2016. február 22., hétfő

Nemzetközi terrorizmus: több mint 80 ország támogatja az Iszlám Államot

Bassár el-Aszad hidfo.ru
Bassár el-Aszad szíriai elnök interjút adott az El Pais spanyol napilapnak; elmondása szerint több mint 80 ország – különösen Törökország és Szaúd-Arábia – biztosít pénzügyi, logisztikai és tárgyi támogatást az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.
Szíria elnöke a lapnak nyilatkozva továbbra is aktívnak és korlátlannak nevezte a terrorszervezet külföldi szponzoráltságát; működésének csak az szab korlátot, hogy mennyi emberanyag-utánpótlás érkezik Szíria területére – harcolni a terroristák oldalán -, mert számos külföldi ország közvetlen támogatja pénzzel a terrorszervezetet, mások logisztikai támogatást biztosítanak, rendszeres fegyverszállítmányokról és anyagi utánpótlásról gondoskodnak, vagy a toborzás szervezéséről gondoskodnak. Az államfő hangsúlyozta, hogy olyan országok is támogatják a Daesh működését, amelyek a nemzetközi politikában nyilvánosan elítélik a terrorizmust, és azt hangoztatják, hogy fellépnek a terroristák ellen. Vannak azonban olyan országok, melyek különböző politikai fórumokon politikailag támogatják a nemzetközi terrorizmus működését. Bassár el-Aszad azzal vádolja Szaúd-Arábiát, hogy a szíriai kormány megdöntéséért harcoló külföldi fegyveresek elsődleges támogatója.
Az államfő felszólította a nemzetközi közösség tagjait, hogy amennyiben valós tűzszünetet akarnak látni Szíriában és le akarják állítani a háborús helyzet miatt kialakult népvándorlást, akadályozzák meg, hogy bizonyos országok – különösen Törökország – újonnan toborzott terroristákat és még több fegyvert küldjenek Szíria területére, valamint logisztikai támogatást biztosítsanak a terroristáknak. Az ország legitim vezetője kizárólag Iránt és Oroszországot említette, mint a terrorizmus ellen valós harcot folytató országokat, segítségüket pedig a Szíriai Arab Hadsereg által folytatott harchoz létfontosságúnak nevezte. Aszad elmondása szerint Oroszország és Irán közreműködésének köszönhető, hogy öt évi háború után egy az ország bukásához közelítő helyzetből újra közel jutottak ahhoz, hogy stabilizálják Szíriát. Az erőteljesebb orosz fellépést pedig azzal magyarázta, hogy Törökország és Szaúd-Arábia kifejezte hajlandóságát a szárazföldi invázióra vonatkozóan. Így, mivel idegen hatalmak már nyíltan a legitim kormány beleegyezése nélkül küldenek fegyvereseket Szíriába, Moszkvának is nagyobb mozgástere van a szíriai rendezésre.
Aszad azonban egyértelművé tette, hogy amennyiben idegen hatalmak a kormány beleegyezése nélkül küldenek katonai alakulatokat Szíria területére, velük ugyanúgy fognak eljárni, ahogy az általuk küldött terroristákkal is az elmúlt évek folyamán. “Meg fogjuk védeni az országunkat. Ez idegen országok általi agresszió. Nincs semmi joguk beavatkozni Szíriában, se politikailag, sem pedig katonailag. Ez a nemzetközi jog sértése, és a szíriai állampolgárok elleni agresszív fellépés, akiknek viszont minden joguk megvan arra, hogy harcoljanak és megvédjék az országot”.
Az államfő hangsúlyozta, hogy a nyugati sajtó állításaival ellentétben az orosz légierő nagyon precízen választja meg célpontjait Szíriában, és a hatóságoknak nincs semmilyen arra utaló bizonyítéka, hogy a szövetségesek – Oroszország, Irán – beavatkozásának civil áldozatai lennének. “Valójában az amerikaiak tették ezt, rengeteg civilt öltek meg az ország északkeleti részén, mert nem a városokban támadnak, hanem a külvárosi részeket bombázzák.”
Szíria legitim kormánya érvényben lévő államközi szerződések alapján kérte fel Oroszországot a terrorizmus elleni fellépésre és katonai beavatkozásra, ami összhangban áll a nemzetközi joggal. A nyugati országok beavatkozását nem kérte a szíriai kormány, azok saját céljaik és motivációik mentén hajtanak végre bombázásokat egy független ország területén – annak ellenére, hogy annak külügyminisztériuma kifejezte tiltakozását a beavatkozások ellen -, ami a nemzetközi jog sértését jelenti. Mivel számos NATO-ország folytat katonai műveleteket Szíria területén, kijelenthető, hogy az országban az ENSZ-BT megkerülésével megkezdett – illegális – NATO-beavatkozás zajlik.


