2014. október 3., péntek

Meglehetősen mozgalmas lett a hétvége előtti utolsó munkanap Donbassz középső és északi frontszakaszán.

Kurahovoba Nyalókakirály friss latorbandái megérkeztek, és befészkelik magukat a településen. Iskolákból és óvodákból mindenkit elzavartak, és betelepültek. Jelentések szerint négyszázan lehetnek, mindenféle tankokkal meg páncélozott járművekkel.
Szcsasztje mellett ma ismét hajba kaptak a népköztársaságiak és a kijevi pribékek. Utóbbiak kénytelenek voltak megválni egy T-64 – estől, és a benne ülőktől.
Volnovaha közelében a népfelkelők néhány figyelmeztető lövés után rávették a “Cserkasszi” latorzászlóalj éppen arrafelé kószáló csoportját, hogy úgy járnak jobban, ha megadják magukat. A nem éppen a bátorságáról elhiresült horda készséggel hagyta magát meggyőzni. Négy tankot, négy “Ural”teherautót, és egy csomó kissebb kerekes “jószágot” hagyományoztak a népköztársaságiakra.
Liszicsanszknál közel egy órás tüzérségi párbajban mérte össze erejét és tudását a két fél. Közel egyórányi lövöldözés után valami nagyon – nagyot szólt a kijeviek tüzelőállásánál, és azok befejezték a lövöldözést.
Kirov és Sztahanov környékén a valcmanista latrok belekötöttek a milicistákba. Rosszul ötlet volt ez a részükről. Most egy mély horhosba bezárva latolgathatják az esélytelenségüket. Mintegy százötvenen vannak a falkában.
Közvetlenül ebéd után a pribékhorda tüzérsége Pervomajszk ellen fordult. Balszerencséjükre egy LNR – es “GRAD” – üteg fölfigyelt a lármára. Mire a második sortüzet lőtték volna Pervomajszkra, megérkeztek Popasznajából a Katyusák gránátjai. Ezt követően már nem volt mivel lőni Pervomajszot. Meg kivel?!
Trojckim és Kalinovo térségében kézifegyverekkel idegesítették egymást a felek. Majd’ félórás vita után lecsendesedtek.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/03/osszecsapasok-donbasszban/

Szerbia is megkezdi a Déli Áramlat építését

Szerbia oroszországi nagykövete, Szlavjenko Terzic bejelentette, hogy a Déli Áramlat gázvezeték építési munkálatai még év vége előtt megkezdődnek az országban, mert a kormány nemzetstratégiai kérdéssé nyilvánította a megépítését. Terzic elmondása szerint a Déli Áramlat a teljes balkáni régió és Európa számára is kiemelkedő jelentőségű energetikai projekt.
Hídfő.net | Déli Áramlat
Szerbia azzal számol, hogy még év vége előtt megkezdődnek az építési munkálatok, és bár tisztában vannak azzal, hogy ehhez a bolgár szakasz megépítése is szükséges lenne, Terzic nem gondolja, hogy Bulgária elállna a projekttől. "Tisztában vagyok a bolgár kormány álláspont-változtatásaival. Ugyanakkor azzal is, hogy Bulgáriában se a kormánypárt, se az ellenzéki erők nem ellenzik a megépítését. A bolgár elnök szintén nem ellenzi. A Déli Áramlat nem csak Szerbia, de Bulgária, Magyarország, Horvátország, Ausztria és Olaszország számára is kiemelkedő fontosságú projekt".
"Úgy gondolom, Bulgáriában a választások után a Déli Áramlat javára fog döntés születni. Ugyanakkor különösen veszélyes az ilyen fontosságú energetikai projekteket belekeverni a politikába. A projekt gazdasági szempontból fontos és meghatározó a régió energiaellátása szempontjából."

http://www.hidfo.net/2014/10/03/szerbia-megkezdi-deli-aramlat-epiteset

„Sok családról tudok, akik a hitel miatt belerokkantak az életükbe”

