2016. október 17., hétfő

Ismét Pesti Majdanra készülnek a liberálisok

Budapest, 2016. október 16. Résztvevõk a Lehet Más a Politika (LMP), az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös demonstrációján a fõváros V. kerületében, a Szabad sajtó úton 2016. október 16-án. Az ellenzéki pártok a Népszabadság megszüntetése és a korrupció ellen tüntettek. MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest, 2016. október 16.
Résztvevõk a Lehet Más a Politika (LMP), az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös demonstrációján a fõváros V. kerületében, a Szabad sajtó úton 2016. október 16-án. Az ellenzéki pártok a Népszabadság megszüntetése és a korrupció ellen tüntettek.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Nyílt lázadásra uszítanak a törvényes kormány ellen, – s ezt merészelik forradalomnak nevezni.

Ellenzéki tüntetés a Népszabadság felfüggesztése és a korrupció ellen

A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek vasárnap délután Budapesten az LMP, az Együtt és a PM szervezésében.
Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője azt hangsúlyozta: Magyarországon a korrupció nem a kormányzás sajnálatos mellékterméke, hanem “maga a rendszer”, a szisztémát pedig mára szinte tökéletesre csiszolták a felügyeleti szervek átalakításával; utóbbiak között megemlítette az ügyészséget, a Nemzeti Választási Bizottságot és az Alkotmánybíróságot.
A politikus szerint a kormányzat azért akarja elhallgattatni a civil szervezeteket és a független(sic!) médiumokat, “akik szembesíteni képesek őket a saját hazugságaikkal”, mert a kormányoldal virtuális valóságot épít, s ha ez a törekvés sikerrel jár, hermetikusan zárttá tehető a rendszer.
Hargitai Miklós, a legutóbb múlt szombaton megjelent Népszabadság munkatársa arról beszélt, a tulajdonos mindeddig nem adott magyarázatot a lap bezárására, ugyanakkor a lépést – amely szavai szerint nagyobb kárt okozott az orgánum egész éves veszteségénél – úgy tették meg, hogy nem tájékoztatták az akkori vezérigazgatót, aki, amikor megtudta ezt, leköszönt posztjáról. Kifogásolta, hogy azt a lapot zárták be, amely korrupciós ügyekről írt, és nem azokat a politikusokat, akik “könyékig turkáltak a közösben”.
A Lopják a szabadságunk. Repüljenek! című demonstráción Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a magyar társadalom rákjának nevezte a korrupciót, hangsúlyozva, hogy közel a halál, noha törvények sorával garantálni lehetne az elszámoltathatóságot, megköthető volna a politikusok keze.
Az LMP-s politikus szerint az ország történetének legsúlyosabb, államilag szervezett és segített csalássorozata zajlik az uniós források körül, amelyeknek általában a felét ellopják, így “minden magyar emberre jut egymillió ellopott pénz”. Hozzátette: ebből a pénzből médiajelenlétet éppúgy szervezhetnek, mint “az ország történetének egyik leggyalázatosabb félelemkeltő kampányát”, s arról beszélt, “2018-ban évtizedekre dőlhet el Magyarország sorsa”, ha akkor nem sikerül a kormányváltás, akkor már csak – az általa nem támogatott – forradalom jöhet. “Csak azzal két baj van: (…) a magyar embereknek az a baj, hogy nem tudjuk hogy mikor fog elkövetkezni, a hatalomnak pedig az a baj, hogy nem tudja, hogy az a testi épségére mennyire lesz veszélyes. Tegyünk meg mindent azért, hogy ne is kelljen megtudniuk” – mondta.
Juhász Péter, az Együtt alelnöke arról beszélt, hogy a korrupciónál már csak az nagyobb, történelmi bűn, hogy a miniszterelnök nyugat helyett kelet felé fordítja az országot.
A tüntetők között többen az Együtt transzparensét vagy a PM zászlaját emelték a magasba, néhányan Kossuth-címeres táblákkal tiltakoztak, az összegyűltek a kormányzati szereplők vagy intézkedések említésekor többször füttyel vagy sípszóval fejezték ki nemtetszésüket, a Népszabadság felfüggesztése kapcsán pedig azt skandálták: nem hagyjuk!
Úgyhogy készülhetnek a magyarok. Mert a liberálisok és a szocialisták addig tüntetnek majd, míg valami komoly baj nem történik, s ki nem provokálják emberek tucatjai, vagy akár százai halálát. A forgatókönyv ismeretes, akárcsak annak idején Kijevben. Csak az ország feliratot változtatják meg a ‘Gladio’ titkos szervezői.
KIEV, UKRAINE - JANUARY 24: Anti-government protesters clash with police on Hrushevskoho Street near Dynamo stadium on January 24, 2014 in Kiev, Ukraine. After two months of primarily peaceful anti-government protests in the city center, new laws meant to end the protest movement have sparked violent clashes in recent days. (Photo by Brendan Hoffman/Getty Images) *** Local Caption ***
Kijev 2014. január 24.
MTI – SzRTI

