2022. szeptember 1., csütörtök

Európa energetikai armageddonja nem Moszkvából, hanem Berlinből és Brüsszelből jön

 

Nem azért, mert az olyan politikusok, mint Scholz vagy Robert Habeck német zöldgazdasági miniszter, illetve Frans Timmermans, az EU Bizottság zöld energiaügyi alelnöke, ostobák vagy tanácstalanok.

Korruptak és tisztességtelenek, talán igen. Pontosan tudják, hogy mit csinálnak. Egy forgatókönyvet olvasnak fel. Mindez része annak az uniós tervnek, amely a bolygó egyik leghatékonyabb ipari koncentrációjának dezindusztrializálására irányul. Ez az ENSZ 2030-ig szóló zöld menetrendje, más néven Klaus Schwab nagy visszaállítása.

Augusztus 22-én a földgáz tőzsdei piaci ára a német THE (Trading Hub Europe) gázközpontban több mint 1000%-kal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt. A legtöbb polgárnak azt mondja a Scholz-rezsim, hogy az ok Putyin és Oroszország ukrajnai háborúja. Az igazság egészen más. Az EU politikusai és a nagy pénzügyi érdekeltségek Oroszországot használják fel arra, hogy elfedjék a Made in Germany és Brüsszel energiaválságot. A következmények nem véletlenek.

Nem azért, mert az olyan politikusok, mint Scholz vagy Robert Habeck német zöldgazdasági miniszter, illetve Frans Timmermans, az EU Bizottság zöld energiaügyi alelnöke, ostobák vagy tudatlanok. Korruptak és tisztességtelenek, talán igen. Pontosan tudják, hogy mit csinálnak. Egy forgatókönyvet olvasnak fel. Mindez része annak az uniós tervnek, amely a bolygó egyik leghatékonyabb ipari koncentrációjának dezindusztrializálására irányul. Ez az ENSZ 2030-ig szóló zöld menetrendje, más néven Klaus Schwab nagy visszaállítása.

Az EU gázpiacának deregulációja

Amit az EU Bizottsága és a németországi és az egész EU-beli kormányminiszterek gondosan eltitkolnak, az az az általuk létrehozott átalakulás, amely a földgáz árának mai meghatározását érinti. Az EU Bizottsága csaknem két évtizeden keresztül az olyan óriásbankok, mint a JP MorganChase vagy a nagy spekulatív fedezeti alapok támogatásával kezdte megteremteni az alapját annak, ami ma a földgázpiac teljes deregulációját jelenti. Ezt az Európai Unió földgázpiacának "liberalizációjaként" hirdették. Ez most azt teszi lehetővé, hogy a hosszú távú szerződések helyett a szabályozatlan, valós idejű, szabadpiaci kereskedés határozza meg az árakat.

Az EU 2010 körül kezdte el szorgalmazni a földgáz árképzési szabályainak radikális megváltoztatását. Ezt megelőzően a legtöbb gázárat a csővezetékes szállításra vonatkozó hosszú távú, rögzített szerződésekben határozták meg. A legnagyobb szállító, az orosz Gazprom a kőolaj árához kötött hosszú távú szerződések alapján szállította a gázt az EU-ba, különösen Németországba. Az elmúlt évekig szinte egyáltalán nem importáltak földgázt LNG-hajókon. Az amerikai törvények 2016-ban bekövetkezett változásával, amely lehetővé tette a hatalmas palagáz-kitermelésből származó LNG exportját, az amerikai gáztermelők megkezdték az LNG-exportterminálok építésének jelentős bővítését. A terminálok megépítése átlagosan 3-5 évet vesz igénybe. Ezzel egyidejűleg Lengyelország, Hollandia és más uniós országok LNG-importterminálok építésébe kezdtek a külföldről érkező LNG fogadására.

 

 

A II. világháborúból a világ vezető olajszállítójaként kikerülve az angol-amerikai olajipari óriások, akkori nevükön a Hét Nővér, globális olajár-monopóliumot hoztak létre. Ahogy Henry Kissinger az 1970-es évek olajsokkjai idején megjegyezte: "Irányítsd az olajat, és egész nemzeteket irányítasz". Az 1980-as évektől kezdve a Wall Street-i bankok a Goldman Sachs vezetésével új piacot hoztak létre a "papírolaj", vagyis a jövőbeli olajhordók határidős és származékos kereskedelme terén. Ez a spekulatív nyereségek hatalmas kaszinóját hozta létre, amelyet egy maroknyi óriásbank irányított New Yorkban és a londoni Cityben.

Ugyanezek a hatalmas pénzügyi érdekeltségek évek óta azon dolgoznak, hogy egy hasonló globalizált "papírgáz" határidős piacot hozzanak létre, amelyet ők irányíthatnak. Az EU Bizottsága és a gazdaság 2050-ig történő "dekarbonizálását" célzó Green Deal-programja, amely az olaj, a gáz és a szén tüzelőanyagok kiiktatását célozza, biztosította az ideális csapdát, amely 2021 óta az uniós gázárak robbanásszerű megugrását eredményezte. Ennek az "egységes" piaci ellenőrzésnek a megteremtése érdekében az EU-t a globalista érdekek lobbizták, hogy drákói és de facto törvénytelen szabálymódosításokat kényszerítsenek a Gazpromra, hogy az EU-ban található különböző gázelosztó vezetékhálózatok orosz tulajdonosát rákényszerítsék, hogy nyissa meg azokat a versenytárs gáz előtt.

A brüsszeli EU-politikát irányító nagybankok és energiaipari érdekeltségek az általuk nem ellenőrzött orosz vezetékes gáz hosszú távú, stabil áraival párhuzamosan új, független árrendszert hoztak létre.

2019-re a brüsszeli EU-bizottság bürokratikus energiaügyi irányelveinek sorozata lehetővé tette, hogy a teljesen deregulált gázpiaci kereskedelem de facto meghatározza a földgáz árát az EU-ban, annak ellenére, hogy Oroszország még mindig messze a legnagyobb gázimportforrás. Számos uniós országban virtuális kereskedelmi "csomópontok" jöttek létre a határidős gázszerződések kereskedelmére. 2020-ra a holland TTF (Title Transfer Facility) lett az uniós gáz domináns kereskedési központja, az úgynevezett uniós gáz benchmark. Nevezetesen a TTF a határidős gázszerződések kereskedelmének virtuális platformja a bankok és más pénzügyi befektetők közötti, "Over-The-Counter" kereskedésekben. Ez azt jelenti, hogy de facto szabályozatlan, kívül esik minden szabályozott tőzsdén. Ez kritikus fontosságú ahhoz, hogy megértsük, milyen játékot űznek ma az EU-ban.

 

 

Algériából Közép-Európába: A NATO gázvezetéket tervez Spanyolországból Németországba - jelentések

2021-ben az EU-ba irányuló földgázimportnak csupán 20%-a volt LNG-gáz, amelynek árát nagyrészt a TTF hubon, az EU de facto gáz benchmarkján, a holland kormány tulajdonában lévő határidős ügyletek határozták meg, ugyanannak a kormánynak, amelyik tönkreteszi a farmjait egy csalárd nitrogénszennyezési követelés miatt. Az európai gázimport legnagyobb hányada az orosz Gazpromtól származott, amely 2021-ben az uniós import több mint 40%-át szállította. Ez a gáz hosszú távú csővezetéki szerződéseken keresztül érkezett, amelyek ára jóval alacsonyabb volt, mint a mai TTF spekulációs ára. Az EU tagállamai 2021-ben becslések szerint mintegy 30 milliárd dollárral több büntetőköltséget fizettek a földgázért, mintha a Gazprom olajindexált árazásánál maradtak volna. A bankok imádták ezt. Az amerikai ipar és a fogyasztók nem. Csak az orosz gázpiac EU-n belüli tönkretételével tudták a pénzügyi érdekek és a Green Deal hívei megteremteni az LNG-piac feletti ellenőrzésüket.

Az EU gázvezetékeinek lezárása

Az új gáznagykereskedelmi piac teljes uniós támogatásával Brüsszel, Németország és a NATO szisztematikusan elkezdte lezárni az EU-ba irányuló stabil, hosszú távú gázvezetékeket.

Miután 2021 augusztusában megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Marokkóval a vitatott területek miatt, Algéria bejelentette, hogy az 1996-ban indított Maghreb-Európa (MGE) gázvezeték 2021. október 31-én, a vonatkozó megállapodás lejártával megszűnik.

2021 szeptemberében a Gazprom befejezte a több milliárd dolláros, tenger alatti Északi Áramlat 2 gázvezetéket Oroszországból a Balti-tengeren keresztül Észak-Németországba. Ez megduplázná az Északi Áramlat 1 kapacitását évi 110 milliárd köbméterre, és lehetővé tenné a Gazprom számára, hogy függetlenítse magát az Ukrajnán keresztül haladó Szojuz gázvezetékén keresztül történő gázszállítások zavarásától. A Biden-adminisztráció által támogatott EU-bizottság bürokratikus szabotázzsal akadályozta a vezeték megnyitását, végül Scholz német kancellár február 22-én szankciókat rendelt el a vezetékkel szemben a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság orosz elismerése miatt. Az azóta egyre súlyosbodó gázválság miatt a német kormány annak ellenére megtagadta az Északi Áramlat 2 megnyitását, hogy az már elkészült.

Majd 2022. május 12-én, bár a Gazprom gázszállításai az Ukrajnán átvezető Szojuz gázvezetékre a konfliktus közel három hónapja alatt, Oroszország ukrajnai katonai műveletei ellenére zavartalanul zajlottak, a NATO által ellenőrzött kijevi Zelenszkij-rezsim lezárta a Luganszkon átvezető egyik fő orosz gázvezetéket, amely mind Ukrajnába, mind az uniós államokba orosz gázt vezetett, kijelentve, hogy mindaddig zárva marad, amíg Kijev nem szerzi meg a teljes ellenőrzést a két donbásszi köztársaságon keresztül futó vezetékrendszer felett. Az ukrajnai Szojuz vezetéknek ez a szakasza a Szojuzon keresztül az EU-ba irányuló gáz egyharmadát vágta el. Ez bizonyára nem segített az EU gazdaságának, miközben Kijev ugyanezektől a NATO-országoktól könyörgött további fegyverekért. A Szojuz 1980-ban nyílt meg a Szovjetunió idején, és az orenburgi gázmezőről hozott gázt.

