2015. augusztus 13., csütörtök

Finnek Pártja: műholddal követhető chipet kell ültetni a segélyezettekbe

Finnország “konzervatív” pártjának képviselői szerint műholdról követhető nyomkövető chipet kell ültetni mindenkibe, aki munkanélküli segélyben vagy más, segély jellegű szociális juttatásban részesül.
A “Finnek Pártja”, általában jobboldali konzervatívként besorolt politikai formáció azzal indokolja az intézkedés szükségességét, hogy a bevándorlók gyakran felveszik a segélyeket Finnországban, majd a hatóságok tudta nélkül továbbutaznak, és máshol is segélyt vesznek fel. Olyanra is volt példa, hogy egy segélyezett személy a Közel-Keletre utazott és csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, de továbbra is minden hónapban megérkezett számlájára a segély, így a segélyezést folytató állam egy terroristát részesített anyagi támogatásban.
Pasi Maenranta, a párt képviselője azt követően tette a javaslatot, hogy a finn média beszámolt újabb visszaélésekről, melynek során a segélyezettek Szíriába és Irakba távoztak, csatlakoztak a terrorszervezethez, de a segélyt továbbra is megkapták. A politikus szerint ráadásul ez semmilyen személységi jogi kérdést vagy adatvédelmi aggályt nem vet fel, mert
“akinek mobiltelefonja vagy Facebook-fiókja van, annak egyébként is valós időben nyomon tudják követni a hol tartózkodását.”
A finn képviselő szerint olyan módon kell megváltoztatni a törvényt, hogy a segélyhez folyamodók csak azt követően juthassanak hozzá a pénzhez, hogy a kormány meggyőződött arról: valóban az ország területén tartózkodnak. Maenranta szerint akinek telefonja van, annak tartózkodási helyét a Google és a Facebook valós időben nyomon követi, éppen csak az adatokat nem fogják kiadni kis országoknak, és főleg nem a segélyezettek nyomon követésére.
http://hidfo.ru/2015/08/finnek-partja-muholddal-kovetheto-chipet-kell-ultetni-a-segelyezettekbe/

Európában terroristák várják az Iszlám Állam parancsát

Horvát túszt fejeznek le, várják, mikor hajthatnak végre robbantásos merényletet Nagy-Britanniában és az amerikai csatlakozni vágyók is Európán át közlekednek. Nem, ők nem menekültek, hanem az Iszlám Állam terroristái – vagy legalábbis azok szeretnének lenni.

Egyre többen tervezik azt, hogy csatlakoznak a terrorszervezethez, de az Iszlám Állam inkább arra biztatja őket, ne menjenek el a Közel-Keletre, inkább helyi merényleteket hajtsanak végre. Így járt a Sky News két újságírója is.

Ne gyertek, ott robbantsatok

A lap munkatársai, egy férfi és egy nő létrehoztak egy kamu Twitter-fiókot és négy hónapon keresztül híresztelték ott is, illetve különféle chatszobákban, hogy elkötelezett dzsihádisták. Egyszer csak felvették velük a kapcsolatot, titkosított csatornákon keresztül üzenték meg nekik, hogy küldenek terrorista-kézikönyvet, amiben leírják, hogyan tudnak pénzt és fegyvert szerezni.
Ezenkívül a könyvben arról is írnak, hogyan kell különféle merényleteket előkészíteni, de a legaggasztóbb mégis az, hogy kiderül, az Iszlám Állam Szíriában kiképzett terroristái már Nagy-Britanniában várják a bevetést.

Célkeresztben a királyi család

Az egyik lehetséges célpont az IÁ szerint a hétvégi, Japán második világháborús kapitulációjáról megemlékező ünnepség, ahová II. Erzsébet is hivatalos. A terrorszervezet erről konkrét üzenetet küldött a briteknek. A királynő nem foglalkozik a fenyegetésekkel és részt fog venni a megemlékezéseken, mint ahogy a hatóságok arra buzdítják a brit polgárokat is, ne hagyják magukat megfélemlíteni a terroristák által. A fenyegetésre való tekintettel a rendezvénysorozatot a legmagasabb szintű biztonsági előkészületek mellett bonyolítják majd le.
Kép: MTI / EPA / Gulamullah Habibi
A Sky News később meg is nevezte a terroristákat, akik kapcsolatban léptek velük. Junaid Hussain 21 éves srác, birminghami hekkerből lett dzsihádista, ő fogja össze a toborzási feladatokat, az amerikaiak is a dróntámadások egyik fő célpontjai közé sorolja. A másik terrorista Junaid felesége, ő szintén Szíriában tevékenykedik, ő toborozza a női jelölteket. Az újságírók azt a feladatot kapták elsősorban, hogy hozzanak létre brit sejtet, alapítsák meg a brit Iszlám Államot. Az újságírók inkább Törökországba utaztak, hogy személyesen csatlakozzanak az egyik IÁ-ssal, akitől megtudták, hogy már nagyjából négy-öt kiképzett britet küldtek vissza Szíriából.
Vagyis az új taktika az, hogy a jelölteket kiképzik Szíriában, majd hazaküldik őket és velük hajtatják végre a merényleteket. A jelentkezők egyébként nemcsak a Twitteren keresik a kapcsolatot az IÁ-val, rengeteg olyan chatszoba van különféle streamoldalakon is, ahol megy például egy sportesemény közvetítése, de a nézők arról beszélgetnek, hogyan lehetnek az IÁ-hoz csatlakozni.