A következő hetekben mindenki a bankokra figyel, hiszen alig van olyan család, aki ne lenne érintve devizahitel ügyben. Azonban a pénzintézetekkel való „hétköznapi” kapcsolat sem mindig problémáktól mentes. Vajon mire számíthatnak azok, akik pénz visszafizetést várnak a következő hónapokban?
A pénzintézetekkel kapcsolatos aktuális ügyekről dr. Gáll Ferenc szekszárdi ügyvéddel, banki szakjogásszal beszélgettünk.
Dr. Gáll Ferenc ügyvéd szerint, a devizaalapú hitelek kapcsán további jogi lépésekre lenne szükség (fotó: Gottvald Károly)
– Ön évek óta hangot annak, a bankok tisztességtelenül jártak el a devizahiteles ügyekben. Elégedett azzal, hogy ezt végre a törvény is kimondta?
– A jogalkotó a tisztességtelenség vélelmét állapította meg a törvényben. Minden esetre ha idáig eljutott a jogalkotó, hogy a tisztességtelenséget vélelmezi, már reményre ad okot. Ugyanakkor a devizahiteles ügyek a pénzintézetek működésének csak egyik szeletét adják. A hétköznapi ügyintézésben nap mint nap tapasztalja az ember a kiszolgáltatottságot, illetve azt, hogy a bankok sok esetben „hatóságként” viselkednek.
– Mire gondol?
– Mondok több példát, az egyik kereskedelmi bankhoz ment be az ügyfelem, a pénzét kamatozó módon szerette volna elhelyezni. Értékpapírt javasoltak neki, de arról elfelejtették tájékoztatni, hogy a pénzintézet egyik leányvállalatánál landolt a pénz. Két évvel később derült ez ki, amikor a családban haláleset történt, és szerették volna a pénzt kivenni. Akkor közölték vele, hogy az nem is az ő bankjuknál van, és a felvétel ebben a helyzetben nem egyszerű, mert ők öröklési ügynek minősítették. Hiába állapította meg a közjegyző, hogy ez nem képezi a hagyaték részét, nem jutottak egyezségre. Ügyfelem jegyzőkönyvet szeretett volna felvetetni az említettekről, de ezt megtagadták. Azt mondták, tegyen panaszt. Ezt követően a Pénzügyi Békéltető Testülethez fordultak, ami további pénzt és időt emésztett fel. Ennek a történetnek a hétköznapi része az, hogy az emberek megjelennek a bank ügyfélszolgálatánál, ügyeket intéznek, befizetnek, hitel vesznek fel, lekötik a megtakarításukat, ugyanakkor nem jogászok, pedig a legkisebb akadálynál már hatóságként bánnak velük.
Egy másik történet: már egy éve a család kifizette a teljes kölcsönt, többször is kérték a banktól, hogy az ingatlanon fennálló jelzálog törlési engedélyt adja ki. A bank ezt nem teljesítette, és nem is indokolta. A múlt év nyarán panaszt nyújtottak be, melyre a mai napig nem válaszoltak. Ezt követően a Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi Hatóságához fordultak, onnan pár hét eltelte után azt a választ kapták: még egyszer keressék meg a bankot. Elképesztő időpazarlás, az ember ezek után meggondolja a pénzügyi békéltetőhöz forduljon-e vagy egyből a bírósághoz. Arról nem is beszélve, hogy 2015 februárjától várhatóan több százezer deviza elszámolást vitató kérelem érkezik majd a csak 25 fős békéltető testülethez. Az említett esetek is azt bizonyítják, hogy a devizaalapú hitelek kapcsán a jogalkotói lépéseket szükséges lenne tovább folytatni annak érdekében, hogy a bankok „az állam az államban” kivételezett helyzetét megszüntessék. A bankoknak egyenrangú szerződő felekként kellene viselkedniük, nem hatóságként.
– Ön mire számít ezek után, mennyi ideig zajlanak a jogviták a pénzintézetek és az ügyfelek között?
– Sok kérdésre ma még nincs válasz. Kérdés az is például, hogy a központilag történő elszámolással az egyes szerződésszegéssel okozott kárt lehet-e orvosolni. A régi Ptk. szerint a nem vagyoni kár megtérítése is indokolt. Nagyon sok olyan családról tudok, akik a felvett hitel miatt belerokkantak az életükbe. Egy vidéki esetet említek: felvett a család 4 milliót a házuk korszerűsítésére, ebből visszafizettek kettőt, a családfő munkanélküli lett, majd beteg, nem tudtak átmenetileg törleszteni. Kilakoltatták őket, a lakást elvették, albérletbe kényszerültek, de a hitelt továbbra is kellett fizetniük. Nekik például mit tudnak majd visszaadni? A tönkre tett életüket, mert a házukban már rég más lakik. Voltak, akik elhagyták az országot, így menekültek a lehetetlen helyzetből, sokan belebetegedtek. Én úgy látom, a károk jelentős részét soha nem lehet megtéríteni.
(teol)

