2015. június 16., kedd

Oroszország új mikrohullámú ágyúja képes kisütni a repülőgépek és drónok fedélzeti elektronikáját

Oroszország bejelentette a fejlesztését egy "mikrohullámú ágyúnak", amely képes megbénítani a drónokat és a precíziós fegyverek robbanófejeit.

Oroszország új mikrohullámú ágyúját a Rostec’s United Instrument Manufacturing Corporation gyártja, és feltelepíthető a BUK légelhárító rakétarendszer vázára is.

Az orosz kormány tulajdonában levő United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC), amely a Rostec Corporation leányvállalata, bejelentette, hogy a szuper-magas frekvenciájú (SHF) fegyvert egy bemutató során fogják leleplezni az Orosz Védelmi Minisztérium ARMY-2015 Nemzetközi Katonai-Műszaki Fórumán, amely a tervek szerint keddtől péntekig tart.

A fegyver egy 360 fokos repüléstilalmi övezetet hoz létre maga körül mintegy 10 km-es körzetben, és kisüti bármilyen repülőgép, drón, és nagy pontosságú irányított rakéta elektronikáját a hatósugarán belül.

Ez a mobil mikrohullámú sugárzás komplex módon végzi a frekvencia blokkolását a fedélzeti elektronika esetében az alacsony magasságú légi célpontoknál és nagy pontosságú fegyverek robbanófejeinél.

A forrás szerint az ágyú kialakítása lehetővé teszi, hogy fel lehessen szerelni a BUK légvédelmi rakétarendszer vázára is.


"A teljesítményét és a jellegét illetően nincs versenytársa a világon... Ha feltelepítik egy speciális platformra, egy SHF 'ágyú' teljes körű védelmet tud biztosítani", tette hozzá.


Az ágyú specifikációit még nem hozták nyilvánosságra, de a forrás alapján a „tervek szerint arra is használják, hogy teszteljék a katonai országos rádió-elektronikai rendszerek ellenállását a nagy teljesítményű mikrohullámú sugárzással szemben.
Persianews

Nyolcezer éves síremlékeket találtak az épülő autópálya mellett

Debrecen - Régészeti szenzáció Szentpéterszeg közelében: az M4-es autópálya mellett ritka leletekre bukkantak.
A szakemberek az autópálya pihenőjének közelében végeztek biztonsági feltárást,. Nyolcezer éves síremlékeket találtak a neolitikum korából, bennük például agyagszobrocskákat is. Hajdú Zsigmond, a Déri Múzeim régésze szerint az ásatási területen egy korabeli falu központja került elő, rengeteg értékes lelettel a mintegy 8000 évvel ezelőtti Kőrös-kultúra időszakából.

Értékes leletek kerültek elő

- A kiterjedését csak nagyjából tudjuk megsaccolni, de valószínű, hogy több hektáros település lehetett itt - mondta el Hajdú Zsigmond.

A feltárások során csaknem tucatnyi gödörsírt találtak. A halottak mellé különböző tárgyakat temettek el. 1977-ben volt már ásatás ezen a területen, de a most előkerült leletek meghatározóak lehetnek a kora neolit kultúra megismerése szempontjából.

- Nagy mennyiségű forrásanyagról van szó, nemcsak kerámiáról, csontról, kőeszközökről, hanem szerves maradványokról is. Ezek az 1977-78-as ásatásokhoz képest új információkat jelentenek majd erről az időszakról - hangsúlyozta Dani János régész.

Az ásatás tovább folytatódik, most a szomszédos, több hektáros terület feltárása következik. A napvilágra került tárgyi emlékeket a múzeum telepére szállítják, ahol tisztítás, restaurálás, értékelés után a leleteket előkészítik, hogy egy kiállításon bemutassák a közönségnek.


