Az orosz gazdaságfejlesztési Szergej Uljukajev miniszter szerint azért, mert Kijev csatlakozott a nyugati szankciókhoz.
Dmitrij Medvegyev miniszterelnök korábban azt mondta, ez lesz a következménye, ha életbe lép az EU és a kijevi trón közti társulási megállapodás kereskedelmi része. Jacenyjuk Szenyocska pedig a minap jelentette be, hogy a megállapodás életbe fog lépni.
Ám hogy Nyalókakirály uradalmának öröme felhőtlen ne legyen, arról Brüsszel ma gondoskodott. Johannes Hahn az EU igazságügyi biztosa bejelentette, hogy Kijev ne számítson az EU anyagi támogatására, kompenzálandó az Oroszországi kieső exportot. Amiben pedig a kijevi trón oly nagyon bízott. Jacenyjuk Szenyocska már azt is kikalkulálta, hogy kb. 600 millió dollárocskától esik el az uradalom az orosz tilalom miatt.
hahn
Erre ma beszól ez a Hahn! Még akkor mindezek tetejébe ki is osztja Maradék-Ukrajna vezérkarát, hogy amikor szóba került Maradék-Ukrajna csatlakozása az uniós szabadkereskedelmi bandájához, figyelmeztették Valcmanékat: Oroszország exporttilalmat léptethet életbe velük szemben. Úgyhogy jó lesz ha fölkészülnek a meglepire!
Hát nem készültek föl! Most aztán ott állnak Valcmanék a tél küszöbén, orosz export nélkül, és EU-s kompenzáció nélkül. Megroggyant gazdasággal!


http://www.balrad.com/2015/11/19/gondban-van-kijev-se-penz-se-poszto/