http://www.hidfo.ru/2016/02/nemzetkozi-terrorizmus-tobb-mint-80-orszag-tamogatja-az-iszlam-allamot/

Csehország nagyobb béremelést ad az orvosoknak és pedagógusoknak

Az egészségügyi dolgozók és más állami alkalmazottak további béremelésére tett ígéretet Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. 12 évvel az EU-csatlakozás után a fizetések még mindig alacsonyabbak, mint a szomszédos országokban, emiatt rengeteg orvos külföldre vándorol.
Sobotka újabb minimálbér-emelést helyezett kilátásba, és további béremelést ígért az állami alkalmazottaknak 2017. január 1-től kezdődően. Magyarország nincs egyedül az egészségügy katasztrofális helyzetével: az Európai Unióhoz történő csatlakozás óta a cseh orvosok Németországban és Ausztriában keresnek munkát. Munkaerőhiány lépett fel, az orvosok, nővérek elvándorlása folyamatos, mert Németországban és Ausztriában jóval magasabb fizetésért és jobb munkakörülmények közt végezhetik ugyanazt a munkát.
A miniszterelnök kijelentette, hogy elsőként az egészségügyi alkalmazottak és a pedagógusok kapnak nagyobb béremelést. Ezúttal nem a 2014-ben és 2015-ben megkezdett 3%-os emelkedésre számíthatnak, hanem a következő években jóval nagyobb emelkedés várható, hogy megállítsák – vagy legalább fékezzék – az elvándorlást. Sobotka elismerte, elfogadhatatlan, hogy az uniós csatlakozás óta eltelt több mint egy évtized után ekkora szakadék tátong a szomszédos országok béli és a csehországi megélhetési viszonyok közt, emiatt radikális béremelésre van szükség, mert az elvándorlás megállításához a nyugat-európai és belföldi bérek közti különbséget kell felszámolni.
Sobotka egyúttal elismerte, hogy bár a szakszervezetek követelik a helyzet rendezését, a vállalatok részéről jelentős ellenállásba ütközik a minimálbér emelése.
A Cseh Köztársaság Magyarországgal együtt, 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz. Az atlantista politikusok a nyugati bérek ígéretével kampányoltak az uniós csatlakozás mellett – majd a nyugati bérek elmaradását rajtuk kívül álló tényezőkre hárították – a gazdasági világválsággal indokolták -, ahogy hazánkban is. Emiatt a cseh egészségügy – akárcsak a magyar egészségügy – olyan helyzetbe került, hogy orvosokból, nővérekből nagy mértékű hiány mutatkozik, ami lassan már a rendszer alapvető működését sodorja veszélybe.
A hasonlóság nem véletlen: az Európai Unión belüli szabad munkavállalás okán ki csak teheti, más tagállamban keres állást, mert így a hazájukban kapott bérek sokszorosát kapják. Ha a kormány meg akarja állítani az egészségügy széthullását és az oktatás tovább züllését, ahhoz nem lesz elég az infláció mértékének megfelelő béremel(get)és, hanem azt kell végre megadni, amivel – mézesmadzagként – becsalogatták az embereket az Európai Unióba: nyugati béreket. Sobotka nyilatkozatából úgy tűnik, a cseh kormány kezdi megérteni, hogy eljött az ideje a drasztikus béremelésnek. Amennyiben tovább halogatják, az emberek mennek el érte más országba, és az egészségügyi rendszer működése ellehetetlenül.


