2016. október 10., hétfő

Megvétózták a szíriai légtérzárat

oroszorszag-ensz-bt-sziria-veto-hidfo-ru
Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának szombati ülésén megvétózta a szíriai válsággal kapcsolatos, Franciaország által benyújtott javaslatot, amely repüléstilalmi övezet létrehozását javasolta Szíria felett.
Oroszország külügyminisztériuma szerint amiatt vétózták meg a javaslatot, mert ígéretet tettek arra, hogy megakadályoznak minden olyan rendezési tervet, ami durván beavatkozik Szíria belügyeibe. A franciák által benyújtott javaslat a KM szerint egy
kiegyensúlyozatlan, politikailag motivált, egyoldalú intézkedés lett volna, ami katonai előnyhöz juttatja az állam ellen fegyveres harcot folytató terrorista csoportokat.
A javaslat repüléstilalmi övezetet hozott volna létre Aleppo felett. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az amerikai légierő Szíria felett lelőhette volna a szíriai légierő gépeit, az ENSZ BT felhatalmazására hivatkozva.
Az orosz külügyminisztérium hangsúlyozta; ez a javaslat egy leplezetlen próbálkozás volt arra, hogy a nyugati koalíció katonai előnyhöz juttassa a terroristákat, akik a javaslat elfogadása esetén nem kellene tartsanak a szíriai légierő bombázásaitól.


http://www.hidfo.ru/2016/10/megvetoztak-a-sziriai-legterzarat/

Trump durván beszólt: "Clinton börtönben fogja végezni"

http://www.atv.hu/kulfold/20161010-trump-durvan-beszolt-clinton-ortonben-fogja-vegezni
De egyelöre csak ez sikerült nekik a forgatókönyv szerint. Se a háború, se a totális összeomlás szerencsére sehol. S amíg Obama lesz az elnök (2017.jan.20), addig ez egészen biztosan úgy is fog maradni.  A redefininggod.com is elismeri, hogy újból Obama volt az, aki nem volt hajlandó megnyomni az atomgombot, hanem inkább újból "kihúzta a helyzet méregfogát". Szerintem észre fogja venni a világ, amikor kikerül az elnöki székböl ... Minden olyan kommentátor, aki állandóan Obama kritizálásával van elfoglalva, az surmó, cionáci ügynök, a legrosszabb fajtából.
Mivel Trumpnak oroszbarát imidzset építettek fel, és amennyiben jan. 20-án beül az elnöki székbe (sajnos nagyon valószínü), úgy ezután már nem tudnának világháborút kirobbantani az oroszokkal ... hacsaknem - valamilyen krízishelyzetre hivatkozva - ideiglenesen más ül majd be az elnöki székbe, aki hajlandó lesz megnyomni az atomgombot, mint például a republikánus házelnök Paul Ryan - utóbbi ezért szerepel egyre többet címlapon a médiumokban, s ezért építik neki újabban a Trump- és oroszellenes imidzsét. S ugyanezért építik Trump alelnök-jelöltjének, Mike Pence-nek is az oroszellenes imidzsét. Lehet hogy a beiktatása után valami történni fog Trump-al, pár hetes idöt adva az oroszellenes-imidzsü alelnökének, hogy megnyomhassa az atomgombot?

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=195:2016-06-24-05-12-59&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58