2014. július 4., péntek

Zsidó bűnszövetkezet veri szét módszeresen a hazafiakat

Most már biztos!
Régen írtunk a Jobbikról, de fél az ember, hogy már megkérdezik lassan, hogy miért?
Nem akarunk semmit sem eltussolni, de ami igaz, az igaz. Régen írtunk a héberek nagy megtévesztő akciójáról. Pedig a jövőnk.infó élen járt egykoron abban, hogy lebuktassa a nagy színházi darabot, azt, amit Jobbiknak hazudtak a zsidó összeesküvők. 
Nem szabad elfelejteni, hogy mi voltunk azok, akik lebuktatták Szegedi Csanádot és kiterítették családfáját a nagyközönség elé.


És ennek hullámai a magyar vezető médiumokon túl külföldre is, sőt izraeli fórumokig jutottak el. Szegedit ezeken a fórumokon jól meg is fenyegették, de nem veréssel, hanem egy kicsit radikálisabb „eljárással.”. Nem csoda, hogy elfutott az első rabbiig és esedezett a zsidóság bocsánatáért. 
Most a bevallása szerint tanulási fázisban lévő zsidó, azaz Szegedi Csanád mindent elkövet azért, hogy jó radikálisból jó zsidóvá váljon.


Azonban mostanában Csanád egykori szűkebb pátriájában Borsodban és Miskolcon, ahol jól szét is verte az igazi hazafi jobbikos csapatokat furcsa dolgok történnek.
Történetesen most Jakab Péter a Jobbik miskolci képviselője miután megválasztották polgármester jelöltnek, bejelentette, hogy zsidó ősei vannak. Az ember elgondolkodik azon, hogy ez a bitang csak most jött rá vagy csak egyszerűen a csanádi rémálom ismétlődik meg. Az igazság saját bevallása szerint az, hogy tudta, de eddig  titkolta az igazságot.
 De mit várunk egy zsidó törtetőtől?
Szegedi Csanád nagy felfedezettje, Szegedi Márton jobb keze, Csanád fizetett titkára és most már kimondhatjuk, hogy hitbéli társa egyértelműen részt vett abban a zsidó összeesküvésben (mert ez az), aminek keretében szétverték és atomjaira robbantották szét a borsodi hazafias erőket, akik 2012-ben a Jobbikban csoportosultak. Endrésik Zsolt és társai kirúgásában nyakig benne voltak. Jakab végig asszisztált a zsidók harcában a hazafiak csoportjai ellen. 
Jól tudta mit csinál, hajtotta a vére és ment hittestvérei Szegedi Márton és Szegedi Csanád mellett a hazafiak ellen. 
Mi már korábban jeleztük azt is, hogy Csanádék embere maradt Csanád nagy bukása után is. 


Jakab Péter      Szegedi Márton Pakusza Zoltán ???

A miskolci „jobbikos” frakció 2010-ben és a főnök!
Most pedig Miskolc zsidó jobbikos polgármester-jelöltje lett. Egy kirakatember, a jó zsidó, a díszzsidó, az alibi, a becsületes magyar zsidó leképezése, csalárd módon. Jól jött a Jobbiknak. A kurucnak hívott labancinfón azonban már háborognak a népek. Azon a kurucon, amely most villámgyorsan kiállt Jakab zsidó mellett. Persze Csanád leleplezése után két és fél hétig kussolt. 
Reméljük azonban, hogy most már kezdi sok ember látni, hogy miről szól az egész. Látja mindenki, hogy hogyan alakul ki a pálforduláson áteső jobbikos hordából az új SZDSZ. Reméljük, hogy Jakab rátalál igazi gyökereire és hittestvérei a Szegediek után fut és esedezik majd a rabbi előtt, aki már levélben meg is kereste a zsidókat eláruló zsidót. A magyar hazafiak kiiktatásában résztvevő vérét megváltoztatni képtelen cionistát nem fogják sokáig jó szemmel nézni a moszad emberei sem. Az ilyenek világszerte eltűnnek, hiszen a zsidónak a legnagyobb ellensége a zsidókat nyíltan eláruló zsidó. Csanád is tudta ezt, ezért be is rohant a rabbihoz. Jakab is be fog rohanni hamarosan, ez biztos. 
És a nagy jobbikos vezetők is megszólaltak. Roy a skinhead, Gyöngyösi a listáztató provokátor, illetve Vona (Zazrivecz??? vagy ki tudja) Gábor is. Ők kiálltak a nagy jelölt mellett, annak ellenére, hogy a gárdát szétverő horda pár éve még a zsidók ellen lépett fel a színművészeti egyetemen is tanítható csaló módon. Vona szerint: „Jakab Péter vállalása az ő politikája előremutató jel lehet” a nemzeti oldal és a zsidóság közeledésében.

A „jó zsidók” Bármibe becsavarják magukat! 
Díszmagyar, árpádsávos lobogó, bocskai mente, nem számít nekik!



A kutyából nem lesz szalonna, de a zsidóból sem magyar és főleg nem nemzeti érzelmű magyar ember. 
Jézus tudta, mi tudjuk, de ti mikor?
Jézus a zsidókhoz:
A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja. Mégis, bár az igazságot hirdetem, nekem nem hisztek. Ki vádolhat bűnnel közületek? Ha meg az igazságot hirdetem, miért nem hisztek nekem? Aki az Istentől való, meghallja az Isten szavát. Ti azért nem halljátok meg, mert nem vagytok az Istentől valók." (János evangéliuma 8:44)
És hogy megértsék ezt jobbikos cionista zsidóink is:
Balajti Ferenc

Hivatalosan is nyugdíjba vonult a vörös csillag

Először az idei Győzelem Napja felvonuláson mutatkozott be az új jelkép, de június 21-étől végkép lekerülnek a vörös csillagok az orosz harci gépekről. A kommunizmus bukása után Oroszország mint "jellegzetesen orosz" jelvényt, a hadsereg járművein megtartotta a vörös csillagot, mint felségjelet. Az idők változnak, és ezzel változik Oroszország is. A vörös csillag végleg lekerül a gépekről, és helyette az új jelképet festik fel. Az új embléma is csillag alakú, benne Oroszország trikolor színei.
hidfő.net/orosz felségjel
Az új orosz felségjelzés

Online Petíció: "Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!"

Kedves Magyar Testvérem!

Itt egy újabb magyar lehetőség, amikor kiállhatunk a kárpátaljai magyar testvéreinkért, és a hozzánk mindig hű ruszin nép megmentéséért, hogy ne vigyék őket egy bizonytalan kimenetelű háborús konfliktusba, ahol ugyancsak mások érdekeiért kell majd életüket kockáztatniuk, mint ez egyszer már Jugoszláviában a Petőfi Brigáddal megtörtént. Ez olvasható az alábbiakban.

Kérlek a linkre kattintva, szavazz "Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!"

