2018. március 26., hétfő

Szaúd-Arábiában lakott területen csapódott be egy Patriot légvédelmi rakéta

Vasárnap éjjel riadóztatták a szaúdi légvédelmi rendszereket egy Jemenből indított rakétatámadás miatt. Az amerikai Patriot rakéták ismét kudarcot vallottak, ráadásul az egyik lakott területen csapódott be, haláleset is történt.
Vasárnap éjjel a szaúdi védelmi erők közleménye szerint hét, Jemenből indított közép hatótávú ballisztikus rakétát fogtak el. Egy szemtanúk által rögzített és a The Aviationist által leközölt videofelvétel szerint azonban az amerikai gyártású Patriot rakéták két célt is eltévesztettek, és az egyik Patriot rakéta lakott területen csapódott be (videofelvételek a forrás cikkre kattintva).
A szaúdi fővárosban becsapódó amerikai rakéta egy családi házat rombolt le, az incidens során egy egyiptomi állampolgár életét veszítette és két másik személy megsérült.
Nem ez az első alkalom, hogy a szaúdi fővárost védő amerikai rakétakomplexumok kudarcot vallottak; tavaly decemberben a húszi felkelők által kilőtt rakéták a rijádi repülőtér közelében csapódtak be.
Decemberben az atlantista sajtó először szintén egy álhírt közölt le, miszerint az amerikai védelmi rendszer elhárította a rakétatámadást. A New York Times azonban cáfolta ezeket az értesüléseket. Kiderült; a húszi felkelők rakétái a Patriot-komplexumok jelenléte ellenére elérték céljukat.
Korábban a Patriot rakétakomplexum Törökországban is kudarcot vallott; a szíriai határon állomásozó egységeket hackertámadás érte, melynek során nemkívánt rakétaindítások történtek.

http://www.hidfo.ru/2018/03/lakott-teruletre-zuhant-be-egy-patriot-raketa/

A nyugati mentalitás teljes feladására kérik a brit üzletembereket

A brit titkosszolgálat kézikönyvet osztogat üzletembereknek, melyben arra kérik őket, hogy amikor Oroszországban járnak, ne részegedjenek le, ne drogozzanak, és lehetőleg kerüljék az orosz nőkkel ismerkedést, amikor beszámíthatatlan állapotban vannak.
Az MI5 brit titkosszolgálat arra figyelmezteti az Oroszországba utazó üzletembereket, hogy minden sarkon kémek leselkednek rájuk, és ha nem kellően elővigyázatosak, akár a tudtukon kívül is kiadhatnak érzékeny információkat egy idegen országnak. Az MI5 emiatt arra kéri az üzletembereket, hogy erkölcsös életmódot folytassanak, amikor Oroszországban járnak, mert az orosz titkosszolgálatok rendszerint a züllött nyugati mentalitás miatt jutnak hozzá bizalmas információkhoz, akár államtitkokhoz.
A kézikönyv szerint az Oroszországba utazó üzletemberek számára ajánlott, hogy kerüljék a kábítószerhasználatot, a túlzott alkoholfogyasztást, a szerencsejátékot, attraktív nőkkel folytatott interakciót, akár online ismerkedést. A figyelmeztetés szerint a brit üzletemberek kihágásaik miatt zsarolhatóvá válnak, emellett az általuk képviselt céget és az egész országot rossz színben tüntetik fel.
MI5: Ha Oroszországba mész, nem szabad inni, drogozni, flörtölni és kaszinóba menni.
További figyelmeztetéseket fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy kerüljék a nyilvános Wi-Fi hálózatok használatát, ne adják meg tartózkodási helyüket a közösségi médiában, utólag változtassanak jelszót minden olyan fiókon, amit idegen országban használtak, emellett lehetőleg ne beszéljenek érzékeny témákról nyilvános helyen, még akkor sem, ha úgy gondolják, hogy a környezetükben senki nem ismeri az angol nyelvet.
A kézikönyvet azt követően publikálták, hogy a brit kormány bizonyítékok nélkül Oroszországot vádolta meg egy volt kém meggyilkolásával. Korábban a dán Védelmi Hírszerző Szolgálat is hasonló irányelveket fogalmazott meg a balti országok kocsmáiban tivornyázó NATO-katonákkal kapcsolatban. Elmondásuk szerint nem a nyugati katonák folytatnak züllött életmódot, hanem az orosz titkosszolgálat szándékosan küld női ügynököket azokba a kocsmákba, ahol a NATO-katonák tartózkodnak.

http://www.hidfo.ru/2018/03/a-nyugati-mentalitas-teljes-feladasara-kerik-a-brit-uzletembereket/