Ezután jött a Jamal orosz gázvezeték Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül Németországba. 2021 decemberében, két hónappal az ukrajnai konfliktus előtt a lengyel kormány lezárta a vezeték lengyelországi részét, és ezzel a Gazprom gázszállítást alacsony áron leállította Németországba és Lengyelországba is. Ehelyett a lengyel gázipari vállalatok a Jamal vezeték lengyel-német szakaszán keresztül, fordított áramlásban, magasabb áron vásároltak orosz gázt a német gázipari vállalatok tárolóiban. A német gázipari vállalatok hosszú távú szerződéssel nagyon alacsony szerződéses áron jutottak orosz gázhoz, és hatalmas haszonnal adták tovább Lengyelországnak. Ezt az őrültséget Habeck zöld gazdasági miniszter és Scholz kancellár, valamint a német média szándékosan lekicsinyelte, holott ez még magasabbra kényszerítette a német gázárakat és súlyosbította a német gázválságot. A lengyel kormány nem volt hajlandó megújítani az Oroszországgal kötött gázszerződését, és ehelyett a szabad piacon vásárolja a gázt, jóval magasabb áron. Ennek eredményeként nem áramlik több orosz gáz Németországba a Jamalon keresztül.

 

 

Végül az Északi Áramlat 1 tenger alatti gázvezetéken keresztül történő gázszállítás egy Siemens gyártmányú gázturbina szükséges javítása miatt megszakadt. A turbinát a Siemens egy speciális kanadai létesítményébe küldték, ahol az oroszellenes Trudeau-rezsim hónapokig fogva tartotta, mielőtt a német kormány kérésére végül kiadta. Mégis szándékosan megtagadták a szállítást az orosz tulajdonosának, hanem a németországi Siemensnek, ahol most is áll, mivel a német és a kanadai kormány nem hajlandó jogilag kötelező szankciómentességet adni az Oroszországba történő szállításhoz. Ezáltal a Gazprom gázszállítása az Északi Áramlat-1-en keresztül szintén drámaian, a normális 20%-ára csökken.

2020 januárjában a Gazprom megkezdte a TurkStream gázvezeték Törökországon keresztül Bulgáriába és Magyarországra történő gázszállítását. 2022 márciusában Bulgária egyoldalúan, a NATO támogatásával, leállította a TurkStream gázszállításait. Ezzel szemben a magyar Orbán Viktor biztosította a TurkStream gázszolgáltatás folytatását Oroszországgal. Ennek eredményeként ma Magyarországnak nincs energiaválsága, és nagyon alacsony, szerződésben rögzített áron importál orosz vezetékes gázt.

Azáltal, hogy a holland TTP-n keresztül a gázspekulánsok szisztematikusan szankcionálták vagy lezárták a hosszú távú, alacsony költségű gázvezetékekből az EU-ba irányuló gázszállításokat, képesek voltak a világ minden zavart vagy energiadöbbenetet - legyen szó akár a rekord szárazságról Kínában vagy az ukrajnai konfliktusról, akár az USA exportkorlátozásáról - arra használni, hogy az EU nagykereskedelmi gázárait minden határon túlra licitálják. Augusztus közepén a TTP határidős ára 1000%-kal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt, és naponta emelkedett.

A német legmagasabb árőrület

A szándékos energia- és villamosenergia-árszabotázs még abszurdabbá válik. Augusztus 28-án Christian Lindner német pénzügyminiszter, a kabinet egyetlen liberális párti (FDP) tagja felfedte, hogy a bonyolult uniós villamosenergia-piaci reformintézkedések átláthatatlan feltételei szerint a nap- vagy szélerőművekből származó villamos energia termelői automatikusan ugyanazt az árat kapják a "megújuló" villamos energiáért, amelyet a hálózat számára az áramszolgáltatóknak adnak el, mint a legmagasabb költségű, azaz a földgázért!

Lindner a német energiatörvény "sürgős" módosítására szólított fel a különböző piacok szétválasztása érdekében. A fanatikus zöld gazdasági miniszter, Robert Habeck azonnal válaszolt, hogy "keményen dolgozunk egy új piaci modell megtalálásán", de figyelmeztetett, hogy a kormánynak vigyáznia kell, hogy ne avatkozzon be túlságosan: "Működő piacokra van szükségünk, ugyanakkor meg kell határoznunk a megfelelő szabályokat, hogy a piaci pozíciókkal ne lehessen visszaélni".

Habeck valójában mindent megtesz a zöld menetrend kiépítéséért, és a gáz, az olaj és az atomenergia - jelenleg az egyetlen megbízható energiaforrás - kiiktatásáért. Nem hajlandó megfontolni három, egy évvel ezelőtt bezárt atomerőmű újranyitását, és nem hajlandó újragondolni a maradék három decemberi bezárását sem. Miközben egy Bloomberg-interjúban kijelentette, hogy "nem fogom ideológiailag megközelíteni ezt a kérdést", a következő lélegzetvételben kijelentette: "Az atomenergia nem a megoldás, hanem a probléma". Habeck és Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának elnöke is többször kijelentette, hogy a megbízhatatlan szél- és napenergia-beruházások növelése a válasz a gázárválságra, amelyet az ő politikájuk szándékosan idézett elő. Az Európában zajló öngyilkos energiaválság minden tekintetben "Made in Germany", nem pedig Oroszországban.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/europa-energetikai-armageddonja-nem-moszkvabol-hanem-berlinbol-es-brusszelbol-jon

Hetényi Balázs: Nem az orosz gazdaság roppant össze, hanem a nyugat-európai került válságba – Hírmagyarázat

 

Az egyik nagy kérdés amellyel újabban sokat foglalkozik a média, konkrétan az orosz-ukrán konfliktus összefüggésében, az a világgazdaság alakulása.  Mint ismeretes, a nyugati hatalmak háborúja Oroszország ellen nem merül ki az ukrán rezsimnek szállított fegyversegélyekben, hanem február 24 óta kemény gazdasági szankciókat vezettek be Oroszország ellen. Az EU jelentősen korlátozta az orosz energiahordozók behozatalát, letiltották Oroszországot a SWIFT rendszerről, sok cég kivonult Oroszországból.  Az embargó célja Oroszország gazdasági összeroppantása volt, ami nem következett be, részben azért, mert sok ország nem volt hajlandó arra, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz, de inkább azért, mert az orosz gazdaság jóval több lábon áll mint azt a nyugati szakértők hitték.

Érdekes, hogy a szankciók működésének megítélése a nyugati politikai elit körében is ellentmondásos.  Az amerikai elitegyetem, a Yale kutatói szerint a szankciók bénítják az orosz gazdaságot.  A szerzők szerint a szankciók minden szinten csapást mértek az orosz gazdaságra.  Sonnenfeld és csapata visszautasítanak minden olyan nézőpontot amely ezt az álláspontot megkérdőjelezi,s azt követelik, hogy a Nyugat továbbra is egységesen lépjen fel Oroszország ellen.  A cikket több nyugati szellemi műhely is átvette, köztük a German Institute for International and Security Affairs. (Hivatkozott rá az index.hu is.)

Még egy hónap sem telt azóta, amióta az említett tanulmányon megszáradt a tinta, az Economist máris aggódik, hogy a gazdasági szankciók nem érik el a kívánt hatásukat.  Ugyan Oroszország gazdasága az előrejelzések szerint zsugorodni fog, de a zsugorodás csak 6 százalékos lesz, jóval kisebb a remélt 15 százaléknál, továbbá a megemelkedett energiahordozóárak miatt Oroszországnak 265 milliárd dolláros többlete keletkezett, amekkorával rajta kívül csak Kína büszkélkedhet.  A rubel erősebb mint a háború előtt.

A szankciók eddig sokkal jobban sújtották Európát, mint Oroszországot.  Bár ezt az európai vezetés nem ismeri be nyíltan, legújabb nyilatkozataikból kiérződik, ha az ember olvasni tud a sorok között.  Josep Borrel az EU külpolitikai biztosa szerint az európai embereknek fel kell keszülniük arra, hogy a gazdasági helyzet nagyon nehézzé válik, de Borrel ragaszkodik a szankciópolitika folytatásához, és az “európai egységhez”.  Szerinte “az európai embereknek viselniük kell a következményeket”.  A megajachtos nyaralásából, visszatért Emmanuel Macron francia elnök közölte, hogy a Franciaországban “vége a szüretnek,” a francia népnek “áldozatot kell hoznia”.  A belga energiaügyi miniszter is csatlakozott a nyilatkozatcunamihoz. Szerinte Európának a következő öt-tíz évben viselnie kell a nehézségeket.  A spanyol honvédelmi miniszter is hasonlóképpen nyilatkozott.

Az európai elit figyelmezteti az európai embereket arra, hogy mi jön.  Hogy vége az európai prosperitásnak, ami előszőr az energiahordozók áraiban fog megmutatkozni, de további gazdasági nehézségekkel is számolni lehet.  Érdekes, hogy mindenki adottként kezeli a helyzetet, senki sem tesz fel kérdést.  Racionális ez a szankciópolitika?  Igazán ezt akarják az európai polgárok?  Az EU évtizedekig azzal reklámozta magát, hogy ő az európai prosperitás záloga.  Ugyan az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, a gazdasági előrejelzések ott is hasonlóak.

Az orosz beavatkozás kezdetén az európai vezetők nagyrésze büszkén állította, hogy a szankciók működni fognak, és Oroszország gazdasága össze fog roppanni, e helyett az európai gazdaságok állnak komoly válság előtt.  Az orosz gazdaság átvészelte a szankciókat: Oroszországban az árak csökkennek, a termelés növekszik, Moszkvában az élet semmit sem változott, az emberek éttermekbe és fesztiválokra járnak.  Az életszínvonal és a termelés Oroszországban emelkedik, Európában viszont csökken.

Azon kívül, hogy az európai vezetők az “egység” szükségességét hangoztatják, semmilyen konkrét tervvel nem álltak elő, hogyan fogják kezelni a gazdasági nehézségeket.  A problémák kezelése helyett azt tartják fontosnak, hogy ne adják fel a harcot a “gonosz Putyin” ellen.

Németország, Európa vezető gazdasága, több helyről próbálta pótolni azt az energiahordozó kiesést amelyet a szankciós politika okozott.  Sem Szaúd-Arábia, sem Katar, sem Kanada, sem az USA nem sietett a segítségére.  Habeck és von der Leyen ígérete, amelyet néhány hónapja tettek, hogy a kiesést pótolni fogják más forrásokból, nem teljesült.  A helyzet külön pikantériája, hogy Németország és Oroszország között felépült egy gázvezeték, az Északi Áramlat 2, amelyen keresztül nagyon könnyen gázhoz juthatna Németország, de a szankciók ezt lehetetlenné tették.

Az orosz beavatkozás óta Németországban csak olyan intézkedések születtek, amelyek a tüneteket hívatottak kezelni a problémák forrása helyett.  Az uralkodó pártok rohamosan veszítenek népszerűségükből, igaz ez az SPD-re és a Zöldekre is.  Az egyetlen párt amely valamelyest erősödött az az AfD. Megerősítették a rendőrséget, ha esetleg zavargások lesznek az elszegényedés miatt, és erősítették a cenzúrát az olyan hírforrásokkal szemben amelyek hajlandóak lennének megkongatni a vészharangot, vagy amelyek nem hajlandóak a “gonosz Putyin” narratívát terjeszteni.  Európában most tárgyalnak az orosz turisták kitiltásáról.  Németországban pedig felmerült, hogy betiltják a Winnetout.   Az európai elit az elhibázott gazdaságpolitika okozta nehézségeket politikai elnyomással szeretné kezelni.

