2015. május 30., szombat

Az EU-NATO lator-és dölyfszövetség meg van sértődve, mert Oroszország az Ő KITILTÁSI LISTÁJUKRA VÁLASZUL-kitiltott néhány latorszövetségi potentátot! VÁLASZUL! Nem hajlandók megérteni, hogy az élet kölcsönösségi helyzeteket is képes produkálni, és hogy a dolgok MÁR NEM CSAK AZ Ő SZÁJUK ÍZE SZERINT alakulnak. Pedig nem ártana, ha tudomásul vennék!

Berlin magyarázatot vár az orosz listával kapcsolatban

Több európai szóvivő is bírálta a moszkvai lépést

A német kormány magyarázatot kért szombaton a Moszkva által összeállított, európai uniós politikusok oroszországi beutazását tiltó “feketelistáról”, amely az éppen ukrajnai látogatáson tartózkodó német külügyminiszter szerint akadályozza a békeerőfeszítéseket.Több európai szóvivő is megalapozatlannak és önkényesnek nevezte a “feketelistát”, amelyen nem pusztán a Moszkvát élesen bíráló politikusokat és közéleti személyiségeket, hanem katonai és titkosszolgálati tisztségviselőket is eltiltottak az oroszországi beutazástól.
Berlin felvilágosítást kér Moszkvától a beutazási tilalom alá eső személyek listáján szereplő német politikai személyiségekkel kapcsolatosan. A német külügyminisztérium szerint az érintetteknek joguk van tudni, hogy milyen okból, mire alapozva tiltották meg számukra a beutazást Oroszországba.
Az ukrajnai látogatáson tartózkodó Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a sajtónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy ez a lépés fékezni fogja az ukrajnai válság rendezésére irányuló békeerőfeszítéseket.
Mark Rutte holland miniszterelnök péntek este jelentette be: Oroszország az európai uniós tagországok politikusainak egy adott köre számára megtiltotta, hogy területére lépjenek, válaszul az ukrajnai politikája miatt Moszkvát sújtó nemzetközi szankciókra. Didier Reynders belga külügyminiszter ugyancsak pénteken közölte, hogy az uniós országok nagykövetségeihez eljuttatott listán összesen 89 név található.
Az orosz fél – sajtójelentések szerint – eredetileg azt kérte, hogy a listát ne tegyék közzé. Szombaton ugyanakkor több internetes portálon is megjelent a névsor, amelyből kiderül, hogy a legtöbb kitiltott lengyel állampolgár, de szép számban vannak britek, németek, svédek, észtek és litvánok. Magyar név nem szerepel a listán.
A finn közszolgálati rádió honlapján közzétett lista tizennyolc lengyel, kilenc brit, nyolc svéd, nyolc észt, hét litván, hét német, öt lett, öt román, négy francia, négy cseh, négy dán, három holland, két belga, két spanyol, 1egy-egy bolgár, finn és görög személy nevét tartalmazza.
Bár Vlagyimir Csizov, Oroszországnak az Európai Uniónál akkreditált nagykövete az előző napon azt mondta, hogy “nem vezető vagy magas beosztású” személyekről van szó, a listán vannak jól ismert politikusok, hivatalban lévő vagy volt magas rangú személyiségek is.
Rajta van például Guy Verhofstadt volt belga kormányfő, az EP liberális frakciójának vezetője, Nick Clegg, volt brit miniszterelnök-helyettes, akárcsak Malcolm Rifkind egykori brit védelmi miniszter, Robert Kupiecki lengyel igazságügyminiszter-helyettes vagy Uwe Corsepius, az Európai Unió Tanácsának főtitkára, aki hamarosan Angela Merkel német kancellár tanácsadója lesz.
Nem hiányzik a kitiltottak sorából Jerzy Buzek, az Európai Parlament volt elnöke, egykori lengyel miniszterelnök, Henri Malosse, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke, Per Stig Moller volt dán külügy- és kulturális miniszter, Daniel Cohn-Bendit, a Zöldek európai parlamenti csoportjának volt társelnöke sem.
Nem léphet orosz földre többek között Robert Kupiecki lengyel védelmi miniszterhelyettes, Vytautas Landsbergis volt litván elnök, Bernard-Henri Lévy francia filozófus, Stefan Füle, az Európai Bizottság volt EU-bővítési biztosa, Karl-Georg Wellmann, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) orosz és ukrán ügyekben illetékes politikusa, Rebecca Harms, az Európai Parlament (EP) zöldpárti frakciójának társelnöke, Adrian Cioroianu volt román, illetve Karel Schwarzenberg korábbi cseh külügyminiszter sem.
Mások is elégedetlenek
Az Európai Unió külügyi kérdésekben illetékes egyik szóvivője emlékeztetett arra, hogy Oroszország az utóbbi hónapokban számos EU-politikustól tagadta meg a beutazást a már létező, de hivatalosan közzé nem tett tiltólista alapján. “Ezt a (mostani) lépést tökéletesen önkényesnek és indokolatlannak tartjuk, annál is inkább, mivel teljesen átláthatatlan, ezen kívül semmiféle felvilágosítást nem adtak róla” – mondta a szóvivő.
Az indokokat hiányolta a brit külügyminisztérium egyik tisztségviselője is. “Ha Oroszország nyomást akar gyakorolni az EU-ra a szankciók enyhítése érdekében, annak nem ez a módja” – hangsúlyozta.
A Reuters megemlíti, hogy a “feketelistán” tizennyolc lengyel politikus és közéleti személyiség szerepel, köztük Bogdan Borusevicz parlamenti elnök, a lengyel nemzetbiztonsági tanács tagja is, akit korábban sem engedtek be Oroszországba Borisz Nyemcovnak, a meggyilkolt ellenzéki politikusnak a temetésére.
“Egy idő óta azt látjuk, hogy Oroszország nem igyekszik feltétlenül enyhíteni a feszültséget, hanem inkább szítja azt” – mondta a Reutersnek a lengyel kormány egyik szóvivője.
Anna Maria Corraza Bildt, európai parlamenti képviselő, Carl Bildt volt svéd miniszterelnök felesége is tiltólistára került hét honfitársával egyetemben. “Látom, hogy a Kreml kitalálta, ki hordja a nadrágot otthon nálunk” – így kommentálta a volt kormányfő az orosz külügyminisztérium döntését a Twitteren közzétett üzenetében.
(MTI)