Az on.line aláírás ezen a címen érhető el:


Nemzettestvéri szeretettel:

Botos László

Idézet a Botos László Olvasókönyv Petőfi Brigád történetének ismertetéséből:

„Jugoszláviában a magyar ellenségesség többnyire a szerbek részéről nyilvánult meg, és folytatódott a második világháború alatt és a későbbi időkben. Varga István, a bácskai Topolya falu lakosa, Tito marsallal együtt részt vett a spanyol civil háborúban. Innen visszatérve, Tito rábeszélte Vargát, hogy Bácskában toborozzon egy magyar hadosztályt, amely a jugoszláv kötelékekben fog szolgálni. Egy magyar partizán csoport csatlakozott Varga alakulatához, és nagy propagandát fejtettek ki a bácskai magyarság között. Jelszóvá tették: „Mutassuk meg mi magyarok, hűségünket Tito elvtárs és az új Jugoszlávia iránt. Mutassuk meg, hogy nem értünk egyet a magyar fasisztákkal. Mutassuk meg, hogy mi fegyverrel harcolunk az új Jugoszláviáért. Aki nem jelentkezik az fasiszta és a nép ellensége! Mint ilyen, aztán el fogja venni méltó büntetését. Meg fogjuk semmisíteni.”[1][1] E hadosztályt „Petőfi Brigádnak” nevezték. A propaganda kifejtés hatására majdnem minden család küldött egy „önkéntest”. Varga István volt a parancsnok. A Petőfi Brigád megalakulása azt a látszatot keltette, hogy a vajdasági magyarok ellenezték e terület visszacsatolását Magyarországhoz, ezért fogtak fegyvert Tito oldalán. Ezek a szerencsétlen „önkéntesek” borzasztó helyzetben voltak, az önmarcangolás miatt is, mert harcolniuk kellett igazi, régi hazájuk ellen.
Ekkor már a második világháború a végéhez közeledett. Tito meglátása szerint ez a magyar hadtest nem élhette túl a háborút, mert ez esetleg veszélyt jelentett volna Tito abszolút uralma elérésében. E hadosztály szorult helyzetben, nem adhatta meg magát a németeknek, mert családjaik Bácskában, Vajdaságon éltek. Tito csetnikjei kegyetlen bosszút álltak volna a családokon, ha észreveszik, hogy nem teljes odaadással harcolnak. 1945 áprilisában, Tito támadásra küldte ezt a gyengén fegyverzett hiányosan felkészült hadat minden tüzérségi biztosítás nélkül, a tankokkal és nehéz tüzérséggel rendelkező német hadtest ellen. E csata több mint egy hétig tartott. Minden erőfeszítés ellenére 90%-a e brigádnak odaveszett, Varga Istvánnal együtt. A brigád katonái hűek maradtak a magyar katona jó hírnevéhez. Elfogadták a lehetetlent, megmenteni az otthon maradottakat, de halálba menetelésük sem segített ezen.”


 


MAGYARSÁGTUDOMÁNYI INTÉZET
Visit our Website:
www.magtudin.org

 
 
[1][1] Szigeti György: Szemtanú voltam, Cleveland, Ohio, 1956, 31.

Az USA megpróbálja lebeszélni a kurdokat az államalapításról

Az iraki események hatására a kurdok joggal érezhették, hogy eljött az ideje az 1990 óta nyíltan hangoztatott önálló kurd államnak. A dolog annyira előrehaladott fázisba érkezett, hogy az Egyesült Államok igyekszik lebeszélni a kurdokat erről a lépésről, mert szerintük csak egy demokratikus, többfajta értékrendet tisztelő Irak bírhatja az USA támogatását. Kifejtették még, hogy az egységes Irak könnyebben veheti fel a harcot a terroristákkal.
Hídfő.net | Kurdok aránya a lakosság körében, Közel-kelet.Kurdok aránya a lakosság körében, Közel-Kelet.
Azt jól tudjuk, hogy az Államoknak igen fájó pont lenne egy önáló kurd állam, aminek ráadásul a gazdasági alapjai is meglennének az olaj képében (amit már több nyugati vállalat is elkezdett kihasználni). Legnagyobb probléma azzal lenne, hogy egy új játékos lép be a közel-keleti országok pályájára, ráadásul egy frissen alakult, ahol az államszervezetet még nem szőtte át a korrupciós nyugati háló. Az USA számára továbbá kényelmes Irak esetében is, hogy minimális erőforrással tudja egymás ellen uszítani egy többnemzetiségű / több vallású állam lakosságát, pusztán az előbbi két okra hivatkozva. ez a kurdok kiválásával Irakban megszűnne.
A kiválás továbbá táptalajt adna a környező országok kurd kissebségének is, akik nyilván a területeikkel csatlakoznának az új anyaországhoz. Irán esetében ez kényelmes lenne az USA-nak, ám a NATO-tag Törökországnak komoly problémákkal kellene megküzdenie külpolitikailag, hogy miért is nem hagyja a tiszta kurd területek leválását. Arra már ne is gondoljuk, hogy mi lenne, ha az új kurd állam Oroszországgal szeretne szövetkezni.
Hídfő.net | A szír kormányeről oldalán is sok kurd harcol.Kurd nő propagandafotón, Szíria. A szír kormányerők oldalán is sok kurd harcol, cserébe a függetlenségükért a későbbiekben.
Nyilvánvaló, hogy az USA-nak nem lenne ereje most ezt az új konfliktuscsomagot is ellenőrzése alatt tartani, látható, hogy az ukrajnai és a szíria helyzet gyakorlatilag a tönk szélére sodorták az USA-t külpolitikailag, ráadásul Szaud-Arábia is nyujtogatja a karmait.
A Fehér Ház sajtószóvívője, Josh Ernest bejelentette a megoldást: "Abban hiszünk, hogy minden érintett fél tegye félre az érdekellentéteket, Irak katonai és politikai vezetői üljenek össze, és Irak javára dolgozzanak és döntsenek". Mint mindig, szavakkal most se fog "jóllakni" senki.

http://www.hidfo.net/2014/07/04/az-usa-megprobalja-lebeszelni-kurdokat-az-allamalapitasrol

Blokád lesz! Félpályás! Tejes!

Az olcsó külföldi tej ellen tüntetnek a gazdák jövő kedden. Számításaik szerint 14 milliárd forintos kár éri őket. Szerintük a kormány szabályozással is tudna rajtuk segíteni.
Tüntetést szervez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) Demonstrációs bizottsága több településen is július 8-án. Jövő kedden Nyíregyházán, Ebesen, Pécsett, Nagytarcsán és Budaörsön félpályás útlezárást tartanak reggel hét órától délután négy óráig mezőgazdasági munkagépekkel.
Hegedűs Imre, a bizottság vezetője, a TSZSZT egyik alapító tagjának, a Bicske Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt.-nek a vezérigazgatója elmondta: a termelők a fogyasztókat és a kereskedőket szeretnék arra inteni, hogy a magyar árukat részesítsék előnyben. A bizottság elvárja azt is, hogy a kormány puszta erkölcsi támogatás helyett szigorúbb piacszabályozó intézkedésekkel vessen gátat az import aránytalanul nagy mennyiségű forgalmazásának.
A terméktanács információi szerint az importdömping miatt a magyar feldolgozóknál az elmúlt hónapokban nagy mennyiségű eladatlan árukészlet halmozódott fel, így kénytelenek a nyers tej felvásárlási árát csökkenteni. A testület számításai szerint a tej kilogrammonként 10 forintos árcsökkenése éves viszonylatban 14 milliárd forint kárt okoz a magyar tejtermelőknek, és ugyanennyit a feldolgozóiparnak.
A tejtermelők néhány napja a Coop üzletláncot nevezték meg az adóhivatal számára, mint ahol gyanúsan sok az import tej.
(vs)

