2015. november 19., csütörtök

Maradék-Ukrajna 2016 januárjától nem exportálhat élelmiszert Oroszországba.

Az orosz gazdaságfejlesztési Szergej Uljukajev miniszter szerint azért, mert Kijev csatlakozott a nyugati szankciókhoz.
Dmitrij Medvegyev miniszterelnök korábban azt mondta, ez lesz a következménye, ha életbe lép az EU és a kijevi trón közti társulási megállapodás kereskedelmi része. Jacenyjuk Szenyocska pedig a minap jelentette be, hogy a megállapodás életbe fog lépni.
Ám hogy Nyalókakirály uradalmának öröme felhőtlen ne legyen, arról Brüsszel ma gondoskodott. Johannes Hahn az EU igazságügyi biztosa bejelentette, hogy Kijev ne számítson az EU anyagi támogatására, kompenzálandó az Oroszországi kieső exportot. Amiben pedig a kijevi trón oly nagyon bízott. Jacenyjuk Szenyocska már azt is kikalkulálta, hogy kb. 600 millió dollárocskától esik el az uradalom az orosz tilalom miatt.
hahn
Erre ma beszól ez a Hahn! Még akkor mindezek tetejébe ki is osztja Maradék-Ukrajna vezérkarát, hogy amikor szóba került Maradék-Ukrajna csatlakozása az uniós szabadkereskedelmi bandájához, figyelmeztették Valcmanékat: Oroszország exporttilalmat léptethet életbe velük szemben. Úgyhogy jó lesz ha fölkészülnek a meglepire!
Hát nem készültek föl! Most aztán ott állnak Valcmanék a tél küszöbén, orosz export nélkül, és EU-s kompenzáció nélkül. Megroggyant gazdasággal!


http://www.balrad.com/2015/11/19/gondban-van-kijev-se-penz-se-poszto/

Oroszország felépíti az egyiptomi atomprogramot

Egyiptom és Oroszország kormányközi megállapodást írt alá Egyiptom első atomerőművének felépítéséről, ami térségi vezető pozíciót biztosít az észak-afrikai ország számára az atomenergetika terén.
A Szergej Kirijenko – a Roszatom vezérigazgatója – és Mohamed Saker egyiptomi miniszter által aláírt megállapodás négy, egyesével 1200 megawatt kapacitású egység megépítését rögzíti. A Roszatom vezérigazgatója emlékeztetett, hogy ez a legnagyobb közös egyiptomi-orosz projekt az Asszuáni-gát építése óta, és ezzel egy új fejezett nyílik a két ország kapcsolatainak történetében. Az új atomerőmű megépülését követően Egyiptom térségi vezetői pozícióhoz jut az atomenergetika terén, mivel a térség egyetlen országaként rendelkezik majd harmadik generációs erőműnél fejlettebb létesítménnyel.
Az új atomerőmű 2022-re lesz működőképes állapotban. Abdel Fattah El-Szisszi egyiptomi államfő korábbi nyilatkozata szerint a létesítmény megépítéséhez Oroszország biztosít hitelt, amit Egyiptom 35 év alatt fog visszafizetni. A törlesztés azonban csak azt követően kezdődik, hogy az atomerőmű már működőképessé vált, és a részleteket a megtermelt áram árából fogják fizetni, így a költségvetés számára nem jelent többletkiadást.

http://www.hidfo.ru/2015/11/oroszorszag-felepiti-az-egyiptomi-atomprogramot/

A MAJDANON LENGYEL MESTERLÖVÉSZEK LŐTTEK. AZ EURÓPAI PARLAMENT EGYIK KÉPVISELŐJE SZERIN EZ EGY WASHINGTON UTASÍTÁSÁRA VÉGREHAJTOTT PROVOKÁCIÓ VOLT!


Janusz Korwin-Mikke, az Európai Parlament képviselője – korábbi lengyel elnökjelölt – interjút adott a lengyel «Wiadomosci» nevű kiadványnak. Ebben azt állította: azok a mesterlövészek, akik 2014 februárjában (február 20-án) a Majdanon lövéseket adtak le a tüntetőkre, azok Lengyelországban kaptak kiképzést. Erről az Uainside nevű internetes hírportál adott hírt.
A Majdan szintén a mi kezünk műve. A mesterlövészek Lengyelországban kaptak kiképzést. A terroristák kizárólag azért lőttek le a Majdanon 40 tüntetőt és 20 rendőrt, hogy zavargásokat provokáljanak ki..
Az újságírónak arra a pontosító kérdésére, hogy mindehhez Lengyelországnak miféle érdekei fűződtek? Janusz Korwin-Mikke azt válaszolta: „azért tettük mindezt, hogy ezzel is elnyerjük Washington jóindulatát”.
Korábban Janusz Korwin-Mikke kijelentette: azt szeretné, ha Ukrajna független, ám lehetőség szerint minél gyengébb legyen. Azt is mondta: az Ukrajnában zajló eseményeket az Egyesült Államok Oroszország elleni agressziójaként lehet minősíteni.
Emlékeztetőül: az SZBU (Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat) munkatársai bizonyosak abban, hogy a Majdan aktivistáit lövő mesterlövészeket személy szerint Vlagyiszlav Szurkov, az orosz államfő tanácsadója személyesen irányította.

