkel. Az LMP nem egyedülálló jelenség, a norvég finanszírozású pártok Európa-szerte nem csak a megújuló források mellett (orosz gázmonopólium ellen) lobbiznak, hanem mint a mai példa mutatja, minden olyan terjeszkedés ellen, ami a norvég energetikának fölösleges piaci vetélytársakat hoz. Ettől függetlenül Schiffer András kifejezetten értelmes érveket tudott felhozni a beavatkozás ellen, a magyar politikában majdhogynem egyedülálló módon elsőként az LMP javasolta, hogy Magyarországnak segítenie kellene az iraki kormánynak felderíteni, milyen forrásból jutnak fegyverhez és pénzhez a terroristák. Mivel iraki politikusok gyakran hangoztatják, hogy a nyugati koalíció gépei dobják le a fegyvereket az ISIS által ellenőrzött területeken, egy ilyen segítségnyújtás értelemszerűen a nyugati energetikai cégeket hozná piaci hátrányba a régióban.
Egy másik érdekes momentum a katonai részvételt nem támogató MSZP, amiben az utóbbi évek során érdekes folyamatok zajlanak. Miután egy választási vereség után kidobták az izraeli kampányszakértőt, kérdésessé vált, hogy milyen új kötődéseket alakít ki a párt a geopolitikai átrendeződés közepette. A mai szavazás hatására egyes sajtóorgánumok publicistái már megkérdőjelezik az MSZP nyugati kötődését. Az a tény viszont, hogy az MSZP frakcióban éles vita előzte meg a szavazást, azt mutatja, hogy a párt még egyáltalán nem kötelezte el magát az új nagypolitikai közegben hovatartozást illetően.
Az iraki katonai beavatkozás lényege azonban ma is ugyanaz, mint az elmúlt 25 évben mindvégig: Magyarország nem rendelkezik független külpolitikával, a pártok többségnek döntéseit idegen hatalmakkal összejátszás határozza meg. A kormány ugyan tesz bátortalan lépéseket ilyen téren, de az minden esetben olyan irányba történik, amerre a német külpolitika alakulása várható. Magyarországon továbbra is kétharmadban van az atlantizmus, ha a nyugati üzleti érdekek kiszolgálása kerül terítékre. A kormány vélhetően úgy gondolja, hogy 150 magyar katona élete nem túl nagy áldozat azért, hogy Washington pár hónapig enyhítsen a kormányra nehezedő nyomáson.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Ron Paul: a NATO elszegényedne, ha nem lenne az “orosz veszély”

Ron Paul
Ron Paul amerikai libertariánus politikus szerint egy új hidegháború gerjesztése anyagilag jövedelmező az Egyesült Államok számára, mert emiatt világszerte megnövekszenek a katonai kiadások, és a fegyvergyártó cégek hatalmas profitra tehetnek szert. A volt kongresszusi képviselő szerint a főbb véleményformáló személyek közvetlen is anyagilag támogatják a háborús propagandát, mert a feszültség fokozásából saját cégeik profitálnak. Ron Paul a CNBC-nek adott interjúban kifejtette, hogy ez egy világszerte öngerjesztő folyamattá váló jelenség, ami visszavezethető tisztán befektetési szempontokra.
Ennek a politikának megfelelően Németország kormánya a múlt héten jelentette be, hogy 100 újabb Leopard tankot vásárol, amit azzal indokolnak, hogy ellensúlyozni kell a “túl magabiztos” orosz politikát a régióban. A bevásárlás több mint 500 millió dollár bevételt jelent a fegyvergyártó cégeknek. Az Egyesült Államok újra beüzemelte a Cheyenne-hegység (Colorado) mélyén található atombunkert, amit a hidegháborús időszakban használtak, és több mint 25 éven át zárva volt. A Pentagon közel egymilliárd dollárt különített el a létesítmény modernizálására. Ron Paul szerint a modernizációt végző cégek közvetlen pénzelték a katonai kiadások szükségességét megindokoló médiapropagandát, és befektetéseik most hatalmas profittal megtérülnek.
Ron Paul kifejtette, hogy a NATO továbbra is a lehető legdrágábban végzi el az így megindokolt fejlesztéseket, hogy a profitot maximalizálják. Erre példaként azt említette, hogy a NATO 2010 óta épít Brüsszelben egy új főhadiszállást, ami mostanra több mint egymilliárd dollárba került, és ugyan ez már több mint kétszerese az eredetileg betervezett összegnek, ez még nem a végső költsége.
“Áldozatai vagyunk ennek az elszabadult katonai költekezésnek. Az elit retteg attól, hogy a világ felismeri ezt, és a profitjuk odavész. Emiatt próbálják kisiklatni a békés megállapodást Iránnal, újjáépíteni a kapcsolatokat Kubával, és riogatnak minket a Moszkvából érkező vörös veszedelemmel. Mi pedig hagyjuk félrevezetni magunkat, és elhisszük ezt a hazugságot.”
Ron Paul szerint a NATO elszegényedne, ha nem lenne az “orosz veszély”, mert ellenségkép híján nem tudnák megindokolni, miért van szükség a fegyvergyártó cégek drága termékeire. Egyszerű marketingfogás a NATO médiapropagandája, és Ukrajna csak egyetlen állomása ennek a háborús marketingnek. Az ukrán hadsereg eszközállományát leamortizálták a háborúban, – most hiány van és eladják nekik a nyugati cégek termékeit. Később, ha már nem lesz szükség újabb harceszközökre, újabb konfliktust és újabb háborút gerjesztenek, hogy a fegyvereiket eladhassák.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Az Armageddon végzete száguld a Föld felé

