2017. december 6., szerda

Netanjahu: hálásak vagyunk az amerikai elnöknek

Donald Trump amerikai elnök hivatalosan elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Az izraeli miniszterelnök videoüzenetben arra kéri a világ országait, hogy kövessék ezt a példát.
Donald Trump amerikai elnök a nap folyamán közölte, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és ennek megfelelően Tel Avivból Jeruzsálembe költöztetik az amerikai nagykövetséget. Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök arra kéri a világ országait, hogy kövessék az Egyesült Államok politikáját és ismerjék el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, illetve költöztessék oda nagykövetségeiket.
“Hálásak vagyunk az amerikai elnöknek a bátor kiállásért és a helyes döntésért, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és az amerikai nagykövetség várható költöztetéséért” – mondta Netanjahu egy az amerikai közlemény után megjelent videoüzenetben.
Az izraeli miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy “fenntartja a jeruzsálemi szent helyekre vonatkozó status quot és tiszteleben tartja a zsidók, keresztények és muszlimok jogait”.
Az amerikai elnök már korábban is kijelentette, hogy Izraelnek joga van határozni saját fővárosáról. Donald Trump szerint Jeruzsálem elismerése nem árt az izraeliek és palesztinok közti békefolyamatnak.
A döntés ellen mostanra több muszlim ország vezetője is kifejezte tiltakozását. Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Emmanuel Macron francia elnök a közösségi médiában tiltakozott az amerikai elnök közleménye miatt.
Trump Jeruzsálem fővárosként elismerésével egy kampányígéretét tartja be, ebben a kérdésben ugyanis már a 2016-os elnökválasztási kampány során egyértelművé tette álláspontját.
Az izraeli parlament 1950 óta Nyugat-Jeruzsálemben ülésezik, annak ellenére, hogy 1947-ben az ENSZ egy tervezete különleges nemzetközi státuszt akart biztosítani a városnak. Jeruzsálemet 1980-ban nyilvánították Izrael fővárosává, de ezt a státuszt azóta egyetlen ország sem ismerte el.

http://www.hidfo.ru/2017/12/netanjahu-halasak-vagyunk-az-amerikai-elnoknek/



A
muszlim országok közösen lépnek fel Jeruzsálem elismerése ellen

Törökország és Franciaország megállapodott abban, hogy rá kell bírni Donald Trumpot az izraeli főváros elismerésével kapcsolatos döntés megváltoztatására. Halva született ötletnek tűnik, viszont a francia elnök ismét kritikák kereszttüzébe kerülhet emiatt.
Emmanuel Macron francia elnök telefonos megbeszélést tartott Recep Tayyip Erdogan török államfővel, melynek során az amerikai elnök nemrég közölt döntését vitatták.
Donald Trump a napokban bejelentette, hogy elismerni Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és a közeljövőben megkezdik az amerikai nagykövetség átköltöztetését Tel Avivból. A döntés általános felháborodást vont magával a nemzetközi politikában; sokan attól tartanak, hogy ez tovább fűtheti a közel-keleti konfliktusokat. A török NTV beszámolója szerint Macron és Erdogan a szombati telefonbeszélgetés során megállapodott, hogy közös erővel próbálják rábírni Donald Trumpot arra; változtassa meg álláspontját ebben a kérdésben.
Erdogan a nap folyamán Azerbajdzsán, Kazahsztán, és Libanon vezetőivel is egyeztetett Jeruzsálem elismerésével kapcsolatban. Elmondása szerint az Egyesült Államoknak ez a lépése aláássa az ENSZ tekintélyét, mert az USA az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, de ismét annak megkerülésével hoz meg egy ilyen horderejű döntést.
“Ez a döntés hatalmas csapás az ENSZ Biztonsági Tanácsára nézve, melynek az Egyesült Államok szintén tagja. Nem bízhatunk meg az ENSZ-ben, ha még a Biztonsági Tanács állandó tagjai sem tisztelik” – mondta.
Franciaország részéről szintén furcsa ez a lépés. A közelmúltban számos zsidó szervezet vádolta azzal a francia kormányt, hogy megpróbálja eltussolni az országban zajló zsidógyilkosságokat. Ezek után a francia elnök ismét kritikák kereszttüzébe kerülhet amiatt, hogy nem ismeri el Izrael fővárosát.
Franciaországban már a nagy bevándorlási hullám előtt, 2010-ben is több mint 6 millió muszlim élt, többségük szunnita kötődésű. A 2015-ös nagy migrációs hullámot követően Franciaországban sokszorosára nőtt az antiszemita indíttatású erőszakos bűncselekmények száma.