Menjünk nászútra, majd csatlakozzunk a terroristákhoz

„Az lesz a fedősztorink, hogy friss házasok vagyunk, elmegyünk Európába, majd onnan Szíriába”, számolt be Jaelyn Delshaun Young és Muhammad Oda Dakhlalla történetéről a CNN. A mississippi párt már egy ideje megfigyelte az FBI, nyilvánosságra hozták a történetüket. „Ne repüljünk közvetlenül Isztambulba, menjünk el közeli európai országba, onnan pedig buszozzunk, hogy ne legyen feltűnő.” Ezt is megbeszélte az ifjú pár.
Ők is különböző közösségi oldalakon kezdték magukról híresztelni, hogy szimpatizálnak a dzsihádistákkal. Felvették velük a kapcsolatot és megkérdezték, miben jók. Megírták, hogy a férfi a számítástechnikához ért, nagyon jó a közösségi oldalak használatában is, „tudnék segíteni a toborzásban is” – tette hozzá. „Én pedig a matematikában és a kémiában vagyok jó, dolgoztam az egyetem laborjában is”, majd megegyeztek abban, hogy ő a bombakészítéshez ért. „Egyre többen csatlakoznak hozzánk Amerikából is” – biztatta őket a szír terrorista.
Kép: MTI / EPA / Gulamullah Habibi
Aztán a pár elkezdett aggódni. Egy üzenetben megkérdezték, pontosan milyen kiképzésre számíthatnak az IÁ terroristáitól, majd arról is érdeklődtek, lesz-e olyan, aki tud angolul. A választ az FBI nem hozta nyilvánosságra, de azt igen, hogy a beszélgetés végén az amerikai páros azt mondta: „izgatottak vagyunk, hogy csatlakozunk, csak kicsit félünk, hogy nem tudunk majd minden feladatot végrehajtani.”

Könnyen átjutunk az ellenőrzéseken

Augusztus elején indultak volna, azt is elmondták a szíreknek, hogy ne aggódjanak, simán eljutnak Európába. „Egy kis reptérről utazunk közvetlenül, könnyen átjutunk az ellenőrzéseken. Ez az USA egyik nagy gyengesége, a kis repülőtereket alig felügyelik.” A tervük nem sikerült, a reptéren őrizetbe vették őket, előzetes letartóztatásban vannak.
De ha már Európa. Korábban írtunk arról, hogy az Iszlám Állam az egész Nyugat-Balkánt elfoglalná, az elsőszámú célpontjuk pedig Szerbia, tegnap pedig olyan hírek érkeztek, hogy lefejeztek egy horvát túszt. A horvát külügyminiszter szerint először váltságdíjat kértek érte és még várják a hivatalos értesítést a túsz haláláról.
Az Iszlám Állam célkeresztjében tehát már nemcsak a Közel-Kelet és Afrika (lásd kapcsolatuk a Boko Harammal) áll, Európából is folyamatos a csatlakozás, akiknek egy részét vissza is küldik a kontinensre, akik csak arra várnak, hogy parancsot kapjanak egy merényletre.



http://www.hir24.hu/kulfold/2015/08/13/europaban-terroristak-varjak-az-iszlam-allam-parancsat/

Donbasszban tankista ügyességi versenyre hívták ki a latortankistákat!

