2016. május 12., csütörtök

Nemzetközi korrupcióellenes hivatalt alapítanak a britek

Az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy létrehoz egy nemzetközi korrupcióellenes hivatalt, – közösen az Amerikai Egyesült Államokkal, Svájccal, Kanadával, Ausztráliával és Új-Zélanddal.
A Ria Novosztyi hírügynökség arról számolt be, hogy a nemzetközi korrupcióellenes hivatal megalapítását ma a Londonban tartandó korrupcióellenes csúcstalálkozón jelentik be, és a hivatal központja is Londonban lesz. A brit miniszterelnök sajtóosztályának közleménye szerint „az Egyesült Királyság fogja megalapítani a világ első Nemzetközi Korrupcióellenes Koordinációs Központját, partnerségben az Egyesült Államokkal, Svájccal, Kanadával, Ausztráliával és Új-Zélanddal. A szakértők nemzetközi együttműködés formájában fogják koordinálni és támogatni a rendfenntartó szerveket és bírói hivatalokat, hogy határokon átívelő módon kivizsgálják és megbüntessék a korrupt eliteket, és visszaszerezzék az ellopott javakat.”
Cameron hétfőn azt mondta, a közelgő korrupcióellenes csúcstalálkozót arra fogja felhasználni, hogy felszólítson más országokat a korrupció elleni nemzetközi fellépés fokozására, és a „nagyobb nyitottságra”. A brit miniszterelnök ma bejelenti, hogy az Egyesült Királyság lesz a G20 első olyan országa, ami nemzetközi szinten nyilvánossá teszi a cégek tulajdonviszonyait, és egy olyan adatbázist hoz létre, ami más országok cégnyilvántartásaival egyesítve lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy határokon átívelő módon, nehézségek nélkül és egyértelműen meg tudják állapítani, ki tulajdonolja és irányítja az egyes vállalatokat.
Cameron hivatala szerint más országok is lépéseket tesznek ebbe az irányba, és Franciaország, Nigéria, Afganisztán szintén létrehoz ehhez hasonló nyilvános adatbázisokat. A brit kormányfő szerint Ausztrália, Új-Zéland, Jordánia, Indonézia, Írország és Grúzia szintén jelentős lépéseket tett ez irányba. „A külföldi cégek új nyilvántartása azt jelenti, hogy a korrupt személyek és országok többé nem lesznek képesek elrejteni és tisztára mosni az illegális úton szerzett vagyonokat a londoni ingatlanpiacon keresztül.”


http://www.hidfo.ru/2016/05/nemzetkozi-korrupcioellenes-hivatalt-alapitanak-a-britek/

Ismeretlen személyek tennék átláthatóvá a német demokráciát

Angela Merkel hidfo.ru
Már nem csak az amerikaiak, hanem ismeretlen személyek számára is átláthatóvá vált Angela Merkel hivatala; hackertámadás áldozatává vált a Kereszténydemokrata Unió, és a német titkosszolgálatok nem tudták megakadályozni, hogy illetéktelen személyek bizalmas adatokhoz férjenek hozzá.
A Trend Micro globális biztonsági cég szerdai jelentése szerint Angela Merkel pártja is áldozatává vált az Operation Pawn Storm újabb offenzívájának, ami ezúttal lettországi és hollandiai szervereket használt ahhoz, hogy bizalmas információkhoz jusson a Kereszténydemokrata Unióval kapcsolatban.
A Trend Micro jelentése szerint Németország idén áprilisban vált támadás áldozatává, és az illetéktelen személyek kifejezetten a CDU párt, illetve két német e-mail-szolgáltató szervereihez fértek hozzá.
Angela Merkel hivatalához azonban eddig is teljes hozzáférése volt egy idegen hatalomnak: 2013-ban jutottak nyilvánosságra információk arra vonatkozóan, hogy az amerikai National Security Agency lehallgatja a német kancellár magánbeszélgetéseit, emellett több millió német állampolgárt hallgatnak le, gyakorlatilag saját telefonkészülékeiken keresztül. A német közvéleményben hatalmas botrányt okozott, amikor elkezdtek információk terjedni arra vonatkozóan, hogy az amerikai cégek által gyártott okos-telefonok használatával gyakorlatilag minden felhasználó az NSA egy lehallgató-készülékét hordja a zsebében.
Ursula von der Leyen német védelmi miniszter kedden bejelentette, hogy 2023-ig további 14 ezer fővel bővítik a német fegyveres erők személyi állományát, és ennek részeként fokozottan összpontosítanak a kibervédelem megerősítésére – újabb több ezer IT-szakembert fognak alkalmazni a német biztonsági szolgálatok.

http://www.hidfo.ru/2016/05/ismeretlen-szemelyek-tennek-atlathatova-a-nemet-demokraciat/

A beavatás és az eskü!

