2017. augusztus 1., kedd

Zavarkeltést folytatnak, káoszt akarnak Budapesten

Sorozatos szabotázskísérleteknek van kitéve a budapesti tömegközlekedés, ezek közül több próbálkozás sikerrel is járt. Ezúttal is azt megelőzően zajlik zavarkeltés, hogy valaki külföldről fizetett szervezetek tüntetéseivel akar nyomást gyakorolni a kormányra.
A fenti képen látható lángoló autóbusznak látszólag semmi köze a Budapesten most zajló zavarkeltéshez és szabotázskísérletekhez. Ez egy Budapesten, 2015. februárban kigyulladt járat (ami nem szabotázs eredményeként gyulladt ki). Az esetre amiatt érdemes visszatekinteni, mert ezáltal válik tisztán láthatóvá, hogy a napjainkban zajló szabotázskísérleteknek nagyon is politikai motivációja van.
Erről a 2015-ben lángoló autóbuszról készült fotók mutatják, hogy Budapesten a tömegközlekedéssel történtek már durvább dolgok, mint egy rosszul záródó ajtó, vagy egy rosszul működő jegyértékesítés. Az utóbbi évek során több alkalommal gyulladtak ki és égtek le járatok technikai hiba miatt. Ezekben az esetekben mégsem kezdett a sajtó összehangolt lejárató-kampányt a gyártó ellen. Nem olvashattuk kétnaponta a liberális sajtóban, hogy ne vegyünk több autóbuszt török cégtől, vagy a jövőben lehetőleg ne legyen Magyarországon autóbuszgyártás. Nem volt olyan időszak, amikor minden egyes liberális sajtóorgánum hónapokon át egy kiégett busz gyártójával akart azonnal szerződést bontani.
Amiatt fontos ezt hangsúlyozni, mert a rosszul záródó metróajtók miatt viszont minden másnap címlapra kerül, hogy nem kellett volna egy bizonyos céggel felújíttatni a metrókocsikat.
Egy kiégett autóbusz miatt nem volt szisztematikus lejáratókampány – egy rosszul záródó metróajtó miatt viszont van.
Ebből válik egyértelművé, hogy utóbbi esetben nem az utasok biztonságáért aggódnak ezek a lelkes humanisták, hanem valaki eseti jelleggel, politikai motivációból utasítja őket a mocskolódásra.
Ráadásul nem is egyedülálló, nem pusztán önmagáért való ez a mocskolódás. Nemrég a Magyar Idők napilap beszámolójából kiderült, hogy a budapesti tömegközlekedés ellen összehangolt szabotázskísérletek zajlanak. E szerint három hullámban érte támadás a BKK online jegyrendszerét, melynek köszönhetően zavar mutatkozott annak működésében – végül le kellett állítani a szolgáltatást.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere pedig a 3-as metróban történt zavarok kapcsán nyilatkozva mondta azt, hogy “koncepció van a történések mögött”, vagyis egyfajta összehangolt szabotázskísérlet zajlik, melynek célja a budapesti tömegközlekedésben problémák okozása, annak megbénítása.
“Harmincszoros terhelésnek tették ki a rendszert, ami annyit tesz, mintha egy órán belül 40 millióan böngésztek volna a BKK web­oldalán. […] A támadássorozat szakértők szerint 300 millió forintos ráfordítást és jelentős humán erőforrást igényelt. Koncepcionális valamiről lehet szó” – mondta.
Az online jegyértékesítés elleni kibertámadások ráadásul azt követően történtek, hogy számos technikai hiba mutatkozott a metrószerelvényeknél, miután azokat felújította a liberális sajtó által napi szinten kritizált orosz cég. “Amatőr szoftverhibák” – írták. Ezek a hibák szintén informatikai jellegűek voltak, ahogy később a BKK online jegyértékesítésének megbénítása is.
Ugyanakkor, a budapesti tömegközlekedés megbénítását célzó próbálkozások nem újkeletűek.
Idén áprilisban, amikor a külföldről finanszírozott szervezetek “minden eddiginél nagyobb, nagy gigatüntetést” hirdettek, szintén sorozatossá váltak a közlekedés megbénítására irányuló kísérletek. Abban az időszakban a nagy külföldről pénzelt tüntetést hídlezárásokkal, szakszervezeti sztrájkokkal, taxis blokáddal próbálták előkészíteni. A szisztematikusan egy időszakra és a város különböző pontjaira szervezett megmozdulások a fővárosi közlekedési infrastruktúra megbénítását célozták, ami nagyobb visszhangot adott volna a külföldről finanszírozott tüntetéseknek, ezzel lehetővé téve, hogy a szervezőket fizető külföldi érdekkörök nagyobb politikai nyomást helyezhessenek a magyar kormányra.


