2018. február 17., szombat

Az ENSZ rákényszerítené Magyarországra a szabadkőművesek migrációs tervét!

Az ENSZ menekültügyi hivatala arra kéri Magyarországot, hogy hajtsa végre azt a migrációs tervet, amit nemrég szabadkőműves páholyok fogalmaztak meg egy közös nyilatkozatban.
Az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) február 16-án egy kritikus hangvételű közleményt adott ki a magyar kormány bevándorláspolitikájával kapcsolatban, melyben felszólítja Magyarországot a határellenőrzés eltörlésére, a migránsok korlátlan beengedésére, és a tömeges bevándorlást segítő szervezetek szabad működésének garantálására – írja az Index.hu, szélsőségesen liberális hírportál. Az UNHCR közleményéből kiderült; amellett, hogy az ENSZ megpróbál durván beavatkozni a magyar belügyekbe, már nem csak korábban hozott intézkedések visszavonását követeli, hanem előzetesen tiltakozik egy olyan törvényjavaslat ellen is, amit még nem fogadott el az országgyűlés.
“Az elmúlt hetekben az UNHCR azt tapasztalta, hogy a magyar hatóságok naponta átlagosan mindössze két menedékkérőt engednek belépni az országba a szerb-magyar határ mentén található két úgynevezett tranzit zónán keresztül. Miután azokat a menedékkérőket pedig, akik a pengés drót határkerítésen át próbálnak meg bejutni az országba, automatikusan visszaviszik a határ túloldalára, Magyarország gyakorlatilag bezárta a határait […] egyértelműen megszegve a nemzetközi és az európai uniós jogból fakadó kötelezettségeit”írták.
Az ENSZ menekültügyi hivatalnának közleményéből kiderül, hogy a nemzetközi szervezet a határellenőrzés eltörlését várja el Magyarországtól, emellett követeli, hogy a százmilliós külföldi támogatásokból működő szervezetek tovább folytathassák a migráció szervezését Magyarországon és az Európai Unióban.
“Az UNHCR sürgeti Magyarországnak, mint az EU egyik tagállamának a kormányát, hogy biztosítsa a nemzetközi védelmet kereső emberek számára a belépést az ország területére” – áll a közleményben.
A fenti közlemény tartalma lényegében megegyezik annak a közös nyilatkozatnak a tartalmával, amit európai szabadkőműves páholyok írtak alá 2015. szeptemberében a tömeges bevándorlással kapcsolatban. A francia Médias-Presse által közölt nyilatkozatban a szekták felszólították az Európai Unió vezetőit, hogy korlátozás nélkül engedjenek be minden közel-keleti és afrikai migránst, aki be akar lépni az EU területére.

http://www.hidfo.ru/2018/02/az-ensz-rakenyszeritene-magyarorszagra-a-szabadkomuvesek-migracios-tervet/

Német közvélemény: a terrorizmus és az USA jelent legnagyobb veszélyt a világbékére

A német lakosság az Iszlám Állam nevű terrorszervezet után az Amerikai Egyesült Államokat tartja a világbékére leselkedő legnagyobb fenyegetésnek – derült ki a Stuttgarter Zeitung beszámolójából.
A német lakosság abszolút többségének véleménye szerint leginkább az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és az Amerikai Egyesült Államok jelent fenyegetést a világbékére – áll a Stuttgarter Zeitung szerdai beszámolójában. A német lap az Institut für Demoskopie Allensbach által végzett közvélemény-kutatás eredményeit ismertetve azt írta; a németek leginkább a terrorizmustól tartanak, és közvetlen a dzsihádista fanatikusok után egy “szövetséges országot” tartanak második számú biztonsági fenyegetésnek.
Az elemzésből egyértelműen kiderült, hogy a németek saját országukra vonatkozóan a terrorizmust és nagyobb külföldi konfliktus-zónákat tartják fenyegetésnek, míg általánosságban a világbéke szempontjából az “amerikai szövetségest” egy platformra helyezik a terroristákkal. A Németországra leselkedő legnagyobb biztonsági fenyegetés a németek 74%-a szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, míg a megkérdezettek 48%-a Észak-Koreát nevezte meg egyik fő biztonsági fenyegetésként. A németek 37%-a szerint ugyanakkor az “Oroszország és Ukrajna közti konfliktus” jelent biztonsági fenyegetést Németországra. A világbékére leselkedő fenyegetések közt első helyen áll Észak-Korea, második helyen azonban az Amerikai Egyesült Államok, amely így megelőzte Iránt, Törökországot, Szíriát és Oroszországot mint biztonsági fenyegetést.
A kutatásból emellett kiderült, hogy a németek általánosságban véve nem tartanak a közvetlen katonai konfliktus lehetőségétől, de abban a lakosság többsége egyetért, hogy a Bundeswehr ma már nem lenne alkalmas egy háború megvívására; a megkérdezettek mindössze 22%-a mondta azt, hogy a német fegyveres erők meg tudnák védeni az országot egy háború esetén.
A német sajtónak nyilatkozó szakértők azzal magyarázzák az Egyesült Államokkal szembeni “bizalmatlanságot”, hogy Donald Trump külpolitikáját tartják kiszámíthatlannak a németek, ezért összességében az Egyesült Államok tevékenységét egyre inkább a világbékére leselkedő fenyegetésnek látják.