A texasi McDonald Obszervatórium legfrissebb számításai szerint igen valószínű, hogy 2017 októberében aszteroida-találat éri a Földet.

Az utolsó pillanatban fedezték fel

A 2012 TC4 jelű törpeaszteroidát 2012. október 4-én fedezték fel, alig nyolc nappal azt megelőzően, hogy hozzávetőleg negyed holdtávolságra, 88 000 kilométerre elhúzott a Föld mellett.
A 2012 TC4 az Apolló-családhoz tartozó földközeli objektum, amely 2017 októberében akár el is találhatja a Földet
Forrás: Origo
A mérési eredmények alapján a 2012 TC4 40 méter átmérőjű és pályaelemei szerint az Apolló-családhoz tartozó földközeli objektum, azaz úgynevezett földsúroló aszteroida. Jelenleg valamivel több mint 1500, a Föld pályát 1,3 Csillagászati Egységen ( CSE, megközelítőleg 149,5 millió kilométer)) belül keresztező objektum ismert, de számuk az egyre újabb felfedezéseknek köszönhetően várhatóan nőni fog.

Vészjósló prognózis

A McDonald Obszervatórium asztrofizikusa, dr. Judit Györgyey-Ries legújabb pályaelemzése szerint a 2012 TC4 2017. október 12-én eltalálja a Földet. A számítások szerint 40 méter átmérőjű aszteroida becsapódása, ha lakott területet érint, rendkívüli pusztítást okozhat.
A földsúroló aszteroida pályáját ábrázoló grafika
Forrás: NASA
A 2013. február 15-én az oroszországi Cseljabinszk felett felrobbant objektum átmérője 17 méter volt, és annak ellenére,  hogy még a légkörben darabjaira robbant, csak a lökéshullám és a hanghatás komoly anyagi károkat és közvetett következményként több mint 2000 ember sérülését okozta.
Melléknap-jelenség a Cseljabinszk fölötti tűzgömb felrobbanásakor
Forrás: Cseljabinszk Vkontakte oldala
A 100-500 méter közötti átmérővel rendelkező aszteroidák már globális következményekkel járó regionális katasztrófát, az 1 kilométer vagy annál nagyobb átmérővel rendelkező égitestek becsapódása pedig tömeges fajpusztulást és rendkívül súlyos, az emberi civilizáció létét veszélyeztető kataklizmát okozhat.

AZ ESA optimistább

Az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) szakemberei lényegesen derűlátóbbak amerikai kollégájuknál.
Az Európai Űrügynökség (ESA) egyelőre sokkal optimistább amerikai kollégáinál
Forrás: NASA
Az európai csillagászok szerint még az ismert pályaelemek alapján is egy az egymillióhoz annak az esélye, hogy a 2012 TC4 eltalálja a Földet, illetve hogy lakott területen csapódik be. Egy esetleges becsapódásnál is jóval esélyesebb lenne, hogy a földfelszín majd 71%-át elborító világtenger területén csapódna be az égitest.

Origó

Hatalmas “Karcagi Brókerbotrány” – Az emberek milliókat, milliárdokat veszítettek