A bevándorlás veszélyt jelent a fehér fajra

Kristiina Ojuland hidfo.ru
Észtország volt külügyminisztere, Kristiina Ojuland felszólította az Európai Uniót, hogy radikális fellépéssel állítsa le a Földközi-tengeren át zajló tömeges bevándorlást, mert a déli lakosság beözönlése olyan mértékűvé vált, hogy veszélyt jelent a fehér fajra. A volt külügyminiszter saját Facebook-oldalán írta ezt, ahol az őszinteségre rengeteg olyan választ kapott, melyben rasszistának nevezték, főleg amiatt, mert az Afrikából beözönlő fekete lakosságra a politikailag korrektek által el nem fogadott nigger kifejezést használta. Ojuland ugyanakkor egy újabb üzenetben válaszolt az ellenséges kirohanásokra, és kijelentette;
“fehér emberként igenis úgy érzem, hogy a fehér faj ma veszélyben van!”
Ojuland az ország volt külügyminisztere. Korábban a centrista párt EP-képviselője volt, jelenleg egy parlamenten kívüli politikai párt, a Népi Egységpárt vezetője. Felszólalása azonban általános trendet mutat, az északi országokban ugyanis a politikai elit kezd tudatában lenni annak, hogy a tömeges bevándorlás lerombolja az esetükben mindeddig stabilan működő jóléti társadalmat, és a multikulturalizmus importálása csak társadalmi feszültségek megjelenéséhez vezet. Mart Helme, a Konzervatív Néppárt vezetője már kijelentette, hogy egyetért Kristiina Ojuland szavaival, azokat a Konzervatív Néppárt teljes mértékben elfogadhatónak tartja.

Magyarország a békés lopás lehetőségének földje?