http://www.hidfo.ru/2018/02/nemet-kozvelemeny-a-terrorizmus-es-az-usa-jelent-legnagyobb-veszelyt-a-vilagbekere/

Ukrajna mesterséges állam, a megszűnés szélére jutott

Mihail Szaakasvili egy német lapnak nyilatkozva azt mondta, az ukrán államiság a megszűnés szélére jutott; megszűnt az állami erőszakmonopólium, az országban hatósági ellenállás nélkül működnek a félkatonai szervezetek.
Az ukrán államiság a megszűnés szélére jutott; ma már gyakorlatilag bárkinek lehet saját fegyveres félkatonai szervezete, melyek működését a hatóságok nem korlátozzák. Az ország vagyona hét személy kezében van, de a félkatonai csoportok szabad működése miatt erősödő szeparatizmus is az ukrán államiság megbomlásának irányába hat – mondta Mihail Szaakasvili egy német napilapnak nyilatkozva.
Odessza volt kormányzója a Die Presse hasábjain megjelent interjú során kifejtette, hogy az országot belülről fenyegeti a korrupció és az oligarchák uralma, kívülről pedig az orosz katonai nyomás és a nemzetiségi alapon erősödő szeparatista törekvések bonthatják meg Ukrajna államiságát. Szaakasvili szerint
ma már bármelyik milliárdosnak lehet saját fegyveres neonáci szervezete Ukrajnában
de Petro Porosenko és a védelmi miniszter fennhatósága alá is tartoznak ilyen csoportok, melyek szisztematikus katonai felkészítést kapnak és éles lőfegyverekkel szabadon működnek Ukrajna területén. Az érdekellentétben álló oligarchák ezeket a szervezeteket használják az egymással leszámolásra, tevékenységük pedig tovább erősíti a krími népszavazás óta egyébként is határozottabban megmutatkozó szeparatista érzületeket.
Szaakasvili kifejezetten Kárpátalja vonatkozásában azt mondta, hogy fokozatosan olyan szintre jut a szeparatizmus, ami akár az ország területi egységének megbomlásához is vezethet.
Odessza volt kormányzója szerint ugyanezek a problémák – a korrupció, az oligarchák mindenre kiterjedő befolyása – a Janukovics-korszakban is jelen volt, de akkor legalább még működött olyan szinten az államigazgatás, hogy a szélsőségesek nem gyilkolhattak meg bárkit a nyílt utcán.
Szaakasvili megfogalmazásában az EuroMaidan során “a régi rendszert megsemmisítették, de senki nem épített fel újat helyette. Ez nagyon veszélyes folyamatokat indított be.”

http://www.hidfo.ru/2018/02/ukrajna-mesterseges-allam-a-megszunes-szelere-jutott/


Az európai haderőfejlesztés ellen kampányol a NATO-főtitkár

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tegnapi közlése szerint az Amerikai Egyesült Államok fokozza katonai jelenlétét Európában, és nem tudja javasolni, hogy Európa egy védelmi unióval megpróbálja szavatolni saját biztonságát.
Az Európai Unió nem képes saját erőből megvédeni magát, és az ilyen irányú védelmi együttműködésnek nem csak előnyei, de kockázatai is vannak – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az 54. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián felszólalva.
A NATO-tisztviselő elmondása szerint az európai védelmi unió kezdeményezése addig támogatandó, ameddig nem a NATO-tól függetlenül, hanem azt erősítve működik, ezáltal is megerősítve az észak-atlanti szövetséget és a “transzatlanti köteléket.”
A NATO-főtitikár felszólalása során egyértelműen megmutatkozott, hogy Stoltenberg európai részről a katonai kiadások fokozását kívánatosnak tartja, ugyanakkor a NATO elképzelései szerint nem az európai védelmi ipar bővítésére, hanem az amerikai fegyvergyártó-cégek termékeinek vásárlására kellene fordítani ezt az összeget.
Stoltenberg számára az újságírók kínos kérdéseket tettek fel; többek közt megkérdezték, a jövőben hogyan próbál a NATO több missziója során is a német haderőre támaszkodni, miután nemrég nyilvánosságra jutott, hogy Németország már nem tudja ellátni ezeket a feladatokat. A NATO-főtitkár nem válaszolt az újságíró kérdésére, ehelyett részletezte, hogy Németország mely NATO-missziókban kell részt vegyen, illetve elismerte, hogy 20 éven át a katonai kiadások csökkentése jelentősen lekorlátozta a német katonai lehetőségeket, emiatt a NATO a katonai kiadások fokozását várja el Németországtól.
Stoltenberg válaszából nem derült ki, hogyan tervezik megoldani azt a problémát, hogy a gyakorlatban nem is üzemképesek azok a német páncélosok, amivel a NATO Oroszországot próbálná elrettenteni a katonai agressziótól.
Az Al-Dzsaszíra újságírója azt kérdezte a NATO-főtitkártól; az elmúlt egy év során sikerült-e meggyőznie arról Donald Trumpot, hogy a NATO nem egy elavult szervezet? Stoltenberg erre azt a választ adta, hogy az Egyesült Államok fokozza katonai jelenlétét Európában és rengeteg fegyvert értékesít az európai kontinensen, amit az USA részéről erős NATO-elkötelezettségként kell értelmezni.

http://www.hidfo.ru/2018/02/az-europai-haderofejlesztes-ellen-kampanyol-a-nato-fotitkar/