2 kormánypárti minisztere is van Karcagnak, és a mostani ügy kapcsán érintett vállalkozás tulajdonosi köre is kormánypárti elkötelezettség mellett volt ismert. A botrány hatalmas méreteket ölt.
Furcsa volt azt tapasztalni, hogy egyik helyi média sem volt jelen az eseményen, bár a délután során megjelent Fazekas Sándor miniszter egyik választókerületi mindenese, hogy fényképeket készítsen. (Ennyit érnek a választók Karcagon – fogalmaztak többen, míg a Jobbik karcagi elnöke jelenlétével is támogatta a károsultakat és informálódott a megoldási lehetőségek előtt.)
Szerkesztőségünkben jutott információk szerint a mai napon 11 óra körüli időben kaptuk a hírt: “Hatalmas tömeg áll a karcagi Táncsics körúti – vállalkozási – székhely előtt”. A károsultak ugyanis értesültek arról, amint egy neves vállalkozási kör “lelépett” a karcagi lakosok pénzével. Az összegekről pontosan nem tudni, de milliárdokra becsülik. Időközben a “rögtönzött gyűlés” székhelye átkerült a Püspökladányi úton lévő vállalkozási telephelyre, ahol rendőrségi megfigyelés mellett találkoztunk olyan családdal, akiknek a teljes megtakarítása – amely évtizedekben mérhető – tűnt el szűrén-szálán, és a sor természetesen nem teljes.)
Volt olyan is, aki ma intézte volna ingatlana adásvételét, annak pénzügyi rendezését tízmillió forintos értékben, és búcsút mondhatott mind a pénzének, mind pedig az ingatlannak…
Nincsenek szavak – nyilatkoztak többen tudósítónknak, és sokan “lincselő” hangulatban álltak tétlenül.
A mintegy 100 fős tömeg oszlatására több kísérletet is tettek időközben, de a kitartóak a helyszínen Dr. Séllei Ilona ügyvédi álláspontját is meghallgathatták. A délután 16 óra 30 perc körüli időben Teleki Zoltán – Karcag város rendőrkapitánya – is felszólalt (mire már többen hazamentek), amelyben a rendőrségi folyamatmenet elindításáról tájékoztatta a károsultakat és érintetteket. Arra a kérdésre, hogy személyes érintettsége (kára) van-e az ügyben, nem nyilatkozott.
Hírportálunk megkérdezte Dr. Séllei Ilona ügyvédet a károsultakat érintő lehetőségekről, aki az alábbiakat nyilatkozta:
Ha beigazolódik, hogy valóban bűncselekmény történt, vagy annak alapos gyanúja áll fenn- és a tények ebbe az irányba mutatnak- akkor a károsultaknak mindenképp a rendőrségi segítségen túl jogi segítséget is kell kérniük, mert nem csak büntető, de polgári vonatkozása is lehet az ügynek. A károsultaknál a gyorsaságon múlik minden. Elmondta még, hogy praxisban már volt sajnos hasonló esete, és az azt igazolta: gyorsan és hatékonyan kell fellépni, mielőtt teljesen ellehetetlenülnek a károsultak. Ezúton ajánlja fel segítségét az ügyvédnő, a károsultaknak az 5300 Karcag, Táncsics krt. 15. szám alatti irodájában – említette.
Hírportálunk szerkesztősége az üggyel kapcsolatosan kérdéssel fordult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysághoz is, amely alapján holnapra ígértek tájékoztatást. (Amint megkapjuk a választ, úgy tájékoztatni fogjuk olvasóinkat!)
A helyi Jobbik tájékoztatása szerint a Quaestor (a már korábban említett fideszes szálakat taglaló brókerbotrányról korábban már beszámoltunk) ügyhöz kísértetiesen hasonló botrányról van szó. A végeredmény ugyanaz. Nézzék meg a karcagjobbik.tv tudósítását, riportját:

Amint további hírekkel szolgálunk, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat!