Az EBESZ-“megfigyelői” ma reggel pánikszerűen elhagyták Donyecket. Szinte vissza sem nézve robogtak ki a városból. Valamit megneszeltek! A valcmanista martalóchad konvojai pedig ma kora délutánra szinte elfogytak az utakról. A jelek szerint elfoglalták pusztulási helyeiket. Donbassz a “startra” vár?
Sztanyica Luganszka környékén kora délelőtt a valcmanista latorhad kilenc egyede harapott fűbe, egy latortank és a horda két BMP-je pusztult el egy milicista rajtaütésben. Egy milicista is elesett.
Szlavjanoszerbszknél ma délelőtt megroggyant Valcman latorhordája. Meglehetősen nagy vehemenciával vetették magukat a luganszki milicistákra, ám “árnyékra vetődtek”! Nem számoltak azzal, hogy a népköztársaságiak teljes harckészültséget rendeltek el. És megérkeztek a frontra a komolyabb szerszámok is. Értesüléseink szerint százat is meghaladhatja a martalóchad mai-szlavjanoszerbszki-egyedvesztesége! A technikai haváriával sem fognak kérkedni! A luganszki milicia három harcosa elesett az összecsapásban, és egy T-64-es is hasznavehetetlenné vált.
Gorlovkát-hihetetlen módon-szinte CSAK néhány emlékeztető lövés érte ma Dzserzsinszkből.
Sztaromihajlovkát-Donyeck nyugati “elővárosa”-ma délelőtt rendkívül hevesen ágyúzta a latortüzérség.
Donyeck “Kijev” kerületét ma (ottani idő szerint) délután öt órakor kezdre ágyúzni a martalóchorda tüzérsége. A repülőtér az napszaktól függetlenül, állandó ostrom alatt áll.
Granyitnyje-Novogrigorovka térségében a mai nap folyamán hatalmas latorerő-koncentrációt rögzítettek a DNR-felderítői. (Caporalékra arrafelé kemény meló vár)
Sztarognatovka térségében délután kettő óra körüli időpontban egy nagyon komoly tüzérségi tűzpárbaj indult meg.
Dnyepropetrovszk Regionális KÓrházát rohamtempóban készítik fel a “csúcsüzemre”! A városban és a régió több településén vad iramban gyűjtik a vért a lakosségtól.
kész
A dnyepropetrovszki hősi parcella is fölkészült. Folyamatosan ásnak-és földelnek.
tömtem
Bármennyire hihetetlen is, a DNR fegyveres erőinek 1 harckocsizó zászlóaljának parancsnoka ÜGYESSÉGI VERSENYRE HÍVTA KI a hoholtankistákat.
Petr Rucsjov őrnagy egy ősi szokásra hivatkozva tette meg ajánlatát, hogy “vezetéstechnikai és lövészetügyességi” próbán vegyenek részt a felek. Arról nincs értesülésünk, hogy a kihívást a hoholparancsnokok bármelyike is elfogadta-e, azt viszont sejtjük, hogy a “verseny” az meglesz! Talán már holnap. Élesben.

https://balrad.wordpress.com/2015/08/13/donbasszban-tankista-ugyessegi-versenyre-hivtak-ki-a-latortankistakat/

Teherán perzsa szőnyeget exportál az Egyesült Államokba

Irán megkezdheti a kézi csomózású perzsa szőnyeg exportját az Egyesült Államokba, cserébe az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás feltételeinek elfogadásáért.
A Boston Globe kedden számolt be arról, hogy mivel az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás lehetővé teszi a szankciók eltörlését, ennek köszönhetően Irán megkezdi a tradicionális kézműves termékek exportját az Egyesült Államokba, és számos iráni szőnyegkereskedővel előzetes megállapodást kötöttek. A Press TV iráni hírügynökség által megkérdezett kereskedők szerint a perzsa szőnyeg “Irán nagykövete a világban – akár az iráni zászló, a perzsa világ tradicionális értékeit képviseli a világ más tájain”.
A Boston Globe jelentése szerint a perzsa szőnyeg exportja azon iparágak közé tartozott, melyek leginkább megszenvedték a szankciókat. Az előzetes megállapodások szerint most újra kezdődött a nagyarányú termék-előállítás, mert a kereskedők azt remélik, hogy még 2016-ban visszajutnak az amerikai piacra. Az iráni sajtó szerint ennek megfelelően a termelésben is jelentős változtatások történnek. Eszerint az amerikai piacra már főleg nem a tradicionális perzsa szőnyeget fogják szállítani, hanem igyekeznek megfelelni az amerikai vevők ízlésének.
Irán az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás sikeressége érdekében számos nagy nyugati céggel kellett megállapodjon, így a szankciók előtti iráni piac teljes egészében újraelosztásra került. A megállapodás részeként amerikai és brit cégek részt vesznek az iráni olaj és földgáz kitermelésében, Irán pedig az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak fogja eladni azt. Emellett számos európai autóipari cég tervez befektetéseket Iránban, Teherán pedig több száz repülőgépet vásárol amerikai és francia vállalatoktól, és közvetlen járatokat indít a nagyobb nyugati országokba.
Az atomprogrammal kapcsolatos megállapodás a térségi politika teljes átrendeződéséhez vezetett, ami máig folyamatban van. Az Egyesült Államok hagyományos közel-keleti szövetségesei (pl. Izrael, Szaúd-Arábia) már nem bíznak Washingtonban, és saját térségi befolyásukat érzik veszélyeztetve, amiért az amerikaiak megállapodtak Teheránnal. Szaúd-Arábia gazdasági és újonnan katonai téren is Oroszország felé fordulna, és hasonló folyamat várható Izrael részéről. Egyelőre nem egyértelmű, hogy Irán számára pozitív fejlemény-e a nyugati cégekkel kötött megállapodások összessége. Az iráni kormány mindenesetre próbálja győzelemként lekommunikálni a nyugati vállalatokkal kötött megállapodásokat – ami középtávon a korábbi nyugatellenes retorikát is fenntarthatatlanná fogja tenni, így az új üzletekkel jelentős belpolitikai és külpolitikai változások is várhatóak.

