2022. szeptember 12., hétfő

Megrendezett az ukrán-orosz konfliktus?

 

(((NATO)))) az agresszor Ukrajnában. Célja a rendszerváltás Oroszországban, hogy a központi bankárok kifoszthassák Oroszországot.

A probléma az, hogy a Chábád is el akarja pusztítani a Nyugatot. Így, ha Oroszország továbbra is ellenáll a megsemmisítésnek, akkor csapdába esünk egy zárt hurokban, ami a Chábád céljához vezet - a kölcsönös megsemmisítéshez, azaz a 3. világháborúhoz.

 

A különleges katonai művelet kudarcot vallott, de a háború hamarosan elkezdődhet

https://roloslavskiy.substack.com/p/the-special-military-operation-has

Pro Russia kommentátor szerint "Hadd legyek őszinte: az ukrajnai háború ezen szakaszát Oroszország elvesztette.

 

Németország vörös vonalat lépett át Oroszországgal szemben azzal, hogy fegyvereket küldött Ukrajnának - jelentette ki hétfőn Moszkva berlini nagykövete. A döntés aláássa a második világháború vége és a Szovjetunió náci lerohanása óta eltelt évtizedek megbékélését - tette hozzá a diplomata.

"Maga a tény, hogy az ukrán rezsimnek német gyártmányú halálos fegyvereket szállítanak, amelyeket nemcsak az orosz katonák, hanem a donbászi civil lakosság ellen is használnak, átlépi a vörös vonalat" - mondta Szergej Necsajev nagykövet az Izvesztyija című napilapnak adott interjújában.

 

 




Yuval Noah Harari: A "klímaváltozás egy Technológiai Noé bárkájához" vezethet az "elitek" számára.

 

Yuval Noah Harari történész, futurista és a Világgazdasági Fórum (WEF) tanácsadója pénteken kijelentette, hogy az "éghajlatváltozás", ha nem kezelik, egy "technológiai Noé bárkája" forgatókönyvhöz vezethet, amelyben az "elitek" megmenekülnek az emberiség számára bolygókatasztrófaként megfogalmazott katasztrófától.

Harari megjegyzései akkor hangzottak el, amikor csatlakozott a Warwicki Gazdasági Csúcstalálkozó által szervezett vitához, amely az "éghajlatváltozást" az "emberiséget fenyegető legégetőbb fenyegetésként" fogalmazta meg.

Harari az "éghajlatváltozást" az antropogén globális felmelegedés függvényeként fogalmazta meg. Kijelentette:

A technológia nyilvánvalóan a kulcs. Eleve ez hozta létre a problémát. A megoldás kulcsa is, de önmagában a technológia soha nem jelent megoldást, mert minden technológiát lehet jóra és rosszra is használni. Attól függ, hogyan [használjuk], [és] milyen érdekeket veszünk figyelembe.

Tehát igen, szükségünk van emberekre, akik a technológiai szempontokon dolgoznak, de szükségünk van a politikusokra is, hogy a megfelelő módon irányítsák azt a lehető legtöbb ember és az egész ökoszisztéma javára.

A technológiai utópizmus egyik legnagyobb veszélye - [az a hit], hogy "Ó, a technológia majd megoldja" - egyfajta Noé ív szindróma, mint a Bibliában az özönvíz, hogy igen, végül is építettek egy íveket, de csak öt embernek, vagy valami ilyesmi. Majdnem mindenki megfulladt.

Nagyon nagy a veszélye annak, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatban, amikor az emberek arról beszélnek, hogy milyen lesz a jövőnk, nincs "mi". Nincs "a mi jövőnk". Az emberiség kettészakadhat - talán - az emberek többségére, akik rettenetesen fognak szenvedni, és egy kisebbségre, amelynek megvannak az erőforrásai, a vagyona, [és] a technológiája, hogy megvédje magát, sőt, valamiféle technológiai Noé íve szerint virágozni fog. Ez rendkívül veszélyes.

 

 

Ismétlem, azt hiszem, az egyik oka annak, hogy nem látunk elég sürgősséget - a vezetők, az üzleti elit stb. részéről - az, hogy a fejük mélyén egy technológiai Noé ívére számítanak, és ez nagyon, nagyon veszélyes.

