Ernesto Araujo (51), akit Brazília most megválasztott elnöke, Jair Bolsonaro 2019. januárjában hivatalba lépő kormánya külügyminiszterének nevezett ki, egy internetes blogban az emberek által okozott klímaváltozást „ideológiának” nevezte. Országa munkapártjának pedig azt vetette szemére, hogy a családot, a heteroszexualitást és azt a kijelentést, hogy egy ember férfiként vagy nőként születik, bűntényként kezeli.
A környezetvédelemnek eredetileg az a feladata, hogy óvja a természetet, és felelősségteljesen használja fel a föld erőforrásait. Időközben azonban a környezetvédelmet a politikai baloldal saját céljaira használja ki, hogy ily módon irányíthassa az országokat és azok lakosságát.
E „dogmára” való hivatkozással nem csak a gazdaságot szabályozó állami intézkedések növekedtek, de a nemzetközi szervezeteknek a nemzeti államokra és ezek lakosságára történő befolyása is. Ez többek között egyik oldalon a demokratikus kapitalista országok gazdasági növekedésének korlátozásához vezetett, a másik oldalon pedig a kínai gazdaság támogatásához, írja Araujo.
E „globális projektum” egyik fontos jellegzetessége a nyugati országok gazdasági kapacitásának Kínába való átcsempészése. Araujo szerint Trump amerikai elnök agendájának egyik fontos része e folyamat megállítása. A klímaváltozás témája szintén a globális agenda része, amit arra használnak, hogy félelmet keltsenek az emberekben, és ezáltal még nagyobb befolyásra tegyenek szert felettük – állapította meg a brazil politikus, aki egy másik bejegyzésében azt vetette a brazil munkáspárt szemére, hogy mindent kriminalizálnak, ami „jó, spontán, természetes és tiszta”. A párt kriminalizálni akarja a családot, mert az támogatja a „patriarkális erőszakot”; kriminalizálja a magántulajdont, a szexualitást és a gyermeknemzést, amikor a heteroszexuális kapcsolatot megerőszakolásnak és minden bébit a föld számára rizikófaktornak nevezi. A szocializmus az Istenben való hitet, a patriotizmust és a biológiát is kriminalizálja, amikor be akarja tiltani azt a mondatot, hogy az ember férfinak vagy nőnek születik. A versengést kriminalizálják, folytatja Araujo a felsorolást. Ezzel kapcsolatban megemlíti, hogy egy baloldali kollégától hallotta azt a mondatot, hogy a sport fasizmus. A szocializmus kriminalizálja a klímaberendezéseket, a szépséget, és minden nyugati gondolkodót, aki a Krisztus előtt 546-ban meghalt Anaximander görög filozófus óta élt és megszólalt. Kriminalizálja a történelmet és ennek hőseit. Kriminalizálja a gyerekek és az elődök iránti szeretetet.

forrás: www.kath.net – 2018. december 5.
[A kérdés ezek után csak az, hogy e bejegyzések után vajon élni fog-e még Araujo 2019 januárjában, hogy átvehesse külügyminiszteri hivatalát?]

http://katolikus-honlap.hu/1801/johir.htm