2018. február 8., csütörtök

“Őrület-drogot” terjesztett egy thaiföldi férfi

Egy dél-koreai bíróság kábítószercsempészet és – terjesztés miatt három év hat hónap szabadságvesztésre ítélt egy thaiföldi férfit, miután az illegális stimuláns drogot próbált bevinni az országba.
A 38 éves férfit mintegy 68 ezer dollár pénzbírságra is ítélték a Thaiföldön és más ázsiai országokban széleskörben elterjedt drogok használata miatt. A “Yaba”, vagy “őrület-drog” néven ismert szer számos különböző stimuláns egyvelegéből áll. A dél-koreai hatóságok 2520 tablettát foglaltak le, mintegy százezer dollár értékben – áll a Yonhap hírügyökség beszámolójában.
A lap szerint a thaiföldi férfi kibelezett halakba rejtve próbálta becsempészni az országba az illegális anyagot.
Mivel a csempészet célja a terjesztés volt, és korábban már nagy mennyiségben értékesítette az illegális szert Dél-Koreában, a bíró szerint szigorúbb büntetést érdemelt volna a thaiföldi férfi, ám a bíróság végül azt is figyelembe vette, hogy a terjesztés során viszonylag alacsony profitot ért el, amit enyhítő körülménynek (!) vettek.
A bíróság emellett két másik személyt is elítélt hat hónap börtönbüntetésre, amiért használták a csempésztől megvett illegális anyagot.

http://www.hidfo.ru/2018/02/orulet-drogot-terjesztett-egy-thaifoldi-ferfi/

Külügyminisztérium: amerikai támogatással rejtőzködnek a terroristák Szíriában

Az amerikai katonai jelenlét Szíriában komoly kihívást jelent a békefolyamat és az ország területi egységének megvédése szempontjából – áll az orosz külügyminisztérium csütörtöki közleményében.
“Az Egyesült Államok által az al-Tanf katonai létesítményük körül egyoldalúan létrehozott 55 kilométeres biztonsági zónát a Daes terroristái használják”mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtöki tájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy az extrémisták az amerikai ellenőrzés alatt álló területeken tudnak elrejtőzni a kormányerők elől és tudnak erőt gyűjteni az újabb rajtaütésekhez.
Az orosz külügyminisztérium szerint az amerikai katonai jelentlét komoly kihívást jelent Szíriában, ami veszélyezteti a békefolyamatot és az ország területi egységét.
Szíria külügyminisztériuma korábban számos alkalommal felszólította az Egyesült Államokat katonai erőinek kivonására Szíria területéről, de ez mindeddig nem történt meg, a legitim kormány emiatt megszállássá nyilvánította az amerikai fegyveresek jelenlétét.

http://www.hidfo.ru/2018/02/kulugyminiszterium-amerikai-tamogatassal-rejtozkodnek-a-terroristak-sziriaban/