2022. április 25., hétfő

5 jele annak, hogy élelmiszerválságot hoznak létre

 

Nem titok, hogy a politikusok és a vállalati sajtó szerint már egy ideje "élelmiszerhiány" és "élelmiszerellátási válság" van kilátásban. Ezeket már évek óta rendszeresen megjósolják.

Ami igazán furcsa, hogy a szinte állandóan kezdődő jelenségek ellenére az élelmiszerhiány soha nem érkezik meg ténylegesen, és mindig valami új dologra fogják rá.

Már 2012-ben is azt jósolták a "tudósok", hogy az éghajlatváltozás és a tiszta víz hiánya "élelmiszerhiányt" fog okozni, ami 2050-re "vegetáriánussá teszi a világot".

2019-ben az ENSZ "szakértői" arra figyelmeztettek, hogy "az éghajlatváltozás veszélyezteti a világ élelmiszerellátását".

Még ugyanebben az évben figyelmeztették az Egyesült Királyságot, hogy a "Brexit utáni káosz" következtében élelmiszerhiányra számíthatnak.

2020 március elején a szupermarketek már "figyelmeztettek", hogy a kormány túl lassan lépett a koronavírus járvány miatt, és kifogyhatnak az élelmiszerekből. (Valójában ez soha nem történt meg).

Egy hónappal később, 2020 áprilisában, amikor a "világjárvány" még három hónap sem telt el, "tisztviselők" arra figyelmeztettek, hogy a Covid globális élelmiszerválságot fog okozni. Három hónappal később a helyzet "az elmúlt 50 év legsúlyosabb élelmiszerválságává" duzzadt.

2021 nyarán a brit sajtó "a 2. világháború óta a legsúlyosabb élelmiszerhiányt" és "gördülő áramkimaradásokat" jósolta, állítólag a teherautó-vezetők hiánya miatt, amit a Covidra és a Brexitre fogtak (sem a hiány, sem az áramkimaradások nem valósultak meg).

2021 szeptemberére az Egyesült Királyságban azt mondták, hogy a gázár-emelkedés miatt hiány lesz a fagyasztott élelmiszerekből, és alig egy hónappal később azt, hogy a gázválság miatt karácsony előtt esetleg be kell osztani a húst. (Soha nem volt semmiféle élelmiszerosztás)

2022 januárjában Ausztráliában az Omicron-változatot okolták az ellátási láncot megbénító "üres szupermarketek polcaiért", míg az USA-ban ugyanezért a rossz téli időjárást okolták.

2022 tavaszán az élelmiszerválság még mindig tart... csak most az ukrajnai háború, vagy Kína "Zero Covid" politikája, vagy a madárinfluenza kitörése miatt.

Azt gondolhatnánk, hogy - mivel az élelmiszerválság mindig várható, de soha nem érkezik meg, és mindig az aktuális dologra fogjuk - valójában nem is létezik. Hogy ez nem más, mint egy pszihológiai művelet, amelynek célja, hogy pánikot keltsen, és ürügyet adjon a beszállítóknak arra, hogy a sajtó által keltett hamis "hiányra" válaszul felemeljék az áraikat.

 

 

Vannak azonban arra utaló jelek, hogy ez hamarosan megváltozhat.

Joe Biden ez év március 25-én egy brüsszeli sajtótájékoztatón azt mondta...

"Ami az élelmiszerhiányt illeti - igen, beszéltünk a hiányról, és az valós lesz".

...ami kifejezetten furcsa dolog, amit mondott.

Legtöbbször csak azért kell határozottan kijelenteni, hogy valami mostantól kezdve "valóságos lesz", mert addig nem volt az.

Valóban, van néhány jele annak, hogy az élelmiszerellátás hamarosan valóban támadás alá kerül.

1. UKRÁN HÁBORÚ ÉS NYUGATI SZANKCIÓK

Jól dokumentált tény, hogy Oroszország ukrajnai "különleges művelete" felhajtotta az olaj, a gáz és a búza árát. Részben a helyszíni zavarok, de leginkább a nyugati szankciók miatt.

Oroszország a világ legnagyobb búza- és egyéb gabonaexportőre, és ezeket a termékeket nemcsak az emberek számára történő élelmiszer-előállításra, hanem állati takarmányként is használják. Az orosz búzát bojkottáló nyugati országok ezért potenciálisan számos élelmiszer árát felhajtják.

A napraforgóolaj (az egyik fő ukrán exportcikk) esetében már láttuk az árjegyzéket, és a jelentések szerint ez mindenféle más termékre is kiterjedhet, beleértve a kolbászt, a csirkét, a tésztát és a sört.