Bill Weir, a CNN műsorvezetője, aki a beszélgetés házigazdája volt, a "COVID-járványt" a "klímaválság" "főpróbájának" nevezte, miközben a "bízzunk a tudományban" kortárs baloldali szlogenre utalt.

"Mindig is visszatérek ahhoz a gondolathoz, hogy a COVID-járvány valójában - sokkal kisebb szinten - a klímaválság főpróbája" - mondta Weir - "és emlékeztetőül szolgál arra, hogy azok a közösségek szenvednek a legkevésbé, amelyek bíznak a tudományban és egymásban, illetve a tudományba vetett hitükben".

Hozzátette, hogy a "jóindulatú kapitalizmus" formájában megvalósuló vállalati ellenőrzés "bolygómentő" protokollokat eredményezhet.

Fájl/Izraeli történész és író, Yuval Noah Harari előadást tart a mesterséges intelligenciáról a Global Artificial Intelligence Summit Forumon a kínai Zhejiang tartománybeli Hangcsouban 2017. július 9-én. (Visual China Group via Getty Images)

 

 

Majd így folytatta: "Azok szenvednek a legjobban, akik arra várnak, hogy ezek az állampolgárok elkezdjenek meghalni, de ugyanakkor globálisan még mindig annyira megosztottak vagyunk az országokon belül az ilyen jellegű dolgokkal kapcsolatban, és sokan reménykednek abban, hogy ha a kormányok nem tudják összehozni, akkor talán a vállalatok, mint a jóindulatú kapitalizmus."

Ez a remény a legjobban megmarad.

Harari azzal zárta előadását, hogy az "éghajlatváltozást" az emberiséget fenyegető sürgős veszélyként fogalmazta meg.

"Nincs sok időnk" - tartotta - "de még mindig lehetséges megváltoztatni a prioritásainkat [és] átírni a játékszabályokat, hogy ne csak egy apró elitnek - hanem a bolygó összes lakójának - jobb jövője legyen - vagy kezdetnek egyáltalán legyen jövője".

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/yuval-noah-harari-a-klimavaltozas-egy-technologiai-noe-barkajahoz-vezethet-az-elitek-szamara

Az Európai Számvevőszék azzal vádolja a Bizottságot, hogy nem hajlandó részleteket közölni arról, hogyan tárgyalták meg a blokk legnagyobb vakcinaszerződését.

 

Az Európai Bizottság és a Pfizer között az EU legnagyobb COVID-19 vakcinaszerződéséről folytatott tárgyalások napról napra kevésbé hasonlítanak a szokásos üzletmenetre, inkább egy krimihez.

A szálak tovább bonyolódtak, miután az Európai Számvevőszék ma jelentést tett közzé, amelyben azzal vádolja a Bizottságot, hogy nem hajlandó nyilvánosságra hozni semmilyen részletet Tömeggyilkos Bioterrorista Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek a tárgyalásokban játszott személyes szerepéről.

A költségvetési felügyelet megállapította, hogy az EU vezetője a meglévő szabálykönyvet félredobta, hogy előzetes megállapodást kössön az amerikai multinacionális vállalattal, és ezzel előkészítette az utat a 2021 májusában aláírandó, akár 1,8 milliárd adag koronavírus elleni vakcinára vonatkozó szerződéshez. Az EU által 2020 és 2021 között megkötött összes többi vakcinaügylet esetében a Bizottság és hét tagállam tisztviselőiből álló közös csoport folytatott előzetes tárgyalásokat. Az eredményt ezután a 27 uniós tagállam képviselőiből álló Vakcina Irányítóbizottság elé terjesztették, amely aláírta azt.

A Számvevőszék szerint azonban ezt a bevett eljárást nem követték az EU legnagyobb szerződésének esetében. Ehelyett von der Leyen maga folytatta le márciusban a szerződéssel kapcsolatos előzetes tárgyalásokat, és áprilisban terjesztette az eredményeket az irányítóbizottság elé. Eközben a tudományos tanácsadók tervezett ülésére, amelyet az EU 2022-re szóló vakcinastratégiájának megvitatására szerveztek, nem került sor - írja a Számvevőszék.

