2015. május 28., csütörtök

Kémbotrány miatt bukhat a német kormány

BND hidfo.ru
A Bild német napilap szerint Barack Obama kihagyhatja a G7 országok júniusi, Németországban tartandó találkozóját, ha a kormány kiadja az amerikai kémek célpontjainak listáját a parlamentnek. Sigmar Gabriel, a Szociáldemokrata Párt vezetője követelte Angela Merkeltől, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan kiket és milyen indokkal tartott megfigyelés alatt amerikai megrendelésre a német titkosszolgálat. A G7 találkozót június 7-re időzítették, a Bild információi szerint addig nyilvánosságra hozhatják a teljes listát, és Barack Obama emiatt nem fog megjelenni a G7 találkozón.
Az eseményt ráadásul a Bad Aibling központtól alig néhány kilométerre szervezték. Ez az a létesítmény, amit az NSA európai célpontok – vállalatok és politikai vezetők – megfigyelésére használt, így önmagában a hely megválasztása is arról árulkodik, hogy valami nagy változás készül a G7 találkozó idején.
Németországban április közepén robbant ki a kémbotrány, melynek során nyilvánosságra jutott, hogy a Bundesnachrichtendienst az amerikai titkosszolgálatoknak alárendelve folytatott kémtevékenységet európai célpontok ellen. Ennek részeként az amerikai National Security Agency jelölte a célpontokat, a német hivatal pedig az amerikaiak utasítására állandó megfigyelést folytatott európai politikusok és vállalatok ellen, akikről állandó információszolgáltatást biztosított az amerikaiaknak.
A megfigyelési botrány legkínosabb vonatkozása nem az, hogy az amerikaiak “szövetségesek ellen” kémkednek, hanem, hogy a német hivatalok az amerikai szerveknek alárendelve működtek. Németországban az amerikai kémbotrány azóta mindennapos téma a sajtóban, a német sajtóorgánumok címlapjain napi szinten jelennek meg a témával kapcsolatos új információk, vélemények. Ugyanakkor a kelet-európai sajtó egyáltalán nem foglalkozik a történtekkel. A kelet-európai országok sajtóorgánumai időről időre látványosan kiszolgálják az amerikai külügyi törekvéseket. Újságíróik minden bizonnyal azt remélik, hogy az amerikai kémbotrány hullámai nem érnek el Kelet-Európába. Pedig a gyakorlatban ennek épp ellenkezője fog történni; ahogy évtizedekkel korábban, most is minden, Európában zajló nagy változás Németországban kezdődik. Kelet-Európa már csak hozzá fog rendeződni ahhoz, ami Németországban kialakult.
A Bundesnachrichtendienst ügye jelenleg kivizsgálás alatt van. Abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy a BND a kormány tudta nélkül szolgálta ki az amerikaiakat, a hivatalban vezetőváltások hulláma jöhet, szélsőséges esetben a hivatal egészét felszámolhatják (ahogy az rendszerváltások alkalmából történni szokott). Ha bizonyítékok jutnak nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a kormány tudott az amerikaiak Európában folytatott általános megfigyeléséről, és arról, hogy a német hivatal az amerikaiaknak alárendelve működik, az a kormány bukásához vezethet, aminek Kelet-Európában is látványos következményei lesznek.

http://hidfo.ru/2015/05/kembotrany-miatt-bukhat-a-nemet-kormany/

Idénymunkát vállalhatnak a közfoglalkoztatottak...

Idénymunkát vállalhatnak a közfoglalkoztatottak, akik emiatt 120 napra szüneteltethetik jogviszonyukat – számolt be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, kétórás sajtótájékoztatóján.
Lázár János ezt azzal indokolta, hogy az érintettek közül minél többen a piaci foglalkoztatás irányába mozduljanak.
Az idénymunka idején az érintettek nem veszítik el közfoglalkoztatotti jogviszonyukat, abból 120 napra fizetés nélküli szabadságra mehetnek.
A kormány arra kéri a járási hivatalokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az idénymunkát kínáló munkaadókkal – például építőipari vagy mezőgazdasági társaságokkal – és ajánlják fel az általuk kínált munkákat a közfoglalkoztatottaknak. A tárcavezető érdemi változásnak nevezte, hogy a járási hivatal felméri az igényeket, kiközvetíti a munkát, s amennyiben a közfoglalkoztatott azt nem fogadja el – holott munkaképessége és egészsége erre alkalmassá teszi –, akkor elveszíti közfoglalkoztatotti jogviszonyát.
(MTI)

Észtország “védelmi egyezményt” kötne Ukrajnával

Eiki Nestor hidfo.ru
Eiki Nestor, Észtország országgyűlésének elnöke ma Kijevbe utazott, ahol megbeszéléseket folytatott vezető politikusokkal, majd kijelentette, hogy Észtország készen áll védelmi egyezményt kötni Ukrajnával. A találkozóról az ukrán UNIAN hírügynökség számolt be, kormányközeli forrásokra hivatkozva.
Észtországban a NATO jelenleg is haderő-összpontosítást folytat, és a fentiek alapján Észtországon keresztül akar az amerikai hadsereg bevonulni Ukrajnába.
Alig két héttel ezelőtt John Kerry amerikai külügyminiszter, Szocsiban tett látogatását követően rendre utasította az ukrán politikusokat, és egyértelműen felszólította őket, hogy mostantól tartózkodjanak a NATO-tagság említésétől is. Kerry szerint erre amiatt van szükség, mert Ukrajna nem válhat a NATO tagjává, ugyanakkor a NATO-tagsággal kapcsolatos kijelentések csak tovább gerjesztik a feszültséget Ukrajna és Oroszország közt.
Nestor Ukrajnában tett látogatása azonban rávilágított, hogy Kerry kijelentései nem ellentétesek a NATO további terjeszkedésével. Tény, hogy a nyugati országoknak nem érdeke az ukrán NATO-tagság. A nyugati médiapropaganda szerint ugyanis Oroszország háborúban áll Ukrajnával, és az orosz hadsereg tevékenykedik Ukrajna területén. Emiatt abban a pillanatban, hogy Ukrajna a NATO teljes jogú tagjává válna, két illúzió közül az egyik összeomlana. A NATO kötelessége ugyanis, hogy megvédje tagállamait háború esetén. Amennyiben Ukrajna teljes jogú taggá válna és a NATO nem támad Oroszországra, két alternatíva létezik:
  • Elismerik, hogy Oroszország nem avatkozott be Ukrajnában. Ez annak indirekt elismerését jelentené, hogy Oroszország ellen a NATO országok sajtóorgánumai összehangolt propaganda-hadjáratot folytattak, ami mindvégig hazugság volt.
  • Ha nem ismerik el, hogy az orosz beavatkozás hazugság, és tovább folytatják az “orosz hadsereg jelen van Ukrajnában” propagandát, azzal elismerik, hogy a NATO képtelen megvédeni tagállamait egy háború esetén. Ha az orosz hadsereg bevonult a NATO egy tagállamába, és a NATO nem cselekszik, az pontosan ezt jelentené.
Harmadik lehetőség lenne, hogy a NATO nyílt offenzívát kezd Oroszország ellen. Folytatódna az “orosz csapatok Ukrajnában” propaganda, a NATO pedig “megvédené Ukrajnát”. Ennek valószínűsége azonban egyre alacsonyabb, és ezt épp Nestor látogatása, valamint John Kerry kijelentései támasztják alá. Ezek a lépések ugyanis azt mutatják, hogy valóban nem akarják bevonni Ukrajnát a NATO-ba (a fentiek miatt). Ehelyett a környező országokban hadgyakorlatokra hivatkozva gyülekezik az amerikai haderő, ami a Nestor által kilátásba helyezett védelmi egyezményen keresztül bevethető Ukrajnában. Az ukrán parlament emellett két héttel ezelőtt elfogadta az ukrán idegenlégió létrehozásáról szóló törvényt, ami szintén azt mutatja, hogy a nyugati katonák ukrajnai jelenlétét a NATO-tagság megadása nélkül akarják legitimálni.
Eközben az Egyesült Államok csökkenteni kezdte a katonai jelenlétet Németországban (több bázist még idén bezárnak), ami szintén arra enged következtetni, hogy mostanra egyetlen célja van a NATO kelet-európai haderő-összpontosításának; éket verni az Eurázsiai Unió nagyhatalmai közé. Az amerikai hadsereg kelet-európai jelenléte egy idegen test az Eurázsiai Unió belső területein, amit diplomáciai úton nem lehet eltávolítani.