http://www.hidfo.ru/2016/02/csehorszag-nagyobb-beremelest-ad-az-orvosoknak-es-pedagogusoknak/

Donbassz

dt
A kijevi hétvégi fölfordulás cseppet sem hatott zavarólag a junta Donbassz-környéki ténykedésére.
ki
Tegnap reggel az LNR területén fekvő Pervomajszkot 152 milliméteres tarackokkal bombázta Valcman latortüzérsége. Az ostrom közel három órán keresztül tartott. Ennek köszönhetően pillanatnyilag Pervomajszk “orrhosszal” vezet Gorlovka előtt a “Donbassz Stálingrádja” címért zajló versenyfutásban. Pedighát Gorlovka is, meg a szomszédos Zajcevo is kaptak latorgránátot a hétvégén szép számmal.
tre
Donyecktől északra-Jaszinovataja környékén-tegnap este tankcsata bontakozott ki.
Avgyejevka felől a kijevi junta bűnbandája megpróbálta áttörni a pufferzónát északkeleti irányba. A DNR egységei kezdetben csak kézi páncéltörő fegyverekkel tartották a frontot, ám később tankokat is be kellett hogy vessenek. Ezt követően két hoholtank gyors leolvadása láttán lelohadt a valcmanisták harci kedve, és megfutamodtak.
Marjinyka közelében egy martalócfedezékben kézigránáttal “szórakoztak a fijúg”! A dolog vége az lett, hogy a nagy fájdalmas ordítozásra a népköztársaságiak mentek oda, és szállították kórházba a négy sebesültet. A gyomormosást mellőzték náluk a sürgősségin.
Hajnali három órakor a donyecki retér folyamatos ostroma erősödött fel. Ekkor már a valcmanista martalócok a város “Volvo-Center” negyedét aknavetőzték. Nem maradhatott ki a “jóból” Szpartak sem.
Sztaromihajlovkát is éjjel kettőkor kezdték ágyúzni és aknavetőzni.
Telmanovo ostroma “CSAK” folytatódott/folytatódik.K


http://www.balrad.com/2016/02/22/donbassz-125/

Schulz: az elosztás önkéntes alapú, Magyarország nem fogad be migránsokat

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke elismerte, hogy Magyarország nem érintett a migránsok szétosztására vonatkozó kvótarendszerben, mert “más megközelítést” képvisel a bevándorlással kapcsolatban.
Schulz vasárnap a német ZDF televízió “Berlin direkt” című műsorában beszélt a hazánk kapcsán kialakult helyzetről, ahol egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország nem fog befogadni migránsokat a jelenlegi kvótarendszer alapján. Egyúttal emlékeztetett, hogy a migránsok szétosztása az uniós tagállamok közt önkéntes alapon zajlik. Az EU más országai saját döntésük alapján együttműködnek a migránsok önkéntes befogadásában – az EP elnöke erre Portugáliát és Spanyolországot említette példaként – Magyarország kapcsán pedig kijelentette, “Orbán Viktor egyértelműen úgy döntött, hogy a saját útját járja.”
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombati sajtótájékoztatóján azzal vádolta a kormányt, hogy kettős beszédet folytat a kvótákról: belföldön ellenzi a kvótarendszert és aláírásokat gyűjt, de a nemzetközi politikában nem áll ki az elutasító álláspont mellett.
Kovács Zoltán kormányszóvivő az ellenzéki nyilatkozatok miatt vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az Európai Tanács sem korábban, sem pedig most hétvégén nem döntött a kötelező kvótáról, ez csak a következő csúcstalálkozón lesz téma – Magyarország korábban nem szavazta meg a kötelező szétosztási kvótát, és Szlovákiával együtt az Európai Bíróságon támadja a kötelező alapon működtetett kvótarendszert. A hétvégi csúcstalálkozó záródokumentumát azonban minden tagállam elfogadta, így amelyik ország vállalja, az önkéntes alapon fogadhat be menekülteket, amivel főként Görögországot és Németországot tehermentesítik.