Németország jövője, ha így haladnak a dolgok, az “ipartalanítás” lesz.  Mivel az energiahordozók kiesése megbénítja a német ipart, leáll a termelés, a gyárak bezárnak, az emberek elvesztik majd az állásukat.  Németországnak, Európa gazdasági motorjának, a jövőben külkereskedelmi hiánya lesz.  Az “ipartalanított” Németország egyik lehetősége, hogy gazdaságmodellt változtat, és az ipart szolgáltatásokkal helyettesíti, például pénzügyi “termékekkel”.  Egy ilyen lépés viszont komoly kockázatokat hord magába, és ha a német hitel és bankrendszer összeomlik, az egész Európára názve súlyos következményekkel járhat.  Az Egyesült Királyság gazdasági lehetőségei sem jobbak, mert olyan energiaárak mellett amelyeket az előrejelzők jósolnak, nem lehet ipari termelést fenntartani.   Az EU többi vezető gazdaságában, Franciaroszágban és Olaszországban is hivatalosan elismerik már, hogy beköszöntött a recesszió.

Ugyan Nyugaton sokszor hallani, hogy Oroszország “csak egy benzinkút”, valójában Oroszország gazdasága igen strapabíró a szankciókkal szemben.  Oroszország vásárlóerő paritásban (PPP) kifejezett nemzeti összterméke a hatodik a világon, és egyes források szerint már most sem sokkal marad el Németországétól.  A jelenlegi trendek alapján igen nagy az esély arra, hogy Európa vezető gazdasága nemsokára Oroszország lesz.

Írta: Hetényi Balázs

Források:

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4167193

https://www.economist.com/leaders/2022/08/25/are-sanctions-working

https://www.globalresearch.ca/eu-controlled-demolition/5791320

https://www.reuters.com/world/europe/macron-warns-french-sacrifices-will-be-needed-tough-winter-looms-2022-08-24/

https://www.theguardian.com/world/2022/jul/30/people-are-turning-off-muscovites-put-the-war-aside-and-enjoy-summer

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

A nyugati egyetemek bevallott és hirdetett célja a Nyugat elpusztítása

 

A nyugati egyetemek olyan kurzusra rögzültek, amely megtagadja a fehér diákoktól a nyugati kultúra irodalmának, művészetének és vívmányainak megismerését, és csak az állítólagos rasszizmusra és a "fehérségnek" tulajdonított gonoszságok gyűjteményére összpontosít, miközben más népek kultúráját és irodalmát tanítja a diákoknak.

Ahogy a brit Telegraph címlapja fogalmaz: "Az egyetemek elhagyják Chaucert és Shakespeare-t, ahogy a 'dekolonizáció' gyökeret ereszt. Számos brit egyetem igyekezett felszabadítani a kurzusaikat a "fehér, nyugati és eurocentrikus" tudástól"

A "tananyag dekolonizációja" azt jelenti, hogy derakcinálni, eltávolítani a fehér etnikumokat a kultúrájukból. Más szóval, a nyugati civilizáció feloldását. Ez ma már az egyetemi oktatás fő funkciója. A fehér diákokat el kell szigetelni az örökségüktől azáltal, hogy visszatartják az arról való tudást, így a fehér népek önismeret nélkül maradnak. A "fehérség" elűzésével tudatlanságban tartva örökségüket, csak mások kultúráját fogják tanítani nekik. Más szóval, ez a kulturális népirtás választott politikája a derakcináción keresztül.

Mi a célja akkor a nemzetbiztonságnak, a védelmi minisztériumoknak, a titkosszolgálatoknak? Miközben az egyetemek azon dolgoznak, hogy lerombolják egy nép önmagáról alkotott elképzelését, a derazinált emberek mire emelkednek fel, hogy megvédjék magukat?

A nyugati világ ellenségei a saját egyetemei, nem pedig az idegen hatalmak.

A Telegram beszámolójából:

William Shakespeare szonettjei mostantól ritkábban szerepelnek a brit egyetemi tantervekben

Az idén ősszel az egyetemre érkező diákok sajátos módon nélkülözve találhatják moduljaikban Geoffrey Chaucer, Jane Austen vagy Shakespeare szonettjeit.

 

 

Ez a saját érdekükben történik, a számos brit egyetem szerint, amelyek arra törekedtek, hogy "dekolonizálják a tantervet" és felszabadítsák a kurzusokat a "fehér, nyugati és eurocentrikus" tudás egyenlőtlenségei alól.

A látszólag sok egyetemi tanszéken elfogadott szillogizmus így hangzik: A gyarmatosítás olyan gonoszság, amely ellen fel kell lépni, ezért a nyugati tudás ellen fel kell lépni.

E nézet szerint az akadémikusoknak meg kell változtatniuk a tanterveket - a megalitikus "tudást" pluralista "ismeretekkel" kell felváltani, és az "eurocentrikus" kánont egy sokszínűbb kánonnal kell felváltani.

A "gyarmati örökség" kezelése

A nézetet a The Telegraph által látott Royal Veterinary College egyik dokumentumában lehet összefoglalni, amely szerint: "Az oktatásban használt tudás a nyugati vagy globális-északi narratíván alapul, amelyet következetesen intellektuálisan és kulturálisan felsőbbrendűnek tekintenek, és amelyet más globális tudásforrások és kultúrák kizárásával tartanak fenn.

"A nyugati gyarmatosítás tette ezt lehetővé, és a gyarmati örökség az oktatásban is megmaradt."

Számos intézmény munkatársai azzal érveltek, hogy ez a diákok javát szolgálja, azzal a céllal, hogy a fehér és az etnikai kisebbségi háttérrel rendelkező diákok közötti átlageredménybeli különbséget kezeljék.

Ez az "eredményességi szakadék" központi szerepet játszik az intézmények aggodalmaiban, amelyek buzgón dekolonizálják a kurzusaikat, és úgy tűnik, az ezt a munkát folytató akadémikusok úgy vélik, hogy a kurzusok fehér és nyugati irányból történő elmozdítása fogja megszüntetni a szakadékot.

 

 

A dekolonizációt szükségesnek tartják az osztályzatok növeléséhez, és ahogy az egyik intézményben egy levélben tájékoztatták a személyzetet, az akadémikusoknak el kell hagyniuk a hagyományosan a "WEIRD (nyugati, művelt, iparosodott, gazdag és demokratikus)" által tisztelt anyagokat.

Frank Furedi professzor, a Kent Egyetem oktatási szakértője így fogalmazott: "Feltételezik, hogy a befogadó pedagógia segít a diákoknak önbizalmat szerezni azáltal, hogy olyan anyagot tanítanak, amely releváns az életük szempontjából".

Azt állította, hogy a relevanciára való törekvés azt jelenti, hogy a kihívások helyett a biztonságosan ismerős dolgokat tanítják a diákoknak, és a professzorok gyakran olyan anyagot kínálnak a tanulóknak, amelyet "az azonos identitású csoporthoz tartozó emberek" kényelmesen készítettek.

Ennek a pedagógiai filozófiának a hatásait számos egyetemen láthattuk, köztük a Stirlingben, ahol a The Telegraph szerint Jane Austent eltávolították az egyik angol modulból, és helyette az afroamerikai szerzőt, Toni Morrisont választották, azzal a céllal, hogy "dekolonizálják" a tananyagot.

A Leicesteri Egyetem, hasonlóan a "dekolonizáció" érdekében, eltávolította Chaucert a középkori irodalom tantárgyból, a Salford pedig úgy döntött, hogy nem értékeli többé a diákokat a "fehér nyugati" szonettformából.

"Gyarmatosító" zenei notáció

A kérdés nem csak irodalmi jellegű. Oxfordban az egyik professzor a "kolonialista" zenei notáció tanítását kifogásolta, Cambridge-ben pedig a "fül dekolonizációját" célzó modul célja a klasszikus zene és annak a "neoliberális hatalmi rendszerekhez" való kapcsolódásának dekonstruálása. A Birminghami Királyi Konzervatóriumban Beethoven helyett a "fekete Mozart" Chevalier de Saint-Georges-t használják a szonáták tanítására.

A művészeti és bölcsészettudományoktól távolabb a Durham Egyetem a "majdnem teljesen (vagy akár teljesen) fehér" matematikával próbál foglalkozni, a Királyi Állatorvosi Főiskola pedig saját dekolonizációs programot folytat.

 

 

Ezeknek a tantárgyaknak, még a (vélhetően egyetemes) objektivitásban gyökerező tudományos diszciplínáknak is az a közös bűnössége, hogy a privilegizált "nyugati tudás" részét képezik.
A belső dokumentumok szerint a Solent oktatói a következőkre összpontosítanak: "A fehér, nyugati és eurocentrikus tárgyi tudás dekoncentrálása, és ehelyett a globális, sokszínű és marginalizált perspektívákból való merítés".

A Salford egy dekolonizációs útmutatóban figyelmeztet a "nyugati tudásforrások" előtérbe helyezésére, amikor a hallgatóknak "alternatív tudásrendszereik" lehetnek.

A Winchester megosztott egy, a dekolonizációról szóló útmutatót, amely arra ösztönzi az akadémikusokat, hogy "a tudásgenerálás nyugati dominanciájú rendszerét ne helyezzék a középpontba". Hasonlóképpen az Astonban is folynak erőfeszítések az "eurocentrikus filozófiák és narratívák, valamint ezek pedagógiára gyakorolt hatásainak" kezelésére.

A tantervek "fehérségének" problémái

Az Abertay pszichológia tanszéke a "dekolonizációról" szóló frissítésében megjegyzi, hogy a tudományágban nincs reprezentáció, mivel "a pszichológiai tudományok nagy részét a korai években fehér férfiak végezték". A tantervi "fehérség" problémáját a Liverpool John Moores egyetemen is felvetették, ahol az angol tanszék megállapította annak szükségességét, hogy "a fehérség kimondatlan hatalmát meg kell vizsgálni és meg kell kérdőjelezni az alaptantervben".

Az Oxbridge-en is fennáll a minta. A cambridge-i hallgatóknak azt mondták, hogy a klasszikus zene kánonja "birodalmi jelenségnek" tekinthető, Oxfordban pedig a klasszikus "fehér hegemónia" miatt aggódnak.

Sok intézmény hangsúlyozza, hogy a tanításnak mindig tartalmaznia kell a dekolonizáció eszméit: A St Andrew's történelmi kurzusain a személyzet biztosítja, hogy "befogadó és antikolonialista gyakorlatokat" kövessenek, az Edinburgh Napier munkatársai pedig "mind a gyarmati nézeteket, mind a nyugati hegemóniákat megkérdőjelezik a felsőoktatáson belül".

A belső sokszínűségért felelős vezetők sok esetben támogatják ezt a fajta nézetet, és maguk az intézmények is professzionalizálták a sokszínűségért való hittérítést. A londoni SOAS Egyetem például kidolgozta saját, gyakran megosztott "eszköztárát" a dekolonizációra, amely óva int a "nyugatiassággal" vagy "fehérséggel" teli kurzusoktól.