http://hidfo.ru/2015/08/teheran-perzsa-szonyeget-exportal-az-egyesult-allamokba/

JADE HELM 15 – Amerika legnagyobb belföldi hadgyakorlata

Jade Helm 15 (Zöld Sisak) hadgyakorlat 2015. július 15-én kezdődött és szeptember 15-ig tart. Ezerkétszáz fegyveres vesz részt rajta az Egyesült Államok Különleges Műveletek Parancsnokságának (US Special Operations Command, USSOCOM) az irányításával. A résztvevők többsége a hadsereg úgynevezett „Zöldsapkás” (Green Berets) egységeihez tartozik, de ott vannak aHaditengerészet Különleges Műveleti Kontingensének (a Navy SEALS-nek) és aLégierőnek (az Air Force-nak) a speciális műveletekre kiképzett egységei, valamint a hadsereg több gyalogsági köteléke is.
2015-04-07_1405
A hivatalos célkitűzés szerint a gyakorlaton résztvevőknek reális körülmények között, ismeretlen területen kell tapasztalatokat szerezniük. Az Arizonában, Californiában, Nevadában, Floridában, Lousianában, Missisipiben, Új Mexikóban, Texasban és Utahban folyó hadgyakorlat megfigyelésében újságírók nem vehetnek részt. A tilalmat a Fehér Ház rendelte el az amerikai tömegtájékoztatás számára. Az akciók lefolyását azonban közvetlenül megfigyeli a Texasi Állami Gárda, valamint az „Állj Ellent a Jade Helm”-nek nevű civilszervezet. A hadgyakorlaton használnak olyan harci járműveket is, mint a nagy mozgékonyságú, többcélú kerekes jármű, a Humvee, és a vízen jól használható „water buffalo” (vízi bölény) nevű páncélos jármű.
Az amerikai közvéleményből vegyes érzelmeket váltott ki a hadgyakorlat bejelentése. A Különleges Hadműveletek Parancsnoksága által közzétett térkép a hadgyakorlat színterét négy különböző színnel jelölt részre osztotta fel. Kettő állam az ellenséges kategóriába, kettő a barátságos kategóriába lett sorolva, kettőt-kettőt pedig az egyikhez, illetve a másikhoz közelállónak minősítettek. Végül van egy olyan is, Kalifornia, amelynek a déli része ellenségesnek, északi része pedig barátságosnak lett besorolva.
A bírálók egy része azt tette szóvá, hogy valójában lélektani hadműveletethajtanak végre, azért, hogy az átlag amerikait hozzászoktassák a fegyveres egységek látványához, az utcákon folyó gyakorlatozásokhoz, a gránátok, aknák robbanásához és a legkülönbözőbb helyeken váratlanul felhangzó fegyverropogáshoz. A megzavarodott és megfélemlített emberek ebben a helyzetben nem tudják eldönteni, hogy mi történik körülöttük: csak hadgyakorlatról, vagy pedig katonai hatalomátvételről van szó. Az is felmerült, hogy az igazi cél az amerikaiak által birtokolt fegyverek összegyűjtésének a begyakorlása.
Amikor a tervek és a térképek ismertté váltak, a közösségi médiát még a Jade Helm 15 kezdete előtt elárasztották azok a kommentárok, amelyek sérelmezték, hogy miért minősítették Texast, Utahot és Dél-Kaliforniát ellenséges területnek. Számos spekuláció volt már olvasható arról is, hogy a leredőnyözött Walmart üzletházakat használják majd gerillaháború kialakítására azokon a területeken, ahol létrehozták a FEMA táborokat. Az már széles körben ismert, hogy a FEMA(Federal Emergency Management Agency – Szövetségi Válságkezelési Hatóság) több száz olyan tábort hozott létre (detention, internment, concentration, resettlement camps), amelyek befelé hajló szögesdrótkerítéssel, barakkokkal, box car-okkal, fekete helikopterekkel, sőt, némelyek műanyag koporsók ezreivel vannak ellátva. A táborokban már van személyzet, a fegyveres őrök a helyükön vannak, de tudomásunk szerint ezekben a táborokban egyelőre még nincsenek fogvatartottak.
A texasi lakosokat az aggasztja, hogy a washingtoni kormányzat meg akarja szállni országukat és katonai kormányzást akar ott bevezetni. Ez túlzott aggodalomnak bizonyul, de Greg Abbott, Texas kormányzója, mégiscsak elrendelte a Texasi Állami Gárda mozgósítását abból a célból, hogy tagjai közvetlenül tartsák szemmel a hadgyakorlatot. Abbott kormányzó kijelentette: „A texasiaknak fontos tudniuk, hogy a hadgyakorlat során biztonságuk, alkotmányos jogaik, a magántulajdonhoz való joguk, valamint polgári szabadságjogaik nem lesznek veszélyeztetve.