Ukrajna helyett Kis-Oroszországot fognak mondani az orosz politikusok

Az orosz Állami Duma egy képviselője javaslatot nyújtott be arra vonatkozóan, hogy a modern Ukrajnára a továbbiakban hivatalos megnevezésként is a Kis-Oroszország nevet használják.
A képviselő elmondta, már a XIV. századtól általánosan használatban volt a Kis-Oroszország elnevezés, ami egészen az 1917-es októberi forradalomig így volt. Egyben kifejtette azt is, hogy az Ukrajna elnevezés csak 1917 októbere után jelent meg, vagyis egyértelműen a bolsevik politikához köthető. Innentől számítható az a folyamat, hogy a korábban általánosan használt "Kis-Oroszország" kifejezés pejoratív jelzőként kezdett megjelenni a köznyelvben, aminek az ukrán nemzet megteremtésének mesterséges ideája miatt volt jelentősége. A javaslatot benyújtó Mihail Degtyarev szerint az Ukrajna megnevezésnek pusztán identitásépítő jellege van, aminek célja egyben a Kis-Oroszországhoz tartozó orosz lakosság "kisorosz" identitásának megsemmisítése is célja volt.
Hídfő.net | Mihail Degtyarev
Az orosz nyelvész közösségek kifejezett kéréssel fordultak a politikushoz annak kapcsán, hogy a két elnevezés köznyelvben használatának "egyenlő tónusát" állítsák helyre azzal, hogy a belpolitikában aktívan Kis-Oroszországként hivatkoznak Ukrajnára. Degtyarev ezzel egyidőben felhívást tett közé valamennyi politikushoz és újságíróhoz, hogy vegyék vissza a kifejezés használatát a mindennapokba.

http://www.hidfo.net/2014/07/04/ukrajna-helyett-kis-oroszorszagot-fognak-mondani-az-orosz-politikusok

Újabb bizonyíték arra, hogy különleges helyen élünk a Tejútrendszerben

Az elmúlt két évtizedben kiderült, hogy más csillagok környezetében nyoma sincs a Naprendszernél megszokott rendezettségnek. A csillagászok egészen vad pályákon keringő exobolygókat találtak, forró jupiterek köröznek csillagaik közvetlen közelében, mások roppant elnyúlt pályákon, vagy éppen a csillaguk egyenlítőjére merőleges síkban keringenek. A bolygók keletkezéséről szóló elméleteknek magyarázatot kell(ene) adniuk erre a sokféleségre.
Évszázadok óta foglalkoztatja a csillagászokat a bolygók keletkezése, amire jobbnál jobb elméletek születtek. A legújabb az 1990-es évek közepén. Elegáns volt, hihető, és még a Naprendszer megfigyelhető tulajdonságait is megmagyarázta. Akkor azonban még csak sejtettük, hogy nem a Naprendszer az egyetlen bolygórendszer a Tejútrendszerben, azt pedig végképp nem tudtuk, hogy ha valóban bolygórendszerek sokasága létezik, akkor mennyiben tipikus a Naprendszer. Azóta rohamléptekben gyarapszik a Naprendszeren kívül ismert bolygók (az exobolygók) és bolygórendszerek száma. Egy jó bolygókeletkezési elmélettől viszont elvárjuk, hogy ne csak egyetlen rendszernél állja meg a helyét, hanem a megfigyelhető rendszerek mindegyikének (vagy legalább többségének) keletkezésére magyarázatot adjon. A jelenlegi elmélet nem ilyen.
A jelenlegi elmélet: összetömörülő bolygók
Az úgynevezett mag-összetömörülési elmélet a fizika néhány alapelvéből indult ki. Eszerint a csillagok egy-egy összehúzódó gáz-és porfelhőből tömörülnek össze. A por- és gázanyag lassan forgó, lapos koronggá tömörül, közepén óriási anyagcsomóval. Ennek belsejében beindulnak a termonukleáris reakciók, és új csillag születik. A korongban maradó anyag csomósodni kezd, a csillaghoz közelebb a nehezebb, távolabb a könnyebb elemek gyűltek össze, a csomókból végül bolygók lesznek.
Az elmélet megmagyarázza, miért azonos irányban keringnek a bolygók a Nap körül, miért közel kör alakúak a pályáik, miért nagyjából egy síkban keringenek, miért viszonylag kicsi és sűrű a négy belső bolygó, miért más a külső bolygók kémiai összetétele és így tovább. Minthogy az elmélet kiinduló feltevései semmilyen Nap- vagy Naprendszer-specifikus elemet nem tartalmaztak, szerzői abban bíztak, hogy az elmélet az idegen bolygórendszerekre is igaz lesz. Nos, nem lett igaz, az eddig felfedezett exobolygó-rendszerek alig hasonlítanak a Naprendszerre.
Szuperföld nincs a Naprendszerben
A fordulat a Kepler-űrtávcső működésének köszönhetően állt be. A 2009-ben indított űrobszervatórium százszámra fedezte fel az exobolygókat, és ez a mennyiség már statisztikai vizsgálatokat is megengedett. A legmeglepőbb felfedezés szerint a leggyakoribb exobolygó-típusnak az úgynevezett szuperföld tűnik (átmérője 1–4-szerese a Földének), de ilyen bolygó a mi Naprendszerünkben egyáltalán nem fordul elő. A Kepler előtt 330 exobolygót ismertünk, a Kepler viszont további 974 létezését igazolta, valamint 4254 úgynevezett bolygójelöltet talált, amelyek igazolása a Földi távcsövek feladata lesz (a Kepler meghibásodása miatt).
Egy dolog már most bizonyos: az idegen rendszerek nem olyanok, mint amilyeneknek a mag-összetömörülési elmélet jósolja, vagyis nem hasonlítanak a Naprendszerre. További meglepő sajátosság a „forró jupiterek” nagy gyakorisága. Ezek a Jupiterhez hasonló tömegű exobolygók csillagaik közvetlen közelében, néha a Merkúrénál kisebb pályákon keringenek. Legtöbbjük tömege a Jupiterének harmada és tízszerese közé esik, csillaguktól 0,03–3 csillagászati egységre vannak (a Jupiter a Naptól 5 cse-re). De találtak a csillaga egyenlítőjére merőleges síkban keringő bolygót éppúgy, mint nagyon elnyúlt pályán keringőt vagy olyant, amelyik a csillag forgásával ellentétes irányban kering körülötte.
Egységes új elmélet kellene
Nemcsak maguk a bolygók és pályáik különlegesek, hanem esetenként a két vagy több bolygóból álló rendszerek is. A Kepler–56 rendszerben a 22 és 181 földtömegű bolygók pályája 45 fokos szöget zár be a csillag egyenlítőjével. A Kepler–47 rendszer két bolygója kettőscsillag körül kering. A Kepler–36 két bolygója minden másnál közelebb kering a egymáshoz, 14, illetve 16 nap alatt járják körbe az égitestet. Ami még megdöbbentőbb, az egyik kőzetekből áll, és nyolcszor akkora a sűrűsége, mint jeges társáé.
A Kepler legnagyobb meglepetését az eredményekből készült statisztikák szolgáltatták. A bolygók három csoportba sorolhatók: forró jupiterek, egyedi pályákon keringő óriások és szuperföldek. A harmadik csoportba tartozók általában 2–4 bolygóból álló, kompakt rendszerekben fordulnak elő, csillaguktól 0,006–1 cse távolságban néhány óra és 100 napnál hosszabb periódussal keringenek. A közeli, a Naphoz hasonló csillagok legalább 40%-a körül keringenek szuperföldek – bár a mi Naprendszerünk éppen a másik 60%-ba tartozik.
A nagy kérdés az, hogyan lehet ezt a sokféleséget rendszerbe foglalni, egységes keletkezési elméletet felállítani. Jobb híján a csillagászok a Naprendszernél bevált mag-összetömörülési elméletet próbálják toldozni-foldozni. Olyan folyamatokkal egészítik ki, amelyek a mi Naprendszerünkben nem jutottak szóhoz, másutt viszont esetleg igen. A forró jupiterek magyarázatára például azt gondolták ki, hogy azok a csillagot körülvevő anyagkorong külső részén keletkeztek ugyan, de onnan spirális pályán bevándoroltak a csillag közelébe. A csillagokhoz közeli szuperföldekre ugyancsak nem ad magyarázatot a hagyományos elmélet, mert annak értelmében a csillag közvetlen közelében az összetömörülő porkorong anyaga nem elég sűrű ahhoz, hogy ott bolygók szülessenek.
A bolygók vándorlása lehet a lényeg
Douglas Lin, a Santa Cruz-i Kaliforniai Egyetem csillagásza és munkatársai megpróbálták egységes képpé gyúrni az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásokat. Szerintük a lényeg a bolygók vándorlásán van. Minden bolygó a csillagától közepes vagy nagy távolságban keletkezik, majd befelé vándorol a rendszerben. Kezdetben szerepet játszhat a korai bolygók gravitációs kölcsönhatása is.
A magyarázatok tetszetősek, de még nagyon sok megfigyelésre lesz szükség a bizonyításukhoz, vagy a végső modell megalkotásához. A Kepler utáni megfigyelések a NASA 2017-ben indítandó TESS műholdjától (Transiting Exoplanet Survey Satellite, vagyis a csillaguk előtt átvonuló bolygókat kereső műhold) várhatók. Remélik, hogy a TESS akár a Naprendszerhez hasonló rendszert is találhat – ha egyáltalán létezik olyan. Addig viszont marad a nagy kérdés: miért ennyire más a Naprendszer, mint a többi bolygórendszer.
(origo)
A Biblia legelső könyvénél kellene keresgélni., annak is a legelső mondatainál.. :-)