20 milliárdos sikkasztás – több százan gyűltek össze

Több százan eljöttek a Kun-Mediátor Kft. iroda károsultjai közül, a karcagi városházára, hogy meghallgassák dr. Dobrossy István ügyvéd jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatóját.
Azt még egyelőre nem tudni, hogy csak 1-2 milliárdról vagy akár 15-20 milliárd forintos sikkasztásról van-e szó, az majd akkor fog kiderülni, ha valamennyi károsult megtette a feljelentést – derült ki az ügyvédi tájékoztatóból. A szakember elmondta, már megtették a név szerinti feljelentést D.né ellen a rendőrségen, s azért nem ismeretlen tettes ellen, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a vagyonuk zár alá vétele, hiszen itt az időnek nagy szerepe van.
Az ügyvéd a jelenlévőknek elmondta, ha hazamennek, vegyék elő a szerződéseiket, nézzék meg az azon szereplő kiadási és bevételi oldalt, írják össze mennyi hozamot vettek fel, azt vonják le, s a megmaradt összeget adják be kárként. Arra is figyelmeztetett, csak olyan összegekről tegyenek feljelentést, aminek az eredetét is tudják igazolni. Az is elhangzott, a kft. 2013. december 31-ei mérleg szerint saját tőkéje nem éri el a 30 millió forintot, tehát sem eszköz, sem forrás oldalon nincs meg a több milliárd, amit a károsultak befizettek. Az ügyvéd szerint a cég eltűnt tulajdonosának célszerű lenne minél hamarabb jelentkeznie a hatóságoknál, s beszámolni arról, hová tűnt a befektetők pénze, vagy az milyen ingatlanban, értékekben tárgyiasult, mert ez enyhítő körülménynek számítana a büntető eljárás során. Mivel az utazási irodának nem volt jogosultsága befektetési szolgáltatásokat nyújtani, így az ügyfelek nem számíthatnak kártalanításra sem az Országos Betétbiztosítási Alaptól, sem a Befektetési-védelmi Alaptól.
– Hogyan próbál segíteni az önkormányzat a károsultaknak? – kérdeztük Dobos Lászlót, Karcag polgármesterét.
– Ahogy szerdán megígértem egy spontán lakossági fórumon, az önkormányzat a lehetőségeihez mérten megpróbál segíteni. Ennek több formája van, például ha bármilyen információval rendelkezünk, ami segíti a nyomozást, azt a károsultak és a rendőrség tudomására hozzuk. Helyet, teret adunk – mint ma is – minden olyan összejövetelnek, lakossági fórumnak, ami segíti az ügy felgöngyölítését és segítünk a jogi megoldás megkeresésében egy általunk megkeresett, gazdasági ügyekre szakosodott ügyvéd segítségével.
– A fórumon kérdésként elhangzott, az önkormányzat miért nem vállalja át az ügyvédi költségeket az emberek helyett?
– A költségvetés elfogadásakor mi nem tervezhetünk be olyan összeget, ami egy bűncselekmény károsultjainak a kártalanítását szolgálná – hangsúlyozta a városvezető, aki szerint abban lehet bízni, hogy ha bebizonyosodik a bűnössége a cég tulajdonosainak, akkor a rendelkezésükre álló vagyonok, ingatlanjaik eladásából lehet várni a kártalanítást. Mint a tájékoztatón ügyvéd úr is elmondta, én is azt tudom tanácsolni, fontos, hogy minél gyorsabban és minél többen fogjanak össze, s tegyék meg a konkrét összegekre a feljelentést.
(szoljon)

“A románok számára kézenfekvő, hogy a magyar az ellenség”

Újratervezi prioritásait a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), amely április 17–18-án, Kolozsvárott tartja tisztújító kongresszusát. A jövőben nagyobb hangsúlyt kapnak a gazdasági-szociális problémák – mondta a Népszabadságnak adott interjúban Kelemen Hunor, az egyetlen jelölt a szövetségi elnöki posztra.
kele
A 2011-ben elnökké választott Kelemen irányításával a szövetség bonyolult időszakot hagy maga mögött. Kétszer is volt kormányon: 2012 közepén bizalmatlansági indítvánnyal távolították el a hatalomból, 2014 végén pedig – alig több mint félévi kormányzás után – önként távozott. Ekkor a szövetség vezetői úgy látták, az RMDSZ nem maradhat tagja a kabinetnek, miután az erdélyi magyarság tömegesen Klaus Johannisra, Victor Ponta miniszterelnök ellenlábasára voksolt az elnökválasztáson.
– Az RMDSZ bebizonyította, hogy képes felállni, ha nem látja biztosítottnak a programja megvalósítását – mondja Kelemen Hunor a választásokat megelőző időszakra utalva. Az ellenzékbe vonulást ugyanis az is indokolta, hogy a kormány nem oldotta meg a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar tagozatának ügyét, és nem rendezte a kisebbségi szimbólumok használatát. Ráadásul az elmúlt két évben rengeteg támadás érte a magyar nyelv- és jelképhasználatot, újabban pedig ügyészségi eljárások indultak a magyar egyházaknak visszaszolgáltatott ingatlanok ügyében.
– Veszélybe kerültek az elmúlt két és fél évtizedben elért eredmények – mondja erről Kelemen Hunor, aki szerint „egyesek nemcsak megállítanák, hanem egyenesen visszafordítanák a kommunisták által elkobzott ingatlanok restitúcióját”.
– Románia nem igazán rendelkezik demokratikus hagyományokkal, azonban az utóbbi években az egész régióban megfigyelhető volt a demokratikus értékek hanyatlása, a keménykezű politizálás iránti hajlam és az ellenségkép-keresés fokozódása. A románok számára pedig kézenfekvő, hogy a magyar az ellenség – magyarázza Kelemen a jelenséget, amelynek mélyebb okát a gazdasági-társadalmi problémákban és az ebből adódó csalódottságban látja.
– Nagyon sok embernek nincs munkahelye. Gyakran halljuk fiataloktól, hogy nem tudnak mit kezdeni a diplomájukkal, mert nem kaptak hasznosítható képzést. Foglalkoznunk kell tehát a munkahelyekkel és a minőségi oktatással. Ezt is értem újratervezés alatt – tette hozzá.
Az RMDSZ-t gyakran érte a vád, hogy kizárólag a nemzeti identitáshoz kapcsolódó kérdésekkel törődik. Arra a kérdésre, hogy a szociális-gazdasági problémák előtérbe kerülése nem jár-e a hagyományos kisebbségi kérdések hátterébe szorulásával, Kelemen Hunor nemleges választ adott, az úgynevezett magyar témák ugyanis nem kerülnek le a napirendről. Még akkor sem, ha egyes elemzők szerint nem időszerű például az autonómiáról beszélni.
– Ha csak a gazdasági-szociális problémákkal törődnénk, joggal kérdezhetné bárki, hogy miben különbözik az RDMSZ egy román párttól – fejtegette.
Az RMDSZ újbóli hatalomra kerülésével kapcsolatban megerősítette: voltak tárgyalások a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a szövetség vezetői között egy esetleges liberális kabinet támogatásáról, azonban a jelenlegi, szociáldemokrata (PSD) vezetésű kormány küszöbönálló bukását „kincstári optimizmusnak” minősítette. Kitérő választ adott a kérdésre, hogy miként szavazna az RMDSZ a liberálisok által beígért bizalmatlansági indítvány kapcsán. Ami az új államfővel való együttműködést illeti, Kelemen Hunor elmondta: nem lepte meg, hogy Klaus Johannis március 15-én „megfeledkezett” a magyarok köszöntéséről.
– Hasznosnak tartottam volna, ha üzen a magyaroknak, de nem számítottam másra – mondta a szövetségi elnök.
(NOL)