2015. május 5-én Louie Gohmert texasi republikánus képviselő, aki az amerikaiKépviselőház Belbiztonsági Albizottságának a helyettes elnöke, elmondotta, hogy valósággal elárasztották a telefonhívások és e-mailek, mert a texasiak attól tartotanak, hogy a katonai kormányzást kívánják bevezetni. A képviselő hozzátette: meglepi, hogy az ellenségesnek minősített területeken – érdekes módon – mindenütt republikánus többség van, amely ragaszkodik a saját fegyveréhez és vallásához, valamint hisz az amerikai alkotmány sérthetetlenségében. Ezért Gohmert azt ajánlotta, hogy a térképet és az elnevezéseket változtassák meg. Egyértelművé kell tenni, hogy a szövetségi kormányzat nem kíván háborúzni egyetlen tagállama ellen sem.
Az alternatív média olyan személyiségei – mint pl. Alex Jones is - már márciusban arról beszéltek, hogy azért viszik ki a hadsereget az utcákra, mert bármikor bekövetkezhet a pénzügyi összeomlás és még az is lehet, hogy Obama nem távozik a Fehér Házból. (Azaz a jelenlegi alkotmányos előírások félre tételével még egy ciklusra ő tölti be az elnöki tisztséget. Alex Jones ezért a Jade Helm 15-t a katonai diktatúra bevezetését előkészítő lépésnek minősítette.)
Chuck Norris, aki pilótából lett filmművész, Abbott védelmére kelt. Hozzá írott levelében emlékeztetett arra, hogy 2015 februárjában mit mondott az FBI vezetője. E szerint az Egyesült Államoknak mind az ötven államában érezhető az ISIS jelenléte és a Pentagon ezért kényszerült legnagyobb hadgyakorlatának a beindítására – valamennyi haderőnem részvételével – Amerika déli államaiban.
Az Obama-kormányzat számos amerikai szerint közel került a diktatúrához. Obama már rendelkezik a helyzet kézben-tartásához szükséges tervekkel. Arra törekszik, hogy ezek végrehajtása során minél kisebb ellenállásba ütközzék. Ehhez van szüksége a már felépült FEMA táborok álcázott igénybevételére is. Az Obama-kormányzat már hosszabb ideje törekszik arra, hogy az ellenőrzése alá vegye a lakosság birtokában lévő lőfegyvereket. Az amerikai polgárok ezekkel a fegyverekkel az alkotmányban biztosított fegyverviselési joguk alapján rendelkeznek. Aggodalmat keltett az amerikaiakban az is, hogy az Obama-kormányzat a közelmúltban intézményesítette a meghosszabbított fogva-tartást. Az internáláshoz most már nincs szükség arra, hogy az internált gyanúsítható legyen valamilyen bűncselekmény elkövetésével.
Mit jelent a „prolonged detention”? A meghatározatlan idejű fogvatartáshoz (prolonged detention) tehát nincs szükség arra, hogy az őrizetbe vett személy előzőleg bűncselekményt kövessen el. Amikor Obama elnök benyújtotta erre vonatkozó törvényjavaslatát, azzal érvelt, hogy addig szándékozik ő, mint elnök, fogva tartani valakit, amíg azt jónak látja. Mindenki ebbe a körbe tartozik, aki fenyegetést jelenthet Amerika számára és egy jövőbeni bűncselekmény elkövetője lehet. 2014 májusában az amerikai törvényhozás jóváhagyta az Obama által előterjesztett Nemzetvédelmi Felhatalmazási Törvényt (National Defense Authorization Act, NDAA), amely lehetővé teszi amerikai polgárok letartóztatását és fogvatartását meghatározatlan ideig, még akkor is, ha semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bűncselekményt követtek volna el. (Ez a törvény egyébként az amerikai alkotmányon kívül ellenkezik az ENSZ Alapokmányának több rendelkezésével is.)
2015 azért olyan fontos a FEMA táborok szempontjából, mert most már minden a helyén van az aktivizálásukhoz. A hatalmi elit elfogadtatta a szükséges jogszabályokat, a DHS (a Belbiztonsági Minisztérium) felépítette és felszerelte az internálótáborokat, a személyzet már ki van képezve, csak a koncentrációs táborok lakóinak a begyűjtése van még hátra. Ezt a begyűjtést gyakorolják a Jade Helm fegyveresei nyolc héten át. Washingtoni kormányhivatalokból kiszivárgott dokumentumból már 2012 júniusában értesült az amerikai közvélemény arról, hogy megkezdődött a FEMA táborok berendezése, felszereléssel és személyzettel való ellátása. Olyan megfigyelők, mint pl. Jesse Ventura, korábbi minnesotai kormányzó, több tábort személyesen is felkeresett.
A Pentagon számára készített és kiszivárgott katonai dokumentum leírja, miként készítik fel az amerikai tiszteket a lélektani hadviselésre a politikai másként gondolkodók és ellenálló aktivisták megfegyelmezésére. A lélektani hadviselésre kiképzett tiszteknek az átnevelő-táborokban meg kell tanítaniuk a másként gondolkodó politikai aktivistáknak, hogy miként kell helyesen értelmezniük és értékelniük az amerikai politikai rendszert.