http://www.hidfo.ru/2017/12/a-muszlim-orszagok-kozosen-lepnek-fel-jeruzsalem-elismerese-ellen/

Athénban tüntettek a migránsgettóvá formált görög szigetek lakói

Görög szigeteken több ezer migránst várakoztat az Európai Unió. Kedden a helyi lakosok Athénba vonultak, hogy tiltakozzanak otthonaik migránsgettóvá alakítása ellen.
Leszbosz, Kiosz és Számosz szigetekről érkező tüntetők vettek részt kedden egy athéni demonstráción, melyen követelték, hogy a kormány szállítsa el a szigeteken várakozó migránsokat az ország más területeire. A tüntetésen jelen voltak azon szigetek polgármesterei is, melyek Törökországhoz közel találhatóak és így leginkább sújtja őket a tömeges bevándorlás.
A tüntetők elmondása szerint 2016-ban, az Európai Unió és Törökország közti megállapodással vált elviselhetetlenné a helyzet. A megállapodás alapján a Görögországba belépő migránsok meg kell várják menedékkérelmeik elbírálását a szigeteken épített táborokban, csak ezt követően léphetnek az európai kontinensre. A kérelmek elbírálásának ideje alatt azonban megkeserítik a helyiek életét, akik számára egyre elviselhetetlenebbé vált az élet a lassan migránsgettókká formálódó szigeteken.
A Daily Mail által közölt adatok szerint Leszbosz szigetén háromszoros túlzsúfoltság van a menekülttáborokban, a 2300 főre tervezett befogadóközpontokban több mint 6500 migráns tartózkodik. Összehasonlításként: a sziget összlakossága 86 ezer fő.
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök már tett lépéseket annak érdekében, hogy enyhítse a helyiek problémáit, ennek során több száz migránst szállítottak át Görögország kontinentális részeire. Ez a görögök számára azért fontos lépés, mert azok a migránsok, akiket a kontinensre átszállítanak, már nagy valószínűséggel elhagyják az országot és továbbutaznak valamelyik nyugat-európai országba.

A görög NGO-k ráadásul elkezdtek egy olyan programot, melynek részeként a migránsokat helyi hotelekben szállásolják el. A civilszervezetek kifizetik a migránsok elszállásolásának költségeit, ezzel állandóvá vált a migránsok jelenléte a sűrűn lakott övezetekben.

http://www.hidfo.ru/2017/12/athenban-tuntettek-a-migransgettova-formalt-gorog-szigetek-lakoi/

Mi történik, amikor a Google nem ért egyet veled?

James Dalmore kálváriája az óriáscégnél, azért mert vállalta a véleményét


James Damore egykor a Google mérnökeként dolgozott. Csupán egykor, mivel a számítástechnika óriásának vezetősége úgy ítélte meg, Damore nem való a Google gépezetbe. Eltávolításának oka egy, Damore által írt, tíz oldalas összefoglaló volt, minek témája egy rendkívül diszkriminatívnak ítélt írás: a nemek aránya közti eltérés okai a számítástechnika világában.
A fenti videóban Damore meséli el a történetét, magyar felirattal! (forrás: PragerU Hungary)
Kutatását negatív hangvételűnek ítélték meg, mondván, a sokszínűség ellen lép fel. A vezetőség véleménye szerint: “téves feltételezést tartalmaz a nemiséggel kapcsolatosan” valamint “káros nemi sztereotípiákat feltételez”.
Pedig éppenhogy Damore írása több megoldási javaslattal is előrukkol, annak érdekében, hogy még több hölgy kollégával tudják színesíteni a technológia világát, anélkül, hogy kontraproduktív diszkriminációhoz kellene folyamodni.
A Google ugyanis nagy előszeretettel diszkriminálja pozitívan a nőket a cégén belül. Más módon jutalmazza a hölgy, illetve férfi kollégáit, vagy tart érzelmekkel jócskán túlfűtött képzéseket a szexista torzítással szembeni küzdelemmel kapcsolatosan. Felfogásuk szerint ugyanis minden társadalmi egyenlőtlenség oka az igazságtalanság.
Annak ellenére viszont, hogy a Google egy üzlet, természetesen megvan a saját szabályzata is. Lévén pedig, hogy emberek milliárdjai a Google platformjain keresztül tájékozódnak nap mint nap, így annak szemléletmódját is hamar magukévá teszik. Ez pedig a Google-t bizonyos szempontból még a kormánynál is hatalmasabbá teszi. Ez viszont azt is jelenti, hogy a technológiai óriásnak hatalmas felelőssége is van, hiszen, valójában csak a saját mottójukat kellene követniük: “ne válj gonosszá”!