 

Sokan beszélnek arról hogy létezik egy beavatás az uj világrendi filozófiába és hogy ezen a beavatáson sok sztár közéleti ember stb.. átesik. A legtöbben erre úgy reagálnak hogy nincsen ilyen vagy ha van is akkor nem tudják hogy mi is az.

Hát íme:

David Spangler, a Reflection on the Christ című könyv szerzője kifejti a szabadkőműves Luciferi Doktrínát:

"Amikor az ember rálép az énhez vezető útra, akkor nagy alkotó kalandba kezd..., az istenség értelmének a megtanulásába, elfogadva a maga számára a mikrokozmosz világának felelősségét, amelyben ő maga az isten... Az a lény, aki segíti az embert, hogy ehhez a ponthoz elérjen, Lucifer... az ember fejlődésének angyala... a mikrokozmosz világában a fény szelleme."


Spangler nyíltan kifejti, hogy "Krisztus ugyanaz az erő, mint Lucifer."
Ezeket írja: "Lucifer felkészíti az embert a Krisztussá válás megtapasztalására... ő a nagy Beavató... Lucifer munkál mindannyiunkban, hogy elhozza számunkra a teljességet, és ahogyan előre haladunk a New Age-ben... valamennyiünk így vagy úgy eljut ahhoz a ponthoz, amelyet úgy határozok meg, hogy a Luciferi Beavatás... Sokan most és az elkövetkezendő napokban szembesülnek majd ezzel a ponttal, mert ez az új korszakba történő beavatás."

A beavatás amin mindenkinek aki sztár politikus vezető bármilyen elit kör tagja akar lenni át kell esnie a beavatáson hogy Lucifert a fény hozóját fogja szolgálni minden tettével és az új világrendet.(erről már nagyon sokan nyilatkoztak hogy ezt megtették)

Ezért van az hogy 7000 illuminati 7 millió kőművesen keresztül irányít 7 millárd embert akár a birkákat,klippeken pártokon vallásokon filmbizniszen bankokon és szolgáltatószektorokon keresztül.


https://nwoinfo.webnode.hu/l/a-beavatas-es-az-esku/

Garancsi István lett Orbán új Simicskája?

Garancsi István már az első Orbán-kormány idején közel került a tűzhöz. Sikeresen szakított magának egy jókora ingatlanvagyont. Később aztán a focin keresztül került közelebb Orbánhoz, akinek a fia a Garancsi által tulajdonolt Videotonnál kezdte pályafutását.
A kapcsolati tőke végül beérett: a 2010-es kormányváltás után Garancsi cégei soha nem látott módon kezdtek hasítani. Egyszerűen minden sikerült neki, amibe belefogott. Milliárdokat szakít az egyik legnagyobb mutyival, a Magyar Energetikai Társaság, MET-es offhsore gázbiznisszel, Giró-Szászéknak szállodát épít, de bevásárolta magát a plakátbizniszbe is.
Garancsi az építőiparban is feltűnt a Market Építő Zrt.-vel, például a Fradi-stadion és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokának  építését és a Fidesz-székház felújításának jogát is elnyerte. Mióta pedig Simicska a Fidesz holdudvarában a párt ügyeinek finanszírozójából közellenséggé avanzsált, Garancsi hihetetlen gyorsasággal vette át a korábbi oligarcha helyét. Legutóbb éppen a Kopaszi-gát melletti óriási terület került hozzá állami támogatással.
Mészáros Lőrinc után tehát már Garancsi István is pontosan tudja, honnan kell megközelíteni azt, akinek utána majd a szerencséjét köszönheti.
Forrás: NOL.hu

