2015. augusztus 25., kedd

A Fenevad amerikai vadászgépeket vezényel Európába

Hamarosan F-22-es Raptor típusú, lopakodó harci repülőgépeket vezényel Európába az amerikai légierő, az “Oroszország ukrajnai agressziója miatt” nyugtalan szövetségesek iránti szolidaritás jeleként – jelentette be Deborah Lee James, a haderőnemért felelős miniszter a CNN híroldalának keddi közlése szerint.
F-22
A légierő legmagasabb rangú civil vezetője elmondta, hogy az F-22-esek Európa-szerte együtt fognak gyakorlatozni az Egyesült Államok partnereivel és NATO-szövetségeseivel, azt kifejezendő, hogy Washington támogatásáról biztosítja szövetségeseit, és elkötelezett az európai biztonság és stabilitás iránt. Deborah Lee James biztonsági okokra hivatkozva nem közölte, hogy mikor szállítják ezeket a harci gépeket a kontinensre. A 2005-ben hadrendbe állított lopakodó F-22-eseket tavaly év végén küldték első harci bevetésükre Szíriában, az Iszlám Állam terrorszervezet elleni hadműveletekben. A gépek alkalmasak légi harcra és földi célpontok bombázására. Az amerikai légierő ismertetője szerint az egyenként 143 millió dollárba kerülő
F-22-esek képessége nem hasonlíthatók egyetlen ismert vagy fejlesztés alatt álló harci gépéhez sem.

A miniszter rámutatott, hogy az F-22-esek Európába küldése csak az egyik eleme azoknak az erőfeszítéseknek, amelyeket a Pentagon a szövetségesek megnyugtatása érdekében tesz. Idén a légierő F-15-ös és A-10-es gépei váltásokban vettek részt európai hadgyakorlatokon. Az amerikai szárazföldi hadsereg és a tengerészgyalogság harckocsikat és páncélozott járműveket telepített több NATO-országba.
Bulgáriában hétfőn 400 amerikai és szövetséges ejtőernyős hajtott végre feladatokat a Gyors Válasz 15 Hadgyakorlat keretében, amely az amerikai hadsereg szerint “a szövetséges ejtőernyős alakulatok legnagyobb hadgyakorlata Európában a hidegháború vége óta”.
A hadgyakorlaton, amelynek Bulgária mellett Németország, Olaszország és Románia ad helyet, 11 NATO-tagállam 4800 katonája vesz részt. A szeptember 13-ig tartó manőverek csúcspontja szerdán lesz.
Kedden 160, harckocsikkal, tüzérségi eszközökkel és könnyű páncélzatú felderítő járművekkel felszerelt amerikai tengerészgyalogos érkezett Bulgáriába. A tengerészgyalogosok kezdetben három hathónapos váltás erejéig maradnak a balkáni NATO-tagországban.
(MTI)

A radikális atlantisták ellen fordult Nyugat-Európa

Petro Porosenko Berlinben találkozott a francia és német vezetőkkel, ahol megpróbált egy Moszkva elleni európai frontot létrehozni. Nem sikerült: Angela Merkel és Francois Hollande nem volt hajlandó állást foglalni Oroszország ellen.
A Tagesschau jelentése szerint Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő az ukrán elnökkel tartott találkozón ellenezte az Oroszország “elszigetelésére” irányuló javaslatot, és nem voltak hajlandók Kijevvel közös platformra helyezkedni Moszkva ellen.
A német kormány nem támogatja, hogy Franciaország, Németország és Ukrajna közösen lépjen fel azzal szemben, amit Kijev “orosz veszélynek” nevez. A találkozón emellett egyértelműen kifejezésre juttatták, hogy nem támogatják a katonai beavatkozást; Párizs és Berlin kizárólag diplomáciai rendezést fogad el az ukrán válság kezelésére vonatkozóan, aminek során Oroszországgal próbálnak megállapodásra jutni.
Merkel és Hollande emellett bejelentette, hogy a minszki egyezmény feltételeinek 100%-os betartását várják el mindkét féltől. Ez igen kellemetlenül érinti a kijevi kormányt, a nyugati országok fegyvereseivel felduzzasztott kormányerők ugyanis napokkal ezelőtt újabb offenzívát indítottak a donyecki fegyveres erők ellen.
A Minszk-2 egyezményt február közepén írták alá, hogy megakadályozzák a Donbassz-régióban zajló háború kiterjedését. Az augusztus 24-i találkozó célja az lett volna, hogy előremozdítsa a mostanra holtpontra jutott békefolyamatot. Németország és Franciaország követeli, hogy Kijev kezdjen közvetlen tárgyalásokat az elszakadó régiók kormányaival, és vigye véghez Ukrajna föderalizációját, melynek során a mostani Ukrajna nagy része egyetlen ország maradna, de a régiók teljes autonómiát kapnának, és a központi kormány jelentősen meggyengülne.