(Csikós Sándor)

A Boszniai Szerb Köztársaság már nem akar az EU tagjává válni

A Boszniai Szerb Köztársaság – Bosznia és Hercegovina közigazgatási egysége – már nem tartja a legjobb alternatívának az Európai Unióhoz csatlakozást.
Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke kijelentette, hogy az Európai Unió egyik nagy vívmánya, a személyek szabad mozgása egy hazugság volt, amit a tagállamok bekebelezése után felszámolnak. Elmondása szerint Bosznia-Hercegovina számára már nem az Európai Unióhoz csatlakozás a legjobb út, mert a csatlakozási folyamatnak nincs egyetlen olyan vonatkozása sem, ami nem jár a függetlenség feladásával.
Dodik hangsúlyozta, hogy amennyiben az ország tovább halad a csatlakozási tárgyalásokkal, a Boszniai Szerb Köztársaság önállósulni fog, mert az Európai Uniós tagság már nem annyira vonzó kilátás a szerbek számára, mint évekkel korábban.
“Nem mondanám, hogy az Európai Unióhoz csatlakozás elképzelhetetlenné vált volna – de Európa nem áll készen arra, hogy megoldja saját problémáit, emiatt egyre kevésbé vonzóvá válik az uniós tagság.”
Dodik elmondása szerint ez valamennyi országra érvényes, amellyel jelenleg zajlanak a csatlakozási tárgyalások, és ahogy telik az idő, egyre inkább láthatóvá válik, hogy az Európai Unió alkalmatlan a problémák megoldására. Emellett az sem egyértelmű, hogyan néz ki a jövő Európája – ami egy jelentős bizonytalansági tényező.
Bosznia-Hercegovina számára a nyugati nyitás területi alapú megosztottságot is jelent, mert az ország két nagy közigazgatási egységének lakossága más külpolitikai irányt részesít előnyben. A bosnyákok és horvátok többnyire támogatják az uniós tagságot, míg a szerbek nagy többsége ellenzi azt.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-boszniai-szerb-koztarsasag-mar-nem-akar-az-eu-tagjava-valni/