A többi szerződéstárgyalástól eltérően a Bizottság megtagadta, hogy a Pfizerrel folytatott megbeszélésekről jegyzőkönyvek, a megkérdezett szakértők nevei, a megállapított feltételek vagy egyéb bizonyítékok formájában jegyzőkönyveket nyújtson be. "Arra kértük a Bizottságot, hogy adjon tájékoztatást a megállapodással kapcsolatos előzetes tárgyalásokról" - írják a jelentés szerzői. "Azonban egyiket sem kaptuk meg."

 

 

Egy vezető könyvvizsgáló, aki segített a vizsgálatot vezetni, a POLITICO-nak elmondta, hogy a Bizottság elutasítása az információk kiadását illetően rendkívül szokatlan volt. "Ez szinte soha nem merül fel. Ez nem olyan helyzet, amivel mi a Számvevőszéknél általában szembesülünk" - mondta a névtelenséget kérő könyvvizsgáló.

Az ellenőrzési jelentés további aggályokat vet fel Hazug Hamis von der Leyen intézkedéseivel kapcsolatban, mindössze két nappal azelőtt, hogy megtartaná éves beszédét az Unió helyzetéről.

A New York Times már 2021 áprilisában beszámolt arról, hogy az uniós vezető az üzletet megelőzően szöveges üzeneteket váltott Tömeggyilkos Bioterrorista Albert Bourlával, a Pfizer vezérigazgatójával. A politikai és üzleti csúcsvezetők közötti látszólag meghitt kapcsolat akkoriban szemöldököt vonzott.

És ahogy a jelentés megjegyzi, az európai ombudsman vizsgálata az ügyben hallgatásba ütközött. Akkoriban a Bizottság azt állította, hogy már nem rendelkezik a szöveges üzenetekkel. Válaszul Emily O'Reilly ombudsman megállapította, hogy hivatali visszásság történt.

A legnagyobb üzlet

A vita a Bizottság harmadik, a BioNTech/Pfizer mRNS-vakcinára vonatkozó szerződése körül forog. Az előző két szerződés összesen 600 millió adagot biztosított. A következő, 1,8 milliárd adagra szóló szerződés azonban messze a legnagyobbnak bizonyult volna a Brüsszel által aláírt szerződések közül. A szerződés 900 millió adag előzetes beszerzését irányozta elő, további 900 millió adag megrendelésére vonatkozó opcióval, 2022-ben és 2023-ban történő szállításra.

A szerződés mind a mennyiség, mind az ár tekintetében jelentős volt. A kiszivárgott részletek szerint az injekciók darabja először 15,50 euróba került, majd a Financial Times szerint az árat 19,50 euróra emelték, ami azt jelenti, hogy a szerződés értéke teljes lehívás esetén mintegy 35 milliárd euró lenne. "Ez a Bizottság által aláírt legnagyobb COVID-19 vakcinaszerződés, amely 2023 végéig uralni fogja az EU vakcinaportfólióját" - jegyzi meg a bíróság. A Pfizer nem válaszolt a cikkhez fűzött kommentárkérésre.

A megállapodásra a világjárvány csúcspontján került sor, nem sokkal azután, hogy a vakcinagyártó AstraZeneca gyártási és forgalmazási problémái miatt az EU lemaradt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság mögött az oltóanyagok beszerzéséért folytatott versenyben. E válság közepette lépett közbe von der Leyen.

 

 

Nem ez volt az első eset, hogy a Bizottság elnöke bajba került az "eltűnt" szöveges üzenetek miatt. Német védelmi miniszterként egy parlamenti vizsgálat során, amely a külső tanácsadókkal kötött jól fizetett üzletekről szólt, kiderült, hogy egy beosztottja véletlenül törölt szöveges üzeneteket a hivatalos telefonjáról, von der Leyen pedig maga is törölt üzeneteket a saját készülékéről.

Végül von der Leyent 2020-ban felmentette a vizsgálat zárójelentése, amely megállapította, hogy magas rangú katonatisztek és kormánytisztviselők követtek el jogsértéseket. A vizsgálat előtt tett saját vallomásában elismerte, hogy a minisztériumban hiányosságok merültek fel a tanácsadói ügyletek kezelésében, de azt mondta, hogy foglalkozott velük.

