Egy a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) által kiadott új jelentés szerint az amerikai felnőttek a 2015-ös év folyamán 17,5 milliárd alkalommal ittak alkoholt úgynevezett “binge drinking” részeként, ami a kifejezetten lerészegedés céllal, gyors egymásutánban elfogyasztott alkoholos italokra vonatkozik. Egy átlagos amerikai állampolgár minden évben 470 pohár töményitalt iszik meg ilyen módon.
Az úgynevezett “binge drinking” definíciója szerint egy 2-3 órás időintervallumban történő gyors alkoholfogyasztás, férfiaknak 5 vagy több, nők esetében 4 vagy több alkoholos ital, ami a jelentés szerint fokozottan veszélyes tevékenység, ám az amerikaiak körében igen népszerű. Az Egyesült Államokban évente 88 ezer ember hal meg túlzott alkoholfogyasztás miatt.
CBS News által hivatkozott kutatás szerint minden hatodik amerikai felnőtt átlagosan hét vagy több italt fogyaszt el egy ilyen esemény során. Ráadásul kiderült; az elfogyasztott átlagos alkoholmennyiség évről évre nő, a binge drinkerek egyre inkább veszélyt jelenthetnek saját magukra és környezetükre nézve.
Egy a CDC alkoholprogramjában résztvevő kutató szerint ez a jelenség legkevésbé Washington DC és New York területén tapasztalható, míg az alacsony keresetűek és alacsony iskolai végzettségűek jóval fogékonyabbak erre a tevékenységre.
A CDC szerint a túlzott alkoholfogyasztás összefüggésben áll a rák, a szívroham és májbetegségek fokozott kockázatával. Az Egyesült Államokban évente 88 ezer ember hal meg túlzott alkoholfogyasztás miatt, ennek 50%-a köthető a “binge-drinking” jelenségéhez.

http://www.hidfo.ru/2018/03/evente-17-milliard-poharral-ontenek-a-garatra-az-amerikaiak/