Európa bezárja kapuit

A káosz terjedése Európában lehetővé teszi a nemzetállamok számára, hogy újra ellenőrzés alá vonják saját határaikat. Egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, ami nemsokára új alapokra helyezheti az európai országok közti együttműködést. A határellenőrzés helyreállításával azonban a zavarosban halászók is gyülekezni kezdtek.
A Danas szerbiai hírügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Európai Unió napokon belül döntést hozhat a határok lezárásáról, melynek részeként elrendelhetik, hogy Ausztriától Macedóniáig valamennyi rendőri erőt be kell vetni a migránsok határon kívül tartása érdekében. A lapnak nyilatkozó forrás arról számolt be, hogy amennyiben Törökország nem hajlandó együttműködést tanúsítani a migránsáradat leállítása terén, a görög határok olyan terhelésnek lesznek kitéve, amit nyilvánvalóan nem tudnak majd kezelni. Egy ilyen forgatókönyv esetén drasztikus lépéseket hoznak majd a határok védelmében, és a migránsok tömeges határátlépését erővel fogják elfojtani a balkáni országokban.
A diplomáciai körökből származó információ részeként az is elhangzott, hogy ez már a következő napokban bekövetkezhet, tehát egy radikális és hirtelen irányváltás történhet az Európai Unió bevándorlás-politikájában. A forrás szerint megismétlődhetnek a szerb-magyar határon, majd egy hónapja a szerb-horvát határon történt esetek, de a korábbiaknál jóval drasztikusabb formában, mert a hatóságok erővel fogják megakadályozni a bevándorlók tömegeinek határátlépését. A lap által idézett diplomáciai forrás elmondása szerint
Angela Merkel beletörődött a határok lezárásába, mert a Párizsban történt terrortámadás után védhetetlenné vált a befogadás politikáját hangoztató álláspont.
A forrás szerint az intézkedés előkészítése szempontjából az uniós külügyminiszterek mai találkozója kritikus fontosságú, és a határok lezárása már a következő napokban megkezdődhet a balkáni migrációs útvonal mentén, elsőként Macedóniában és Szerbiában. Szerbia miniszterelnöke, Aleksandar Vucic, és Nebojsa Stefanovic belügyminiszter közösen jelentett be egy kiterjedt hadgyakorlatot, ami annak előkészületét jelenti, hogy Szerbiában a határ lezárását követően a hadsereg fogja segíteni a rendőrök munkáját. A hadgyakorlat részeként közös műveleteket hajt végre a hadsereg, a rendőrség és a terrorelhárítás.
Nikola Selakovic igazságügyi miniszter a biztonsági szolgálatok koordinációjáért felelős testület keddi ülésén kijelentette, hogy készen állnak egy olyan forgatókönyvre, melynek során Németország, Ausztria és Szlovénia határai hermetikusan lezárásra kerülnek. Ebben az esetben Szerbia erővel akadályozza meg a tömegek továbbjutását, és a balkáni útvonal már Magyarországtól délre is lezárásra kerülhet.
Az Európai Unió külső határai lezárásának elmulasztása arra ösztönzi az európai országokat, hogy újra saját kezükbe vegyék a határaik feletti ellenőrzést. Októberben Ausztria és Szlovénia közt is megkezdődött a kerítésépítés, ami már a schengeni övezet egy belső határszakaszának lezárását jelenti. A magyar-szerb határvonal lezárásakor még a “tolerancia hiányáról”, “nem-európai módszerekről” beszélt a liberális sajtó, mostanra azonban egyértelművé vált, hogy a magyar kormány mindössze élére állt egy olyan változásnak, ami Európában szükségszerűen bekövetkezik. A fokozott biztonsági kockázatok lehetőséget adnak az Európai Unió tagállamai számára, hogy újra saját kezükbe vegyék a határok feletti ellenőrzést, és ez Európában szükségszerűen trenddé válik, mert jelenleg érdekegyezés van Brüsszel és a tagállamok közt annak kapcsán, hogy a schengeni övezet belső határait újra lezárják.
Az Európai Unióba érkező bevándorlók nagy része Németországba igyekszik, de az EU egyetlen országa nem képes kezelni ilyen mértékű bevándorlást. A bevándorlók az unió teljes területén történő elosztására megalkotott kvótarendszer azonban önmagában működésképtelen, mert nem ad Brüsszel kezébe kényszerítő eszközt ahhoz, hogy a migránsok az adott országban maradjanak. Az Európai Unió liberálisainak emiatt érdekévé vált a tagállamok határának lezárása és a schengeni övezet felszámolása, mert a migránsok szétosztása, a bevándorlók letelepítésének hosszú távon tovább folytatása kizárólag akkor lehetséges, ha a tagállamok saját határaikon meg tudják akadályozni, hogy a Brüsszel által odaküldött migránsok elhagyják az országot.
A határok lezárása tehát lehetőség a nemzetállam szuverenitása egy részének visszaszerzésére, de egyben kockázat is, mert fennáll annak a lehetősége, hogy a schengeni övezet felszámolásra kerül, az Európai Unió a tagállamok közt elosztja a bevándorlókat, és a tagállamok kormányai a határellenőrzés helyreállításával – uniós nyomásra – az adott országban tartják őket.
Emiatt van most fokozott jelentősége a jobboldali ellenzék működésének, ami egyedüli biztosíték arra, hogy az erőltetett letelepítés a kormány kikényszerített együttműködése során se legyen megvalósítható. Amennyiben a Danas forrásai által közöltek igaznak bizonyulnak, Európa heteken belül “átmeneti jelleggel” helyreállíthatja a belső határellenőrzést, és ez esetben megvalósulhat a migránsok tömeges szétosztása Európában. A mai nappal megkezdődött Budapesten az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének éves kongresszusa, melynek részeként számos európai ország liberális vezetői érkeznek Budapestre – talán véletlen egybeesés, de közvetlenül azelőtt gyülekeznek Magyarországon egész Európa liberálisai, hogy a gyakorlatban is lehetségessé válna a migránsok szétosztása a tagállamok közt.


http://www.hidfo.ru/2015/11/europa-bezarja-kapuit/

Liberális együttérzés a “menekültekkel” Amerikában

…”Ban Ki Mun felhívta a figyelmet arra, hogy sok “menekült” éppenséggel a szélsőségesség és a terrorizmus elől keres menedéket. – Csak arról feledkezik el jó liberális módjára, hogy azok az őslakosok hová meneküljenek, akiknek a hazájába éppen a “menekültekkel” importálják a terrorizmust?!

