2016. október 20., csütörtök

Nyugati értékek? A brit sajtóban sem létezik a szólásszabadság

A brit bankok felfüggesztették a Russia Today orosz hírszolgáltatóhoz kötődő bankszámlákat, a RT főszerkesztőjének hétfői közleménye szerint. A NatWest Bank szintén bejelentette, hogy eltávolította a hírszolgáltatót ügyfeleinek listájáról. Úgy tűnik, ország alapon válogatnak, mert az Egyesült Királyságban más külföldi állami média is működik, melyek működését azonban nem próbálják megzavarni.
Margarita Simonyan, a RT főszerkesztője hétfőn saját Twitter-oldalán azt mondta, a döntésről egyeztetni nem hajlandó a másik fél, egyszerűen egyik napról a másikra blokkolták a számláikat, ami igen sokat elárul a “szólásszabadság” helyzetéről az Egyesült Királyságban.
A Royal Bank of Scotland részeként működő National Westminster Bank nem adott semmilyen magyarázatot arra, hogy miért blokkolják a számlákat; a RT-nek küldött levélben mindössze annyi állt, hogy a döntést alapos mérlegelés alapján hozták meg. A brit médiatérben azonban láthatóan azokat a sajtóorgánumokat nem hagyják nyugodtan működni, melyek nézeteivel a kormány nem ért egyet.
russia-today-hidfo-ruBár a nyugati országokról azt szokás gondolni, hogy tiszteletben tartják a szólásszabadságot, a brit média esetében sem egyedülálló jelenség a cenzúra: egy iráni újságíró, Roshan Salih arról számolt be, hogy a történtek arra emlékeztetnek, ami korábban a Press TV – iráni tulajdonú nemzetközi média – esetében is történt. Salih szerint ez egy politikai döntés, melynek célja, hogy megzavarja a sajtóorgánum működését, és egyben közvetlen támadás is a szólásszabadság ellen, hiszen szándékosan egy adott sajtóorgánum finanszírozásában próbálnak zavart előidézni, ezze. Az újságíró azt mondta, ezzel a brit kormány megpróbálja elhallgattatni a Russia Today-t, akik most ugyanolyan korlátozó intézkedésekkel kell szembenézzenek, mint az iráni sajtó a szankciók idején, amikor a brit bankok a Press TV számláit tették elérhetetlenné.
Salih szerint a bankok egyértelműen a kormány nyomásgyakorlásának hatására cselekszenek, hiszen a brit média is ellenséges alapállást képvisel Oroszországgal szemben, a kormány politikai döntéseinek következményeként. A tágabb médiaviszonyokhoz képest azonban irracionális és értelmetlen a Russia Today elleni támadás. Salih azt mondta, “a brit propagandagépezethez képest a Russia Today csak egy apró hang, ahogyan a Press TV is egy jelentéktelen tényező volt a brit propagandasajtó mellett. Ennél fogva ez a támadás teljesen értelmetlen, és kontraproduktív lehet, mert ezzel a britek saját értékeik ellen foglalnak állást. Olyan értékek ellen, amire egyébként gyakran hivatkoznak – mint a ‘szólásszabadság’.”
Az újságíró ennek kapcsán kifejtette, hogy az Egyesült Királyságban jelen van számos más, külföldi állami tulajdonban lévő médiafelület, és ezek mind saját nézeteiket képviselik. Az Al Jazeera, a France 24 és a TRT azonban nem kell ehhez hasonló nyomásgyakorlással szembesüljön; a brit cenzúra országok szerint válogat, és politikai alapon döntik el, milyen sajtó működhet az országban. Ennek érdekében pedig – úgy tűnik – a kormány pénzintézeteken keresztül is tudja érvényesíteni az akaratát.

http://www.hidfo.ru/2016/10/nyugati-ertekek-a-brit-sajtoban-sincs-szolasszabadsag/