A Google nyitott a különböző nézőpontok felé? Vagy csak egy ideológiai visszhang-kamra? Csak kérdezd meg erről James Damore-t, a Google egyik volt programozóját. Kirúgták, mert nem értett egyet a Google (bal-oldali) elveivel. Ebben a videóban, James megosztja velünk a történetét. A videó forrása: https://www.prageru.com/ Források (angol nyelven): Annak ellenére, hogy elfogulatlannak tartja magát, a Google mégis kirúgta egy alkalmazottját pusztán amiatt, mert megkérdőjelezett egy progresszív ötletet, valamint korlátozza a konzervatív tartalmakat. https://medium.com/@Cernovich/full-ja... https://www.realclearpolitics.com/vid... http://www.nationalreview.com/article... http://www.nationalreview.com/article... https://www.youtube.com/watch?v=RPGXk... A Google és a média reakciója a hamisan ‘sokszínűségellenes' címkével ellátott írásra felfedte, hogy mennyire előítéletesek és nem őszinték. http://www.nationalreview.com/article... http://quillette.com/2017/08/07/googl... http://fortune.com/2017/08/07/google-... https://www.blog.google/topics/divers... https://www.realclearpolitics.com/vid... https://medium.com/@Cernovich/full-ja... https://www.youtube.com/watch?v=6NOSD... Ha a Google a felhasználóira is ráerőlteti azt a politikailag korrekt szemléletet, amit az alkalmazottjaira, akkor a szólás- és gondolati szabadság veszélyben van. https://www.realclearpolitics.com/vid... http://www.nationalreview.com/article... https://www.nextplatform.com/2017/07/... http://thehill.com/policy/technology/... https://www.youtube.com/watch?v=SEDuV... Miért vannak nemi különbségek egyes szakmákban? Az egyik legfőbb ok, amit a liberálisok nem hajlandók elismerni, hogy a férfiak és a nők különbözőek. https://stanmed.stanford.edu/2017spri... http://onlinelibrary.wiley.com/wol1/d... http://quillette.com/2017/07/15/time-... http://www.tandfonline.com/doi/abs/10... A nemi szakadék "korrigálására" szolgáló programok valójában csak növelik a nemek közötti feszültséget, és leértékelik a nők teljesítményét. http://quillette.com/2017/07/15/time-... https://www.cnbc.com/2017/08/14/fired... http://www.tandfonline.com/doi/abs/10... https://stanmed.stanford.edu/2017spri... Az egyes szakmákban jelen levő férfi-nő aránytalanság nem egyszerűen csak a szexizmus eredménye. A férfiaknak és nőknek átlagosan más életcéljaik vannak. https://medium.com/@Cernovich/full-ja... http://quillette.com/2017/07/15/time-... http://www.tandfonline.com/doi/abs/10... Az igazi sokszínűséget soha nem fogjuk tudni elérni, ha nem ismerjük el, hogy a férfiak és a nők biológiailag különbözőek. http://www.nationalreview.com/article... https://stanmed.stanford.edu/2017spri... http://onlinelibrary.wiley.com/wol1/d... http://www.tandfonline.com/doi/abs/10...