http://www.hidfo.ru/2016/02/schulz-az-elosztas-onkentes-magyarorszag-nem-fogad-be-migransokat/

Szíria

szr
Tegnapelőtt megszületett Szíriában valamiféle megállapodás egyfajta tűzszünetről. Több helyen el is indultak a szír kormány humanitárius segélyszállítmányai.
Aztán megtörtént a “csoda”! Először a Homsz-tartománybéli Al-Zahra városban robbantott két autóbombát az ISIS. Ez még a reggeli órákban volt.
Majd délután Damaszkusz Seyed-Zeinab negyedében is lecsapott tegnap az dzsihadista féregszervezet. Két öngyilkos merényletben 32 civil vesztette életét.
A Bal-Rad-nál valamicskével komolyabb elemzők megállapításai szerint “AZ A” valamiféle megállapodás arról az egyfajta tűzszünetről immáron felejthető dolog.
A polgárháborúban aktívan részt vevő felek körében amúgy sem okozott nagy meghatódást a tűzszünet híre. Már ha eljutott hozzájuk egyáltalán. Mert legalábbis a fő hadszíntereken nagy látszata valamiféle fegyvernyugvásnak nem volt.
Aleppo környékén a kormányhadsereg tegnap estére újabb hat települést latorjait vágta hidegre. A szír légierő pedig kibombázta fészkeikből Aula, Biza, Dana és Tadef zsiványbandáit, akik nem csak az elpusztult cimborák tetemeit, de a sebesült martalóckollégákat is a hadsereg gondjaira bízva távoztak “angolosan”.
Ma hajnalra lerendezték a kormányerők az Aleppo-katlan maradványlatorjainak sorsát is. A 800 martalócegyednyi dzsihadista “friss erőt” jószerével fél nap leforgása alatt teljes mértékben likvidálták. (Török oldalon már gyűlik az újabb alapanyag.)
Este az offenzíva parancsnoksága közleményben tudatta, hogy a stratégiai fontosságú hőerőmű “apróbb karcolásoktól” eltekintve, lényegében sértetlenül a kormányerők kezére került.
Latakia tartományban sem tétlenkedtek latorirtásilag a kormányhadsereg és a vele szövetséges milíciák. Ard el-Bata, Belt es-Assus, Deyruni, Kabuh, Hamrad és Hakura Tahtaniya településeket féregtelenítették késő estig.
Deir ez-Zor-ban patkányjáratot robbantott a Köztársasági Gárda. Becsléseik szerint száznál több dzsihadistát legalább nem kell elföldelni.
Al-Hasakah tartomány területén Ras al-Ain, Tel-Tamer és Tall-Hamis illetékes dzsihadista latorparancsnokai összesíthették új zsiványfészkükben a kormányerők ténykedésének köszönhető zsoldmegtakarítást. Szép summa kerekedhetett ki.
http://www.balrad.com/2016/02/22/sziria-65/


Mihelyt a cionista,mocsadék,nyugati férgek légzőkészüléken tartott gyilkos hordái vesztésre állnak,rögtön tűzszünetért üvöltöznek,hogy tudják amúgy igen-igen szétzilált soraikat rendezni.Sokadig háborús helyen játszák el ezt a trükköt,csodálom,hogy a győzelemre állók beveszik ezt a cumit.De most úgy néz ki,talán nem.Irtani őket az utolsó szálig,egyébként mi pusztulunk általuk.Mint ahogy ez már sok millió ember életébe került.Majd ha már egy darab sem maradt belőlük,akkor a győztesek szabhatják meg a “tűzszünetet”Addig usa,nato stb. kuss.