Szerbia nem enged Brüsszel nyomásgyakorlásának

Szerbia nem csatlakozik az Európai Unió Oroszország elleni szankcióihoz, és a jövőben sem tervezi, hogy ezen az állásponton változtatna. Szlavjenko Terzic, Szerbia orosz nagykövete jelentette ezt ki, válaszként Brüsszel indirekt nyomásgyakorlására.
Hídfő.net | Szlavjenko Terzic
Szerdán az Európai Szomszédságpolitika (ENP) élére várományos uniós biztos jelölt, Johannes Hahn brüsszeli meghallgatásán felszólította Szerbia kormányát, hogy "alaposan gondolja újra" azt a döntését, hogy nem csatlakozik az Európai Unió Oroszország ellen hozott szankcióihoz, ha a jövőben csatlakozni akar az Európai Unióhoz. Hahn szerint "ha Belgrád közelebb akar kerülni az EU-tagsághoz, a megfelelő jelzéseket meg kell tennie Oroszországgal szemben". Nem véletlen, hogy ezek a mondatok éppen ott és akkor hangzottak el, Brüsszel így kíván nyomást gyakorolni Szerbiára.
Korábban Tomislav Nikolic elnök már világosan kifejezte, Szerbia nem támogat semmiféle Oroszország elleni szankciót. A nagykövet válaszából azonban az is kiderült, Szerbia véglegesen döntött azzal kapcsolatban, hogy nem fog csatlakozni az Európai Unióhoz. Ugyanis, ha a tagság megszerzésére törekedne, figyelembe venné a Brüsszel által támasztott követelményeket.
Szerbia az Eurázsiai Unió potenciális tagállama, a csatlakozást azonban egyelőre nem teszi lehetővé a térségi politikai helyzet. Tekintve az ukrán helyzet alakulását (az EU társulási egyezmény elhalasztása 2016-ig), Romániában vagy Magyarországon kellene egy külpolitikai fordulatnak bekövetkeznie ahhoz, hogy Szerbia a következő években határossá váljon az eurázsiai vámunióval.


http://www.hidfo.net/2014/10/03/szerbia-nem-enged-brusszel-nyomasgyakorlasanak

Az USA feláldozhatónak tartja Magyarországot

Washington felszólította az Európai Uniót, hogy ne vonja vissza az oroszellenes szankciókat és ne is kérdőjelezze meg azok célszerűségét. Victoria Nuland, európai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár ezt csütörtökön jelentette be. Mint kiderült, az Egyesült Államok tisztában van azzal, hogy a szankciók károsak az EU tagállamaira nézve, vagyis a térségi országokat feláldozhatónak, járulékos veszteségnek tartja. "Fenn kell tartanunk az Ukrajnával szembeni szolidaritást és a transzatlanti térség egységét. A szankciók beiktatása nem könnyű, egyes tagállamok ezért nagy árat fizetnek. Tisztában vagyunk ezzel."
Hídfő.net | Victoria NulandVictoria Nuland. Korábban a "bassza meg az EU" kijelentéséről lett híres.
Tehát az amerikai külügy elvárja az Európai Unió tagállamaitól, hogy az okozott gazdasági katasztrófa ellenére is tartsák magukat a szankciókhoz, amit Washington diktál az EU-nak. Az amerikai külügy "tisztában van" ennek káros következményeivel, ennek ellenére is kiadja az ukázt Brüsszelnek. Az exportérdekelt magyar vállalkozások tönkre tétele pedig járulékos veszteség az amerikaiak geopolitikai játszmájában. Megint birkamódon tűri a magyar nép, hogy járulékos veszteség legyen?


http://www.hidfo.net/2014/10/03/az-usa-felaldozhatonak-tartja-magyarorszagot

Könnyen megeshet, hogy a lengyel politikai vezetésnek gondjai támadnak.