Videó: Dehir - Régészeti szenzáció Hajdú-Biharban

Norvégia kitiltja az egyetemekről az iráni diákokat

Iráni diákok pert indítanak a norvég kormány ellen, mert Norvégia számos Iránból érkező fiatalt eltiltott az ország egyetemeitől, arra hivatkozva, hogy ott olyan tudáshoz juthatnak, ami hasznosítható atomfegyver előállításához.
A norvég hatóságok szerint Irán azzal a céllal küldi a fiatalokat nyugati egyetemekre tanulni, hogy ott
megtanulják, hogyan kell atomfegyvert építeni.
Az Iránból érkező diákok tagadják ezeket a vádakat, ellenben felhívják a figyelmet arra, hogy amit Norvégia tesz, az diszkrimináció. A Press-TV iráni sajtóorgánum szerint Hamide Kaffas, egy a Trondheim Tudományegyetemen nemrég PhD fokozatot szerző iráni fiatal úgy döntött, hogy visszautazik az országba és pert indít a döntésért felelős tisztviselők ellen. Norvégia azonban megtagadta a vízum megadását, emiatt vissza kellett utaznia Iránba.
“Én és még 13 iráni diák levelet kaptunk a rendőrségtől, hogy el kell hagynunk Norvégiát, mert úgy gondolják, hogy olyan tudást szerzünk Norvégiában, amit tömegpusztító fegyver előállítására használhatunk fel.”
A forrás szerint 2012 óta több mint 50 iráni diákot utasítottak ki Norvégiából erre hivatkozva. Kaffas emiatt több mint 12 ezer aláírást gyűjtött össze, amit átadott a norvég hatóságoknak. Annak ellenére, hogy Norvégiát hagyományosan “befogadó” társadalomnak ismerik, a hatóságok lépése egyáltalán nem meglepő. Norvégia ugyanis szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal, és az iráni diákok diszkriminálásával kapcsolatban a már működő amerikai gyakorlatot vették át.
Ha az úgynevezett “nyílt társadalom” ideájának gyakorlati megnyilvánulását vizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy az “Amerikai álom” egészen zárt is tud lenni, ha az önmagát fejlettnek gondoló nyugati társadalom és az általuk “lator országoknak” nevezett társadalmak kapcsolatáról van szó. Az Egyesült Államok ugyanis iráni diákok tömegeit tiltotta ki az egyetemekről. Más országok csak az amerikai diszkriminációs gyakorlatot veszik át.
A University of Massachusetts 2015 februárjában megtiltotta, hogy az Egyesült Államokba érkező iráni fiatalok olyan területekre jelentkezhessenek a felsőoktatási intézményben, ami energetikával kapcsolatos, beleértve az atomenergia felhasználásával kapcsolatban álló tudományokat.
Az egyetem a 2012-es, az “iráni veszély csökkentéséről és szíriai emberi jogokról” szóló törvényre hivatkozva diszkriminálja a tanulókat. Ennek a gyakorlatnak deklarált célja, hogy Irán ne juthasson hozzá a nukleáris technológiával kapcsolatos tudáshoz. 2012 óta több iráni atomtudós is rejtélyes módon életét vesztette (“valakik” célzottan likvidálják az iráni atomtudósokat), és miközben a nehezen pótolható tudással egyre kevesebben rendelkeznek Iránban, az Egyesült Államok meg akarja akadályozni, hogy Irán előrehaladjon a technológiai fejlődésben. Az Egyesült Államok listázza az országba érkező iráni fiatalokat és Iránból származó személyeket, a listákat pedig a felsőoktatási intézmények rendelkezésére bocsátják, hogy az alapján kitiltsanak bizonyos személyeket. Ennek értelmében az amerikai egyetemek diszkriminálják a listán szereplő fiatalokat, akiket eltiltanak a mérnöki, vegyipari, elektronikai és informatikai, mechanikai és ipari mérnöki, fizikai, kémiai és mikrobiológiai képzésektől.
Az intézkedés nem csak sötét butaságról árulkodik, de egyben arra is rálátást enged, hogy az Egyesült Államok, miközben rendszeresen felemeli szavát “egyenlőség” és emberi jogi ideák képviseletében, állami szinten megkülönböztetett módon kezeli az úgynevezett “fejlett nyugatot”, minden más társadalomra pedig mint barbár közösségre tekint, akiket csak abból a célból szabad beengedni a nyugati egyetemekre, hogy onnan hazatérve a nyugati ideológiákat képviseljék saját hazájukban.
Az intézkedés a legjobb bizonyítéka annak, hogy miközben a szabadságot és egyenlőséget hirdetik, a gyakorlatban a liberális értelmiség egyfajta kulturális fasizmust képvisel, ami alacsonyabb rendűnek tekint minden nem-nyugati kultúrát és nem-nyugati politikai rendszert. Norvégia vazallusi szerepéből fakadóan alávetette magát ennek a gyakorlatnak.
Ugyanakkor a liberálisok kulturális fasizmusa számos kérdést felvet:
  • mennyivel tekinthető jobb embernek Barack Obama, mint az iráni ajatollah, vagy az orosz pátriárka?
  • Mennyivel érezzük jobban magunkat attól, ha Barack Obama parancsot adhat egy atomfegyver bevetésére, de az iráni ajatollah nem?
  • Mennyivel tekinthető “alacsonyabb rendűnek” az iráni ajatollah, mint egy Kenyából érkező amerikai elnök, akit saját kisebbségi komplexusának kiélésére helyeztek az elnöki székbe?
Értelemszerűen, semennyire. A nyugati társadalom egy része azonban láthatóan azt gondolja, hogy Barack Obama kezében jó kézben van az atomfegyver, Hamenei ajatollah kezében pedig nem lenne.
Eközben az iráni atomprogram témaköre ennél jóval mélyebb kérdéseket is felvet. Ugyanis már önmagában az a feltételezés, hogy Irán az atomenergia felhasználásával tömegpusztító fegyvert akar előállítani, előfeltételezi azt a prekoncepciót, miszerint az iráni vezetők is a nyugati gondolati kereteken belül mozognak, vagyis a technológiai fejlettséget a pusztítás céljába állítanák.
Ugyanakkor az a gondolkodásmód, miszerint a technológiát a pusztítás szolgálatába kell állítani – nem törvényszerűség, és nem szükségszerűség. Ez mindössze a nyugati társadalom gondolkodásmódja, ami sok mindent elárul arról, hogy valójában mennyire tekinthető fejlettnek a nyugati társadalom. A technológiai fejlettség ugyanis nem a “fejlettség” elsődleges és egyetlen indikátora; csak egy a sok közül, és a nyugati társadalom mindössze ebben az egy vonatkozásában tekinthető fejlettnek, sok más téren kifejezetten fejletlennek mondható.