Ennek a háborúnak nem kellett volna megtörténnie, egy egyszerű ukrán semlegességi megállapodással meg lehetett volna akadályozni (és még mindig meg lehetne akadályozni). Ha ezt kombináljuk az oroszellenes szankciók átfogó jellegével - amelyhez foghatót a közelmúlt történelmében még nem volt -, akkor arra következtethetünk, hogy a káosz a helyszínen és az élelmiszerárak ezzel együtt járó emelkedése egy szándékos politika része, amely a Nagy Újraindítás napirendjét szolgálja.

2. AZ OLAJÁRAK EMELÉSE

Az olaj árának emelkedése természetes és nyilvánvaló tovagyűrűző hatásokkal jár minden ipari ágazatra - leginkább a közlekedésre, a logisztikára és a mezőgazdaságra. A megélhetési költségválságtól való félelmek, az élelmiszerhiányra vonatkozó figyelmeztetések és Oroszországnak a világ legnagyobb olaj- és gázexportőreként betöltött státusza ellenére a nyugati nemzetek és szövetségeseik gyakorlatilag nulla erőfeszítést tettek az olajárak csökkentése érdekében.

A magas olajár miatt az orosz rubel már a háború előtti erősségre pattant vissza, Szaúd-Arábia mégis emelte az árait, és nem árasztotta el a piacot, hogy az árat tankolja, mint 2014/15-ben tette.

A kőolaj árának magasan tartása tudatos politikai döntés, amely azt mutatja, hogy a megélhetési válságot - és az ebből eredő élelmiszerhiányt - szándékosan alakítják ki.

 

 

3. MADÁRINFLUENZA

A sajtó azt állítja, hogy nagyszabású madárinfluenza járvány van készülőben. Amint azt a múlt héten közzétettük, a "madárinfluenza" dinamikája azonosnak tűnik a Coviddal. A madarakat PCR-tesztekkel vizsgálják a vírusra, "pozitív" eredmény esetén kiselejtezik őket, majd ezeket a kiselejtezéseket "madárinfluenza-halálozásnak" címkézik.

Ennek a folyamatnak köszönhetően csak az Egyesült Államokban, a világ legnagyobb csirke- és tojásexportőrében, már legalább 27 millió baromfit pusztítottak el. Franciaországban, Kanadában és az Egyesült Királyságban szintén több millió madarat selejteztek ki.

A madárinfluenza már (állítólag) az egekbe szöktette a csirke és a tojás árát.

(Egy új jelentés arra is figyelmeztetett, hogy a sertések "szuperbaktériumokat" adhatnak át az embereknek, így a sertések is hamarosan kivágásra kerülhetnek).

4. AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG ÉS AZ USA FIZET A GAZDÁKNAK, HOGY HAGYJÁK ABBA A GAZDÁLKODÁST

A Biden-kormányzat tavaly május óta nyomást gyakorol a gazdákra, hogy mezőgazdasági területeket vegyenek fel a "természetvédelmi tartalékprogramba", egy szövetségi finanszírozású programba, amelynek célja állítólag a környezet megőrzése. A program lényegében azért fizet a gazdáknak, hogy ne gazdálkodjanak. Nagyon furcsa politikai döntés, tekintve a széles körben előre jelzett élelmiszerhiányt.

Kaliforniában egy állami szintű terv a gazdáknak fizetni fog azért, hogy kevesebbet termeljenek, ezúttal a víztakarékosság nevében.

Érdekes, hogy az Egyesült Királyságban is van egy hasonló program (ismét csak állítólag) teljesen más okokból. A brit kormány idén februártól kezdve akár 100 000 fontnyi átalányösszeget is fizet azoknak a gazdáknak, akik vissza akarnak vonulni a földművelésből. Ismét egy furcsa politika az élelmiszerellátást befolyásoló geopolitikai zavargások idején.

5. GYÁRTOTT MŰTRÁGYA HIÁNY

Oroszország és Fehéroroszország a műtrágya és a műtrágyához kapcsolódó termékek két legnagyobb exportőre a világon, a kézi kereskedelem értéke mintegy 10 milliárd dollár. Az ukrajnai háború (és a szankciók) tehát már most keményen sújtja a műtrágyapiacot, az árak márciusban új történelmi csúcsra emelkedtek.

Kína, a világ harmadik legnagyobb műtrágyaexportőre, tavaly nyár óta saját maga által elrendelt exporttilalmat vezetett be a termékre, állítólag azért, hogy alacsonyan tartsa a hazai élelmiszerárakat.