A Bizottság nem válaszolt a kommentárra vonatkozó megkeresésre, és az ellenőrzési jelentésre adott írásbeli válaszában nem tesz említést Antikrisztuskövető Erőszakoskodó von der Leyen és a Pfizer közötti interakciókról. A közelmúltban az Európai Parlament COVID-19 bizottsága előtt Sandra Gallina, a Bizottság egészségügyi vezető tisztviselője, aki segített a tárgyalások vezetésében, kétségbe vonta, hogy a harmadik Pfizer-szerződésben bármi szokatlan dolog történt volna.

"Ugyanúgy tárgyalták, mint az összes többi szerződést. Nem látok semmi különbséget" - mondta Gallina, ugyanakkor hozzátette, hogy "talán volt egy eltérő előzetes tárgyalás".

A POLITICO által megkérdezett bírósági ellenőr szerint az előzetes tárgyalások döntő fontosságúak voltak a végleges szerződési feltételek szempontjából: "A szerződések kulcsfontosságú elemeiről informálisan állapodtak meg. Csak az informális megállapodás megkötése után folytatódhatott a hivatalos eljárás. Ez valóban alapvető fontosságú volt a tárgyalásokhoz".

A bíróság nem kötelezheti a Bizottságot a hiányzó információk kiadására. Az Európai Parlament azonban a költségvetési bizottságán keresztül kifejezheti nemtetszését az üggyel kapcsolatban.

Szembenéz a tényekkel

A jövő hónapban a Pfizer Bourla a tervek szerint megjelenik a Parlament COVID bizottsága előtt. A bizottság elnöke, Kathleen van Brempt belga szocialista EP-képviselő elmondta, hogy ő is fel kívánja kérni a bíróságot, hogy ismertesse megállapításait.

A POLITICO-nak nyilatkozva van Brempt elmondta, hogy megérti, hogy az AstraZeneca 2021 eleji kudarca után a Bizottságra óriási nyomás nehezedik.

"Ezért a Pfizerre támaszkodtunk, amelynek sikerült előrehoznia néhány szállítását az EU-ba. Megértem, hogy ilyen körülmények között fontos volt von der Leyen asszony számára, hogy közvetlenül tárgyaljon Bourla úrral" - mondta az EP-képviselő.

 

 

Megjegyezte azonban, hogy a Bizottság elnöke a közös tárgyalócsoportokat félreállította egy olyan megállapodás érdekében, amely csak a következő évben szállítaná a dózisokat, miután az európaiak többsége már be volt oltva. A megrendelés mérete később problémásnak bizonyult, mivel a kelet-európai országok az év elején arra panaszkodtak, hogy túl sok adag megvásárlására kötelezték őket.

Az átláthatóság hiánya ráadásul tovább erősíti azt a képzetet, hogy az EU távolságtartó és a multinacionális vállalatok zsebében van.

"Nézze csak meg a képet: Van egy bizottsági elnök, aki személyesen köt üzletet egy nagy gyógyszergyártók vezérigazgatójával, majd később nem hajlandó nyilvánosságra hozni a tárgyalást megelőző szövegeket" - mondta van Brempt.

A vakcinatárgyalások nagyobb átláthatóságát követelő európai parlamenti képviselők egyik kérdése az, hogy a vakcinagyártók gyakoroltak-e nyomást a politikusokra, hogy megakadályozzák a szegényebb országokban az oltóanyagok előállításához szükséges szellemi tulajdonhoz való hozzáférés kiterjesztését.

Marisa Matias baloldali portugál EP-képviselő a COVID-bizottság ülésén arra a kérdésre, hogy a Sanofi valaha is elutasította-e a COVID-19 vakcinával kapcsolatos szellemi tulajdonjogok megosztására vonatkozó záradékot vagy más olyan intézkedést, amely a vakcinát "globális közjóvá" tette volna, Thomas Triomphe, a francia gyógyszergyártó cég ügyvezető alelnöke azt mondta, nem emlékszik, hogy ilyen történt volna.