Devizahitelek: Az Országgyűlés július 4-i döntése – És annak jogi, s pénzügyi vonzatai

Orbán Seszták 20140704
Orbán Viktor miniszterelnök és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. július 4-én. MTI Fotó Kovács Attila

Fidesz: “Folytatjuk, amit elkezdtünk!”

Rogán Antal (Fidesz) azt ígérte, hogy “mi azt fogjuk folytatni, amit elkezdtünk”, megvédik a deviza- és forinthiteleseket, kiállnak a rezsicsökkentésért és folyatják azt. Ez az üzentünk az októberi önkormányzati választásra – tette hozzá, megjegyezte: ez lesz a harmadik választás idén.

Az előző két választáson az ellenzéki pártok elégtelent kaptak, ennek az lehetett az oka, hogy a kormányzó pártok az elmúlt négy évben és a jövőben sem fognak megijedni a bankoktól és a multiktól, és ha kell velük szemben is mindig a magyar családok oldalára állnak – ismertette.

Kitért arra, hogy a nap folyamán a parlament elfogadja a devizahiteleseket segítő törvényt, amelyhez módosító indítványt nyújtottak be, hogy a bankok a következő három hónapban se emelhessenek kamatot…

Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára közölte: a Fidesz-KDNP-kormány folytatja azoknak a károknak helyrehozatalát, amit a szocialista kormányok okoztak 2002 és 2010 között. Ide sorolta az államadósság mértékét és a devizahitelesek segítését.

Lefolytatta a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat vitáját az Országgyűlés július 4-én

A Kúria jogegységi határozatával összefüggő kérdések
Répássy: “Az állam a közérdeket védelmezi a perekben”
Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a kormány nevében arról beszélt: a pénzintézeteknek az állammal szemben kell pert indítaniuk, amikor vitatják a szerződésmódosítások tisztességtelenségét, egyoldalúságát, így az államnak kell megvédenie a Kúria által kimondottakat. Hozzátette: az államnak a devizások és más kölcsönfelvevők érdekeit kell képviselnie, a közérdeket védelmeznie. Jelezte: a módosító indítványok tisztázzák ezen eljárások részleteit és speciális eljárási határidőket tartalmaznak. Az államtitkár leszögezte azt is: a törvény elfogadása után “széttéphető papírokká” válnak a most közzétett egyoldalú módosítások, azok ugyanis már nem léphetnek hatályba.
Fidesz: “Eljön a tisztességes bankok ideje”
Mengyi Roland (Fidesz) az eddigi mentőintézkedések betetőzésének nevezte a devizahiteleseket segítő törvényjavaslatot. Szavai szerint egyik bank sem engedheti meg, hogy tisztességtelenül, erőfölénnyel visszaélve, az ügyfelek rovására járjanak el és szétterítsék a felelősséget. A pénzintézeteknek tisztességesen kell forgatniuk a pénzt és fair módon eljárni – jegyezte meg.
A kormánypárti politikus a Gyurcsány-Bajnai kormányok egyik legnagyobb bűnének nevezte, hogy 140-szeresére emelkedett a lakosság devizaadóssága, s félmillió család otthonára került jelzálog.
Kitért arra is: a törvény felülírja szerződésekkel összefüggésben az elévülést is, így meg lehet akadályozni, hogy a bankok ezzel az indokkal bújjanak ki a hatálya alól. A módosítás a 2004 május 1. után felvett kölcsönökre érvényes, mert akkortól számítanak kötelezőnek az uniós irányelvek – tette hozzá.
Párttársa, Turi-Kovács Béla szerint a gordiuszi csomót nem lehet egyszerre elvágni, a méltányosság elvének alkalmazásakor a forinthiteleseket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Álláspontja szerint a változást csak úgy lehet a jogrendszerbe illeszteni, hogy a jogbiztonságot is fenn kell tartani.
MSZP: “Az előrelépés jó, de további intézkedések kellenek”
Burány Sándor (MSZP) kis lépésnek nevezte a benyújtott törvényjavaslatot, ugyanakkor kifogásolta, hogy a zárószavazás előtt visszaléptek egyet. Jogosnak nevezte, hogy a parlament törvénybe írja a Kúria döntését, azzal ugyanakkor nem értett egyet, hogy az uniós csatlakozás előtti szerződéseket nem érintik. A szocialista politikus az árfolyamveszteséget nevezte a probléma valódi okának, amire szavai szerint semmilyen megoldást nem kínál a kormány. Emiatt a gazdaságpolitika átalakítását sürgette és azt javasolta, hogy különítsenek el 300 milliárd forintot a presztízsberuházások rovására, hogy legyen fedezet a nehézség helyzetbe került emberek megsegítésére. Burány Sándor a Nemzeti Eszközkezelő helyett egy ingatlanalap létrehozását szorgalmazta.
Jobbik: “Jannak jó elemei és tévútjai a javaslatnak”
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szerint a javaslatnak vannak jó és hibás elemei, és vannak tévútjai is. Az MSZP által javasolt alapot az eszközkezelőhöz hasonló konstrukciónak nevezte, és kijelentette: a tulajdonosok ne legyen bérlők lakásukban. Kitért arra is: lehet, hogy az oligarchák egy ötéves ablakperiódus alatt rendezni tudják helyzetüket az eszközkezelőnél, de az átlagemberek nem. A jobbikos politikus felháborítónak tartotta a Bankszövetség hozzáállását is amiatt, hogy meg akarják mondani, kinek segítsen az állam. Leszögezte: csak olyan bankokat tűrnek meg, amelyek képesek a magyarok gyarapodás érdekében dolgozni és nem vesznek el igazságtalanul semmit. A cél, hogy egy forint sem maradhasson indokolatlanul a pénzintézeteknél, a “lopott holmit vissza kell adni” – fogalmazott.
Az LMP továbbment volna
Schiffer András (LMP) az MSZP-re reagálva azt mondta: “2010 előtt a forint túl volt értékelve, így nem az árfolyamot kell okozni, hanem azokhoz kell fordulni, akik ezt előidézték”. Jelezte: a Kúria döntésével összhangban továbbmentek volna és a tisztességtelenül elmulasztott kamatcsökkentést is indokoltnak tartják visszafizettetni.
Répássy Róbert támogatást kért
Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint látszik az egyetértés, ezért a javaslat elfogadását kérte és jelezte, hogy további lépések következnek.
Országgyűlás plenáris ülése 20140704
Megszavazzák a napirendet a képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. július 4-én. Elöl jobbról Orbán Viktor miniszterelnök, balról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter, mögöttük jobbról Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, balról Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. MTI

Elfogadta a Ház a devizahiteleseket segítő törvényt – 2014. július 4.

