2015. január 12., hétfő

Féreg Soros: reformokért cserébe legális politikai leszámolás

Soros György amerikai zsidó milliárdos ma Ukrajnába érkezett, hogy feltételeket szabjon az atlantista kormánynak egy újabb hitelprogramért cserébe. A sajtó szerint ukrán képviselőkkel fog találkozni - pontosabban, ukrajnai képviselőkkel, mert az ukrán minisztériumok élére külföldi állampolgárokat neveztek ki - és ebből a célból már ki is bérelt egy ötcsillagos szállodát. Anna Gopko, a parlament külügyi bizottságának vezetője látható csodálattal jelentette be, hogy a befektető Ukrajnába érkezik. Úgy fogalmazott, Soros azért jön, hogy megossza az ő eredeti ötleteit az ország lakóival.
Hídfő.net.ru | Soros György
A találkozó mostanában kezdődik meg, Soros György többek között korrupcióellenes harcról fog beszélni, amit ő majd anyagilag támogat, cserébe néhány "reformért". Feltehetőleg úgy jár el mint Kolomojszkij; kiszemelt magának néhány befektetési tényezőt, például állami nagyvállalatokat, amiket a reformok keretén belül majd privatizálni kell. Cserébe támogatja a korrupcióellenes harcot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy korrupciós ügyekre hivatkozva teljesen legitim módon eltávolítanak majd olyan politikusokat, akik a Sorossal üzletet kötő politikusoknak útjában állnak. Állami vagyonért cserébe politikai hatalom - jelenleg ugyanaz zajlik Ukrajnában, ami Magyarországon a rendszerváltást követően.
Soros György a múlt hét folyamán azt is kijelentette, hogy Oroszországban elkerülhetetlen az államcsőd. Szerinte az alacsony olajárak és a szankciók elpusztítják Oroszországot, és emiatt felszólította a nyugati országokat, hogy tartsanak ki, és további pénzösszegeket adjanak az ukrán kormánynak (ami a litván államfő szerint háborúban áll Oroszországgal, aki viszont Európával áll háborúban). A politikai helyzet ennél groteszkebb már nem is lehetne, mindenesetre Ukrajna további 50 milliárd dollárt kap évente, mert Soros szerint ennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy a nyugat befolyása alatt tarthassa az országot.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/12/soros-reformokert-cserebe-legalis-politikai-leszamolas

Rothchild e-mail

Madame Rothschild elkapott levele, miben taglalja a párizsi támadás hátterét. "A muszlimoknak semmi - ismétlem, semmi - köze a múlt hétvégi párizsi támadáshoz." Az egész Brüsszelben lett megtervezve, és az állítólagosan lelőtt rendőrök (eredeti nevükön Avigdor és Maloch) is moszad ügynökök voltak. Avigdor Buenos Aires-ben vanmás személyazonossággal és az összes résztvevő is fedett ügynökként tevékenykedik valahol máshol legalább 6 évig,. Kitér arra is, hogy az ehhez hasonlóan megrendezett akciók résztvevőinek 666 000 dollár vagy euró a jutalmuk adott ország függvényében. A szám randomnak tűnik de nagy jelentősége van a Kabalista zsidók számára a numerológiának és a szimbólumoknak. Nem véletlen a 6 év "lie low" üzemmód sem a résztvevőknek... http://yournewswi...s-attacks/

Szerb miniszterelnök: az EU megpróbál elhallgattatni, és destabilizálja az országot

Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök azzal vádolja az Európai Unió vezetőit, hogy Szerbia destabilizálására törekszenek és kormányellenes médiafelületeket támogatnak. A miniszterelnök külön kiemelte Michael Davenport, az Európai Unió szerbiai küldöttének felelősségét, akit azzal vádol, hogy olyan médiafelületek pénzelését intézi, melyek kormányellenes tüntetések provokálását végzik Szerbia EU-csatlakozásának előremozdítása érdekében.
Hídfő.net.ru | VucicAleksandar Vučić
A szerb ellenzéki média egy szénbánya újranyitását akarja megakadályozni, és az Európai Unió által pénzelt Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) ehhez pénzügyi adatokat bocsát rendelkezésükre.
Szerbia tavaly az áradások miatt be kellett zárja a Tamnava bányát, ami egy az ország áramellátásának több mint felét biztosító hőerőművet látja el fűtőanyaggal. A bánya újranyitását az ellenzéki sajtó korrupciós ügyekre hivatkozva akarja megakadályozni, valamint azzal vádolják a kormányt, hogy egy szakmailag alkalmatlan céget béreltek fel az üzemeltetésre. Természetesen az ellenzéki sajtó egy európai uniós vállalatot tartana csak elég szakmainak. Abban az esetben a Szerbia áramellátásának felét biztosító erőmű hazai ellátása az Európai Unió kezébe kerülne, ennek elősegítése érdekében az EU pénzeli a hazai ellenzéki sajtót. Ha az ellenzéki sajtó korrupciós ügyekre, humanitárius indokokra és minden másra hivatkozva hátráltatja a bánya újranyitását, Szerbia középtávon árambehozatalra szorulhat, amiből szintén az Európai Unió profitálna és megalapozná Szerbia függőségét az Európai Unió felé. Mindez amiatt szükséges Brüsszel számára, mert Szerbia nem fog csatlakozni az EUrópai Unióhoz, ehelyett a következő években az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállam jelöltjévé válhat.
Annak ellenére, hogy az EU által pénzelt média még az áradás utáni újjáépítési munkálatokat is kritizálja, az Európai Unió minimális segítséget adott a tavalyi áradások után. Szerbia szomszédjai és Oroszország biztosították a humanitárius segítséget, az Európai Unió csak a természeti katasztrófa kihasználásában érdekelt.
Vučić ugyanakkor azt is elmondta, hogy az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője megpróbálta őt megakadályozni abban, hogy a médiának nyilatkozzon erről az ügyről. "Sokkoló volt az a tény, hogy Maja Kocijancic az Európai Unió nevében megpróbált elhallgattatni. Gyakorlatilag megtiltotta volna, hogy az újságírók kérdésére válaszoljak." A szerb miniszterelnök hangsúlyozta, ő nem lesz az Európai Unió bábja.
Kocijancic nagyon gyorsan és nyilvánosan tagadta a szerb miniszterelnök által mondottakat.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/12/szerb-miniszterelnok-az-eu-megprobal-elhallgattatni-es-destabilizalja-az-orszagot


Szerbia zászlaja

- Elkezdődött a Nyugat nyílt beavatkozása Szerbia belügyeibe is -

SzRTI: Szerbiát érdekes módon ugyanazokkal a módszerekkel próbálja nyomás alá helyezni az Unió, – mint Magyarországot. – “A sajtószabadsággal kapcsolatban nem először került összetűzésbe európai szervekkel Szerbia miniszterelnöke; Vucic” – Hasonlóak a vádak, mint a magyar kormányzat ellen…