Így vette meg Garancsi Orbán barátságát
Garancsi István tipikus esete a politikai kapcsolatok általi felemelkedésnek. Pályája akkor kezdett felfelé ívelni, amikor az első Orbán-kormány regnálásakor sikerült számára (Szinva 2001 Kft.) privatizálni egy jókora, 30 milliárdot érő ingatlanvagyont. A céget egyébként nem egyedül igazgatta, abban a MOL-vezér, Hernádi Zsolt is érintett volt.
Garancsi aztán jó üzleti érzékkel 2007-ben megmentette a Videotont a csődtől, ismét csak MOL-os segítséggel. Azt a Videotont, amelynek tulajdonosa lett, s amelyben később Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia - talán nem is annyira véletlenül pont ott - is elkezdte profi futballkarrierjét.
Garancsi István, a miniszterelnököt elmondása szerint az általa 2007-ben megvásárolt Videoton FC révén ismerte meg, ahol gyakran ültek együtt a díszpáholyban. A kapcsolat akkor fűződött szorosabbra, amikor egyszer elvitte Ausztriába túrázni Orbánt és feleségét, Lévai Anikót, Hernádi Zsolt Mol-vezért és egy barátját. Garancsi a kapcsolatot kötélbarátságnak nevezi (az elnevezés az összekötött hegymászók egymásra utaltságára utal), mi azonban inkább a politikai tőke gazdasági átkonvertálásának reményét véljük felsejleni az önzetlen Vidi-tőkeinjekció és a közös nyaralás mögött.
Már csak azért is, mert ezek után egyre megszaporodtak ezek a szívességek. Garancsi István 2011-ben már Orbán Gáspárnak adta bérbe gellérthegyi lakását, amely mellett a miniszterelnök felesége is lakást vásárolt. Tiszta véletlen az is, hogy a Duna Takarékszövetkezet tulajdonosa volt 2012-ben, (az egyetlen takarékszövetkezet, amelyet akkor érintetlenül hagyott a takarékszövetkezetek államosítása) ,amikor a takarékszövetkezet hitelkeretére jegyeztek be jelzálogot a Puskás Akadémia felcsúti sporttelepére. Ez az ingatlan egyébként az Orbán Viktor által alapított utánpótlás alapítvány közvetett tulajdona.
Szállodát épít Giró-Szásznak
Rogán ingatlanpanamájával eszméletlen ingatlanhasznosítási érzékével terhelt V. kerület, a miniszterelnök „kötélbarátja”, Garancsi István, Videoton- és MET-résztulajdonos számára hozott egy szerény kis munkát a Dorottya utcában: a Market Építő Zrt. stadion után szállodát fog építeni.
Érdekes egyébként a hotel mögött álló cég története is: a vállalat 10 százalékos tulajdonosa volt Giró-Szász András kormányzati kommunikációs államtitkár. Az ingatlanhoz úgy lett köze, hogy az önkormányzat 5 éve eladta az ingatlanokat tulajdonló cégét, a Belvárosi-Lipótvárosi Ingatlanfejlesztő Zrt.-t, egy luxemburgi alapnak 2,7 milliárd forintos áron, amelynek Giró-Szász sógora, Serfőző Péter lett a vezérigazgatója. A cég ezután átkerült egy seychelles-i offshore céghez. Serfőző továbbra is a posztján maradt, majd a cég a magyar tulajdonosokhoz került, akik között ott volt már Serfőző mellett Giró-Szász is. Így kell az önkormányzati vagyont offshore-osítani.
Offshore-gázbizniszben is utazik
Az elmúlt időszakban köttetett egy 50 milliárdos gázbiznisz is, amelynek útját a kormány egy miniszteri rendelettel kövezte ki: a földgázvásárlásra vonatkozó szabályokat kikerülve, a Nyugaton olcsón vásárolt földgáz értékesítési jogát a Magyar Villamos Műveken (MVM) át a MET-csoporthoz juttatták. Vagyis az állam helyett a MET, ez az offshore-hátterű cég fölözhette le az olcsó gázból származó profitot.
Garancsi István cége, a Futball Invest egy ciprusi vállalkozásnak is a tulajdonosa, amely érdekelt az energiakereskedelemmel foglalkozó svájci MET Holdingban. Ebből az üzletből 2013-ban bizonyíthatóan 5,6 milliárd osztalékot kapott Garancsi cége.