Újabb megállapodás a donbasszi fegyverzetcsökkentésről

Mára virradóan újabb alku köttetett Donbassz vonatkozásában Berlinben.
A francia-német ravaszdipáros már jó ideje úgy látta, hogy Valcmanék Istenkísértésbe kezdtek újabb és újabb csörtetéseikkel Donbasszban. Olyan kalandba, amellyel végveszélybe sodorják az ÜGYET, és végeredményben Maradék-Ukrajna teljes széthullásását érik el.
A “Normandiai Négyek” külügyminisztereinek Berlinben megtartott újabb tárgyalási fordulóján mára virradóan aztán Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter állítása szerint nagyon kemény tárgyalásokon megállapodás született arról, hogy az ütközőzónából a tankokat és a száz milliméternél kisebb kaliberű lövegeket és aknavetőket is ki kell vonniuk a feleknek.
A német és francia külügyminiszter közös nyilatkozatban aggodalmaskodnak a Donyeck, Sirokino és Mariupol környéki valcmanista vereségek miatt.
frank
Steinmeier szerint Moszkva és Kijev között “komoly nézetkülönbségek” vannak! Azt a német külügyminiszter nem jelezte, hogy ezek a nézetkülönbségek a kijevi junta erőltetett ütemű “demokratizálási” ténykedése miatt alakultak ki. Amire pedig éppen az USA-EU-NATO-latorszövetség ösztökélte kijevi kitartottjait, és finoman szólva is szemet huny kedvencei “demokráciát erősítő” cselekményei fölött.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/14/ujabb-megallapodas-a-donbasszi-fegyverzetcsokkentesrol/

74 NASA tudóst, mérnököt és orvost öltek meg az elmúlt két évben - Mi folyik a színfalak mögött?

Alberto Behar (47 éves) NASA tudós egy repülőgép szerencsétlenségben halt meg 2015 januárjában Los Angelesben, ezzel 74-re emelkedett a halott tudósok száma az elmúlt két évben. (1)

Alberto Behar segített annak bizonyításában, hogy valaha víz volt a Marson, és két Mars küldetés során is dolgozott. Robotikai szakértő is volt, aki azt kutatta, hogyan működhetnek a robotok mostoha körülmények között, mint például a víz alatt, vagy vulkánok belsejében.

Az elhunyt tudósok szokatlanul nagy száma az elmúlt években felvetette a kérdést, hogy ezek a halálesetek gyanúsak, vagy sem?

Behar szakértő pilóta volt, repülőoktató volt repülőgépen és helikopteren - az időjárási körülmények tiszták voltak, de valamilyen okból a gépe veszíteni kezdett a magasságából. Kashif Khurseed, a Van Nuys Repülőtér pilótája elmondta: "Nem tudom, hogy mi lehetett az oka. Nagyon jól tájékozott, hozzáértő és alapos volt."