Skócia újabb függetlenségi népszavazást tartana

Újabb függetlenségi népszavazás kiírását helyezte kilátásba Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, arra az esetre, ha a britek nem mutatnak hajlandóságot Skócia nemzeti érdekeinek megvédésére.
Nicola Sturgeon vasárnap azt mondta, az Egyesült Királyság hajlandóságot kell mutasson a skót nemzeti érdek védelmére, ellenkező esetben Skócia még 2020 előtt újabb népszavazást tart a függetlenedésről. A nyilatkozat szerint, ha Theresa May brit miniszterelnök nem veszi figyelembe a skótok EU-tagsággal kapcsolatos követeléseit, Skócia még a hét folyamán előáll az újabb referendum kiírását rögzítő törvényjavaslattal, és a szavazást még azt megelőzően lefolytatnák, hogy a brit és az uniós vezetők végeznének a kilépési tárgyalásokkal, melyek várhatóan 2017 márciusában kezdődnek.
Skócia korábban 2014-ben tartott függetlenségi referendumot, melynek során a lakosság 55%-amellett döntött, hogy Skócia az Egyesült Királyság része maradjon. Ekkor az Egyesült Királyság még része volt az Európai Uniónak, a kilépés azonban az elszakadás irányába módosítja a közvéleményt, mert leginkább a skót lakosság a brit EU-tagság haszonélvezője, emiatt ők inkább maradnának az Európai Unió tagállama, mint az Egyesült Királyság része.
A britek június 23-án döntöttek az Európai Unióból kilépésről. A referendum során a választók 51,9%-a, vagyis több mint 17,4 millió ember a kilépésre szavazott. A skót lakosság többsége azonban továbbra is az EU-tagság pártján áll.

http://www.hidfo.ru/2016/10/skocia-ujabb-fuggetlensegi-nepszavazast-tartana/



Az EU miatt szétszakadhat az Egyesült Királyság

Skócia és Észak-Írország különleges státuszú országként az Európai Unió tagállama akar maradni, miután az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból.
Június 23-án Skóciában és Észak-Írországban is a lakosság többsége az EU-tagság megtartására szavazott, Anglia és Wales azonban megszavazta a kilépést. Az Egyesült Királyság emiatt az egyértelmű belső ellentét miatt nehéz helyzetbe kerül a kilépési tárgyalások megkezdésekor; a brit kormány új együttműködési megállapodást akar a kilépést követően, Skócia és Észak-Írország azonban az EU-tagállama akar maradni.
Nicola Sturgeon kormánya amellett, hogy újabb referendumot akar kiírni Skócia függetlenedéséről, a brit kormánnyal párhuzamosan külön tárgyalásokat akar folytatni az Európai Unióval; ennek megfelelően kinevezik a tárgyalódelegáció tagjait, és külön kereskedelmi irodákat nyitnak Európában.
Sturgeon egy négypontos programot hirdetett meg, ami megalapozza az uniós tagság megtartását. Ennek részeként egy új kereskedelmi testületet hoz létre a skót kormány, és bevonják a befolyásosabb skót milliárdosokat az uniós export fokozásába. Emellett Skócia külön kereskedelmi képviseletet nyit Berlinben, és befektetési központokat Dublinban, Londonban, Brüsszelben. A program célja megalapozni egy olyan helyzetet, amelyben Skócia az EU-ba irányuló exportra alapozottan erős tárgyalási pozícióhoz jut, és kieszközölheti az uniós tagság megtartását különleges státusszal bíró, független országként.
Észak-Írország szintén felkészült arra, hogy közvetlen tárgyalásokat folytasson Brüsszellel, és kivívja a tartománynak a különleges státuszú tagságot. A két régió és London közt éles szembenállás alakult ki, hiszen a brit kormány most készül a kilépési tárgyalások megkezdésére, amelyben Skócia és Észak-Írország nem tudja elég határozottan képviselni saját érdekeit. Éles ellentét alakult ki a bevándorlással kapcsolatban is, és ebben a tekintetben a brit kormány is megosztott; Theresa May kormányán belül sincs egységes vélemény azzal kapcsolatban, hogy a kilépést követően milyen mértékben engedélyezzék a bevándorlást. Egyik alternatíva szerint a diákok és turisták esetében lenne engedélyezett az uniós állampolgárok beutazása, ám a munkavállalásukat korlátoznák. Emellett másik uralkodó vélemény, hogy a jelenlegi állapotokat kell fenntartani, a kilépést követően ne korlátozzák tovább a munkavállalást. Mivel a brit kormány tagjainak nincs egységes álláspontja ebben a tekintetben, ez további löketet ad a két elszakadó tartománynak, hogy saját maga határozzon a kilépést követő viszonyokról, saját nemzeti érdekeinek megfelelően.