Már várjuk, hogy a Nyugat mikor áll elő a szerbiai korrupciós vádakkal is…

MTI: A szerb miniszterelnök szerint az EU pénzeli a kormányellenes médiát

A kormányellenes média pénzelésével vádolta meg az Európai Uniót a hétvégén Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök, amelyet Brüsszel határozottan elutasított.
Vucic egy pénteki sajtótájékoztatón tett kijelentése kapcsán alakult ki nyilatkozatháború közte és Maja Kocijancic, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője között.
A szerb kormányfő bírálta a Balkáni Kutatóhálózat (BIRN) nevű regionális tudósítói hálózat egyik cikkét, amelyben a kolubarai szénbánya felújításáról volt szó. Ez a bánya látja el fűtőanyaggal a Nikola Tesla hőerőművet, amely az ország elektromosenergia-ellátásának a felét fedezi.
Az említett szövegben az olvasható, hogy az állami tulajdonban lévő Szerb Villanygazdaság (EPS) egy tapasztalat nélküli társaságot bízott meg a kolubarai bányászati medencében levő víz kiszivattyúzásával, és emiatt nagy mértékben megnőttek a munkálatok költségei. Vucic szerint e “lejárató cikk” megírására az újságírók az Európai Uniótól és Michael Davenporttól, az EU szerbiai misszióvezetőjétől kaptak megbízatást és pénzt.
A szerb kormányfő kijelentésére reagált Kocijancic, szavait pedig a szerbiai sajtó is ismertette. A szóvivő megalapozatlannak nevezete Vucic kijelentéseit, amelyek szerint az EU azért fizetne egyes szervezeteknek, hogy azok lejárató kampányt folytassanak a szerb kormány ellen.
“Nagyon meglepődtünk a szerb kormányfő ezen állításain. Az EU támogatja a független és bátor újságírást, valamint a szólásszabadságot Európában és azon túl. A véleménynyilvánítás szabadsága a demokrácia alapelve, az EU pedig az ennek támogatására tett erőfeszítései keretében egyebek mellett vissza nem térítendő pénzügyi támogatást is jóváhagy a független és nem kormányzati szervezetek számára a régióban, a versenyképesség és szigorú eljárások alapján” – magyarázta a szóvivő, hozzátéve, hogy a támogatott szervezetek szerkesztéspolitikája teljesen független, kizárólag ők felelnek a megjelent anyagokért. (És nem szakadt fejére az ég ezért a pofátlan hazugságáért – SzRTI.)
“Az EU elvárja, hogy a szerbiai szervek biztosítsák a szólás- és sajtószabadság támogatásához szükséges környezetet” – szögezte le a szóvivő. (S ezzel már el is kezdte a nyílt beavatkozást Szerbia belügyeibe – SzRTI.)
Kocijancic kijelentéseit nem hagyta szó nélkül Vucic és közleményében felháborodásának adott hangot, hogy az uniós sajtószóvivő az EU nevében próbálja őt elhallgattatni és még azt is megtiltanák, hogy újságírói kérdésekre válaszoljon.
Aleksandar Vucic, Szerbia miniszterelnöke
Aleksandar Vucic, Szerbia miniszterelnöke. – Nem akar a Nyuatt ‘lótifutija’ és ‘Bólogató Jánosa’ lenni.
Úgy fogalmazott: “ha a személyem akadályozza Önöket, mert nem akarok a kötélen rángatott bábjuk lenni, hanem csak a szerb nép szolgája, akkor egyenesen és egyértelműen tájékoztassanak engem erről és ne aggódjanak, elállok az útjukból, és azt is tudom, hogy sokan vannak, akik alig várják, hogy a +lótifuti+ és a +Bólogató János+ szerepét azonnal átvegyék”.
A sajtószabadsággal kapcsolatban nem először került összetűzésbe európai szervekkel Vucic.
(A szerb miniszterelnököt érdekes módon ugyanazokkal a módszerekkel próbálja nyomás alá helyezni az Unió, – mint Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort – SzRTI.)
Tavaly nyáron az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) vádolta meg az online média cenzúrájával a szerb kormányfőt, amikor a májusi pusztító árvizekkel kapcsolatos kritikákat megfogalmazó honlapokat ért támadás. Emellett – meg nem nevezett személyek – a tavaszi hóviharok idején az internetre felkerült, Vucicot ábrázoló, kifigurázó videókat is megpróbálták eltávolítani. Az újságíró egyesületek körében pedig a legnagyobb felháborodást az Utisak nedelje (A hét benyomása) című interjúműsor betiltása váltotta ki, amelyet 23 év után, állítólag Vucic kérésére vettek le műsorról.