A kézikönyv leírja az internáló-táborokban fogvatartottak regisztrálására vonatkozó irányelveket. Kitér arra, hogyan kell ezt egyrészt Amerikán belül és másrészt globális méretekben végrehajtani. A DHS-hez tartozó valamennyi szervezet aktívan részt vesz a program végrehajtásában, és partnerként működnek közre olyan nemzetközi szervezetek is, mint az ENSZ és a Vöröskereszt.
Az FM 3-39.40 Internment and Resettlement Operations (Internálási és áttelepítési hadművelet) előírásai elsősorban az Egyesült Államok területére vonatkoznak. Nemcsak a DHS-nek és a Pentagonnak kell gondoskodnia a végrehajtásáról, de a civil hatóságoknak is. Szó van természetesen nemcsak a politikai válsághelyzetek, de a természeti katasztrófák esetén is az együttműködés biztosításáról. A vészhelyzetekbe beletartoznak az ember által okozott katasztrófák, a balesetek, a terroristatámadások és az Egyesült Államokhoz, illetve a hozzá tartozó területeken előforduló konfliktusok és incidensek is.
A kézikönyv megfogalmazása szerint a hadműveleteket polgári támogatóakció keretében is végre lehet hajtani. Az Egyesült Államok területén történő végrehajtáshoz felmentést kell kérni a Posse Comitatus törvény rendelkezései alól. Ez a törvény tiltja, hogy a kormány a külső védelemre szolgáló haderőt belföldön vesse be a civil lakosság ellen. A Posse Comitatus alóli felmentéshez szükséges, hogy az elnök lemondjon végrehajtói hatalmáról. A dokumentum kitér arra is, hogy az őrizetbe vett személyeket társadalombiztosítási számuk alapján azonosítanák. Meghatározza a kézikönyv a civil internáltak rendeltetését is. Megfogalmazása szerint az állampolgárokat biztonsági okokból, védelemként, illetve abban az esetben lehet fogva tartani, ha a személy vétséget követett el a fogva tartást elrendelő hatalom ellen.
A kézikönyv kitér arra is, hogyan kell elvégezni a fogvatartottak átnevelését a regisztrációjukat követően. A hangsúly az amerikai kormány irányelveinek és rendelkezéseinek az elfogadtatásán van. A politikai másként gondolkodóknak és a szakadároknak le kell mondaniuk eddig vallott nézeteikről. A pszichológiai hadműveletre kiképzett tiszt feladata az átnevelés. Ő az, aki megtervezi a fogvatartottak megbékéltetéséhez és megtöréséhez szükséges lélektani befolyásoló-eszközöket. Ezeknek az eszközöknek el kell érniük, hogy a fogvatartottak elfogadják a fennálló rendet, az intézmény fennhatóságát és szabályait. Az önálló akaratképzésre és közéleti cselekvésre képes amerikaiakat úgy kell átnevelni, hogy a program befejezése után csökkenjen, vagy megszűnjön a kormányzó hatalommal szembeni ellenséges hozzáállásuk. Fontos feltétel a politikai aktivisták beazonosítása. A táborokban biztosítani kell olyan hangosbeszélőket és más információs eszközöket, amelyek alkalmasak az utasítások közlésére. A katonaságnak fel kell készülnie arra, hogy segítséget nyújtson a rendőrségnek, a fogvatartottak és a polgári személyek ellenőrzésére szükséghelyzet esetén.
Végül arra is kell törekedni a lélektani hadviselés tervezőinek, irányítóinak és kivitelezőinek, hogy a fogvatartottakban kialakuljon az amerikai politika iránti megértés és hálaérzés. A FEMA táborok nem börtöntáborok, amelyekben bűncselekményt elkövetett és az illetékes bűnüldöző hatóságok által jogszerűen elítélt rabok laknak. A FEMA táborokban szellemi önrendelkezésükhöz és szabadságjogaikhoz ragaszkodó emberek élnek. A kézikönyv szerint az áttelepítési műveletek során szükségessé válhat nagy létszámú polgári személy ideiglenes – kevesebb, mint hat hónapra szóló, vagy hosszabb idejű, hat hónapot lényegében korlátlanul meghaladó időre történő – elszállásolása.
Az 1987-es Irán-Contra ügy kapcsán már napvilágra került, hogy létezik olyan program, amelynek keretén belül a szövetségi kormány felfüggesztené az alkotmányt, szükségállapotot hirdetne ki, hogy azután a katonai vezetés vegye át a hatalmat a helyi önkormányzatoktól. Az ellenállókat pedig gyűjtőtáborokba zárják, mint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő ellenállókat.
Obama elnök már 2011 decemberének utolsó napján aláírta a határozatlan idejű fogva tartásról szóló jogszabályt, amely lehetővé teszi amerikai állampolgárok letartóztatását, parancsnélküli elfogását, és tárgyalás nélküli, határozatlan időre szóló fogva tartását. Ezt erősítette meg jóváhagyólag az amerikai Kongresszus 2014 májusában. A Jade Helm 15 hadgyakorlat keretében pedig a jövőbeni táborlakók összegyűjtését gyakorolják.