A Kingston is kidolgozott egy hasonló eszköztárat, míg néhány egyetem lehetővé tette a hallgatók számára, hogy egyszerűen megmondják az oktatóknak, hogy mit kellene tanulniuk a diplomájuk során.

 

 

Távolról sem magától értetődő a nagyközönség számára

A belső dokumentumok szerint e megközelítés eredendő erénye számos tanszéken megkérdőjelezhetetlen, bár a nagyközönség számára a nyugati tudás újraértékelésének erényei korántsem magától értetődőek.

A belső politika azonban azt állítja, hogy ezzel a fehér és az etnikai kisebbségi háttérrel rendelkező hallgatók átlagpontszámai közötti különbséget akarják kezelni. A londoni SOAS Egyetem adatai szerint 2019-ben 13 százalékos volt a különbség a 2:1-es vagy első osztályú diplomát szerzett fehér diákok és a fekete, ázsiai és etnikai kisebbségi diákok között.
A birminghami Aston belső feljegyzéseiben azt állította, hogy dekolonizációs munkája "közvetlenül tájékoztatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek az eredményességi szakadékot kezelik".

A Salford, amely a dekolonizáció érdekében elhagyta a szonetteket egy kreatív írás kurzusról, belső üzeneteiben hangsúlyozta, hogy: "Az inkluzív tantervek tükrözik és figyelembe veszik a sokszínű társadalmat és a legkülönbözőbb hátterű diákok tanulási igényeit".

A Leicester a dekolonizációs munkáját "a faji díjkülönbségre adott válaszként" említette, míg az Aberdeeni Egyetem "dekolonizációs irányítócsoportja" a teljesítménykülönbség kezelését nevezte meg kulcsfontosságú kérdésként.

A Kingston dekolonizációs eszköztárának elsődleges célja "az összes hallgató tapasztalatainak, készségeinek és teljesítményének javítása", a Surrey pedig, amely a kurzusait a "WEIRD" ismeretekről irányította el, ezt a "fekete bőrű hallgatók díjazási szakadékának megszüntetése" biztosításával összefüggésben tette.

Canterburyben a "sokszínű és befogadó" tantervre való törekvés célja a teljesítménybeli szakadék megszüntetése; az Oxford Brookes ugyanennek az eredménynek az elérése érdekében dekolonizációt hajtott végre. Ez a célkitűzés az egész akadémiai életben megismétlődik.

A SOAS dekolonizációs eszköztára, amelyet számos brit intézmény átvett, világossá teszi, hogy minden, ami nyugati, gyarmati és fehér, az osztályzatok közötti szakadék megszüntetésével összefüggésben kerül kezelésre.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/a-nyugati-egyetemek-bevallott-es-hirdetett-celja-a-nyugat-elpusztitasa

Dr. Michael Yeadon: A legfontosabb üzenet, amit valaha írtam

 

Az Egyesült Királyság kormányának hivatali visszaéléseiről szóló, nagyszerű leleplezés adta az indítékot.

Kedves mindenki, aki idegesen néz körül, és azt kérdezi: "Mi a fene folyik itt?".

Remélem, ez nem túl ellentmondásos. Biztosan ijesztő, de úgy gondolom, hogy még mindig a katasztrófa jó oldalán állunk, és ha elég sokan tudatosítjuk, hogy mi történik itt és mindenhol a demokratikus világban, akkor helyre tudjuk hozni a helyzetet. Már tényleg nincs sok időnk. Úgy vélem, hogy a dolgok valószínűleg visszafordíthatatlanul megváltoznak a következő télen. Ezért ez a sürgős és szokatlan kérés.

Minden, ami történt és történik, sokkal egyszerűbbé válik, és mindennek csak akkor van értelme, ha kényszerítjük magunkat arra, hogy a lehetetlent gondoljuk.

Ha kísérletképpen elfogadjuk azt az álláspontot, hogy a kormányunk aktívan azon dolgozik, hogy kárt tegyen bennünk, hogy lebontsa a modern társadalmat és leigázzon minden embert egy digitálisan irányított totalitárius világban, akkor minden összeáll. Semmi sem felesleges.

Még ha az azonnali reakciód az is, hogy ez abszurd, kérlek, próbáld ki egy napig.

Arra kérem továbbá, hogy fogadják el azt a kísérleti álláspontot, hogy a média, amelyet mindössze hat globális vállalat irányít, amelyek mindannyian egyetlen globális szervezettel szövetkeznek, amelyről már mindannyian hallottak, könyörtelenül hazudik Önöknek, és ezt teszi már több mint 2,5 éve. Ugyanez vonatkozik az internetre is, amelyet kevesebb globális vállalat irányít, amelyek szintén mind ugyanannak a globális szervezetnek a szövetségesei.

Mert biztos vagyok benne, hogy ez igaz. Biztos vagyok benne, mert az egész egy vírussal kapcsolatos tudományos csalással kezdődött, amit egy könyörtelen félelemkampánnyal egészítettek ki, olyan intézkedéseket vezettek be, amelyekről tudták, hogy haszontalanok, amelyek tönkretették a gazdaságot és szétzúzták a civil társadalmat, majd a legtöbbeket arra kényszerítették, hogy elfogadják a haszontalan, szükségtelen, hatástalan és szándékosan veszélyes injekciókat. Nyilvánvaló, hogy ez egy visszataszító bűncselekmény. Ilyesmi még soha nem történt.

41 évet töltöttem az élettudományok területén a képzéstől a sikeres biotechnológiai vezérigazgatóságig, és a Pfizer légzőszervi egységének világméretű kutatási vezetője és alelnöke voltam (1995-2011).

 

 

Egyáltalán nem lenne okom arra, hogy bármit is mondjak, ha nem lennék biztos benne.

Biztos vagyok benne. Mindez az én "kerékvágásomban", az én szakterületemen történt.

Kérem, fontolja meg, amit mondtam.

''Több mint 70 interjút adtam, mindet cenzúrázva. Mocskosan bemocskoltak. Ez propaganda. Ez mutatja meg, hogy mire képesek.

Itt van, amit a Pfizer korábbi igazgatósági tagja írt az eredményeimről:

"A Pfizer selejtjeiből Novartis aranyat csináltam. A Ziarco története

Úgy hangzik, mintha bolond lennék?

Sokan kérdezték, hogy a múltban miért nem álltak ellen az emberek a zsarnokoknak. Részben a félelem miatt. De ennél többről van szó. Azért, mert a normális emberek, mint te és én, egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy ennyire gonoszak legyenek. Bízunk az emberiességben. És így is kell tennünk. A legtöbb ember jó. Kevesen igazán rémisztően szörnyűek. De néhányan azok. Az a képtelenség, hogy elhiggyék, hogy ez történik, az, ami igazán megakadályozta az embereket abban, hogy tiltakozzanak, amikor kellett volna, amikor a bizonyítékok félreérthetetlenek voltak, de még nem jutottak el egészen az ajtajukig, a családjukig.

Eljönnek érted és a gyermekeidért. Újra megtörténik. Rengeteg bizonyíték merül fel a hosszú távú, türelmes tervezésre. Nagyon sajnálom.

Ez most már önökön múlik. Őszintén nem tudom, mi mást tehetnék.

Minden jót kívánok és őszinte köszönöm,Dr. Michael Yeadon

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/dr-michael-yeadon-a-legfontosabb-uzenet-amit-valaha-irtam

Pataky Zoltán: A szándékos gyengítés, avagy a gyógyszer ipar hosszú távú gyilkosságának háttere!

 

A legnagyobb titkok a szemünk előtt vannak elrejtve.

Amennyire értelmetlennek tűnik ez a mondat, annyira borzasztó is! Mert az egyetlen út az igazi tanuláshoz abból áll, hogy mindet amit megtanultunk, elfelejtsük.

A megszületéskor a világra segített gyermek, születése pillanatában, a kettős légzés stádiumában van. Első légzését -oxigén ellátását-még a köldökzsinóron át kapja, tüdeje még nincs, mondjuk így, üzembe helyezve. Második légzését, vagyis a majdani önálló oxigén felvételét, már apránként az orrán át kezdi felvenni, majd lassan beindul tüdeje működése is. De nézzünk egy szülést levezető orvos válla fölött le, a szülőasztalra, a megszületett gyermekemberre.

Mit tesz az orvos? Átvágja a köldökzsinórt! Vagyis, azonnal csökkenti a levegővételét a picinek! Így segíti az orvos erre a világra egy, tehetetlen, tiltakozni, sőt, még hangot sem adni képes, újszülöttet. Az ő gonosztettét az élet kezdetének első, alig pár másodpercében minek nevezhetjük? Egyenlőre semminek, mert nézzük mi történik, mi is történ tulajdonképpen?

A köldökzsinórt az orvos közvetlen a világrajövetel után elvágja! A baba, fuldoklik, kénytelen és meg is próbál, mély lélegzetet venni, ami fáj a babának! Mondom, fáj! Ezen kívül az a vér ami a placentában volt található, elkerüli, el sem éri, a baba vérkeringését. Be sem jut a babába! Vagyis a babának nem áll elegendő, még nagyon is szükséges vér mennyiség, a rendelkezésére! Mit jelent mindez? Mi történt abban a pillanatban amikor a köldökzsinórt a kedves doktor bácsi, aki orvostanból vizsgázott, elvágta? Tudni kell azt,hogy a placentában lévő vér egy egész spektrumát tartalmazza, azoknak a létfontosságú anyagoknak, amelyekre a babának életbe vágóan nagy szüksége van. Szüksége van a saját immunitásának, önvédelmi rendszerének felépítéséhez!

 

 

Ezt a lehetőséget, vagyis immunitásának egy részét vette el tőle az orvos, mégpedig tudatosan! Egy ilyen gyermek aki immunitásának egy részét így elvették, valószínűleg élete végéig, egészségügyi gondokkal fog küzdeni! Ez viszont azonnal a következő agresszív tényekkel állítja szembe a még mindig védekezni nem képes emberke, szüleit! Közlik a szülőkkel, hogy a gyermeknek most különböző „védő oltásokra” és gyógyszerekre, meg operációkra van szüksége! Minél több a beteg gyermek, annál türelmesebben magyarázza a gyógyszeripar, a gyógyszerek szükségességét, miközben milliárdokat keres azok gyártása és persze eladása által!

A tény, a valóság viszont az, hogy a köldökzsinórt a szülés után egy óráig, NEM SZABAD, elvágni! Akkor miért teszik ezt mégis? Mert az orvostudomány és az úgynevezett gyakorlatiasságnak szüksége van (!) a friss, a minél frissebb, köldök zsinórra és a placentára is! Miért? Kinek? A kozmetikai iparnak, amely különböző kozmetikai, szépségápolási termékeket állít elő!! Nem csoda, hogy a „modern orvostudomány szakorvosai” ellenzik az otthoni, csendes és meghitt körülmények közötti, természetes szülést!