http://hidfo.ru/2015/05/esztorszag-vedelmi-egyezmenyt-kotne-ukrajnaval/

Majdnem hat és fél kilométer hosszan, kilométerenként 3,218 milliárdért felújított vasúton!

Ütemterv szerint halad a Szolnok-Szajol vasúti vonalszakasz felújítása, a nettó 20,6 milliárd forintos beruházás elkészülte után a pályán óránként 160 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd a szerelvények.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója, Loppert Dániel sajtótájékoztatón elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában újul meg a 6,4 kilométer hosszú vasúti pálya, a fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 85 százalékos uniós támogatottságot élvez.
Tavaly ősszel a Millér – Szajol közötti szakasz bal vágánya, ez év elejére a jobb pálya is átépült – tájékoztatott Loppert Dániel az eddigi munkálatokról. 2015. március 9-én vágányzár mellett megkezdődött a Szolnok – Millér szakasz bal vágányának átépítése és a Zagyva-híd korszerűsítése, a bal vágányt június végéig felújítják, júliustól októberig a jobb vágányt korszerűsíti a vállalkozó. A besenyszögi útátjáró acélszerkezetét új, korszerű vasbetonszerkezetre cserélik, a bal oldal elkészült, a próbaterhelés sikeres volt – tette hozzá.
Az új 200 méter hosszú tiszai mederhidakat a helyszínen kialakított szerelőtéren szerelték össze, majd 2014. október 5. és 11. között elvégezték a szakemberek a régi híd kitolását és az új mederhíd betolását, a déli mederhidat 2014. november 29-én tolták a helyére – emlékeztetett.
Hozzátette: a csatlakozó ártéri hidak felújítása véget ért, a 40 méteres új ártéri hidat forgalomba helyezték, mindez segíti a gyakran megjelenő árvizek biztonságosabb és gyorsabb lefolyását, így jelentős szerepet kap az árvízi védekezésben – tette hozzá.
Loppert Dániel elmondta: a vasúti pálya felújítása és az ETCS 2 típusú vonatbefolyásoló rendszer kiépítése után a pályasebesség óránként 160 kilométerre emelhető. A zajártalom kivédése érdekében összesen 8605 négyzetméter zajárnyékoló falat építenek, amely a milléri sporttelep környezetében már elkészült, a Tallin városrész lakott oldalán pedig most épül 532 méter hosszan – tette hozzá.
Szalay Ferenc Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a megyeszékhely számára kiemelten fontos a beruházás, hiszen a térség legnagyobb pályaudvaraként jelentős vasúti forgalom halad át a városon. A korszerűsítést követően a megújult pályaszakaszon gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a szerelvények – tette hozzá.
Kitért arra, hogy a vonalszakasz, amelyen naponta átlagosan 200 vasúti szerelvény jár, az árvizek által jelentősen veszélyeztetett területen halad, ezért érvényesíteni kell a védelmi szempontokat. Szajolnál a pálya mindkét oldalán új árvízvédelmi földgátat építenek 450 méter hosszan, hogy megakadályozzák az árvíz bejutását a szajoli állomásra – közölte.
A kivitelezést a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a STRABAG Vasútépítő Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. alkotta Tisza-2013 Konzorcium végzi, a beruházás 2015 év végére készül el.
MTI

Gyurcsány lehet a korrupció elleni harc első áldozata?