Az Országgyűlés elfogadta a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényt a Kúria pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban.
A Ház: 184 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett fogadta el a jogszabályt, amely a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba.
A törvény a devizahitel-szerződések tisztességtelen feltételeinek kiküszöbölésével fenntartja a megkötött szerződéseket. Semmisnek mondja ki az árfolyamrést – az eltérő vételi és eladási árfolyamok alkalmazását -, helyette a folyósított és a törlesztett összeget vagy a devizában megállapított bármilyen költséget, díjat, jutalékot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni.
A pénzügyi intézményeknek a törvény hatályba lépése után kilencven napon belül kell átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét visszamenőleg. Az átszámítás alapján a fogyasztóval külön törvényben meghatározott módon kell elszámolniuk a pénzintézeteknek.
A jogszabály egyes rendelkezései a forinthitelesekre is vonatkoznak, a végtörlesztett hitelszerződésekre azonban nem, és azokra sem, akik kölcsönszerződését az eszközkezelő rendezte.
Az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó rendelkezések ugyanakkor a forint alapú hitel- vagy kölcsönszerződésre, pénzügyi lízingszerződésre is érvényesek.
A törvény elsősorban a pénzügyi intézmények feladatává teszi, hogy az általuk alkalmazott általános szerződési feltételekből kiiktassák a tisztességtelen kikötéseket.
Az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét tartalmazó fogyasztói kölcsönszerződéssel kapcsolatban “vélelmezni kell”, hogy tisztességtelen az annak részét képező, egyoldalú kamatemelést, költségemelést, díjemelést lehetővé tevő szerződéses kikötés, tekintettel arra, hogy nem felel meg a Kúria által is rögzített hét elvnek. Ezek az egyértelmű és érthető megfogalmazás, a tételes meghatározás, az objektivitás, a ténylegesség és arányosság, az átláthatóság, a felmondhatóság, valamint a szimmetria elve.
Az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő szerződéses kikötés semmis, ha a pénzügyi intézmény a törvényben meghatározott határidőn belül nem kezdeményezte a polgári peres eljárás lefolytatását, vagy a bíróság a keresetet elutasítja vagy a pert megszünteti. Ezek a szerződéses pontok akkor nevezhetők tisztességesnek, ha a pénzintézet polgári peres eljárásban bizonyítja, hogy mind a hét elvnek megfelelnek.
A pénzügyi intézményeknek a törvény hatályba lépését követő 30 napon belül meg kell vizsgálniuk a fogyasztói kölcsönszerződés részévé váló azon általános szerződési feltételeket, amelyekben szerepel az egyoldalú szerződésmódosítást lehetőségét tartalmazó kikötés. Az intézményeknek az MNB-hez kell bejelenteniük az ászf-et, és nyilatkozniuk kell arról, hogy az azokban foglalt szerződéses feltételeket tisztességesnek vagy tisztességtelennek tekintik-e.
A törvény lefekteti a bankok által esetlegesen indított polgári peres eljárások szabályait is. A jogszabály a Fővárosi Törvényszéket jelöli ki kizárólagos hatáskörű és illetékességű szervnek.
A bankok nem emelhetik egyoldalúan a fogyasztói kölcsönök kamatait, költségeit és díjait addig, amíg az érintett általános szerződési feltételeik tisztességességét jogerős bírósági döntés meg nem állapítja.
A törvény tartalmazza a folyamatban lévő perek és végrehajtások felfüggesztését is, legkésőbb december 31-éig. A jogszabály a 2004. május 1-jén vagy azt követően és a törvény hatályba lépéséig megkötött hitelszerződésekre vonatkozik.
A meglévő szerződések esetében – akár forint- akár devizahitek – az elévülés csak akkor kezdődhet, ha a szerződést lezárták.
A kabinet kormány várhatóan az Országgyűlés idei, őszi ülésszakán újabb jogalkotási lépéseket tesz: ekkor rögzítik majd az elszámolás végleges szabályait, az egyéb anyagi jogi kérdéseket, valamint a jogkövetkezményeket.
A Kúria június 16-án mondta ki, hogy a devizahiteleknél alkalmazott árfolyamrés tisztességtelen, az árfolyamkockázat tisztességessége azonban csak akkor vizsgálható, ha a pénzintézet nem megfelelő tájékoztatása miatt az átlagos fogyasztó számára a szerződés erre vonatkozó része nem érthető. Az egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége pedig nagyon szigorú feltételekhez kötött.
Fidesz sajtótájékoztató: “A parlament igazságot szolgáltatott a devizahiteleseknek”
A parlament igazságot szolgáltatott a devizahiteleseknek, minden jogtalanul elvett pénzt néhány hónapon belül visszakaphatnak – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken újságíróknak.
A kormánypárti politikus leszögezte: az Országgyűlés pénteki döntése nyomán kamatos kamattal együtt visszajár mindaz, amit elvettek az árfolyamrés formájában, az egyoldalú szerződésmódosítások, kamatemelések formájában. Ezzel helyreállnak a szerződés eredeti feltételei a kamat vonatkozásában – jegyezte meg.
Kifejtette: egy átlagos devizahiteles akár 600 ezer és 1 millió forint közötti összeget is visszakaphat az év vége felé, emellett pedig jelentősen csökkenni fog az az összeg, amit kamatként ki kell fizetniük.
Rogán Antal szavai szerint ezt két másik parlamenti döntés is követni fogja: egyrészt meghatározzák, hogy milyen formában kaphatják vissza az érintettek a pénzösszegeket, másrészt dönteni fognak a devizahitelek forintra váltásáról. Erre a parlament szeptemberi ülésén, a Fidesz évadnyitó frakcióülését követően kerül sor – jelezte a frakcióvezető, hozzátéve: a kormányt addig tárgyalásokra kérték, továbbá arra, hogy tisztázza a Bankszövetséggel a feltételrendszert. A Fidesz képviselőcsoportja egyetlen dolgot kötött ki: a devizahitelek forintosítására ne piaci árfolyamon, hanem az árfolyamkockázat megosztásával, egy kedvezőbb árfolyamon kerüljön sor – emelte ki Rogán Antal.
A fideszes politikus azt mondta: az első jóváírások novemberben lehetnek, miután az első jogerős döntéseket októberre várják. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kérésének megfelelően először a devizahitelesek, majd a forinthitelesek esetében lehet döntés, mert a nyári szünetben csak a devizás ügyeket tárgyalhatja a bíróság. Hozzátette: nagyjából ugyanannyi forinthiteles per várható, mint devizás, s az ő esetükben a jövő év elején lehet döntés.
Kitért arra is: azok, akik kiszabadultak a devizacsapdából, ugyanúgy kérhetik igazukat, mert őket is átverték, de ezt nem az Országgyűlés, hanem a Kúria döntése alapján kérhetik, azaz egyenként vagy csoportosan perelniük kell.
Rogán Antal arról is beszámolt: a parlament döntése minden kamatemelést felfüggesztett, vagyis ha most hirdettek ki ilyet pénzintézetek, az nem következhet be. Ha pedig most lépne hatályba kamatemelés, akkor visszafizetési kötelezettségük van. Nem engedik, hogy a következő 3-4 hónapban – amíg a perek lezárulnak – “újabb bőrt nyúzzanak le az emberekről” – tette világossá a Fidesz frakcióvezetője.
Orbán: “Eljöhet a fair bankok korszaka”
Pilisborosjenő, 2014. július 4. – Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával új időszak nyílhat, eljöhet a fair bankok korszaka.
A kormányfő Pilisborosjenőn – egy gyógyszeripari cég üzemavatóján tartott beszédében – reagált a parlament pénteki döntésére, a devizahiteleseket segítő jogszabály elfogadására.