MTI – SzRTI / Garbolczy János


"Ha kell a hadsereg védi meg a zsinagógákat"

Ezt közölte Francois Hollande elnök a franciaországi zsidó szövetség vezetőjével. Az államfő azt is elmondta: a nagy szolidaritási felvonulás után, melyen több mint 50 külföldi államférfi is részt vesz, ellátogat Párizs központi zsinagógájába.

A francia rendőrség minden körülmények között garantálja a zsinagógák és zsidó iskolák biztonságát!- hangsúlyozta Francois Hollande elnök, aki találkozott a franciaországi zsidó szövetség /Crif/ elnökével. Roger Cukierman elmondta: a zsidó szervezeteket felháborították a merényletek, melyeket a Charlie Hebdo illetve egy kóser bolt ellen követtek el Párizsban. Összesen 16 halálos áldozat volt, a három iszlamista merénylőt lelőtték. A zsidó származású francia polgárok félnek, de a francia államfő igyekezett megnyugtatni őket. Francois Hollande elmondta: ha kell, akkor a hadsereget is bevetik, hogy garantálják a zsidó intézmények biztonságát.

Franciaországban több mint 600 ezres zsidó közösség él, ez a legnagyobb egész Európában. Tavaly rekordév volt a kivándorlás szempontjából: soha ilyen sokan nem távoztak Izraelbe! Natan Scsaranszkij, a zsidó bevándorlási ügynökség feje elmondta: több mint 50 ezren érdeklődtek Franciaországban az alija lehetőségéről tavaly. A merényletek után ez a szám minden bizonnyal növekedni fog. Az izraeli lapok közül több azt javasolja a francia zsidó közösségnek, hogy hozzon létre önvédelmi fegyveres milíciát. Ez ellenkezne a francia törvényekkel.

Párizsban egymillió embert várnak a nagy szolidaritási tüntetésre, melyen több mint 50 külföldi államférfi is részt vesz: Merkel német kancellár, Cameron brit miniszterelnök, Renzi olasz kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök- hogy csak az uniós államok vezetőiből említsünk néhányat. Jordánia királya Abdallah és felesége Rana királyné, Davatoglu török elnök képviseli a muzulmán államokat. Lavrov orosz külügyminiszter is ott lesz. A NATO főtitkára a párizsi merényletek után közölte: az ellentétek ellenére együtt kell működni Oroszországgal a nemzetközi terrorizmus ellen.


Kapcsolódó:
Ők voltak a párizsi merénylők?
Az amerikaiak figyelték a francia terroristákat - a franciák nem
Megölték a párizsi merénylőket
Márfi Gyula, veszprémi érsek: Gondolatok a párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban
Fake Paris Hoax Anti Terror drill 100% Busted firing blanks
Angliában tervelték ki a lázadók invázióját Szíria ellen
A szíriai terroristáknál lelhetett menedéket a lelőtt fekete terrorista barátnője
Aszad nagyszabású atomprogramot indított?
Ami a Charlie Hebdóból kimaradt, avagy mikor rehabilitálják a Tales of the Holohoax (A holokamu meséi) alkotóit?
Mit jelent a sajtószabadság?

Szeszák Gyula: Mi lehet áthatóbb mint a düh? Az UNDOR!
Az alkony nyomorult Európája megint vizsgázik: gyáva - aljas képmutatásból.
A krokodilkönnyektől püffedt pofák tulajdonosai nagyon is jól tudják, miről van szó.
Ez a zsidó Új Világrend második provokációja a World Trade Center tornyok felrobbantása óta.
Az a provokáció a Közel - Kelet és Dél Ázsia hadszíntérré változtatásához szolgált ürügyként.Ez a második az Európa, azaz Oroszország, elleni roham előjátéka.
A tervező és bonyolító mindkét esetben a CIA. A merénylők pedig a CIA öngyilkos robotjai.
Egy dolgon csodálkozom. Ennyi hülye francia statiszta tenyészik isten napja alatt?
Fantasztikus!