http://www.hidfo.ru/2016/10/az-eu-miatt-szetszakadhat-az-egyesult-kiralysag/

Külföldi zsoldosok százai érkeztek az ukrán frontra

amerikai-katona-hidfo-ru
A Luganszki Népi Köztársaság hírszerzése szerint az Egyesült Államokból, Kanadából, Lengyelországból és a balti országokból érkeztek zsoldosok az ukrán frontra.
Oleg Anascsenko, a luganszki népi milíciák vezérkari főnöke sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy hírszerzési információk szerint az Amerikai Egyesült Államokból, Lengyelországból és a balti országokból több száz zsoldos érkezett Ukrajnába. A Ria Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint az idegen fegyveresek teljes felszerelésben érkeztek a frontvonal mellett ukrán ellenőrzés alatt lévő három faluba, Szeverodonyecktől nem messze. Ezeken a területeken külföldi “instruktorok” folytatják az ukrán katonák kiképzését.
A luganszki hírszerzés tudomása szerint emellett Shastia területén – szintén a frontvonal mellett – is működik egy kiképzőtábor, ahol amerikai és lengyel instruktorok mesterlövészeket és szabotőröket készítenek fel, abból a célból, hogy később beszivárogjanak a független köztársaság területére.
Anascsenko szerint Polovinkino területén látták mintegy 150 külföldi zsoldos érkezését, akik amerikai gépfegyverekkel voltak felszerelve, emellett számos önjáró löveg érkezett velük. A hírszerzés szerint egy közeli településen szintén NATO-standard lőfegyverekkel rendelkező külföldi zsoldosokat láttak.
Szeptember végén az EBESZ megfigyelői is megerősítették, hogy Luganszk területén grúziai zsoldosok jelentek meg. A nemzetközi megfigyelők szerint a zsoldosok nyíltan “Grúziai Légió” jelzést viseltek, és grúz nyelven beszéltek egymással. A kérdéses területen három helyi lakos tanúsította, hogy a zsoldosok a környéken családi házakban rendezkedtek be.
Vasárnap Alekszandr Zaharcsenko felhívta a figyelmet arra, hogy a kijevi kormány mostanra teljesen figyelmen kívül hagyja a minszki egyezményt, a konfliktus békés rendezését célzó megállapodást. A minszki egyezmény szerint minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét.


http://www.hidfo.ru/2016/10/kulfoldi-zsoldosok-szazai-erkeztek-az-ukran-frontra/



Meggyilkolták a donyecki milícia parancsnokát

motorola-arszenij-pavlov-hidfo-ru
Robbantásos merénylet során életét veszítette Arszenij Pavlov, a donyecki népi milícia egy közismert parancsnoka. Pavlovot egy hónappal ezelőtt az ukrán elnök fenyegette meg, halálát követően újra kiújulhat a háború.
Pavlovval vasárnap éjjel, saját házának liftjében végzett egy pokolgép. Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság vezetője szerint ukrán szabotőrök állnak a merénylet mögött, és a gyilkosság hadüzenet volt Kijev részéről.
A helyi média beszámol arról, hogy Pavlovot – aki az elmúlt évek során “Motorola” néven vált ismertté – közvetlen Petro Porosenko fenyegette meg egy hónappal ezelőtt.
Szeptemberben az ukrán elnök egy a donyecki repülőtér környéki harcokban elesett ukrán katona, Igor Branovickij esetére megemlékezve, egy állami rendezvényen azt mondta, Pavlov hidegvérrel meggyilkolta az ukrán katonát, és “meg kell bűnhődnie az ukrán hős halála miatt”.
Pavlovot a két és fél éve húzódó háború során többször próbálták merénylettel félreállítani.  A parancsnok csak az utóbbi öt hónap során két gyilkossági kísérletet élt túl.
Arszenij Pavlov 1983-ban született észak-Oroszországban. A “Motorola” nevet csecsenföldi szolgálata során kapta bajtársaitól. Mielőtt Ukrajnába érkezett, Oroszországban élt, közvetlen az ukrán határ mellett, ekkor hallott a Kijevben zajló puccsról, majd az ukrán nacionalisták által orosz állampolgárok ellen elkövetett bűncselekményekről.
Pavlov a polgárháború kezdetén nemzettársainak védelmében érkezett Ukrajnába, ahol csatlakozott a donyecki népi milíciához. A függetlenségi harcok során számos kitüntetést kapott, majd hivatalosan is megkapta a Donyecki Népi Köztársaság Hőse címet.
A donyecki parancsnok az évek során ismert karizmatikus vezetővé, a függetlenség szimbólumává vált, emiatt meggyilkolása üzenet értékű; a kijevi atlantista kormány végleg elutasítja a helyzet békés rendezését célzó erőfeszítéseket, és a háború folytatásában érdekelt. Alekszandr Zaharcsenko a történtek után kijelentette, hogy Pavlov meggyilkolásával Porosenko megsértette a tűzszünetet, és nyílt hadüzenetet küldött. Elmondása szerint a merénylet annak tudható be, hogy a kijevi kormány a háború újraindítására készül, és ezelőtt megpróbálja félreállítani az elszakadó régiók karizmatikus vezetőit.