Az még elfogadható, hogy a háború szaggatta országokból az asszonyokat és a gyerekeket, ideiglenesen a szomszédos(!) országokba evakuálják, – de a férfiak harcoljanak a hazájukért! Ha pedig a férfiak ezt nem teszik, akkor nem “menekültek”, – hanem katonaszökevények, lógósok, – nota bene; hazaárulók.

És, akkor még az Iszlám Állam által a “menekültek” közé elrejtett, – s ily módon Európába beszivárogtatott alvó ügynökökről nem is beszéltünk…”

1. Obama vétóval fenyegeti a szíriai “menekültek” fokozottabb átvilágítását előíró törvényt

Washington: Vétót helyezett kilátásba Barack Obama amerikai elnök azzal a törvénytervezettel kapcsolatban, amely a Szíriából és az Irakból érkező menekültek fokozottabb átvilágítását célozza – közölte szerdán a washingtoni Fehér Ház.
Az elnöki hivatal szerint a törvénytervezet, “tarthatatlan”, mert ahelyett, hogy fokozná az amerikaiak biztonságát, csak jelentősen hátráltatná a menekültbefogadási programot, amely pedig mind a humanitárius, mind a nemzetbiztonsági szempontoknak eleget tesz.
Republikánus törvényhozók, akik a pénteki párizsi terrortámadásokra kívántak reagálni, középutas megoldásként jellemezték az átvilágítást szigorító törvénytervezetet. A készülő jogszabály ugyanakkor nem tesz eleget néhány, a konzervatív ellenzéki párt némely elnökjelölt-aspiránsa által is megfogalmazott követelésnek, miszerint a menekülteket vallási kikérdezésnek is alá kellene vetni, vagy le kellene állítani a menekült-betelepítési programot.
A szövetségi kongresszus felsőházában Dianne Feinstein demokrata és Jeff Flake republikánus szenátor olyan törvénytervezetet kíván benyújtani, amelynek értelmében minden olyan személy ügyében korlátoznák a vízumkiadást, aki az elmúlt év során Irakban vagy Szíriában élt. A tervezett jogszabály azt is előírná, hogy a belbiztonsági miniszter, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója és a nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) egyaránt szavatolja, hogy a vizsgált menekültek nem képeznek nemzetbiztonsági kockázatot.
A szíriai polgárháború kitörése óta eltelt több mint négy év során legfeljebb 2200 menekültet fogadtak be az Egyesült Államokban, s átvilágításuk akár három évig is eltarthatott. A folyó költségvetési évben az Obama-kormány 10 ezer szíriai menedékkérőt kíván betelepíteni.
Szakértők szerint a szenátus várhatóan a hálaadás napjáig (november 26-ig) nem szavaz majd az ügyben. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke a hét elején bejelentette, hogy a szövetségi törvényhozás alsóháza csütörtökön egy törvénytervezetről fog szavazni, amelynek értelemében felfüggesztenék a szíriai menekültek befogadását mindaddig, amíg az illetékes hatóságok megállapítják, hogy az alkalmazott átvilágítási rendszer képes-e kiszűrni közülük a terroristákat.
A párizsi terrortámadások nyomán 31 amerikai szövetségi tagállam kormányzója foglalt állást a szíriai migránsok államukba történő betelepítése ellen.