Ennek fényében nagyon furcsa, hogy az amerikai Union Pacific vasúttársaság hirtelen korlátozta a műtrágyaszállítások számát, és tájékoztatta a műtrágyaóriást, a CF Industries-t, hogy akár 20%-kal is csökkenteniük kell a vasúti kocsik használatát.

A CF Industries nyilvános válaszában kijelentette:

"A Union Pacific ezen intézkedésének időzítése nem is jöhetett volna rosszabbkor a gazdálkodók számára... A műtrágya nem csak késni fog a szállítási korlátozások miatt, de a tavaszi kijuttatáshoz szükséges további műtrágya egyáltalán nem juthat el a gazdálkodókhoz. Azzal, hogy ezt az önkényes korlátozást csak egy maroknyi szállítmányozóra helyezi, a Union Pacific veszélyezteti a gazdák termését és növeli az élelmiszerárakat a fogyasztók számára."

 

 

BÓNUSZ: TÜZEK AZ ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓ ÜZEMEKBEN

Ez egy bónuszhelyet kap, nem hivatalos helyet, mivel az ügy többszörös ismeretlensége miatt.

A lista legfurcsább és legelképesztőbb történetében úgy tűnik, hogy az elmúlt hat hónapban az Egyesült Államokban szerte az élelmiszer-feldolgozó üzemekben kirobbantak a tüzek. 2021 augusztusa óta legalább 16 nagyobb tűz ütött ki élelmiszer-feldolgozó üzemekben szerte az országban.

Tavaly szeptemberben egy nebraskai húsfeldolgozó égett le, ami az ország marhahúsellátásának 5%-át érintette. Idén márciusban tűz zárta le a Nestle egyik fagyasztott élelmiszereket előállító üzemét Arkansasban, a Maine állambeli Belfastban pedig egy nagy burgonyafeldolgozó üzemet majdnem a földdel tett egyenlővé egy hatalmas tűz.

A példák csak jönnek és jönnek.

Csak az elmúlt héten két különböző egymotoros repülőgép zuhant két különböző élelmiszeripari üzembe, nagy tüzeket okozva. Az egyik egy idahói burgonyafeldolgozó üzemben, a másik a General Mills egyik georgiai üzemében.

Jelenleg nem tudjuk bizonyítani, hogy ez egy szándékos akció, vagy akár statisztikailag szokatlan, de mindenképpen további vizsgálatot igényel.

Tim Pool weboldalán egy jó írás található erről a történetről, Dr. Ben Braddock pedig egy alapos Twitter-összefoglalót írt a közelmúlt eseményeiről.

*

Összefoglalva...

  • Egy háború, aminek nem kellett volna megtörténnie, felhajtja az élelmiszer- és olajárakat.
  • A szankciók, amelyek bevezetésére nem volt szükség, szintén felhajtják az élelmiszer- és olajárakat.
  • A nyugati szövetségesek szándékosan emelik az olajárakat.
  • Az élelmiszerválságra való figyelmeztetés ellenére az USA és az Egyesült Királyság fizet a gazdáknak, hogy ne gazdálkodjanak.
  • Egy "madárinfluenza-járvány", amely nagyon hasonlít a hamis Covid "világjárványhoz", felhajtja a baromfi és a tojás árát.
  • A nyugati vállalatok aktívan súlyosbítják a műtrágyahiányt.
  • Bizarr tüzek bénítják meg az amerikai élelmiszeripar nagy részét.
  • Külön-külön talán mindezeket a pontokat tévedésnek vagy véletlen egybeesésnek lehetne tekinteni, de ha mindet összerakjuk, nem nehéz észrevenni a mintát. A sajtó azt állíthatja, hogy "alvajárunk" az élelmiszerválság felé, de inkább úgy tűnik, hogy fejjel előre rohannak bele.

Miután évekig mondogatták, hogy élelmiszerhiány van kilátásban, úgy tűnik, hogy most végre tényleg létrehoznak egyet.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/5-jele-annak-hogy-elelmiszervalsagot-hoznak-letre

A hazugságok birodalma elhatározta, hogy provokatív hamis zászlós támadást hajt végre Ukrajnában, hogy igazolja a NATO beavatkozását

 

A Hazugság Birodalma/NATO-provokáció nagyszabású akciója fenyeget Ukrajnában (A Biden-rezsim domináns keményvonalasai, a Pentagon és a CIA azt akarja, hogy az Oroszországgal való konfliktus az utolsó ukránig folytatódjon).

