David Cameron volt brit kormányfőt számos kritika érte, miután sáskarajként hivatkozott az Európába érkező migránsokra. Később kiderült, a statisztika Cameron szavait támasztja alá: ma már ötpercenként újabb házat kell építsenek a bevándorlóknak.
Számos kritika érte David Cameron volt brit kormányfőt, miután tavaly nyáron a „raj” kifejezést használta az Európába érkező migráns-tömegekre. Cameron a Calaisban tartózkodó, az Angliába vezető csatorna-alagutat időnként megostromló közel-keleti és afrikai migránsokat értette ez alatt, akik időről időre elkeseredett próbálkozásokat tesznek a határon átszökésre, hogy új otthonra lelhessenek az Egyesült Királyságban. Harriet Harman, a Munkáspárt vezető politikusa akkor azt mondta, Cameron dehumanizálja a menekülteket, pedig az Anglia határán várakozó gyermekek láttán emlékeznie kellene arra, hogy „emberi lényekről beszél, nem rovarokról”.
Emberileg, politikailag bármennyire is kellemetlen volt Cameron szóhasználata, később a statisztika valóban azt mutatta, hogy a migránsok tömegei jelentős hatást gyakorolnak a britek életvitelére. A Daily Mail februári beszámolójából kiderült: az Egyesült Királyság évente 243000 migráns-család elhelyezéséről kell gondoskodjon, ami azzal jár, hogy – Nicholas Bourne integrációs miniszter kijelentése szerint – évente 109000 újabb házat kell építeni a migránsoknak.
A lap azt írja; ha a következő 22 évben is folytatódik a tömeges bevándorlás, az Egyesült Királyság ennyi idő alatt 5,3 millió új házat kell építsen, hogy tartsa az ütemet a lakosság növekedésével. Ebből 2,4 milliót a bevándorlók családjainak kell építeniük, ami azt jelenti, hogy a brit adófizetők pénzén ötpercenként egy újabb házat kell építsenek a migránsoknak. A bevándorlók képzettségét és gazdasági termelékenységét tekintve egyelőre erősen kérdéses, hogy a külföldről érkező „munkások” hozzájárulnak-e majd ennyivel a brit gazdaság növekedéséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/02/a-migransok-lassan-az-oruletbe-kergetik-a-briteket/