2. A CIA igazgatója védelmébe vette a szíriai menedékkérők befogadását

Washington: Védelmébe vette John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója szerdán az amerikai kormánynak azt a tervét, amelynek keretében jövő októberig 10 ezer szíriai menekültet fogadnának be az Egyesült Államokban.
Brennan egy washingtoni konferencián emlékeztetett rá, hogy hazája mindig szívesen fogadta a bevándorlókat és hangsúlyozta, hogy “nincs még egy ország a Földön, amely inkább olvasztótégely, mint az Egyesült Államok”.
Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a biztonsági és hírszerzési szakemberekre a korábbinál is nagyobb felelősség hárul az országba érkező emberek átvilágításában, azt megakadályozandó, hogy a menekültek tömegével terroristák is érkezzenek.
Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy politikai és jogi szempontból megtalálják azt az egyensúlyt, amely biztosítaná, hogy a kormány “jogszerű szerepet játsszon a polgárok védelmében”. Elismerte, hogy komoly vita zajlik arról, hogy az államnak milyen szerepe legyen a digitális világban, amit az elkövetkező évek egyik alapvető kihívásának nevezett.
Anélkül hogy megnevezte volna az amerikai hírszerzés titkos adatgyűjtés gyakorlatát leleplező Edward Snowdent, John Brennan kijelentette, hogy a kiszivárogtatások meggyengítették a nemzetbiztonságot.
A CIA-vezér azt követőn szólalt meg, hogy 31 amerikai szövetségi tagállam kormányzója a párizsi terrortámadások nyomán állást foglalt a szíriai migránsok államukba történő betelepítése ellen. Az amerikai médiában szerdán megjelent híradások szerint Mike Pence indianai kormányzó arra utasította államának hatóságait, hogy állítsák le a szíriaiak befogadását.
Egy háromtagú szíriai család, amely 2012 óta vár az amerikai letelepedésre, csütörtökön érkezett volna meg Indianába. Az állam vezetésének ellenkezése miatt azonban – noha annak jogszerűségét nem ismerte el – az Exodus Menekült-bevándorlás elnevezésű cég Connecticutba irányította át őket.
Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke bejelentette, hogy a szövetségi törvényhozás alsóháza csütörtökön szavazni fog egy törvénytervezetről, amelynek értelemében felfüggesztenék a szíriai menekültek befogadását mindaddig, amíg az illetékes hatóságok megállapítják, hogy az alkalmazott átvilágítási rendszer képes-e kiszűrni közülük a terroristákat.

3. Ban Ki Mun: együttérzéssel kell kezelni a “menekültek” és migránsok ügyét

New York: Együttérzéssel kell kezelni a “menekültek” és migránsok ügyét, a párizsi merényletek ellenére is – vélekedett Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, Francois Hollande francia államfővel folytatott szerdai telefonbeszélgetése során.
Mint a világszervezet közleményéből kitűnik, a főtitkár ismételten elítélte a múlt pénteki merényleteket, és részvétét nyilvánította Hollande-nak. Az alkalmat megragadta arra is, hogy “aláhúzza, fontos, hogy Franciaország és Európa továbbra is együttérzéssel bánjon a ‘menekültekkel’ és a migránsokkal, valamint tartsa tiszteletben emberi jogaikat” – olvasható az ENSZ-közleményben.
Ban Ki Mun felhívta a figyelmet arra, hogy sok “menekült” éppenséggel a szélsőségesség és a terrorizmus elől keres menedéket. – Csak arról feledkezik el jó liberális módjára, hogy azok az őslakosok hová meneküljenek, akiknek a hazájába éppen a “menekültekkel” importálják a terrorizmust?!
Az még elfogadható, hogy a háború szaggatta országokból az asszonyokat és a gyerekeket, ideiglenesen a szomszédos(!) országokba evakuálják, – de a férfiak harcoljanak a hazájukért! Ha pedig a férfiak ezt nem teszik, akkor nem “menekültek”, – hanem katonaszökevények, lógósok, – nota bene; hazaárulók.
És, akkor még az Iszlám Állam által a “menekültek” közé elrejtett, – s ily módon Európába beszivárogtatott alvó ügynökökről nem is beszéltünk…
MTI – SzRTI

Németország belügyminisztériuma nem tudja garantálni a rend fenntartását

Thomas de Maiziere német belügyminiszter bejelentette; a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás.
A belügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a Párizsban történt terrortámadás előtt és azt követően számos alkalommal figyelmeztette már az európai vezetőket; Németországban, és a nyugati világ egészében fokozódott a terrorfenyegetés, és a felfokozott helyzetben a német hatóságok nem tudják garantálni, hogy nem ismétlődik meg – akár Berlinben – a franciaországi támadássorozat. Maiziere szerint “Németország ma egy szabad ország, amit a terroristák provokációnak tartanak”.
A belügyminiszter kijelentette, hogy a szeptember 11-i támadást követően az elhárítás erején felül teljesít, és bár számos terroristát sikerült elfogni,
“részben a szerencsének köszönhető, hogy Németországban eddig nem történt egy kiterjedt terrortámadás.”
A terrorelhárítás munkáját az is nagy mértékben nehezíti, hogy az EUrópai Unió területére továbbra is tömegesen érkeznek közel-keleti és észak-afrikai bevándorlók. Szeptember 18-án Hans-Georg Maassen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője elismerte, hogy radikális szalafista szervezetek toborzást folytatnak a migránsok közt, és az Európába érkező bevándorlókat segítő számos civil szervezet a terrorsejtek fedőszerveként működhet.
Maassen elmondása szerint az elhárítás ügynökei több alkalommal is szemtanúi voltak annak, hogy szalafista prédikátorok az országba újonnan érkező közel-keleti migránsok közt próbálnak új tagokat toborozni. Az alkotmányvédelmi hivatal vezetője azt is nyilvánosan kijelentette, hogy terrorszervezetek képesek befolyásolni és mozgósítani a jogvédő szervezeteket, ezért felszámolásuk kényes politikai kérdés is egyben, ami a civil szféra védelméért tevékenykedő aktivisták ellenállásába ütközik.

http://www.hidfo.ru/2015/11/nemetorszag-belugyminiszteriuma-nem-tudja-garantalni-a-rend-fenntartasat/

Vészhelyzet: csak találgatnak, mitől haltak meg ennyien (Szinte már nincsen olyan nap amikor nem permeteznek!!!)