Miután a moszkvai SMO-val szemben - a sikertelen szankciós háborúval együtt - vesztett, a hazugság birodalma és a NATO vazallusai hamisan azzal akarják megvádolni az orosz erőket, hogy vegyi, biológiai és/vagy taktikai nukleáris fegyvereket vetettek be Ukrajnában.

Szombaton az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova így magyarázta az ördögi összeesküvést:

"Az orosz védelmi minisztérium ma közzétett információi egyértelműen bizonyítják" a következőket:

Hegemón USA "szoros együttműködésben (alárendelt) NATO (vazallusaival) a végső szakaszba lépett az ukrajnai provokációk kitervelésében, amelyeknek meg kell győzniük a világközösséget arról, hogy "Oroszország mérgező harci anyagokat és biológiai anyagokat használ"" - tette hozzá:

Az orosz gazdaság sikoltozására irányuló kezdeti tervek "nem váltak be".

"Most (a hazugság birodalma) továbblép a tömegpusztító fegyverek (WMD) bevonásával...".

"Ha ez megtörténik, megszámlálhatatlan áldozat lesz".

"És mindegyikük (ott lesz) a (Biden-rezsim) stratégáinak lelkiismeretén a Fehér Házban, a Külügyminisztériumban... a Pentagonban, (a CIA-ban), és a kijevi bábjaik lelkiismeretén, ha marad belőle valami,".

Az orosz védelmi minisztérium (MOD) a következőképpen magyarázta az ördögi összeesküvést:

A hazugság birodalma 3 forgatókönyvet készített elő:

A legvalószínűbb első számú forgatókönyv: hamis zászló - amit a Merriam-Webster "az igazság szándékos durva elferdítésének nevez, amelyet különösen propagandataktikaként használnak".

Használatuk legalább a 19. század közepe óta amerikai hagyomány.

9/11 volt az összes amerikai hamis zászlós akció anyja - amíg mindenféle influenza/ovid módon felül nem múlta a tiszta gonosz szándékot, amelynek célja a tömeges kiirtás volt világszerte.

Második forgatókönyv: "(K)nyílt tömegpusztító fegyverek (WMD-k) használata kis mennyiségben".

A legkevésbé valószínű harmadik forgatókönyv: "(Tömegpusztító fegyverek) (tömegpusztító fegyverek) harci területen történő (nyílt) használata", azzal a szándékkal, hogy tömeges harci és polgári áldozatokat okozzon.

Kifejlesztve, lezárva és megtöltve, Oroszország védelmi minisztériuma egyértelmű bizonyítékokkal rendelkezik a tervről, ami bármikor megtörténhet bárhol Ukrajnában, ahol Oroszország SMO-ja folyamatban van.

Zakharova kifejtette továbbá "az USA és (Kijev) közötti illegális együttműködés megdöbbentő részleteit a bakteriológiai fegyverek előállítása terén" - amit "a világ elé tártak", hozzátéve:

"És (tudva a) elkerülhetetlenséget, hogy felfedez(het)ik a bűnös tevékenységüket", a hazugság birodalma "előre elkezdett készülni" a vitathatatlan tények ellensúlyozására, amikor azok napvilágra kerülnek.

A Biden-rezsim tisztviselői heteken át hamisan állították, hogy az orosz erők tömegpusztító fegyvereket vetettek be Ukrajna ellen - annak ellenére, hogy erre semmilyen bizonyíték nem utal.

Hetekkel korábban a hamis Biden - előre megírt sorokat ismételgetve - hamisan állította, hogy Oroszország "vegyi és biofegyverek használatát fontolgatja Ukrajnában (sic)" - ez egy szemenszedett Nagy Hazugság.

A veleszületett hazudozó Price - az intervencionista Blinken szócsöve - napokkal korábban a feje tetejére állította az igazságot, hamisan állítva, hogy "Oroszország vegyi fegyvereket vethet be (SMO-jának) állítólagos kudarcai (sic) miatt Ukrajnában (sic)".

 

 

 

 

Április közepén a Biden-rezsim CIA-igazgatója, William Burns a következőképpen hazudott, mondván:

"Tekintettel Putyin elnök és az orosz vezetés (sic) potenciális elkeseredettségére, tekintettel azokra a kudarcokra, amelyekkel eddig katonailag (sic) szembesültek, egyikünk sem veheti félvállról a taktikai nukleáris fegyverekhez vagy kis hatóerejű nukleáris fegyverekhez (sic) való potenciális folyamodás jelentette fenyegetést.".