Szijjártó Péter hidfo.ru
Panagiotisz Lafazanisz görög energiaügyi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok nyomásgyakorlást kezdett a térségi országokra, Washington ugyanis el akarja érni, hogy a térségi országok ne tudjanak egy stabil energetikai együttműködést kialakítani a Török Áramlat tervezett nyomvonalán.
Lafazanisz elmondása szerint Görögország az utóbbi hónapok során fokozott nyomásnak volt kitéve az Egyesült Államok részéről. A miniszter ugyanakkor kijelentette, hogy a kormány elkötelezett a Török Áramlat megépítése mellett, és nem engednek az amerikai nyomásgyakorlásnak, mert a projekt jövedelmező nem csak Görögország, de a régió egésze számára. A miniszter elmondása szerint az Egyesült Államok illetékese egy személyes találkozó alkalmából kijelentette, hogy a projekt egészét ellenzik, így az amerikaiak állásfoglalása hivatalosnak tekinthető; meg akarják akadályozni, hogy a Török Áramlat megépüljön.
2014 október végén magas rangú orosz vezetőkből álló delegáció érkezett Törökországba. Ankarában egy új megállapodás született, miszerint
  • Oroszország sokszorosára fokozza a Kék Áramlaton keresztül Törökországnak eladott gáz mennyiségét,
  • Törökország lesz az eurázsiai régió legnagyobb energetikai elosztó-központja, a jövőben az Európai Unió kizárólag Törökországon keresztül juthat orosz földgázhoz,
  • a két ország a gázkereskedelemben elhagyja a dollár és az euró használatát, ehelyett saját nemzeti valutáikban intézik a kifizetéseket.
Az új együttműködés, amely végül “Török Áramlat” néven jelent meg a nyilvánosság számára, közvetlen visszavezethető az amerikai külügyi stratégia egy korábbi “lépésére”. 2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje kiszivárogtatta az információt, miszerint az Egyesült Államok Ukrajna destabilizálására készül, és ennek érdekében mintegy kétezer zsoldost vontak össze Bécs környékén. Razumovszkij szerint – román cégek bevonásával – Washington saját kézben akarja összpontosítani az Európai Unióba irányuló gáztranzitot. Az információt szinte minden orosz és ukrán sajtóorgánum leközölte, a nyugati sajtóban teljes hallgatás fogadta. Okkal; 2013 novemberében álcivil tüntetések kezdődtek Ukrajnában. 2013 december végére a tüntetéseket radikalizálták, januárra már fegyveres harc zajlott Kijevben. 2014 február végére Ukrajna utolsó legitim kormányát megdöntötték, fegyveres hatalomátvétellel egy olyan csoport jutott hatalomra, amely azonnal megkezdte az ország energetikai vállalatainak privatizációját: amerikai befektetők számára.
A kijevi atlantista kormány stabilizációja közvetlen vezetett ahhoz, hogy Moszkva döntést hozzon az ukrán gáztranzit-vonal felszámolásáról (mert az amerikai ellenőrzés alá került). Az Ankarában összeült orosz-török kormányközi bizottság megkötötte a Török Áramlat néven ismertté vált projekt keretmegállapodását. Recep Tayyip Erdogan török államfő azt követően igen éles amerikai-ellenes retorikát kezdett meg. Egy alkalommal az államfő nyilvánosan is kifejtette, hogyan gyakorol Washington nyomást a török kormányra. Erdogan szerint az Egyesült Államok mozgatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és a terroristák amiatt foglalták el a török-szíriai határ menti településeket, mert eközben Washington nyomást gyakorol a török kormányra, és el akarják érni, hogy a terroristákra hivatkozva a török haderő bevonuljon Szíria területére. Ha nem teszi, az ISIS Törökországban is aktivizálódna. Erdogan pálfordulását fémjelezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő 2014 decemberében egy törökországi sajtótájékoztató alkalmával jelentette be, hogy leállítják a Déli Áramlat projektet. A projekt leállítására amiatt került sor, mert – szintén Washington nyomására – Bulgária nem adta meg ahhoz az építési engedélyeket. Ehelyett került sor a Török Áramlat megkezdésére.
A Török Áramlat azonban egyelőre ugyanott tart, ahol annak idején a Déli Áramlat. A gázvezeték nyomvonala Oroszország-Törökország-Görögország-Macedónia-Szerbia-Magyarország. A projekt nyomvonala menti országokban elsőként Törökországban próbálták megakadályozni az új együttműködést. A Déli Áramlat leállítását követően Federica Mogherini, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Törökországba utazott, hogy meggyőzze a török kormányt arról, “ne működjön együtt az oroszokkal”. Mogherini látogatását követően Erdogan Amerika-ellenes retorikája alábbhagyott, és Törökország késleltetni kezdte a megállapodást. Ennek részeként nem fogadták el a Moszkva által ajánlott gázárkedvezményt, hanem szándékosan olyan mértékű kedvezményt kértek, amit az orosz fél soha nem fogadna el. Moszkva végül azzal helyezett nyomást a török kormányra, hogy az állami gázvállalaton kívül egy sor magáncéggel megállapodott a gázárkedvezményről, így az állami gázvállalat piaci hátrányba jutott volna, ha tovább késleltetik a projekt megkezdését. 2015 májusára Törökország megállapodott Oroszországgal a gázárkedvezmény mértékéről, és a Török Áramlat építési munkálatai megkezdésének időpontjáról.
A megállapodás napján újabb beavatkozás történt a gázprojekt nyomvonala mentén; Macedóniában radikalizálódott egy kormányellenes tüntetés, több mint 30 rendőr megsérült. Szintén Macedóniában fegyveres terrorista csoportok kezdtek el működni (még a megállapodás napján), és a tűzharcban több rendőr életét vesztette. Az amerikai titkosszolgálat magánbeszélgetések hangfelvételeit szállította a nyugati ellenőrzés alatt lévő ellenzéki sajtónak, melyek így megkezdték a kormányellenes tüntetések felduzzasztását. Macedóniában a kormány nyíltan kezdett beszélni arról, hogy Washington részéről nyomásgyakorlás éri őket, és az ellenzék együttműködik külföldi titkosszolgálatokkal. Az is bebizonyosodott, hogy az álcivil tüntetéseket Soros György alapítványaival együttműködő csoportok szervezik. A kormány szintén nyíltan beszélt erről, aminek hatására több mint 90 ezer fő részvételével kezdődött kormánypárti demonstráció.
Washington szisztematikusan halad a Török áramlat nyomvonala mentén, és minden érintett országot nyomás alá helyez. Ami Törökországban és Macedóniában nem sikerült, azt tovább folytatták Magyarországon, és Görögországban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 19-én Teheránba utazott, ahol megállapodás született a két ország közti energetikai együttműködésről. A Regnum orosz sajtóorgánum azonban rámutatott a látogatás előzményeire; április 26-án Bulgária miniszterelnöke személyes megbeszélést tartott az iráni nagykövettel annak kapcsán, hogy Irán visszatérne a Nabucco projektbe, és elkezdene gázt exportálni az Európai Unió területére – Bulgárián keresztül. Eközben a Mehr iráni hírügynökség arról számolt be, hogy május első hetében amerikai delegáció érkezett Teheránba, ahol az amerikai energetikai cégek kitermelési engedélyének megadásáról zajlottak tárgyalások. A tárgyalásokat követően Abbasz Seri Mokadam, Irán helyettes olajügyi minisztere jelentette be, hogy a közeljövőben megállapodás születhet az Irán elleni szankciók feloldásáról.
Az Egyesült Államok folyamatosan munkálkodik azon, hogy az Európai Unió gázellátása egy olyan projekten keresztül legyen biztosítva, ami amerikai ellenőrzés alatt áll. Razumovszkij bejelentése szerint ugyanez volt a célja az ukrán EuroMajdannak, Ukrajna destabilizálásának. Panagiotisz Lafazanisz görög energiaügyi miniszter most a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva jelentette ki, hogy a kormányt amerikai nyomásgyakorlás éri, és Washington azt akarja, hogy Görögország ne vegyen részt a Török Áramlatban.
Enyhe kifejezéssel is szánalmas látvány, hogy miközben a projekt minden országa ellenállást mutatott az amerikai nyomásgyakorlással szemben, és arról nyíltan beszéltek, Magyarország kormánya az első udvariasan fenyegető szavakra megkezdte az amerikai ellenőrzés alatt álló gázprojekt letárgyalását. Macedónia fegyveres terroristákkal, az amerikai titkosszolgálattal együttműködő ellenzéki sajtóval, külföldről mozgatott kormányellenes tüntetésekkel és kiszivárogtatási botránnyal szemben védte meg korábbi állásfoglalását. Görögország vezetői szintén nyíltan beszélnek arról, hogy amerikai nyomásgyakorlásnak vannak kitéve. Törökország pedig az éppen aktuális erőviszonyoknak megfelelően foglal állást, de az államfőnek voltak tiszta és őszinte pillanatai. Magyarország kormánya nyomát sem mutatta annak, hogy lennének tiszta és őszinte pillanatai. Ugye senki nem feltételezi, hogy miközben a projekt nyomvonalának összes országa amerikai nyomásgyakorlásnak van kitéve, Magyarország érintetlen maradt? Az a tény, hogy a magyarországi politikusok nem mernek nyíltan beszélni a fenyegetésekről, csak annyit bizonyít, hogy az amerikaiak szájzárat tettek rájuk. Elszomorító látni, hogy hazánk minden történelmi időszakban így végzi; egy hanyatló hatalom utolsó csatlósaként, és a kormány még a végső pillanatban sem mer függetlenségre törekedni. Emiatt tart ott az ország, ahol éppen tart; a konfliktuskerülés, és az azzal együtt járó békés lopás lehetőségének elfogadása, ami a sírba viszi az országot.