Orbán Viktor történelmi napnak nevezte a mait, mert – mint fogalmazott – “könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és “előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – kommentálta az Országgyűlés döntését a miniszterelnök.
Elemzők: “A törvény a vártnál nagyobb terhet ró a bankokra”
A devizahitelesek megsegítését célzó első elfogadott törvény a korábbi becslésekhez képest várhatóan nagyobb terhet jelent a bankoknak – vélik az MTI által megkérdezett elemzők.
Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője elmondta: a korábbiakban ismertté vált módon semmis az árfolyamrés, helyette az MNB középárfolyamát kell alkalmazni visszamenőleg. Emellett a törvényi vélelem alapján minden egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen volt 2004. május 1. óta, amely “egyoldalú kamatemelést, költségemelést, díjemelést lehetővé tevő szerződéses kikötés az egyedileg megtárgyalt feltétel kivételével” – tette hozzá.
Az elemző elmondta: a bankok a vélelem ellen bírósághoz fordulhatnak rendkívüli eljárási renddel, kicsinek látszik azonban az esélye, hogy a tisztességtelenség vélelmét megdönthetik bármelyik általános szerződési feltétel és ügylet esetében.
Török Bálint rámutatott: mivel az árfolyamrés semmissége, illetve a tisztességtelenség miatt az adósoknak járó összegek megfizetésének módját, azaz az elszámolásokat egy várhatóan szeptemberre elkészülő törvény szabályozhatja, egyelőre nagyon széles sávban mozognak a becslések, mekkora összeget fognak a hitelnyújtók a hitelfelvevőknek megfizetni vagy jóváírni.
Elmondta: korábban nem volt szó minden devizaalapú hitel bevonásáról, inkább csak a lakáscélú jelzálog hitelekről, valamint a forinthitelekre való kiterjesztésről sem, és a tisztességtelenség bankokra háruló cáfolata is növeli a várható veszteséget. Így 400-500 milliárd forinttól 900 milliárd forintig tartó értékek ismertek eddig a bankszektort érő együttes veszteségről – mutatott rá.
Hangsúlyozta: a devizaalapú hitelek forintosításáról ősszel születhet törvény. A részletek, különösen az átváltási árfolyam nem ismert, de valószínű, hogy (bár a Kúria jogegységi határozata erről nem szólt) nem piaci árfolyam lesz; emiatt a hitelnyújtók további komoly, több 100 milliárd forint veszteséggel szembesülhetnek.
Török Bálint úgy becsülte, hogy az OTP várható vesztesége a kamatrés miatt 20-30 milliárd forint, az egyoldalú módosítások miatt legalább 70-80 milliárd forint lehet; a forintosítás miatt további 70-90 milliárd forint képzelhető el. A becslés frissítésére rövidesen sor kerülhet – tette hozzá.
Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a múlt pénteken benyújtott törvényhez fűzött módosító javaslatok egy részét – így például, hogy a meglévő forint- és devizahitel-szerződések esetében az elévülés csak akkor kezdődhet, ha a szerződést lezárták – már beárazták a befektetők.
A szakértő elmondta, hogy az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés tisztességtelensége miatti visszatérítésekkel kapcsolatos banki veszteségeket ugyancsak beárazták a piacon, azonban a forinthiteleknél az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatos visszatérítések, valamint a devizahitelek esetében az árfolyamkockázat megosztása az először becsültnél több költséget jelent majd a bankok számára.
Kuti Ákos emlékeztetett az osztrák Erste Group csütörtöki bejelentésére, amely szerint a csoport magyar és román érdekeltségeinek gyenge eredményei miatt rekordösszegű, 1,6 milliárd eurós (495,8 milliárd forintos) konszolidált veszteségre számít 2014-ben. Az Erste Group jelentős veszteségekkel számol Magyarországon a devizahiteles csomag miatt, és közlésük szerint részben emiatt emelték meg a tervezett kockázati költségeket.
Az Equilor elemzője szerint jelenleg még nem lehet pontos becslést adni arra, mennyibe kerül majd a bankoknak a devizahiteles mentőcsomag; vannak 400-500, de 900-1000 milliárd forintra vonatkozó becslések is.
Kuti Ákos szerint a következő 1,5-2 hónapban, a további nyitott kérdések rendezéséig nyomás alatt maradnak a bankpapírok.
Bankszövetség: “Méltánytalan a devizahitelesek megsegítését célzó törvény”
A Magyar Bankszövetség méltánytalannak tartja az Országgyűlés által július 4-én elfogadott, a fogyasztói kölcsönszerződésekre vonatkozó, a lakossági hitelezést alapjaiban újraíró törvényt, mert úgy véli, a jogszabály olyan elveket követel meg több mint egy évtizedre visszamenően a szigorú felügyelet alatt álló bankoktól, amelyeket eddig sem a jogalkotó, sem a felügyelő hatóság, sem a bíróságok nem dolgoztak ki, és nem tettek ismertté.
A bankszövetség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében leszögezte, hogy a hitelintézetek mindig az aktuális jogszabályoknak megfelelően nyújtották szolgáltatásukat, amelyet a devizahitelezés elmúlt tizenkét éve során mind jogalkotói, mind bankfelügyeleti szempontból szigorú ellenőrzés és folyamatos jóváhagyás kísért.
A szövetség rámutat: az új jogszabály által érvényesített gyakorlat sérti a jogbiztonságot, elbizonytalanítja a befektetőket. Ez olyan precedens, amely alkalmas arra, hogy megingassa a magánjogi szerződések alapját, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek a társadalomra – teszik hozzá.
Ha a hitelszerződéseket ki lehet vonni a polgári törvénykezés általános elévülési szabályai alól, akkor a továbbiakban bármilyen szerződéstípust, akár az adásvételi-, bérleti- vagy munkaszerződéseket is új szabályok alá lehet helyezni – visszamenőleges hatállyal – érvel a szervezet.
A bankszövetség a jogbiztonság fenntartása érdekében azt reméli, hogy a köztársasági elnök a jogszabályt nem írja alá, hanem elküldi az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra a tartalmi és formai hibák miatt.
A közleményben jelezték: a bankok továbbra is érdekeltek abban, hogy a devizahiteles kérdést minden fél számára megnyugtatóan és igazságosan, a forinthitelesek érdekeit is figyelembe véve rendezze az Országgyűlés. Ehhez a pénzintézetek az általános jogelveken alapuló és a társadalom egészének érdekeit szem előtt tartó jogszabályokat tartanak szükségesnek, amelyek előkészítéséhez felajánlják szakmai támogatásukat és együttműködésüket.
“Az OTP-nek a vártnál többe kerül az elfogadott törvény”
“Az OTP-nek a vártnál többe kerül a devizahiteles törvény, a bank élni kíván perindítási jogával az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltétel tisztességessége bizonyítására” – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján július 4-én.
A tájékoztatás szerint az elfogadott törvény alapján az OTP Csoportnak az árfolyamréssel kapcsolatos visszatérítési kötelezettsége várhatóan mintegy 27 milliárd forint. Figyelembe véve a 2013. év során erre a célra képzett kockázati költséget, az adózás előtti negatív eredményhatás mintegy 25 milliárd forintot érhet el, amit 2014 második negyedévében számolnak el. Ez az összeg mintegy 20 milliárd forinttal magasabb a korábbi várakozásoknál.
“Az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltétellel kapcsolatos perek a bank szerint a devizaalapú hitelek esetében közel 90 milliárd forintot, a forint jelzáloghitelek és fogyasztási hitelek esetében pedig további 20-30 milliárd forintot érinthetnek. A törvény elfogadott változata 40 milliárd forinttal növelte a várt összeget” – tudatta a bank.
MTI