A donyecki reptér megkaparintását követően a népköztársasági erők fülön csíptek néhány lengyel zsoldost. Na – ők aztán dalolásznak szépen! Élve ugyan nem sokan úszták meg a reptéri bulit, viszont az a tucatnyi martalóc aki megérdemelt sorsát elkerülte, arról számolt be, hogy “párszáz lengyel bérgyilkos” szegődött Nyalókakirály zsoldjába, egy jó kis oroszirtó banzájra.
Leonyid Baranov a DNR “KGB” – főnöke ismertette ezeket a tényeket ma. A lengyel “dalnokok” előadásai nyomán érthető, hogy a donyecki reptér elfoglalása miatt az USA – NATO – EU – latorszövetség miért is aggodalmaskodott oly nagyon.
Várhatóak egyébként még meglepő – vagy nem is annyira meglepő? – bejelentések a kijevi udvar szolgálatába szegődött nemzetközi bérgyilkosbandákkal kapcsolatosa. Azt már jó ha most elkönyveli Varsó, hogy a lengyel mezőgazdaság számára az életet jelentő orosz felvevőpiac egy jó időre megszűnt!


http://balrad.wordpress.com/2014/10/03/varso-arnyekra-vetodott/

140 orosz kommandós érkezett Bosznia-Hercegovinába

Hídfő.net | "Udvarias emberek" a Krím-félszigeten"Udvarias emberek" a Krím-félszigeten
A közelgő választások miatt lehetséges mű-forradalmak elindítását megakadályozandó, helyi források szerint 140 orosz kommandós érkezett a Szerb Köztársaságba (Bosznia-Hercegovina része). A kommandósok -azaz a krími események kapcsán "udvarias emberek"-nek elkeresztelt katonák- Laktaši-ban lettek hotelekben elszállásolva, illetve egy kontingens érkezett Pale-ba is.
Bosznia-Hercegovinában október 12-én lesznek az általános választások, ekkor választják az elnököt és az alelnököt a bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaságnak, valamint az ottani nemzetgyűlés tagjait is. A hírek szerint elképzelhető, hogy a nyugatról pénzelt "színes forradalom" -persze spontán- itt is kitör.
Dimitrij Rogozin ezek szerint nem a levegőbe beszélt, amikor a Dnyeszter Menti Köztársaság kapcsán gyakorlatilag azt ígérte, hogy mostantól megvédik az orosz érdekszférákat a nyugati felforgatástól.


http://www.hidfo.net/2014/10/03/140-orosz-kommandos-erkezett-bosznia-hercegovinaba

FELHÍVÁS! – Luxus szállodában buliznak a végrehajtók, – a kifosztottak pénzén


spirit-hotel-epulete-ejszaka

És mi ezt hagyjuk?

FELHÍVÁS!

TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓ A VÉGREHAJTÓK DŐZSÖLÉSE ELLEN!

Miközben 4 millió szegény van az országban, – s miközben tízezreket már kilakoltattak, – s még százezrekre, milliókra leselkedik a kilakoltatás réme, – addig a végrehajtók szuper luxus környezetben buliznak, wellnesseznek, s tanácskoznak a hétvégén. – Helikopteres sétaútra is mehetnek.

A sárvári ‘Spirit Hotel, Magyarország’ ötcsillagos szállodájában tartja ezen a hétvégén a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, a 3 naposra tervezett, – éves kamarai konferenciáját, – wellness és egyéb szórakoztató programokkal, (pl. sétarepüléssel) egybekötve.