Triomphe azonban elmondta, hogy ennek a megbeszélésnek a jövőbeli szerződések tekintetében meg kell történnie. Ez fontos kérdés a Parlament számára, amely a szellemi tulajdonjogok alóli mentesség mellett szavazott, míg a Bizottság továbbra is ellenezte az intézkedést.

 

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/az-eu-kofalakba-utkozik-von-der-leyen-szerepe-miatt-a-pfizer-tobb-milliard-euros-oltoanyag-uzleteben

Globális Kilépés 1. lépés – „Fizess Készpénzzel” , 2. lépés – „A gazdálkodás újraindítása”

A Globális Kilépés második lépése a családi kézben lévő élelmiszerboltok és piacok felkutatása és támogatása, amennyire csak lehetséges.

Próbáljon Magyarországon termesztett termékeket vásárolni (készpénzzel), hogy támogassa a környéken élő mezőgazdasági és piaci közösségeket. Ha a városban él, tájékozódjon arról, milyen friss termékeket termesztenek az országban.

Vevőként rendkívül fontos, hogy támogassa a gazdákat, a mezőgazdasági közösséget és a helyi termelői piacokat azáltal, hogy pénzét olyan termékekre költi, amelyek elősegítik a helyi gazdaság fellendítését. A helyben, vagy legalábbis az Ön országában vagy régiójában tenyésztett friss termékek kiválasztásával hozzájárul a gazdálkodók üzleti életben tartásához, ami elősegíti a helyi közösségek és kisvállalkozások további virágzását.

Néhányan akik ezt olvassák, azt gondolhatják…hol kezdjem ezt?

Íme néhány tipp:

– Vásároljon helyi, családi kézben lévő élelmiszerboltjaiból vagy gyümölcs- és zöldségboltjaiból. Kérdezze meg őket, hogy mely termékek származnak az országból, és vásárolja meg azokat.

– Tudja meg, mikor lesz a következő piac az Ön területén, és milyen gyakran. Próbálj meg minél többet menni, és vásárolj annyi friss terméket, hogy a következő piaci napig kitartson.

– Ha beszélgetésbe kezd az üzlet tulajdonosaival vagy a személyzettel, mondja el nekik, miért van ott, és miért tesz erőfeszítéseket, hogy ott vásároljon. Remek beszélgetésindító, és értékelni fogják.

További információk: https://globalwalkout.com/

Az ukrajnai orosz katonai műveletek frissítése 2022. szeptember 12-én. Az Új Atlasz

 

- Ukrajna a legjobb csapataiból és felszereléséből megmaradtakat többszörös és költséges offenzívákhoz kötötte

- mind Herszon környékén, mind Harkovban, és pletykák szerint máshol is készülnek offenzívákra;

- A Herszon környéki offenzíva kudarcba fulladt, több dandárnyi ember és felszerelés árán, kevés területi nyereséggel Ukrajna számára;

- A harkovi offenzíva Ukrajnának sok emberébe és felszerelésébe került, jelentős területi nyereséggel, de nem sikerült felszámolni a régiót birtokló orosz erőket;

- Oroszország döntése, hogy visszavonul Harkovból, embereket és felszerelést takarít meg a későbbi, orosz feltételek szerint meghatározandó harcokra;

- Ukrajna taktikai nyereségének jelentős stratégiai ára lesz.

- amelynek egy részét már most is megfizetik az érintkezési vonal mentén, ahol az ukrán vonalak meggyengültek, mivel Kijev összeállította ezeket a támadó erőket;

- Jelentős párhuzamosságok vannak az ukrán előrenyomulás és Németország 1944-es ardenneki offenzívája között;

- Oroszország először veszi célba az ukrán infrastruktúrát, beleértve a kommunikációs tornyokat és az erőműveket, katonai műveletei közepette, ami egy lehetséges eszkalációt jelez;

 

 

Hivatkozások:

Washington Post – A sebesült ukrán katonák jelentős áldozatokat tártak fel a hersoni offenzívában: https://www.washingtonpost.com/world/2022/09/07/ukraine-kherson-offensive-casualties-ammunition/