Gyurcsány Ferenc hidfo.ru
Több személyazonossága is lehet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek, emellett fény derülhet érintettségére egy látványos korrupciós ügyben. A Magyar Hírlap érdekes összefüggésre derített fényt, ám a publicista mindvégig kerülte, hogy a célozgatáson felül nyílt vádakat is megfogalmazzon.
A volt miniszterelnök neve abban az összefüggésben került újra elő, hogy az Európai Unió az Altus Zrt. megbízásával annak a cégnek ad anyagi támogatást, aminek osztalékából a tulajdonos – Gyurcsány Ferenc – ad támogatásokat saját pártjának, a Demokratikus Koalíciónak. Az Európai Unió tehát áttételesen anyagi támogatást biztosít a DK működéséhez. Ugyanakkor Bán Károly írása visszaemlékszik arra a 12 évvel ezelőtti korrupciós ügyre, ahol többek között Gyurcsány neve is felmerült. Mint a publicista kifejtette, a K&H brókerbotrány esetében nem csak Gyurcsány neve merült fel, de egy bizonyos “Gyurcsányié” is.
„Gyurcsányi” szerepét egy telefonbeszélgetés alapján idézzük fel, amely Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő vezérigazgatója és Kulcsár Attila között történt 2003 júniusában. Bitvai: „Most a Gyurcsányival akart beszélni a Bodnár, őt kereste. Hogy intézkedjenek, mert szar lehet belőle.” Bodnár Zoltán, akinek beszélnie kellett „Gyurcsányival”, nem más volt, mint a Nemzeti Autópálya Rt. elnöke (jelenleg a Magyar Liberális Párt gazdasági főideológusa)”
A cikk szerint Gyurcsányi nevére a Nomentana Kft.-ben találtak rá, ami 2002-ben beolvadt az Altusba. “A Nomentana Kft.-ben 1997. október 21. és 1999. április 15. között Gyurcsányi Ferenc volt a cég egyik tulajdonosa. Igaz, anya és lakcím nélkül, árván és hajléktalanként, holott ezek az adatok már akkor is a cégnyilvántartás kötelező kellékei voltak. Nyilván a cégbíróság tévedhetett a bejegyzésnél, amikor Gyurcsányi Ferenc tulajdonjogát közhitelesen bejegyezte…”
Ezen a ponton a publicista ugyan összesíthetné a tényeket, ám megjelenik az a bizonyos újságírói öncenzúra, ami elsősorban olyan országokra jellemző, ahol nincs sajtószabadság. Bán Károly emiatt végül nem vonja le a nyilvánvaló következtetést. A tények azonban önmagukért beszélnek, így kisegítjük a szólásszabadság teljes hiánya miatt öncenzúrára kényszerült újságírót: ha Gyurcsány és Gyurcsányi egyazon lakcímre volt bejelentve, és a Gyurcsányi név egy olyan cégnél került elő, ami később beolvadt Gyurcsány cégébe, több mint valószínű, hogy a két személy egy és ugyanaz. Az a tény, hogy a cégnyilvántartás Gyurcsányi Ferenc esetében nem rögzítette az anya nevét és a lakcímet, egy súlyos mulasztás az illetékes hatóság részéről. A két név látványos egyezése miatt ez felveti a szándékosság lehetőségét (több mint valószínű), és ez a bizonyos “tévedés” tudatos hanyagság lehetett, melynek célja a két név mögött rejlő személy azonos voltának elfedése.
Ha a cégnyilvántartás téved egy ilyen látványos esetben, az arra utal, hogy ott pénz cserélt gazdát. Valaki fizetett az illetékes hatóság egy alkalmazottjának a “tévedésért”, valaki pedig pénzt fogadott el. Az ilyet korrupciónak hívják.
Gyurcsányi neve után kutatva szintén nem egy valós személyt találunk, hanem azt a kínos tényt, hogy az ügy kirobbanásakor már megállapításra került; a két név azonos személyt takar. “Cégadatok szerint az ARK Vagyonkezelő Rt. felügyelő-bizottsági tagja Gyurcsányi Ferenc, aki 2001. május 26. és 2003. május 7-e között töltötte be ezt a pozíciót. Az adatbázis továbbá megemlíti, hogy a vállalkozó anyjának a neve – Varga Katalin, valamint a lakcíme (Budapest, Szemlőhegy utca 42.) teljesen megegyezik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt személyi adataival.” (Gondola 2004. szeptember 19.)
Ez két kínos tényre is felhívja a figyelmet; hogy Gyurcsány cégeinek bejegyzése körül korrupciós eset(ek) történhettek, valamint arra, hogy a volt miniszterelnök legalább két személyazonossággal rendelkezik. A kettős személyazonosság pedig újabb korrupciós ügyet jelent (ki állította ki a hamis papírokat?), vagy egy újabb ügynökbotrányt vetít előre. Több párhuzamos személyazonossággal ugyanis többnyire titkosszolgálati alkalmazottak rendelkeznek.
Reméljük, hogy az illetékes hatóságok hivatalból kivizsgálják ezt az első ránézésre is két esetet. Ugyanakkor nagyon sok mindent elárulhat az is, ha Magyarországon egy újságíró öncenzúrára kényszerül, amikor egy volt miniszterelnök visszás ügyeit kell feltárnia. Az ilyen esetek ugyanis azt mutatják, hogy az újságírónak valóban oka van félni, és állását veszítheti egy-egy túl egyenesre sikerült mondat miatt, vagy a korrupciós ügy kapcsán szóba kerülő személy az igazságszolgáltatásban is befolyással bír, amit így az őt kritizáló újságíró ellen fordíthat.

http://hidfo.ru/2015/05/gyurcsany-lehet-a-korrupcio-elleni-harc-elso-aldozata/

LMP: Orbán Viktor valljon színt

Az LMP színvallásra szólítja fel a magyar miniszterelnököt az Európai Bizottság döntésével kapcsolatban, amely szerint – az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) nyomására – elhalasztották több, mérgező anyagot tartalmazó háztartási vegyszer tiltását, könnyítve ezzel a szabadkereskedelmi tárgyalásokat.
Schiffer András társelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján azokra a kiszivárgott levelekre hívta fel a figyelmet, amelyek szerint az EB nem tilt be az unióban olyan, a mindennapokban használt vegyi anyagokat, amelyek endokrin zavarokat okoznak. Az anyagok tiltása akadályt képezhetne a szabadkereskedelmi egyezményről folyó tárgyalásokon, a politikus szerint ezzel a testület “befeküdt” az AmCham-nek, kockára téve az európaiak egészségét. Az LMP frakcióvezetője tájékoztatóján felszólította az EB-t, hogy az emberek egészségét helyezze a profit és az AmCham érdekei elé. A politikus Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát pedig arra szólította fel: vétózza meg az Egyesült Államok és az Európai Unió között zajló szabadkereskedelemi tárgyalást, de jelentse ki azt is, hogy az ország nem járul hozzá a Kanadával kötött uniós egyezmény ratifikálásához. Utóbbi által ugyanis Schiffer András szerint már nem lesz biztosítható az ország GMO-mentessége.
A képviselő azt is követelte: a kormányfő haladéktalanul, írásban kérjen magyarázatot az EU egészségügyi biztosától a vegyszerek betiltásának elhalasztására. Mint mondta, ezzel kapcsolatban Svédország már perli is az uniót.
(MTI)

Tajgetosz – ‘Pusztulj rokkant!’

Tajgetosz - Pusztulj rokkant!

SzRTI: Minél tehetetlenebb valaki, annál könnyebb elbánniuk vele a hiénáknak.

MSZF: Kilakoltatásra ítélt 71 éves mozgáskorlátozott

Budapest VI. kerületében ki akarnak lakoltatni önkormányzati szükséglakásából egy 71 éves, egyedülálló mozgáskorlátozott férfit, akinek egyetlen társa a kutyája – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön, az érintett segítségkérő megkeresésére hivatkozva.
A súlyos beteg és 81 százalékban rokkant Hüvelyes Lajost azért akarják az utcára tenni 24 négyzetméteres szobakonyhás otthonából, mert tavaly egy hónapos késéssel fizetett ki egy 12.802 Ft összegű lakbért. Bérleti szerződését felmondták, jóllehet sem bérhátraléka, sem közüzemi díjtartozása nincs. A terézvárosi vagyonkezelő pert indított ellene, a pert megnyerte és az ítélet jogerőre is emelkedett.
A férfi 56.505 Ft öregségi nyugdíjból él. Szerény jövedelméből, és fizikai állapota miatt nem tudta vállalni a lakás felújítását, ezért arra kérte a terézvárosi vagyonkezelőt, hogy segítsen.
Ha az ítéletet végrehajtják, a férfi hajléktalanná válhat, mert nincs hová mennie. Hüvelyes Lajos hiába kérte Hassay Zsófiától, a főváros VI. kerületi polgármesterétől, a Fidesz budapesti választmánya alelnökétől, hogy bérleti vagy használati szerződést köthessen, választ nem kapott levelére. A lakásosztály viszont közölte vele, hogy a végrehajtás mielőbb meg fog történni.
A Magyar Szociális Fórum csütörtökön levélben kérte Hassay Zsófiától, hogy vizsgálja felül döntését. Egyidejűleg ügyvédet kerített Hüvelyes Lajosnak, hogy elkerülhesse a kilakoltatást. – (Kiadta: Magyar Szociális Fórum +36 30 5927371)
Az SzRTI kérdései: Vajon miféle bíró az, aki hajléktalanságra ítél egy rokkantnyugdíjast? – Hogyan számol el a lelkiismeretével? – Vagy ez is belefér az úgynevezett bírói függetlenségbe?
Vajon miféle polgármester az, aki hajléktalanná tesz egy rokkantnyugdíjast? – Várjuk a Fidesz és a kormányzat elhatárolódását Hassay Zsófiától, a főváros VI. kerületi polgármesterétől, a Fidesz budapesti választmánya alelnökétől, – s várjuk ezzel együtt, hogy közbenjárjanak annak érdekében – az idős rokkant ember megtarthassa otthonát, – hogy valójában eleget tegyenek annak az ígéretnek: “Senkit sem hagyunk az út szélén!”
Szabad Riport / Fort András