http://hidfo.ru/2015/05/magyarorszag-a-bekes-lopas-lehetosegenek-foldje/

És enni kapott már ma? – Sokkoló adatok a szegénységről

Minden harmadik (!) magyarral előfordult az elmúlt évben, hogy nem tudott élelmet venni – írja a friss OECD jelentés alapján a 168 óra Online. Érdekes, valahogy ez a téma nemigen került szóba a pénteki miniszterelnöki “öt éves” értékelőn, pedig még – tán a hatás kedvéért – némi önkritikai elem is belekerült a beszédbe, igaz, ez is hamarosan öndicséretté alakult át: rém jófejek vagyunk, hogy nem ragaszkodunk a hibáinkhoz. Mondjuk, ha valaki az ország ügyeit viszi, ez olyan minimum, hogy szóba se lenne szabad kerülnie. De vissza az OECD jelentés még akkor is sokkoló adataihoz, ha az állampolgár némiképp tájékozottnak gondolja magát a honi állapotokat illetően.
kl
Tehát: a magyarok harmada legalább egyszer éhezett tavaly. Az OECD tanulmányából az is kiderül, hogy Lengyelországban ez az arány 18,4, Szlovákiában pedig 17,4 százalék.
Szikra Dorottya szociálpolitikus a 168 Órának elmondta: más adatok szerint a gyerekes családok 47 százaléka nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez Magyarországon. Ha egy gyerek éhezik, az bizony visszafordíthatatlan károkat okoz – magyarázta a szakember. A várható magassága és testsúlya mellett az iskolai teljesítménye is elmaradhat a kortársaihoz képest. Az adatok szerint a 2000-es évek elején még kedvezőbb helyzetben voltunk e téren (is) , mint a többi régiós ország.
Szikra Dorottya felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a már a 2008-as válság után romlott a helyzet, de mára az egykulcsos adó bevezetésével az drámaivá fajult: a családi adókedvezménnyel a tehetősebbek járnak jobban, míg az alacsony jövedelműektől elvették az adójóváírás lehetőségét. Emellett 2008 óta húsz százalékkal csökkent a családi pótlék reálértéke, és kevesebb segélyt is kapnak a rászorulók. A kormány az óvodai és az általános iskolai ingyenes étkeztetést kiterjesztette ugyan, de az ennél fiatalabb gyerekek és a kismamák ellátása továbbra sem megoldott – tette hozzá.
Az sem vigasztaló természetesen, hogy világszerte megfigyelhető a szakadék mélyülése a szegények és a gazdagok között. A hivatkozott OECD jelentés rávilágít: a szervezet 34 tagországában folytatott vizsgálat szerint 30 éve most tapasztalják a legnagyobb különbséget. A fizetések közötti különbség Chilében a legnagyobb, de még az Egyesült Államok is a mérleg negatív feléhez tartozik. A különbség Dániában és Szlovéniában a legkisebb. A lakosság leggazdagabb rétegéhez tartozó felső 10 százalék 9,6-szer több pénzt keres, mint a legszegényebbekhez tartozó alsó 10 százalék. A nyolcvanas években a szorzó még csak hétszeres volt.
A top 1 százalék a háztartások összvagyonának 18 százalékát birtokolja, míg a szegényebb 40 százalék az összvagyon alig 3 százalékán osztozik a 2012-es adatok szerint. A jelentés szerint Magyarországon a társadalmi egyenlőtlenség nőtt az elmúlt tíz évben, ellentétben a régió többi országával. Az OECD a legnagyobb problémát egyrészt az adózási rendszer hibájában, másrészt a szociális juttatások rossz elosztásában látja.
(Népszava)

Káin bélyege: az USA katonai erővel lépjen fel a FIFA-ellen!