Atlantic Council – Az ukrán hadseregnek át kell szerveződnie Oroszország legyőzése érdekében: https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/the-ukrainian-military-must-reorganize-to-defeat-russia/

British Army Documentaries (YouTube) – Az ardenneki offenzíva 1. rész – Számított kockázat: https://youtu.be/ArtVmlqEeho

British Army Documentaries (YouTube) – Az ardenneki támadó 2. rész – Tartsa meg minden áron: https://youtu.be/QS-f8xLlH_o

British Army Documentaries (YouTube) – The Ardennes Offensive Part 3 – Forget Bastogne, irány a Meuse: https://youtu.be/6bz3ZI2OA78

https://www.pokolafoldon.hu/politika/frissites-az-orosz-katonai-muveletekhez-ukrajnaban-2022-szeptember-12-en-az-uj-atlasz

A gyermekbénulás elleni vakcina feltalálója el akarta népteleníteni a világot

 

A szabadkőművesek alapították és finanszírozták a gyermekbénulás elleni harcot

Jonas Salk, az első "biztonságos és hatékony" gyermekbénulás elleni vakcina kifejlesztője egy luciferi szekta tagja volt, amelynek célja az emberiség elpusztítása tömeges elnéptelenedéssel és genetikai módosítással.

A tömeges oltás atyja tömeges elnéptelenedést akar.

1.
Szabadkőművesek alapították és finanszírozták a gyermekbénulás elleni küzdelmet.

2.
1950s: Dr. Jonas Salk és Thomas Francis intézeti elmebetegeken tesztelték influenza elleni vakcinájukat.

Dr. Jonas Salk és Dr. Thomas Francis Michiganben intézeti elmebetegeken és rabokon tesztelték influenza elleni vakcinájukat; Dr. Albert Sabin az Ohio-i szövetségi javítóintézet 133 rabján tesztelte élő vírusos gyermekbénulás elleni vakcináját; a Sloan-Kettering együttműködött az Ohioi Állami Egyetemmel, és olyan rákkísérleteket végzett, amelyek során élő rákos sejteket fecskendeztek be feltételezett "önkénteseknek". (J Am Acad Psych Law, 2013)

3.
A Cutter incidens: Hogyan vezetett Amerika első gyermekbénulás elleni vakcinája a növekvő vakcinaválsághoz?

1955 áprilisában az USA öt nyugati és középnyugati államában több mint 200 000 gyermek kapott olyan gyermekbénulás elleni vakcinát, amelyben az élő vírus inaktiválásának folyamata hibásnak bizonyult. Napokon belül bénulásokról érkeztek jelentések, és egy hónapon belül a gyermekbénulás elleni első tömeges oltási programot le kellett állítani. Az ezt követő vizsgálatok kiderítették, hogy a kaliforniai Cutter Laboratories családi cég által gyártott vakcina 40 000 gyermekbénulásos esetet okozott, 200 gyermek különböző fokú bénulást szenvedett, és 10 gyermek meghalt.

4.
A gyermekbénulás elleni védőoltás több fertőzést okoz, mint a vadvírus

Nigériában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Közép-afrikai Köztársaságban és Angolában kilenc új gyermekbénulásos megbetegedés történt, amelyet az orális gyermekbénulás elleni vakcinában lévő, fertőzővé mutálódott élő vírus okozott - derül ki az Egészségügyi Világszervezet múlt héten (november 20-án) közzétett statisztikáiból. Ezzel az ilyen típusú fertőzések száma világszerte 157-re emelkedett az idei évben, és ez azt jelenti, hogy több gyermek bénult meg az ilyen oltásból származó fertőzések következtében, mint a vad típusú vírus okozta megbetegedések, amely idén 107 embert érintett.