http://hidfo.ru/2015/08/a-radikalis-atlantistak-ellen-fordult-nyugat-europa/

Nyo­mo­rú­ság­ban élnek Er­dély­ben Ká­roly her­ceg miatt

Nem en­gedi fej­lődni azt a falut Ká­roly her­ceg, ahol a bir­toka van, mert azzal sze­rinte el­ron­ta­nák a hely han­gu­la­tát. Az em­be­rek­nek vi­szont már ele­gük van be­lőle.
Károly herceg mindenhol igyekszik hangsúlyozni, hogy mennyire szereti Erdélyt, az ott élő embereket és az életmódjukat. Éppen ezért is vásárolt négy birtokot Székelyföldön és Brassó környékén. Ám a zalánpatakiak már korántsem lelkesednek ennyire a brit trónörökösért. Legalábbis a polgármester szerint csak árt a falunak, hogy a herceg odajár – írja a Népszabadság.
Kasléder József szerint a Károly birtokait kezelő Kálnoky Alapítvány megakadályozza a falu fejlődését. Nem engedik, hogy a helyiek lecseréljék a nyílászáróikat, hogy modernizálják a házaikat, sőt még az utcák leaszfaltozásához sem járulnak hozzá. Ugyanis azzal tönkretennék a hely hangulatát, és már korántsem lenne olyan vonzó a turisták, és leginkább Károly, valamint a baráti köre számára. Hiszen ők pont azért járnak oda, mert Zalánpatakon még mindig kétkezi földművelésből él szinte mindenki, és az emberek tökéletes harmóniában vannak a természettel.
karoly-erdely-haz profimedia-0179631347.jpg
Ám a falu első embere úgy látja, hogy nekik semmi hasznuk nincs Károlyból és a birtokaiból. A turizmusból ugyanis csak néhányan élnek a helybéliek közül, ellenben jóval többen vannak, akik szeretnének javítani az életkörülményeiken, csak éppen megakadályozzák őket ebben.
“Nem lehet visszafogni a falu fejlődését csak azért, hogy a herceg és a külföldi vendégek egy évben egyszer vagy kétszer csodálkozzanak a nyomorúságunkon” – jelentette ki Kasléder.
karoly-erdely profimedia-0254124801.jpg
(ripost)