Március közepén a Biden-rezsim úgynevezett nemzetbiztonsági tanácsadója, Sullivan figyelmeztetett "annak az esetleges orosz döntésnek a következményeire, hogy vegyi vagy biológiai fegyvereket vetnek be Ukrajnában (sic)".

Napokkal később az USA által beiktatott NATO-bábu, Stoltenberg nem létező bizonyítékokat talált ki arról, hogy Oroszország vegyi fegyverek ukrajnai bevetésére készül (sic).

2017 szeptemberében az OPCW megerősítette, hogy Oroszország befejezte vegyi fegyvereinek teljes felszámolását.

Semmi bizonyíték nincs arra, hogy erői vegyi, biológiai, radiológiai vagy más tiltott fegyvereket használnának Ukrajnában - vagy bárhol máshol.

Fél évszázaddal ezelőtt, 1972-ben, amikor aláírták a biológiai fegyverekről szóló egyezményt - hogy megtiltják ezek fejlesztését, gyártását, beszerzését, átadását, készletezését és használatát -, Szovjet-Oroszország felszámolta ezeket a fegyvereket az országban.

Ezzel szöges ellentétben a hegemón USA hosszú és visszataszító múltra tekint vissza, amikor gyakorlatilag minden elképzelhető tiltott fegyvertípust bevetett a kitalált ellenség ellen - beleértve a nukleáris fegyvereket is.

Készleteket tart fenn ezekből a fegyverekből, hogy saját belátása szerint használhassa őket.

Ha bármelyiket is bevetik Ukrajnában, ne tévedjünk.

Azokat az USA-ban fogják gyártani.

Az orosz védelmi minisztérium hírszerzése alapján ezeket Ukrajnában fogják használni, hogy tömeges áldozatokat okozzanak - és hamisan az ő erőit okolják majd.

Tekintettel az orosz harctéri sikerekre a túlerőben lévő, kijátszott és túljáró ukrán erőkkel szemben, az ördögi amerikai összeesküvés bármikor megtörténhet.

Egy utolsó megjegyzés

Szombaton az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konashenkov tábornok kifejtette, hogy "nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, légi úton indított rakéták" csapódtak be egy odesszai logisztikai terminálon.

"(Egy) nagy mennyiségű, az Egyesült Államokból és európai országokból kapott külföldi fegyvereket tároltak" ott, hozzátéve:

Moszkva ismételten figyelmeztette az Egyesült Államokat és a NATO vazallus államait, hogy ne öntsenek fegyvereket és lőszert Ukrajnába a konfliktus meghosszabbítása érdekében.

 

 

Minden olyan konvojt, amelyet bármilyen formában Ukrajnába belépni látnak, "törvényes célpontnak" tekintik és megsemmisítik.

Szombaton különben a bábu Zelenszkij továbbra is újabb és újabb módokat talált arra, hogy kínos helyzetbe hozza magát, mondván:

"Ha népünket elpusztítják Mariupolban, ha népszavazást, ál-népszavazást hirdetnek ki Ukrajna bármelyik új ál-köztársaságában, (ő) ki fog lépni minden tárgyalási folyamatból (sic)".

A február 28. óta többszöri forduló semmit sem ért el.

Ahogy a jövőbeni fordulók sem fognak.

Nem kétséges, hogy miért.

A hegemón USA ellenőrzi Ukrajnát.

Zelenszkij és az általa névlegesen vezetett rezsim tehetetlen.

A hazugság birodalma állandó helyettesítő háborút akar Oroszország ellen.

A béke és a stabilitás helyreállítása Ukrajnában meghiúsítja ördögi célját.

Ezért az ukrán küldöttek tárgyalásokat színleltek orosz kollégáikkal - a harcok beszüntetésében való megegyezés szándéka nélkül.

A hegemón USA megtiltja a megállapodást.

A domináns Biden-rezsim keményvonalasai, a Pentagon és a CIA azt akarják, hogy a konfliktus Oroszországgal az utolsó ukránig folytatódjon.

Ugyanakkor ukrán erők ezrei tették le a fegyvert és adták meg magukat.

Naponta újabb százak csatlakoznak hozzájuk - valószínűleg további ezrek követik őket.

Inkább élni akarnak, mint meghalni.

Sok sorkatonai erő megmagyarázta a konfliktus és a részvételüket kényszerítő rezsim ellenzését.

Kijev nem csak a túlerőben lévő orosz erőkkel szemben veszít, az USA által telepített rezsim elveszíti a nép támogatását.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-hazugsagok-birodalma-elhatarozta-hogy-provokativ-hamis-zaszlos-tamadast-hajt-vegre-ukrajnaban-hogy-igazolja-a-nato-beavatkozasat