A TTIP konzerválná az amerikai uralmat

TTIP
Németországban mostanra aktív közéleti vita bontakozott ki a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről. A politikai elit egy része nyíltan ellenáll, a civil szervezetek is tömegeket mozgatnak meg. A tárgyalási folyamat mégis titokban tovább zajlik.
Andrej Hunko, a Die Line párt képviselője kijelentette, hogy a széleskörű elutasítottság miatt le kell állítani a transzatlanti szabadkereskedelmi zóna létrehozásáról folytatott tárgyalásokat. A politikus szerint a nyilvánosság ellenállása egyre nagyobb nyomást helyez az Egyesült Államok és Európai Unió közt zajló tárgyalásokra, ami végül meg fogja akadályozni, hogy az egyezmény létrejöjjön. “Németországban a közvélemény egyre kritikusabb az egyezmény és annak veszélyei kapcsán, az emberek komolyan aggódnak emiatt. Úgy gondolom, elegendő indokunk van az egyezmény megakadályozására.”
Andrej Hunko elmondása szerint a civil szervezetek egyre aktívabbak, és fokozott nyomást helyeznek a TTIP-re. A politikus kifejtette, hogy a nyilvánosság eleve kevés információval rendelkezik a tárgyalási folyamatról, mert az zárt ajtók mögött, az emberek megkérdezése és a sajtó bevonása nélkül zajlik. Ugyanakkor a TTIP végleg felszámolhatja az országok függetlenségét, a lakosság még a mostani állapotokhoz képest is kiszolgáltatottabbá válik a multinacionális cégek önkényének.
“Gyakorlatilag semmit nem tudni erről a kezdeményezésről, azt leszámítva, hogy a cégek pereket kezdeményezhetnének országok ellen, és dollármilliárdokat perelhetnek ki az államok költségvetéséből.”
A politikus szerint az egyezmény fennhatóságot adna a multinacionális vállalatoknak az országok felett. Andrej Hunko ugyanakkor nincs egyedül a véleményével; Európa-szerte fokozódó civil ellenállás mutatkozik. Miközben igyekeznek titokban tartani a TTIP tárgyalási folyamatának alakulását, néhány dolgot mégis tudni lehet. A TTIP tárgyalása évek óta zajlik, és a befektetőknek sem lehet oka meglepődni, hogy a dollár és az euró közt paritás alakul ki. A tárgyalási folyamat előrehaladásának egyik fontos kritériuma
a két pénznem egyenlő értékűvé tétele, hogy a két gazdasági tömböt egybenyithassák.
Persze, erről nincsenek nyilvánosan elérhető információk, mindössze a gazdasági folyamatokból lehet kikövetkeztetni. A TTIP ugyanakkor egy megelőző gazdasági csapásnak tekinthető, amit az Egyesült Államok akar kierőltetni, még az Eurázsiai Unió felemelkedése előtt. Az eddig kiszivárgott információk alapján – annak ellenére, hogy a vállalatok perelhetnék az országokat – a TTIP semmit nem változtatna a most fennálló erőviszonyokon. Éppen ez lenne a TTIP lényege; hogy semmi ne változzon. Az európai kormányok most is amerikai irányítású multinacionális cégek nyomása alatt állnak. Ez a mai status quo – az egyes országok éves költségvetése eltörpül a nagyobb multinacionális vállalatok gazdasági erejéhez képest. A TTIP lényege, hogy
jogi keretet adjon a most fennálló erőviszonyoknak. Ezek az erőviszonyok ugyanis nemsokára megváltoznak.
Szergej Nariskin, az orosz Állami Duma elnöke szerint elérkezett az idő arra, hogy megkezdődjenek a tárgyalások az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió egyesítéséről. Első lépésként ez egy Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő szabadkereskedelmi zóna létrehozását jelentené. Az Eurázsiai Unió mint gazdasági és politikai szövetség emelkedne fel, ütőerejét egy egyesített európai hadsereg és az orosz haderő adná. Gazdasági vonatkozásaiban az Eurázsiai Unió létrehozása azzal fenyegeti az amerikai vállalatokat, hogy elvesztik befolyásukat az európai kormányok felett. Emiatt erőltetett ütemben zajlik a TTIP megvalósítása, hogy még az amerikai hegemónia felborulása előtt “kőbe véshessék” az amerikai fennhatóságot. (Szintén emiatt akarják idő előtt létrehozni az egyesített európai hadsereget; amennyiben az amerikai hegemónia felbomlása előtt jön létre egy európai hadsereg, az amerikai irányítás alatt állna.)
Itt jön képbe a TTIP, ami konzerválná a mai állapotokat, és jogi értelemben kőbe vésné, hogy az amerikai multinacionális cég bármikor beperelhessen egy európai országot, ha úgy érzi, hogy kezdi elveszíteni a piaci monopóliumot. A tagállamok jogi úton rá lennének kényszerítve, hogy megőrizzék az amerikai gazdasági monopóliumot, még az Eurázsiai Unió felállása után is. Ellenkező esetben dollármilliárdokat fizethetnek az őket perelő amerikai cégeknek. Tehát a TTIP alapvetően egy amerikai kezdeményezés, amerikai érdeket szolgál, és egyetlen célja, hogy hátráltassa az Eurázsiai Unió felépülését. Ugyanakkor fennáll annak lehetősége, hogy azért nem tudni sok információt a tárgyalási folyamatról, mert nincs is tárgyalási folyamat; előre kidolgozott, kész tervek vannak, megvalósításuknak pedig egyetlen akadálya, hogy a dollár és euró közt még nincs stabil paritás. Így a TTIP kapcsán folytatott egyeztetés is sokkal inkább szólhat a két gazdasági térség “összecsiszolásának” lépéseiről, mint a TTIP feltételeiről. Erről azonban épp az információhoz hozzáférés korlátozottsága, a nyilvánosság teljes kizárása miatt nem sokat tudni.

http://hidfo.ru/2015/05/a-ttip-konzervalna-az-amerikai-uralmat/

Maradék-Ukrajna uralkodójának vagyoni helyzetét nem nagyon tépázta meg birodalma gazdaságának romlása, meg a donbasszi háború!