A szakemberek eddig rendre azt nyilatkozták, hogy a halálesetek év eleji egészen kiugró számát az influenzajárvány okozta. A tél beállta előtt megkérdeztük, most mit tesznek, hogy ne ismétlődjék meg a katasztrofális helyzet. A válaszokból az derült ki, már nem is biztos, hogy az influenza volt a bűnös. De akkor mi?
Senki sem tudja garantálni, hogy a téli influenzajárvány idején nem szökik majd ugyanúgy fel a halálesetek száma, ahogy az év elején történt, bár az oltóanyagok szétosztását már megkezdték. Senki sem bizonyos afelől ugyanis, hogy az ez év eleji halálozási adatok váratlan és nagymértékű romlása közvetlen összefüggésben lenne a járvánnyal, bár a hivatalos magyarázat szerint így van.
Ebben a helyzetben azt sem tudni, mit kellene másként tenni. Az ÁNTSZ mindenesetre most a következő influenzaszezon előtt erőteljesebb kommunikációs kampányba kezdett, hogy különösen az idősek és a krónikus betegek kérjék az ingyenes oltást a háziorvosuktól.
A KSH népmozgalmi adatai hónapok óta azt jelzik, hogy 2015 első hét hónapjában hét százalékkal többen haltak meg, mint egy évvel korábban. Ez a mutató az év első negyedében (az influenzajárvány időszaka alatt) országos átlagban 16 százalékkal nőtt. Ez sok-sok éves összehasonlításban is páratlanul nagy szám, különös tekintettel arra, hogy inkább javulnia kellene e mutatónak, mint romlania.
A KSH kiadványainak készítői a halálozási adatok januári-februári megugrását az épp akkor tetőző influenzajárvánnyal, a júliusi 4,3 százalékos kiugró értéket pedig a hőhullámmal magyarázták. Ugyanígy nyilatkoztak a korábban általunk megkérdezett szakértők is.
Mások ellenben kételkednek, mert a kórházak nem regisztráltak ebben az időszakban több beteget a szokásosnál, ahogy feltűnően sok szövődményes esetet sem.
– Hogy olyan influenzajárvány ment volna át rajtuk, ami a halálozási adatokon kívül más egyébben nem hagyott nyomott, ez képtelenség – nyilatkozta lapunknak Poller Imre egészségügyi szakértő, a PX Consulting ügyvezetője. Szerinte sokkal inkább úgynevezett előrehozott halálozás halmozódásról van szó. Ilyenkor a krónikus betegek sorsát valamilyen nem várt körülmény hirtelen megnehezíti, és ez vezet a szokásosnál több halálesethez.
Ilyen nem várt körülmény lehet a különösen hideg tél, a fűtetlen lakás, illetve, ha esetleg romlott az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés. Erre vallana az, hogy Komárom-Esztergom megyében csaknem kétszer annyian haltak meg az influenzajárvány időszaka alatt, mint országos átlagban, miközben a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében alig emelkedett a halálozás, pedig az ÁNTSZ adatai szerint ez utóbbiban volt a legerősebb a járvány. A két megye között van jelentős különbség: a gazdaság erejében és az infrastruktúrában.
Hasonlóan vélekedik Falus Ferenc, egykori tiszti főorvos is. Az, hogy a halálozási és az influenzajárvány görbéje párhuzamosan mozog, nem elég az ok-okozati összefüggés megállapításához. Akkor lenne erre mód, ha a halálozási csúcs az orvoshoz fordulás után két-három héttel jelentkezne.
Az ÁNTSZ lapunknak adott válasza szerint sem lehet egyértelmű ok-okozati összefüggést megállapítani, de ezt kizárni sem. A szezonban a legerősebb járványt az úgynevezett (H3N2) vírus váratlanul módosuló formája okozta, és amíg ez hatott, megnőtt a halálozás. Ráadásul az oltóanyagban erre nem volt ellenanyag, mert tavaly az egészségügyi világszervezet nem számított a vírus megváltozására. Ami a védekezést illeti, nehezíti a halálozási ok földerítését, hogy nincs jól elemezhető adat. Hiszen ha a lakosság 75 százaléka lenne beoltva, akkor lehetne vizsgálni, hogy mennyire volt hatékony a vakcina. Ekkora oltottságra azonban szinte egyetlen európai országban sincs példa.
arány
A Népszabadság kérdésére, hogy akkor ebben a szezonban mit tesz másként a járványügyi megelőzésért felelős hivatal, azt válaszolták: intenzívebb kampánnyal próbálják meggyőzni a lakosságot, hogy a veszélyeztetett korcsoportból minél többen menjenek el a háziorvoshoz és kérjék az ingyenes vakcinát. Idén is 1,3 millió adagot juttattak el a háziorvosi rendelőkbe. Ám tavaly is csak a fele fogyott el. És mindezek mellett is ott marad a kérdés: mi okozta a tavaly téli nagy halálozási hullámot.
(Danó Anna)
Bal-Rad komm: “…Ilyen nem várt körülmény lehet a különösen hideg tél, a fűtetlen lakás, illetve, ha esetleg romlott az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés…!
-Ajjaj! Ha a tél NEM VÁRT KÖRÜLMÉNYNEK számít, meg NINCS PÉNZ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS MEGVÁSÁRLÁSÁRA…! De hiszen ezek a körülmények-ezek ismertek, és HOZZÁK A VÁRT “EREDMÉNYT”! (Mondhatni-az ELVÁRT EREDMÉNYT!)
A “valamilyen okból” legyengült, leszegényedett pórnépeket majd Ragály Tonyó propagandaminisztériuma intenzívebb kampánnyal fogja meggyőzni, hogy enni kell, fűteni kell, meg időben kell menni doktorhoz. Ha azok meg nem fogadják meg a jótanácsokat?-hát így jártak! Pedig a NER szólt!
“…már nem is biztos, hogy az influenza volt a bűnös. De akkor mi?…”