http://hidfo.ru/2015/06/norvegia-kitiltja-az-egyetemekrol-az-irani-diakokat/

Hörög Amerika nyőstényördöge

Az USA nyőstényördöge-az elnöki címre aspiráló bilderbergista Bill Clinton volt elnök asszonya-Hillary Clinton tegnap megtartotta első nyilvános jelölti fröcsögését.
US Secretary of State Hillary Rodham Clinton speaks during a Green Partnership for Growth Event at Landstingetsalen,   the Parliament in Copenhagen, Denmark, on Thursday May 31, 2012.   Clinton arrived in Copenhagen Wednesday on a trip to consult key US allies and partners in Scandinavia on issues ranging from Syria, to the Arctic and the environment. (AP Photo / Saul Loeb, Pool)
Az Obamaki által is futtatott-a hírek szerint egykoron elnök urának kurvafelhajtójaként is ténykedő-ringyó olyan dolgot ígért be ezen első kotkodálásán, hogy ha azt Oroszország elnöke komolyan venné, ennek a sárkányivadéknak már nincs sok hátra ebből a földi létből!
Azt fújtatta Hillary nyőstényördög, hogyha ő az USA elnöke lesz, akkor megerősítve Izraellel a szövetséget, Oszama Bin Laden sorsára juttatja Vlagyimir Putyint.
Ez az elvetemült riherongy már most vette magának a bátorságot, hogy megfenyegesse Oroszország elnökét: NEM CSELEKEDHET AZ USA ELLENÉRE! ÁM HA MÉGIS…!
Obamaki ezt a bolond tyúkot az USA elnöki posztjára mint a legnagyszerűbb jelöltet ajánlotta!
Vélhető, hogy mindkettejük legnagyobb szerencséjére Vlagyimir Putyin tisztában van az elmeállapotukkal, és csak mosolyog és legyint a bolondok hőbörgésén!

Hisz nem tudják mit beszélnek!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/16/horog-amerika-nyostenyordoge/

A „Kiberberkut” közzétette az „Ajdar” nevű martalóc horda MINDEN EGYES EGYEDÉNEK NEVÉT – megadva személyes adataikat is (lakcím, telefonszám, igazolványának vagy útlevelének száma).

A bűnbanda népes: mintegy másfél ezer egyedről van szó.
latrok
A bennszülött tömeggyilkosok mellett szép számmal vannak külföldiek is – afgánok, tadzsikok, üzbégek, grúzok – továbbá svédek, és, bizony-bizony, a mi drágalátos lengyel barátaink is.
A lengyel náci, SS-altiszt unokája által irányított Európai Unióból, bizony, a mi drágalátos barátaink adják a legtöbb fizetett hóhért és gyilkost! „Wenger, polák, dwa bratanki”… Barátotok ám nektek mostantól a radai rosseb!
Az „Ajdar” talán a leghírhedtebb hiénafalka. Tavaly nyáron azzal kezdték, hogy amikor felvonultak Luganszk megye országútjain, négy, balszerencséjére éppen arra járó autóst egyszerűen lelőttek. Szitává, a volán mögött. Aki látta a videót, soha nem felejti el a középkorú asszonyt, aki megkövülten ül az úttesten, legényfiának holtteste mellett (akit a volán mögül rángattak ki, és lőttek agyon).
Az „Ajdarra” még Nyugaton is fölfigyeltek – az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának jelentései is megemlítik. El lehet képzelni, mit műveltek, ha még Nyugaton is rosszallóan emlékeztek meg róluk.
Ebben az „Ajdarban” szolgált az az elvetemült némber is, Nagyezsda Szavcsenko, akit – remélhetőleg – utolért megérdemelt büntetése. Két orosz újságíró megölésében találta bűnösnek az orosz bíróság – de sok donyecki szemtanú, áldozat (közöttük egy pravoszláv pópa) is beszámolt ennek a vérfarkas nősténynek a szadista tobzódásairól. (Nyugaton máris sivalkodnak miatta – némely nyugati államférfi tárgyalási tematikájában külön napirendi pontként szerepelnek e nőstényördög miatti aggódó sirámok. De hát már megszokhattuk. Hiszen ez a máglyára való haramia két „nagyszerű” dolgot is művelt: 1. OROSZOKAT, „oroszbarát szeparatistákat” kínzott és gyilkolt, ami csak istennek tetsző cselekedet lehet. 2. A nyugati liberálfasizmus alaptétele, hogy az áldozatokkal szemben mindig a bűnözőket, a gyilkosokat – az ő „emberi jogaikat” – kötelező védelmezni.
Egy időben úgy tűnt, hogy még a juntának is elege lett belőlük. Luganszk megye „kormányzója” (mármint az a bandita kinézetű hájpacni, akinek tiszte: a Luganszki Népköztársaságtól elfoglalt területek igazgatása) például bepanaszolta őket kijevi főnökeinél. Úgy tűnt, ezt a hiénafalkát szét is zavarják. Nem is tudom, hogy ennek realitásában hogyan lehetett akár fél percig is hinni.)
A listát közzétevő „Kiberberkut” – földalatti csoport. Tagjai az egykori különleges rendőri egység, a „Berkut” („Szirti Sas) harcosaiból – közülük is számítógépes szakemberekből – áll, mely egység tagjai 2013 novemberétől, a puccs győzelméig, életük, testi épségük árán is próbálták védeni az alkotmányos rendet (és az őket lefegyverző, cserben hagyó, eláruló Janukovics elnököt is).
A listát, hírek szerint, a harkovi ellenállók szerezték meg – egy, az ukrán gestapónál dolgozó valakitől (úgy látszik, ott még nem mindenkiből veszett ki az emberség). Ők adták azután tovább a „Kiberberkutnak” – amely már eddig is sok, a juntát leleplező kellemetlen tényt hozott nyilvánosságra.
Nos, partizánok, lehet kezdeni a hiénavadászatot! Reméljük, jól jön majd azután a lista az ukrán háborús bűnösök perében is. (Már ha az orosz vezetés is úgy akarja, hogy egyszer végre eljöhessen a számonkérés órája!)
kibb
„KIBERBERKUT: Nem felejtünk – és nem is bocsájtunk meg” (Cs. S.)