Franciák Algériában


Facebook: Alias Charlie Soroshnyenko Puccsterrorista nacivezir Parizsba utazik hatalmas hevvel es konnyes szemekkel reszvetet nyilvanitani a szornyu tragedia aldozatainak !

Nimród hagyomány a szíreknél

Nemcsak az Ószövetség, hanem a grúz, az arab és a szír hagyomány is ismerte Nimródot, a világ első királyát.
A törzsek származásáról, avagy a Kincsesbarlang című 4. századi, ismeretlen szerző által összeállított szír keresztény mű a ma ismert adatoktól eltérően tárgyalja a világ teremtésétől a Krisztus kereszthaláláig tartó hosszú korszakot, amely Mezopotámiában és a Kaukázusban játszódott. Egy külön fejezet – a tűzimádás- Nimród király tetteivel foglalkozik. A történeti forrás szerint Nimród volt az első király a földön. Fővárosául Bábelt tette meg. Összesen 69 évig uralkodott. A mű szerint nemcsak székhelyét bővítette (hozzá kötődik a bábeli toronynak az építése), hanem attól északra is új településeket emelt.
A mű szerint ő építette fel Ninivét, Reszainát, Szeleukiát, Kteszifont és Adorbajgánt és további három erődöt, amely helyek többségében a mai Irak északi részén találhatók, kivéve Adorbajgánt, amely név Azerbajdzsánra utal. (Nem tudjuk, hogy mely részére vonatkozott, de valószínűleg a ma Iránhoz tartozót értették alatta.)
Az égi korona
A történeti forrás egy nagyon különös történetet mesél el, ami szerint nem a perzsa sahok viseltek először koronát, hanem a hagyományt –eszerint – Nimródtól és utódaitól tanulták. A mű a következő mondát örökítette meg: „Nimród az égen megpillantotta egy diadéma képmását. Hívatta Sziszánt, a takácsot, szövetett magának egy ugyanolyat és a fejére helyezte. Ezért mondják, hogy az égből szállott alá koronája.” A hagyomány nem ismeretlen számunkra, hiszen mi, magyarok is hasonlóan vélekedünk a Szent Koronáról.
A tűzimádó
A tűzimádást a zoroaszter valláshoz kapcsolják a vallástörténészek. Sajnos, nálunk kevésbé ismert az a megállapítás, hogy az ókori nagy vallásalapító megegyezhet Nimróddal is. A szír munka így írt a tűzimádás kezdetéről: „Nimród, a vitéz király napjaiban tűz tört fel, mely a földből szállt fel, odament hát Nimród, meglátta és leborult előtte. Papokat állított mellé, hogy ottan szolgáljanak és tömjént vessenek rá.” Az asztronómiát szintén Nimród fejlesztette, aminek elveivel a szír szerző egyetértett, viszont a jövendőmondás „káldeus” hagyományát a mű szerzője helytelennek vélte.
Orientalista