Nyalókakirály 2014-es adóbevallását átnézve “nem keresett” rosszul tavaly. Eszerint 369 millió hrivnyát (4 milliárd 942 millió forintot) keresett a múlt évben. Ez az összeg több mint hétszerese a 2013-as adóbevallásában bevallott 51 millió hrivnyának (682 millió forintnak).
Szakértők szerint az biztos, hogy a két összeg közti jelentős különbség részben a hrivnya jelentős gyengülésére vezethető vissza. Rámutattak ugyanakkor arra, hogy csak ezzel nem magyarázható az elnök bevételének ilyen mértékű növekedése.
A Forbes amerikai gazdasági lap szerint Valcman Maradék-Ukrajna nyolcadik leggazdagabb embere, személyes vagyonát 750 millió dollárra becsüli. Merthát vannak őneki a Roshenen kívül más egyéb fialó dolgai is. Szevasztopolban(!) kikötőcskéje, a “Lenin” kovácsolóüzem, banki és autókereskedői érdekeltségei, meg egy kis médiabiznisz morzsái is Kijevben, Odesszában, Drogobucsban. Televízió, rádió, újságok-miegyebek. Na meg itt-ott akad néhány szerény, lepukkadt viskó is.
A kijevi alkotmány szerint nem lehetnének vállalkozásai, és JOGILAG nincsenek is. Strómanok viszik a boltot Valcman helyett. Ő csak a hasznot zsebeli be, no meg a Gazda által neki vetett apanázst. Az “elnökösködésért”!
A jelek szerint a Valcman famíliát nem különösebben gyötörte meg-legalábbis anyagilag-a krízis!
(Forrás: http://lifenews.ru)

Törjünk csendet…

Jó napot !
Egy olyan dologról szeretnék beszámolni önöknek, amelyikről nem nagyon hallani itt a városunkban sem… Nagy a csend ez ügyben jó lenne, ha valaki megtörné!
Miután kis hazánkban szinte már mindent lenyúltak és átprivatizáltak a vadkapitalistáknak úgy érzik Döbrögiék, hogy be kell fejezni a művüket.
Most épen Pápán készülnek megszabadulni az utolsó, még magyar-ráadásul közösségi kézben lévő húsgyártól. A kb. 800-900 embert foglalkoztató céget rekord gyorsasággal akarják privatizálni.
Miért?
Mert hetek-hónapok alatt kiderülne, hogy „elkúrták”… nem kicsit-nagyon!
A cég kálváriája 2012-be kezdődött, amikor jelezték az akkori tulajdonosok, hogy csőd közelbe került a vállalat.2013 év elején jöttek a megmentők: a Fideszes önkormányzat a kormánnyal karöltve vállalta, hogy megmenti a céget. Törzstőke emeléssel és egymilliárd forinttal az önkormányzat vált többségi tulajdonossá és nagy-nagy sikerként könyvelték el akciójukat…
A kormány akkor a munkahelyek megtartása címén adott pénzt.
Örömük nem tartott sokáig, talán egy-két hónapig. Ugyanis kiderült a hiány nem egy milliárd, hanem sokkal több… A cég csődvédelmet kért és újabb milliárdokat az államtól (vagyis tőlünk adófizetőktől). Nagy nehezen megállapodtak a beszállítókkal és (bár legalább 6-7 milliárdos hitellel a nyakán) elindult a cég. Hozzá kell tenni nagy viták voltak a városban, hogy milyen formában folytassák. Több javaslat is volt, de végül persze a Fidesz akarata érvényesült.
Döbrögi helytartója Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester egy új, Fideszes kötődésű vezetést hozott a gyár élére, akiknek semmi, de semmi húsipari tapasztalata nem volt… 2014-ben már normális kerékvágásban dolgozott a gyár… legalábbis a külső szemlélőnek! Mert a feszültségek továbbra is megmaradtak: elüldözött szakszervezeti vezető, részben megvont cafeteria, minimálbér körüli fizetések…
Ráadásul a 2013 folyamán felálló új menedzsment semmi előremutatót nem tudott alkotni! Így jött el 2015 eleje amikorra nyilvánvalóvá vált: Hiába öntöttek milliárdokat a cégbe a vezetése nem tud megbirkózni a feladattal: A nyárra újra fizetésképtelenné válhat a cég! Mikor ez kikristályosodott a Fideszes városvezetés előtt, kétségbeesett akcióba kezdtek: A cél, hogy még mielőtt újra bedől, a vállalat privatizálják a húsgyárat. Hiszen amióta átvették a húsipar vezetését folyamatosan sikerpropagandát folytatnak annak ellenére, hogy tudják hatalmas a baj.

Pillanatnyilag Távol-Keleti befektetőkkel tárgyalnak. A gyár valós értékéhez képest aprópénzért adnák el a Pápán lévő utolsó állami tulajdont. Ráadásul elvtelen alkukat kötve: nem elég hogy jóval áron alul, szinte fillérekért szerezhetne a külföldi befektető többségi tulajdont, információk szerint a cég hitelállományának nagy részét is elengednék !!! Azt hallani, hogy erről már tárgyalnak a legmagasabb szinteken. Valószínűleg nem tartanák meg a dolgozók egy részét sem és további kedvezményeket is próbálnak kicsikarni a Fideszes vezetéstől… Akik persze hajlanak erre, hiszen nem akarják, hogy kiderüljön: az egész cirkuszt csak azért vállalták, hogy könnyedén nyerjenek a választásokon 2014-ben… Most már minél előbb szabadulni akarnának a felelősségtől.
A gyárban dolgozók féltik munkahelyüket, nem igazán merik kibeszélni problémájukat.
A Fideszes vezetés számára a dolgozók soha nem is voltak fontosak. Csak ürügyként használták fel őket.
Érdekes, hogy amikor közösségi, magyar tulajdonban van, a gyár ilyen kedvezmények megadása szóba sem kerül! Amint feltűnik egy külföldi nagytőkés, amint el kell tusolni a Fideszes bakikat, attól a pillanattól kezdve erre már van lehetőség…
Kinek jó ez? És kinek éri ez meg….

A magyar népnek nem, az biztos!
(pápai olvasónktól)

Donbassz frontjain elsősorban Donyeck környékén forrósodott tegnap reggelhez képest a harci helyzet.