“Döcödve”-de haladó “B”-terv-menekitésre(?)kész repülőgépek Kijevben!

A donbasszi erők a mai nap folyamán igyekeznek “kezdeményezni”! Az alábbi videon egy aknavetős szakasz lepte meg a latorhordát Luhanszk közelében délelőtt.
Igor Sztelkov ma délelőtti bejelentésében megerősitette. A “B”-terv életbe léptetése óta Szaurovka, Szaur Mogilja, Dmitrijevka, Sztyepanovka, és Marjonovka térségében VALÓBAN MINTEGY EZER civilt gyilkolt le Valcman zsoldoshordája.
térA Bal-Rad (egymástól függetlenül) több informátorától is olyan hirhez jutott, miszerint Kijev “Boriszpol” repülőterén rohamtempóban készitenek elő négy darab “VIP”-repülőgépet. Hatalmas a rohanás! Nem tudni még hogy kik akarnak távozni és hová?-de valakiknek sürgős mehetnékjük támadt!
(Tegnapelőtt Moldova kijevi nagykövete Ion Stevile úgy nyilatkozott, hogy több nagykövetség is felkészült az ukrán fővárosból a gyors távozásra, mert tartanak valami “súlyos dologtól”!)
Ha ehhez az értesüléshez még “hozzácsapjuk” a kijevi külügy környékéről származó azon hirt is, miszerint akár két napon belül orosz békefenttartó csapatok léphetnek Donbassz területére, már érthető is, hogy miért a sietség “Boriszpolon”?
A Luhanszki Népköztársaság kormánya ma délelőtt lemondott. A kabinet az új kormány megalakulásáig ügyvivői kormányként működik. A hirt Valerij Bolotov jelentette be ma délelőtt Luhanszkban.
A Donyecktől mintegy húsz kilométerre északnyugatra fekvő Karlivka, valamint Krasznohorivka település irányából ágyúzás hallatszik.
Donyeckben viszont ismét harcok kezdődtek a repülőtér birtoklásáért. Ismert, hogy a város a Felszabaditó Hadsereg ellenőrzése alatt áll, a repülőtéren viszont mintegy 1500-2000 hiéna van bekeritve. Már lassan egy hete, viz nélkül és ürülékben “úszva”
A Luhanszk-régióbeli Metallisztot ugyan MÁR szinte teljesen földig rombolta Kijev zsoldostüzérsége, de azért ma ismet elkezdték lőni a romokat.
Mindenesetre elmondható, hogy a valcmani “B”-terv-ha döcögősen is-de halad Donbasszban!


https://balrad.wordpress.com/2014/07/04/docodve-de-halado-b-terv-menekitesrekesz-repulogepek-kijevben/


Kramatorszk térségében kilenc kerekesszékes mozgássérült embert gyilkolt le Valcman hiénafalkája.
25 mozgássérült áttelepitését segitette (volna) elő a Donbass-Odessza Barátság-hid. A rokkantakat Kramatorszkból autóbusszal akarták éppen Odesszába utaztatni, amikor Kramatorszkon kivülre érve tüzérségi gránátok csapódtak be az út szélén. A busz ekkor megállt, és a mozgássérült utasait bemenekitették egy házba.
Miután mindenki bent volt, egy gránát “telibe találta” az épületet. Kilenc kerekesszékes ember azonnal meghalt. 15 túlélőt-köztük három súlyosan sérültet is-Harkovba menekitettek.
Gyevjatykino falu (Oroszország) mellett, a határsávban készült forgatni az “5-ös Csatorna” televiziós stábja. Vitalij Voronyin és Igor Bobcsinszkij a menekülőkről, és az egyre gyakoribb, és egyre durvább “átlövésekről” akart forgatni, amikor észrevették, hogy figyelik őket ukrán oldalról ukrán katonák, akik két ágyú körül álltak.
gyev
Néhány perccel későb az ágyúkból tüzet nyitottak-egyenesen át-Oroszország irányába. A forgatócsoport mindenét eldobálva menekült. Visszaemlékezéseik szerint legalább nyolc lövést adtak le az ukránok. A lövöldözésre érkezett az orosz határőrszolgálat, amely kimentette őket a veszélyes helyzetből. Csak káromkodtak.
Luhanszkot is ágyúzta ma a latortüzérség. Egy iskolát és a város kórházának onkológiai részlegét érték találatok. Az iskolánál nem történt szekélyi tragédia, a kórháznál viszont két civil meghalt.
Szergej Lavrov orosz, és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter ma délelőtt telefonon hosszan értekeztek a Kelet-Ukrajnában (Donbasszban) kialakult helyzetről. Ezt követően Moszkvában ma délután az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma rendkivül kemény hangvételű állásfoglalásban sorolta fel a Donbasszban elkövetett kijevi bűnöket. Az állásfoglalás végén az orosz külügy FELSZÓLITOTTA A KIJEVI JUNTÁT AZ ERŐSZAKOS, RENGETEG POLGÁRI ÁLDOZATOT KÖVETELŐ TERRORTÁMADÁSOK LEÁLLITÁSÁRA!
(De hogy mennyire komoly lehet a dolog: Prágában ma kora délután a cseh vezérkari főnök Jan Ruzsicsko bejelentette: a cseh hadseregnek elfogyott a lőszere! Nincs! A kormány visszafogta a hadikiadásokat, a rendelkezésre álló fejlesztési pénzeken új fegyvereket szereztünk be-de lőszerre már nem futotta! Úgyhogy sorry-Mr! Nem lövünk! Legalább a csehek igyekeznek “kibújni” kellemetlen dolgok alól!)
A Fekete-tengeren pedig NATO lopózkodás zajlik a mai naptól. amerikai, bulgár, görög, román, és török haditengerészeti egységek erőszakoskodnak arrafelé a mai naptól, valami Breeze-2014″ nevű ocsmányság név alatt. Egészen június 13-ig.
Megtehetik-nemzetközi vizeken.
В Черном море начались учения ЧФ России
De hogy ennél tovább ne lépjenek, az orosz Fekete-tengeri flotta néhány hajója is “elnéz” arrafelé. Alekszander Vityko flottaparancsnok úgy nyilatkozott, hogy dolguk van arrafelé!
haj

https://balrad.wordpress.com/2014/07/04/donbassz-mai-hirei/

Radioaktív szivárgás Izraelben?