Titkolták a számokat: elithálózatot épít az állam

Az előző ciklusban ötven százalékkal növekedett az egyházak által fenntartott iskolák száma. Úgy tűnik, az állam egyfajta egyházi iskolahálózatot akar létrehozni – idemenekítheti a gyerekét a felső középosztály a lebutított állami köznevelésből.
Korábban csak sejthető, most azonban már tényszerűen is igazolható folyamat játszódott le a magyar közoktatásban, amit idáig titkolni igyekeztek: az elmúlt négy évben nemcsak az állam vette át az önkormányzatoktól az iskolákat, amelyekben azóta az oktatás színvonala folyamatosan romlik, hanem az egyházak is számos intézményhez jutottak. Ezeket pedig, úgy tűnik, állami segítséggel elit intézményekké fejlesztik.
biblia
A folyamat tényszerűen: a 2009/2010-es tanévben az állam és az önkormányzatok összesen 2133 óvodát, 2019 általános iskolát, 442 szakiskolát, 467 szakközépiskolát és 407 gimnáziumot működtettek, a különböző egyházak fenntartásában ekkor 139 óvoda, 194 általános iskola, 33 szakiskola, valamint 31 szakközépiskola és 104 gimnázium volt. Három év leforgása alatt alapvetően megváltoztak az arányok: az egyházi jogi személyek által fenntartott intézmények száma több mint 50 százalékkal növekedett. A 2012/13-as tanévben közel 800 intézmény volt egyházi fenntartásban, ahol több mint 190 ezer gyermek tanult.
A Magyar Katolikus Egyház 497, a Magyarországi Református Egyház 221, a Magyarországi Evangélikus Egyház 74 intézményt tartott fenn. A számok, melyeket eddig mindenki titkolt, abból a pályázatból derülnek ki, amit a kormány írt ki karácsony előtt a szívének kedves egyházak számára. A számoktól pedig nem lehetett eltekinteni, ugyanis uniós forrásokról, kétmilliárd forintról van szó.
A pályázat címe: „Az egyházak köznevelési feladatainak támogatása”. A pályázatra mindössze egyetlen hét volt, s a kikötések közé tartozik, hogy csak az Országgyűlés által elismert egyházak jelentkezhetnek, közülük is azok, melyek önállóan vagy konzorcium formájában legalább 25 „köznevelési feladat-ellátási helyet” tartanak fenn. Érdemes megjegyezni, hogy a pályázat hasznos célokat szolgál, egyebek mellett az intézményirányítás és -fenntartás új integrált rendszerének kialakítását, az informatikai rendszerek fejlesztését, az egyházi fenntartó által működtetett pedagógiai szakszolgálati tevékenység minőségének javítását.
E mostani kiírást is azzal indokolja a kabinet, hogy „az elmúlt években az oktatási intézmények (óvodák, iskolák) jelentős hányadát érintette a fenntartóváltás folyamata”, ami, miként azt a számok is alátámasztják, igaz. Nem is titkolja a kiíró: „a Magyar Katolikus Egyház intézményei behálózzák az egész országot, szinte minden térségben és a közoktatás valamennyi területén szerepet vállalnak”. A reformátusok nagyságrendileg leszakadva kullognak a katolikusok mögött, de az elmúlt években 25 százalékkal gyarapodott az intézményrendszerük.
A tények mögött azonban élesen kirajzolódik egy másik folyamat is, amelyről Szüdi János jogász, közoktatási szakértő azt mondja: – Úgy tűnik, az állam az egyházi intézményrendszer területén kívánja az oktatást fejleszteni, a minőséget javítani. Ekkora fejlesztési pénzzel ugyanis nem szórja meg sem az alternatív iskolák fenntartóit, sem az állami iskolák kezelőjét, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik). Hozzáteszi: a Klik 2015-ös költségvetését úgy tervezték, hogy abból nemhogy oktatásfejlesztésre nem jut, de még a pedagógusbérek kifizetésére sem.