Átszervezik a német külföldi hírszerzést

A német Bundesnachrichtendienst külföldi hírszerző szolgálat vezetője teljes átszervezésre vonatkozó terveket jelentett be, hogy megakadályozzák az idén áprilisban nyilvánosságra jutott eset megismétlődését.
Gerhard Schindler, a BND igazgatója arról nyilatkozott, hogy a hivatal mindeddig példátlan kontroll alá fog kerülni. Kezdetben 6500 főt fognak áthelyezni könnyebben ellenőrizhető pozíciókba, és a hivatalt szigorú központosításnak vetik alá, ami fölött egy újonnan létrehozott jogi és statisztikai hivatal fog ellenőrzést kapni. A Süddeutsche Zeitung hétfői jelentésében számolt be az átszervezés előkészületeiről, hangsúlyozva az igazgató egyik fő megállapítását, miszerint a szolgálat az utóbbi évtized során jelentős mértékben decentralizálódott, ennek köszönhetően tömegessé váltak a visszaélések, ezek felszámolására pedig eddig példátlan központosítást kell végrehajtani.
Az igazgató nyilatkozata szerint továbbra is folytatni fogják az NSA-val folytatott együttműködést, de vannak tervek arra vonatkozóan, hogy “külső megfigyelőket” vonhatnak be ebbe a munkába. Gerhard Schindler szintén elismerte, hogy a Bundesnachrichtendienst az utóbbi évtized során olyan mértékben függővé vált az amerikai titkosszolgálatoktól, hogy az NSA-val folytatott együttműködés nélkül képtelen lenne ellátni feladatait.
A hivatal teljes átszervezéséről azt követően született döntés, hogy áprilisban kirobbant az amerikai kémbotrány; német sajtóorgánumok információkat hoztak nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a Bundesnachrichtendienst egy része az amerikai National Security Agency alárendelt szervezeteként működött, és az NSA a német titkosszolgálatok kapacitását használta fel európai célpontok megfigyelésére. Az NSA határozott meg célpontokat a német hivatal számára, melyeket a BND kellett megfigyeljen, miközben a megfigyelt célpontokról – vezető politikusokról, európai vállalatokról – állandó információszolgáltatást biztosítottak az amerikaiaknak.
A Németországban kirobbant kémbotrány rámutatott, hogy a német lakosság körében egyre fokozódik az Amerika-ellenesség. Májusi közvélemény-kutatások alapján Angela Merkel támogatottsága jelentősen csökkent, és mióta áprilisban nyilvánosságra jutott, hogy a német hivatalok az amerikai titkosszolgálatoknak alárendelve működnek, a németek több mint harmada gondolja úgy, hogy Merkel tudott az amerikaiak kiszolgálásáról, és szándékosan félrevezette a lakosságot.
A BND az NSA számára biztosított egyoldalú adatszolgáltatással Németország alkotmányát is sértette. A botrány kirobbanásakor előrevetíthető volt, hogy annak továbbgyűrűzése elkerülhetetlenül a hivatal felszámolásához és új külföldi hírszerző struktúrák létrehozásához, vagy a hivatal teljes átszervezéséhez vezet. Mivel az amerikai kémbotrány április óta a címlapokon szerepel Németországban, valószínűsíthető, hogy a botrány nem fog elülni. Sokkal inkább egy rendszerváltás előkészületeit jelenti, ami a hírszerző struktúrák teljes átszervezését követően a külügyminisztériumi alkalmazottak tekintélyes hányadának elbocsátásával fog folytatódni.


http://hidfo.ru/2015/06/atszervezik-a-nemet-kulfoldi-hirszerzest/

STRATFOR: Az USA fö cèlja egy èvszàzad ota az orosz-nèmet összefogàs megakadàlyozàsa!