Forrás: 444.hu
A cég (MET) 50 százaléka a WISD Holding tulajdona, amely mögött bonyolult offshore-cégháló áll. Az Átlátszó utánajárt, hogy a WISD mögötti vállalkozások közül van, amelyik Garancsi István, és van, amelyik Nagy György érdekeltsége. (Nagy Györgyöt Csányi Sándor OTP-elnök szövetségeseként tartják számon a hazai üzleti világban). Garancsi a ciprusi Inather Ltd.-n keresztül, míg Nagy, a szintén ciprusi Westbay nevű cégen keresztül van benne a WISD-ben. A WISD harmadik ismert tulajdonosa a Small Valley Investments Ltd., amely a Brit Virgin-szigetekre van bejegyezve. A 444 információi szerint e cég mögött orosz tulajdonosok állnak, akik összességében a teljes MET Holdingnak közel 20 százalékát birtokolják. A WISD negyedik tulajdonosa pedig a svájci bejegyzésű Deneb Algedi Invest AG.
Plakátbiznisz: hasít az Esma
2012-ben betiltották a közutak melletti villany- és telefonpóznákon való plakátelhelyezést. A kormány hivatalos indoklása szerint azért, mert az balesetveszélyes... A valódi ok viszont inkább abban keresendő, hogy az oszlopokra helyezhető reklámokkal akkor még a spanyol érdekeltségű Esma-csoport foglalkozott, amely a Simicska Lajoshoz köthető Mahír-cégcsoport konkurenciája volt. Az Esma 2012-es tiltás után gyakorlatilag csődbe ment, a spanyol tulajdonosok részben kivonultak az országból – írja a napi.hu.
Ez már csak azért is tűnik valószínűbb oknak, mert azóta az Esmába beszállt a kormányfővel közismerten jó kapcsolatot ápoló Garancsi István is. S láss csodát, hirtelen újra engedélyezték az oszlopokon elhelyezett hirdetéseket. Az autósok biztonsága természetesen elsődleges fontosságú a kormány számára - egészen addig, amíg egy haverhoz nem kerül a plakátbiznisz.
Market Építő: Garancsi az építőiparban is
Listánk következő mutyija a 2017-es vizes világbajnokság helyszínéül szolgáló komplexum megépítésének ügye. A nyertes ismét Garancsi István, aki nemrég szerzett magának egy céget, a Market Építő Zrt.-t, amellyel máris bezsebelhette a legalább 40 milliárdos munkát. A tendert Garancsi cég a Strabag-MML Kft. és a Magyar Építő Zrt.-vel „versenyezve” nyerte el.
A Garancsi-féle Market Építő Zrt. szép számban nyert már állami beruházásokat, például a Fradi-stadion, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokának építését, legutóbb pedig a Fidesz-székház felújításának jogát is elnyerte, csak utóbbiért félmilliárd forintot számlázott. A Market Építő 2013-ban nettó 38,6 milliárdos bevételt termelt és 740 millió forintos üzemi eredményt ért el, tavaly pedig 49 milliárdos árbevétel mellett 1,187 milliárdos adózott eredményt értek el, amelyből 880 milliót osztalékként kivettek. Hozzájuk köthető még egy nagy projekt, a Wizz Air Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren épülő 2000 négyzetméteres csarnokának kivitelezése is.
49875.jpg
Az úszóvébére felhúzandó új „városrész” | Forrás: nol.hu
A Kopaszi-gát melletti terület megszerzése akkor sem rossz befektetés (főleg nem Eximbankos 16,5 milliárdos állami adófizetői hitelből, ahogy Garancsi csinálta) az újonnan bejelentett Családok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK miatt. Ha ugyanis nem lesz olimpia, akkor a területen lakóparkot épít, ami a jelenlegi hitelkamatok és a kormány lakáspolitikája miatt igen jövedelmező befektetés lenne.
Garancsi beruházását mindenesetre rekord gyorsasággal nyilvánította a kormány kiemelt beruházássá, amelybe a fennmaradó tőkét valószínűleg azok a katari arab befektetők szállítják, akik Garancsi mellett egy luxemburgi cégen keresztül benne vannak a fejlesztésben.
Fejér megye: Garancsi vásárolja fel a megyét, ami lassan Orbán majorsága lesz
Az országos földrablásból is kiemelkedik a miniszterelnök szülőfaluja közelében egy hektárra vetített Fdesz-közeli nyertesek száma. A miniszterelnök barátai mind bevásároltak, hogy ne kelljen a miniszterelnöki vagyonbevallást holmi 1000 hektárokkal, meg kastélyokkal terhelni.
A vásárlások mögött egy jól ismert kör neve sejlik fel: Garancsiék. Első látásra ismeretlenek vásároltak fel ugyanis az őszi földárveréseken hatalmas birtoktesteket: Eppelék vagy Balog Zsolt neve nem szúrhat szemet még a leginformáltabb, Fidesz-közeli strómanokat jól ismerő olvasóknak sem. Pedig nem keveset, egyenként 600-700 milliókat költöttek a szocialistákhoz közelállónak tartott Leisztinger Tamás birtokainak megvételére, összesen körülbelül a volt birtokainak negyedét sikerült megszerezniük.
A két üzletemberben az a közös, hogy mindkettő ezer szálon kötődik az Orbánnal közeli barátságot ápoló (és az elmúlt évek legtöbb mutyijának visszatérő figurájának) Garancsi Istvánhoz. No de, miért adná el Leisztinger az aranytojást tojó tyúkot, a földjeit? A válasz egyszerű: a Fidesz tavaly keresztülnyomott egy törvénymódosítót, hogy a földárverések után az új tulajdonosok megemelhetik a régi bérlők földbérleti díjait. A bérlőnek csak annyi maradt, hogy ha 20 százaléknál többet emelnének, felmondhatja a szerződést. Így Garancsi és barátai megszorongathatták Leisztingert: vagy lemond a bérleti jogáról, vagy az egekig emelik a bérleti díjat.
Na ugye, hogy megéri a miniszterelnök barátjának lenni!

TényTár