2018. január 13., szombat

A CDC elkezdi az amerikaiak felkészítését a nukleáris háborúra.

A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) nemrég bejelentette , hogy január 16-án tájékoztatást fog vezetni az Egyesült Államok égboltjaira " nukleáris robbanás közegészségügyi reagálására " vonatkozóan. A bejelentést csendesen elengedték a karácsonyi szünet után 2017. december 27-én, hogy elkerüljék a tömeghisztériás eseményt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti fokozott feszültség közepette.

asd
A közleményben a CDC hangsúlyozta a tervezési és előkészítési szakaszokat, mielőtt a nukleáris támadás végső soron csökkentené a halálozás és a betegség valószínűségét. Például a CDC azt a feltevést állítja fel, hogy az amerikaiak többsége rosszul tájékozódik a nukleáris robbanás fennmaradásáról, és azt állítja továbbá, hogy "a szövetségi, állami és helyi ügynökségek a közvetlen reagálási erőfeszítéseket fogják vezetni, a közegészségügy kulcsszerepet fog játszani válaszolni. "
"Bár a nukleáris robbanás valószínűtlen, pusztító eredményeket hozna, és korlátozott idő lenne a kritikus védelmi lépések megtételére" - olvasható a CDC weboldaláról szóló közlemény . Az ilyen eseményt fenyegető félelem ellenére a tervezés és az előkészítés csökkentheti a haláleseteket és betegség. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a legalább 24 órás tartózkodás létfontosságú az élet megmentése és a sugárterhelés csökkentése szempontjából "- mondta a CDC.

Megállítottak egy amerikai katonai konvojt Németországban

Egy német rendőr ujját a magasba emelve elmagyarázta az amerikai katonáknak, hogy Németországban mit szabad az utakon és mit nem – írja a Bild.de német napilap.
A német rendőrség megállított egy amerikai katonai konvojt, ami nem rendelkezett a Németországban szükséges dokumentációval – derült ki a Bild német napilap beszámolójából. A konvojjal egy lengyel vállalat szállított 6 M109 önjáró tarackot egy meg nem nevezett helyre, amit az amerikai hadsereg működtet Németországban. Legalábbis ezt állították az amerikai katonák, akik semmilyen hivatalos irattal nem tudták alátámasztani, hogy hova viszik a páncélosokat.
“A szükséges dokumentáció egésze hiányzott, a szállítmány túl széles volt, és mindenek felett túl nehéz” – derült ki a német rendőrség beszámolójából.
Az intézkedés eredményeként a szállítmányozó céget és az amerikai katonákat egyaránt megbírságolták.

http://www.hidfo.ru/2018/01/megallitottak-egy-amerikai-katonai-konvojt-nemetorszagban/