George Friedman beszède. George Friedman egy privàt “Think tank” /agytröszt/ a STRATFOR alapitoja ès fönöke.
(A forditàst èrtelemszerüen, a lènyegtelen rèszek kihagyàsàval történt A video vège felè talàlhato egy tèrkèp a “biztonsàgi övezet”-tel.)

Egy terület sem lehet àllandoan bèkès, igy az USA sem. Ugy vèlem, hogy minket (USA-t) is fognak hàborus esemènyek kisèrni illetve èrinteni. Ugy gondolom, hogy Europa nem tèr vissza a nagy hàborukhoz, de az emberi termèszetböl fakadoan itt is lesznek fegyveres összetüzèsek bèkès idöszakokkal vàltakozva ès emberek pusztulnak el. De nem lesz több tizmillios halott, mint a 2. vilàghàboruban. Ehhez – vèlemènyem szerint – hozzàsegit Europa “kivàlasztottsàg” eszmèje. Tovàbbra is lesznek konfliktusok Europàban; nem tul règen Jugoszlàviàban zajlott, jelenleg pedig Ukrajnàban folyik. – Europa kapcsolata az USA-val – nekünk nincs kapcsolatunk Europàval. Kapcsolatunk van Romàniàval, Franciaorszàggal, de nem lètezik egy olyan Europa, amellyel kapcsolatunk lenne.
Az iszlàm extremizmus ugyan problèmàt jelent, de az USA lètèt nem fenyegeti.. Kell vele foglalkozni a megfelekö modon.
Külpolitikai èrdekeink màs irànyuak. A mult szàzadban az 1. ès a 2. vilàghàboruban, majd a hideghàborus idöszakban külpolitikailag Nèmetorszàg ès Oroszorszàg közötti kapcsolatok alakulàsa volt szàmunkra fontos. E kèt orszàg egymàssal szövetkezve az egyetlen olyan hatalmat kèpezheti, amely veszèlyt jelenthet szàmunkra. Èppen ezèrt elsörendü èrdekünk annak biztositàsa, hogy ez a szövetsèg ne jöjjön lètre.
Ha Ön egy szorult helyzetben lèvö ukràn lenne, akkor keresne valakit, aki egyedül is tudna segiteni – ès ez a valaki mi vagyunk, az Amerikai Egyesült Àllamok.
A mult hèten vagy tiz nappal ezelött Ben Hodges tàbornok az Europàban àllomàsozo amerikai szàrazföldi csapatok föparancsnoka – aki baklövèseiröl ismert – Ukrajnàba làtogatott. Ott tartozkodàsakor bejelentette, hogy a közeljövöben hivatalosan katonai tanàcsadok èrkeznek az orszàgba.
Több ukràn harcost kitüntetett annak ellenère, hogy az US protokoll tiltja külföldiek kitüntetèsèt.
Ezzel akarta mutatni, hogy az ukràn hadsereg az ö hadserege.
Az USA fegyvereket ès màs hadi felszerelèst szàllit a balti àllamokba, Romàniàba, Lengyelorszàgba ès Bulgàriàba – ez igen èrdekes dolog. Elözö nap pedig bejelentette Washington, hogy szàndèkàban àll Ukrajnànak is fegyvereket küldeni, ezt càfoltàk, de mègis teszik; a fegyverek szàllitàsa majd megtörtènik.
Az USA mindezt a NATO mellözèsèvel teszi, mivel a NATO hatàrozatok meghozatalàhoz valamennyi tagàllam egyhangu beleegyezèse szüksèges. (Erre utal Victoria Nuland Geoffrey Pyatt-hez, a kijevi amerikai nagykövethez intézett megjegyzèse, “fuck the EU”(KWK)).
A müveletek lènyege, hogy az USA egy biztonsàgi övezetet, “Cordon Sanitaire”-t akar Oroszorszàg körül kièpiteni. Ès Oroszorszàg tudja ezt.
Oroszorszàg azt gondolja, hogy az USA szàndèka az Orosz Föderacio megsemmisitèse. Èn azt hiszem, hogy nem akarjuk Oroszorszàgot elpusztitani, hanem csak egy kicsit megsebezni ès kàrokat okozni.
Mindenesetre visszatèrtünk az öreg jàtèkhoz.
Ha egy lengyellel, egy magyarral vagy egy romànnal elbeszèlgetünk, akkor nyilvànvalo lesz, hogy ök
egèsz màs vilàgban èlnek, mint a nèmetek, ès a nèmetek is egèsz màs vilàgban èlnek, mint a spanyolok.
Tehàt Europàban az egysèg hiànya uralkodik.
Az USA alapvetö èrdekei cèljàbol ellenörzi a vilàg valamennyi oceànjàt. Egy nagyhatalom sem tudta ezt
valaha is megtenni. Ennek alapjàn avatkozhatunk be vilàgszerte a nèpek ügyeibe ès ök nem tudnak
minket megtàmadni.
Ez egy szèp dolog.
Az oceànok ès a vilàgür ellenörzèsènek fenntartàsa alapozza meg hatalmunkat.
A legjobb modszer az ellensèges hajok legyözèsère, ha megakadàlyozzuk azok èpitèsèt.
A britek szàmàra az biztositotta a tengerek feletti hatalmat, hogy egyetlen europai orszàg sem tudott
hajohadat felàllitani, mivel folyton egymàs ellen hadakoztak.