Volt FBI-ügynök: a nyitott határok miatt nő a terrorfenyegetés

James Conway, volt FBI-ügynök és terrorelhárítási szakértő szerint bármennyire is együttműködnek az európai országok hírszerzései a terrorfenyegetés elhárítása terén, az Európai Unió nyitott-határ politikája lehetetlenné teszi, hogy a hatóságok garantálják a közbiztonságot.
A szakértő a Szputnyik rádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy az Európai Unió tagállamai közti határok nyitottsága lehetetlenné teszi a terrorfenyegetések elhárítását, mert a személyek szabad mozgása a még fel nem ismert terroristákra is érvényes. A terrorfenyegetések szabadon mozognak Európa területén, és ez a nyitott-határ politika korlátozza a nemzetállamok azon képességét, hogy a közbiztonságot garantálni tudják állampolgáraik számára. A külső határok lezárása nélkül a belső határnélküliség problémává válik, ami hozzájárul a belső biztonsági kockázatok kitermeléséhez.
“Az ISIL részben amiatt tudott terrortámadást végrehajtani Párizsban, mert az EU nyitott-határ politikája lehetővé teszi, hogy az emberek Európa határain kívülről eljussanak Párizsba anélkül, hogy hatósági ellenőrzésbe ütköznének.”
Conway szerint Európa vezetői felül kell vizsgálják az Európai Unió belső határainak nyitottságát, amennyiben nem sikerül hermetikusan lezárni az unió külső határait. Szíria és Törökország közt gyakorlatilag nincs határellenőrzés. A háborús övezetből a terroristák órák leforgása alatt elérik Görögországot, ahol máris beléptek az unió területére, és attól a ponttól 500 millió európai állampolgár közül kell kiszűrni, hogy ki a terrorista. “A Párizsban történtekhez hasonló terrortámadást – a határok nyitottsága mellett – semmilyen titkosszolgálat nem tudta volna megakadályozni. Ezt jelenti a nyitott-határ politika.”


http://www.hidfo.ru/2015/11/volt-fbi-ugynok-a-nyitott-hatarok-miatt-no-a-terrorfenyegetes/

