2017. július 3., hétfő

Azonnal szülnek és német apát keresnek az afrikai migránsok

Több mint 700 fekete anya jutott be Németországba, azáltal, hogy kerülőúton legálissá tették a németországi tartózkodást. Fizetségért cserébe egy német férfi elismeri az apaságot, így a gyermek automatikusan német állampolgár lesz – ezáltal az anya is Németországban maradhat.
A német hatóságok szerint egyre több várandós bevándorló keres magának német férfit, abból a célból, hogy az hivatalosan elismerje az apaságot, és ezáltal a migráns anya és a gyermeke is Németországban maradhasson. A német férfinak ilyen esetekben azonban többnyire semmi köze az anyához és a gyermekhez. Egyszerű üzleti tranzakcióról van szó; a férfi mintegy ötezer eurót kap az illegális bevándorlótól azért, hogy a hivatalban elismerje, hogy ő a gyermek apja. Innentől az afrikai gyermek születésekor automatikusan megkapja a német állampolgárságot, és ezáltal az anyja is Németországban maradhat.
A RBB német hírügynökség szerint csak Berlinben több mint 700 ilyen esetet találtak. A migránsok, akik ezzel a gyakorlattal élnek, főként Afrikából érkeznek, de akadnak köztük vietnamiak és kelet-európaiak is.
Az Európai Bíróság május közepén hozott döntést arról, hogy nem-európai szülőnek joga van tartózkodási jogot szerezni az Európai Unióban, ha a gyermeke uniós tagállam állampolgára. A német törvények szerint pedig a gyermek megkapja a német állampolgárságot, ha az egyik szülő német állampolgár.
Az ARD televízió szerint voltak kirívóan gyanús esetek, például amikor egy férfi egyszerre tíz gyermek apjának vallotta magát, vagy egy szélsőjobboldali szimbólumokat viselő aktivista azt állította, hogy ő az apja egy vietnami nő gyermekének – de kevésbé figyelemfelkeltő esetekben a hatóságok számára közel megoldhatatlan feladat a visszaélések kiszűrése.


http://www.hidfo.ru/2017/07/azonnal-szulnek-es-nemet-apat-keresnek-az-afrikai-migransok/

Assange: “a liberálisok szeretik a cenzúrát, az erőszakot és a halált”

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója szerint is egyre feltűnőbb, hogy a liberálisok szeretik az állami cenzúrát, az erőszakot és a halált.
Julian Assange, a WikiLeaks alapítója egy Twitter bejegyzésében azt írta, a liberálisok nem is igazán liberálisok, mert együttműködnek a katonai és gazdasági érdekérvényesítést erőszakos úton folytató állami szervekkel, szeretik a cenzúrát és a halált.
Assange bejegyzésében szó szerint említi a „hard power”-t, ami a politikai érdekérvényesítés erőszakos, gyilkolással és elnyomással (pl. katonai beavatkozás) járó formája – szemben a diplomáciai, kulturális eszközökkel operáló „soft power”-rel (puha erő).
Korábban az amerikai hadsereg által elkövetett gyilkosságok kapcsán is látható volt, hogy a liberális sajtó mennyire látványosan képes örülni más emberek halálának; áprilisban az amerikai hadsereg egy minden eddiginél nagyobb bombát dobott le Afganisztánban, melynek eredményeként sokan meghaltak. A liberálisok részletesen beszámoltak még a bomba technikai paramétereiről is, a meggyilkolt emberekről tudósítást azonban letudták annyival, hogy terroristák voltak az áldozatok, emiatt morálisan elfogadható a meggyilkolásuk.

http://www.hidfo.ru/2017/07/assange-a-liberalisok-szeretik-a-cenzurat-az-eroszakot-es-a-halalt/

Biztos: Brüsszel készen áll finanszírozni a migránsok beengedését

Az Európai Unió migrációügyi biztosa, Dimitrisz Avramopulosz válaszolt az olasz hatóságok jelzésére, miszerint lezárnák a migránsok előtt a kikötőket; Brüsszel készen áll arra, hogy pénzt adjon Olaszországnak a migránsok beengedéséért.
Az Európai Unió készen áll arra, hogy párbeszédet folytasson Olaszországgal és más országokkal a migrációs válsággal megbirkózáshoz szükséges eszközökről – mondta Dimitrisz Avramopulosz, az EU migrációügyi biztosa. Brüsszel pénzügyi segítséget adna Olaszországnak a migránsok elszállásolásához, hogy a bevándorlás továbbra is gördülékenyen menjen.
Teljesen megértem az olaszok aggodalmait: tarthatatlanná vált a helyzet. Ezért készen állunk arra, hogy támogassuk Olaszországot nem csak politikai, de anyagi téren is.” – mondta a biztos az Il Corriere della Sera olasz napilapnak nyilatkozva.
A semmitmondó interjúból kiderült, hogy Brüsszel elsősorban nem a tengeri határ ellenőrzésének fokozására akar pénzt adni, hanem arra, hogy Olaszország a már beengedett migránsokat megfelelően elszállásolja táborokban, és ott külön csoportra ossza azokat, akiknek szüksége van segítségre, és azokat, akiknek nincs.
Tehát a migránsok továbbra is akadálytalanul érkeznének Olaszországon át az EU-ba, csak hatékonyabban osztályoznák őket, annak reményében, hogy egy részüket utána ki lehet utasítani. Eközben a Biztos továbbra is azt mondta, hogy az EU tagállamai át kell vegyék a már beengedett migránsokat: Avramopulosz arról beszélt, hogy a migrációs válság megoldását elsősorban a “szolidaritásban” látja. Ez a brüsszeli nyelvezet szerint a migránsok befogadását jelenti.
Szerdán a helyi sajtó azt írta, az olasz hatóságok kilátásba helyezték a kikötők lezárását minden olyan hajó előtt, ami a Földközi-tengeren „kimentett” migránsokat szállít. Az embercsempészek és civil szervezetek tevékenységének köszönhetően idén eddig 77 ezer afrikai és közel-keleti migráns érkezett Olaszországon keresztül az Európai Unióba, ami 13,4%-os növekedés a tavalyi adathoz képest.

http://www.hidfo.ru/2017/07/biztos-brusszel-keszen-all-finanszirozni-a-migransok-beengedeset/