Rèszemröl azt a politikàt ajànlanàm, amit Ronald Reagan,folytatott Iràn ès Irak esetèben. Mindkèt felet
tàmogatta, ezek egymàs ellen harcoltak (Iràn-Irak hàboru, 1980-88) ès nem ellenünk. Ez cinikus volt ès
erkölcsileg nem elfogadhato, de müködött.
Az USA nincs abban a helyzetben, hogy egèsz Euràzsiàt elfoglalja. Abban a pillanatban, amikor csizmànk
a földet èri, demografikusan szàmszerü hàtrànyban vagyunk. Egy hadsereget le tudunk gyözni, de nem
vagyunk kèpesek Irakot elfoglalni. Balga ötlet volt az, hogy a 130 ezer fös US katonasàg egy 25 millio la-
kosu orszàgot megszàlljon. New Yorkban a rendörök ès a lakosok szàma közötti aràny nagyobb, mint
Irakban az US katonàk ès a lakosok szàma közötti aràny volt.
Nem tudunk mindenhol fegyveresen beavatkozni, de kèpesek vagyunk arra, hogy az egymàs ellen harcolo feleket tàmogassuk ès igy azok csak magukra koncentràljanak. Tàmogatjuk öket politikailag, pènzügyileg, egyverekkel ès tanàcsadokkal. Különleges esetekben, mint Japànban, nem…..mint Vietnàmban, Irakban ès Afganisztànban megelözö csapàsokat (“spoiling attacks”) alkalmazunk. A taktikai megelözö csapàsok cèlja nem az ellensèg legyözèse, hanem egyensulyàbol valo kibillentèse. Ezt kiprobàltuk mindegyik hàboruban, igy Afganisztànban is. Problèma abbol keletkezett, miutàn az ellesèg gyensulyàt sikeresen megingattuk, ahelyett hogy azt mondtuk volna: “jo munkàt vègeztünk, menjünk haza”, azt mondtuk: “ez könnyü volt, èpitsük fel itt mèg a demokràciàt”.
Az USA nem tud Euràzsiàban mindenhol fegyveresen beavatkozni; ezt szelektiven ès lehetöleg ritkàn kell
tenni ès utolso lèpèskènt. Ha màr US csapatokat küldünk, akkor a beavatkozàsnak korlàtozattan kell törtènnie ès nem szabad gigantikus mèreteket öltenie.
Mint Imperium nem tehetjük meg, hogy az egèsz orszàgot, ahova katonàkat küldünk, elfoglaljuk. Annakidejèn a britek sem foglaltàk el egèsz Indiàt, csak egyes àllamait ès hagytàk öket egymàs ellen harcolni. Az indiai hadseregbe brit katonatiszteket èpitettek be. Az okori romaiak sem küldtek csapatokat a tàvolesö, birodalmon kivüli területekre. Màs orszàgokban uralkodo, Romàhoz hüsèges kiràlyokat hehyeztek oda. Ezeknek a feladata volt a bèke fenntartàsa a birodalom hatàrai mentèn. Azok a birodalmak, amelyek megprobàltak az elfoglalt területeken maguk uralkodni, azok megbuktak. Ez törtènt a nàci birodalommal is. Senkinek sincs olyan nagy hatalma, hogy az elfoglalt területeken direkt uralkodjèk. Nekünk, mint Imperiumnak okosan kell eljàrnunk.
Mèg nem lazithatunk ès mehetünk haza. Mèg csak a könyv harmadik fejezetènèl tartunk.
Oroszorszàg szàmàra lètfontossàgu, hogy Ukrajna tovàbbra is semleges pufferzona maradjon. Ha a nyugat (USA , NATO) Ukrajnàban az orosz hatàrig nyomul elöre, ez azt jelenti, hogy a nyugati erök Sztàlingràdtol (Volgogràdtol) 100 km, Moszkvàtol 500 km tàvolsàgra lesznek.
Ukrajna semlegessège nem felel meg az USA èrdekeinek. Èppen ezèrt rendeli el rohamosztagok szàllitàsàt Romàniàba, Bulgàriàba, Lengyelorszàgba ès a balti àllamokba. Ezzel lètrehozzuk az Intrermarum-ot ( a Fekete-tenger ès a Keleti-tenger között fekvö terület); a tervet Pilsudski dolgozta ki. Ès ez az USA szàmàra elönyben rèszesitett megoldàs.
Az igazi ismeretlen “vàltozo”-t Europàban a nèmetek jelentik. Ha ez a biztonsàgi övezet megvalosul, nem tudjuk, hogyan fognak a nèmetek viselkedni. A nèmet-orosz kapcsolatok összetettek, sokrètüek. Gerhard Schröder, volt nèmet kancellàr a Gazprom igazgatosàgi tagja.
Az USA fö cèlja az, hogy megakadàlyozza a nèmet kapital (töke) ès technologia egyesülèsèt az orosz termèszeti kincsekkel (köolaj, földgàz, àsvànyok) ès munkaerövel, amivel az USA màr egy èvszàzad ota probàlkozik. 1871 ota ez volt mindig a “nèmet kèrdès”.
(K-W K)

Maradjunk annyiban: “…az a mi szerencsénk, hogy ilyen orvosok dolgoznak a magyar egészségügyben…” -Már amíg el nem megy a kedvük az egésztől!