Rongálással betörnek hazánkba az illegális bevándorlók

Lyukat vágtak a bevándorlók a már elkészült határkerítésen Ásotthalom közelében, és egy mintegy húsz fős csoport már rongálással érkezett hazánk területére. A csoportot azonnal elfogták, de az eset újra rámutatott, hogy a kerítés nem elég.
A Délmagyar beszámolója szerint ráadásul nem is próbáltak elszökni a rongálást követően; a bevándorlók egy kidőlt “Államhatár” tábla mellett ültek, és helyben megvárták az elszállítást. Mint az eset mutatja, a gyorstelepítésű drótakadály alatt átkúsznak, majd lyukat vágnak a kerítésbe; radikális intézkedés nélkül a bevándorlóknak semmi nem állja útját a magyar határon.
“Az ásotthalomi átkelőtől alig 2 kilométerre egy kerekes szék szorult a drótakadály és a kerítés közé, a NATO-drótra akasztott pléd arra utal, hogy itt is átjutottak a menekültek. A röszkei paprikaföldeknél egy pirospaprikát akasztottak a pengékre.”
A bevándorlók emellett semennyire nem tartanak a határra kivezényelt rendőröktől, mert tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon nem kell félni az egyenruhásoktól.
“azt láttuk, hogy a menekültek a kerítést megkerülve a vasúti síneken özönlenek az országba. A migránsokat az sem zavarja, hogy állandó rendőri védelmet kapott a NATO-drót: kedélyesen üdvözölték a kivezényelt egyenruhásokat.”
A Szputnyik hírügynökség szerint a már a nyugati országokba érkezett szír bevándorlók arról számolnak be, hogy egymással a Facebook-on kommunikálnak útközben; vannak olyan online felületek, melyeknek kifejezetten az a célja, hogy a migránsok egymást útba igazítsák annak kapcsán, melyik országban mennyi ellenállással találkoznak, hol biztonságos a továbbhaladás.
A kerítés közvetlen megépülte utáni megrongálása azt mutatja, hogy a bevándorlóknak semennyi akadályt nem jelent a kerítés, ha ahhoz nem társul kiterjedt jogkörökkel felruházott fegyveres testület aktív jelenléte a teljes határszakaszon. Maga a rongálás ténye pedig arra világít rá, hogy az országunkba érkező idegenek törvényszegés esetén sem félnek a hatóságoktól, mert tudják, hogy az egyenruhásoknak nincs megfelelő jogköre a hatékony fellépésre. A migránsok azért nem saját térségi országaikban keresnek menedéket, mert más országok megvédik saját határaikat. Izraelben a határkerítést védő fegyvereseknek parancsba van adva, hogy aki a határkerítés felé közelít, arra nyissanak tüzet. Egyedül Európa várja tárt kapukkal az afrikai és közel-keleti bevándorlók millióit.
Amellett, hogy a bevándorlás által sújtott régiókban fokozódik a kriminalitás, a bevándorlók azzal kezdik tevékenységüket Magyarországon, hogy megsértik törvényeinket az illegális határátlépéssel, majd megrongálják az állami tulajdont, amit a kormány ráadásul az adófizetők pénzéből épít.


http://hidfo.ru/2015/08/rongalassal-betornek-hazankba-az-illegalis-bevandorlok/

Vonatsínen gyalogló afrikaiak miatt akadozik a közlekedés

Újból akadozik a Franciaország és Anglia közti vonatközlekedés, miután a EuroStar járatok le kellett álljanak a csatorna-alagútba bejutó illegális bevándorlók miatt.
A Sky News jelentése szerint a járat utasai arról számoltak be, hogy értesítették őket; behatolók vannak az alagútban, és átmenetileg állnak a vonatok. Azt követően órákon át az alagútban kellett várakozniuk, ameddig a hatóságok összefogták a vonatsínen gyalogló afrikaiakat.
Az esetről a EuroTunnel is közleményben beszámolt, ők egy óra késést említettek. Ehhez hasonló fennakadások azonban napi rendszerességgel történnek a két ország közti közlekedésben, mióta az illegális bevándorlók átjutnak a védelmi övezeten és behatolnak a vasúti alagútba. Az eset következményeként újra megerősítették a vasúti csomópont védelmét Calais területén.
A csatorna-alagút védelmét az utóbbi hónapok során új kerítésekkel erősítették meg. Korábban éjszakánként több mint kétezer behatolás történt a védett területre – a kerítés azonban tizedére csökkentette a behatolók számát, mostanra alig kétszáz személyt fognak el naponta. Azok a bevándorlók viszont, akik a fokozott biztonsági intézkedések ellenére is átjutnak az őrizeten, majd gyalog elindulnak Anglia felé, fokozottan hajlamosak a fizikai agresszióra.


http://hidfo.ru/2015/08/vonatsinen-gyaloglo-afrikaiak-miatt-akadozik-a-kozlekedes/