http://www.hidfo.ru/2017/08/zavarkeltest-folytatnak-kaoszt-akarnak-budapesten/

Mártír akart lenni a hamburgi késes gyilkos

A német ügyészség vádat emelt a hamburgi késes merénylő ellen, aki egy embert meggyilkolt és hat másik személyt megsebesített egy “iszlamista motivációból” elkövetett bűncselekmény során – derült ki az ügyészség hétfői közleményéből.
A közlemény szerint a 26 éves Ahmed H. gyorsan radikalizálódott, majd abból a célból támadt civilekre, hogy ezáltal “mártírrá váljon”. Az Egyesült Arab Emírségekből érkezett bevándorlót öt rend béli gyilkossági kísérlet és gyilkosság elkövetésével vádolják.
Ahmed H. elfogásakor.
A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak annak kapcsán, hogy az elkövető tagja-e valamilyen terrorszervezetnek, kapcsolatban állt-e terroristákkal, vagy más személyekkel is együttműködött-e a gyilkosság kitervelésében.
A hatósági közleményből tudható, hogy Ahmed H. egy olyan menedékkérő, akinek a menedékkérelmét elutasították, és “deportálásra várt”. Mivel Ahmed H.-t a menedékkérelem elutasítása után nem szállították el azonnal az országból, és az őrizetéről sem gondoskodtak, ezért lehetősége volt arra, hogy meggyilkoljon egy ártatlan embert.
Az ügy kapcsán emellett kiderült, hogy Ahmed H.-t amiatt nem deportálták Németországból, mert nem hordott magánál semmilyen személyigazoló okmányt, és a rendszerető németek csak akkor tudnak végrehajtani egy deportálást, ha az illegális bevándorló előbb jogkövető magatartást tanúsít és igazolja magát.

http://www.hidfo.ru/2017/08/martir-akart-lenni-a-hamburgi-keses-gyilkos/

Aggódik az USA a törökországi NATO-jelenlét miatt

Törökország orosz rakétakomplexumokat vásárol, hogy katonailag elképzelhetővé váljon a NATO-ból való kilépés. Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint aggódnak a török rakétavédelem NATO-tól való függetlenítése miatt.
Július 27-én egy török katonai szakértő, Turan Oguz az Anadolu hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette; amiatt vásárolják meg az Sz-400 rakétakomplexumot Oroszországtól, hogy amennyiben a török kormány a jövőben a NATO-ból való kilépés mellett döntene, ez “ne legyen katonailag lehetetlen vállalkozás”. Az amerikai védelmi minisztérium most aggodalmát fejezi azzal kapcsolatban, hogy Törökország a közös NATO-védelemtől függetlenül működtetné ezeket a rakétakomplexumokat. A The Hill magazin beszámolója szerint Jeff Davis, a minisztérium szóvivője azt mondta; igazából ez az egyetlen és fő aggodalmuk az Sz-400 megvásárlásával kapcsolatban.
“Egyetlen aggodalmunk az interoperabilitással kapcsolatos – de ez a törökök döntése” – mondta a szóvivő egy hétfői sajtótájékoztatón. Davis elmondása szerint az Sz-400 megvásárlásával az a legnagyobb probléma, hogy ez a rakétakomplexum nem felel meg a NATO-standardoknak, és nem integrálható a NATO közös rakétavédelmi rendszerébe.
Törökország védelmi minisztere azonban már hónapokkal ezelőtt egyértelművé tette; az újonnan vásárolt rakétakomplexumokat valóban nem fogják integrálni a NATO közös rakétavédelmi rendszerébe. Fikri Isik török védelmi miniszter egy márciusi nyilatkozatában azt is közölte; amiatt döntöttek az orosz rakétakomplexum megvásárlása mellett, mert a NATO-országok nem tudtak pénzügyileg megfelelő feltételek mellett ajánlatot tenni egy a NATO-standarddal kompatibilis rendszer értékesítésére.
Törökország azt követően döntött az Sz-400 rendszer megvásárlásáról, hogy hackertámadás érte a NATO Törökországban állomásozó Patriot rakétakomplexumait. A Local német napilap beszámolója szerint az ismeretlen hackerek átvették az irányítást a Patriot rakétakomplexumok felett, és ennek következtében számos nemkívánt rakétaindítás történt.
A Patriot rakétakomlexumok ismeretlen hackerek általi hatástalanítása a német lap szerint 2015 júliusában történt. 2015 augusztusában az USA és Németország egyaránt döntést hozott a Patriotok Törökországból kivonásáról. 2015 novemberében a Foregin Policy magazin már arról írt, hogy Törökország nem a NATO-tól, hanem Kínától vagy Oroszországtól fog rakétavédelmi rendszert venni.

http://www.hidfo.ru/2017/08/aggodik-az-usa-a-torokorszagi-nato-jelenlet-miatt/

Hatszáz embert tartóztattak le Törökországban

Közel 600 embert tartóztattak le Törökországban az elmúlt egy hét folyamán, akik a gyanú szerint kapcsolatban állhatnak a tavalyi puccskísérlet megszervezésével vádolt Fethullah Gülen mozgalmával.
A török belügyminisztérium hétfőn számolt be az újabb letartóztatásokról. A Turkish Minute lap információi szerint a rendőrök 593 személyt vettek őrizetbe, mindegyiküket azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állnak Fethullah Gülen mozgalmával, amit Törökországban terrorszervezetként tartanak nyilván.
Július 13-án a belügyminisztérium az összesített adatokat is közölte, e szerint a tavalyi puccskísérlet óta összesen 50510 embert tartóztattak le, és 169013 személy ellen indult büntetőeljárás a puccskísérlettel összefüggésben.

http://www.hidfo.ru/2017/08/hatszaz-embert-tartoztattak-le-torokorszagban/