Ha nyugati sajtóval történik ilyen, már diktatúráról beszélnének

russia-today-hidfo-ru
Skócia volt miniszterelnöke szerint nem a demokráciával, hanem sokkal inkább a diktatúrával társítható lépés, hogy a brit bankok elérhetetlenné tették egy hírügynökség bankszámláit.
Alex Salmond, Skócia volt miniszterelnöke szombaton reagált a Russia Today nemzetközi hírügynökség bankszámláinak blokkolására. Szerinte ez egy rendkívüli lépés volt, amiről, ha az érintett felek megnevezése nélkül hallanánk, mindenki biztosra venné, hogy egy diktatúrában történt.
A történteket követően Alex Salmond interjút adott a Russia Today-nek, melyben kijelentette;
ha fordított helyzetben történt volna mindez, a nyugati országok már diktatórikus lépésről beszélnének.
Például, ha a BBC működtetne számlát egy orosz bankban, és ez a bank blokkolná a BBC számláit, a nyugati sajtó a diktatúra-vádtól és a szabad sajtó ellehetetlenítéséről lenne hangos.
Salmond egyben azt is kijelentette; reménykedik abban, hogy azok a brit politikusok, akik tényleg hisznek a szólásszabadságban, legalább annyira hevesen felszólalnak majd a NatWest bank lépése ellen, mintha a BBC számláit tették volna hasonló módon elérhetetlenné egy másik országban.
A volt miniszterelnök szerint a hírügynökség ellehetetlenítése elfogadhatatlan, mert a szólásszabadság nevében gondoskodni kell arról, hogy az emberek a lehető legtöbb eltérő nézőponttal, és a lehető legtöbb információval találkozzanak, és maguk dönthessenek arról, hogy a látottakat hitelesnek tartják-e.
A Russia Today számos országban működtet az adott nyelven hírszolgáltatást, és gyakran végez akár több órás élő közvetítést is olyan eseményekkel kapcsolatban, melyekről a főbb nyugati sajtóorgánumok néhány perces, vágott felvételekkel számolnak be, ezáltal lehetővé téve az információ hatékonyabb szűrését.

http://www.hidfo.ru/2016/10/ha-nyugati-sajtoval-tortenik-ilyen-mar-diktaturarol-beszelnenek/

Az EU nyomásgyakorlással Oroszország ellen fordítaná Szerbiát

Ivica Dacic szerb külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Unió megpróbálja nyomásgyakorlással rákényszeríteni Szerbiát az oroszellenes szankciók támogatására.
A szerb külügyminiszter szó szerint kijelentette, hogy az Európai Unió nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni Szerbia külpolitikáját, és ki akarja kényszeríteni, hogy a szerb kormány támogassa az Oroszország elleni szankciókat. Dacic egyben elfogadhatatlannak nevezte a brüsszeli nyomásgyakorlást, és kijelentette, hogy Szerbia nem fog az Európai Unió miatt saját nemzeti érdekeivel ellentétesen cselekedni.
“Szerbia soha nem fog olyat tenni, ami ellentétben állna nemzeti érdekeinkkel. A nagyobb nyugati országok mindannyian képviseltetik magukat olyan konferenciákon, mint a “Koszovó Barátai” nevezetű, mégis azt várják tőlünk, hogy Szerbia barátai ellen szankciókat hozzunk. Mi jó kapcsolatokra törekszünk mindenkivel, de nem fogunk olyan lépéseket tenni, amivel saját magunknak ártanánk.” – mondta.
A külügyminiszter elmondása szerint “Szerbia megfélemlítése nem működik többé”, és Belgrád saját nemzeti érdekeinek képviseletét helyezi előtérbe, emiatt mindenkivel együttműködésre törekszik, a szankciós politikát pedig nem támogatja.
Az Európai Unió Szerbiához közeledésében elsődleges konfliktust jelent, hogy a nyugati országok többsége támogatta Koszovó függetlenségét, miután a NATO Szerbiát bombázta. Koszovó 2008-as elszakadása óta az ENSZ több mint 100 országa támogatja a terület elszakadását. Oroszország – és számos nem-nyugati ország – azonban Szerbia álláspontját támogatja, és ennek megfelelően nem ismeri el Koszovó függetlenségét.


http://www.hidfo.ru/2016/10/az-eu-nyomasgyakorlassal-oroszorszag-ellen-forditana-szerbiat/

´56-ot naiv fa++++ok, nyilas-náci csürhe és legföképp a CIA csinálta

Az 1956-os forradalmat - tetszik vagy sem - náci CIAs szabadkömüves-titkosszolga elemensek szervezték. A forradalom kirobbantásában a legjelentösebb szerepe Frank Wisner-nek volt, a CIA akkori titkos müveleti igazgatójának, akinek mellesleg a fia, az ifjabb Frank Wisner, késöbb 2011-ben Mubarak rendszerének a fö megpuccsolója volt. Az apuka Wisner korábban 1953-ban "instaláltatta" a véreskezü sah rendszerét Iránban, majd 1954-ben a guatemalai fasiszta diktatúrát is. A helyzet az, hogyha 56 sikerül, akkor Magyarországra is már 1956-tól dél-amerikai tipusú korrupt-fasisztoid rendszer várt volna, olyan, ami aztán a 21. században a Gyurcsány és Orbán rezsimek formájában késöbb meg is érkezett ... S a helyzet az, hogy az 56-os forradalmárok egy része náci nyilas csürhe, a többi pedig naiv fa++++ap volt. Csak úgy megsúgtam.