Szeged, Algyő – Éjjel kettőkor egy segítőkész orvos vitte haza a 72 éves Gonda Józsefnét, aki valami miatt bent felejtődött a szegedi klinika sürgősségi betegellátó osztályán. Az algyői asszonyt már délután hazaengedték, várta a betegszállítókat éjfél utánig, hiába.
– Aznap észrevettem, hogy feljöttek a szárnyas hangyák a fürdőszobában – idézi fel a június 5-én történt esetét a 72 éves algyői Gonda Józsefné.
Algyő – Gonda Józsefné az OSB-re került betegként, ahová a mentő szállította be, ellátása után azonban a betegszállító rendszer megfeledkezett róla és éjjel kettő órakor az egyik orvos vitte haza saját autóján. Fotó: Karnok Csaba
Algyő – Gonda Józsefné az OSB-re került betegként, ahová a mentő szállította be, ellátása után azonban a betegszállító rendszer megfeledkezett róla és éjjel kettő órakor az egyik orvos vitte haza saját autóján.
– Gyorsan megkerestem azt a szert, amiről tudom, hogy jó lehet ellenük. Beszórtam. Ez olyan jól sikerült, hogy alig bírtam kijönni onnan, annyira fulladtam a szagától. Alig bírtam átkiabálni a szomszédba, hogy „Bandi, mögfulladok”. Jöttek gyorsan: a gyerek, szegény, a kerítésen ugrott át… Segítettek. Ittam tejet. Mivel kórházba nem akartam menni, kihívták a háziorvosunkat, aki adott valamilyen gyógyszert, megittam. Addigra már jobban lettem, de a doktornő azt mondta, biztos, ami biztos, beküld a klinikára, az SBO-ra, mert ő nem tudja megállapítani, milyen mérgezés ért.
Gonda Józsefnét bevitte a mentő. Megvizsgálták, nem találtak semmi komolyabb bajt. A papír szerint délután háromnegyed 5-re az SBO megrendelte a betegszállítást, hazafelé. Azt mondták neki, hogy mindjárt jön érte a betegszállító, és hazaviszi, várjanak a kísérőjével nyugodtan a váróban
– Vártunk, vártunk, hát nem jöttek. Egy idő után óránként érdeklődtünk a pultnál, ahol megnyugtattak. Este 8-kor érdeklődtem utoljára. Aztán már csak vártunk.
Gonda Józsefnéhez és kísérőjéhez hajnali egykor lépett oda a vezető nővér, csodálkozva, hogy miért vannak még ott.
– Mondtam, azért, mert nem jött értünk senki. Nagyon csodálkozott, mert, ahogy mondta, a betegszállítók már régen hazamentek… Felajánlotta, ad nekünk egy ágyat, és lefekhetünk, aztán reggel hat után hazamegyünk. De hát nem voltak benn nálam a gyógyszereim, és én fürdés nélkül nem szoktam lefeküdni! Két órakor odajött hozzánk az az orvos, egy tünemény. Fiatal férfi, mondta a nevét is, de sajnos elfelejtettem. Felajánlotta, hogy elhozna ő minket Algyőre a kocsijával, mindjárt átöltözik… Így is lett. Hazahozott minket, nagyon köszönöm neki.
Gonda néni hozzátette, előfordult már vele párszor, hogy vizsgálatra kellett mennie, és betegszállítók vitték, de eddig nem volt ilyen problémája. Ez az első kellemetlen élménye.
Megfeledkeztek róla? Elkavarodott a papírja? Ki lehet az az orvos, aki úgy döntött, emberséggel segít helyrehozni egy rendszerhibát? Ezt nem sikerült kideríteni. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályának bejáratánál, az információs pultnál emlékeztek az esetre, megtudtuk az orvos nevét is. Ő azonban nem akarta, hogy megemlítsük, és nem is kívánt nyilatkozni. Pető Zoltán egyetemi docens, az osztály vezetője pedig azt mondta, a klinikai központ nem kommentálja a történteket.
Emberi tévedés vagy rendszerhiba műve, hogy éjszakára a szegedi SBO-n felejtődött egy beteg, akit még délután haza kellett volna szállítani Algyőre?
Ez a kérdés a kedden megjelent cikkünk nyomán, de választ még nem kaptunk rá. A klinikai központ nem nyilatkozott az ügyről. A másik szóba jöhető forrás az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), amely a betegszállítást szervezi és felügyeli. A háziorvosoktól vagy egészségügyi intézményektől a 18-20-as telefonszámra érkező vagy interneten befutó megrendelésről a mentőknél lévő központ dönti el, melyik betegszállító vállalkozásnak továbbítja. Az Országos Mentőszolgálatnál azt kérték, írjuk le az esettel kapcsolatos összes adatot, ezek alapján megvizsgálják, mi történt, és válaszolnak, de ez biztosan nem megy egy nap alatt.
Szeged – betegszállító autók közlekednek az SZTE klinikájára. Fotó: Karnok Csaba
Szeged – betegszállító autók közlekednek az SZTE klinikájára.
Csongrád megyében négy betegszállító vállalkozás dolgozik, tudomásunk szerint 23 autóval, így egy jármű papíron több mint 18 ezer embert szolgál ki. A valóságban is nagyon sok a fuvarjuk. A betegszállító cégek országosan gyakran teszik szóvá, hogy a rendszer nem működik jól, a betegeknek indokolatlanul sokat kell várniuk, mert a vállalkozások nem vonhatnak be több autót a munkába, a finanszírozásuk ezt nem teszi lehetővé.
A cégek területi elosztás alapján dolgoznak. Az Algyőre is szállító kft. ügyvezetője írásban kérte kérdéseinket, írásban is fog válaszolni.
Az, hogy mi történhetett, olvasóinkat is foglalkoztatja. Az interneten is közölt cikkünk mellett a legtöbb hozzászóló annak az orvosnak az emberségét méltatta, aki az algyői asszonyt és kísérőjét a kocsijával éjjel kettőkor hazavitte. Többen is úgy látják, az a mi szerencsénk, hogy ilyen orvosok dolgoznak a magyar egészségügyben. Mások a történet árnyoldalát nézték, arra figyelmeztettek, nem biztos, hogy a betegszállítók a hibásak. És volt olyan vélemény, amely szerint a magyar egészségügy attól sem lenne jobb, „ha több pénzt pumpálnának bele”.
(delmagyar)