Az izraeli hadsereg twitteren figyelmeztetést adott ki, miszerint radioaktív szivárgás történhetett egy kísérleti atomreaktorban, - az üzenet jókora pánikot keltett, mire észrevették és törölték a bejelentést. A Szíriai Elektronikus Hadsereg vállalta magára a támadást, mint kiderült, semmilyen nukleáris szivárgás nem történt, hanem a hackercsoport sorban feltörte az izraeli hadsereg online médiafelületeit és több helyen kiadták az üzenetet.
Csütörtökön sorozatos rakétacsapások érték dél Izrael területét, de a hivatalos nyilatkozatok szerint egyik sem érte el a Dimona kísérleti telepet. A sorozatos rakétacsapásról szóló hírek azonban elegek voltak ahhoz, hogy megalapozzák a radioaktív szivárgásról kiadott hírek hihetőségét.
A Szíriai Elektronikus Hadsereg 2011-ben kezdett nyilvánosan működni. Hivatalosan nem ismerik el a kormánnyal folytatott együttműködést, független csoportként definiálják magukat, mely az ország elleni agresszív beavatkozás hatására, hazafiasságból kezdte meg tevékenységét. 2013-ban több olyan nagy nyugati médiavállalat elleni támadásért is vállalták a felelősséget, mint a New York Times, a Washington Post, a Huffington Post és a Thomson Reuters.
Korábban szintén a SEA tevékenységének köszönhetően került ki az Associated Press hírügynökség Twitter oldalára egy álhír, miszerint Barack Obama halálosan megsebesült egy a Fehér Ház elleni terrortámadásban.

http://www.hidfo.net/2014/07/04/radioaktiv-szivargas-izraelben

Bukóban a “B”-terv?!


Donbasszban tegnap kora este óta “hirtelen viszonylagos csend lett.” Jelen állás szerint bukni látszik Valcman “B”-terve! Legalábbis annak katonai része.
Nézzük az esti-éjszakai történéseket.
Nyikolajevka a földdel egyenlő. A romokat este még tisztes távolból lövöldözte a latortüzérség. Az éjszaka azonban egy teljes tábori üteget megsemmisitettek a donbasszi ellenállók. Éjjel egy órakor ennek a bérgyilkosbandának legalább harminc egyede tért meg teremtőjéhez-milicia segédlettel. A széjjelfutottakra szintén szomorú sors vár majd, ha napközben nem a sajátjaikra bukkannak. Márpedig jó eséllyel találkoznak felbőszült civilekkel és milicistákkal a sűrűn előforduló erdős részeken.
Иллюстрация: uainfo.org
Kramatorszk ostroma szintén lecsendesült, és az ostromgyűrű megritkult. Ehhez természetesen volt “némi köze” a DNR miliciáinak. A közeli Lomjaty és Nyikolajivka felszabaditása nagy mértékben “tehermentesiti” a várost, amelynek repülőterén még mindig vagy 150 lator van szigorú gyűrűben.
Viszont az éjszaka tüzérségi ostrom nélkül telt el, csak távoli gépfegyverropogás hallatszott.
Szeverszk szintén csendes éjszakát tudhat maga mögött. A latorhorda nem tudta megtörni a város védelmét, pedig rengeteget áldoztak rá. Legalább kéttucatnyi nehéztechnika pusztult el, és senki nem tudja megmondani mennyi lator. Szeverszkben tegnap három milicista esett el, és meghalt öt fegyvertelen civil.
Sznyezsnojénál már késő délután menekülésre vette a dolgot a latorhorda. Erre komoly okuk volt, hiszen szinte a semmiből kapták oldalba a tenkjaikból és BTR-jeikből lövöldöző zsoldosbandát a Felszabaditó Hadsereg csapatai. Az első csapásban felrobbant négy tankjuk, és két BTR. Azokban meg bérgyilkosok tartózkodtak. Jelentések szerint a tűzben-füstben ide-oda rohangászó latrok nem jelentettek komolyabb veszélyt a milicistákra. A végelszámolásnál nyolc banditát olvastak össze a mezőn. Hogy a tankokban és a BTR-ekben mennyi veszett oda?-azt nem nézték meg. Viszont itt elesett két milicista, kettő pedig súlyosan megsebesült. Az egész sznyezsnojei akciót tizenöt milicista hajtotta végre.
Luhanszknál, és Rubezsnojénál megszűntek a harcok. Az éjszaka nyugodtan telt.
A határátkelők megszerzésének kisérleteivel kudarcot vallottak a latorhordák. Rengeteg bérgyilkos odaveszett, és hatalmasak a technikai veszteségeik.
Donyeckben tegnap a körbezárt repülőtérre késő délután egy meg nem nevezett tipusú harci gép kisérelt meg leszállást. Füstölt nagyon. Ám a DNR nem számolt be légvédelmének tevékenységéről, igy nem tudni, hogy a gépet találat érte, vagy műszaki hiba?
Valószinűsithető az utóbbi, hiszen légi latortevékenységről Donbasszból tegnap nem érkezett jelentés.
A valcmani “B”-terv látványos eredményei tegnap végre bejárták a világ maintream-médiáit. A közvéleményt sokkoló felvételek és képek talán végre felnyitják a világ-de különösen Ukrajna népének a szemét arra a kegyetlen emberirtásra, amit az USA és a latorszövetségesei által felbujtogatott és apanázsolt kijevi hiénahatalom művel Donbasszban.
crimes-of-the-Ukrainian-army-Eastern-Ukraine-1

rom

Valószinűsithető, hogy a televiziókban sugárzott sokkoló felvételek is közrejátszottak abban, hogy Merkel kancellárasszony és Hollande francia elnök már-már könyörgőre fogta Putyin elnök felé a dolgot: segitsen már tető alá hozni egy béketervet, és vesse latba befolyását a donbasszi ellenállóknál egy fegyvernyugvás érdekében.
Az amerikai külügy ezidáig hallgat. A Donbasszal kapcsolatos többszöri-egyenesen kacagtató hülyeségeket mondó Jane Psaki szóvivő (több esetben az Oroszországba menekülő civileket a FEHÉROROSZORSZÁGI TENGERPARTRA IGYEKVŐ UKRÁN TURISTÁKKÉNT aposztrofálta) most nem látta szükségét a megszólalásnak a szörnyű képek láttán. Valcman udvartartása “pilótahibával” magyarázza az eseményeket. Arról nem szóltak, hogy a már lassan két hónapja zajló donbasszi háborúban az ukrán légierő mindössze NÉGY ALKALOMMAL került bevetésre. (Igaz, ezen a négy harci bevetésen hat harci gépet elvesztettek!) A két hónapja városokat és falvakat rommá lövő latortüzérség munkájának “eredménye” pedig irányzói hiba?
A világ lassan kezd rádöbbenni a Majdan “lényegére”-és a “B”-terv “eredményeire”. Amelyek szorosan összefüggenek! A nyugati világ is kezdi felismerni, hogy félmillió ember Donbasszból talán mégsem  nyaralni ment a belorusz tengerpartra!
Беженцы глазами жителей Западной Украины

http://balrad.wordpress.com/2014/07/04/bukoban-a-b-terv/