Az alábbi hír olvastán minden olvasóban fel kell hogy ébredjen a gyanú: az USA elsőszámú-John McCain névre hallgató-hiénájának az elméje már teljesen elborult.
Ez az eszement bolond-aki egyébként kapásból és simán lefasisztáz bárkit, miközben nyíltan fasisztákkal bratyizik-AMERIKAI KATONA ERŐ ALKALMAZÁSÁT SÜRGETI-A FIFA ELLEN!
can
Ez az egykoron Vietnamban az első bevetésén lelőtt katonai pilóta-ezért nemzeti hős is lett, és többé már repülőgépnek a közelébe csak mint utast engedik azóta-mint amerikai szenátor, nincs elragadtatva egyáltalán a svájci hatóságok akciójától, amelynek keretében letartóztattak néhány FIFA vezetőt. A bolond úgy véli, hogy “csak részmegoldás Blatter néhány csatlósának letartóztatása!” Szerinte ugyanis Blatter elnököt is börtönbe kéne zárni!
Az agyament arról habzott tegnap, hogy négymilliárd dollárt kéne hogy fordítson az USA a FIFA meggyengítésére, és hogy Amerika készüljön föl csapatok Svájcba küldésére.
“Elérkezett az ideje annak, hogy a Fehér Ház végre erőt mutasson fel a FIFA-val szemben”-hörögte a bomlott elméjű amerikai hiéna. McCain Urges Military Strikes Against FIFA
Emlékeztetnénk, hogy az USA nagyon-nagyon rossz néven vette, hogy Oroszországban fogja a FIFA megrendezni a következő, 2018-as futball VB-t.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/bolond-mccain-az-usa-katonai-erovel-lepjen-fel-a-fifa-ellen/

Világ szemetei! Maradék-Ukrajnában gyülekező!

“Izmosodot” Maradék-Ukrajna adminisztrációja. Kiváltképp Odessza-régió, Nyalókakirály szűkebb pátriája. Új Gubernátor (Kormányzó) kezdi meg jövő hónap elsejétől szolgálni a kijevi udvart!
A bebukott grúz maffiafőnök, a Soros pénzen kiokosított Döbrögi haver-Szakácsvili Miha-lesz Odessza-régió teljhatalmú ura és parancsolója.
miha
Mondjuk arról senki nem tud hogy bírna ukrán állampolgársággal ez a körözött bűnöző, de hát Az Ügy hűséges szolgálóival szemben ez nem elvárás. Márpedig Grúzia egykoron teljhatalmú Keresztapája föltétlen és lelkes szolgálója az ÜGY-nek!
Április végén megkínálták a miniszterelnök-helyettesi poszttal is, de akkor úgy nyilatkozott, hogy szándékában áll visszatérni Grúziába, folytatni a NARANCSOS ÜGY érdekében a harcot.
Azóta megorrintották a kijevi udvarban is, hogy a derék testvér utolsó lépése lenne ebben az életben az, amikor belép egykori birtokára, hiszen elfogatóparancs van életben Miha ellen Grúziában, és egyhamar nincs is kilátásban, hogy ezt anullálják a grúz hatóságok. Úgyhogy Miha marad Maradék-Ukrajnában. És ha már marad, “dolgozzon is” Az Ügy érdekében. Koszt, kvártély, apanázs+egy csomó belegelni való nyakkendő- jár a szolgálatért természetesen!https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/vilag-szemetei-maradek-ukrajnaban-gyulekezo/


beavatás
Már föl is kenték Odessza-régió korlátlan Urát és Parancsolóját. Miha Szakácsvili fölesküdött a Gazda hűséges és sírig tartó szolgálatára.
Amerikai és ukrán zászlók előtt fogadott hűséget Nyalókakirálynak az új gubernátor, aki már holnap el is foglalja magas hivatalát Maradék-Ukrajna vészterhes déli térségében. (Transznyisztria közelsége szép jövővel nem kecsegteti a grúz maffiafőnököt, de hát most őt a parancs ottani szolgálatra szólította!)
fbo
Aki valamit is számít Maradék-Ukrajna szerte, mind igyekezett egy fénykép erejéig összeállni az új Alkirállyal. Nyalókakirály is hajlandóságot mutatott egy közös fotóra a jeles alkalomból Mihával. Vannak politikaiu elemzők, akik szerint ez a kép valószínűleg az utolsó közös foto kettejükről.
fbo
Hivatali főnöke is fotózkodott vel egy jót, mielőtt kezébe nyomták a kamrakulcsot. (A Dnyeszter-mellék okán fellépő izgalmai csillapítására egy kis rágcsálnivalót itt találhat.)
kamra