Hol az aggresszor?

Olaszország illegális bevándorlókkal árasztja el Európát

Olaszország fontolóra veszi, hogy radikális megoldással kényszerítse az Európai Uniót arra, hogy segítsen a tömeges bevándorlás leállításában a déli határok mentén.
A Corriere della Sera napilapban megjelent egy interjú Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel, aki kijelentette, hogy készen állnak a bevándorlók tömegeit ráereszteni Európára, ha Brüsszel nem hajlandó több segítséget adni az unió déli határainak védelmében. Matteo Renzi  nyilatkozata szerint Olaszország – abban az esetben, ha nem kapja meg a határok lezárásához szükséges forrásokat – készen áll arra, hogy ellenőrzés nélkül továbbengedjen minden illegális bevándorlót a schengeni övezetbe.
Az Olaszország által tervezett intézkedések közt szerepel, hogy megtiltják minden olyan hajó belépését az ország felségvizeire, melyek felvették az illegális bevándorlókat és segítenének nekik eljutni Észak-Afrikából Európába. A tiltás érvényes lenne minden, illegális bevándorlókat szállító hajóra, tehát azokra is, melyek a Földközi-tengeren bekövetkező katasztrófák után mentik ki és vinnék partra a “hajótörötteket”.
Renzi az interjú során kijelentette, hogy abban az esetben kezdik meg a “B-terv” megvalósítását, ha Brüsszel “a szolidaritás útját választja” a válsághelyzetben lévő Olaszországgal szemben.
Az olasz kormányfő nyilatkozata után az EuroNews arról számolt be, hogy Franciaország lezárta a teljes déli határszakaszt. Ha Brüsszel a “szolidaritás útját” is választja, a tagállamok nem: az olasz-francia határon rendőrsorfal várja az illegális bevándorlókat, és visszafordítanak mindenkit, aki nem rendelkezik érvényes okmányokkal.
A tömeges bevándorlás mostanra az Európai Unió egyik legjelentősebb problémájává lépett elő, és egyben potenciális politikai fegyverré is vált a tagállamok kezében. Görögország védelmi minisztere, Panosz Kammenosz március elején bejelentette, hogy amennyiben az Európai Unió nem mutat hajlandóságot az adósságok egy részének elengedésére, Görögország felhagy a határok őrizetével, és egyetlen év leforgása alatt több millió bevándorlóval árasztják el Európát.
A tömeges bevándorlás problémája lehetővé teszi, hogy a helyi hatóságok egy asszimetrikus helyzetből is jelentős engedményeket kényszerítsenek ki Brüsszellel szemben. A tagállamok megtehetik, hogy az illegális bevándorlók tömeges beengedésével zsarolják meg Brüsszelt. Ugyanez a lehetőség adott a periféria-országok határ menti településeinek vezetői számára is. A helyi hatóságok megtehetik, hogy a kormánytól minden szükséges eszköz megadását kikényszerítsék a bevándorlási hullám kezelésére, ha a kormánynak ultimátumot adnak, és bejelentik, hogy vagy megkapják a szükséges forrásokat, vagy megnyitják a bevándorlók előtt a teljes, általuk ellenőrzött határszakaszt.


http://hidfo.ru/2015/06/olaszorszag-illegalis-bevandorlokkal-araszthatja-el-europat/