Azok akik a képükre kenik a kozmetikai ipar, különböző krémeit, gondolkodjanak el azon, hogy mit kennek magukra. Egy megrövidített élet, jogtalanul elvett, létfontosságú forrását!

Mindezek tudatában, álljunk meg egy percre és, gondolkozzunk, valóban gondolkozzunk el azon, hogy miért is akarják, különböző vakcinák segítségével „ellátni” a még egészséges gyermekeinket, fiataljainkat,a mostani, mesterségesen előállított vírus ellen? Végezetül nem is lehet mást tenni, mint az Urakat akik a felnőttek és mindenek tetejében a gyermekek egészségével, hazardíroznak, a minél nagyobb nyereség érdekében, nem lehet másnak, mint az emberiesség elleni bűnözőknek nevezni, sőt megbélyegezni őket, társaikkal, a politikusokkal együtt!

(forrás: Kirill Repjew, kommentelte, Helena Thibault )

 

 

Sajnos az előbb leírtakhoz egy-két fontos, lényeges dolgot, hozzá kell még fűznöm.

A szülések levezetése, úgymond, nem mai keletű dolog. Mi ebben a fontos? Az, hogy mintha az idő az orvostudomány ebbéli részében, megállt volna, méghozzá szándékosan! Hogy lehet ilyet állítani? Olvassuk vissza a lefordított szöveget és annál a résznél amikor azt mondja, hogy: „Mert az orvostudomány és az úgynevezett gyakorlatiasságnak szüksége van (!) a friss, a minél frissebb, köldök zsinórra és a placentára is!” Gondolkozzunk el ezen, és akkor rájövünk arra, hogy tulajdonképpen pénzszerzésről, iparágasított pénzszerzésről van szó, az éppen megszületett picike, magatehetetlen emberkék kárára, méghozzá tudatosan! Ha valamelyik a megvásárolt tudósok, orvosok közül megpróbálna ellentmondani, nos normális körülmények között, rögtönítélő bíróság elé kellene állítani, valamennyit, kivétel nélkül.

Ítélet?

Szerintem csak egy jöhetne számításba. Életükkel kellene fizetniük. Persze a mai lehetetlen embert gyalázó, lealacsonyító, és testi lelki kiárusítás korszakában, azok ellenállásába ütközne az ítélet meghozatala, akik mindezt, és hasonló, még rettenetesebb dolgokat ránk kényszerítenek. Kemény, kegyetlen példája annak, hogy életünkre törtek az is, hogy hatalmas pénzeket fektettek bele a Covid oltásokba is! Egyre több ember hal meg az oltások következményében! Vagyis egy erőszakos megváltoztatása folyik az emberi fajnak,olyan erőszakos megváltoztatása, melynek semmi de semmi köze a természetes evolúcióhoz, de még az emberi gondolkodás képességének lehetőségeihez sem! A pénz, átvette uralmát az élet felett, oda a humán gondolkodás és a humán, nemes tettek kora. Ha nem mozdulunk meg, és nem rugdaljuk ki a sátánisták, valamennyi faját soraink közül, nos akkor, próbálja meg mindenki átgondolni, mi vár ránk! Akármennyire fáj is, gondolkodjunk, de főleg cselekedjünk!


https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-szandekos-gyengites-avagy-a-gyogyszer-ipar-hosszu-tavu-gyilkossaganak-hattere



A Rockefeller Alapítvány finanszírozza a hatalmas Covadoodle pszichopsziát

 

MILLIÓKAT FEKTETNEK BE A GLOBALISTA BŰNÖZŐK TÖMEGES AGYMOSÁSÁBA.

Itt van egy nagyon elgondolkodtató cikk a Global Research-től, amely betekintést nyújt a globalista bűnöző urak masszív befektetéseibe a pszichológiai háborúba, amelyet az Emberek ellen folytatnak - ebben az esetben annak érdekében, hogy MINDENKINEK beadassák a kísérleti álvakcinákat.

Az elmúlt több mint 2 év teljes fiaskója során nyilvánvalóvá vált, hogy itt egy állítólagos, alacsony halálozási arányú kórokozóval van dolgunk, és olyan vakcinákkal, amelyekről most már tudjuk, hogy sem biztonságosak, sem hatékonyak - sőt, valójában negatív hatékonyságúak - ellene, és amelyek ellen kezdettől fogva léteztek sokkal biztonságosabb és hatékonyabb gyógymódok.

Mégis hatalmas pszichológiai és propagandaháborút folytattak egy könyörtelen, szinte eszeveszett, államilag támogatott terrorakció keretében, amelynek célja, hogy az embereket megijesszék, hogy alávessék magukat olyan oltásoknak, amelyekre nemhogy nincs szükségük, de amelyek rövid vagy hosszú távon károsak az egészségükre. Tanúi vagyunk egy olyan kampánynak, amelynek célja egy olyan biokémiai anyag tömeges beadása, amelyről a program irányítói pontosan tudják, hogy egy rohadtul veszélyes.

Ez felveti a kérdést: MIÉRT? Miért ez a kíméletlen kampány, hogy mindenkit befecskendezzenek valamivel, amiről tudják, hogy nem működik és nincs rá szükség. Nem az életmentésről van szó, épp ellenkezőleg, mostanra kiderült, hogy ezek az injekciók emberek ezreit, sőt talán millióit fogják korai sírba küldeni, és még több embert átkoznak meg élethosszig tartó betegséggel.

 

 

Miről van tehát szó? Az oltásoknak olyasmit kell tenniük, amit propagandistáik és terjesztőik kívánatosnak tartanak. Miről van szó?

Azt hiszem, ki kell derítenünk.

A Rockefeller Alapítvány viselkedéskutatókat finanszíroz, hogy agymosással rávegyék az embereket a COVID injekciók szedésére.

Mac Slavo

FORRÁS: Global Research, 2022. augusztus 31.

Egy részben a Rockefeller Alapítvány által finanszírozott kezdeményezés 7,2 millió dollárt fektet be a viselkedéskutatásba. Ez a konkrét tanulmány a lakosság agymosására fog összpontosítani, hogy a COVID-19 injekciókat kapja meg - jelentette be az alapítvány a múlt héten.

A Rockefeller Alapítvány egy globalista szervezet, amelyet John D. Rockefeller olajmágnás és rablóbáró alapított 1913-ban. Azóta az alapítvány a világ számos legnagyobb és legbefolyásosabb intézményét befolyásolta, köztük az Egészségügyi Világszervezetet, a National Institutes of Health-et, a központi bankokat és a kormányokat. Ezek az urak az urak urai, és szükségük van arra, hogy befecskendezzék önnek a COVID-19 szószt.

A közvélemény agymosását célzó, The Mercury Projectnek nevezett kezdeményezést a Társadalomtudományi Kutatási Tanács ("SSRC") irányítja. Az SSRC 2021 szeptemberében hároméves, 7,5 millió dolláros támogatást kapott a Rockefeller Alapítványtól egy olyan kutatási konzorcium elindításának költségeire, amely a COVID-19 elleni védőoltás elfogadottságát és elterjedését hivatott elősegíteni. Olyan kutatásokat is finanszíroztak, amelyek betekintést nyújtanak az egészségügyi félretájékoztatás és dezinformáció (lényegében cenzúráznak mindenkit, aki nem ért egyet, vagy nem lehet agymosni) ellen. A támogatás 2024. augusztus 31-ig finanszírozza a kutatásokat - olvasható a Daily Exposé beszámolójában.

 

 

A kezdeti 7,2 millió dollár a viselkedéskutatásra szánt összeg arra irányult, hogy minél több embert meggyőzzön a COVID-19 injekciók beadásáról - jelentette be az alapítvány a múlt héten. Úgy tűnik, nem érték el a kitűzött célt, hogy hány embernek kell beadniuk az injekciót a programjuk megvalósításához. Kifejezetten "testre szabott" eredményeket keresnek a következő régiókban:

Bolívia, Brazília, Elefántcsontpart, Ghána, Haiti, India, Kenya, Malawi, Mexikó, Nigéria, Ruanda, Szenegál, Sierra Leone, Dél-Afrika, Tanzánia, Egyesült Államok és Zimbabwe.

"Mivel a Covid-19 mindenütt elterjedt és gyorsan terjed, sürgősen meg kell határozni azokat a beavatkozásokat, amelyek növelhetik a védőoltások elterjedtségét. Az oltóanyagok csak akkor hatékonyak, ha oltásokká válnak; a vakcinák tudományos csodák, de a bennük rejlő lehetőségek kihasználatlanok maradnak, ha a polcon maradnak" - mondta Anna Harvey, az SSRC elnöke. "A Mercury Projecthez benyújtott magas színvonalú pályázatok nagy száma aláhúzza, hogy a társadalom- és viselkedéstudományi közösség mennyire lelkes a védőoltások iránti kereslet növelését és az egészségesebb információs környezet kialakítását célzó beavatkozások értékelésére.".

És elismerik, hogy a gyerekek utánajárása az egyik cél. Ha egyszer sikerül a gyerekeket automata drónokká változtatniuk, akik csak azt ismételgetik, amit mondtak nekik, mindenféle saját gondolkodás nélkül, akkor a csatát megnyerték:

  • A helyi hatóságokkal partnerségben középiskolásoknak szóló műveltségi képzést tartanak, hogy segítsék a diákokat a Covid-19 vakcinával kapcsolatos téves információk felismerésében;

  • A megbízható hírvivők felszerelése kommunikációs stratégiákkal a Covid-19 oltási igény növelésére;

  • A közösségi hálózatok felhasználása a Covid-19 oltási igény növelését célzó, személyre szabott, közösségi szinten kidolgozott üzenetek megosztására. -Rockefeller Alapítvány

 

 

Nyilvánvaló, hogy valami rosszul sült el, mivel milliókat dobnak be egy agymosó programba, hogy meggyőzzék az embereket, hogy vegyék be azokat az oltásokat, amelyekről ma már tudjuk, hogy AIDS-et és SADS-t okoznak. Említettük, hogy nem elég ember vette be az átverést az első körben, így fel kell készülnünk arra, ami ezután következik:

Háború az "oltási vonakodás" ellen elveszett!

Készüljetek fel a következőre!

Amikor ezek a szociopaták rájönnek, hogy az agymosás nem működik mindenkinél, és valószínűleg csak azoknál, akik már beoltották magukat, akkor valami mást fognak elővenni. Legyetek éberek és felkészültek. Még mindig azt mondják nekünk, anélkül, hogy elmondanák, hogy ezek az injekciók az általános terv részei, és még nem győztek meg elég embert arról, hogy AIDS-et adjanak be maguknak... még.

 

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-rockefeller-alapitvany-finanszirozza-a-hatalmas-covadoodle-pszichopsziat

Az 1862-es árvíz az emberiség történetének legnagyobb áradása volt Oregonban, Nevadában és Kaliforniában, amely 1861 decembere és 1862 januárja között következett be.