5.
A Guillain-Barré-szindróma előfordulása az országos orális poliovírus elleni vakcinakampány során

Az 1985-ben Finnországban tartott országos orális poliovírus elleni vakcinakampánnyal (OPV) egyidejűleg váratlanul megnőtt a Guillain-Barré-szindrómával (GBS) kórházba került betegek száma. Az 1,17 millió lakosra és 6 évre kiterjedő kórházi nyilvántartásokon alapuló elemzés kimutatta, hogy az OPV-kampánnyal egy időben jelentősen megnőtt a GBS előfordulása. Alaposan megvizsgáltunk 10 olyan esetet, amelyeknél a GBS az immunizálást követő 10 héten belül jelentkezett. Csak 4 beteg tudott visszaemlékezni a közelmúltban történt tüneti fertőzésre, és ezekben az esetekben nem találtunk specifikus kórokozót. Tanulmányunk arra utal, hogy az élő, hígított poliovírusok más fertőző vírusokhoz hasonlóan néha kiválthatják a GBS-t.

6.
Francia gyermekbénulás definíciója a francia gyermekbénulás orvosi szótár szerint

Guillain-Barré-szindróma (gē-yăn′bə-rā′) n. Az idegek átmeneti gyulladása, amely fájdalmat, gyengeséget és bénulást okoz a végtagokban, és gyakran a mellkasra és az arcra is átterjed. Jellemzően vírusfertőzésből való felépülést követően, vagy ritka esetekben influenza elleni védőoltást követően jelentkezik.

7.
A "biztonságos és hatékony" FDA által jóváhagyott polio vakcinát nem vizsgálták rákkeltő, mutagén, termékenység károsító hatás szempontjából.

 

 

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-gyermekbenulas-elleni-vakcina-feltalaloja-el-akarta-nepteleniteni-a-vilagot

A háttérhatalmi központ

Nincstelen leszel és majd örülsz is neki…

Hetényi Balázs: Mi történt a 128. rohamdandárral – Háttéranyag

 

A 128-as rohamdandár részt vett a herszoni ukrán támadásban.  A dandár nevében a “Hegyi” arra utal, hogy az állandó állomásuk Kárpátalja, mert ez Ukrajna egyetlen olyan régiója amelyben magas hegyek találhatók.  A fontos kérdés, hogy mi történt ezzel a dandárral a herszoni támadások során?  Kárpátalja miatt a kérdés minket, magyarokat is érint.  A dandár egyébként az ukrán hadseregen belül elitalakulatnak számít.  Talány, miért alkalmazza a kijevi vezetés a hegyi támadásokra specializált alakulatot sík területen.

Az Oroszországhoz köthető, vagy orosz szimpatizáns médiumok arról adtak hírt szeptember első napjaiban, hogy a dandár “megsemmisült”.  Az en.topwar.ru szerint a munkácsi származású dandár már súlyos veszteségeket szenvedett Debalcevénél és Szeverodonyecknél is, és minden egyes korábbi veszteség után több katonát toboroztak a dandárba, Kárpátaljáról, hogy a következő bevetésig pótolják a hiányt.

Az orosz hírforrások szerint Kárpátalja szeptember 2-án gyásznapot hirdetett, mert a herszoni összecsapásban több száz helyi katona vesztette életét.  Az elesett katonák között nem csak közkatonák, hanem magas rangú tisztek is vannak.  A sebesültek száma is több ezerre tehető.  Az orosz forráson kívül ezt egy francia nyelvű forrás (Bruno Bertez) is megerősíti.  A dandár felszerelése is teljesen megsemmisült.

A nyugati fősodratú médiumok viszont teljes csendbe burkolóznak ezekről az eseményekről.  Annak ellenére, hogy a “közelgő” ellenoffenzíva állandó téma volt augusztus utolsó napjaiban, annak kezdete után már inkább egyfajta “kampánycsend” tört ki a témával kapcsolatban.  Pl., a BBC utolsó híre a témáról szeptember 3-ai.  Itt-ott olvashattunk bizonyos falvak visszafoglalálásáról (bár az orosz média azt állítja, hogy néhány stratégiailag jelentéktelen falvat kiürítettek, és ezek ukrán kézre kerültek).  A the Sun videokat posztol egy-egy sikeresebbnek tűnő ukrán dróntámadásról, azaz, jelentéktelen kiragadott eseményekről hallunk, de az összkép hiányzik.  A csendet betölti az is amikor nyugati szakértők arról írnak, hogy milyen “alacsony a morál”, “kevés a fizetés”, és “hiányos az egyenruha” az orosz hadseregben.

