amerikai-katona-hidfo-ru
A Luganszki Népi Köztársaság hírszerzése szerint az Egyesült Államokból, Kanadából, Lengyelországból és a balti országokból érkeztek zsoldosok az ukrán frontra.
Oleg Anascsenko, a luganszki népi milíciák vezérkari főnöke sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy hírszerzési információk szerint az Amerikai Egyesült Államokból, Lengyelországból és a balti országokból több száz zsoldos érkezett Ukrajnába. A Ria Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint az idegen fegyveresek teljes felszerelésben érkeztek a frontvonal mellett ukrán ellenőrzés alatt lévő három faluba, Szeverodonyecktől nem messze. Ezeken a területeken külföldi “instruktorok” folytatják az ukrán katonák kiképzését.
A luganszki hírszerzés tudomása szerint emellett Shastia területén – szintén a frontvonal mellett – is működik egy kiképzőtábor, ahol amerikai és lengyel instruktorok mesterlövészeket és szabotőröket készítenek fel, abból a célból, hogy később beszivárogjanak a független köztársaság területére.
Anascsenko szerint Polovinkino területén látták mintegy 150 külföldi zsoldos érkezését, akik amerikai gépfegyverekkel voltak felszerelve, emellett számos önjáró löveg érkezett velük. A hírszerzés szerint egy közeli településen szintén NATO-standard lőfegyverekkel rendelkező külföldi zsoldosokat láttak.
Szeptember végén az EBESZ megfigyelői is megerősítették, hogy Luganszk területén grúziai zsoldosok jelentek meg. A nemzetközi megfigyelők szerint a zsoldosok nyíltan “Grúziai Légió” jelzést viseltek, és grúz nyelven beszéltek egymással. A kérdéses területen három helyi lakos tanúsította, hogy a zsoldosok a környéken családi házakban rendezkedtek be.
Vasárnap Alekszandr Zaharcsenko felhívta a figyelmet arra, hogy a kijevi kormány mostanra teljesen figyelmen kívül hagyja a minszki egyezményt, a konfliktus békés rendezését célzó megállapodást. A minszki egyezmény szerint minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét.


http://www.hidfo.ru/2016/10/kulfoldi-zsoldosok-szazai-erkeztek-az-ukran-frontra/Meggyilkolták a donyecki milícia parancsnokát

motorola-arszenij-pavlov-hidfo-ru
Robbantásos merénylet során életét veszítette Arszenij Pavlov, a donyecki népi milícia egy közismert parancsnoka. Pavlovot egy hónappal ezelőtt az ukrán elnök fenyegette meg, halálát követően újra kiújulhat a háború.
Pavlovval vasárnap éjjel, saját házának liftjében végzett egy pokolgép. Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság vezetője szerint ukrán szabotőrök állnak a merénylet mögött, és a gyilkosság hadüzenet volt Kijev részéről.
A helyi média beszámol arról, hogy Pavlovot – aki az elmúlt évek során “Motorola” néven vált ismertté – közvetlen Petro Porosenko fenyegette meg egy hónappal ezelőtt.
Szeptemberben az ukrán elnök egy a donyecki repülőtér környéki harcokban elesett ukrán katona, Igor Branovickij esetére megemlékezve, egy állami rendezvényen azt mondta, Pavlov hidegvérrel meggyilkolta az ukrán katonát, és “meg kell bűnhődnie az ukrán hős halála miatt”.
Pavlovot a két és fél éve húzódó háború során többször próbálták merénylettel félreállítani.  A parancsnok csak az utóbbi öt hónap során két gyilkossági kísérletet élt túl.
Arszenij Pavlov 1983-ban született észak-Oroszországban. A “Motorola” nevet csecsenföldi szolgálata során kapta bajtársaitól. Mielőtt Ukrajnába érkezett, Oroszországban élt, közvetlen az ukrán határ mellett, ekkor hallott a Kijevben zajló puccsról, majd az ukrán nacionalisták által orosz állampolgárok ellen elkövetett bűncselekményekről.
Pavlov a polgárháború kezdetén nemzettársainak védelmében érkezett Ukrajnába, ahol csatlakozott a donyecki népi milíciához. A függetlenségi harcok során számos kitüntetést kapott, majd hivatalosan is megkapta a Donyecki Népi Köztársaság Hőse címet.
A donyecki parancsnok az évek során ismert karizmatikus vezetővé, a függetlenség szimbólumává vált, emiatt meggyilkolása üzenet értékű; a kijevi atlantista kormány végleg elutasítja a helyzet békés rendezését célzó erőfeszítéseket, és a háború folytatásában érdekelt. Alekszandr Zaharcsenko a történtek után kijelentette, hogy Pavlov meggyilkolásával Porosenko megsértette a tűzszünetet, és nyílt hadüzenetet küldött. Elmondása szerint a merénylet annak tudható be, hogy a kijevi kormány a háború újraindítására készül, és ezelőtt megpróbálja félreállítani az elszakadó régiók karizmatikus vezetőit.

http://www.hidfo.ru/2016/10/meggyilkoltak-a-donyecki-fegyveres-erok-parancsnokat/