2017. december 13., szerda

Támogatta az idegen haderő jelenlétét – miniszterelnök lett

Megszavazta a lengyel parlament a kormánypárt által támogatott új jelölt, Mateusz Morawiecki miniszterelnöki kinevezését. A politikus várható kinevezésének híre azt követően kezdett terjedni a világsajtóban, hogy kijelentette; támogatja az állandó amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban.
A lengyel parlament megszavazta a kormányzó Jog és Igazság párt új miniszterelnökjelöltjének kinevezését. A 460 fős parlamentben Mateusz Morawiecki 243 támogató szavazatot kapott, míg 192-en ellene szavaztak, 25-en pedig nem vettek részt a szavazáson.
Lengyelország korábbi miniszterelnöke, Beata Szydlo december 7-én jelentette be lemondását, ekkorra az amerikai sajtóban már terjedtek az új miniszterelnök személyevel kapcsolatos “spekulációk”.
Szydlo elsőként október 21-én nyilatkozott arról, hogy kormányátalakítás következik, de ekkor még nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ez az ő személyét is érinti-e. Alig két héttel később a miniszterelnök bejelentette lemondását. Ekkor az Associated Press beszámolója már arról írt, hogy a volt “nemzetközi bankár” a volt kormányfőnél hitelesebben tudja képviselni Lengyelországot a nemzetközi színtéren.
A lengyel kormányátalakítás bejelentését megelőzően, szeptember 4-én Morawiecki interjút adott a Fox News hírügynökségnek, melyben nyíltan kijelentette, hogy hosszú távon támogatja az amerikai katonai jelenlét fenntartását Lengyelországban.
“Nagyon boldog vagyok, hogy az amerikai katonák országunkban tartózkodnak” – mondta. Néhány héttel később a lengyel kormányfő lemondott, Morawiecki már hivatalosan is Lengyelország miniszterelnöke.

http://www.hidfo.ru/2017/12/tamogatta-az-idegen-hadero-jelenletet-miniszterelnok-lett/

A szélsőségek erősödését mutatja a legújabb közvélemény-kutatás

Gyurcsány Ferenc radikális atlantista pártja átvette a harmadik legerősebb párt szerepét a Magyar Szocialista Párttól. Ezáltal egy olyan párt növekedik aggasztó mértékben, aminek bejegyzett működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert hivatalosan is támogatja Magyarország szuverenitásának feladását.
Harmadik legnagyobb politikai erővé nőtte ki magát Gyurcsány Ferenc radikális atlantista pártja, a Demokratikus Koalíció – derült ki a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatásából. A DK támogatottsága a biztos választók körében októberről novemberre 8 százalékra nőtt, ezáltal megelőzte a Magyar Szocialista Pártot, mely jelenleg 7 százalékon áll.
A szélsőséges párt támogatottságának növekedésével fokozatosan nő azon választók aránya, akik támogatják Magyarország szuverenitásának teljes feladását. A párt hivatalos programja szerint is az Európai Egyesült Államok létrehozását képviseli, ami azt jelenti, hogy a magyar államiságot megszüntetnék; működése névlegessé válna, a valós állami jogkörök egy a nyugat-európai többség által megválasztott európai kormányhoz kerülnének.
A Demokratikus Koalíció 2011-ben került megalakításra, a párt immár 7 éve mérgezi a közéletet azzal a gondolattal, hogy Magyarország problémáinak megoldása kizárólag idegen hatóságok bevonásával lehetséges.
Megalakítása óta a Demokratikus Koalíció tagjai többek közt megpróbálták lebontani a határkerítést a migránsok beengedése érdekében, meghatározó alakjaikról kiderült, hogy megbízható személyként nyilvántartják őket G. Soros nemzetközi ügynökhálózatában, emellett mindegy egyes belpolitikai kérdésben kitartóan képviselték azt az álláspontot, hogy a magyar belügyekben ne Magyarország választott kormánya, hanem az Európai Bizottság vagy más uniós hivatal hozhasson döntést.
A fentieknek megfelelően a Demokratikus Koalíció nem is vesz részt a magyar parlament munkájában, mióta nyugat-európai politikusok hivatalosan is bejelentették, hogy létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat. Eközben viszont részt vesznek az Európai Parlament munkájában, ezzel egyértelművé téve, hogy a döntéshozatalt Magyarországról teljes mértékben kivinnék és kizárólag külföldi hivatalokban folytatnák.

http://www.hidfo.ru/2017/12/a-szelsosegek-erosodeset-mutatja-a-legujabb-kozvelemeny-kutatas/