Az állam újraszervezi, 2015 áprilisától pedig beolvasztja az Oktatási Hivatalba a pedagógiai intézeteket anélkül, hogy ehhez többletforrásokat biztosítana. Jövő év júniusától pedig a szakképzés intézményrendszerét átveszi egy ma még nem létező, új állami intézményfenntartó. Ennek a feladatnak a végrehajtásához rendelt pénz sincs a költségvetésben.
– Szinte csak az egyházi iskolákkal szemben érzékelhető állami gondoskodás. Ugyanakkor a pályázatban kiírt fejlesztéseket az egyházi iskolafenntartók már korábban elvégezték. Van saját pedagógiai szakszolgálati intézményük és saját tanügy-igazgatási rendszerük. Olyan feladatokhoz kapnak tehát ekkora összeget, amiket már kipipáltak. Vélelmezni lehet, hogy az állam kifejezetten létre akar hozni egy egyházi iskolafenntartói hálózatot. Így számos iskoláját átadhatja az egyházaknak.
A középosztály aztán odaküldheti a gyerekeit – jósolja Szüdi János. Az általa mondottakat támasztja alá az is, hogy a kormány az állami intézményrendszerben a tanítás szabadságát, ezen keresztül az oktatás minőségét folyamatosan rontja. – A 16 évre leszállított tankötelezettség azt is jelenti, hogy 16 éves kor felett az államnak nincs ellátási kötelezettsége. Olyan szorosra húzza a kapacitásokat, amilyen szorosra csak akarja. Így több ezer gyerek eshet ki a rendszerből.
Az egyházi iskolákban sokkal nagyobb biztonságban vannak a gyerekek, akiket az intézményrendszerükön keresztül az óvodától az érettségiig végigvisznek. Ezzel szemben az állam szétdarabolta az intézményrendszerét: a kormány az óvoda fenntartását az önkormányzatoknál hagyta, az általános iskolákat és a gimnáziumokat a Klik alá rendelte, a szakképző intézményeket és a szakközépiskolákat pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába utalta.
Mindebből logikusan az következik, ha a szülő biztosítani akarja azt, hogy gyereke eljusson az érettségiig, akkor inkább egyházi iskolába íratja. Szüdi János rámutat arra is, hogy az egyházi iskoláknak a fenntartó saját kerettantervet hagyathat jóvá. Így felmentést kapnak a kötelező kerettantervek alól, eltérhetnek a központi tananyagtól, ennek megfelelően az állami iskolák számára kötelezővé tett, drasztikusan szűkített tankönyvjegyzék sem vonatkozik rájuk, olyan tankönyvből tanítanak, amilyenből csak akarnak. Szüdi szerint minden adott, hogy létrejöjjön az elitképzés az egyházakon keresztül.
Idetartozik, hogy Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője cikkünk nyomán kérdésekkel fordult Navracsics Tibor oktatást felügyelő uniós biztoshoz. Ebben arról faggatja: – Megfelel-e az európai gyakorlatnak, hogy a pályázatkiíró egyoldalúan leszűkíti a pályázók körét egy olyan uniós támogatás elosztásakor, amelynek deklarált célja az esélyegyenlőség és a fenntartható fejlődés biztosítása?; Navracsics az európai értékekkel megegyezőnek és az oktatásfejlesztés céljaival megegyezőnek tartja-e, hogy bármilyen módon hátrányos szelekció történjen az alternatív, alapítványi iskolák és az egyházi fenntartású intézmények között?; Navracsics Tibor az európai értékek őreként miként látja a magán- és az egyházi fenntartású köznevelési intézmények szerepét az oktatási rendszerben?
(NOL)