 

Ezt megelőzte az 1861 novemberében Oregonban kezdődött és 1862 januárjáig tartó, hetekig tartó folyamatos esőzés és havazás. 1862. január 9. és 12. között rekordmennyiségű esőzés követte, amely hozzájárult az áradásokhoz, amelyek a Columbia folyótól délre, Oregon nyugati részén, Kalifornián át San Diegóig és a belső területekre, például Idahóba, Washington területére, Nevadába, Utahba és Arizonába, Új-Mexikó nyugati részére terjedtek.

Az esemény következtében 43 nap alatt mintegy 3 méternyi eső és hó hullott Kaliforniában. Az Egyesült Államok nyugati részén a hegyekben leesett nagy mennyiségű hó a következő tavasszal és nyáron a hóolvadás következtében további áradásokat okozott Idahóban, Arizonában, Új-Mexikóban és a mexikói Sonorában.

Ez egy heves, meleg viharban csúcsosodott ki, amely elolvasztotta a havat, ami a völgyek elárasztásához vezetett, elmosva a városokat, malmokat, gátakat, házakat, állatállományt és elpusztítva a földeket.

 

 

Oregon

1861 novemberében Oregon nagy részén túlzottan sok csapadék hullott, északnyugaton kevésbé. A hegyvidéken elég hideg volt, ezért sok hó hullott a Cascade-hegységre, amely később a meleg esőzések hatására elolvadt, és nagy mennyiségű víz ömlött a Willamette folyóba és más Cascade-patakokba. Oregonban az árvíz a Willamette-völgy és Nyugat-Oregon történetének egyik legnagyobb áradása volt. A legnagyobb áradás azokat a folyókat sújtotta, amelyeknek mellékfolyói a hófödte Cascade-hegységben erednek.

Az Oregon City Argus című újság 1861. december 14-i cikke leírta az árvíz lefolyását Oregon Cityben:
"A szerda reggeli fényben a pusztulás szörnyűséges méretű jelenete tárult elénk... Az Oregon City és Island malmok, a Willamette vasgyár, az öntöde és a gépgyár eltűntek ...".

Az árvíz olyan magas volt, hogy az Oregon City-i St. Clair gőzhajó december 5-én, az áradás tetőzésekor képes volt áthaladni a vízesésen. A szomszédos Lynn City várost teljesen elpusztította az árvíz, és nem lehetett újjáépíteni. Az árvíz elpusztította Champoeg történelmi városát, Oregon első ideiglenes kormányának székhelyét, valamint a Corvallisból a Willamette folyó túloldalán fekvő Orleans városát is. Egyiket sem építették át.

Az árvíz Oregon más részein is súlyos volt; az Ampqua folyón a legrégebbi indiánok által is ismert legnagyobb áradás volt, és a víz 10-15 láb (3,0-4,6 m) magasabban állt, mint az 1853-as árvízkor. A vízszint november 3-tól december 3-ig emelkedett, majd két napra csökkent, és 9-ig ismét emelkedett. Fort Ampqua-nál a Scottsburg feletti folyami összeköttetés megszakadt, és a folyó tele volt úszó házakkal, pajtákkal stb. A Cookeville folyó elmosta a telepesek tulajdonát.
Az árvízkárok azért voltak ilyen nagyok, mert az oregoni folyók voltak a fő közlekedési útvonalak. A folyóparton malmok, áruraktárak és raktárak épültek a gabona és más élelmiszerek számára. A rakpart közelében tanyák és számos lakóház állt. A gazdasági épületek többnyire a folyóbarát telkeken helyezkedtek el, az állatállomány takarmányellátásával együtt. A sok búzaliszt elvesztése és az Idaho új aranybányáinak kereslete miatt az ára hordónként 7-ről 12 dollárra ugrott.

Idaho

Washington belsejében, a mai Idaho területén az Oregonban árvizeket okozó vihar az esőzéseket soha nem látott hóeséssé változtatta. A Columbia folyón levonuló áradások és a hó a hegyekben elvágta a Salmon folyó új bányavárosainak ellátását, ami éhínséget okozott az idahói Florence bányászai között, akiket 1862 decemberétől májusáig elzártak. Július elején egy hóvihar elolvadt a hegyekben, ami súlyos áradásokat okozott. A Boise folyó kiáradt, és vélhetően négyszer akkora volt, mint az 1943-ban feljegyzett legnagyobb árvíz. Az árvíz miatt a folyó több kilométer szélesre szélesedett.

Kalifornia

Kaliforniát szüntelen esőzés, havazás és szokatlanul magas hőmérséklet sújtotta. Észak-Kaliforniában november végén és december első napjaiban nagy mennyiségű hó esett, és a hőmérséklet szokatlanul magasra emelkedett, amíg nem esett az eső. Négy különböző esős időszak volt: az első 1861. december 9-én, a második december 23-28-án, a harmadik január 9-12-én, a negyedik pedig január 15-17-én. Az amerikai őslakosok tudták, hogy a Sacramento völgye az esőzések idején beltengerré válhat. Mesemondóik arról számoltak be, hogy a víz a Coast Range-től a Sierraig kitölti a völgyet.

 

 

Észak-Kalifornia

A kaliforniai Klamath Glenben található Ter-Wau erődöt 1861 decemberében egy árvíz pusztította el. Trinity és Shasta megyében hidakat sodort el a víz. A Nevada megyei Red Dogban William Begol összesen 25,5 hüvelyk (65 cm) csapadékról számolt be december 23. és január 22. között, és csak január 10-én és 11-én több mint 11 hüvelyk (28 cm) esett.

Weaverville-ben John Carr szemtanúja volt annak, hogy 1861 decemberében a heves esőzések miatt hirtelen elolvadt a hó, és áradás kezdődött a Trinity folyón:
"Novembertől március második feléig viharok és árvizek követték egymást ... A talajt egy láb (0,30 m) mély hó borította, a hegyekben pedig sokkal mélyebb ... A fő településtől a százötven mérföldre lévő Trinity folyó torkolatáig mindent elsöpört és elpusztított. Nem volt híd, nem maradt se aknakerék, se dingi. Ugyanez a sors jutott a bányászok tanyáira és kunyhóira is. Több száz ember munkája és a hidakba, bányákba és tanyákba fektetett több éves megtakarításaik elúsztak. Negyvennyolc órával később a Szentháromság-völgy kihalt volt. A megye soha nem heverte ki a pusztító árvizet. Sok bányakerék és híd soha nem épült újjá".

Közép-völgy

Egész Sacramento és San Joaquin völgyeket elöntött a víz. Egy körülbelül 480 km (300 mérföld) hosszú, átlagosan 32 km (20 mérföld) széles és 13 000-16 000 km2 (5 000-6 000 négyzetmérföld) terület volt víz alatt. A Közép-völgyet elárasztó víz 9,1 méteres (30 láb) mélységet ért el, és teljesen elöntötte a San Francisco és New York között nemrég felállított távíróoszlopokat. A víz 1861 decemberétől 1862 tavaszán át egészen 1862 nyaráig elborította a völgy egyes részeit.
Az esős évszak november 8-án kezdődött, és négy héten át szinte megszakítás nélkül esett. A Grass Valley újság szerint a hetedik és a nyolcadik hónapban harminchat óra alatt kilenc centi eső esett ... másnapra a folyómedrek szinte a hegyek tetejéig megteltek. Az American River északi elágazása Auburnnél harmincöt métert emelkedett, és sok más hegyi pataknál is majdnem ugyanilyen magas volt az emelkedés. 9-én az árvíz elérte a Sacramento völgyének alföldjeit.
Knight's Ferryben, a Sierra Nevada lábánál, a Stanislaus folyó partján, Modestótól mintegy 64 km-re keletre, a város házait, malmát, hídját és a legtöbb üzletet elpusztította az árvíz. Sacramento, Marysville, Santa Rosa, Auburn, Sonora, Nevada City és Napa egy része, egy kivételével az összes utca víz alá került. Néhány kisebb város, például Empire City és Mokelumne városa teljesen elpusztult.

Sacramento

1861. december 27-én a Sacramento folyó árvízszintje 22 láb 7 in (6,88 m) magasságban érte el az alacsony vízállást, miután az elmúlt 24 órában 3,0 m-t emelkedett.
1862 decembere és januárja között viharok sorozata, nagy széllel és heves esőzésekkel, elárasztotta a város utcáit és járdáit. A fényképeken a városi utcák helyett csatornák és a kirakatokhoz kikötött csónakok láthatók.
A beiktatás napján, 1862. január 10-én az állam nyolcadik kormányzója, Leland Stanford evezőscsónakkal érkezett az állami törvényhozás épületébe, ahol a beiktatásra került sor. Sacramento nagy része a vihar után három hónapig víz alatt maradt. Az árvíz következtében Kalifornia állam törvényhozását ideiglenesen San Franciscóba helyezték át, amíg az elárasztott Sacramento városát újjáépítették.

John Carr a Sacramento folyón tett hajókirándulásáról írt, amikor a folyó az áradás egyik legmagasabb fokán állt:
"... Utas voltam a Jem nevű öreg gőzösön. "A régi gőzhajón, a Jemen utasként utaztam Sacramentóból Red Bluffba. A gőzhajónak többször meg kellett állnia, és embereket kellett kihozni a fák tetejéről és a háztetőkről. A folyón felfelé vezető utunk során mindenféle vagyontárgyakkal találkoztunk, amelyek lefelé úsztak - döglött lovak és marhák, birkák, disznók, házak, szénakazalok, háztartási bútorok és minden elképzelhető dolog, ami az óceán felé tartott. Red Bluffba érkezve mindenütt víz volt, ameddig a szem ellátott, és az ország összes kevés hídját lebontották."
Amikor Sacramentót újjáépítették, úgy döntöttek, hogy a várost 15 lábbal az árvízszint fölé emelik. A régi város romjai - írják - az utcák alatt a semmibe vezető alagutakként maradtak meg, a bejáratokkal, aknákkal és törmelékkel teli üreges járdákkal, ahol az egykor elárasztott város üzlethelyiségei voltak.

 

 

Dél-Kalifornia

Dél-Kaliforniában, Los Angelesben 1861. december 24-től 28 napon át esett az eső. A San Gabriel-hegységben Eldoradoville bányászvárost elmosta az árvíz. Az árvízben több ezer szarvasmarha fulladt vízbe, és a Los Angeles folyó mentén nőtt gyümölcsfákat és szőlőültetvényeket is elsodorta a víz.
Los Angeles megyében (beleértve a mai Orange megye területét is) a Santa Ana folyó áradása egy belvízi tengert hozott létre. 1862 februárjában a Los Angeles, a San Gabriel és a Santa Ana folyók egyesültek. Az akkori kormányzati felmérések azt mutatták, hogy a Signal Hilltől Huntington Beachig mintegy 29 km (18 mérföld) hosszan összefüggő vízfelület borította a területet.
Santa Barbara megyében a keskeny tengerparti síkságokat a hegyekből lezúduló folyók árasztották el.
San Bernardino megyében az új mexikói Agua Manza kolónia összes termékeny tengerparti földjét, valamint egy templom és egy ház kivételével az összeset elmosta a partjait átszakító Santa Ana folyó.
San Diegóban a folyamatos, heves esőzések a terület kinézetét is megváltoztatták, a korábban kerek dombokat szakadékok és kanyonok csúnyán feldarabolták.