Német sajtó: meg kell akadályozni Washington globális pusztítását

Az Egyesült Államok globális politikában betöltött szerepének felülbírálását sürgeti a német sajtó. Washington be kell fejezze a globális gazdasági háborút, mert az a jelenkori népvándorlás kiváltó oka.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az európai országok felül kell vizsgálják külpolitikájukat, és rá kell kényszerítsék Washington szövetségeseit, hogy ne vegyenek részt az amerikai kezdeményezésű gazdasági világháborúban, ha le akarják állítani az Európába irányuló népvándorlást.
A publicisztika kifejti, hogy az Egyesült Államok szándékosan egy globális gazdasági háborút kezdett, hogy megakadályozza más nagyhatalmi központok felemelkedését, és így megőrizze egyeduralmát a globális politikában. Amerika azonban nem tud egymagában gazdasági háborút vívni, így a nyugati szövetségeseknek és a kelet-európai országoknak hatalmas felelőssége van abban, hogy segédkeznek-e az amerikaiak gazdasági hadviselésében, vagy épp ellenkezőleg; fékezni próbálják azt. A lap szerint amennyiben a nyugati szövetségesek eszközként részt vesznek ebben a gazdasági háborúban, az idővel tényleges nagy háborúvá válhat, és a világ sötét jövő elé néz. Ez a háború azonban megállítható, ha az Egyesült Államok elszigetelődik korábbi szövetségeseitől, és más, térségi országok segítsége nélkül nem tudja folytatni a felemelkedő nagyhatalmak potenciális szövetségeseinek megsemmisítését.
A lap szerint Európát hirtelen és váratlanul érte a migrációs válság, vezetői máig tétlenül nézik, amint a bevándorlásból etnikai alapú agresszió és belföldi terrorizmus lesz. Ez a folyamat mindenféleképpen meggyengíti az Európai Uniót, mert bár a tagállamok radikális cselekvésével mérsékelhető a népvándorlás, a tagállamok és Brüsszel közti ellentétek fokozódása lehetetlenné teszi, hogy az unió egységes választ adjon a kialakuló válsághelyzetre. Ez az öngerjesztő folyamat akár az Európai Unió széthullásához is vezethet, és a kontinentális Európa újra háborúba süllyed.
A DWN publicisztikája szerint már most megfigyelhető egy erőteljes polarizáció az Európai Unióban; a szélsőjobboldali csoportok parazitaként és ellenségként tekintenek a bevándorlókra, akik aláássák az európai jólét maradványait is, miközben a politikai paletta túloldala – szintén radikális módon – a bevándorlást támogatja. A végletekig megosztott Európa pedig külső hatalmak gazdasági és geopolitikai érdekeinek eszközévé válik, és képtelen független cselekvőként kezelni a válságot, ami akár teljes széthullásához vezethet.
A lap ugyanakkor rámutat, hogy azok az emberek, akik most Európa felé milliószámra útra kelnek, amiatt kellett elhagyják otthonaikat, mert azok az országok, akik a demokratikus értékek védelmezőjeként mutatják magukat, egy mocskos játékot űznek, és a profit érdekében egész országokat rombolnak le a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Miközben az emberi jogokért szólalnak fel, a gyakorlatban háborúkat szítanak, és a népirtásokból közvetlen profithoz jutnak.
“Líbia stabil volt, ameddig az USA által vezetett nyugati koalíció meg nem döntötte a Kadhafi-rendszert, és káoszba taszította az országot. Irak stabil volt, ameddig George Bush a gonosz birodalmának nem nyilvánította. Szíria stabil volt, ameddig Obama ki nem jelentette, hogy Asszad tömeggyilkos.”
A DWN szerint a migrációs válság, a népvándorlás folytatódni fog, ameddig a közvélemény elfogadja, hogy a globális politikát nem felelős politikusok, hanem a titkosszolgálatok és gazdasági lobbiszervezetek irányítják. A felelős politikusok újbóli megjelenésére van szükség, akik készen állnak síkra szállni azért, hogy az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseinek globális pusztítását közös erővel megállítsák. Ha Európa tovább folytatja a passzivitást, nemsokára szembe kell nézzen egy minden korábbinál súlyosabb válsággal, ami a relatív jólét és életbiztonság teljes megszűnéséhez vezethet.

http://hidfo.ru/2015/08/nemet-sajto-meg-kell-akadalyozni-washington-globalis-pusztitasat/