Ez csupán egy a neves tudósok körében bekövetkezett számos gyanús haláleset közül, az elmúlt két év során 74 vezető orvos és NASA tudós halt meg, mely eseteket hivatalosan szinte kivétel nélkül öngyilkosságnak vagy balesetnek nyilvánították. Glenn Thomas (49 éves) az Egészségügyi Világszervezet szóvivője, és állítólag az Ebola és az AIDS szakértője volt. Thomas rajta volt az MH17-es járat fedélzetén, amikor 100 másik kutatóval együtt lelőtték a Maláj Légitársaság gépét 2014 július 17-én. (2)

Glenn Thomas
Joep Lange (59 éves) vezető AIDS kutató, valamint a Nemzetközi AIDS Társaság (IAS) egykori elnöke is az MH17-es járaton utazott. Mindannyian egyazon nemzetközi AIDS konferenciára tartottak. Egy csapásra megölték az AIDS vezető szakértőinek nagy részét, mielőtt részt vehettek volna egy globális konferencián. (3)

Joep Lange
Melissa Ketunuti (35 éves) egy gyerekorvos volt, aki a daganatokra specializálódott, ő szintén egy AIDS közösséggel dolgozott Botswanaban. Gúzsba kötötték, és Philadelphiában, saját házának pincéjében felgyújtották. (4) Dr. Anne Szarewski (53 éves) egy méhnyakrák szakértő volt, úttörő szerepet jászott a méhnyakrák elleni vakcina létrehozásában. (5)

Melissa Ketunuti
Szarewskit holtan találták londoni otthonában 2013 decemberében. A férje órákat töltött a bejárati ajtó átfúrásával, melyet felesége belülről zárt be, amikor rájött, hogy meghalt, és a mai napig nem tudja senki, hogy mi ölte meg. A halála után indult egy vizsgálat, de semmi meggyőzőt nem találtak.

Anne Szarewski
Talán az egyik legellentmondásosabb tudóshalál az elmúlt években Shane Truman Todd (31 éves) esete volt. 2012 június 31-én holtan találták, teste egy hullaházban volt Szingapúrban, ő villamosmérnök volt. (6)

Egy olyan fajta szigorúan titkos gépen dolgozott a kínaiak számára, amelyről úgy hitték, hogy egy védelmi fegyver. Shane azt mondta a családjának, hogy nem volt elégedett azzal, amit csinált, és féltette az életét, és állítólag arra kérték, hogy kompromittálja az Egyesült Államok biztonságát.

Otthagyta az állását, és emiatt el kellett mennie Kínából. Haza akart repülni, de előtte egy héttel az utolsó munkában töltött napja után meghalt, miután az ismeretlen gépen dolgozott. Tisztességtelen játékot gyanítottak, és a családja elkezdett kampányolni az igazságért. A kínai tisztviselők azt mondták, hogy megvizsgálják az ügyet, és megpróbálják kideríteni, hogy gyilkosság, vagy öngyilkosság történt, de azóta sincsenek válaszok.

Shane Truman Todd
A felsoroltak csak egy kis töredéke azon tudósoknak, akik gyanús körülmények között haltak meg. Még több rejtélyes tudós halálról itt olvashatsz bővebben: http://www.stevequayle.com/index.php?s=146.

Mindezek az emberek vagy vezető orvosszakértők, vagy vezető mérnökök voltak, és felmerül mindenkiben a kérdés, hogy vajon mit tudhattak, amiért meg kellett halniuk? Vagy mindez csak egyszerű véletlen?

Olyan időben, ahol az összeesküvés közhelyes, egyre nehezebb különbséget tenni aközött, hogy mi lehet összeesküvés, és mi az, ami csupán egy egyszerű és sajnálatos esemény. Mindenesetre hihetetlenül gyanús, hogy ezen halálesetek közül miért olyan sok az, ami különös. Ezek az emberek, akiket megöltek, talán olyan érzékeny információkhoz fértek hozzá, melyeket bizonyos kormányzati tisztviselők nem akartak nyilvánosságra hozni?

(1) - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2905123/
(2) - http://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-28363989
(3) - http://www.abc.net.au/news/2014-07-21/cooper-hiv
(4) - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2307171
(5) - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520360
(6) - http://www.cbsnews.com/news/48-hours-did-a-son-die

Neon Nettle
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/04/74-nasa-tudost-mernokot-es-orvost-oltek.html

Megszűnik a Végrehajtói Kamara – vasszigor köszönt a végrehajtókra?

Kilakoltatottak
Kilakoltatottak
– Otthonvédelem >> Elszámoltatás –

Az egyik oldalon a kilakoltatottak, s elszegényítettek tömegei, – a másik oldalon a kőgazdag végrehajtók. De mostantól vasszigor köszönthet rájuk a kormány szándékai szerint, – saját vagyonukkal is felelniük kell majd az elkövetett törvénytelenségekért.