Donbassz mára virradóan

Donbassz mára virradó éjszakája gyakorlatilag folytatása a tegnapi napnak. Talán annyi a különbség, hogy Mariupol környékén-Telmanovonál-is kezd “élénkülni az élet”!
lesz

A mély gyászban szenvedő Valcman bérgyilkosai egész éjjel tüzérségük mindenféle fegyverével lőtték Donyeck északnyugati-nyugati szektorait. Mára virradóan legfőként a “Metro”-kerület szenvedett, de kijutott a “jóból” Kujbisevnek is.
pfá

A repülőtér sincs kiváltságos helyzetben. Folyamatos az ostroma.

Gorlovka maga a pokol. 72 órája a latortüzérség folyamatosan lövi.
rom

(Никитовкa)Nyikitovka lakóival is ismertették szándékaikat a valcmanista bérgyilkosok. A faluból érkezett jelentések szerint az este tíz óra tájban kezdődött latortüzérségi támadásban nyolc helybéli civil meghalt.

A népköztársaságiak hírszerzése szerint 15-én terveznek Nyalókakirályék egy átfogó támadást Donyeck ellen.

A “Fehér Konvoj XI.” kipakolt. A kamionok tegnap kora délután visszatértek Oroszországba.
hum1
hum6
hum7
hum2
hum5
hum4
hum3

https://balrad.wordpress.com/2015/01/12/donbassz-mara-virradoan-2/

“A folyamatok alapján kijelenthetem, hogy Kijev elállt a “tűzszünettől”- nyilatkozta ma Alekjszander Zaharcserko a Donyecki Népköztársaság elnöke.
“Szombaton és vasárnap a megszállók Donbassz területén 82 helyen több tucat ártatlan civil halálát okozó tüzérségi támadást hajtottak végre. Fegyveres erőink szembeszálltak a betolakodókkal, és az utóbbi két napban valamivel több mint kétszázat közülük megöltünk.”-tájékoztatott Alekszander Zaharcsenko.
Baljós nyilatkozatot tett ma Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, miután megbeszélést folytatott Edgars Rinkevich lett kollégájával.
lvr
“Információink vannak arra vonatkozóan, hogy Kijev a donbasszi konfliktus katonai megoldását szorgalmazza már a közeljövőben, ami katasztrófával egyenlő”-mondta az orosz külügyminiszter ma a TASZSZ hírügynökségnek.
Ma egyébként Gorlovka és Donyeck a legvadabbul ostromlott két donbasszi város, de az egész térségben minden fronton kemény összecsapások zajlanak.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/12/kijev-elallt-a-tuzszunettol/

13 méterenként egy halott magyar katona! 2000 kilométer hosszan!

1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, és napok alatt szinte teljesen megsemmisült a kétszázezres 2. magyar hadsereg. Pontos adatok ma sem állnak rendelkezésre. A 2. magyar hadsereg 93 500, más források szerint 120 ezer, illetve 148 ezer embert vesztett el, az elesettek és a fogságba kerültek pontos számát nem lehet megállapítani.
ind1
A magyar katonák sem fegyverzetben, sem ruházatban nem volt felkészülve a téli hadviselésre, több történész szerint a honi alakulatoknak egyenesen a golyófogó szerepét szánták a döntéshozók.
A magyar csapatok a németek sztálingrádi támadásának balszárnyát biztosították a Donnál. Állasaikat már augusztusban elfoglalták. A kemény fagyokhoz szokott szovjet csapatok 1942-43 telén lendültek ellentámadásba és napok alatt szinte teljesen megsemmisítették a német, a román, az olasz, a spanyol és a magyar hadtesteket.
Ma 72 éve, január 12-én a szovjet hadak úgy hatolták át a védeli vonalon, mint kés a vajon. A reménytelen védelmi harcokban a magyar hadsereg fele azonnal megsemmisült. Aki nem a harcmezőn veszített életét, az vagy hadifogságba esett, vagy megfagyott a -40 Celsius fokban, vagy éhen pusztult.
kat
A doni katasztrófáról egy narancshordás tótumfaktum így nyilatkozott: “Az nem kétséges, hogy semmi keresnivalónk nem volt ebben a háborúban”. Ennek ellenére a magyar bakák nemcsak idegen érdekekért, hanem a hazájuk védelmében harcoltak és haltak hősi halált magyar katonák a távoli orosz harcmezőkön.”
KÉTEZER KILOMÉTERRE MAGYARORSZÁG HATÁRAITÓL!
ism
Borítsunk most fátylat a magyarázatokra. 1943 január 12-e a magyar nemzet egyik gyásznapja!
Ma emlékezzünk a doni katasztrófa értelmetlenül elpusztult magyar áldozataira!

https://balrad.wordpress.com/2015/01/12/13-meterenkent-egy-halott-magyar-katona-2000-kilometer-hosszan/