A rendőrök szeme előtt dogoznak az embercsempészek

Szeged – Szervezetten, többlépcsős rendszert felépítve dolgoznak az embercsempészek a Tompai Kapu útnál és a medencés kikötőnél Szegeden. Az őrszemek miatt kicsi a lebukás veszélye, a tükrön lógó rózsafüzér vagy a származás pedig nem ok a környéken várakozók előállítására.
árnyék
Gyálaréti, hattyasi és alsóvárosi olvasóink szinte naponta jelzik lapunknak: nagyon sok embercsempész fordul meg a medencés kikötőnél, valamint a Vadkerti téri benzinkútnál. Megnéztük, hogyan dolgoznak a zavarosban halászók, és azt is, mit tesznek a rendőrök a csempészek ellen.
Biciklisek lepik el egész nap a Tisza töltését a medencés kikötőnél, kérdésünkre azt mondják, a migránsok ruháit gyűjtik. Tehetik, jelenleg semmi sem tiltja, hogy biciklisek közlekedjenek a töltésen, és azt sem, hogy a gyűjtögetők az ártérben sétáljanak. Ezt onnan tudjuk, hogy hiába igazoltatták őket a rendőrök, a gyűjtögetők szabadon távozhattak, semmi sem követtek el.
Pedig a biciklisek valójában embercsempészek, akik a kikötőnél és a benzinkútnál várakozó autók sofőrjei között közvetítenek. A módszer egyszerű: kora reggel megérkezik egy kék Golf az ártérhez, leparkol az árnyékban, 50 méterre a bokrok alatt alvó migránsoktól. Teszi ezt úgy, hogy rendőrök „vigyáznak” 40 migránsra a töltés aljában, és még a polgárőr is megállítja az autójukat, de hiába. A színes ruhákba öltözött nagyhangú nő azt ordítja a polgárőrnek, dolgozni mennek. Nem sietnek, a migránsok még alszanak.
A biciklisek eközben végigtekernek az ártérnél, ha összejön a fuvar, azt telefonon közlik a Golfnál várakozókkal. A kerékpárosok vezetik a határsértőket a Tompai Kapu úti benzinkút felé, a migránsok 50 méteres távolságból követik őket. Ha jön a rendőr, akkor csak a menekülteket tudja begyűjteni. A töltőállomásig a kiskerteken keresztül vezet az út, ahol tucatjával várnak a „tettre kész” segítők. A többlépcsős megoldás annyira jól működik, hogy az embercsempészek már nemcsak éjjel, hanem fényes nappal is megszállva tartják a környéket.
Mit tesznek a rendőrök? Küzdenek. Próbálják kezelni a migráció okozta helyzetet, és tetten érni az embercsempészeket. Nehéz a dolguk, hiszen hiába igazoltatják a töltésen és az ártérben várakozó, többnyire kopasz, tetovált roma férfiakat, mivel azok még nem követtek el semmit, nincs mit tenni. Hasonló a helyzet a benzinkúton fuvarra váró passatosokkal, audisokkal és mercedesesekkel kapcsolatban: a tükrön lógó rózsafüzér még nem ok az előállításra. A szabad tartózkodás joga még a leendő bűnözőket is megilleti. Erre több példát is láttunk tegnap: a rendőr csak akkor léphet fel hatékonyan a migránsokon élősködők ellen, ha a menekültekkel együtt kapja el őket az autóban.
Azt láttuk, a menekültek sem mindig szeretnek a rendőrökkel találkozni. A Tompai Kapu útnál egy csapatnyi migráns megpróbált az egyenruhások elől elszaladni. Egyiküket egy készenléti rendőr teperte le. A helyiek szerint mindennaposak az ilyen rendőri akciók. Az esetet végignéző, de neve mellőzését kérő férfi azt mondta, itt csak az állandó megfigyelés, vagy ahogy ő fogalmazott, a titkosszolgálat segíthet.
– Lezárni mégsem lehet a környéket, hagyni kéne egy picit dolgozni a csempészeket, majd a kivezető utakon begyűjteni őket. Előbb-utóbb csak elfogynak, főleg, ha a törvények olyan szigorúak lennének, mint a cigicsempészetnél: azaz a lebukott fuvarosok egyből bukják az autójukat.
(delmagyar)