A CIA-ban máig befolyással bíró Wisner klán a "cég" (háttérhatalom) náci szárnyához tartozik, s 2011-ben az amerikai sajtóban egy ideig reflektorfénybe került az egyiptomi Izrael-bábu Hoszni Mubarak rendszerének a megdöntésekor. A Mubarak rendszert megdöntö Muzulmán Testvériség mögött is, mint ahogy az 56-os forradalom mögött is viszont ott állt a "sötétben" a CIA náci-fasiszta szárnya. Hogy a magyar nyilasok mögé miért álltak be, az világos, azt viszont nem sokan tudják, miért álltak be 2011-ben a Muzulmán Testvériség mögé is. Ennek történelmi okai vannak, melyek még az 1930-as évekbe nyúlnak vissza, amikor az arab vezetök elött nyilvánvalóvá vált, hogy a cionisták újból létre akarják hozni Izrael államot, s ezt megakadályozandó, az akkori arab vezetök a Közel-Keleten szövetkeztek Hitlerrel, nehogy az anglo-cionista köröknek sikerüljön a zsidó állam újbóli létrehozása. S ez a titkos szövetség egyes arab szervezetek és a CIA náci szárnya között mind a mai napig tart. Ezek az erök szervezték 2011-ben az "arab tavaszt", s buktatták meg Izrael számos akkori szövetségesét mint Mubarak, Kadhafi, a tunéziai elnök, stb. - s csak Szíriában az oroszok tudták megállítani öket.

Egy 2011-ben a The New Yorker magazinban megjelent cikkböl fogok idézni:

2011. febr. 2.
A két Frank Wisner
(The Two Frank Wisners)

Wisner’s two greatest triumphs came when he helped bring down the government of Iran in 1953 and the government of Guatemala in 1954. ...
As the tanks rumbled into Budapest, the elder Wisner was in Vienna, desperately reading cables.
...
Afterward, Wisner went to the Austro-Hungarian border and watched the bloodied refugees stumble in.
...
Soon thereafter, Wisner had an emotional breakdown. His doctors diagnosed manic depression, and, according to friends, he never really recovered.

Az idösebb Wisner Bécsben volt, amikor az orosz tankok begördültek Budapestre, és kétségbeesetten olvasgatta a beérkezö táviratokat. Röviddel ezután az osztrák-magyar határra ment, ahol vérzö menekülteket látott átbotorkálni a határon. Idegösszeomlást kapott, majd késöbb mániákus-depresszióba esett.

Az 1956-os magyar puccs elpackázása - a kezdeti iráni és guatemalai sikerek után - majd az ezt követö pszichikai problémái megszakították a karrierjét.1965-ben öngyilkos lett.

Az ifjabb Frank Wisnerröl a következö szerepel a wikipédiában:

"In early 2011, the Obama administration asked Wisner to carry views to Egyptian leader Hosni Mubarak, including advice that Mubarak should resign to defuse the crisis."
2011-ben az Obama-adminisztráció személyes megbízottjaként az ifjabb Wisner volt az, aki tudatta Mubarakkal, hogy mondjon le, máskülönben meg lesz puccsolva.

Az ifjabb Wisner közel áll a háttérhatalom Bush-Clinton-náci szárnyához, s lényegében Hillary Clinton akkori külügyminiszter és a Muzulmán Testvériséget támogató Obama üzenetét vitte Mubaraknak.
Clintonnénak még a személyi titkára (és egyben leszbikus szeretöje) is egy arab nö - Huma Abedin https://en.wikipedia.org/wiki/Huma_Abedin



A wikipédia szerint Frank Wisner nevéhez füzödik a CIA hírhedt Mockingbird müveletének a nyélbe ütése 1947-ben, melynek keretében a CIA beszivárgott szinte az összes amerikai és nyugati médiumba, s lerakta a modern agymosás és mediális manipuláció alapjait ... A fasisztoid-jobbos rendszerek egyik fö ismertetöjegye világszerte a tömegek gátlástalan lebutítása és tájékozatlanságban tartása, melyek jellemzik az Orbán rezsimet is, és korábban Gyurcsányét is. A kommunisták is cenzúráztak, de ezekhez képes kispalkók voltak.

Ezek a jobbos-fasiszta erök a legkeményebb cenzorok és manipulátorok világszerte. Az 56-os forradalom történései felöl is erösen manipulatív a hozzáállásuk, jelen korban is. De nemcsak a nép irányába történik a cenzúra, hanem még a saját háttérhatalmi frakcióik között is. Az Orbán rezsim például keményen zabolázza a gyurcsányista sajtót. Az alábbi cikkben például a gyurcsányista 444.hu szerkesztöje amiatt panaszkodik, hogy kidobták öket Orbánék a parlamentböl, holott a weboldalukon ök maguk is keményen cezúrázzák a hozzászólásokat ...


http://444.hu/2016/10/20/neogo...irkefogok/

Én például ezt próbáltam a cikk alatt posztolni, de még ez se ment át a szitájukon:
http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=200:56naci&catid=22:magyarorszag-altalanos&Itemid=59