2017. február 3., péntek

“Amerika-ellenesség helyett Európa hálás kellene legyen”

Falak helyett hidakat építenének Trump ellenfelei.
Ted Malloch, az új amerikai elnök által választott uniós nagykövet szombaton azzal vádolta az Európai Uniót, hogy az Amerika-ellenességet terjeszti. Emlékeztetett: Az USA évtizedeken át segített Európának kiheverni a második világháború utáni gazdasági károkat.
Az Egyesült Államok közmegítélése bizonyíthatóan romlott az európai országok lakossága körében, miután Donald Trumpot beiktatták az USA új elnökeként. Az amerikai vezető a terrorizmus elleni harc részeként elrendelte a bevándorlás korlátozását bizonyos országokból, ami tömeges tüntetéseket váltott ki számos európai országban. A brit fővárosban több ezren vonultak az amerikai nagykövetség elé, és követelték Donald Trump “rasszista politikájának” leállítását, valamint tiltakoztak az ellen, hogy a brit kormányfő az Egyesült Királyságba hívta Trumpot. A tüntetés mellett több millió ember írt alá egy petíciót, ami követelte, hogy a brit kormány ne engedje be az országba az amerikai elnököt.
Németországban egy friss közvélemény-kutatásból kiderült; ma már csak a lakosság 22%-a gondolja úgy, hogy Washington és Berlin közt felhőtlen marad a kapcsolat. Ez egy jelentős esést jelent, tekintve, hogy tavaly novemberben még a német lakosság 59%-a gondolta így.
Malloch a Russia Today brit csatornájának adott interjú során arra kérte az európaiakat, hogy az anti-amerikanizmus terjesztése helyett inkább legyenek hálásak, elvégre az USA segített Európának kilábalni a második világháború utáni gazdasági válságból.
„Emlékeznünk kell arra, hogy Amerika volt az az ország, ami elősegítette Európa újjászületését a második világháború után. A mi vérünk, a mi verítékünk és a mi pénzünk tette Európát azzá, ami. Ahelyett, amit most kapunk tőlük – anti-amerikanizmus -, inkább hálásnak kellene lenniük.” – mondta.
Malloch a Marshall tervre hivatkozott vissza, amit 1948-ban, Truman elnöksége alatt fogadtak el. A program részeként az európai országok több mint 12 milliárd dollárt kaptak a háború utáni újjáépítésre, az ipari termelés helyreállítására.

http://www.hidfo.ru/2017/02/amerika-ellenesseg-helyett-europa-halas-kellene-legyen/



Látványosan romlott az USA közmegítélése Németországban

Jelentősen romlott az Amerikai Egyesült Államok közmegítélése a német lakosság körében, miután Donald Trump elfoglalta az elnöki széket és elkezdett intézkedéseket hozni a tömeges bevándorlás ellen.
A DPA hírügynökség szerint, miután Donald Trump lett az USA 45. elnöke, a németek egyre kevésbé tartják megbízható partnernek Amerikát. Az Infratest Dimap közvéleménykutató-intézet által végzett felmérés szerint ma már csak a német lakosság 22%-a gondolja úgy, hogy Washington és Berlin közt felhőtlen marad a viszony. Ez jelentős csökkenést jelent, hiszen 2016 novemberében még a megkérdezettek 59%-a gondolta így.
Ezt az eredményt megerősítette egy másik, a YouGov által végzett közvélemény-kutatás is, melyről a Die Welt számolt be: eszerint a német lakosság 71%-a negatívan ítéli meg az USA politikáját. A megkérdezettek 80%-a pedig azt mondta, az Európai Unió tagállamai egymással kellene szorosabb kapcsolatot kiépítsenek ahelyett, hogy baráti kapcsolatot tartanak fenn az Egyesült Államokkal.
Utóbbi felmérés során a megkérdezettek kétharmada azt a választ adta, hogy Trump politikája jelentős károkat okozhat a német-amerikai kapcsolatokban, különösen akkor, ha az új amerikai vezetés kereskedelmi korlátozásokat vezet be. A német lakosságnak csak alig egynegyede támogatja, hogy az USA elnöke falat építtet a mexikói határra, emellett több muszlim ország esetében korlátozta a bevándorlást.
A megkérdezés szerint minden tíz németből nyolc úgy gondolja, hogy Trump elnöksége katasztrófát jelent az Egyesült Államoknak.

http://www.hidfo.ru/2017/02/latvanyosan-romlott-az-usa-kozmegitelese-nemetorszagban/

Így akarták meggyilkolni Trumpot a liberálisok

Egy svéd nőt és egy brit férfit tartóztattak le a hatóságok, mert Washington térfigyelő kameráinak közel 70%-át lekapcsolták egy hackertámadással, napokkal Trump beiktatása előtt.
Az amerikai kormány kérésére dél-Londonban letartóztatták a két személyt egy hackertámadás miatt, melynek részeként Washingtonban 187 biztonsági kamerából 123-at lekapcsoltak. Az amerikai hatóságok úgy gondolják, ez a hackertámadás előkészülete lehetett valaminek, ami Donald Trump beiktatásakor történt volna.
A beiktatási ceremónián 28000 egyenruhás volt készenlétben és mintegy 900000 fős tömeget kellett ellenőrizniük. Donald Trumpot emellett 900 titkosügynök védte a beiktatás napján.
Ez a készültség nem véletlen: korábban a Demokrata Párt holdudvarához tartozó értelmiségiek nyíltan beszéltek annak lehetőségéről, hogy meg kellene gyilkolni az új elnököt. Szélsőséges liberális weboldalakon szintén terjedtek olyan vélemények – esetenként szerkesztőségi állásfoglalás formájában is -, miszerint Trump diktátor, és a demokrácia védelmében meg kellene gyilkolni.
Amennyiben a beiktatás napján sikeresen lekapcsolják a térfigyelő kamerákat, ez egy komoly biztonsági rést okozott volna, emellett megnehezítette volna az elkövetők elfogását is. Az amerikai hatóságok január 12-15 közt észlelték, hogy a Washington DC területén működő térfigyelő kamerák mintegy 70%-a nem működik. Az ügyben nyomozás indult, majd kiderült, hogy a támadók egy kifinomult vírussal megfertőzték a biztonsági kamerák vezérlőrendszerét. Washington rendőrfőnöke, Peter Newsham elmondása szerint a biztonsági kamerák több mint 48 óráig voltak kikapcsolt állapotban.

http://www.hidfo.ru/2017/02/igy-akartak-meggyilkolni-trumpot-a-liberalisok/