A valcmanisták tegnap délutántól már nem is rejtegetik “Grad BM-21″-es vetőgépeiket. Olyannyira nem, hogy látványosan kezdték is azokat alkalmazni. A “Trudovszka”-bányaüzem területe, Dokucsajevszk és Jelenovka ellen.
Bombázták a martalócok a Marinyka-Alekszandrovka vonal valamennyi települését.
rom
Krasznogorovka latortüzérsége is tegnap dél óta aktív. Éjszaka sem csillapultak.
Donyeck repülőtere ismét folyamatos és intenzív martalóctüzérségi ostrom alatt áll.
Gorlovka és Donyeck lakótelepei is kisebb-nagyobb megszakításokkal a valcmanisták tüzérségi tüze alatt áll.
Gorlovkában ma reggelre ismét gyermekáldozatot követelt a megszállók terrorja.
szemle
Peszkiben a szokásos csata zajlik.
Novomarinykánál a népköztársasági erők tegnap délután óta a kijevi juntát segítő csecsen hordával állnak harcban.
Sirokino és Sztarij Krímszk térségében folyamatosak a tüzérségi párbajok.
A “csendes és nyugodt” donbasszi vidéken a népköztársaságiak a “sárkányeregetés” fortélyait gyakorolják. Az alábbi videot elnézve könnyen lehet, hogy valami barkácsolmány az, aminek a kipróbálása zajlik. Ezt a “milicistacsettegőt” keresztelték el “Dragon-Sárkány” névre. Mindenestre van neki madzagja is!
https://balrad.wordpress.com/2015/05/28/temetes-es-intenziv-harcok-donbasszban/

Ércsétekmáá! Korrupcijó itten nincsen!

Régen indult ilyen vidáman a napom. Majdnem a nyakamba öntöttem a reggeli kávémat, amikor végigolvastam ártunk és ormányunk zseniális tervét a korrupcióellenes stratégiáról. Pazar!
nincs
Nálunk pediglen nincs korrupció. Ha volt is, már régen ellopta a kormány. Akkor meg minek neki stratégia? Egy okát tudom elképzelni: jó sok pénzt lehet belezúdítani fölül, aztán patyolat tisztán zsebre tenni alul. Így meg duplán zseniális a dolog. Mert ki is gondolná normális ésszel, hogy nálunk még a korrupció elleni stratégia is korrupt lehet? Hát mindenki, aki ebben az országban él. Csúcs!
Remélem, indul nemzeti konzultáció is ebben az ügyben. Megér ez is egy szűk milliárdocskát, legalább ebből az összegből is jól jár valaki. Bár a kormány az állami vállalatoknál és szerveknél mérné fel a korrupciót, szerintem arra nincs szükség. Kérdezzék meg az első embert az utcán, meg fogja mondani, hogy korrupt-e például az önkormányzat, a NAV, vagy bármelyik állami (ivar)szerv.
Kérdés persze az, mihez képest korrupt valaki, vagy valami? Egy Einstein nevű zsidótól tudhatja még a kedves szélsőjobbos polgár is, hogy minden viszonylagos. Ha egy jogrendszerbe eleve bele van építve a korrupció, akkor az onnantól nem is jogszerűtlen. Akkor lehet hivatkozni a törvényekre, vagy a zalaptörvényre – hát oda van beleírva, hogy lehet!
Jóhogy bele van írva, te egysejtű! Ti írtátok bele, hogy lophassatok! Ha holnap az jut a vezérlő fejedelem eszébe, hogy beletákolja a gránitszilárdságúba, vagy jogszabályba iktassa, miszerint az a paralamenti képviselő, akinek minimum 3 éve igazoltan bajusza van, pofátlanul tud ordítozni, időnként az ülésterem legmagasabb pontján trónol, László a keresztneve, a vezetékneve K-val kezdődik és R-el végződik, jogszerűen és bármikor karikás ostorral ütlegelheti az ellenzéki pártok tagjait – akkor az onnantól kezdve szabályos és jogos.
Ha ugyanez a vezérlő fejedelem azt iktatja törvénybe, hogy a kormánynak bármikor jogában áll elvenni az emberek pénzét, belátása szerint költeni/ellopni a közpént, saját célra felhasználni a közvagyont, megvonni a szociális támogatásokat és ezzel halálra itélni embereket, joga van megszabni: mikortól kötelező a gyereket óvodába adni, mit kell tanulni az iskolákban, közben a tankönyveket, de még az iskolai menzára szánt alapanagokat is a saját slapajai szállíthatják be – akkor az onnantól törvényes.
Ha holnaptól a kormány azt találja törvénybe betonozni, hogy az egész országra kiható, minden szempontból fontos beruházást titkosít és senkinek semmi köze hozzá, kivel, miért, milyen összeg erejéig mit végeztet el, miközben fizetni azoknak kell, akik elől titkosították a történetet – akkor onnantól az törvényes.
Ha holnaptól a kormánynak joga van minden intézmény élére a saját embereit tenni – óvodától az egyetemekig, hivataloktól a minisztériumokig – akkor az a törvény.
Ha holnaptól a nagyvezér önkezűleg irányítja a jogalkotást, a bíróságokat, ügyészséget, rendőrséget, akkor az lesz a jogszerű.
Ha holnaptól a kormány úgy dönt, hogy minden sportágat ő óhajt irányítani, pártkatonákat tol a szakágak élére és azok lophatnak bátran a közösből – hiszen azért kerültek oda – akkor az a törvény.
Ha holnaptól a vezérlő fejedelem dönti el, melyik pályázaton melyik cég fog nyerni, aztán a beruházást ötszörösen túlárazzák, a beruházási költségek kétharmadát szétdobják egymás között, a hülye polgár meg finanszírozza az egészet – akkor az törvényes.
Na, mindezek nem “holnaptól” vannak, hanem már tegnapelőttől. Bele van alaptákolva a rendszerbe a korrupció, de pont ezért az már nem nevezhető korrupciónak, hiszen törvényes. Kész, pont.
Ami meg úgy van, hogy jogilag nincs is, azt mi a francnak vizsgálni?
Nem igaz?
(kím)

Inferno

InfernoA vészharangokat folyamatosan kongatják, főleg azok, akik a világválságot okozták. A tervezett (megálmodott) "veszteség" néhány ezer trillió dollár, természetesen az adófizetők pénzéből, és a bolygó lakosságának legalább a fele. Mindezt néhány "irányítónak", világszerte sok milliónyi ebből hasznot remélő csatlósnak, bérencnek köszönhető. A recept nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik. Ki kellett tenyészteni egy gátlástalan "hadsereget", amely egyik része magánhaderőként, a másik része beépítve a közigazgatási rendszerekbe biztosítja a "törvényi támogatást" a bankárkaszt, illuminátus, szabadkőműves, arisztokrata, befektető, pénzember, politikus megnevezésű emberkreatúrák számára a fosztogatáshoz. Az amerikai polgárháború és Európa feldarabolása, az ukrajnai, macedóniai, szaudi, iráni, szíriai jemeni konfliktusok részei az elég morbid módon értelmezett "világgazdaság fenntartás feltételeinek". Az egész a saját hasznuk és az irányítás megtartásáról szól, és a legtöbb élősködő az hiszi, hogy jut nekik hely a jövőjükben.


A sok bába között elvész a gyerek, de manapság néhány bába is, ha keresni meri a gyereket. Lehet fikázni az "álmagyar kormány és parlamenti" döntéseket, de alapvető hiba, amikor a tolvaj rablógyilkostól kérünk és várunk segítséget és igazságot. A kormányzáshoz és népszavazás megnyeréséhez, megszerzéséhez kevés a "politikai vezetői" rétegnek nevezett kazár irányítás - nevezzük hosszabb nevükön az ország lakosságának legalább 2/3-nak támogatását nem élvező - "haszonélvezők és bűntársai" csoportjainak, csalással hatalmat megszerző kisebbségnek, vagy rövidebb megfogalmazásban, gazemberek, erőszakkal és megtévesztéssel fenntartott hatalmát. Mielőtt felsorakoztatnánk érveket és ellenérveket, érdekeket és ellenérdekeket látszólag és valósan felvonultató csoportok mellett és ellen, az "alapokat" kell megvizsgálni. Melyek azok a törvények, szabályok, amelyek a "tisztességesség és emberiesség" alapvető kritériumait teljesítik.