A Politico is leadott az eredeti nyugati és ukrán elképzelésekből, mert azt írja, hogy az ukrán hadsereg nem fog nagyobb területeket egyhamar visszafoglalni, már az is jelentős lenne, ha az Inguletsz folyó nyugati partját sikerülne az irányításuk alá vonni.  A Politico azt is hozzáteszi, hogy egy ilyen győzelem indokolná, hogy a Nyugat további dollármilliókkal és fegyverekkel segítse Ukrajnát.

A nyugati nem fősodratú médiumokban viszont a kép jóval közelebb áll az orosz médiumokban írtakhoz.  Egy, a People’s Dispatch honlapon megjelent cikk szerint a fősodrású médiumok arról is hallgatnak, hogy a herszoni ellenoffenzíva második napján Ogyesszában konvojokban szirénáztak a mentőautók, a régió korházai megteltek sebesültekkel, és az állami szervek véradásokat szerveztek.

Nagyon fontos lenne, hogy a magyar médiumok tisztességes oknyomozást folytassanak a történtekkel kapcsolatban, és tájékoztassák a nyilvánosságot, mi történt a kárpátaljai 128-as rohamdandár.

https://bekekor.wordpress.com/2022/09/12/mi-tortent-a-128-adik-rohamdandarral-hatteranyag/

Svédország: Ötből négy „menekült” abban az országban nyaralt, ahonnan elmenekült

Egy új felmérés szerint a Svédországban élő menekültek közül ötből majdnem négy nyaralt abban az országban, ahonnan eredetileg menekült.

Igen, tényleg.

A felmérést a Novus közvélemény-kutató cég végezte a svéd Bulletin online újság megbízásából.

A felmérés szerint a Svédországba menekültként érkezett, feltehetően háború vagy üldöztetés elől menekülő emberek 79 százaléka visszatért hazájába, mióta Svédországba érkezett.

"A felmérés szerint azonban nem kívánnak véglegesen hazatérni - számol be a Remix News. "Arra a kérdésre, hogy tervezik-e, hogy a jövőben véglegesen visszatérnek-e szülőföldjükre, mindössze 2 százalék mondta, hogy igen, 16 százalék pedig azt, hogy talán - a nem európai országokból Svédországba érkezettek 81 százaléka azt mondta, hogy nem, elsősorban azért, mert úgy gondolják, hogy Svédország jobb ország a gyermekeik felnevelésére."

A migránsok azért tudnak ki-becsúszni Svédországba, mert nem büntetik őket, ellentétben olyan országokkal, mint Svájc vagy Németország, ahol a hazájukba engedély nélkül visszatérő menekültek azzal fenyegetnek, hogy elveszítik menedékjogi státuszukat.

"Ha valaki, egy szíriai menekült rendszeresen Szíriában nyaral, nem állíthatja őszintén, hogy Szíriában üldözik" - mondta 2019-ben Horst Seehofer akkori német belügyminiszter.

A felmérés eredményei ismét rávilágítanak arra, hogy az úgynevezett "menekültek" túlnyomó többsége egyáltalán nem menekült, hanem gazdasági migránsok, akik a "menekült" kifejezés érzelmi kincsét kihasználva visszaélnek a rendszerrel, és ezzel a tényleges menekültek érdekeit sértik.

 

 

Az elmúlt 20 évben Svédország egy főre vetítve több menekültet fogadott be, mint bármely más nyugati ország, és ez a folyamat azt eredményezte, hogy Svédország Európa egyik legbiztonságosabb országából a második legveszélyesebbé vált.

A migránsok munkanélküliségi rátája négyszer magasabb, mint az őshonos svédeké, és egyes migránsok lakta területeken a munkanélküliség aránya eléri a 78 százalékot.

Amint azt az alábbi videóban kiemeljük, a tömeges migrációellenes Svéd Demokraták által uralt jobboldali blokk választási győzelmével a svédek végre felébredni látszanak a felgyorsult multikulturalizmus buktatóira.

 

https://www.pokolafoldon.hu/blog/svedorszag-otbol-negy-menekult-abban-az-orszagban-nyaralt-ahonnan-elmenekult