https://balrad.wordpress.com/2015/05/31/folkentek-szakacsvilit/

Donbassz

Donyeckben a lakosság aggodalommal lesi-figyeli a meteorológiai jelentéseket. Merről fog fújni a szél? Ha északi irányból, akkor bizony rosszra kell készülni.
A repülőtér ugyanis északra van Donyecktől. A reptér pedig már egy hatalmas hullatároló. A legóvatosabb becslések szerint is legkevesebb ezer latorhullát gyűjtöttek ott egybe a népköztársaságiak abban a reményban, hogy a kijevi junta kezd valamit velük. De a kijevi hatalom egyszerűen nem hajlandó saját szemetét elszállítani. A jó idő meg beköszöntött. Az északi szelek pedig dögletes bűzt terelnek Donyeckbe. A milicisták lassan már átmennek gyepmesterbe, mert a szagok meg a kóbor kutyák hadait csábítgatják kiadós lakomázásra.
A DNR hatóságait Valcmanék választás elé állították. Nekik kell megoldaniuk a szemét eltakarítását. Valahogy.
Tegnap egyébként ismét érzékeny veszteséget szenvedett a latorhad. “Maradék-Ukrajna Hőse”-Szergej Kulcsickij generális is rajta volt azon a helikopteren, ami Szlavjanszk határában késő délután “ismeretlen okból” lezuhant.

A fertelmes hiéna ott pusztult!
Donbassz frontjain mára virradóan és ma délelőtt jobbára csak a középső frontszakaszon-Donyeck környékén-voltak/vannak kisebb összecsapások, és a már “megszokott” valcmanista latortüzérségi terror.
Krasznogorovka és Sztaromihajlovka térségekben tüzérségi tűzpárbajok zajlanak jelenleg is.
Oktyrjabszk falut, a donyecki repteret, és Donyeck néhány kerületét is elérik a latorgránátok.
Marinyka milicista állásait is bombázta Valcman latortüzérsége. Szerencsére áldozatokat, sebesüléseket nem követeltek idáig a támadások.
Sirokino környékén éjjel-nappal vannak kisebb összecsapások.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/donbassz-17/

A devizahitelesek ismét tüntettek tegnap a Kossuth téren

nef
A devizahitelek eltörléséért, a pénzintézetek felelősségre vonásáért demonstrált pénteken a Nem adom a házamat mozgalom az Igazságügyi Minisztérium előtt, csaknem 100 aktivista jelent meg a budapesti Kossuth téren. A tüntetők később ülődemonstrációba kezdtek a József Attila utcában, teljesen megbénítva a forgalmat.
nef
A mozgalom a kétórás Kossuth téri tüntetést követően átnyújtotta a Trócsányi László miniszternek címzett felhívását a tárca helyettes sajtófőnökének.
nef
A megjelentek kifogásolták az elszámolási törvényt, a mintegy 300 ember által aláírt petícióban pedig többek között azt követelték, hogy a deviza- és a forinthitelek “jogi rendezéséig”, valamint az okozott károk megtérítéséig minden végrehajtási eljárást függesszenek fel. Emellett azt is követelték, hogy a pénzintézetek fizessenek a folyósított összegnek megfelelő kártalanítást minden kölcsönszerződés után, amelynek egy részét az adós, másik hányadát pedig – a károsultak kárának enyhítésére – az állam kapja.
nef
Elengedhetetlennek tartják továbbá, hogy minden, a termék bevezetésekor felelős pozícióban levő banki alkalmazottat, politikust, felügyeleti szerv vezetőjét csalás bűntette miatt felelősségre vonjanak.
A tüntetők a Kossuth térről átvonultak a József Attila utca Széchenyi tér és Nádor utca közötti szakaszára, ahova kétórás ülődemonstrációt hirdettek. A túlnyomórészt sárga pólóba öltözött tüntetők elfoglalják a négysávos utat, így ott nem lehet közlekedni. Többen “Ne fizess” feliratot viselnek magukon. A mozgalom korábban egyeztetett a rendőrséggel az ülődemonstrációról.
nef
Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom alapítója és vezetője azt mondta: amennyiben nem teljesítik kéréseiket, újabb és egyre hosszabb ideig tartó, útzárral járó demonstrációt tartanak majd.
nef

https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/a-devizahitelesek-ismet-tuntettek-tegnap-a-kossuth-teren/

Valaha volt egy baloldali Magyarország

Csepel művek - Ennyi maradt...

Nemzeti vagyok. Jobboldali. Kifejezetten jobboldali. Legalábbis a liberálisok meghatározása szerint. Viszont szerintem én állok középen mint magyar – és mindenki, aki nem a magyar népért tesz, az ellenünk van!