Helikopteres sétarepülés - Spirit Hotel - Sárvár
250 végrehajtó egy kísérővel, összesen 500 fő lesz jelen, de meghívást kaptak a végrehajtó helyettesek is, akik a Spirit melletti, Parking hotelben lesznek elszállásolva.
A végrehajtók erre a hétvégére, az egész luxus hotelt hotelt lefoglalták a saját céljaikra. Volt is miből, hiszen a végrehajtás nagyon jó üzlet számukra. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara éves költségvetése 2 milliárd(!) forint. – Amit az emberek kifosztásból szereztek meg. – Ezt hívják ők végrehajtási eljárásnak.
Az önálló bírósági végrehajtók a közhatalmi jogosítványaikat saját gyarapodásukra felhasználva, – több százezer embert tettek földönfutóvá, hajléktalanná, – csak, hogy most például szaunázhassanak, bulizgassanak luxus körülmények között, -
sétarepüljenek, – a más verejtékével megkeresett pénzen, – amit a végrehajtási eljárások kegyetlenségével embertelen megalázással elvettek tőlük!
Érdemes lesz megnézni, hogy milyen luxus kategóriás gépjárművekkel érkeznek az egész napos luxus programokra!
Luxus környezet - Spirit Hotel Thermal Spa - Sárvár 2
EZ A LUXUS HÉTVÉGE A BIZONYÍTÉKA ANNAK, HOGY MENNYIRE LENÉZIK A MAGYAR NÉPET.
A törvények felett állónak érzik magukat, akik bármit megtehetnek büntetlenül. – Teljesen nyilvánosan költhetik el az embertelen, gyomorforgató módon megszerzett több száz milliós jövedelmüket, – míg azok a családok, akiket kifosztottak a gyermekeikkel együtt – éheznek!
ÉS MI EZT HAGYJUK? – HÁT NEM!
NEM HAGYJUK, HOGY HÁBORÍTATLANUL BULIZGASSANAK WELLNESSEZZENEK AZ ÁLTALUK KIFOSZTOTT NÉP PÉNZÉN!
EZÉRT A SPIRIT HOTEL BEJÁRATA ELÉ – Sárvár, Vadkert krt. 5. – október 3-án és 4-én, délben; 12 órakor
TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓT SZERVEZÜNK A VÉGREHAJTÓK DŐZSÖLÉSE ELLEN!
Spirit Hotel - Sárvár - Vadkert krt. 5.
És követelni fogjuk, hogy minden végrehajtó tegyen nyilvános adóbevallást.
“Az ország jelenlegi súlyos társadalmi helyzetében, amikor ilyen nagy a szegénység, – elvárjuk a végrehajtóktól a nyilvános vagyonnyilatkozatot… – követeljük annak nyilvánosságra hozatalát; hogy milyen vagyonuk keletkezett a végrehajtói praxisuk alatt!”
Tisztelettel: A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége elnöke

Fegyverszünetről Donbasszban ma már csak a “legelvetemültebbek” beszélnek.

A jelek szerint befejeződött a szembenálló felek pozícióvadászata, a csapatok elfoglalták a szerintük legoptimálisabb kiindulási pontokat – és…
Luhanszk közelében Brjankinál a valcmanisták tegnap délután kisérletet tettek a gyjebalcsevoi kazánba beszorított latorerők köré vont népköztársasági gyűrű megtörésére. Nagyszámú páncélozott jármű és tank bevetésével indultak meg, ám nem kis meglepetésükre és bánatukra a népfelkelők rejtett átcsoportosításaiba futottak bele. “Gőzük sem volt”, hogy a közelükben megtelepültek a népköztársaságiak.
Mintegy négyórás ádáz csatában kellett rádöbbenniük Nyalókakirály erőlködő pribékbandájának, hogy a doni kozákok egyik zászlóaljába botlottak. Igen drága botlás volt ez. Este nyolc órára a támadó valcmanista bitangok kilenc tankot, négy egyéb páncélost, és most még nem tudni mennyi latort veszítettek.
A brjanki valcmanista csoportosulás nem hogy segiteni nem tudott szorult helyzetű hordatársain, hanem szinte teljesen megsemmisült. A latorbrigád maradéka gyalogosan szóródott szét a környező erdőségekben. Levadászásuk napközben folytatódik.
Belorusszia elnöke – Alekszander Lukasenko – tegnap bejelentette, hogy országa adott esetben hajlandó lenne békefenntartó csapatokat küldeni Maradék – Ukrajnába.

“Batyka” javaslatát a DNR Legfelsőbb Tanácsának helyettes elnöke üdvözölte. Miroszlav Rugyenko szerint “nagyszerű lenne, ha a fehérorosz békefenntartó kontingens csapatai a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok HATÁRAIN állomásozva biztosítanák az Ukrajnától FÜGGETLEN Donbassz területi sérthetetlenségét.
A kijevi udvar eközben hangosan ajvékolja tele a világot, mert az orosz – ukrán határ közelében – orosz oldalon – ismét “medvekarmok” nyomait látják. Az orosz hadsereg saját országának területén való jövés – menését a nyugati “demokráciát” fenyegető halálos veszedelemként éli meg a kijevi helytartóság, melynek az Irina Farion nevű oszlopos lotyója úgy véli, hogy Maradék – Ukrajna meg kell hogy érjen egy III. világháborút! Márminthogy a Nyugat számára.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/03/ki-beszel-mar-tuzszunetrol/