Az előbbi kérdés felvetése önmagában is paradoxon egy olyan "országban", ahol 71 éve nem érvényesülhetnek alkotmányos jogok. A jog -és igazságszolgáltatás rendszerét kisajátítja és érdekei szerint formálja, alkalmazza egy bizonyos réteg, akik betagozódtak a nemzetközi maffiahálózatban. Tévedés ne essék, ez nem csak egy szimpla bűnszervezet. Ez egy, a társadalmi tevékenységek minden területére kiterjedő nemzetközi maffia, melynek részeit képezik a csalással, megtévesztéssel hatalomba juttatott kormányok és az érdekeiket kiszolgáló magatehetetlen közigazgatási rendszer.
Az jelenleg "összeomló" pénzügyi rendszer bukása, szándékos és célzatos bebuktatása, egyes rémült és bérelt vészmadarak szerint a hitel -és ingatlanpiac, valamint a vállalatok megszűnését eredményezi, de ez természetesen csak a pénzvilág prominens gazembereinek álláspontja. A világ gazdaságát nem csak a hitelek működtetik. A hitel csak egy olyan eszköz amivel egyesek hallatlan vagyonokat harácsolnak össze munka nélkül, ha nincs fedezete, vagy kitermelhetetlen az utólag megemelt kamatai miatt, mert ezeket a "feltételeket" valakik elfogadták.


Egy ország és lakossága kifosztásának számtalan módját dolgozták ki. Ezek közé tartozik az egyre nagyobb közfelháborodást kiváltó deviza alapú hitelezés is, amelynél az érintettek rendre megfeledkeznek arról, hogy a kifosztást a bábkormány a bankokkal karöltve hajtotta végre és törvényhozási jogalap nélküli törvényekkel támogatja a mai napig. A deviza-hitelek 95-98%-a még mindig az MNB tartalékait növeli, ami az Amerikai Jegybank (FED) tulajdonosaihoz vándorol. Orbán és Matolcsy csak az irreállísan magas áron MNB által felvásárolt ingatlanokkal tudják megcsapolni a devizatartalékot. Az EKB-nak, Bázelen keresztül a FED-nek átadott pénzkiadási joga évi 8 milliárd dollárba kerül a magyar adófizetőknek. Az IMF és Világbanki hitelek tetszőlegesen emelgetett kamatai olyan adósságspirált eredményeztek amely mókuskerékből nincs kiszállás. Ez korrupt politikusok nélkül nem lenne lehetséges, ahogy a privatizációk, felszámolások, fejlődésnek, haladásnak mutatott és mondott leépítési módszerei alkalmazása sem. Tipikus zsidó módszer, amikor a megszállt ország pénzrendszerét, gazdaságát tönkreteszik, korrupt bábokat ültetnek a kormányba, majd leépítik az oktatást, közben felszámolják az ipart és a mezőgazdaságot. Egy generáció alatt pofátlanul már arra hivatkoznak, hogy a megszállt nép nem életképes, csak a zsidók tartják életben, miközben mindent kisajátítanak, mindenkit kirabolnak. Utolsó fázis a teljes rabszolgaság bevezetése. Mindez itthon sem jött volna létre az előretolt helyőrség, Antallok, Borosok, Hornok, Kunczék, Orbánok, Torgyánok, Medgyessyk Gyurcsányok, Bajnaik, Matolcsyk nélkül...

2011-ben a FIDESZ-KDNP úgy alkotmányozott - jogutódjaként az 1989-es "Ideiglenes Alkotmánynak", hogy nem tárgyalták újra a nemzetközi szerződéseket és az adósságállományt sem - éshogy minden maradt, csak a csalás vált könnyebbé. Az "Ideiglenes Alkotmány" alkotmánymódosításhoz 4/5-ös parlamenti támogatottság meglétét írta elő. A "jogutód" csalással megszerzett 2/9-es, 2/3-osnak mondott választási győzelmére hivatkozva eszkábált össze egy olyan alkottákolmányt, amelyet már korábban "előregyártottak", és főleg a katonai irányítás bevezetésére hegyeztek ki, de elláttak olyan gumitörvény-helyekkel is, amelyek utólagos "alkotmánymódosításnak nem minősített" tetszőleges változtatásokat tesznek lehetővé. Magyarországon, mint a Kúria helyesen elismerte, "egyetlen bíróság sem jogképes". Mitől lennének azok? Egy semmilyen formában nem törvényes "rendszer" szabályozását kényszerítik a "demokráciához" nem szokott lakosságra. Ez a rabszolgatartás 20-21. századi "modern" formája...


Már 1989-ben sem merték népszavazás elé vinni az MSZMP által kidolgozott ideiglenes alkotmányt, pedig a nemzetközi jog szerint szintén illegitim (erőszak, megszállás hatására létrejött) 1949-es XX-as törvényként elhíresült "alaptörvény" is kimondta, ahogy az 1989-es hasonszőrű társa is, hogy "minden hatalom a népé", és a hatalmat a Parlament a néppel együtt gyakorolja népképviselet útját, vagy közvetlenül. Az ellenünk alkalmazott "törvények" nem rendelkeznek többségi népi felhatalmazással, ahogy a hatalombitorlók sem. Sajnálatos módon, ahogy végrehajtók viszik el a balhét a közjegyzők és bíróságok alaptörvényi és népi felhatalmazás és jogosultság nélküli döntései miatt (bár keveset ütöttek még agyon), úgy a bankok viszik el a magyar állam képviseletének nevezett bábkormány csalásainak következményeit, pedig minden jogunk megvan arra, hogy megtagadjunk mindenféle nép -és hazaellenes törvény, rendelet, jogszabály betartását, a közigazgatásnak nevezett maffia túlkapásainak végrehajtását. Megemlítendő, hogy a Lisszaboni EU sem létezik törvényesen. Több "tagország" aláírása is hasonlóképp jött létre, mint Magyarországé. Illegitim, csalással, megtévesztéssel hatalomra juttatott bérenckormányok közreműködésével, a kazár-maffia bűntársaiként, akik egymást elismerve legitimálni próbálják magukat.