1862 márciusában a gyapjútermelők egyesülete arról számolt be, hogy 100 000 juh és 500 000 bárány pusztult el az árvíz következtében. Még az Oakland melletti San Franciscó-i öbölben élő osztrigák is haldokolnak az öbölbe kerülő hatalmas mennyiségű édesvíz miatt. Az árvíz mintegy 800 000 kaliforniai szarvasmarhát pusztított el, ami a ranchero szarvasmarha-társadalom végét siettette. A köztulajdon egynegyede-harmada megsemmisült, és minden nyolcadik házat elsöpört vagy lerombolt az árvíz. A bányászati berendezéseket, például zsilipeket, csúszdákat, kerekeket és tornyokat elsodorta a víz.

Nevada

A Carson folyó medencéje Kelet-Kaliforniában és Utah nyugati részén (ma Nevada) hasonló árvizeket szenvedett el. Az áradások 1861 decemberében kezdődtek a Carson-völgyben a Carson folyó felső medencéjében levonuló viharok miatt. 1861. december 20-án két láb (61 cm) nedves, nehéz hó esett, amely a völgy alján halmozódott fel. A havazást nagyon alacsony hőmérsékletű időszak követte, amely megfagyasztotta a havat, majd 1861. december 25-től három napig tartó esőzés következett. 1862. január 2-ára Dayton városát és környékét elöntötte a víz.

Aurora környékén novemberben enyhe havazás volt, majd mérsékelt időjárás egészen szentestéig, amikor több napon át heves és gyors havazás kezdődött. A hőmérséklet fagypont alá süllyedt, és a Sierra hágókat lezárták. Január második hetében kissé felmelegedett, és a havazás heves esőzéssé változott. Az Esmerelda és a Willow-szurdok átszakította partjait, és elöntötte az Aurórát. Az aurorai Samuel Young feljegyezte naplójában, hogy 1861. december 24. óta 30 napból 26 napon havazott és esett az eső.

 

 

Utah

Az első települések Délnyugat-Utahban, Washington megyében: Fort Clara, St. George, Grafton, Duncan's Retreat, Adventer és Northrop majdnem elpusztultak a Virginia és Santa Clara folyókon 1862 januárjában és februárjában 44 napnyi esőzést követő áradás következtében.

Arizona

Új-Mexikó nyugati részén január végén heves esőzések voltak, amelyek súlyos áradásokat okoztak a Colorado és a Hila folyókon. 1862. január 20-án a Colorado folyó emelkedni kezdett, és január 22-én délután három óra alatt hirtelen megemelkedett a már akkor is magas, közel 1,8 méteres vízállásról, áttörte a partjait, és a kaliforniai Fort Yumát a Colorado folyó közepén lévő szigetté változtatta. A folyó olyan mértékben átszakította a partjait, hogy 6,1 méter mély víz állt egy farmon az Arizona City feletti alföldön, ahol a Hila folyó a Colorado folyóba ömlött. George Alonzo Johnson gőzhajós vállalkozó vízparti háza és a közeli Hooper rezidencia volt az egyetlen épségben maradt hely a városban, mivel magaslaton épültek. Colorado Cityt az 1862-es árvíz után magasabb területen kellett újjáépíteni.

Fort Yumától 32 km-re keletre a víz elmosta Gila City virágzó bányászvárosának nagy részét. A Hila és a Colorado folyók nagy áradásai elárasztották árterüket iszappal. A folyók menti állatállomány nagy része megfulladt, és a folyó menti indiánok termése is elpusztult.

A Colorado folyó 1862-es tavaszi áradásának vize az Alamo és a New folyókon keresztül érte el a Salton-medencét, és egy körülbelül 97 km (60 mérföld) hosszú és 48 km (30 mérföld) széles tavat alkotott.
Úgy vélik azonban, hogy az árvíz nem volt példa nélküli. Földtani bizonyítékot találtak arra, hogy hasonló, az 1861-1862-es eseményhez hasonló vagy annál súlyosabb árvizek körülbelül 100-200 évente fordultak elő Kaliforniában.

 


  • Forrás: TARTARIA Research MUD FLOOD and ANCIENT TECH GROUP

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-1862-es-nagy-arviz

Pataky Zoltán: Így Kell Történelmet Hamisítani I.rész

Kihagyhatatlan kellene, hogy legyen az iskolai tananyagból annak a gyalázat sorozatnak a feltárása amit velünk magyarokkal, nemzetemmel, azok az országok, amelyekhez az elszakított területeken élő „örökösök” a jogtalanul, rablásból szerzett országunk részein nemzet testvéreinkkel tettek és tesznek ma is!

Így Kell Történelmet Hamisítással Csinálni.

1. rész

FELVIDÉK

ma Szlovákia

Ha minden így megy tovább mint Trianon óta, akkor lassan a feledés homályába taszít bennünket a nemzetközi és a nemzeti politika!

Kezdjük talán északon, holott nem mondhatni koránt sem, hogy sorrendről lenne szó hiszen nem lehet és nem is szabad elsőként vagy valahányadik ként kezelni egyik leszakított területünket sem, hanem egyes egyedül azt kötelességünk szemünk előtt tartani, amit a tények még ma is élénken, és valósan bizonyítanak!

Kezdem az egyik állammal, amely hamis mítoszokból lett kikeltetve, és hamis mítoszok talapzatán él, még ma is. Szlovákia az amelyről minden gyűlölet és kertelés nélkül kötelességünk beszélni! Miért? Mert ma is intenzíven él a magyar gyűlölet! Múltat raboltak, hamisítottak, amelynek egyik szemet szúró bizonyítéka az úgynevezett Szlovákia címere, amely nem más mint a Magyar címer lényeges részének a kisajátítása! Mindezek után ma arról beszélnek a hivatalos körök, hogy nagyszerű és gyümölcsöző és persze egyetértésben virágzó, jószomszédi viszonyban élünk egymással!

Magára vessen az aki ezt elhiszi, de azok is akik ezt évek óta mantrázzák nap mint nap! Félreértés ne essék, mert tudvalevő a mai nemzetközi politikáról, hogy a nemzetek szétzilálásának programja fut éppen, és minket sem került el! Mégsem szabad szemet hunynunk a tények előtt, hanem beszélnünk kell létünk kérdéseiről, és ez a célom, határozottan, és kíméletlenül, mert azt akarom, hogy Nemzetem tovább is létezzen éljen, és jogosan helye legyen azon az ősi területen amely a miénk volt és a miénk, mai is! Folytassuk csak!

 

 

A Benes-féle sovinizmus sötét ténye még mindég él Szlovákiában, a Szlovák politika mindennapi tetteiben! Alkalmazzák is töretlenül és folyamatosan. A józan ész értelmező szótárában ezt, embergyűlöletnek nevezik! Nemrégiben derült ki hogy földeket, vagyont szándékoznak elkobozni azoktól, akiknek felmenői magyarok voltak! Mi ez ha nem kommunista ideológia az, éljen a Szlovák-Magyar testvéri barátság alapon, a Szlovák sovinizmus javára?! Ekkor nyílik ki az a bizonyos bicska a zsebben de, elővenni nem szabad. Benes-féle doktrínával, szembe állíthatóak a következő tények. Tárgyi régészeti bizonyítékok állnak rendelkezésükre, amelyek legalább az ezeréves múltunkról beszélnek a Kárpát medencében! Ezek a bizonyítékok minden megkérdőjelezési lehetőség nélkül, tényekről beszélnek. Ilyen tények és valóságok Szlovákiának nem állnak, nem is állhatnak rendelkezésére!

A Szlovák nép felvidéki története a 15. század első harmadába jelenik meg amikor is benyomultak a felvidék területére, északról, Galícia területéről! Létüket, kialakulásra való lehetőségeiket, iskoláikat, művelődéstörténetüket, a Magyar államhatalomnak, a Magyar rendszernek köszönhetik. Magyarán, a Szlovákok eredetét a történelem tudomány, részleteiben még mindég nem fedte fel! Tehát, nemcsak a sajt bűzlik Dániában. A szlovákok ma is töretlenül ünneplik „fennállásuk” ezeregyszáz évét! Engedelmükkel, felteszem a kérdést, ismételten minden gyűlölet nélkül de jogosan, nem az van-e, hogy a nyilvánvaló történelem hamisításokat fel kell számolni? Elsősorban a Szlovákoknak mégpedig saját érdekeikért, lelkük nyugalmáért? Ellenkező esetben egyetlen eredményt várhatnak, de mi is, miattuk. Az pedig nem más mint az összevissza hazudozással járó végtelen gyűlölet, amely mérgező volt és lesz is mindaddig, amíg tiszta vizet nem öntünk abba a pohárba, amelynek Kárpát Medence a neve!

Térjünk vissza a Szlovák címer létrejöttére, és abban a kettős kereszthez, annak szellemi üzenetéhez! Sajnos, ebben az esetbe sem beszélhetünk másról mint plagizálásról, amennyiben költői kifejezést vagyunk hajlandóak használni. Miről is van szó? Simán és egyszerűen, lopásról. A címerüket a magyar királyok címeréről lopták le! Ma is használják s azzal magyarázzák a kettős kereszt használatát, hogy mi loptuk el anno Cirilltől és Metohijától, akik szláv püspökök voltak, és tulajdonképpen az övék volt a kettős kereszt! Vagyis, ez a hivatalos változat, mi magyarok „vettük át” Cirilltől és Metohijától. Evvel a két furcsa alakkal és munkásságukkal később még kénytelenek leszünk találkozni amikor a szerbekről, délvidékről lesz szó!

 

 

Végezetül, repüljünk a régmúltból, a történelem azon fejezetéből, amelyben a hamisítások miatt ma is élhet és él a gyűlölet, egy pillanat erejéig a második világháborúba, majd onnan a kétezres évekig. Egyetlen dolgot a könnyebb megértés kedvéért. Szlovákia „hithűen” állt a második világégés ideje alatt Hitler oldalára, deportálásokkal is foglalkoztak a hitleri ideológia szellemében, és mégis mint győztes hatalom részt vettek a normandiai partraszállás megemlékezésének ünnepségén nemrégiben, már napjainkban! A kísértet, a múlt szellemi kísértete itt van velünk, és köszöni jól érzi magát, a megszerkesztett gyalázatos történelemhamisítás latyakjában. Nem kellene végre ezt a lápos bűzös részt kiszárítani és tiszta vízzel feltölteni?