http://www.hidfo.ru/2016/10/meggyilkoltak-a-donyecki-fegyveres-erok-parancsnokat/

Amerikában már szitává lőtték volna a határőr katonára támadó bevándorlót

Előzetes letartóztatásba került a katonanőre támadó szír férfi

Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság vasárnap az előzetes letartóztatását annak a szír férfinek, aki Röszke közelében a határzár mellett támadt egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőre – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője vasárnap az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják.
A gyanú szerint a férfi – akit Németországban az eddigi adatok szerint menekültként vettek nyilvántartásba – a magyar- szerb határon felállított kerítésen keresztül átjutva kívánt Szerbiába jutni Röszke külterületén csütörtök este, úti célja Törökország volt.
A férfit észrevette a három társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki egy kicsit eltávolodott kollégáitól. Ekkor a gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckaróval, azt a feje fölé emelve rátámadt a sértettre, mintegy 15 méter távolságból felé közeledve. Ezt észrevették a katona járőrtársai is, akiknek egy méterre a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit, és így megakadályozták a támadás befejezését.
A nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés veszélye miatt látta szükségesnek a kényszerintézkedés elrendelését. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős – mondta a csoportvezető ügyész.
És újfent nem áll a magyar jog a hivatása magaslatán, hiszen, csak mint köztörvényes bűnözőt kezeli a “bevándorlót”, holott nyilvánvaló, hogy nem az.
Vajon miért a kerítésen akart átjutni a határon, ráadásul visszafelé? Minden körülmény terroristára, muszlim katonára utal, s ennek megfelelően kell kezelni ezt a migránsnak álcázott dzsihádistát.
MTI – SzRTI

A románok miatt nő a bűnözés Dániában

Dániában a rendőrségi beszámolók szerint nagy mértékben megnőtt a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma. A románok és lengyelek követik el a lopások és rablások tekintélyes hányadát.
2009 és 2015 közt a külföldi állampolgárok által elkövetett bűncselekmények száma duplájára nőtt Dániában; a rendőrségi adatok szerint egyedül a tavalyi év folyamán 12566 büntetőeljárás indult külföldiek ellen, és a számok növekedő trendet mutatnak.
Jens Henrik Højbjerg rendőrfőnök a Berlingske dán napilapnak nyilatkozva azzal indokolta mindezt, hogy az európai országok közt egyre mélyebb a szakadék az életminőség tekintetében, ami arra ösztönzi a potenciális bűnözőket, hogy ne saját országukban, hanem külföldön kövessenek el bűncselekményt.
A rendőrségi jelentések szerint a bűnelkövetések számában tapasztalható növekedés azzal magyarázható, hogy a kelet-európai okmányokkal rendelkező személyek – beáramlanak a gazdagabb nyugati országokba. A dániai bűnözési statisztika szerint a románok követik el a legtöbb bűncselekményt – utánuk következnek a litvánok és lengyelek, akik – a románok mellett – főleg lopást és rablást követnek el Dániában.
Højbjerg elmondása szerint gyakran bebizonyosodik, hogy a bűncselekmény valamelyik kelet-európai maffiaszervezethez köthető, de emellett igen nagy számban történnek különálló személyek által elkövetett lopások, rablások is, tehát nem csak a szervezett bűnözői csoportok, hanem magányos elkövetők számára is vonzó hellyé vált Dánia.
Højbjerg hangsúlyozta, hogy Dánia január óta ellenőrzi Németországgal közös határait, de ez semmit nem javított a helyzeten, hiszen gyakran a bűnözők esetében is uniós állampolgárokról van szó, akik legálisan tartózkodnak az EU-ban, és szabadon mozognak a tagállamok közt.
Søren Pind igazságügyi miniszter a lapnak nyilatkozva azt mondta, Dániában olyan súlyossá vált a román bűnözés okozta probléma, hogy emiatt Dánia börtönt fog működtetni Románia területén, hogy ne a dán börtönöket töltsék meg a román bűnözők.


http://www.hidfo.ru/2016/10/a-romanok-miatt-no-a-bunozes-daniaban/