Így lopnak szét egy falut

Szétlopják a faluban az üresen álló házakat – hívta fel a figyelmet a problémára egy zagyvarékasi lakos, aki nemegyszer szemtanúja volt már, amint eszközök, ajtók, padlódeszkák, sőt téglák, tetőcserepek „vándoroltak” ki a nem lakott portákról.
zrk
Nem egyedülálló problémáról van szó. A falvakból a fiatalok elvándorolnak, máshol vállalnak munkát, alapítanak családot, a szüleiktől megörökölt házba már nem akarnak visszaköltözni. Csakhogy ezeket az ingatlanokat eladni sem egyszerű, nincs rájuk kereslet. Így jobb híján évekig állnak üresen, prédául a kéretlen „gyűjtögetőknek”.
– Ellopták az ajtót és a tokot, felszedték a padlót a faanyag miatt, elvitték a fűtőtesteket – mutatja az egyik áldozatul esett házon végzett dúlást Kurucz Gyula, aki több üresen álló ingatlan portáján is legeltet, így látja a pusztítást. A szóban forgó portáról a napokban lopták el a kerítést, és mint mutatta, épp nekikezdtek a faoszlopok kiásásának is, csak valaki megzavarhatta őket, így elvinni már (még) nem sikerült a faanyagot. Az időről időre visszatérő fosztogatók az istállót sem kímélték, már a mennyezet deszkáját is elkezdték kitördelni.
Mint Kurucz Gyula meséli, a Budapesten élő tulajdonos teljesen jó állapotban hagyta itt a házat, mára azonban, mint saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, lepusztult, romosodó épületté vált, melyet komoly költségekkel lehetne csak újra lakhatóvá tenni. Már ha akadna olyan, aki szeretne ide költözni.
A ház egyébként korántsem valami elhagyatott faluvégi helyen rejtőzik – ahogy több hasonló sorsra jutott épület sem –, jó környéken, az út mellett áll, szemben a szépen rendben tartott házakban is laknak. A tilosban járók azonban rutinosan kifigyelik, mikor garázdálkodhatnak zavartalanul.
– Az én fakerítésemet is ellopták, amikor két hétig a gyerekeknél vendégeskedtem, pedig a szomszédom ránézett a házra. Talán azt hitték, elköltöztem – számolt be egy nyugdíjas asszony is. – Még a madáretetőt is elvitték…
A faluba egyébként gyakran hazalátogató Serfőző Simon író-költő házát sem kerülték el a gyűjtögetők.
– Négy-öt éve figyeltem fel rá, hogy elvitték a deszkaistállóból a fahulladékot – meséli. – Később az épület oldalából is kezdtek eltünedezni a deszkák. Végül úgy döntöttem, lebontatom. Ezt követően a góréba törtek be, leszedték a léceket, majd a benne tárolt deszkákat, gereblyéket, aztán a padlódeszkákat is felszedték. Bizonyára tüzelőnek kellett nekik. Az ólépületből is kilopták a faanyagot, a lakóépületbe pedig még ezt megelőzően betörtek. Végül körbekerítettem elektromos érzékelővel, ami egy helybélit is riaszt. Ez, úgy látszik, elvette az illetők kedvét.
(szoljon)
Bal-Rad komm: Nem zagyvarékasi, és nem Szolnok-megyei sajátosságról van ám szó! Olvasónk-nem messze Zagyvarékastól, de már Pest-megyében-arról panaszkodott, hogy a szomszéd portáján-a szomszéd engedélyével-tárolt ÉPÍTŐANYAGÁT, BETONKEVERŐJÉT a Szolnok-megyéből áttelepült “kiccsaládok” eltüntették. A falu közepén! Az ellenük épített magas kerítés átka ez lett! Nem vette észre a lopást! Jelzésére a rendőr-KMB-s- megkérdezte: MOST AKKOR MIT TUDNÁNK TENNI?! SEMMIT!
“…A falvakból a fiatalok elvándorolnak…” – és bizony nagyon sok fiatal külföldre vándorol. A sokgenerációs (szülői) házak a rabló “kiccsaládok” prédáivá válnak, amelyek ZAVARTALANUL ÉS BÜNTETLENÜL FOSZTOGATHATNAK KEDVÜKRE!
Magyarország létezésének alapjait-A MAGYAR VIDÉKET-kezdte ki a rendszerváltás, és az azt követő rablópolitika. Sajnos nem lett minden magyar falu Felcsút! (Pedig tisztességes hozzáállással lehetett volna, hiszen a szocializmusban adottak voltak a feltételek, és Vidék-Magyarország “repítette” ezt az országot!)
Falvaink (Vidék-Magyarország) élhetetlenné tétele tovább tombol, ami pedig Magyarország teljes ellehetetlenülését jelenti!
A “magyar” politikai elit az országot lopta széjjel, az általuk pedig a Vidék-Magyarországra szabadított “kiccsaládok” a magyar falvakat tarolják le!
A MAGYAROK PEDIG…?
A magyarok pedig felváltva szavazgatnak ugyanarra a politikai bűnözői körre!