Francia politikus: újra be kell vezetni a halálbüntetést

Franciaországban is megdőlni látszik az a dogma, amit a liberálisok európai értéknek neveznek ugyan, de alapjaiban ellenkezik az ősi európai hagyatékkal, és csak történelmi örökségünk elhagyását követően jelent meg Európában; a halálbüntetés tiltása.
Jean-Luc Schaffhauser francia EP-képviselő szerint az európai országokban vissza kell állítani a halálbüntetést, amit az egyre fokozódó terrorveszély tesz indokolttá. A politikus a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva jelentette ezt ki, valamint számos más intézkedést megnevezett, amit Franciaországban be kellene vezetni a radikalizálódó sokadik generációs bevándorlók miatt:
  • a dzsihádistákkal együttműködő személyek állampolgárságának megvonása,
  • családjaik kilakoltatása és az országból kiutasítása,
  • a Közel-Keletre távozó dzsihádisták visszatérésének megakadályozása (beutazási tilalom),
  • halálbüntetés újbóli bevezetése, és a Közel-Keletről hazatérő dzsihádisták kivégzése.
A francia képviselő szerint a jelenlegi európai törvények alkalmatlanok arra, hogy azokkal a tagországok kezelni tudják a fokozódó biztonsági kockázatokat, és ha egykori bevándorlók leszármazottai külföldre távoznak és csatlakoznak az Iszlám Államhoz, ott embereket gyilkolnak, majd harci tapasztalattal, vélhetően tömeggyilkosként visszatérnek Franciaországba, az lenne a minimum, hogy a határon beutazási tilalommal szembesüljenek, annak megszegése esetén pedig ne börtönben tartsák el őket az adófizetők pénzén, hanem a gyilkosságokért halálbüntetéssel kell igazságot szolgáltatni.
Különböző becslések szerint 20-30 ezer külföldi harcos csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, közülük mintegy 1200 fő francia állampolgár, és egykor arab országokból érkező bevándorlók leszármazottja. Az Európai Unióból kikerülő dzsihádisták magas száma azt mutatja, hogy
Európa több generáció alatt sem tudta integrálni a más civilizációs hovatartozású bevándorlókat. Azok leszármazottai máig őseik civilizációs hátterének talaján állnak, és a hívó szóra hajlamosak akár fegyvert fogni is.
A képviselő szerint azért Franciaországból került ki a legtöbb dzsihádista, mert a gyarmatbirodalom idején “rosszul kezelték a helyzetet”, és nem számoltak azzal, hogy a nagyszámú betelepítés hosszú távon milyen következményekkel jár.
Franciaország 1981-ben törölte el a halálbüntetést. A képviselő szerint amennyiben Európa nem tudja nagyon gyorsan európai színvonalra emelni az afrikai országok gazdaságát, a bevándorlás nem csak tömeges marad, de még tovább fokozódik, és invázió szerű állapotokkal kell számolni. A politikus szerint Európa fel kell készüljön arra, hogy a terroristákat ki kell végezni, mert máshogy nem lesz kezelhető a most kialakulóban lévő válsághelyzet.
A bevándorlás kapcsán zajló vita mostanra teljességgel kontraproduktívnak tekinthető, amit a francia képviselő állítása is alátámaszt. A vitában részt vevő felek elbeszélnek egymás mellett; a liberálisok megpróbálnak egyenlőségjelet tenni bevándorló és bevándorló közé, hogy ezzel együttérzést váltsanak ki az európaiakból. Pedig nem lehet egy kalap alá venni az európai bevándorlókat a közel-keleti és afrikai bevándorlók többségével. Egy Angliába költöző lengyel vagy magyar harmadik generációs leszármazottja nem fog fegyvert fogni, vagy öngyilkos merényletet végrehajtani Allah nevében. Ez a veszély a más civilizációból érkező bevándorlók esetében állhat fenn, akik az európai liberalizmusban nevelkedve saját kultúrájukat már nem értik, de attól elszakadni nem tudnak.
Schaffhauser szerint az európai országok még most kell hozzáigazítsák a jogrendet a kialakult helyzethez, mielőtt a bevándorlók tömegeivel több ezer dzsihádista jut vissza Európába, és a szíriaihoz hasonló helyzet alakulhat ki európai országokban.


http://hidfo.ru/2015/08/francia-politikus-ujra-be-kell-vezetni-a-halalbuntetest/