Egy politikus addig hazája politikusa ameddig hazafi, hazája és honfitársai érdekeit tartja szem előtt, mert ezért bízták meg a feladattal munkaadói. Addig politikus, ameddig hazája korrupt politikusa nem lesz, és onnantól nem már egyáltalán nem tekinthető politikusnak, amikor idegen érdekeket képviselve elárulja választóinak azon részét is, akik baksis reményében még támogatják. Onnantól már helytartó, hogy idegen hatalmak segítségét veszi igénybe országa elnyomására, és az utolsó fázisa lealjasodásának, amikor rájön, hogy nem tartanak igényt a "szolgálataira", mert már nincs mit elárulnia, kiárusítania, átjátszania idegen hatalmaknak. A folyamat megfigyelhető illegitim kormányaink szintjén is... bár Magyarország 71 éve tartó "különleges státusza", vagyis nem létezése miatt egyedibb, mint a világ más területeié. Az ún. kormányok nem vádolhatók hazaárulással, mivel, ahogy Ukrajnában is megfigyelhető, nem az adott ország érdekképviseletét ellátó "politikusok", idegen érdekeket képviselő, és nem az adott ország nemzetéhez tartozók szolgáltatják ki a lakosságot kifosztóiknak. Hazaárulással nem, de népirtással, rablással, rablógyilkossággal, hűtlen kezeléssel, lopással, csalással vádolhatók. Ahhoz még túl kevesen vannak, hogy segítség nélkül, a mi segítségünk nélkül, leigázhassan és kiirthassan bennünket, de Soros "alapítványai", a hamis történelem tanítása, a társadalmi értéknormák devalválása elegendő, hogy a jövő nemzedéke azt sem tudja, mi az öröksége. Pedig:

"A személy (a politikai nemzet tagja) az állam által védendő legfőbb érték, egyben a hatalom forrása is, mint a népfelség eleme. Az egyén jogainak és szabadságának, mai szóhasználattal az alapvető emberi jogok, szavatolása az államérdekkel azonos súlyú."


Az élet nem a gyengéket támogatja, mondják azok, akik erősnek érzik magukat, de a gyenge fogalma átértékelődött a technikai fejlődéssel. A legerősebb embert is leterítheti egy néhány grammos ólomdarab, láthatatlan sugarak, elektromágneses hullámok ellen nem sokat ér az erős fizikum, főleg, ha gyenge jellemmel és mínuszos IQ-val párosul. Látni kell, hogy az elnyomó hatalom belőlünk táplálkozik, a fegyvereket emberek használják, túlnyomó részt emberek, saját deformált erőinket fordítja ellenünk. Kihasználva a társadalomnak álcázott "rend" folyamatos, és általuk tudatos eltorzításából származó előnyöket. Fiataljaink észre sem veszik, hogy vermet ástak számukra, amibe sorra belepotyognak, mert belekényszerítik a saját mesterségen előidézett és sugallt igényeikkel, a természetellenes és öngyilkos életfelfogás életszerű tálalásával, miközben felhasználják zömüket a saját megerősödésük elősegítését szolgáló céljaikhoz. Egyes beteg lelkű emberektől gyakran hallani, ez vagy az a politikus jobb, mint másik, mert ez kevesebbet lop, rabol, gyilkol, vagy kíméletesebben közli, hogy újabb kötelet hurkolt a nyaka köré. A megalkuvás az igazi gyengeség, mindenki saját pokla.


A világ fejlettebb fele készül a védekezésre, a másik fejletlenebb, most is egymást gyilkolja. Az USA-ban szaporodó magánhadseregek, a reguláris alakulatok "ébredése", a veteránok szörnyű, meghasonlást okozó eszmélése nem csak következmény. A következményeknek előzményei is vannak. Akik létrehozták, azt is tudják, hogy mit provokáltak ki, és azzal is tisztában vannak (többnyire), hogy milyenek lesznek a válaszreakciók. Jelenleg Európa elszigetelése és szétszakítása a cél. Őszig sem fog megoldódni az európai energiaellátási probléma. Ezért megy a huzavona a Török Áramlat és Nabucco vonalán, kiegészítve az Iránt érintő szankciók feloldásának lebegtetésével. Sokan azt vízionálják, hogy az amerikai tőkebeáramlás átalakítja Irán viszonyát a nyugattal, de ez logikátlan, bár óriási fegyverbevételeket biztosíthat, mivel tovább fokozná a közel-keleti feszültséget. A Goldman Sachs és Putyin továbbra is hallgat a Leviathan-medence hatalmas földközi-tengeri gázkészletéről, pedig ezért volt a "ciprusi bankfosztás"...

Tovább borzolhatják a kedélyeket az USA űridőjárást érintő lépései, ami ténylegesen azt jelenti, hogy az eddig adiabatikusan komprimált lézertorpedókkal végrehajtott nap elleni támadások meg fognak szaporodni a nagy napkitörések létrehozása érdekében. Korábban "A tudatmódosítás és a 3G" című írásomban említettem ezt a tevékenységet is, de az eddig lefolytatott "tesztelési fázis" után legkésőbb 2016-ra már frontális támadás várható. Ez hasonló a "légkör felmelegedési" csaláshoz, amikor a világ nagy részét átállították fosszilis energiahordozók felhasználására CO2-kvótát kivetve, miközben 2013. elején terrorcselekménnyé minősítették az környezetet nem szennyező szabad-energia termelő berendezések, tervezését, gyártását, és a tervek továbbadását is. Az energiatermelés fosszilis energiahordozókra koncentrációjával párhuzamosan az USA és Izrael előidézte a világ eddigi legnagyobb atomkatasztrófáját, a Fukushimait. Meg kell jegyezni, hogy Orbán "csak" a geotermikus, szél és napenergia hasznosító berendezéseket kívánja megadóztatni, Paksot még nem robbanthatja ránk.


Az elektromágneses hadviselés alkalmazása hamarosan eléri tetőfokát. A "globális felmelegedésre" hivatkozva chemtrail (vegyi-permet) felhőkkel árasztják el az eget és a légkört, egyrészt az időjárás érdekeik szerinti módosítására, az élelmezés kézbentartásához, másrészt a lakosság, a flóra és fauna báriumsókkal, nehézfémekkel, vírusokkal, baktériumokkal mérgezésére. A HAARP, vegyi-permetezés, és a mesterségesen előidézett napkitörések okozta robbanásszerűen megemelkedő kozmikus-sugárzási szint, együttesen az elektromágneses lökéshullámokkal, tönkre teszi a mára már mindenhol jelenlévő gyengeáramú elektronikát, elsősorban a számítógépes vezérlőrendszereket, legyen az erőműé, "intelligens" autóé vagy egy egyszerű rádióét. Még szerencse, hogy a kapában nincs chip. Veszélyességi szint szerint a magasan fejlett, agyonelektronizált országok kerülnek hátrányos helyzetben, de kommunikáció megakadályozása is felvirágoztatja a Ley-vonalak használatát.

Riasztó gondolatok őszre tavasszal, de valamijük nincs a férgeknek, és ez az empátia, ami megakadályozhatná náluk egymás kiirtását és amit pénzért, aranyért nem lehet megvásárolni. Az élősködők egymást is megtámadják, kirabolják, majd megölik. Remélhetően ők fogynak el hamarabb, főleg, ha besegítünk egy kicsit... mi vagyunk többen, és a fegyvereket is többnyire emberek kezelik. Talán marad az utóbbiakban annyi emberi, ami megakadályozza, hogy állattá váljanak...


/Tulok/