Ajánlom itt e cikkem legvégén a YouTube-on megtalálható videót Dr Bakay Kornél videóját: 

Pataky Zoltán

Első rész Második rész Harmadik rész Negyedik rész Ötödik rész

Ota Veselý: A sikeres rákkezeléstől a szabad energia felhasználásáig az archon elit elhallgatja az igazságot

 

Az 1824-es év volt az az év, amikor egy újabb brutális támadás érte Nagy-Tartáriát éghajlati vagy haditechnikai fegyverekkel, és egész Eurázsiát, különösen Tatárföld középső részét masszív bombázással sújtották.

A krónikák ezeket az eseményeket szimbólumokon keresztül ábrázolják, és leírják az égen megjelenő tűzgömböket és óriási, példátlan felhőszakadásokat. Ezt a pusztító csapást közvetve a gleccserekben megrekedt hamurétegek és a jég kialakulása olyan helyeken is bizonyította, ahol korábban nem volt jég. Az ezt követő árvíz és a hatalmas "iszapáradat" az épületeket az első emelet szintjéig sáros földdel borította be. Az özönvíz közötti civilizáció pusztulása 18 év időbeli késedelmet okozott. Ugyanez az időugrás látható a Tula feletti "meteorit" robbanásra utaló dokumentumokban.

Nagy-Tartariát többféle módon érte csapás: nukleáris fegyverek, frekvenciatechnológia, irányított meteorok és aszteroidák. Hatalmas katasztrófa történt az egész területén, amely hatalmas károkat, az összes infrastruktúra megsemmisülését, klímaváltozást, de természetesen sok haladó és tudatos ember elképzelhetetlenül nagy veszteségét is eredményezte. Ezt a szláv-árja civilizációt kegyetlenül megtámadta egy kozmikus parazita erő, amely e támadással lehetővé tette, hogy előre kiválasztott családok átvegyék a hatalmat az eredeti Tatárföld egész birodalmának területein!

Így a 19. század közepén globális katasztrófa történt a Földön, amely teljesen megváltoztatta a bolygó élet- és társadalmi viszonyait, és a 19. századot két teljesen különböző időszakra osztotta. A korabeli fényképek és metszetek kihalt városokat, fátlan dombokat, az utcákon nagy, akár 5-20 méter magas sár- és sárlerakódásokat mutatnak. Az idő mintha megállt volna. Nincs elég ember, és a kevés túlélő próbálja kiásni a hatalmas földkupacokat. Oroszország, Amerika, Európa, mindenhol ugyanaz a helyzet. A korabeli fényképek jól mutatják a 19. század végi, sőt a 20. század eleji római ásatásokat.

 

 

A bioszféra gyökeresen megváltozott, és a légköri nyomás is radikálisan, akár tízszeresére csökkent. A korábban alkalmazott légi navigáció ilyen körülmények között irreálissá vált. A legtöbb embert elvágták a szellemi világgal való kommunikációtól, és a sötét parazita erőnek kedvezett az emberellenes tevékenysége, és tovább erősítette hatalmát és befolyását a Földön. A bolygó északi és déli részét jég borította, Szibéria pedig csontig fagyott. Olyan téli időszakok kezdődtek, amelyek a múltban soha nem léteztek. Az 1842 előtti katasztrófa világkáoszt okozott. Ez az esemény Nagy-Britanniát érintette a legkevésbé, és a világ új felosztását indította el.

Az emberek most kénytelenek szembesülni egy hatalmas és hihetetlen hazugsággal. A történelem eseményei teljesen összezavarták, meghamisították és eltorzították őket, és időrendi sorrendjüket felcserélték. Térképeket, fontos dokumentumokat és krónikákat hamisítottak. Néhány történelmi személyiséget, akik nem voltak alkalmasak bábjátékosaink manipulatív forgatókönyvére, történelmileg kitöröltek, vagy valódi életüket és örökségüket teljesen megváltoztatták. A közelmúlt ősi birodalmának és a Nagytatárságnak az egész korszakát letagadták, és egész múltjukat koholt keresztény történelemmel fedték el.

Az emberiség tudatos időszakát kitörölték, és a spirituális és pozitív irányt, amely a Nagy Fehér Faj örökségét tiszteli, mély feledésbe merült. Az embereket olyan élősködő és ragadozó filozófiával oktrojálták, mint például: "A nagyobb hal természetesen megeszi a kisebb és gyengébb halakat, a cél szentesíti az eszközt, és akinek a kenyerét megeszed, annak a dalát énekled". Az igazi kozmikus értékeket és a keresztény hozzáállást nevetségessé tették, és a naivitás és az utópia birodalmába taszították. Az ilyen eszmék hordozóit megégették, keresztre feszítették és megölték.

 

 

A mesterséges éghajlati katasztrófák és háborúk tönkretették az emberiség épített infrastruktúráját, elnéptelenedtek a városok, éhínséget okoztak, és az emberi tudás nagy részét elvesztették. Az emberiség emlékezetfelfogása súlyosan elmosódott, és a történelmi folytonosság elveszett. A kiürített területeken új "újranépesedés" zajlott, és egy új, mesterségesen létrehozott "His-Tory"-t ültettek az emberek tudatába.

Nem ismerheted az igazságot vagy a saját történelmedet, hogy elég tudatlan és könnyen manipulálható maradj ahhoz, hogy plebejus státuszba kerülj, és tudatlan rabszolgaként tiszteleghess.


https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-sikeres-rakkezelestol-a-szabad-energia-felhasznalasaig-az-archon-elit-elhallgatja-az-igazsagot

Ota Veselý: Az élősködő entitások manipulációval szívják el az energiánkat, alacsony frekvenciájú anomáliák és szimbólumok

 

Az emberi energia parazitálása állandóan jelen van, és évezredek óta egyénileg vagy kollektíven történik.

Amikor az emberi lények az Archon frekvenciasávhoz kapcsolódnak, az energiájuk olyan módon elszívható, amit a legtöbb ember el sem tud képzelni. Az ötlet lényege, hogy az ember figyelmét egy olyan személyhez vagy szimbólumhoz köti, amely egy alacsony frekvenciához kapcsolódik, és ezen a frekvenciakapcsolaton keresztül az emberek összekapcsolódnak az arkhónokkal. A Buckingham-palota előtti emberek ezrei a királynőre, a Vatikán előtti tömegek pedig a pápára összpontosítják figyelmüket. Ahová a figyelem megy, oda az energia is megy. Így a tömeg által generált energiát el lehet szívni.

Az energia megragadásának egy másik módja a szimbólumokon keresztül történik, és nagyon fontos, hogy ennek tudatában legyünk. Ezek a szimbólumok mindenhol ott vannak körülöttünk, és az arkhónok "ültették" el őket bennünk a valláson, a titkos társaságokon és a hatalom minden formáján keresztül. A Szabadság-szobor a Szemiramisz vagy Isztár istennő általi rabszolgaság szimbóluma (az eredeti lényeg felforgatásának egy másik esete), és egy égő fáklyát tart, amely az arkhón hálózat klasszikus szimbóluma.

A fáklya vagy láng a titkos tudás és az arkhónok szimbóluma, akiket a tűz démonainak is neveznek. A gnosztikusok úgy beszéltek az arkhónokról, mint akik "fénylő tűzből" állnak, és még a Korán szerint is a dzsinnek "füsttelen tűzből" állnak. A tűz frekvenciáján keresztül tudnak belépni a valóságunkba. Ezért használják olyan gyakran a tüzet a sátáni rituálékban, és ezért szerették a jezsuiták annyira a szegény emberek halálra égetését, akik szintén rituális áldozatok voltak.

 

 

Fontos archon szimbólumok a mindent látó szem, a piramis, a hatszög, a hat- és az ötágú csillag, valamint a kocka. A szaturnuszi szimbolika a koponyát és a csontokat is magában foglalja, ami a Szaturnusznak a csontvázrendszer, az anyagi rendszer uralkodójaként betöltött szerepéhez és a halállal való kapcsolatához kapcsolódik. A híres római Capitolium nevet a latin "caput" szóból kapta, ami koponyát jelent, és ha valami caput, akkor az befejezett és halott, vagy azt jelenti, hogy a Szaturnuszé.

A Capitoliumot korábban "Szaturnusz-hegynek" nevezték, és a lábánál találjuk a Szaturnusz-templom romjait. Innen ered a Demiurgosz és Szaturnusz halálkultuszának irányítása. Minden ezoterikus szimbolizmus, és még a kereszténység elültetett szimbóluma, a kereszten szenvedő Jézus is a sátáni áldozat ábrázolása. És azonnal van mire összpontosítanunk, van mire kapcsolódnunk, és van mire áramoltatnunk az energiánkat. Az ENSZ, az Európai Unió, a vállalatok, a vallások, a titkos társaságok és a sátánizmus szimbólumai nem véletlenek. Rituális és energetikai jelentőséggel bírnak.

Ezek a szimbólumok a Demiurgoszt, az arkhónokat, a Szaturnuszt, a Holdat és a Mátrixot jelképezik. Okkal vannak körülöttünk. A sátánisták által használt kör alakú pentagramma energiafalat hoz létre, és lehetővé teszi a különböző entitások számára, hogy becsússzanak a valóságunkba, de nem engedi, hogy kikerüljenek a pentagramma energetikai pajzsából. A sátánisták félnek és nagy tisztelettel viseltetnek mestereik iránt. Ezek a szimbólumok az információs mezők holografikus kivetülései, és így kell érzékelnünk őket, ha meg akarjuk érteni, hogy mi történik.

 

 

A kimondott szavak is energiainformációs mezők (varázsigék, átkok, imák). A szavak esetében, amelyeket hallunk, legalább valamiféle választási lehetőségünk van arra, hogy hogyan reagáljunk és védekezzünk, de az olyan vizuális dolgok esetében, mint a szimbólumok, ez nem lehetséges. Ezek ugyanolyan energiamezők, mint a szavak, de a vizuális érzékelőkön keresztül tudat alatt jutnak be az agyba, gyakran anélkül, hogy észrevennénk őket. Ezért olyan erősek és sikeresek a szimbólumok a valóságba való beszivárgásban és annak manipulálásában.

A szimbólumra való összpontosítás energetikai kapcsolatot hoz létre. Nemcsak a szimbólummal kötődsz, hanem azzal is, amit az jelképez. Amikor a muszlimok Mekkában összegyűlnek a hajdzs zarándoklatra, hogy figyelmüket a Szaturnuszt jelképező Kaaba kockára irányítsák, akkor "ráhangolódnak" erre a frekvenciára. És ugyanígy, amikor a muszlimok világszerte naponta ötször térdre borulnak Mekka felé fordulva, figyelmüket a Kaaba kockára összpontosítják. Így az energiájukat ki lehet szívni, és elméjük és testük még erősebben kapcsolódik a Demiurgosz-Szaturnusz vírushoz.

Mindez teljesen más megvilágításba helyezi a szimbólumok tömeges használata mögötti indítékokat azok által, akik végig irányították és manipuláltak minket.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-eloskodo-entitasok-manipulacioval-szivjak-el-az-energiankat-alacsony-frekvenciaju-anomaliak-es-szimbolumok