Ígéretes tervek ezek feltéve, ha a Parlament és a kormányzat ténylegesen véghez is tudja vinni, – az egész folyamatot.

Felmerülhet még a kérdés: Vajon mennyi érdekérvényesítő hatalma maradt a végrehajtói maffiának? Egyelőre a még mindig birtokolt nagy összeharácsolt vagyonuk révén; – kiterjedt kapcsolatrendszerük lehet, s így bárkit megvehetnek, akit csak tudnak.

No, de most már a vagyonával felelhet ezután minden végrehajtó az általa elkövetett törvénytelenségekért, hanyag ügykezelésért, csalásokért, az emberek jogtalan kifosztásáért, – egyszóval: a végrehajtási bűncselekményekért.

Botrányhangulat és ügyészségi vizsgálat van körülöttük – (B.I./SzRTI).

MNO: “Vagyonukkal felelhetnek – A kormány szigorítana a végrehajtók munkafeltételein”

“Az ügyvédekhez hasonlóan korlátlan anyagi felelősség mellett dolgozhatnának a végrehajtók is – egyebek mellett ez áll az MNO birtokába került igazságügyi minisztériumi tervezetben.
Alapjaiban alakítaná át a bírósági végrehajtást a kormány. A kabinet által még nem tárgyalt javaslat akár már a parlament tavaszi ülésszakán az Országgyűlés elé kerülhet. A tárca érvelése szerint a végrehajtásról szóló törvény elmúlt húsz évben bevezetett módosításai nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, s az eljárások eredményessége folyamatosan csökken, ezért át kell alakítani a rendszert.
A dokumentum alapján vasszigor köszönthet az önálló bírósági végrehajtókra, akiknek a kinevezése a jövőben hét évre szólna. Azokat, akik továbbra is folytatni akarják munkájukat, pályázat útján nevezhetnék ki ismét. Emellett pályázat nélkül is tovább dolgozhatnának azok, akiknek munkája bizonyos feltételeknek megfelel.
A javaslat kitér arra is, hogy 2022-re minden végrehajtónak jogi végzettséggel kell rendelkeznie azért, hogy a szakma jogi hivatásrenddé válhasson. Lapunk tavaly októberben számolt be arról, hogy állattenyésztő, óvodapedagógus és könyvtáros végzettségű önálló bírósági végrehajtók is dolgoznak. A csaknem kétszáz hatósági személy csaknem felének pedig mindössze érettségije van, s alig negyven a jogi végzettségűek száma.
Fontos eleme a koncepciónak, hogy az ügyvédekhez hasonlóan a végrehajtóknál is bevezetnék a korlátlan anyagi felelősség viselését. Jelenleg a kártérítés vagy a sérelemdíj fedezetére a hatósági személy felelősségbiztosítást köteles kötni legalább húszmillió forint értékben, vagyis ha hibázik, nem neki kell helytállnia emiatt.
Az előterjesztés növelné az önálló bírósági végrehajtók számát is, ugyanis Magyarországon százezer lakosra csak 1,8 végrehajtó jut, ezzel pedig az utolsó előtti helyet foglaljuk el Európában, csak Írországot előzzük meg. A tervek szerint 232 végrehajtó lenne, ezzel 2,3-ra nőhet a százezer lakosra jutó arányszám.
Alapvető szerkezeti átalakítás vár a kamarára is. A javaslat szerint megszűnne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, s jogutódlással átalakulna Magyar Bírósági Végrehajtói Karrá, amely az érdek-képviseleti feladatokat látná el. Mellette létrejönne a kar hivatala, amelyre a közfeladatokkal kapcsolatos irányítói, végrehajtói feladatokat testálnák.
Utóbbi vezetőjét az igazságügyi miniszter nevezné ki, megbízatása hét évre szólna. A hivatal feladatai közé tartozna többek közt a vagyonkezelés, a pályáztatás lebonyolítása, a panaszkezelés és a fegyelmi feljelentés.”
MNO – B.I. – SzRTI

Egy minapi jogi konferenciáról szólva...



Elmondhatom, le is írhatom, hogy 2015. április 11-én ott voltam a Magyarok Házában megtartott "jogi konferencián".

