Tajgetosz - Pusztulj rokkant!

SzRTI: Minél tehetetlenebb valaki, annál könnyebb elbánniuk vele a hiénáknak.

MSZF: Kilakoltatásra ítélt 71 éves mozgáskorlátozott

Budapest VI. kerületében ki akarnak lakoltatni önkormányzati szükséglakásából egy 71 éves, egyedülálló mozgáskorlátozott férfit, akinek egyetlen társa a kutyája – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön, az érintett segítségkérő megkeresésére hivatkozva.
A súlyos beteg és 81 százalékban rokkant Hüvelyes Lajost azért akarják az utcára tenni 24 négyzetméteres szobakonyhás otthonából, mert tavaly egy hónapos késéssel fizetett ki egy 12.802 Ft összegű lakbért. Bérleti szerződését felmondták, jóllehet sem bérhátraléka, sem közüzemi díjtartozása nincs. A terézvárosi vagyonkezelő pert indított ellene, a pert megnyerte és az ítélet jogerőre is emelkedett.
A férfi 56.505 Ft öregségi nyugdíjból él. Szerény jövedelméből, és fizikai állapota miatt nem tudta vállalni a lakás felújítását, ezért arra kérte a terézvárosi vagyonkezelőt, hogy segítsen.
Ha az ítéletet végrehajtják, a férfi hajléktalanná válhat, mert nincs hová mennie. Hüvelyes Lajos hiába kérte Hassay Zsófiától, a főváros VI. kerületi polgármesterétől, a Fidesz budapesti választmánya alelnökétől, hogy bérleti vagy használati szerződést köthessen, választ nem kapott levelére. A lakásosztály viszont közölte vele, hogy a végrehajtás mielőbb meg fog történni.
A Magyar Szociális Fórum csütörtökön levélben kérte Hassay Zsófiától, hogy vizsgálja felül döntését. Egyidejűleg ügyvédet kerített Hüvelyes Lajosnak, hogy elkerülhesse a kilakoltatást. – (Kiadta: Magyar Szociális Fórum +36 30 5927371)
Az SzRTI kérdései: Vajon miféle bíró az, aki hajléktalanságra ítél egy rokkantnyugdíjast? – Hogyan számol el a lelkiismeretével? – Vagy ez is belefér az úgynevezett bírói függetlenségbe?
Vajon miféle polgármester az, aki hajléktalanná tesz egy rokkantnyugdíjast? – Várjuk a Fidesz és a kormányzat elhatárolódását Hassay Zsófiától, a főváros VI. kerületi polgármesterétől, a Fidesz budapesti választmánya alelnökétől, – s várjuk ezzel együtt, hogy közbenjárjanak annak érdekében – az idős rokkant ember megtarthassa otthonát, – hogy valójában eleget tegyenek annak az ígéretnek: “Senkit sem hagyunk az út szélén!”
Szabad Riport / Fort András