Mit jelent a magyar népet szolgáló tett? – Minden olyan cselekedet, amely a magyar nép boldogulását, megélhetését, előrejutását segíti. Minden lépés, amely a pillanatnyi kihívásokra olyan válaszokat fogalmaz meg, amely a nép érdeke, s nem az egyes embereket, de különösképpen nem az idegeneket szolgálja! – Minden olyan intézkedés, amely megőrzi a magyar népet magyarnak, szabadnak, függetlennek. Állítólag erről szólna a demokrácia, de már tudjuk, hogy a demokrácia álarca mögé bújva kirabolták a fél világot és kontinenseket döntöttek nyomorba.
30 évvel ezelőtt állítólag itt elnyomás, kommunista rémuralom volt. Nemzeti gondolkodású vagyok, de abban a rendszerben nőttem fel és majd 30 évet éltem benne. A rendszerváltáskor azonnal a nemzeti táborhoz csatlakoztam. Ott voltam Pozsgay első felszólalásain, az első szabad megmozdulásokon, emlékszem micsoda hangulat volt az első szabadnak mondott március 15-én.
Mekkora erő volt ezekben a megmozdulásokban! Aki nem volt ott, az soha ezt megérteni nem fogja. Soha, míg át nem él hasonlót. Ott voltam a Jurta színházban, hallgattam Romhányi Lászlót, megismertem sok kiváló embert. Addigra a Fidesz és az MDF, meg sok más, aki ott kezdte, – már eltűnt onnan. Ott találkoztunk először Pongrázc Gergellyel, Kunszabó Ferenccel, Győrkössel és az őt kísérő fiatalokkal. Micsoda idők voltak azok.
Hogy mi történt azóta? Erről nem kívánok most írni. Az egy más és hosszú írás témája lenne. Amiről most írni kívánok nemzetiként az az, hogy honnan jöttünk. Milyen volt az az ország, ami ellen akkor lázadtunk – és milyen okok vezettek minket a változás kieszközöléséhez.
Siófok - Ezüstpart SZOT Üdülő - Munkások ezrei nyaralhattak it, - ma már luxusnak számító körülmények között
A nyolcvanas években voltam fiatal, életerős, kalandvágyó, – a legerőteljesebb férfikorban, huszonéves. Abban az időben mindent elértem, amit akkoriban az átlag munkásfiatal elérhetett. Csepel bicajom volt, aztán Babettával repesztettem. Dolgoztam, és nem álltam le a Simson szinten, hanem egyből vettem egy 250 es ETZ-t. EZ volt a csúcs. Tárcsafék, öt sebesség. Ment vagy 140-et. Rengeteget motoroztunk vele. Amikor motorozni kezdtem, 8 forint volt a benzin. Ha leugrottunk a Balcsira, egyetlen tételt nem számoltunk az utazásba soha; ez a benzin volt. Zsebpénzből megvolt az út oda-vissza. Nem voltam gazdag gyerek. Munkásfiatal voltam, aki éppen a gyárban kezdett dolgozni akkoriban.
Mi már az a korosztály voltunk, aki nem hajtott az esküvőre, nem akartunk 20 évesen szülők lenni. Hajtottuk a lányokat nyáron, túráztunk, – házibuliba jártunk télen. Ez volt a mi nyolcvanas évünk. Aztán egyre jobban megnyíltak a határok. Emlékszem azokra az időkre, mikor a kelet-német és a nyugat-német rokonok itt találkoztak nálunk a Balatonnál. Micsoda mozgás, nyüzsgés, tumultus volt arrafelé a nyolcvanas években, de főleg a második felében… Azt hiszem ott roppant meg az akkori magyar rendszer. Mert az embereknek semmi nem volt elég.
Német egység a Balatonnál anno
Érdekes folyamatok indultak meg abban az időben. Foglalhatnánk valamiféle rendszerbe, de minek. Megkezdődött a gazdagodás, aztán a haszonlesés, egyre jobban nőtt az irigykedés. Előzőleg együtt lógtunk a környékbeli srácokkal, volt közöttük olyan, akinek gyárigazgató volt a faterja. Egyforma srácok voltunk. Pár év, s ezek már nyugati autóval jöttek. Már nem akaródzott nekik szóba állni velünk. Mert mi a rokonoknál nyaraltunk, az ő nyaralójukban pedig már nyugat-németek vettek ki szobát, és valutával fizettek. Mi akkor az ETZ nyergéből ácsingózva néztük a Suzukival, Hondával érkező motoros németeket, mások pedig Alfa Rómeóval érkeztek a strand parkolójába. Ott a büfében már nem lehetett meginni egy sört, megenni egy fagyit, mert már nem a mi munkás fizetéseinkhez méretezték. A büfés éppúgy látta az Alfa Romeót, és neki is kellett egy. Így hát a bolti ár tízszereséért adta a sört. Mentünk a boltba sört venni, elkezdődött a hűtőtáska rendszer.
Hihetetlen pénzimádat terjedt el, mindenki állandóan nyugatra akart menni, rádiót, videót, hűtőt vagy bármit venni, amire éppen el lehetett szórni a keservesen megkeresett pénzt. De mégis, itthon jól éltek az emberek. Túl jól, mert túl sok idejük volt Bécsbe futkározni, ácsingózni a nyugati autók után.
De ne higgyétek, hogy annyira felettünk lettek volna, azt a pár kacatot leszámítva. Életemben egyszer ettem osztrák nagymenő vendéglőben, – hát nálunk a menzán a gyárban különbül főztek! – Bécs ugyanúgy nyögte a nyolcvanas években még a háború nyomait, pedig Bécsben semmi nem történt Pesthez képest. A Milka csokin kívül a nyugati ételnek, édességnek semmi íze nem volt, éppen úgy mint a mostani nálunk kapható rakás szemétnek. Bezzeg itthon! Emlékszem a puncsos és a csipkés pehely szeletre. Az Oázis és a Márka üdítőre. Abban az időben a Vanília karika vagy a Pilóta keksz kilós kiszerelésben volt, és nem nagy dobozban tíz szem semmiízű vacak. Ne higgyétek, hogy a boltok üresek voltak. Roskadásig teltek a polcok magyar élelmiszerrel. Olyan gépsonkát azóta sem ettem, mert amit most kapni, az csak egy mócsingkupac, a virsli meg egy fűrészporos rúd a régihez képest.