Az ott elhangzottakról most nem szeretnék írni. Leginkább csak arról az egyről, ami nagyon KÖZÉRDEKŰEN AKTUÁLIS és azonnal orvosolandó nemzetstratégiai szempontból.
*
Arra a megjegyzésére gondolok Geri Tibornak, amikor felvetette annak eshetőségét is, hogy "kénytelenek lehetünk külső segítséget is kérni".
Amikor ezt mondta felszisszentek a körülötte ülő előadók és tiltakozásuknak adtak hangot. Ezzel kapcsolatban lenne - legfőképpen a tiltakozók felé - megjegyzésem, amit már oly sokszor, sokféleképpen megírtam itt a facés Jegyzetek között.
*
Mit várhat parlamenti képviselőitől az egyszerű választópolgár, amikor külföldi alapítványokat (Haza és Haladás) is meg lehetett annak nyerni, hogy olyan politikusokat pénzeljenek, mint pl Bajnai Gordon, aki képes volt - TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNY-be bújtatva elfogadtatni a parlamenttel azt a törvényt, amelyik lehetővé tette volna, hogy Magyarország területén kiépülhessen a NATO európai támaszpontja! Részletesebben itt olvasható.

Nem értem a Tibor körül fölszisszenőket! Nem értem őket, mert hogyan fogadhatják el zokszó nélkül a NATO számára maradék hazánk területének felkínálását akkor, amikor ez elleni tiltakozót leszólják és leintik????
*
Óva intek mindenkit attól, hogy feltételezze, hogy ez az egész törvény már feledésbe merült, vagy lemondtak a megvalósításáról! Szó nincsen erről!
"Ugyanis, azért gondolják "szükségesnek" ezeknek a nemzeti parkoknak az elhanyagolását, mert úgyis logisztikai központok fognak kiépülni rajta. Logisztikai központok, vagy inkább REZERVÁTUMOK? Egyik, a Kunsági Nemzeti Park már le lett tesztelve több alkalommal is a Kurultaj és a MOGY-ok megrendezésekor!"

*
Hiszen, katonaemberek lettek a Magyarok Szövetségének vezetői, akik járták az országot és egyfajta túlélési programmal igyekeztek fölkészíteni a majdani rezervátum-lakókat! De ezt most nem részletezném... Inkább felhívnám a figyelmet arra az ukrajnai polgárháborús helyzetre, amit valójában Magyarországon akartak kirobbantani!

Ezért mosolygott G.T. olyan elnézően a "bajsza" alatt, miközben sziszegtek a még mindig oly GYANÚTLAN jogász és nem jogász előadó kompetátok, ott a pulpituson ülve! Mert Tibornak, mint hivatásos fegyverforgatásra és különböző harcászati STRATÉGIÁKRA KIKÉPZETT embernek tudnia kell arról, hogy mi készül ellenünk JOBBRÓL és BALRÓL is - DEMOKRÁCIÁNAK hazudva!!!!
*
No, meg az sem közömbös - főleg számomra nem az - hogy már csak ÜRÜGYRE lenne szükségük ezen álságos hazaáruló politikusainknak, mint 1956-ban! Csakhogy, akkor a SZU hadseregének készítették elő a terpet, most, pedig minő "véletlen"? a NATO-nak!!! Mindig azoknak a hatalmaknak taszítják oda a hazánkat és a benne élőket, akiktől a legnagyobb védelmet és HASZNOT remélik a hatalom tulajdonosai.

Ugyanis, úgy olvassátok minden egyes leírt szavamat, hogy én vagyok az egyetlen SZEMTANÚJA, aki látta - és le is írja- el is mondja - hogy 1956-ban, már AUGUSZTUSBAN bálákba csomagolva, a magyar néphadsereg repülőgépéről dobálták le a kunsági legelőkre azokat a röpcédulákat, amellyel kiPROVOKÁLTÁK az "ellenforradalmat"!!!

Ezeket a röpcédulákat én már akkor láttam és egyet el is olvastam, mert amikor földet ért az egyik bála, kiszakadt és az apró kis papírok szerte-széjjel keringtek a levegőben. Elkaptam egyet, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lehet az a sok kis fehérség... Éppen ott nyaraltam és rokonaim állatait őriztem a legelőn.

*
Nnnaaaaaaaaaaaa én azóta élek CÉLKERESZTBEN!!!! Pedig, akkor még csak egy kisiskolás kislány voltam és semmit nem értettem a felhívásból, meg a kiáltványból, meg a sztrájkból... Fogalmam nem volt arról, hogy miért kapták ki az odaszaladó rokonaim oly ijedten a kezemből, mondván: "Ez nem gyeröknek való!"????

És milyen érdekes, hogy azóta sem tudtam ebből a CÉLKERESZTBŐL kikerülni??!!!

Ma már tudom, hogy arra várnak hátha én is meghalok, mint az egész nemzedékemhez tartozó VÉTLEN SZEMTANÚ!

Isis - ok okozati összefüggések

10930106_523971854410241_816039800713854883_n