Jó minőségű magyar élelmiszerek széles választéka - Szolnok ABC 1978 fotó - retronom.hu
De mi, nem értékeltük ezt az egészet semmire. Mert nem más  lebegett a szemek előtt, mint a Golf I-es, az Alfa Romeo és a többi nyugati autócsoda, amelyek elbódították az elmét, és már senki nem látta világosan mi zajlik itt. Szépen lassan csepegtették a mérget az emberek elméjébe.
Akár baloldalon, akár jobboldalon mondhat mindenki amit akar, – az egész folyamat motorja éppen a magát kommunistának mondó funkcionáriusok meggazdagodott kiváltságos rétege volt. Mert ők jöhettek-mehettek, üzletelhettek bárkivel, mert nekik ez meg volt engedve. Ennek a pártfunkcionárius rétegnek nem volt elég a Lada a Trabant helyett, ezeknek mindennél több kellett, – ezért elárulták az egész országot, hogy hasznot húzzanak, csakhogy nyugati autójuk lehessen és extra nyaralójuk. Éppen ők és az ő gyerekeik csepegtették a népnek, hogy rossz a rendszer, mert nem lehet nyugati autód, rossz a a rendszer mert nem mehetsz Haitire nyaralni.
Az emberek pedig… a nép nem mérte fel, hogy  mi történik. Nem mérte fel, hogy éppen a magukat kommunistának mondó igazgatók, éppen a vezetőik árulták el őket és azt az egész rendszert. Rájuk akarom kenni? Van is mit.
Mert valaki felelős ezért az egész folyamatért. Felelős azért, hogy művészeket, munkásokat, katonákat sikerült szembefordítani azzal a rendszerrel, amely megtömte a boltokat roskadásig, – finomabbnál finomabb dolgokkal. Amely ingyenes egyetemet adott a fiaiknak, és ingyenes kórházakat. Senki nem fogta fel, hogy miért jár a fél nyugat magyar fogorvoshoz, csak az járt a fejekben hogy vegyenek egy guruló fémdarabot.
Más volt az a rendszer. Nem volt cigánybűnözés. Az emberek számíthattak egymásra, közösségek voltak mindenütt. Néptánc, vagy modellezőklub, hímzőkör, vagy dalárda, teljesen mindegy, – de mindenki tartozott valahová. Most senki nem tartozik sehová, még a családjához sem. Biztos volt a munkahely, a lakáshoz jutás, nem voltak hitelcsapdák, sem adósrabszolgák. Jó volt az a rendszer? Nem. – De jobb volt mint ez a mostani!
És mi, akkor amikor nemzetiként ott voltunk a megmozdulásokon, – mi egyszerűen csak egy szabad országot akartunk, ahol nincsenek a többiek felett álló kiváltságosok. De álmodni sem mertünk volna arról, hogy amit mi magyarok, mi munkások összegüriztünk, azt egyszerűen elveszik tőlünk. Álmodni sem mertünk volna arról, hogy azok, akik a saját rendszerüket elárulták, akik évtizedeken keresztül megjátszották magukat, voltaképpen csak nyereségvágyból lettek igazgatók, főtitkárok, s így a leggazdagabbak az országban. Álmunkban sem hittük volna, hogy azok, akik besúgók, népárulók voltak, most védett személyként milliárdosok lehetnek. Soha nem mertük volna gondolni, hogy kiveszik a kezünkből a rendszerváltást, – s éppen az a csaló és meggazdagodott pártfunkcionárius réteg és gyerekeik, akik belevitték az országot ebbe az egész átvágásba.
Mi megkaptuk a guruló roncsokat. Ők az újakat. Vehetünk jó nagy hitelre valami guruló fémdobozt. De közben elvesztettünk mindent. Mindent, amiért negyven évig mi magyarok dolgoztunk. Elviseltük a Rákosi rendszert, átéltük 56-ot, – de ők elvették azt, amiért rokkanásig dolgoztunk a gyárakban, a földeken, elvették, ami a miénk volt! Egyszerűen kiraboltak minket.
Termékeny földjeink - Fotó  SzRTI
Most már kezdjük érteni, hogy mi is történt körülöttünk. Nem vagyok jobboldaliként náci. Nem vagyok nyilas, sem fasiszta. Magyar vagyok, akinek van viszonyítási alapja, és most már ettől vagyok jobboldali. Van viszonyítási alapom, mert éltem abban a rendszerben, amikor megvolt mindenünk. Most pedig semmink sincs. És tudom, tudjuk milyen volt, amikor volt valamink.
De vegye tudomásul minden csaló, tolvaj, hogy amíg egyetlen magyar él, aki elmondhatja az utókornak, hogy lehet jól, lehet jobban is csinálni, addig sosem lesztek biztonságban. Állíthattok fel titkosrendőrséget, az ÁVO-nak is volt. Hozhattok létre  bármilyen elnyomó szervet, a nép haragja  elsöpörhet, ha olyanná válik a helyzet.
Már semmi más nem kell, csak annyi, hogy megértsék az emberek azt, hogy mi történt. Egyetlen kérés maradt. Visszaadjátok, amit elloptatok, – visszaadjátok maradéktalanul, vagy megvárjátok, amíg sorban egyre többen rádöbbennek a csalásokra, a rablásra és akkor feléled az a tűz, – ami ritkán, de néha fellobban a népekben, s viharként söpri el azt, aki az útjába áll. Már nem kér, hanem elveszi, ami neki jár. Gondoljátok meg, mert a nép már ébredezik!
'Most már kezdjük érteni, hogy mi is történt körülöttünk... a nép ébredezik'
Őrző